#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/04/2012 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως το σύστημα συντηρεί τους ίδιους βουλευτέςΤου Κώστα Ροδινού

Ας υποθέσουμε ότι είστε ένας νέος υποψήφιος και έχετε τη ζωηρή επιθυμία να ασχοληθείτε με τα κοινά.

Πολύ φοβούμαι ότι είστε χαμένος από χέρι!

Πρώτον, έχετε να αντιμετωπίσετε τους εν ενεργεία βουλευτές οι οποίοι αυτοδικαίως θα είναι εκ νέου υποψήφιοι και  όλο αυτό τον καιρό λειτουργούν ως υποψήφιοι.

Δεύτερον, προηγούνται οι τυχεροί και εκλεκτοί οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν εξασφαλίσει το χρίσμα και όλο αυτό το διάστημα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να γίνουν γνωστοί και να δημιουργήσουν μηχανισμούς που θα διευκολύνουν την εκλογή τους.

Τρίτον, αν παρ’ όλα αυτά λάβετε το χρίσμα, θα έχετε το πολύ τρείς βδομάδες  να ..οργανωθείτε. Αν θέλετε να είστε υποψήφιοι στην αχανή Β Αθηνών, δεν θα προλάβετε ούτε τις ....μισές λαϊκές να επισκεφθείτε!

Τέταρτον, υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί στις τηλεοπτικές  εμφανίσεις, οπότε πάλι σας βλέπω χαμένο. Γιατί όλα τα κανάλια για τις τελευταίες ημέρες θέλουν να έχουν προσκεκλημένους τους ....επιφανείς. Σιγά να μη καλέσουν  κάποιον ...παγκοσμίως άγνωστο που τον ξέρει μόνο η μάνα του!

Όλα αυτά προς απάντηση αποριών γιατί πιθανότατα, ακόμα και τώρα,  θα εκλεγούν οι ίδιοι και οι ίδιοι!

Βέβαια καμιά φορά, κάποιος πρωτάρης  αιφνιδιάζει το σύστημα και εκλέγεται,  αλλά είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον θλιβερό κανόνα!

Ποιά είναι η απάντηση:

Για την. ..ισότητα όπλων και ευκαιριών, όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές να εκλέγονται από τη βάση.

Όλοι.

Ουδείς θα εξαιρείται του κανόνος. Τέλος, οι ....αυτοδικαίως υποψήφιοι.

Οι υποψήφιοι να  εκλέγονται εγκαίρως για να ξεκινούν όλοι από την ίδια αφετηρία.

Γιατί διαφορετικά θα συνεχίζουμε να έχουμε υποψηφίους πολλών ταχυτήτων και το σύστημα  θα βρίσκει την ευκαιρία να διαιωνίζει τους εκλεκτούς του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sofia or8h avatar
  sofia or8h 15/04/2012 16:25:18

  Πολύ σωστα τα περιγραφεις και λιγα λες,εχουμε ελλειμα δημοκρατιας και ανισων ευκαιρειών ,αυτός ειναι και ο πασιφανης λόγος,που πολλές φορές ανακυκλωνονται και σκουπίδια,και δεν ενδιαφέρονται αξιοι νέοι με όραμα αλλά χωρις κονέ και συστήματα,και αυτό που προτείνεις να εκλέγονται απο την βάση ,ειναι μια απο τα ίδια,8α προσερχεται η βάση και 8α ψηφίζει μαζικά τους ίδιους,εγω θα έλεγα να υπαρχει λίστα και ο πρόεδρος να δινει την δυνατότητα στους άξιους και νέους,ετσι ο κόσμος θα βλ'επει τις προ8έσεις των κομμάτων και μπορει να κρίνει την αξιοσύνη του ψηφοδελτίου και οχι τα κονέ του υποψηφιου.
  Καλή Ανάσταση σε 'ολους και την Πατρίδα μας

 2. ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ avatar
  ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ 15/04/2012 17:18:51

