#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/07/2012 18:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πόλεμος» ΓΑΠ-Ρουμελιώτη για το Μνημόνιο(Ανανεωμένο) Σε απίστευτο πόλεμο για το ποιος ευθύνεται για το πρόγραμμα του ΔΝΤ που έφερε την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, εξελίσσεται η κόντρα του Γ. Παπανδρέου με τον πρώην εκπρόσωπο στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτη.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν επί 2,5 χρόνια τις τύχες της Ελλάδας δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αλλά και ούτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τώρα που η κατάσταση έχει γίνει δυσκολότερη θα συνεχίσουν να φυγομαχούν και να βάζουν το κεφάλι στην άμμο, επιχειρώντας έτσι να βγάλουν από πάνω τους το άγος της εθνικής καταστροφής.

Μετά τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος με διαρροές απάντησε με σκληρή γλώσσα στο Π. Ρουμελιώτη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τελευταίος περνά στην αντεπίθεση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έχουν τα Επίκαιρα, ο κ. Ρουμελιώτης ζητά εμμέσως από τον πρώην πρωθυπουργό να πει αν γνώριζε τις απόψεις του τότε επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., Ντομινίκ Στρος Καν, σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του οικονομικού προγράμματος που εκπονήθηκε για την Ελλάδα.

Και αναφέρει ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να διευκρινίσει:

1)  Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν.

2)  Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη.

3)  Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Για όλα αυτά είχε ενημερωθεί από τον Ντομινίκ Στρος Καν και από εμένα», φέρεται να υποστηρίζει ο πρώην εκπρόσωπος στο ΔΝΤ.

Η σύγκρουση του πρώην πρωθυπουργού με έναν παρ’ ολίγον πρωθυπουργό, ευνοούμενο της οικογενειας Παπανδρέου, δείχνει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ανοίξουν οι ντουλάπες και να βγουν οι σκελετοί. Διότι αν αυτά που υποστηρίζει ο κ. Ρουμελιώτης είναι αληθινά τότε έχουμε να κάνουμε με μείζον θέμα. Αν δηλαδή ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερωθεί από τον Στρος Καν για το τι έπρεπε να κάνει και τελικά αυτός προτίμησε την οδό που όλοι γνωρίζουμε που μας οδήγησε, τότε το θέμα φτάνει στα όρια της εθνικής προδοσίας. Και αυτό δεν είναι βαριά κουβέντα για τον πρώην πρωθυπουργό.

Το έχουμε ξαναγράψει από το antinews. Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στα Μνημόνια και ποιες ήταν οι λάθος κινήσεις του κυβερνήτη και των «μούτσων» είνι η μλονη λύση για να μην υπάρχουν σκιές.

Και θα πρέπει και ο κ. Βενιζέλος να αποδεχθεί αυτή την πρόταση και να μην καλύπτει ένα –πιθανό- εθνικό έγκλημα.

Αν πάλι, ο κ. Ρουμελιώτης λέει ψέμματα και είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το δρόμο που πήραν οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να λογοδοτήσει. Αλλωστε, πληρώνονταν πολύ καλά προκειμένου να κάνει τη δουλειά του τοποτηρητή στην Ουάσιγκτον και να προστατεύει το εθνικό συμφέρον.

Για την ιστορία, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το Σκάι από τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ «αδειάζει» τον κ. Ρουμελιώτη λέγοντας ότι δεν είχε αντίρρηση ποτέ για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που έφτιαξε το ΔΝΤ. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του Ταμείου «ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ στήριξε από την αρχή και με ενεργό τρόπο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές τις πολιτικές στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής που εισηγήθηκε το ΔΝΤ και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα, τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εύα avatar
  Εύα 27/07/2012 15:36:54

  Μήπως εκείνη η εξεταστική, που κάποτε λέγαμε, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει; Γιατί ο Πρωθυπουργός βγαίνει ''λάδι''...ο κακός φίλος του τον παρέσυρε...

