#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/02/2008 05:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως το FBI έδιωξε τον πρέσβη των ΗΠΑ για το C4I

Ο διαγωνισμός για το σύστημα ασφάλειας της Oλυμπιάδας, σχεδιαζόταν να γίνει το φθινόπωρο του 2002.  O αμερικανικός παράγων είχε ήδη εμφανιστεί από το τέλος του 2001 με τρεις ενδιαφερόμενες εταιρείες: Τις Lockheed Martin, SAIC και TITAN. Όμως, η τότε τιμή κρίθηκε ως εξαιρετικά υψηλή. Kατόπιν έντονου παρασκηνίου, ζυμώσεων και πιέσεων, οι  Lockheed Martin και TITAN αποσύρθηκαν και στη θέση τους εμφανίστηκε η Raytheon. Έμεινε επίσης, η SAIC.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τόμας Μίλερ, προωθούσε την Lockheed Martin και μέχρι το τέλος –λένε οι άνθρωποι της - ήταν εναντίον της SAIC. Προωθούσε επίσης, τη Μotorola που ήταν σε συμμαχία με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ (βλ.και εδώ). Αυτό όμως προκάλεσε την αγανάκτηση άλλων αμερικανών επιχειρηματιών, οι οποίοι δεν έπαιρναν τις δουλειές που ήθελαν, αλλά διέθεταν υψηλότερες διασυνδέσεις στην Ουάσιγκτον. Με αποτέλεσμα να αφιχθεί κατεπειγόντως στην Αθήνα (περίοδος έκρηξης της βόμβας Ξηρού) ένα  κλιμάκιο του FBI και να τρομοκρατηθεί η …. «αντιτρομοκρατική» της ΕΛΑΣ που νόμισε ότι «κάτι βρήκαν πάλι οι σύμμαχοι».

Αποστολή των πρακτόρων του FBI ήταν όμως «να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί» τον επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής και το έκαναν. Πώς είχε οδηγηθεί σε αυτόν το FBI; Συνελήφθη κάποιος στην Αμερική με …σημαδεμένα χρήματα. Ύστερα από 30 χρόνια, που θα αρθεί το απόρρητο, θα μάθουμε τι περιέχει η πολυσέλιδη έκθεση του FBI που συνόδευσε τον κ. Μίλερ στην απομάκρυνσή του από την Αθήνα και τελικά το διπλωματικό σώμα. Πράγμα που έγινε με κομψό τρόπο, επειδή τον έσωσε από τα χειρότερα ο γιος του Ράμσφιλντ, του πανίσχυρου τότε υπουργού Αμύνης του Τζορτζ Μπους τζούνιορ. Σήμερα, ο ίδιος λέει , ότι δουλεύει για ανθρωπιστική οργάνωση στη Βρετανία. Σύμφωνα με φήμες ωστόσο, εργάζεται για βρετανικές εταιρείες ασφαλείας.

Αν λοιπόν ολόκληρος Αμερικανός πρέσβης συνελήφθη με το χέρι στο μέλι για το σύστημα ασφαλείας της Ολυμπιάδας, φανταστείτε τι έγινε εδώ που δεν έχουμε και FBI.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 05/02/2008 13:40:46

  Το σύστημα ΤΕΤRA της "Μοτορόλα", μιά ημέρα προτού αρχίσουν οι Ολυμπιακοί (12-8) κατέρρευσε. Και μας το διαφήμιζαν ότι και καλά είναι το μοναδικό σύστημα του C4i που δούλευε καλά. Τελικά το ονομαζόμενο ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας (C4i) δούλεψε καθόλου στους Ολυμπιακούς ή όλοι (μιζωμένοι και μη) το'καναν τουμπεκί δήθεν για να μην δυσφημιστεί η Ελλάδα; Και καλά τότε, ας πούμε υπήρχε κάποιος λόγος, μετά τους Ολυμπιακούς γιατί δεν βγήκε η βρωμιά; Το C4i (250 εκατομμύρια,ίσως η μεγαλύτερη προμήθεια των Αγώνων) και το γεγονός ότι δεν δούλεψε, είναι από μόνο του σκάνδαλο που πρέπει να πάει σε Εξεταστική.

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 05/02/2008 13:44:52

  Θα πάει αύριο το πρωί μόλις ξυπνήσει ορεξάτος ο Καραμανλής. Αυτοί που φαίνονται ότι έφαγαν λεφτά είναι οι φανεροί. Υπάρχουν όμως κι άλλοι κρυφοί δυνατότεροι από τους φανερούς. το σκάνδαλο θα θαφτεί. Ήταν ένας τρόπος για να βγουν λεφτά από το κράτος (την εταιρία των μιζαδόρων) και να καταλήξουν τα χρήματα αυτά στους ιδιοκτήτες του κράτους-εταιρίας στους ίδιους τους μιζαδόρους. Κατά τα λοιπά ότι το σύστημα είναι προβληματικό και τα σχετικά έχεις δίκιο.

 3. factorx avatar
  factorx 05/02/2008 14:16:34

  Anonymous, η πλάκα είναι οτι θα επιστρέφει λένε αυθημερό και θα ξαναφεύγει την επομένη για να μην πέσει ενω είναι στο εξωτερικό (!!!)

 4. Frixos13 avatar
  Frixos13 05/02/2008 18:27:10

  Έδιωξαν κι άλλο οικονομικό στέλεχος απο την ΖΗΜΕΝΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.