  Αγαπητέ συμφωνώ απόλυτα με γράφεις, επειδή όμως εκτός από την αχανή Β Αθηνών υπάρχουν και άλλες εκλογικές περιφέρειες με ιδιαιτερότητες π.χ οι Κυκλάδες ........24 νησιά!!!! σε 3 εβδομάδες είναι αδύνατον να τα επισκεφθεί όλα κάποιος, επιπλέον από οτι ακούγεται στο Νομό για ψηφοδέλτιο της ΝΔ πάλι θα στελεχωθεί από τους ίδιους πολιτευτές του παρελθόντος!!!! οπότε... τι είχες Γιάννη; ότι είχα πάντα!!! η για να το γράψω διαφορετικά τα στελέχη που θα επιλεγούν τελικά -Κυριακή κοντή γιορτή- πρέπει να είναι χαμηλής αναγνωρισημότητας γιατί μη ξεχνάμε - ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!!!
  Αναρωτιώμαστε λοιπόν η Συγγρού ακούει τον παλμό τών νησιών μας;;;
  αν επιβεβαιούν οι φήμες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κάνουν πάρτυ στίς Κυκλάδες.....
  Πάντα μέχρι σήμερα το πρώτο κόμμα είχε 2 βουλευτές, γιατί λοιπόν σήμερα κάποιοι επιδιώκουν με τίς επιλογές τους να χάσει η Ν.Δ την δεύτερη έδρα!!!
  Αναρωτιώμαστε αγαπητέ μας Πρόεδρε γιατί νά ακούς μόνον συγκεκριμένα στελέχη;
  υπάρχουν ευτυχώς για σένα χιλιάδες Έλληνες πού θέλουμε να σε δούμε Πρωθυπουργό, Πρωθυπουργό μιάς αυτοδύναμης Κυβένησης, άκουσε και εμάς όλους τους μικρούς & ταπεινούς Κυκλαδίτες, εμείς δέν θέλομε θέσεις, εμείς δέν ζητάμε κάτι για τόν ευατό μας, εμείς όλοι θέλομε προοπτική για την Ελλάδα, προοπτική για τίς Κυκλάδες μας.
  Φρέσκα, νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στό Νομό Κυκλάδων αυτό θα κάνει την διαφορά.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ 15/04/2012 23:34:22

   Προφανώς στις Κυκλάδες είναι δυσκολότερα.
   Συμφωνώ .

  • m.s avatar
   m.s @ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ 16/04/2012 10:07:24

   εσείς εκεί στις Κυκλάδες... κάντε μας χάρη...
   στείλτε την Μονογιού στη Βουλή, να ανοίξει το ματάκι μας!!!!

   ΥΣ το σκέφτομαι σοβαρά για μεταδημότευση...

 3. arslonga avatar
  arslonga 15/04/2012 17:36:54

  Οι βουλευτές δεν κάνουν ούτε ένα κόμμα ούτε μια κυβέρνηση ούτε ένα μηχανισμό εξουσίας ούτε μια διοίκηση. Οι βουλευτές είναι το πρώτο σκαλοπάτι της διακυβέρνησης. Δυστυχώς αυτό που φαίνεται στο πρώτο τραπέζι. Το παshοκ ξεκίνησε από το τίποτα με τον κατσιφάρα που δεν θα τον ήξερε καν ο θυρωρός της πολυκατοικίας του αν δεν ήταν ο αντρίκος και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Πίσω από τους κατσιφάρηδες ήταν ένα ολόκληρο σύστημα.

  Αν το καλό και το κακό είναι δεμένα στην ίδια κορυφή, όπως έγινε το κακό με τους αντρίκους έτσι θα μπορούσε να γίνει και το καλό με τον Αντώνη Σαμαρά. Μακάρι να μιλήσει η βάση, μακάρι νάρθει η Ανάσταση και στην Ελλάδα, μακάρι να πάρουν τα όνειρα και η υπομονή μας "εκδίκηση", μακάρι ο τριακονταετής αυτός δρόμος του μαρτυρίου της πατρίδας μας να φτάνει στο τέλος του, μακάρι να έχουν γνώση οι φύλακες. Μακάρι να μπορέσουν.

