#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/03/2012 09:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως το ΠΑΣΟΚ κλέβει τις θέσεις της ΝΔΜια άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για του λόγους που επιτείνεται η ελληνική ύφεση κάνει το χθεσινό φύλλο της   Wall Street Journal.

Η παύση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον κ. Βενιζέλο σε συνδυασμό με την τότε οργή της Ευρώπης λόγω της ολιγωρίας της ελληνικής κυβέρνησης, οδήγησε στην καθυστέρηση της οικονομικής βοήθειας που χρειάζεται η χώρα για να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας της, αναφέρει η εφημερίδα.

Από τότε, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τις βασικές της υποχρεώσεις   μέσω των μικρών αποθεμάτων που διαθέτει στα ταμεία της, με συνέπεια να είναι αφερέγγυα ως προς τα χρέη της στους ιδιώτες ανάδοχους σε διάφορους τομείς π.χ. τα δημοσία έργα.

Στο μεταξύ, η χώρα βρίσκεται εν αναμονή της χορήγησης ενός μέρους του νέου πακέτου βοήθειας των 130 δις και οι διεθνείς πιστωτές μας  εξετάζουν για το αν θα δοθεί ένα κομμάτι  του για την τόνωση της ρευστότητας της «ετοιμοθάνατης» ελληνικής οικονομίας ή όχι.

Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μέσω του νέου πακέτου θα καλυφθούν εκκρεμείς οφειλές  της κυβέρνησης ύψους 6 δις ευρώ προς τους ιδιώτες ανάδοχους. Η εξόφληση ενδέχεται να γίνει πριν από τις εκλογές, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση και η Τρόικα, σύμφωνα πάντα με την WSJ, ευελπιστούν ότι η αποπληρωμή των οφειλών στους ιδιώτες, θα «ξεπαγώσει» τα έργα υποδομής ώστε να υπάρξει μια ανοδική πορεία της οικονομίας της χώρας, η οποία διανύει το πέμπτο έτος ύφεσης.

Δηλαδή, δεν φτάνει που ο Βενιζέλος παρέτεινε την ύφεση, έρχεται τώρα ο κ. Σαχινίδης και τάζει  προεκλογικά δωράκια.

Φαίνεται, ότι οι επικοινωνιακοί μαέστροι του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πολύ καλύτερα από την Συγγρού, τι σημαίνει πολιτική επιβίωση.

Έκτος από την «καπήλευση» της  ανάπτυξης που αποτελεί κλειδί για την επανεκκίνηση της οικονομίας και ήταν εξ αρχής η βασική θέση του Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ήδη κτήμα του και την ΑΟΖ, καθώς τις τελευταίες ήμερες το αρμόδιο υπουργείο διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά για συμβόλαια  με εταιρίες ερευνών υδρογονανθράκων.

Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ υφάρπαξε και τις δύο βασικές θέσεις της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ την ίδια στιγμή την έχει εγκλωβίσει με τα σενάρια συγκυβέρνησης και τον ανασχηματισμό.

Antinews με πληροφορίες από WSJ http://online.wsj.com/article/SB1000142405297020337060457726

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελληνική Φιλοσοφία avatar
  Ελληνική Φιλοσοφία 07/03/2012 09:39:14

  Έκλεψε 2 λέξεις.

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ Ελληνική Φιλοσοφία 07/03/2012 09:57:13

   οι οποιες ομως ηταν το επικοινωνιακο προσωπο της ΝΔ!!
   ας προσεχαν...

   • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
    Ελληνική Φιλοσοφία @ Κωσταντινος Π. 07/03/2012 10:11:48

    Δε με νοιάζει τι ήταν επικοινωνιακά( μπορεί, βέβαια, να ενδιαφέρει άλλους που είναι αρμόδιοι για την επικοινωνία). Με νοιάζει η ουσία. Το ΠΑΣΟΚ δε θα κάνει ανάπτυξη αυτή είναι η ουσία. Όσο και να μιλάνε γραμμένους τους έχω 2 χρόνια κυβερνούσαν, ας κάνανε ανάπτυξη.Το ΠΑΣΟΚ στην κατάσταση που βρίσκεται θεωρεί επιτυχία την αποτυχία της ΝΔ. Ένα παράσιτο είναι. Θα κλέβει και θα μιλάει για συγκυβέρνηση, γιατί δεν έχει θέσεις και δεν είναι αυθύπαρκτο κόμμα εξουσίας. Είδα σε ένα σχόλιο τον κ. Ροδινό να λέει ότι σε αυτές τις εκλογές θα κριθούμε και οι ψηφοφόροι. Έχει δίκιο. Αν ο κόσμος πιστεύει ότι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ ανάπτυξη ας τους ψηφίσει. Ποιος θα φταίει το ΠΑΣΟΚ ή ο ψηφοφόρος; Εγώ δεν περιμένω καμία ΝΔ και κανένα ΚΚΕ και κανένα ΣΥΡΙΖΑ να μου πει ότι το ΠΑΣΟΚ λέει ψέματα. Το ξέρω.

