22/12/2008 12:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόλεμος μεταξύ παλιών και νέων μεταναστών

Πετρούπολη, 6 π.μ. έξω από το κατάστημα μεγάλης εταιρείας ειδών υγιεινής. Στη μια πλευρά του δρόμου Μαροκινοί και Ιρακινοί, στην άλλη Ιρανοί και Αφγανοί. Κοινό σημείο τους ο λίγος χρόνος παραμονής τους στην Ελλάδα. Μεροκάματο 20 - 25 ευρώ για τους πρώτους· ελάχιστα ευρώ έως τίποτα για τους δεύτερους, κυρίως τους Αφγανούς, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τη γλώσσα και εξαπατώνται από εργοδότες που αρνούνται να τους πληρώσουν.

Κάνιγγος, ίδια ώρα. Πιάτσα μπογιατζήδων. Το μεροκάματο ανέρχεται στα 50 - 55 ευρώ για τους μάστορες και σε 40 ευρώ για τους βοηθούς. Χώρες προέλευσης Αλβανία, Πολωνία, Ρωσία. Ομόνοια. πιάτσα κτιστάδων και σοβατζήδων. Δεκάδες Αλβανοί, 2 - 3 Έλληνες και ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας. Το μεροκάματο ανεβαίνει στα 60 - 65 ευρώ για τον ειδικευμένο τεχνίτη και σε 40 ευρώ για τον βοηθό...

Οι εθνότητες χωρίζονται σε πιάτσες νέων και παλιών μεταναστών, όμως η ειδίκευση αποδεικνύεται σχεδόν αποκλειστικό προνόμιο των Αλβανών ή Ανατολικοευρωπαίων. Κοινό πρόβλημα όλων, η αναδουλειά και τα μεροκάματα που πέφτουν σαν τους δείκτες του χρηματιστηρίου. Οι Έλληνες κατηγορούν τους Αλβανούς διότι τα προηγούμενα χρόνια έριξαν την τιμή από 80 σε 55 - 60 ευρώ το μεροκάματο για τον ειδικευμένο τεχνίτη. Οι Αλβανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι κατηγορούν τους Ασιάτες διότι έριξαν το μεροκάματο του εν μέρει ειδικευμένου από 40 στα 25 ευρώ. Οι Ασιάτες (Πακιστανοί και Ινδοί) έχουν αποδεχθεί τα 20 ευρώ μεροκάματο. Οι Αφγανοί και οι προερχόμενοι από τη Μαύρη Ήπειρο (όλοι από εμπόλεμες ζώνες) ζουν ανεπιθύμητοι στην κόψη του ξυραφιού.

Οι Αλβανοί κτιστάδες, σοβατζήδες και καλουπατζήδες κατηγορούν τους εργοδότες για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει....Κάποιοι Αλβανοί είναι επικριτικοί απέναντι σε άλλους λαούς για τα ημερομίσθια που αποδέχονται: «Βλέπεις κανέναν Αλβανό να δουλεύει για 15 ευρώ στο βενζινάδικο;», ρωτά ένας. «Μόνο μαύρους βλέπεις»... Κι ένας άλλος: «Πήγα μια φορά σε μεγάλο ξενοδοχείο και με έβαλαν στη λάντζα. Δώδεκα ώρες δουλειά για 40 ευρώ. Μόνο μαύρους είχε εκεί».

Τους Αλβανούς αποφεύγει ιδιαιτέρως μια άλλη εθνότητα παλιών μεταναστών, οι Ινδοί. Ο πρόεδρος της Ινδικής Κοινότητας κ. Ραμ εξηγεί ότι «έχουμε καλές σχέσεις με Αιγύπτιους, Ρώσους, Πολωνούς, όχι όμως με Αλβανούς διότι έχουν πολύ επιθετική φύση...Το 70% των Ινδών εργάζονται στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Οι πρόσφυγες από το Μπανγκλαντές εργάζονται κυρίως στη μεταποίηση και παίρνουν πέντε ευρώ την ώρα. Με παρόμοια ημερομίσθια εργάζεται και η πλειονότητα των Πακιστανών.