  Χριστός Ανέστη!

 4. spiros avatar
  spiros 15/04/2012 17:36:58

  Κώστα Χρόνια Πολλά
  Θα συμρφωνήσω απόλυτα με τις διαπιστώσεις αλλά θα διατηρήσω επιφυλάξεις ως προς την πρόταση Το κόμμα διαλύεται πολύ νωρίς. Διαχωρίζεται σε υποπαρατάξεις και αρχίζει ο πόλεμος. Όλοι καταφέρονται κατά του κομματικού μηχανισμού και το αποτέλεσμα μηδέν. Πιθανόν μετά από ένα χρονικό διάστημα επιβάλλεται να γίνονται τύπου Αμερικής ανάδειξη υποψηφίων . Απαιτεί μεγάλα ποσά αλλά σε τοπικό επίπεδο μπορεί να λειτουργήσει οικονομικά.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ spiros 15/04/2012 23:37:05

   τα κόμματα διαλύονται επειδή θυμούνται τους ψηφοφόρους κάθε φορά που έρχονται εκλογές.
   Η ενεργός συμμετοχή της βάσης στην επιλογή των υποψηφίων και τους βουλευτές θα κάνει πιό υπεύθυνους και τη βάση πιο ....ζωηρή!

   • Ζήσης Χ. Πατσίκας avatar
    Ζήσης Χ. Πατσίκας @ Κώστας Ροδινός 16/04/2012 10:19:22

    Δυστυχώς κε Ρόδινε, αυτή τη στιγμή τα κόμματα και οι πολιτευτές, δίνουν μάχη να πείσουν τον κόσμο να πάει να ψηφίσει στις κανονικές εκλογές. Η προσφυγή στη βάση ενός κόμματος για την ανάδειξη υποψηφίων βουλευτών, φοβάμα ότι θα ευνοούσε τα στημένα "μαγαζιά" και τους μηχανισμούς (τουλάχιστον αυτό ισχύει στην επαρχία, όπου ζω). Η βάση ψήφισε τον Αρχηγό, αυτός μπορεί κάνει πράξη την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να συμμετέχουν. Η κοινωνία και η βάση θα ολοκληρώσουν την ανανέωση με την ψήφο τους.

 5. promitheas avatar
  promitheas 15/04/2012 19:06:11

  Η λύση γι' αυτό αλλά και για όλα τα άλλα πολιτειακά, πολιτιστικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που μας καθιστούν μια ανισόνομη υποανάπτικτη χρεοκοπημένη φεουδαρχία, είναι μία: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ που θα φέρει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ στην εξουσία για αξιόπιστες πολιτικές και πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 6. juliet avatar
  juliet 15/04/2012 19:12:31