    • nestrom avatar
     nestrom @ Ελληνική Φιλοσοφία 07/03/2012 11:28:49

     Σωστότατος

    • Ραβινος avatar
     Ραβινος @ Ελληνική Φιλοσοφία 07/03/2012 18:36:54

     Respect!!

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 07/03/2012 10:18:49

  Ἐγώ πάλι νομίζω,ὃτι δέν ἒχει σημασία,ἐδῶ πού βρισκόμαστε, ποιός ἐκφέρει τίς θέσεις,ἀλλά ποιός θά τίς ὑλοποιήσει ὃταν θά ἒλθει ἡ ὣρα.

 3. Κρίτων avatar
  Κρίτων 07/03/2012 11:02:02

  Όταν το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ είναι στην πιάτσα από μικρά παιδιά ,τι περιμένετε; Να παραδοθούν αμαχητί; Να μην προετοιμάζονται να μείνουν στο παιχνίδι;Θα αφήσουν την κουτάλα χωρίς πόλεμο; Την εξουσία χωρίς μάχη; Και το χειρότερο. να μην ναρκοθετήσουν την επόμενη των εκλογών το πολιτικό τοπίο για να κάνουν δύσκολη την ζωή στον Σαμαρά; Για μένα είναι αυτονόητο. Θα κάνουν τα πάντα! Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ! Αυτοί είναι δεδομένο τι θα κάνουν!

  • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
   Ελληνική Φιλοσοφία @ Κρίτων 07/03/2012 13:28:05

   Αυτοί έτσι θα πορευτούν. Ο Σαμαράς κάθε φορά θα κάνει δηλώσεις να το μαζέψει και αυτοί κάθε φορά θα επανέρχονται και θα επαναφέρουν το θέμα της συγκυβέρνησης με τη βοήθεια των ΜΜΕ. Απαράδεκτο, βέβαια, να την επαναφέρουμε εμείς τη συζήτηση, όπως έκανε ο κ. Αβραμόπουλος με τη συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ. Και μετά έρχονται φυσικά οι διορθωτικές δηλώσεις....
   Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πολλές επιλογές προεκλογικά. Στην Ελλάδα ή θα είσαι κόμμα εξουσίας ή θα είσαι κόμμα διαμαρτυρίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι με επιτυχία τίποτα από τα δύο σε αυτή τη φάση. Ενδεχομένως, προσεγγίζουν καλύτερα το ρόλο του κόμματος εξουσίας κάνοντας συνεχώς λόγο για συγκυβέρνηση.

 4. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 07/03/2012 11:29:44

  Μακάρι να κλέβανε τις θέσεις του Σαμαρά, εδώ και 2 χρόνια και να τις υλοποιούσανε.
  Άλλωστε ο ίδιος ο Σαμαράς τους έλεγε και τους ξανάλεγε , να ξεκολήσουν, να διαπραγματευτούν, ότι είναι λάθος η συνταγή, ότι χρειαζόμαστε την ανάπτυξη , ότι μόνη η λτότητα φέρνει ύφεση κλπ.
  Ποιός άκουγε από το Πασοκ;
  Το μόνο που κάνανε είναι να λοιδωρούν, να ειρωνεύονται , αλλά εν τω μεταξύ η οικονομία κατέρρεε, η κοινωνία εξαθλιωνόταν, η αδικία και ατιμωρησία σκανδαλώδης .... δεν συνεχίζω .... ότι κακό ότι εφιαλτικό για την Ελληνική κοινωνία διαδραματίστηκε επί των ημερών τους.
  Αυτοί τρομοκρατούνται με την διάλυση του κόμματός τους και με την επερχόμενη ψήφο του λαού που θα τους αφαιρέσει την εξουσία.
  Πλέον δεν μας απασχολούν , παρά μόνο από την σκοπιά της ¨τιμωρίας¨για τα εγκλήματά τους. Αυτό που πραγματικά τους επιφυλάσσει η επόμενη μέρα, είναι η ¨τιμωρία¨ και τίποτε άλλο.

 5. Δήμος avatar
  Δήμος 07/03/2012 21:44:57

  Δεν λειτουργεί ο σύνδεσμος στη WSJ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.