  • Εύα avatar
   Εύα @ Εύα 27/07/2012 15:38:33

   *πρώην Πρωθυπουργός, βρε τι έπαθα..

 2. nikos avatar
  nikos 27/07/2012 15:49:19

  Γιατί ο ΓΑΠ δεν ήξερε για την αποτυχία και την εξαθλίωση του λαού; Σε συνέντευξη στον Κουλογλου πριν μας βάλει στο ΔΝΤ, του είχε πει κατα λέξη ότι όπου παει το ΔΝΤ οι χώρες βυθίζονται στην ύφεση και η κοινωνίες υποφέρουν.

 3. tiramola avatar
  tiramola 27/07/2012 15:51:29

  Με δεδομένο το αντικειμενικό πρόβλημα της χώρας πας να κυνηγήσεις το θαύμα.
  Σε κάθε περίπτωση αν βγαίνει η αν δεν βγαίνει ενα πρόγραμμα το μαθαίνεις μόνο αν το εφαρμόσεις.

  • Dal avatar
   Dal @ tiramola 27/07/2012 18:43:15

   Γιατί έχεις ακούσει κανένα στον πλανήτη γη να λέει ότι βγαίνει; Μας είπαν ότι η ύφεση θα ήταν 6,5% συνολικά και θα πάει στο 30%.Η ανεργία στο 15% και θα πάει στο 25%. Σε λίγο δεν θα υπάρχει ελληνική επιχείρηση που να λειτουργεί. Πιστεύεις ότι το χρέος ήταν η είναι διαχειρίσιμο; Αν ναι, τότε θα ενεχυρίαζες τα υπάρχοντα σου όπως κάνουμε εμείς ως χώρα;.

   Κάποιος είπε ότι το πρόγραμμα είναι όπως η αφαίμαξη των ασθενών στον μεσαίωνα. ΟΙ μόνοι που υποστηρίζουν μανιωδώς το πρόγραμμα είναι το αχαρακτήριστο δίδυμο Μερκελ Σοι-μπλέ και ο Μπαρόζο.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Dal 28/07/2012 00:22:33

    Τον άλλο δρόμο τον ξέρεις, είναι η επιστροφή στη δραχμή.
    Αυτή θα ήταν η σωστή επιλογή λες?
    Αυτό υποστήριζες και εσύ από την αρχή?
    Μήπως ήσουν και κατά του δημοψηφίσματος?

    Αν εξέφραζαν κάποιοι αμφιβολίες για την επιτυχία του προγράμματος δεν σημαίνει ότι δεν ήταν μονόδρομος.

    Αλλα ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία των ελλήνων είναι κατά της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα

    Τι θα έπρεπε να κάνει ο ΓΑΠ κάτα την γνώμη σου για να μην είναι "προδότης"?
    Να κηρύξει στάση πληρωμών, επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και να πάει για δανεικά στον Πούτιν?

    • Δίων Κάσσιος avatar
     Δίων Κάσσιος @ tiramola 28/07/2012 04:50:42

     @Αλλα ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία των ελλήνων είναι κατά της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα

     Και τι ξέρει, και πού και πώς να ξέρει, η πλειοψηφία των Ελλήνων ένα θέμα που δεν το ξέρει στα σίγουρα κανένας; Ό,τι τους ψήνουν τα κανάλια λένε.

     @Τι θα έπρεπε να κάνει ο ΓΑΠ κάτα την γνώμη σου για να μην είναι “προδότης”?

     Να βγάλει διάγγελμα στον λαό με το πώς ήταν η κατάσταση της χώρας, επακριβώς, και να πάει ΑΜΕΣΩΣ σε εκλογές. Άντε, το πολύ πολύ, να μην έκανε εκλογές, αλλά να πέρναγε το Μνημόνιο με 180 ψήφους στη Βουλή.