  Το Απέραντο Γαλάζιο περιγράφει μια κατάσταση,ότι δεν είναι Ελλάδα μόνο η Β΄Αθηνών.Εχουν δίκιο.Μια πραγματικότητα της Ελληνικής περιφέρειας που ο ένας κοιτά να πατήσει τον άλλο για να πάρει την εκλογή.Και τα θύματα οι πολίτες της εκλογικής περιφέρειας που μετά τις εκλογές χωρίζονται σε νικητές και νικημένους που ερμηνεύεται δε προνομιούχους και ριγμένους.Είναι η φωνή των ανθρώπων που δεν θέλουν ρουσφέτια ,θέλουν να ζήσουν δουλεύοντας αυτό που ξέρουν τον τουρισμό ,τη παραγωγή τους που μπορεί να είναι λάδι ,όσπρια,αλιεία.
  Υπάρχει και άλλος τρόπος να κάνεις ανανέωση ,ο βουλευτής να έχει θητεία 2 τετραετιές .Καποιους που είπα θα ψηφίσουμε Ν.Δ μου είπανε,εντάξει ,αλλά,νέους επι λέξη ''να μη τους ξέρει ούτε η μάνα τους''.
  Πιστεύω ότι αυτή η φορά θα έχει εκπλήξεις και μάλιστα πολλές.Αντε και έγινε ένα λάθος δεν χρειάζεται την επόμενη να το ξαναεπαναλάβουμε πάμε γι΄αλλον.
  Αν αρχίσει ο τόπος να αναπτύσεται ,ο πολίτης να στέκεται στα πόδιά του από μόνος του τότε τα κριτήρια των επιλογών θα είναι διαφορετικά.Αυτή τη χρονική στιγμή πάμε όπως πάμε και οι μόνοι που μπορούν να φέρουν ανανέωση είμαστε εμείς.Οσο για τους ''αχρηστους'' καλύτερα ένας άχρηστος παρά ένας προδότης ελεγχόμενος .
  Θα κάνω μια πρόταση .
  Υποθέτουμε ότι σε μια εκλογική περιφέρεια έχουμε πολλά ψηφοδέλτια χωρίς σταυρό.Αυτό ερμηνεύεται ότι οι πολίτες ψηφίζουν το κόμμα γιατί πιστεύουν στον Αρχηγό αλλά δεν ικανοποιούνται από τους υποψηφίους.Αυτό θα πρέπει να καταγράφεται και να παρακολουθείται η πορεία και η αποδοτικότητα του βουλευτή της συγκεκριμένης περιφέρειας .Αν αποδειχθεί ότι ο κόσμος έχει δίκιο δεν τον ξανακατεβάζεις ..έτσι γλυτώνεις από έναν άχρηστο και ο κόσμος αποκτά εμπιστοσύνη ότι δεν τον κοροΐδεύεις ακόμη και στα δύσκολα.
  Υπάρχουν τρόποι να γίνουν ανανεώσεις αρκεί να θέλουν και πιστεύω ότι ο Σαμαράς αν του δώσουμε αυτήν την ευκαιρία που ΠΡΕΠΕΙ να του την δώσουμε θα κάνει τις αλλαγές που όλοι περιμένουμε.

  • romeo avatar
   romeo @ juliet 15/04/2012 19:21:52

   Νέοι, νέοι, νέοι! Παντού νέοι, για να παλέψουν και για το δικό τους μέλλον! Τόπο στους νέους, ψήφο στους νέους! Ιδιαίτερα σ' αυτούς που ούτε καν γνωρίζουμε...

 7. tak avatar
  tak 15/04/2012 19:19:45

  My Juliet, κατά κανόνα όλοι οι υποψήφιοι είναι ικανοί, άλλωστε δεν θα ήταν υποψήφιοι. Έχεις απόλυτο δίκιο να μιλάς για εκπλήξεις, άλλωστε και ο Αντώνης Σαμαράς θέλει από τον κόσμο να τον στείλε με καινούριο "στρατό" στη νέα βουλή. Συνεπώς ο κόσμος πρέπει να του λύσει τα χέρια, στα χέρια του κόσμου είναι να ξεφορτώσει το Σαμαρά από τα βαρίδια και το παρελθόν. Μπορεί να μη ξέρουν, αλλά θα μάθουν και θα μάθουν σωστά. Και δε θα τους ενοχλήσει να ψηφίσουν δύο τετραετίες για τους βουλευτές, όταν τους ζητηθεί.

  • juliet avatar
   juliet @ tak 15/04/2012 19:32:00

   Ξέρεις καλά,my tak,ότι δεν είναι εύκολο .Επίσης ότι την συγκεκριμένη στιγμή δύσκολο να πετάξεις έξω ''τις κακές αναμνήσεις'' .Βεβαια το πόθεν έσχες είναι φρένο για κάποιους που ζήλευουν την εφήμερη και προκλητική πολυτέλεια της μεγάλης ζωής.Δεν μένω σ΄αυτά αλλά ξέρεις η φτώχεια φέρνει γκρίνια.Τα ήπιαμε;

   • tak avatar
    tak @ juliet 15/04/2012 19:37:26

    Ούτε ένα ποτήρι! Ούτε ένα σύκο! Τίποτα! Προς το παρόν μας μεθάει η ελπίδα. Ας ελπίσουμε πως θα πιούμε στην υγειά του και ασφαλώς στη δική σου!

