#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/06/2012 08:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόλεμος ΗΠΑ - Γερμανίας για την ΕλλάδαΗ Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ. Ο Ντράγκι δεν θα το επιτρέψει.

Κακώς λοιπόν οι Έλληνες τρομοκρατούνται από την ιδέα.

Σίγουρα, μετά τις εκλογές της 17/6, θα προκύψει κάποια συνεργασία κομμάτων που τάσσονται υπέρ της δανειακής συμφωνίας.

Ότι και να γίνει, θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός, μετά από μια σκληρή αναμέτρηση.

Η όποια εμπιστοσύνη στις αγορές έχει απομείνει στη ευρωζώνη θα διαλυθεί, και οι αυξομειώσεις των σπρεντς θα επαναληφθούν στην Ισπανία, στην Ιταλία και στη Γαλλία.

Η Eυρωζώνη τελείωσε οριστικά. Και επειδή αν τελειώσει η ευρωζώνη, τελειώνει και η ΕΕ, η 70χρονη σχεδόν συνεργασία Γαλλίας-Γερμανίας φτάνει στο τέλος της. Μπορεί να μην συμβεί αμέσως, μπορεί να χρειαστούν κάποιοι μήνες, αλλά το τέλος είναι αναπόφευκτο.

Στο εξής, ότι συμβεί, bank-runs, ελλείψεις φαρμάκων, ακόμη και πραξικοπήματα, θα καθοριστούν από την στάση των Γερμανών.

Αυτό είναι δεδομένο, αφού η Γερμανία είναι η κυρίαρχη οικονομική δύναμη, με ένα πανίσχυρο τραπεζικό σύστημα και ένα εκλογικό σώμα που δεν συγχωρεί.

Το Der Spiegel έχει εδώ και κάποιο διάστημα υιοθετήσει μια ελληνοφοβική στάση, μαζί με την Bild Zeitung και κάποια άλλα έντυπα.

Ο μεγάλος φόβος των Γερμανών είναι μη τυχόν και παρασυρθούν σε καταστάσεις πληθωρισμού. Και οι φόβοι αυτοί θα αυξάνονται όσο η ΕΕ δεν παίρνει μέτρα.

Η μόνη λογική επιλογή που έχει τώρα το Βερολίνο, είναι να φύγει η χώρα από το ευρώ.

Σίγουρα, οι Γερμανοί, ως μεθοδικοί που είναι, το έχουν ήδη μελετήσει, και σίγουρα, επειδή ακριβώς είναι Γερμανοί, αν το κάνουν, θα το κάνουν οργανωμένα.

Το Blitzausgang μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

Μόλις ο Ολάντ άρχισε να μιλάει για ευρωομόλογα, που οι Γάλλοι τα θεωρούν ως το πρώτο βήμα, η Μέρκελ αντέδρασε λέγοντας πως «δεν θεωρεί ότι θα συνεισφέρουν στην τόνωση της ανάπτυξης της ευρωζώνης». Τελεία και παύλα.

Στην πραγματικότητα, το Βερολίνο ανησυχεί πως τα ευρωομόλογα απλά θα ρίξουν όλο το βάρος της χρηματοδότησης των προβληματικών οικονομιών της ευρωζώνης, στους ώμους των Γερμανών φορολογουμένων.

Μπορεί να προέχει το γενικό και συλλογικό καλό, αλλά αυτό δεν αρέσει στους ψηφοφόρους. Θα δεχτεί λοιπόν η Μέρκελ, τον θάνατο του ευρώ;

Οι οικονομικές επιλογές της Γερμανίας μοιάζουν απλές, αλλά δεν είναι. Η χώρα απόλαυσε αρκετά χρόνια εξαγωγικής ανάπτυξης, χάρη σε ένα φτηνό νόμισμα, αλλά τώρα, το κόστος μπορεί να ξεπεράσει τα οφέλη.

Η πολιτική απόφαση που καλείται να πάρει η Μέρκελ είναι σύνθετη, και δεν πρόκειται να γίνει πιο εύκολη στο μέλλον.

Η φυγή από την ευρωζώνη θα θεωρηθεί από τους πολιτικούς της αντιπάλους ως ήττα.

Παράλληλα όμως, αν συνδυαστεί με την κατάλληλη ρητορική και με κατηγορίες εναντίον των τεμπέληδων Λατίνων κ.ά., ίσως να θεωρηθεί ως μια αποφασιστική μορφή εθνικής ηγεσίας.

Όλα κρέμονται από μια κλωστή, και στο τέλος η γεωπολιτική θα δείξει προς την έξοδο της Γερμανίας από το ευρώ.

Όταν το Βερολίνο απέρριψε το σχέδιο ακρωτηριασμού της Ελλάδας που έθεσε ο Γκάιτνερ, η άποψη ήταν ότι οι Γερμανοί πολιτικοί βάζουν πρώτη την χώρα τους και όχι την Ευρώπη.

Ως η κορυφαία ευρωπαϊκή δύναμη, συμφέρει την Γερμανία να κρατήσει τον όποιο πλούτο της Ελλάδας μακριά από τα χέρια της Ουάσιγκτον.

Ο Σόιμπλε, πιο πολύ απ όλους, είναι σχεδόν παρανοϊκός με την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Η δε Μέρκελ θεωρεί την αμερικανική άποψη περί δανεισμού και ποσοτικής χαλάρωσης, ως τρέλα.

Τώρα, η Αμερική θα πρέπει να βρει έναν νέο σύμμαχο στην Ευρώπη, παρά τα όσα έχει επενδύσει τόσες δεκαετίες στην Γερμανία.