     Αυτή είναι η κατηγορία για τον ΓΑΠ. Και σηκώνει κρεμάλα. Γιατί δεν υπάρχει δικαιολογία καμία. Πήρε την ευθύνη να σηκώσει τη χώρα στους ώμους του; Οκ. Δυο καταλήξεις υπήρχαν. Ή ήρωας ή τα ραδίκια ανάποδα.

 4. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 27/07/2012 16:04:12

  Και αν δεν ήξερε γιατί έλεγε συχνά πυκνά ότι μα έκαναν πειραματόζωο:

 5. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 27/07/2012 16:21:17

  Όσο ...αναλύουμε, συζητάμε και προσπαθούμε να εξηγήσουμε καλόπιστα τα λεγόμενα και τα πεπραγμένα του ΓΑΠ, πάντα θα είμαστε χαμένοι. Ο άνθρωπος δυστυχώς για όλους μας, δεν είναι ούτε αφελής, ούτε ανόητος, ούτε ανεύθυνος, ούτε επιπόλαιος, ούτε ανίκανος, ούτε ατάλαντος. Είναι απλά ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ, ΑΙΣΧΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ. Οπως λοιπόν λέει κι ο ίδιος, "δεν είναι κακό να βγάζει κανείς το ψωμί του", εις βάρος των αμετανόητων κορόιδων που τον εξέλεξαν βουλευτή, για να πληρώνουμε ακόμα έναν άχρηστο κι ανυπολόγιστα επιζήμιο χαραμοφάη. Η θέση του είναι στον Κορυδαλλό, ανυπερθέτως και όχι στους....άμβωνες να υποκρίνεται την παραπλανημένη μωρά παρθένο. Πόση ξεφτίλα ακόμα;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ BLACKQUEEN 27/07/2012 17:25:53

   Και λίγα έγραψες για τον ακατονόμαστο...

  • popolaros avatar
   popolaros @ BLACKQUEEN 27/07/2012 19:06:07

   2,5 χρόνια τα λέμε και τα ξαναλέμε για τον ολίγιστο ανθέλληνα που εάν δεν διέθετε το επίθετο, ούτε περίπτερο θα μπορούσε να φέρει βόλτα.

   Δυστυχώς για άλλη μια φορά παλαιοπασόκος είναι αυτός που τον καρφώνει.
   H NΔ κουβέντα για το έγκλημα.
   Πως να μιλήσει άλλωστε αφού συγκυβερνά με το Πασοκ.
   Αλήθεια αυτή τη μια εξεταστική που θα έκανε ο Σαμαράς...θα την κάνει ;;

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ popolaros 28/07/2012 09:33:16

    ....Αφού το λέτε και μόνος σας πως αυτή τη στιγμή είναι ανέφικτο λόγω .....αντικειμενικών δυσχερειών, τι ξαναρωτάτε στο τέλος γυρεύοντας να αποδώσετε ''πλασματική'' μομφή στον κ. Α.Σαμαρά; Αλλά αν αρχίζουν τελικά ένας-ένας οι συνένοχοι του ΓΑΠ (αλλά και του Σημίτη) να ..κελαηδάνε λίγο-λίγο γι αυτά που όλοι γνωρίζουμε αλλά μάς λείπουν οι αποδείξεις, ακόμη κι αν ποτέ δεν θα οδηγηθούνε στα κελιά οι εγκληματίες (λόγω έλλειψης θάρρους και ελαστικής συνείδησης των ...υπηρετούντων τη δικαιοσύνη), θα καταδικαστούν από την Ιστορία και θα χρεοκοπήσουν οριστικά στη συνείδηση και του τελευταίου Έλληνα πολίτη. Δεν αρκεί σίγουρα, μένει ανικανοποίητο το αίσθημα περί κοινού δικαίου, αλλά ίσως στο μέλλον οι συμπολίτες μας πεισθούν να είναι πιό αυστηροί, πιό προσεκτικοί και υπεύθυνοι στις επιλογές τους... Ίσως....