 8. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 15/04/2012 20:14:11

  Το νόμισμα έχει δύο όψεις και το σύστημα θέλει δύο παίκτες.Οσοι εξυπηρετούν το σύστημα,αυτοί είναι και οι εκλεκτοί του.Αυτοί είναι καλεσμένοι για κάθε θέμα,αυτοί είναι σε εφημερίδες και περιοδικά.Οποιος τολμήσει να αμφισβητήσει τους κανόνες,απλά εξαφανίζεται.Γιατί δεν βάζουν στα ψηφοδέλτια ηλικία και επάγγελμα;εγώ θα ψήφιζα τον Μήτσο,29 χρονών αγρότη και όχι τον Ευάγγελο 60 χρονών,δικηγόρο!

 9. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 15/04/2012 20:40:29

  Φαντάζομαι, κε Ροδινέ, ότι θα εννοείτε ΟΛΗ τη βάση. Γιατί οι παράγκες των "αυτοδικαίων" στις Νομαρχιακές είναι καταλυτικές.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΠΗΛΕΑΣ 15/04/2012 23:38:26

   Οταν λέμε...όλη, εννοούμε ...ΟΛΗ!

 10. Aris. A avatar
  Aris. A 15/04/2012 21:08:06

  Κώστα Χρόνια Πολλά

  Το μεγάλο λάθος Σαμαρά είναι ότι δεν δέχθηκε το Γερμανικό μοντέλο που πρότειναι ο Γιώργος.

  Να βλέπαμε οι καλές περιοχές της Β Αθηνών πόσους γόννους χωράνε;;

  Και θα δίνονταν και οι ευκαιρία σε ανθρώπους αξιόλογους και γνωστούς στις τοπικές κοινωνίες να εκλεγούν.

  Το αίτημα της βάσης για ανανέωση έμεινε γράμμα κενό.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Aris. A 15/04/2012 23:42:06

   Χρόνια Πολλά Αρη,
   είμαι εναντίον του Γερμανικού μοντέλου γιατί διαιωνίζει τα αρχηγοκεντρικά κόμματα.
   Η Β Αθηνών είναι παραλογισμός και έπρεπε να έχει ήδη κατατμηθεί σε περισσότερες περιφέρειες. Ας όψονται οι ...βαρώνοι ένθεν κακείθεν που ήθελαν μεγάλο αριθμό ψήφων.
   Προσωπικά είμαι υπέρ των μονοεδρικών του βρετανικού συστήματος.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Κώστας Ροδινός 16/04/2012 23:25:11

    Προσθέστε κι άλλον έναν υπέρ των μονοεδρικών κ. Ροδινέ. Εκεί θα ξεκαθάριζε το τοπίο αλλά φευ!!!!

 11. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 15/04/2012 21:20:45

  Πιστεύω ότι θα φάνε μαύρο οι επαγγελματίες τενεκέδες .
  Αν ξαναβγούν είμαστε άξιοι της τύχης μας.

 12. Αγανακτισμένος γαλάζιος avatar
  Αγανακτισμένος γαλάζιος 15/04/2012 22:23:40

  Με αγωνία περιμένουμε τις επιλογές Σαμαρά...Ο κόσμος θα είναι πολύ αυστηρός. Όχι πάλι στις γνωστές γλάστρες...Αν δούμε τίποτα απίθανα μοντέλα, ηθοποιούς, -σφαιριστές, γκλαμουράτους και γλύφτες κλάφτα Αντώνη!

