26/11/2007 03:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόλεμος αίματος στο υπουργείο Υγείας

Όπως ακούγεται στη Νέα Δημοκρατία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος χάνει συνεχώς έδαφος στο τραίνο της διαδοχής. Αφού, λένε, τον εγκατέλειψε ακόμα και ο Διονύσης Ζακυνθινός, ο άνθρωπος του Μαξίμου που είχε πάει να τον βοηθήσει να διευρύνει τα ερείσματα του στον κομματικό μηχανισμό. Ο κ. Ζακυνθινός (που γνωρίζει «πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα» στη Ρηγίλης) είναι από τα λίγα πρόσωπα που βλέπουν τον Κώστα Καραμανλή - πλην των κ Ρουσόπουλου και Αγγέλου φυσικά. Διατηρεί επίσης σχέσεις με ισχυρούς επιχειρηματικούς κύκλους, οι οποίοι υποστήριζαν κι αυτοί τελευταία τον κ. Αβραμόπουλο.

Όλα αυτά συμπίπτουν επίσης με έναν πόλεμο αίματος στον οποίο έχει εμπλακεί τελευταία το υπουργείο Υγείας. Ο πόλεμος ξέσπασε όταν η εφημερίδα ΒΗΜΑ ανακάλυψε «κρούσματα μολύνσεως ασθενών από αίμα που τους χορηγήθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει πλήρως ελεγχθεί». Το θέμα είναι μάλιστα τόσο επικίνδυνο για τη δημόσια Υγεία που ασχολείται μαζί του και ο κ. Σταύρος Ψυχάρης. Οι κακές γλώσσες λένε βέβαια ότι ο πόλεμος έχει να κάνει με ένα διαγωνισμό (πολλών εκατομμυρίων) μεταξύ δυο εταιρειών που ασχολούνται με το αίμα. Αλλά ποιος ξέρει; Δεν είμαστε αυτόπτες μάρτυρες. Ακούσαμε όμως ότι για να εκτονωθούν οι πιέσεις που δέχθηκε ο κ. Αβραμόπουλος από το αντικειμενικό ΒΗΜΑ και από τα αδιάβλητα «πρωϊνάδικα» της τηλεόρασης, κάποιοι άγνωστοι διέρρευσαν και την είδηση και για τον «γιατρό – μαϊμού» που χειρουργούσε σε μεγάλο νοσοκομείο. Για τις περιπέτειες του Δ. Αβραμόπουλου διαβάστε κι εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 26/11/2007 16:40:10

  Είστε σοβαροί εσείς οι δημοσιογράφοι? Πριν δύο μήνες βγάλατε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ το Βενιζέλο, πριν από ένα μήνα επαναπροκηρύξατε εκλογές. Αφού δε βγήκε ο Βενιζέλος ούτε εκλογές έγιναν, τώρα μιλάτε για διαδοχή στη ΝΔ. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλ. Οι ηγεσίες των κομμάτων δεν αλλάζουν κατά το δοκούν υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι και συνθήκες κάτω από τις οποίες αλλάζουν.

  Άλλο θέμα δεν έχετε να ασχοληθείτε?

 2. Gianni avatar
  Gianni 26/11/2007 16:46:48

  Δυστυχώς φίλε Εξάκτινε αυτά συμβαίνουν όταν υπάρχει κενό εξουσίας (όχι ότι είμαι κατά), δομική κρίση όλων των θεσμών και μεταβατική περίοδος προς μια "νεά" ... "τάξη πραγμάτων". Αυτά συμβαίνουν όταν οι ηγέτες είναι "μικροί", μεταβατικοί και υπό προθεσμία.

 3. και εις αλλα με υγεια avatar
  και εις αλλα με υγεια 26/11/2007 16:49:24

  Μα τι λέτε ρε παιδιά. Αφού ο Καραμανλής κατετρόπωσε τους νταβατζήδες στην περίφημη μάχη του Μπαϊρακτάρη

 4. factorx avatar
  factorx 26/11/2007 18:00:52

  Εξάκτινε, ασφαλώς μας κάνεις πλάκα. Αν αναφέρεσαι με αυτό το «εσείς οι δημοσιογράφοι» σε εμάς (δηλαδή στην ομάδα των συντακτών του Αντί που επιμελείται αυτό το blog) η θέση μας ήταν σταθερή και για τον Βενιζέλο και για τις εκλογές. Για τον πρώτο είπαμε έγκαιρα ότι δεν θα βγει αρχηγός και για τις εκλογές και για τον εκλογικό νόμο ότι μέσω αυτών αναδιανέμεται η εξουσία και επαναδιαμορφώνεται το πολιτικό σύστημα. Όσο για τους «όρους» και τις «συνθήκες» που αλλάζουν τις ηγεσίες, πιστεύουμε ότι έχουν αρχίσει και διαμορφώνονται πάλι: Η «παλαιά» διαπλοκή είναι διασπασμένη, ο κ. Χρήστος είναι άρρωστος και νέες οικονομικές δυνάμεις διεκδικούν μερίδιο πολιτικής εξουσίας. Ο Καραμανλής προσπαθεί να ισορροπήσει απέναντί τους, αλλά προφανώς δεν μπορεί - κι αυτό δεν είναι μόνο θέμα ικανοτήτων, είναι και θέμα βούλησης. Αυτή είναι η κατάσταση, αυτή είναι ή θέση μας και ο διάλογος μαζί σου πάντα ευχάριστος

 5. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 26/11/2007 18:46:33

  Όχι δεν εννοώ εσάς του Αντί αλλά γενικά τον τύπο. Δε σηκώσατε εσείς το θέμα με το Βενιζέλο ούτε το θέμα με τις εκλογές μετά τις εκλογές. (Αυτό κι αν ήταν!!! 20 μέρες μετά ξανά εκλογές!!!)

  Όμως χαίρομαι που υπήρξε αντίδραση γιατί δείχνει ότι υπάρχει μια δόση αλήθειας σε αυτά που έγραψα. Επίτηδες τα έγραψα κάπως προκλητικά για να προκαλέσουν αντίδραση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.