 6. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 27/07/2012 20:44:29

  Τα 3 ερωτήματα που θέτει στον ΓΑΠ ο Ρουμελιώτης είναι φωτιά.
  Και αποδεικνύουν, αν συνυπολογίσουμε και τις δημόσιες δηλώσεις Στρος Καν σε γαλλικό σταθμό, πως ο ΓΑΠ κατέστρεψε την Ελλάδα. Την καταδίκασε με χειρισμούς που σε κάθε περίπτωση θέλουν διερεύνηση.
  Τώρα έχουμε ομολογίες:
  - μπορούσε χαμηλότερο επιτόκιο, δεν το έκανε.
  - δεν έθεσε το 2010 θέμα κουρέματος, προφανώς γιατί έτσι του υπεδειξε η Μέρκελ μέχρι να ανασάνουν οι γερμανικές τράπεζες από το ελληνικό τοξικό χαρτί
  - δέχθηκε να γίνει η τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή , σε ελάχιστα χρόνια.

  Τί χρείαν άλλων μαρτύρων; Στρος Κάν, Ρουμελιώτης, υπόθεση ΕΛΣΑΤ.
  Στο σκαμνί ο καταστροφέας.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Kώστας ΜΠ 27/07/2012 21:48:39

   Η πλειοψηφία των Ελλήνων τον θέλει στο σκαμνί να λογοδοτήσει για την προσχεδιασμένη εθνική καταστροφή.
   Αυτή η απόφαση όμως είναι πολιτική.
   Υπάρχει κάποιος πολιτικός από τον σημερινό πολιτικό σύστημα να την πάρει ;
   Μέχρι και ο Καραμανλής, που το σύστημα που έσπρωχνε Παπανδρέου έκανε τα πάντα για να τον ρίξει........έχει πιει το αμίλητο νερό.

   • mx avatar
    mx @ popolaros 27/07/2012 23:16:27

    ....σε 10 χρόνια και αφού αλλάξουν χέρια οι ιδιοκτησιες και οι Ελληνες αποτελούν ποσοστό στην άλλοτε συμπαγή εθνολογικά χώρα, η Ελλάδα θα είναι από τα πιο ακριβά μέρη στον κόσμο για να ζει κανείς

  • mx avatar
   mx @ Kώστας ΜΠ 27/07/2012 23:19:55

   100%-60%=40%-20%=20%-15%=5%

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 27/07/2012 20:57:28

  “Κάθε άνθρωπος έχει τόση αξία, όση τα πράγματα με τα οποία έχει αυτός ασχοληθεί” ~Μάρκος Αυρήλιος, Ο Σοφός (121-180 μ.Χ)

 8. panos avatar
  panos 27/07/2012 22:16:28

  Αν υπαρχει ενας εισαγγελεας σε αυτη την ερμη χωρα που εχει εστω λιγη τσιπα και πατριωτισμο πρεπει αμμεσα να ανοιξει το φακελο των SDS και να δει ποσα μπουμπουκια πολιτικοι και αλλοι Ελληναραδες απο ΕΛΛΑΔΑ και Λονδινο στοιχηματισαν για τη χρεοκωπια της χωρας μας και κανανε μαγαλη κονομα. ΓΙΑΤΙ η Ν.Δ. επ αυτου δεν λεει τιποτα? μηπως και δικα μας μπουμπουκια κονομησαν?

 9. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 27/07/2012 22:23:12

  and the show goes on..............

 10. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 27/07/2012 22:23:18

  Φάκτορα, το ζουμί της υπόθεσης δεν είναι το ξεκατίνιασμα ΓΑΠ - Ρουμελιώτη.

  Η ουσία της υπόθεσης είναι η θέση του ΔΝΤ. Την αντιγράφω από το ρεπορτάζ.
  "...το ΔΝΤ «αδειάζει» τον κ. Ρουμελιώτη λέγοντας ότι δεν είχε αντίρρηση ποτέ για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που έφτιαξε το ΔΝΤ. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του Ταμείου «ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ στήριξε από την αρχή και με ενεργό τρόπο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές τις πολιτικές στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής που εισηγήθηκε το ΔΝΤ και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα, τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας».