 13. Ερωτοφωτόσχιστος avatar
  Ερωτοφωτόσχιστος 15/04/2012 22:58:30

  Να ρωτήσω κάτι; Δεν υπάρχει και κάποιο καταστατικό στο κόμμα το οποίο ορίζει ότι οι υποψήφιοι αναδεικνύονται μέσα από προκριματικές εκλογές στις οποίες ψηφίζει η βάση;

  • tak avatar
   tak @ Ερωτοφωτόσχιστος 16/04/2012 09:05:37

   Καλημέρα φίλε χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη. Για να γίνουν αυτά, θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να γίνει κόμμα αρχών, όπως το οραματίστηκε ο Εθνάρχης, όταν την ίδρυσε, αλλά ποτέ δεν την έκανε τέτοιο κόμμα. Μιλώντας για κόμμα αρχών, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλα ή να αναλύσουμε, όλα υπάρχουν στο καταστατικό της, μένει η εφαρμογή των άρθρων του. Αυτό όμως προϋποθέτει ανεξαρτησία των περιφερειακών αρχών από το κέντρο και απόλυτη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα, που το κόμμα είναι βουλευτοκεντρικό, δεν υπάρχει περίπτωση να δεις να εφαρμόζονται αυτά τα ... θεσπέσια για την πολιτική, που ονειρεύεσαι! Κρίμα, γιατί αν όλα ήταν όπως έπρεπε, στη βουλή θα πηγαίναν οι αξίες, οι έντιμοι, οι ικανοί. Όλοι αυτοί δηλαδή που ζουν ανάμεσά μας και που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην κοινωνία και τη χώρα τα καλλίτερα.

 14. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 16/04/2012 01:01:05

  Γιὰ πολλὰ ἀπ' αὐτὰ τὰ προβλήματα ἠ λύση βρίσκεται στὴν μετατροπὴ τῶν ἐκλογικῶν περιφερειῶν σὲ μονοεδρικὲς ἢ ἐν πάσῃ περιπτώσει πολὺ μικρές. Ἡ τηλεοπτικὴ ἀναγνωρισιμότητα καὶ τὸ μαῦρο πολιτικὸ χρῆμα χάνουν τὸ κεντρί τους (ποῦ σου, T.V., τὸ κέντρον; Ἐπικράνθη!), ἀφοῦ κανεὶς μπορεῖ νὰ γνωρίσει τοὺς πολίτες ἕναν πρὸς ἕναν.

 15. A. Papadopoulos avatar
  A. Papadopoulos 16/04/2012 01:14:17

  Αγαπητέ κ. Ροδινέ, Καταρχήν Χρόνια Πολλά για την Άγια ημέρα. Χαίρομαι που κάποιος με την δική σου αξία και κοινωνική αναγνώριση βγήκε και μίλησε για την ανάγκη, και τα πλεονεκτήματα, του να εκλέγονται οι υποψήφιοι βουλευτές από την βάση (δηλ. από τα μέλη του κόμματος στην δεδομένη εκλογική περιφέρεια). Τώρα βέβαια είναι πολύ αργά για αυτές τις εκλογές, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Πρέπει να γίνει μια κίνηση να ενημερωθεί ο κόσμος, να γίνουν οι αναγκαίες τροπολογίες στο καταστατικό του κόμματος και να τεθεί σε ενέργεια το νέο μέτρο. Ευχής έργο θα ήταν να εφαρμοστεί το νέο μέτρο από όλα τα κόμματα. Για να μην μακρηγορώ, είχα και εγώ προτείνει ακριβώς το ίδιο μέτρο προ μηνών, εδώ στο ANTINEWS, αλλά η αποδοχή της ιδέας ήταν περιορισμένη και κατά το πλείστον από Έλληνες του εξωτερικού που είχαν ανάλογες εμπειρίες. Η ιδέα βέβαια δεν είναι νέα, αλλά εφαρμόζεται σε αρκετές δυτικές χώρες, και οπωσδήποτε στην Β. Αμερική. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ έκανε ήδη μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση με την τροπολογία που πέρασε στο καταστατικό της στο τελευταίο συνέδριο. Πρόκειται όμως για ένα περιορισμένο αριθμό υποψηφιοτήτων που προβλέπεται να αναδεικνύονται από την βάση. Ας αρχίσουμε λοιπόν την ενημέρωση του κοινού και ίσως κάπου κάποτε να γίνει κάτι παραπάνω. Δρ. Αθαν. Παπαδόπουλος, Πρόεδρος ΝΟΔΕ (ΝΔ) Οντάριο, Καναδά

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ A. Papadopoulos 16/04/2012 09:13:05

   ΝΟΔΕ, Οντάριο!
   Τι μου θυμήσατε τώρα!
   Οταν στα τέλη της δεκαετίας του '80, εγώ ένας απένταρος φοιτητής στη Νέα Υόρκη, να τρέχω στο Τορόντο με το γιατρό Θανάση Φούσια, τον Χάρη Φλώρο και πολλούς άλλους, εκεί στην Ελληνική συνοικία του Τορόντο, για τη Ν.Δ!!!
   Να είστε καλά, όλοι σας
   Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά από την Πατρίδα...