Μετά την ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, οι παλιοί παράνομοι έγιναν νόμιμοι πολίτες της Ε.Ε. και ανταγωνιστές των αλλοδαπών από τρίτες χώρες, αφού δεν έχουν πια ανάγκη ενσήμων και άδεια παραμονής και προτιμώνται στα χαμηλά μεροκάματα. Όπως σημειώνει ο συντονιστής του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών κ. Αχμέτ Μοαβία, «οι διαφορές μεταξύ νέων και παλαιών κρατών-μελών οδηγούν σε ένα νέο είδος εργασιακού ρατσισμού και ενδο-ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Γραφεία ευρέσεως εργασίας μεταφέρουν φτηνούς εργαζόμενους από τη μια χώρα στην άλλη. Πέρυσι ένα τέτοιο γραφείο μετέφερε νέες κοπέλες από την Πορτογαλία και την Ισπανία στην Ολλανδία. Ενώ στην αγγελία αναγραφόταν ότι θα πληρώνονταν 913 ευρώ για οκτάωρη εργασία σε ολλανδικές καλλιέργειες, τελικά οι κοπέλες αναγκάζονται να δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα προς 600 ευρώ. Αντιστοίχως στην Ελλάδα, επειδή δεν έχουν ανάγκη τα ένσημα για να αποδείξουν τη νομιμότητά τους, Βούλγαροι και Ρουμάνοι κοστίζουν λιγότερο από άλλους μετανάστες που έχουν ανάγκη από ένσημα»...

Ενήλικοι Αφγανοί εργάζονται για τρία ευρώ την ώρα ως γαζωτές. Τα ανήλικα 14-15 ετών βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη κατάσταση. «Δουλεύουν όλα παράνομα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη εκμετάλλευση και ποικιλόμορφα προβλήματα». Αυτές οι «μαύρες» επιχειρήσεις, που αλλάζουν συχνά διεύθυνση, ανήκουν κυρίως σε ...Αιγύπτιους και Σύριους.

«Οι λευκοί δεν εμπιστεύονται τους μαύρους για δουλειά. Γι' αυτό δεν πηγαίνουμε στις πιάτσες», εξηγεί στα αγγλικά ο Ανταμ, πρόεδρος του Συνδέσμου Σουδανών Προσφύγων. «Οι πιο τυχεροί εργάζονται σε εταιρείες καθαρισμού μαζί με Αφγανούς, Πακιστανούς, πρόσφυγες από το Μπαγκλαντές και παίρνουν 24-25 ευρώ για 11 ώρες δουλειάς. Αλλά η πλειονότητα πηγαινοέρχεται στην επαρχία για να δουλέψει στις συγκομιδές. Εκεί μένουν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, πληρώνονται 16-20 ευρώ την ημέρα για 12 ώρες δουλειάς και σπανίως φθάνουν τα 25 ευρώ. Αλλά και στην επαρχία δεν μπορούν να μείνουν. «Όταν τελειώνει η δουλειά, έρχεται η αστυνομία και μας διώχνει. Μερικές φορές ούτε μας πληρώνουν. Το αφεντικό λέει αύριο... αύριο και μετά έρχεται η αστυνομία», εξηγούν.

Και ποια είναι η τύχη όλων αυτών στο τέλος; Όταν δεν υπάρχει δουλειά, καταλήγουν να κάνουν τράφικινγκ, να πουλάνε CD, το κορμί τους, πλαστά διαβατήρια, ναρκωτικά...