  Ξέρεις τι λέει με άλλα λόγια το ΔΝΤ; Όχι ότι ο Ρουμελιώτης είπε ψέματα, όταν ανέφερε ότι το πρόγραμμα ήταν εξ αρχής κατασκευασμένο λάθος και αναποτελεσματικό, αλλά ότι ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ στήριξε από την αρχή και με ενεργό τρόπο ένα λάθος πρόγραμμα.

  Το οποίο είναι μια καθόλα αποκαλυπτική ομολογία του ίδιου του ΔΝΤ, ότι το πρόγραμμά του, ήταν λάθος.

  Το οποίο γεγονός, γεννά μια σειρά ερωτήματα αφενός για τους τότε πρωταγωνιστές της υπόθεσης, αλλά δυστυχώς, ακουμπά και την τότε αξιωματική αντιπολίτευση, ως προς την επιλογή της να στηρίζει τελικώς, ένα λάθος πρόγραμμα.

  Υ.Σ. Η ιστορία αυτή, με τα Μνημόνια και τις Δανειακές συμβάσεις είναι πολύ σκοτεινή. Σύντομα, που ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι, διάφοροι εμπλεκόμενοι θα αρχίσουν να μιλάνε, στην αρχή με γρίφους, μετά πιο καθαρά, διαβλέποντας τον κίνδυνο λιντσαρίσματος από το εξαγριωμένο πλήθος, καθώς η πορεία της εφαρμογής των μέτρων ενός λάθος προγράμματος θα συνεχίζει ακάθεκτη, παρά τον μερικό εξωραϊσμό που θα επιχειρείται (επαναδιαπραγμάτευση, επιμήκυνση, απαγκίστρωση κλπ). Όρεξη να έχεις να κάνεις ρεπορτάζ, το υλικό που θα έχεις θα είναι αποκαλυπτικό...

  • factorx avatar
   factorx @ Ιεροφάντης 27/07/2012 22:52:36

   Το ρεπορτάζ που αναφέρεις περιμέναμε να μας πει ότι το πρόγραμμα ήταν λάθος; Εδώ η ίδια η Μέρκελ το είπε, αν θυμάσαι.Αν επίσης θυμάσαι η τότε αντιπολίτευση είπε όχι σε εκείνο το πρόγραμμα (1ο Μνημόνιο).Και η έιδηση είναι ο καυγάς των τότε πρωταγωνιστών.

   • Ιεροφάντης avatar
    Ιεροφάντης @ factorx 27/07/2012 23:23:14

    Το αναφέρω διότι για πρώτη φορά εκφράστηκε έστω και εμμέσως και περιφραστικά από το ίδιο το ΔΝΤ η παραδοχή ότι το πρόγραμμα είναι λάθος.

    Αν το ίδιο το Ταμείο λέει κατ' ουσίαν ότι είναι λάθος, εμείς γιατί το εφαρμόζουμε;

    • factorx avatar
     factorx @ Ιεροφάντης 27/07/2012 23:43:44

     Τι προτείνεις Ιεοροφάντα. Δραχμή; Επανασταση; Τσίπρα; Καμμένο;

     • Ιεροφάντης avatar
      Ιεροφάντης @ factorx 28/07/2012 00:05:38

      Όταν θα κατέβω για Πρωθυπουργός, θα σου πω τι προτείνω.

      Προς το παρόν, ας ξεκινήσουμε με καμιά εξεταστική, που είναι πιο light...

      Ξέρεις, αυτή και μόνη, που θα γίνει για να διακριβωθεί, ποιος, πότε, με ποιά αιτία και με ποιους τρόπους, οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή των Μνημονίων.