 16. φωτογραφηση γαμου avatar
  φωτογραφηση γαμου 16/04/2012 08:17:47

  Συμφωνώ απολύτως με τον Κο Papadopoulo. Οι βουλευτές πρέπει να εκλέγονται απο την βάση του κόμματος.
  Βέβαια, όλ αυτά, την σημερινή εποχή είναι λεπτομέρειες και ψιλά γράμματα.
  Ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ απο τα κόμματα και δεν αντέχει άλλο εμπαιγμί.
  Ιωάννης

 17. mitikas avatar
  mitikas 16/04/2012 10:33:34

  Το κόμμα(η ΝΔ) γεννήθηκε και πεθαίνει βουλευτοκεντρικό.Η παράταξη είναι όρθια με ηγέτη τον Αντώνη Σαμαρά.

  • Factorx avatar
   Factorx @ mitikas 16/04/2012 12:00:48

   !!!!

 18. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 16/04/2012 16:17:51

  Φαντάζομαι ότι η μεσογειακή διατροφή θα πάρει ''τα πάνω της''!!!

 19. βαγόνι avatar
  βαγόνι 16/04/2012 16:47:28

  Αυτή η μείξη πελατειακού κοτζαμπασισμού και δυτικού κοινοβουλευτισμού
  πάνε χρόνια πολλά που δεν αποδίδει....συντηρείται,ωστόσο,γιατί βολεύει
  μια κοινωνική μειοψηφία και γιατί, ίσως, βαριόμαστε να σκεφτούμε πιό
  ουσιαστικά....λίγο επώδυνο να το παραδεχτούμε αλλά μοιάζει ο τόπος αυτός
  να ερωτοτροπεί με την αδράνεια!
  Η χρονική συγκυρία που διανύουμε,με όλα όσα μας φόρτωσε, ανοίγει και
  ένα μικρό παραθυράκι σε κάποιες αναθεωρήσεις.....αυτό που δυσκολεύει
  τα πράγματα μοιάζει να είναι αυτός ο ορυμαγδός άχρηστης ρητορείας και
  κενολογίας, που την διευκολύνουν τα μέσα....ενημέρωσης.
  "the age demanded an image of it's accelerated grimace" e.pound
  Για κάποιυς ευεξήγητους,φαντάζομαι,λόγους,οι όχι και τόσο ευάριθμες ελίτ
  που διαθέτει αυτή η χώρα είναι περιθωριοποιημένες απο τα πράγματα ή
  απο τη δική τους ραθυμία, άν θέλετε!
  υ.γ το άρθρο επισημαίνει σωστά τίς προφανείς αναπηρίες.

 20. ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ avatar
  ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ 16/04/2012 17:26:56

  Στά βράχει χτυπάει η Ν.Δ στίς Κυκλάδες....επειδή ο Ενας επιβάλει τούς υποψηφίους που εξυπηρετούν την δική του υποψηφιότητα!!!
  Κρίμα είναι να χαθεί η δεύτερη έδρα στο Νομό.
  Η Συγγρού ακούει;;; τούς απλούς Κυκλαδίτες;;;
  Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβεται τι πρόκειται να συμβεί......
  http://www.cyclades24.gr/kiklades/ethnikes-vouleftikes-ekloges-2012/1892-mexri-thn-tetarth-to-pshfodeltio-ths-nd-stis-kyklades

 21. I. Bougas avatar
  I. Bougas 16/04/2012 19:15:03

  Εκλογές υποψηφίων από τη βάση. Όλες οι έδρες να είναι μονοεδρικές. Αυτά είναι απλά και βασικά στοιχεία μιάς πραγματικής δημοκρατίας. Εξυπακούονται, αλλά όχι στην Ελλάδα με την Β'Αθηνών και με το "Σύνταγμα" να δίνει 50 έδρες δώρο στο πρώτο Κόμμα!