(Καθημερινή, 21/12/2008: Οι δύο «τάξεις» μεταναστών της Αθήνας)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. visa@visa.com avatar
  visa@visa.com 22/12/2008 12:51:27

  Γνωρίζεται ότι μεταξύ Αφγανιστάν-Ιράν και Ιράν -Τουρκίας δεν υπάρχει καθεστώς θεώρησης (Βίζα)?

  Μας τους στέλνουν όλους πακέτο εδώ!!!

  Και η Μα...σμένη Μπακογιάννης όπως και ο Μ...κας Παυλόπουλκος ακόμα να κάνουν έστω ένα τυπικό διάβημα γιαυτή τη κατάσταση σε διεθνής οργανισμούς. Είναι δυνατόν αν μην υπάρχει βίζα μεταξύ αυτών των χωρών.


  Επίσης η Τουρκία για δικούς της λόγους δίνει διαβατήρια σε υπηκόους Κεντροασιατικών κρατών (Τατζικιστάν κτλ) η οποίοι μετά ζητούν βίζα ως Τούρκοι και σχετικά εύκολα έρχονται ως τουρίστες στην Ευρώπη!!

  Ξύπνα Ντόρα-Πάκη γιατί θα σας πάρει και θα σας σηκώσει!!

  Ακούστε και το καλύτερο...εάν διμαρτύρονται οι Έλληνες-Αλβανοί-Πακιστανοί εργάτες για τα χαμηλά μεροκάματα, που να δείτε όταν αρχίσουν να έρχονται μαζικά οι μαύροι απο το Κονγκο -Ζαίρ-Ζιμπάμπουε λόγω του εμφυλίου εκεί. Με 5 Ευρώπουλα θα δουλεύουν 12ωρα και θα λένε και ζήτω. Εκεί να δείτε "ταραχές" στους δρόμους.


  Απο εδω΄και στο εξής μπαίνουμε σε περίεργες εποχές στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά σε φάσμα μαζικής αποσταθεροποίησης μεγάλων τμημάτων του κοινωνικού ιστού, όσο ποτέ άλλοτε απο το '44.

  Δύο λύσεις υπάρχουν


  1) Μαζικές απελάσεις σε συνδυασμό με εποχική εργασία


  2) Αποδοχή των τετελεσμένων και "μπουρδελοποίηση" της χώρας.


  Εάν συμβεί το τελευταίο να μου το πείτε έγκαιρα για να την κάνω με ελαφρά...

 2. oktapus avatar
  oktapus 22/12/2008 12:56:24

  Τουλαχιστον αυτοι θα σου προσφερουν και καποια υπηρεσια.
  Τι θα κανουμε ομως με τους ιθαγενεις, τους δικους μας Αγιογδυτες, που τους πας γιλεκο για αλλαγμα φερμουαρ, σου το επιστρεφουν οπως το πηγες χαλασμενο κι αφου σου πατησουν ενα στραβογαζο σου ελαφρυνουν το πουγκι σου κατα 10 Ευρωπουλα;;;

 3. Γιάννης avatar
  Γιάννης 22/12/2008 13:02:38

  Βρείτε πρώτα το φιλότιμο να διαδηλώσετε μαζί με τη νεολαία και μετά ασχολείστε με τις...μαζικές απελάσεις.

  Αλήθεια, τόση διάθεση για απελάσεις δεν δείχνετε ποτέ όταν πρόκεται για κανένα Βουλγαράκη, για κανένα Εφραίμ...

 4. KaryID avatar
  KaryID 22/12/2008 13:30:48

  Πανάρχαια η τακτική του αυτοκρατορισμού να μην αναλώνει από δικές του δυνάμεις, αλλά να αποδεκατίζει τους "δούλους" του βάζοντάς τους να μαλώνουν μεταξύ τους.
  Αρένα φυλών την καταντήσαμε την Ελλάδα, μπράβο μας.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/12/2008 13:32:22

  Το παρεξηγήσατε το άρθρο της Καθημερινής.
  Είναι υπέρ των μεταναστών και διηγείται τα βασανα τους θρηνώντας τη μείωση των μισθών τους επειδή έρχονται και άλλοι.

