20/11/2009 12:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως υπονόμευαν τον Καραμανλή οι σημερινοί υπερασπιστές της «ενότητας» της ΝΔΤο έχουμε ξαναπεί. Το antinews και οι αναγνώστες του δεν είναι λωτοφάγοι – ακόμα κι εκείνοι που δεν συμφωνούν μαζί μας. Θυμάστε λοιπόν τον Μεϊμαράκη που έβγαινε μονίμως στην αναφορά, την μια για τον Ρουσόπουλο, την άλλη για τον Αγγέλου και την άλλη για ψύλλου πήδημα, αλλά με μόνιμο στόχο την υπονόμευση της κυβέρνησης της ΝΔ και του Καραμανλή με την υποστήριξη της Ντόρας; Με την οποία μια τα έβρισκε, την άλλη δεν τα έβρισκε και όλο μαζί ήταν στο παρασκήνιο;  Διαβάστε λοιπόν ένα παλαιότερο ρεπορτάζ στην «Ε» που υποστηρίζει βεβαίως σαφώς τον Ρουσόπουλο, αλλά δείχνει ανάγλυφες και τις «ενωτικές» προσπάθειες του διδύμου Μπακογιάννη – Μεϊμαράκης

 Μεϊμαράκης - Ντόρα ζητούν επιτροπή διαχείρισης κρίσεων

 Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ

 Μικρή κυβερνητική επιτροπή για τη διαχείριση των κρίσεων προτείνουν Μεϊμαράκης και Ντόρα, με αφορμή την υπόθεση των αμαρτωλών ομολόγων.

«Η ιδέα είναι του Βαγγέλη δεν είναι κακή», είπε η υπουργός Εξωτερικών. Είναι η πρώτη που μιλά και για «συλλογική ευθύνη», κρατώντας αποστάσεις από άλλους υπουργούς, που μιλούν ή για ανυπαρξία πολιτικής ευθύνης (Τσιτουρίδης, Αλογοσκούφης κ.ά.) ή φωτογραφίζουν μόνον ατομικές (Μεϊμαράκης, Σταύρου κ.ά.).

Το «σαμάρι»

Η πρόταση για τη συγκρότηση επικοινωνιακής ομάδας αφήνει σαφείς αιχμές κατά του Θόδωρου Ρουσόπουλου και επανέρχεται κάθε φορά που η κυβέρνηση δέχεται πυρά πανταχόθεν. «Κανένα σχόλιο», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η ουσία, όμως, είναι ότι:

1 Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η «προπαγάνδα» της, αλλά η ουσία της πολιτικής της, η οποία και στην υπόθεση των ομολόγων έδειξε πόσο ξέφραγο ήταν το αμπέλι. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Πέτρου Δούκα, που την ίδια ώρα που εκδίδει και ο ίδιος, δηλαδή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δομημένο ομόλογο, λέει τώρα ότι, αν τον ρωτούσαν, θα συμβούλευε τα Ταμεία να μην το αγοράσουν!

2 Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος είναι το «σαμάρι». Τα βέλη φτάνουν στον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή. Του λένε εμμέσως πλην σαφώς πώς να κυβερνήσει, καθώς στην αποκλειστική του αρμοδιότητα είναι να συγκροτήσει ή όχι τη Μικρή Κυβερνητική Επιτροπή Κρίσεων και δεν κάνει αποδεκτή την εισήγηση, παρά το γεγονός ότι κάποια στελέχη του την επαναλαμβάνουν επί τρία χρόνια.

3 Το ερώτημα είναι ποιοι υπουργοί θα συμμετέχουν σε μια τέτοια επιτροπή και θα συναποφασίζουν για το πώς θα γίνει η διαχείριση μιας κρίσης. Εκείνοι που κάνουν μια δήλωση υποτίθεται για να «σώσουν» την κατάσταση και «αδειάζουν» άλλον υπουργό, δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση ή χρειάζονται τρεις-τέσσερις μέρες για να εξηγήσουν τι εννοούσαν;

«Αυξήθηκαν 42%»

«Για κάθε πρόβλημα το οποίο ανακύπτει σε μια χώρα, βεβαίως υπάρχει συλλογική πολιτική ευθύνη μιας κυβέρνησης», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη χθες. «Η προσπάθεια εξατομίκευσης της ευθύνης αυτής, όμως, δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνον όταν υπάρχουν τα σοβαρά και τα υπεύθυνα πορίσματα. Σε μια χώρα σαν τη δική μας -σε μια Δημοκρατία- και για την κυβέρνηση της Ν.Δ., η αρχή είναι πολύ απλή: Πρέπει να λάμψει όλη η αλήθεια, να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να δημιουργηθεί ένα τέτοιο θεσμικό πλαίσιο που δεν θα επιτρέψει κανένα περαιτέρω πρόβλημα στο μέλλον».