      Το γράφει αυτό κάπου η διακήρυξη των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση;

      Όχι ε;

     • factorx avatar
      factorx @ Ιεροφάντης 28/07/2012 00:43:13

      Σου το είπαν κι άλλοι ότι καβάλησες το καλάμι και ζήλεψες την δόξα του Καμμένου - κατέβασε πρόγραμμα τεράστιε να το διαβάσουμε και που ξέρεις; Όλα γίνονται

      Όσο για το ΠΑΣΟΚ προς στιγμή απολαμβάνουμε το μισό να έχει γίνει ουρά του Σαμαρά και το άλλο μισό του Τσίπρα.Υπάρχει χειρότερη καταδίκη από αυτό;

 11. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 27/07/2012 22:41:15

  Μας ΤΣΑΚΙΣΑΝ,μας ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ και τώρα ''τσακώνονται'' οι Παπανδρέου και Ρουμελιώτης.....Η ΞΕΦΤΙΛΑ του παπανδρεϊσμού ΟΡΙΑ ΔΕΝ έχει....Έναν Ντι Πιέτρο θέλει η χώρα αλλά που είναι...Και κάτι ακόμη:Ας καταθέσουν βουλευτές της ΝΔ πρόταση για την εξεταστική που αφορά το μνημόνιο και ας μη ψηφίσει ο πασοκισμός και το εξαπτέρυγο του ο Κουβέλης.Θα ψηφίσουν οι υπόλοιποι.Όλα είναι θέμα πολιτικής θέλησης.Ο Βενιζέλος ας λέει ό,τι θέλει.Δηλαδή τι;Να εξαρτάται η εκκίνηση για την απονομή της δικαιοσύνης από τις διαθέσεις του αμαρτωλού πασοκισμού;Έλεος!!!

 12. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 27/07/2012 22:53:12

  Είναι δυνατόν να μην ήξερε ο Ρουμελιώτης ή να μην στήριξε το πρόγραμμα;
  Βαρεθήκαμε τους εκ των υστέρων επαναστάτες.Τα ίδια λέει και ένας προπονητής όταν φεύγει απο μια ομάδα ή ένας στρατηγός όταν αποστρατεύεται.
  Αν έχεις "άντερα" μίλα όταν πρέπει

 13. mx avatar
  mx 27/07/2012 23:08:02

  Μέτωπο με τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Πάνο Ρουμελιώτη που δήλωσε ότι το πρόγραμμα του Ταμείου για τη χώρα ήταν γνωστό εξαρχής ότι δεν έβγαινε, άνοιξε ο Γ. Παπανδρέου.

  Στις δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη αναφέρθηκαν σήμερα συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ύστερα από μια περίοδο «υπομονής και αυτοσυγκράτησης», ενώ έκαναν και λόγο για «ποταμό μνήμης που ρέει με κάθε τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη».

  Στον πρώην μόνιμο εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ καταλογίζεται εμμέσως ότι όσα είπε, τα είπε αφού έφυγε από τη θέση του και τοποθετήθηκε στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, σε επιχείρηση με την οποία ο κ. Παπανδρέου είχε ανοιχτή κόντρα όσο ήταν πρωθυπουργός.

  Του καταλόγισαν επίσης ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο Ταμείο, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του.

  Έθεταν ένα ακόμα ερώτημα, γατί ο κ. Ρουμελιώτης, εφόσον διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του.

  Στα σχόλιά τους, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, αναφερόμενοι στην τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη στον ιδιωτικό τομέα και σε συγκεκριμένη τράπεζα, ανέφεραν ότι ο καθένας μπορεί να βγάζει το ψωμί του όπως θέλει, αλλά όλοι μπορούμε να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

  Επίσης θεωρούσαν ότι η τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη, όπως και πολλών άλλων, ισοπεδώνει τα βήματα προόδου που έκανε η χώρα και τις θυσίες των Ελλήνων. Και όλα αυτά υπονομεύουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας και δίνουν επιχειρήματα είτε σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται ακόμα σκληρότερα μέτρα είτε σε όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ.

  Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο θέμα με γραπτή του δήλωση, χωρίς να απαντάει στα συγκεκριμένα ερωτήματα, αλλά θέτοντας με τη σειρά του τα δικά του, ζητώντας να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αν γνώριζε τις απόψεις του Ντομινίκ Στρος Καν, τότε επικεφαλής του Ταμείου, «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα.

  Επίσης ζητεί από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει: 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, 2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη, και 3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.  Ο κ. Ρουμελιώτης υποστηρίζει ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα και επιφυλάσσεται να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία, όπως αναφέρει.

  Πηγή: ΑΠΕ

 14. mx avatar
  mx 27/07/2012 23:09:50

  .....Ο κ. Ρουμελιώτης υποστηρίζει ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα και επιφυλάσσεται να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία, όπως αναφέρει.......

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ mx 28/07/2012 00:05:39

   Να τα δώσει. Θα χρειαστούν για τη δίκη του ΓΑΠ και της παρέας του...

 15. xp avatar
  xp 28/07/2012 00:40:38

  Τι προτείνεις Ιεοροφάντα. Δραχμή; Επανασταση; Τσίπρα; Καμμένο; Δραχμη στον οριζοντα..........Και εγω όταν παρουσιάστηκα φαντάρος ήθελα να παιζω με πιτσιρικες αντι να με τρεχει ο λοχιας ,απλα έτσι έγινε!!!!!!

 16. Dal avatar
  Dal 28/07/2012 07:59:24

  Τιραμόλα,
  Ανέμενα τέτοιου είδους απάντηση.'Όταν δεν υπάρχουν πλέον οικονομικά επιχειρήματα, που δεν υπάρχουν, τότε καταφεύγουμε στους εκφοβισμούς και στην καταστροφολογία.

  Εαν έχεις λοιπόν επιχειρήματα απάντησε μιας και μετέφερες την συζήτηση σε προνομιακό όπως νομίζεις για σένα πεδίο.
  Δύναται η Ελλάδα να έχει το ίδιο νόμισμα με την Γερμανία ισχυρότερο από αυτό της Αμερικής και ακόμη πιο ισχυρότερο από αυτό της Κίνας?.Να μην τρελαθούμε κιόλας.

  Να σε πληροφορήσω. Το 1971 το μάρκο είχε 9 δραχμές και το δολάριο 30. Το 2001 174 και 28ο αντίστοιχα. Έκτοτε μέχρι σήμερα το ευρώ ανατιμήθηκε σε σχέση με το δολάριο κατά 40% κατά συνέπεια και η χώρα μας με την Κίνα και την Αμερική!!!.

  Η Αργεντινή με σχέση 1 προς 1 με το δολάριο την δεκαετία του 90 είχε έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών 3%(μέση τιμή) και το 2002 χρεοκόπησε. Έκτοτε για 9 συναπτά έτη αφού υποτίμησε το νόμισμα της κατά 70% παρουσιάζει μέση ανάπτυξη 8% σε πραγματικές τιμές διπλασίασε το ΑΕΠ της σε πραγματικές τιμές και τετραπλασίασε σε ονομαστικές. Το δε έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της παρουσιάζει πλεόνασμα 3%(μέση τιμή).

  Η Αργεντινή χρεοκόπησε με αθροιστική ύφεση 19,5% (για τέσσερα χρόνια) εμείς πάμε για 5 χρόνο ύφεσης και του χρόνου για 30% αθροιστική.

  Μπορείς να εξηγήσεις πως η Ιταλία με προτωγενές πλεόνασμα από το 1995 δεν δύναται να μειώσει το χρέος της (πάει για 130% φέτος)? Η μόνη απάντηση είναι ότι στην δεκαετία του Ευρώ παρουσιάζει ανάπτυξη 0.3% και άρα έχει κόστος δανεισμού υψηλότερο που δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από το πρωτογενές πλεόνασμά της. Το πρωτογενές πλεόνασμα υπερενθουσιάζεται ως πανάκεια για μας . Το δούλεμα πάει σύννεφο.