 6. τούρκος avatar
  τούρκος 22/12/2008 13:42:51

  Και να φανταστεί κανείς ότι ο Έλληνας ακροδεξιοχαζός ηγέτης φέρει το ακροδεξιοχαζό επώνυμο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.

  Υπάρχει και ένα άλλο φασιστάκι με Τούρκικο όνομα που είναι εκρόσωπος τύπου του Μεϊμαράκη. Μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το αρχαιοπρεπές του επώνυμο.

  Κακομοίρηδες, μιλάτε για φυλές οι Τουρκόσποροι!

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/12/2008 13:46:05

  Μπα,μάλλον για το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης μιλάει το άρθρο.

 8. oktapus avatar
  oktapus 22/12/2008 13:50:35

  Τουρκος

  Θυμασαι στις εκλογες του 2004 αμεσως την επομενη τι εγραφε το πρωτοσελιδο των Ταιμς του Λονδινου;
  "A new Turk as a prime minister in Greece".
  Αυτο κι αν ηταν Ειδηση

 9. kanis avatar
  kanis 22/12/2008 14:00:50

  @9
  Για καλό το έγραψε. Γνωστή η λατρεία των Αγγλων για τους Τούρκους!

 10. KaryID avatar
  KaryID 22/12/2008 14:11:07

  Ψυχραιμία, συμφωνώ βέβαια για το προσφορά-ζήτηση, αλλά αυτό είναι η "εσωτερική" συνέπεια του προβλήματος που έχει πλήξει και τον Έλληνα εργαζόμενο και θα τον πλήττει ολοένα περισσότερο. Ένα ένα από τα μεγάλα αίτιά του όμως πιστεύω είναι οι καταστάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, κλπ. για τις οποίες η Ελλάδα δεν ευθύνεται ως μικρή χώρα.
  Απλά τώρα αναδεικνύεται έντονα και μια "ενδομεταναστευτική" παράμετρος, αφού όλοι αυτοί είναι τελείως διαφορετικής προέλευσης και κουλτούρας μεταξύ τους.
  Εντυπωσιακή είναι πάντως στα μάτια μου αυτή η αντίθεση μεταξύ εθνοτήτων που σε "κανονικές" συνθήκες ούτε που θα είχαν ακούσει η μία την άλλη, π.χ. "φιλήσυχοι" Ινδοί εναντίων "επιθετικών" Αλβανών, όπως λέει το άρθρο.

 11. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 22/12/2008 15:43:05

  "ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ"

  Πληθαίνουν τα σχόλια στα βρετανικά ΜΜΕ καθώς η Ελλάδα εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα των ταραχών.

  "H Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει η πιο όμορφη χώρα στην Ευρώπη", γράφει ο ανταποκριτής του BBC Μάλκομ Μπράμπαντ. Πέρα από τις εξαίσιες φυσικές ομορφιές της, το φανταστικό κλίμα της, την μοναδική ιστορία της, διαθέτει μια ιδιαίτερα μορφωμένη νεολαία καθώς OI ΓΟΝΕΙΣ είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν το παρόν για ένα καλύτερο μέλλον για τα ΠΑΙΔΙΑ τους.

  ΟΜΩΣ οι προσδοκίες της νεολαίας ασφυκτιούν από ένα σύστημα που θυμίζει φεουδαρχία, σημειώνει ο Μπράμπαντ.

  Παρά τα καλά πτυχία, πολλοί απόφοιτοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά που να αρμόζει στις δεξιότητες τους. Αναγκάζονται να καταφύγουν σε «πελατειακές» σχέσεις για να προοδεύσουν. «Είναι μια χώρα με Ευρωπαϊκές τιμές και Αφρικανικούς μισθούς». Πολλοί αναγκάζονται να έχουν δυο και τρεις δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.