Και οι Γερμανοί αποκλείεται να επιτρέψουν στους Έλληνες να είναι ο νέος σύμμαχος των ΗΠΑ.

Για αυτό θεωρείται πιο λογικό, η Γερμανία να βγει από το ευρώ, πολύ πριν από την Ελλάδα.

hat4uk.wordpress.com

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kitsos avatar
  kitsos 04/06/2012 09:41:50

  "Όταν το Βερολίνο απέρριψε το σχέδιο ακρωτηριασμού της Ελλάδας που έθεσε ο Γκάιτνερ".
  Οι ΗΠΑ δηλαδη προτειναν την εξοδο της Ελλαδας απο την ΕΕ?

 2. deldio avatar
  deldio 04/06/2012 09:49:11

  Τα ίδια με τα παραπάνω, δηλ. οτι ο Ντράγκι δεν θα επιτρέψει την έξοδό μας από το ευρώ, λέει και ο "πολύς" Τζορτζ Σόρος. Οι Έλληνες, λέει, θα φοβηθούν την έξοδο από την ευρωζώνη και την τελευταία έστω στιγμή θα ψηφίσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της ευρωζώνης και του ευρώ. Ποιός ξέρει, μάλλον χάνει πολλά ο κυρ Σόρος εάν διαλυθεί η ευρωζώνη και θεωρεί ότι το δικό του πρόβλημα είναι και δικό μας. Ας τον διαψεύσουμε στις 17/6

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 04/06/2012 10:33:58

  Tο παλικαράκι αποφασισμένο όμως το κοριτσάκι δεν ενδιαφέρεται να γίνουν φίλοι http://goo.gl/rYB2Z

 4. τάσος avatar
  τάσος 04/06/2012 11:14:40

  από τις 6.12.08 αυτά λέμε. από εποχής σπέκχαρντ. 3.5 χρόνια.

  • τάσος avatar
   τάσος @ τάσος 04/06/2012 20:11:56

   διαβάστε το θρυλικό κείμενο του λάμπρου παπαντωνίου για την αποσταθεροποίηση της ελλάδας το δεκέμβριο του 2008:

   http://www.noiazomai.net/bushplans.html

 5. Ντίνος Μπάνος avatar
  Ντίνος Μπάνος 04/06/2012 13:58:49

  Ελληνικέ λαέ, αρκετά "έπαιξαν" μαζί σου, αρκετά σε ξεζούμισαν, αρκετά σε ρεζίλεψαν, αρκετά σε εξαθλίωσαν και σε εξανάγκασαν να ...αυτοκτονήσεις...
  Μην τους δώσεις τη χαρά να σε "τελειώσουν" οριστκά από προσώπου γης...
  Στη πραγματικότητα μας χρεωστούν (όσα με δόλο μας δώσανε) και δεν τους χρεωστάμε, παρά μόνο τη περιφρόνησή μας και την αποκατάσταση του ονόματος και της ποιότητας ενός ένδοξου και υπερήφανου λαού, που τον πρόδωσαν και τον "ξεπούλησαν" οι ανάλγητες και προδοτικές, πολιτικές του ηγεσίες...
  Δώστε στους έξω και στους μέσα απατεώνες τη πιο δυνατή "σφαλιάρα" στις 17/6 για να γνωρίσουν τη δύναμη και την οργή του χιλιοταλαιπωρημένου λαού μας...
  Ο απλός Έλληνας πολίτης

 6. Nik avatar
  Nik 04/06/2012 15:17:49

  Για να σε πάρουν σοβαρά, ως κράτος, πρέπει να είσαι τουλάχιστον κράτος και να ασκείς κυριαρχία στον χώρο σου. Αυτό το καταφέραμε; Είμαστε κυρίαρχοι του χώρου μας; Πριν αρχίσουμε με μεγαλοστομίες για προβολή δυνάμεως εκτός, όπως πχ Κύπρος και ενιαίο δόγμα κλπ κλπ. Μάλλον όχι. Γιατί όχι; Διότι εκλέγουμε πολιτικούς που δεν έχουν ιδέα από τέτοια απλά.

 7. Nik avatar
  Nik 04/06/2012 15:30:27

  "Στην πραγματικότητα, το Βερολίνο ανησυχεί πως τα ευρωομόλογα απλά θα ρίξουν όλο το βάρος της χρηματοδότησης των προβληματικών οικονομιών της ευρωζώνης, στους ώμους των Γερμανών φορολογουμένων."
  Γιατί; Επειδή δεν πιστεύουν στην μελλοντική ανάπτυξη των άλλων χωρών-εταίρων στην ΕΕ, άρα και στην εξόφληση ευρωομολόγων, ή επειδή δεν θέλουν να υπάρξει ανάπτυξη των υπολοίπων; Αυτό δεν μας το εξηγεί ο αρθρογράφος και είναι καίριο ερώτημα.

  Η υπεροχή της Γερμανίας δεν είναι εγγυημένη στο διηνεκές. Δεν είναι ούτε στρατηγικά τοποθετημένοι να παίξουν ως μεγάλοι παίκτες στην διεθνή σκακιέρα. Αν βγουν απο το Ευρώ μειώνονται. Από την άλλη δεν θέλουν να επωμιστούν τις ευθύνες διεθνούς ηγέτιδας δύναμης. Ας ελπίσουμε ότι θα βγουν και θα μας απαλλάξουν από τις τευτονικές εμμονές τους.

 8. καποιος avatar
  καποιος 05/06/2012 14:53:25

  Μεχρι τοτε παντως τα ομολογα της Γερμανιας εχουν αρνητικο επιτοκιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.