Συνεργάτες της υπουργού Εξωτερικών έλεγαν στην «Ε» ότι οι δηλώσεις της δεν ήταν αιχμή εις βάρος του Θ. Ρουσόπουλου, αλλά κινήθηκαν στη λογική ότι υπάρχει ανάγκη για έναν καλύτερο πολιτικό σχεδιασμό. «Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν σήμερα πολλοί συνταξιούχοι ότι τα Ταμεία τους έχασαν λεφτά και κινδυνεύουν να μην πάρουν τις συντάξεις», είπε. «Πρέπει να μάθουν όλοι ότι από την πολιτική αυτής της κυβέρνησης τα αποθεματικά των Ταμείων αυξήθηκαν κατά 42%».

«Πατατιά»

Ο υπουργός Άμυνας Β. Μεϊμαράκης επιχείρησε να εξηγήσει χθες ότι με τη δήλωσή του «μακάρι να είχαν αξιοποιηθεί τα στελέχη και όχι αόριστα και γενικά διάφοροι κουμπάροι, φίλοι, συγγενείς και οτιδήποτε άλλο», δεν αναφερόταν στον Σάββα Τσιτουρίδη. «Δεν είναι δυνατόν να προσπαθώ να πείσω σε μια ωριαία εκπομπή ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και να βγάζετε συμπέρασμα ότι χρεώνω στον κ. Τσιτουρίδη πολιτικές ευθύνες», τόνισε.

Και πάλι, όμως, τον «φωτογράφισε». Σε ερώτηση για τα γαλάζια στελέχη που δεν δείχνουν αλληλεγγύη στις δύσκολες στιγμές, απάντησε: «Αλληλεγγύη οφείλουμε να έχουμε στις κεντρικές κυβερνητικές πολιτικές και όχι στα μεμονωμένα ζητήματα. Αν ο δικός μου ιδιαίτερος κάνει πατατιά, την ευθύνη θα την έχω εγώ και δεν θα ζητώ αλληλεγγύη», πρόσθεσε με νόημα.

«Ρωμαϊκή αρένα»

Με δόσεις αυτοκριτικής μίλησε και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Ν. Ελευθερόγλου. «Αν ήταν όλα καλά κι όλα ωραία, δεν θα το συζητάγαμε σήμερα», είπε στη «ΝΕΤ 105,7». «Ούτε ζητήσαμε τις παραιτήσεις από εκεί που τις ζητήσαμε γιατί όλα καλά είναι κι όλα ωραία. Επειδή μου θυμίζει αυτό ρωμαϊκή αρένα -"σταύρωσον-σταύρωσον" αυτούς- ας περιμένουμε τα αποτελέσματα. Τότε θα δούμε ποιος θα σταυρωθεί και ποιος όχι».

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=04.04.2007,id=77087636

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fvasileiou avatar
  fvasileiou 20/11/2009 13:56:25

  Εγώ να συμφωνήσω ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Έχω όμως ένα ερώτημα: Οι "άλλοι" με κορυφαίο τον Γ. Μανώλη, δεν υπονόμευαν τον Καραμανλή; Δεν υπέσκαπταν την κυβέρνησή του;

  Και για να μην βιαστείτε να με κατατάξετε εδώ ή εκεί σας λέω: Με έκπληξη βλέπω τους διεκδικητές της αρχηγίας της ΝΔ να οργώνουν εδώ και ενάμιση σχεδόν μήνα την Ελλάδα για να αυτοπροβληθούν. Και με μεγαλύτερη ακόμα έκπληξη βλέπω το πάθος των στελεχών που τα υποστηρίζουν να αλληλοϋβρίζονται και να πριονίζει ο ένας το κύρος του άλλου.
  Κι αναρωτιέμαι: Αν κατά την προεκλογική περίοδο ο κ. Σαμαράς και η κα Μπακογιάννη επεδείκνυαν την ίδια δραστηριότητα, αν τα στελέχη τους υποστήριζαν με το ίδιο πάθος το προηγούμενο διάστημα την Κυβέρνηση Καραμανλή, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών του 2007;
  Φαίνεται όμως ότι από το 2006 και μετά οι πρώτοι που αποφάσισαν ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξεφορτωθούν -για τον άλφα ή βήτα λόγο- τον Καραμανλή ήταν οι ίδιο οι Νεοδημοκράτες.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ fvasileiou 20/11/2009 17:17:50