  Ο ανταποκριτής του BBC αναφέρεται στην αποτυχία του Κώστα Καραμανλή να αντιμετωπίσει τους «νταβατζήδες» και το «φακελάκι». «Η κυβέρνηση που υποσχέθηκε κάθαρση έχει τελματώσει με τα σκάνδαλα διαφθοράς…Η σφαίρα που σκότωσε τον Αλέξη "σκότωσε" και τον Καραμανλή», εκτιμά ο βρετανός δημοσιογράφος.

  Αυτό που πρέπει να αναδυθεί από τη τραγωδία είναι μια αδιάφθορη πολιτική δύναμη που θα έχει την γενναιότητα να αντιμετωπίσει τα κατεστημένα συμφέροντα, να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να αγνοήσει το πολιτικό κόστος και να εμπνεύσει ανιδιοτέλεια και κοινωνική ευθύνη.

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μεταξύ των ταραξιών υπάρχουν ακόμη και εγκληματικά στοιχεία.ΟΜΩΣ οι διαδηλωτές μόλις τώρα αρχίζουν να κατανοούν τη δύναμη τους. «Ξεχειλίζουν από ΑΥΤΟ- ΠΕΠΟΙΘΕΣΗ και την ΑΓΝΟΤΗΤΑ του ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΥ. Ποιος ξέρει τι μπορεί να καταφέρουν", αναρωτιέται ο Μπράμπαντ.

  (από το μπλογκ "Foreign Press")

 12. οΛογιστής avatar
  οΛογιστής 22/12/2008 18:21:47

  Γιατί δεν συζητά κανείς την λύση της ποσοστώσεως επι του ιθαγενούς πληθυσμου; Γιατί πάντα εμφανίζονται οι ακραίες απόψεις; όπως είναι λογικό να μην γυρνάμε την πλάτη στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, έτσι ειναι λογικό και υποχρέωση μας να διαφυλάξουμε την ασφάλεια της πατρίδας μας. Έχει παρεξηγηθεί η ένοια της φιλοξενίας, ακόμη πιστεύουν ορισμένοι πως οι ορδές των πεινασμέων και άνεργων προσφέρει στην κοινωνία κάποιο όφελος; Τώρα που πέφτουν σιγα σιγά οι μάσκες της ευσπλαχνίας και της 'αλληλεγγύης' γίνεται φανερός ο σκοπός της παρουσίας τους σε τόσο μεγάλο αριθμό. Είναι ένας εν δυνάμη στρατός εντός της χώρας έτοιμος να δράσει όταν του δωθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα (σκοπίμως ή μη), ένα όχημα πολιτισμικής και εθνολογικής αλλίωσης. Η λύση είναι ΜΙΑ :

  - Κρατείστε το 4-6 % των αλλοδαπών σε αναλογία με τον πληθυσμό των Ελλήνων.
  - Δώστε προτεραιότητα στους έχοντες αναπηρία, στους ηλικιωμένους και στις γυναίκες με τεκνα.
  - Επιστροφή στις χώρες τους των υγιών αρρένων άτεκνων γυναικών και εφήβων.
  - Ένταξη σε κρατικά προγράμματα εργασίας όπου θα του προσφέρεται στέγαση, σίτηση και ένδυση απο το κράτος. Ταυτόχρονα θα τους χορηγείται μισθός ανάλογος της εργασίας τους.
  -Απέλαση μετα την πάροδο 5 ετίας προς τον τόπο προελεύσεως και έγκρηση νέων πράσσινων καρτών με τα ίδια κριτήρια

  Η λύση είναι πολύ απλή, η εξουσία ηθελημένα δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα.
  Η Ελλάδα πρέπει να εξαφανιστεί και τελικα θα το καταφέρουν
  Λυπάμαι και ντρέπομαι για την Ελληνική κατάντια

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/12/2008 19:41:53

  @ νήπιος γέρων
  Ο Μάλκολμ Μπράμπαντ έκανε και λυρικές περιγραφές για τους καταπιεζόμενους Κοσοβάρους και αγωνίσθηκε για την απελευθερωση τους.
  Ας ελπίσουμε ότι όσο είμαστε στο ΝΑΤΟ δεν θα βρει δικαιολογία να μας απελευθερωσει με τον τρόπο που τους απελευθερωσε και αυτούς και θα περιορισθεί σε δραση αναρχικών ομάδων.