  Εγώ απεφάσισα το 2011 ότι αρκετά υπηρέτησα τη ΝΔ γιά 15 χρόνια ως πρόεδρος της Ανεξάρτητης Τοπικής Οργάνωσης Μόντρεαλ. Αρκετά ο μαζοχισμός! Μακράν των φαύλων και των άσχετων του ΝΔΣΟΚ! Όλοι οι "αδούλευτοι" και "ανέμπειροι" να γίνονται βουλευτές, υπουργοί, πρόεδροι Κόμματος και πρωθυπουργοί....Αρκετά! Ας συνεχίσουν χωρίς εμένα. Ο φίλος Θανάσης Π. έχει ακόμη πίστη στο σύστημα διακυβέρνησης της ΝΔ και της Ελλάδος.

  Χρόνια Πολλά! Χριστός Ανέστη!

  Να αναστηθεί και η Ελλάς!
  Ιωάννης Μπουγάς

  • Αθαν. Παπαδόπουλος, Καναδάς avatar
   Αθαν. Παπαδόπουλος, Καναδάς @ I. Bougas 17/04/2012 07:23:17

   Ιωάννη,

   Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά σε καταλαβαίνω. Μην νομίζεις, δεν είμαι και εγώ τόσο ‘γενναίος’, όσο φαίνομαι!

 22. Πτωχοπρόδρομος avatar
  Πτωχοπρόδρομος 16/04/2012 20:30:30

  Αληθώς Ανέστη ο Κύριος ! Λοιπόν επειδή το βουλευτιλίκι είναι δημόσια θέση, που πληρώνεται από κρατικά λεφτά, φόρους, συν τα εξτρά από "τροπολογίες"
  προτείνω οι υποψήφιοι του κάθε κόμματος να διαγωνίζονται τοπικά σε εξετάσεις ΑΣΕΠ στα Αγγλικά ή όποια αλλη γλώσσα προτιμούν , σε θέματα διαχείρισης τοπικών προβλημάτων που θα αποστέλλονται από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια (σχολές δημόσιας διοίκησης) και οι επιτυχόντες να συμπληρώνουν μια τοπική ενιαία λίστα για κάθε μονοεδρική περιφέρεια (150 το όλον) όπου οι ψηφοφόροι θα σταυρώνουν αυτόν που προτιμούν !

  • !@#$%^&*() avatar
   !@#$%^&*() @ Πτωχοπρόδρομος 18/04/2012 21:07:47

   Αν ήταν να γίνονταν εξετάσεις στα Αγγλικά θα κλέγαν μανούλες.....
   π.χ. Καραμαλίκης - Αχαία, πρώην Αρχηγός ΠΝ, γνώσεις αγγλικών επιπέδου μπανάνας....!!!! Αυτό δεν εμποδίζει το ημέτερο κομματικό σύστημα να τον σπρώχνει με 1000... !!! Ότι και αν πει κανείς δεν πείθει ότι ο κομματικός όχλος γνωρίζει τι ψηφίζει. Άλλωστε ο πολλάκις κολακευόμενος όχλος, δήθεν ως πάνσοφος και κυρίαρχος λαός, χρησιμεύει από τους παμπόνηρους πολιτευτές, ως ενα σύνολο "χρήσιμων ηλιθίων". Ο αρχηγός δίνει πάντα τον φαύλο ή όχι τόνο.....

 23. factorx avatar
  factorx 18/04/2012 18:34:18

  To kostasxan.blogspot.com πήρε αυτή την ανάρτηση, την ανέβασε σαν δικιά του και μετά την αναδημοσιεύει και σε άλλα μπλογκς και σαιτς. Λίγη ντροπή ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.