   Φώτη στάσου σε κάποιες λεπτομέρειες σε παρακαλώ, ο μόνος που έκανε προεκλογική συγκέντρωση ήταν ο Σαμαράς και ας ήταν ενάντιος στις πρόωρες εκλογές... Και αν πήγες και στις δύο ομιλίες τους στο DuLac εισέπραξες την ίδια διάθεση αυτοπροβολής κι από τους δύο; Και ο Πολίτης δεν έχει πάρει θέση στο μπλογκ του, αλλά μέσα από την αντιπολίτευση που κάνει στο πασοκ καταφέρνει να οξύνει τα κριτήρια των νεοδημοκρατών σ΄ αυτή τους την δοκιμασία...

   • fvasileiou avatar
    fvasileiou @ B.K.Σ. 20/11/2009 21:25:35

    Εγώ δεν παίρνω την θέση κανενός από τους δυο και βρίσκω την διαμάχη ανάμεσα σε "μητσοτακικούς" και "αντιμητσοτακικούς" θλιβερή, ανούσια και καταστροφική. Και δεν ξέρω ποιος έκανε μια ή δυο ομιλίες κατά την προεκλογική περίοδο, ξέρω όμως ότι προεκλογική εκστρατεία και το 2007 και το 2009 έκανε μόνος του Καραμανλής. Όλοι οι άλλοι, μα ΟΛΟΙ οι άλλοι, είχαν λουφάξει και τις δυο φορές. Οι χειρότεροι υπονομευτές του Καραμανλή και των κυβερνήσεών του ήταν κάτι τύποι που εμφανιζόταν καραμανλικότεροι εκείνου. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Γ. Μανώλη, ο οποίος με απανωτές και δεκάδες συνεντεύξεις στο Mega και το "Πρώτο Θέμα" του κομιστή πριόνιζε συστηματικά τον τότε πρωθυπουργό και τις κυβερνήσεις του.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ fvasileiou 20/11/2009 21:32:14

     ...ο καθείς εφ ω ετάχθη. Η επιλεκτική όραση είναι κι αυτό μια στάση.

   • fvasileiou avatar
    fvasileiou @ B.K.Σ. 20/11/2009 21:41:35

    @Β.Κ.Σ.

    Δεν ξέρω τι υπονοείς και γιατί.
    Σε ό,τι αφορά εμένα πάντως, επώνυμα, ανοιχτά και με μεγάλο προσωπικό κόστος τάχθηκα στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή.

 2. πρώτα η ελλάδα avatar
  πρώτα η ελλάδα 20/11/2009 14:58:32

  Μετά τις εσωκομματικές εκλογές δεν θα έχει κανείς πολιτικό κόστος για οτιδήποτε πεί.
  Τότε θα μιλήσουμε ανοικτά για τα αίτια της ήττας, τις σχέσεις ορισμένων με τα media αλλά και συγκεκριμένους επιχειρηματίες.
  Τότε επίσης είναι σωστό να μιλήσουμε και για τον ίδιο τον Καραμανλή και κατα πόσο ήταν αρκετά οξυδερκής για να καταλάβει τί στελέχη του είχε μαζέψει γύρω του το Μητσοτακέϊκο (και γιατί).
  Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο.
  Ο καιρός γαρ εγγύς!

 3. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 20/11/2009 16:02:43

  ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ, στις 7.30 ξενοδχ METROPOLITAN Συγγρου διπλα στο Πλανηταριο (Φάληρο).

 4. Varvara avatar
  Varvara 20/11/2009 17:34:13

  ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΝΑΝΔΡΑ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ...ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ?ΛΟΓΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ...

 5. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 20/11/2009 18:45:24

  Ωρέ Βαρβάρα, που μιλάς κοπέλλά μου; Εχθές το βράδυ τις καταδίκασε απερίφραστα και ευθαρσώς ως τζέντλεμαν (αφού όταν ακκιζόμαστε οι δόλιες και εκλιπαρούμε να ασχοληθούν μαζί μας μάς το κάνουν το χατήρι, -οι τζέντλεμεν μόνο), αλλά σας υπενθύμισε πως σε αντίστοιχες επιθέσεις προς τον ίδιον ποιείτε την νήσσαν... Ωχ θεέ μου με αυτά τα λογικά ερωτήματα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.