 14. AnonymOs avatar
  AnonymOs 22/12/2008 19:58:28

  Σοβαρά γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα?Και δεν έχει ξανασυμβεί πουθενά αλλού?Και δεν ήταν αυτονόητο ότι θα συμβεί? Τι μου λέτε...πέφτω από τα σύννεφα...να φέρουμε κι άλλους μπας και ανεβούν τα μεροκάματά τους...

 15. ηρακλειδης της σιων avatar
  ηρακλειδης της σιων 22/12/2008 21:56:58

  χα χα!μπα ακροδεξιοι και..εθνικιστες και οι ινδοι ρωσοι και πολωνοι εν ελλαδι?τι γινεται? πολυ γελιο.πω πω απετυχαν οι ρεπουσηδες και το καθεστως και οι εθνικιστες πολλαπλασιαζονται?και καλα ρε φραγκουδακη οι ελληνες ειναι μπασταρδοι και βλεπουν το αυτο προσωπο τους ετουτοι εδω τι ειναι?γρηγορα οι αντιρατσισται και τα πατσαβουροσκυλα της παντειου-ιος να καταγγειλλουν τον... εθνικισμο.ε ρε νουμερα που στελνετε τους νεους..αλλοιμονο στους νεους.

 16. Σπύρος avatar
  Σπύρος 23/12/2008 01:37:25

  7:Toυρκόσπορους λέγαν κάποιοι έλληνες τού Κρατιδίου,τούς πρόσφυγες απο την Μικρασιατική Καταστροφή..
  Και οσοι τούς έλεγαν έτσι ήσαν ξεφτυλισμένοι.
  Κυρίως ήσαν οπαδοί τού Βασιλιά.
  Απο τέτοια κούνια κρατάς Μάναμ?

 17. tony avatar
  tony 23/12/2008 10:57:30

  Τό πρόβλημα απο την Αφρική είναι καινούριο και λίγο ποιο σύνθετο.Απλά αυτη τη στιγμή η ΑΦΡΙΚΉ θά εξάγει
  50,000,000 μετανάστες μεχρι το 2010.Μεγάλο μέρος αυτών θά περάσει από την χώρα μας.Μέχρι στιγμής κάνουμε ότι δεν τους βλέπουμε.Από το καλοκαίρι και μετά που θά φανεί η αλήθεια προτείνετε μου λύσεις
  αλλα μην ξεχνάτε λύσεις εφαρμόσιμες για αυτού του μεγέθους τό πρόβλημα.Εμείς εδώ είμαστε δέκα εκατομμύρια και αυτοί που θέλουν νά περάσουν από εδώ
  πολύ μεγαλύτερος αριθμός ίσως μεγαλύτερος και από τον πληθυσμό της ΡΩσιας.Στά νησάκια ήδη οι ανθρωποι τό ειδαν τό πρόβλημα.Κάθε χρόνο γίνονται και ποιο πολλοί με εναν ρυθμό που δεν πρέπει να μιλάμε πλέον για μετανάστευση αλλά για ΑΟΠΛΗ εισβολή.

 18. ΜΕΛΙ ΜΕΛΙΝΑ avatar
  ΜΕΛΙ ΜΕΛΙΝΑ 04/03/2009 21:52:11

  ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙ 10 ΣΥΝΕΧΗ ΕΤΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 40,00€? ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ? ΕΙΣΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.