  Εξήγησε επίσης πως η Ιαπωνία με 240% κρατικό χρέος, διπλάσιο από της Ιταλίας δεν δέχεται επίθεση από τις αγορές ενώ η Ιταλία έχει αξιολόγηση τριτοκοσμικής χώρας με επιτόκιο δανεισμού κοντά στο 6%. Το Ευρώ ήταν η καταστροφή όλων μας εκτός της Γερμανίας και κανα δύο άλλων χωρών.

  Εαν αυτό δεν κατανοείται πάμε για τουλάχιστο 20 ετη λιτότητα στην Ευρώπη χωρίς κανένα όφελος. Το μοναδικό είναι να παραμένει η Γερμανία οικονομική υπερδύναμη και ο Νότος να πτωχεύει, να μετατραπεί σε Γερμανική ενδοχώρα , με απώλεια της κυριαρχίας με ψήγματα δημοκρατίας, μιας και σε κάθε απόφαση η εκλογικής αναμέτρησης θα επισείεται η Δαμόκλειος σπάθη του "κίνδυνου" απώλειας της "κυβέρνησης του νομίσματος".

  • Dal avatar
   Dal @ Dal 28/07/2012 08:04:40

   Διόρθωση .Το πρωτογενές πλεόνασμα παρουσιάζεται ως πανάκεια σε μας.

 17. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 28/07/2012 09:55:58

  Ο ΓΑΠ κύριε, ΟΦΕΙΛΕ να πει όλη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, να συννενοηθεί με όλα τα κόμματα, κι αφού ξεκαθαριστεί ολοσχερώς το τοπίο και ειπωθούν όλα τα επιχειρήματα από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς, να διευκρινισθούν με σαφήνεια όλες οι δυνατότητες αντιμετώπισης του οικονομικού μας αδιεξόδου, και να οδηγηθούμε τελικά -αν χρειαζόταν- σε Δημοψήφισμα, όπου οι πλήρως ενημερωμένοι Έλληνες πολίτες, να έχουμε τη δυνατότητα να αποφασίσουμε ΕΜΕΙΣ και όχι αυτός ο ασήμαντος, περιστασιακός, ασυνείδητος (και κατά λάθος) κυβερνήτης, για το παρόν,για το μέλλον της ζωής, της πατρίδας μας και των ερχόμενων γενιών των Ελλήνων. Και είναι προδότης τελικά, γιατί όλοι όσοι εξετάζουν τα γεγονότα ψυχρά, καταλαβαίνουν οτι εκτελούσε εντολές, γι αυτό και ...βιάστηκε να μας παραδώσει δεμένους πισθάγκωνα στους τοκογλύφους, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, λες κι ήμασταν κολήγοι στο τσιφλίκι του, που αποφάσισε ...αιφνιδίως να ξεπουλήσει. Δεν υπάρχουν διλήμματα. Ο άνθρωπος είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας, όσο κι αν ακούγεται ''βαρύ'' κάτι τέτοιο. Η Ελληνική διαθέτει πάντοτε τη σωστή έκφραση, για την ανάλογη πράξη.....

 18. !@#$%^&*() avatar
  !@#$%^&*() 28/07/2012 21:07:12

  Δεν καταλαβαίνω γιατί να πάει ο Ρουμελιώτης στην εισαγγελία και να μην καλέσει η εισαγγελία τον Ρουμελιώτη? Δηλαδή η εσχάτη προδοσία δεν έχει αυτεπάγγελτο χαρακτήρα για την επέμβαση της δικαιοσύνης? Ή μήπως μετά τα αναδρομικά που θα πάρουν οι δικαστικοί η επιλεκτικότητα ...είναι πιό επιλεκτική?? Κάποιες φορές είναι βολικότατο η δικαιοσύνη να είναι τυφλή όχι μόνο στις αποφάσεις της αλλά κυρίως στην έναρξη των προβλεπόμενων ενεργειών της, ή όχι?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.