30/07/2009 00:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως το Δημόσιο μπορεί να κάνει αυτονόητες περικοπές δαπανώνΠριν από λίγους μήνες, ο Πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε το Υπουργικό του Συμβούλιο να προσπαθήσει να πετύχει περικοπές εξόδων στους προϋπολογισμούς των Υπουργείων μέχρι του ύψους των $100 εκατομμυρίων. Οι Υπουργοί ανταποκρίθηκαν και οι περικοπές εξόδων στα διάφορα Υπουργεία έφτασαν τα 102$ εκατομμύρια. Μερικές όμως από τις περικοπές αυτές ήταν τόσο καταφανείς που απορεί κανείς για ποιο λόγο χρειάστηκε η προεδρική παρέμβαση προκειμένου να επιτευχθούν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal,  με τις περικοπές αυτές, αποδεικνύεται πλέον περίτρανα το πόσο αναχρονιστικά λειτουργεί ο κυβερνητικός διοικητικός  μηχανισμός. Μερικά παραδείγματα των εν λόγω περικοπών παρατίθενται παρακάτω:

 Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα εκτυπώνει πλέον και στις 2 πλευρές του χαρτιού οπότε και θα γλιτώνει $573.000 μέχρι το οικονομικό έτος 2010.
Το Υπουργείο Ασφάλειας θα χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική αλληλογραφία περισσότερο από την συμβατική, εξοικονομώντας περίπου $318.000. Θα καταργήσει επίσης τις συνδρομές σε έντυπα ΜΜΕ εκμεταλλευόμενο πλέον τις δωρεάν ειδήσεις του διαδικτύου, εξοικονομώντας $47.160 επιπλέον.
Η Υπηρεσία Δασών θα σταματήσει να βάφει πράσινα όλα τα οχήματα της αμέσως μόλις τα προμηθεύεται.
Το Πολεμικό Ναυτικό θα καταργήσει όλους τους ανενεργούς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας  με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση $5 εκατομμυρίων.
Η FEMA θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ή να πουλάει τα μεταχειρισμένα τροχόσπιτα αντί να τα πετάει με συνολικό όφελος τα $3.8 εκατομμύρια.

Και πάει λέγοντας…

ΠΗΓΗ: Wall Street Journal

ΣΧΟΛΙΑ

  1. antere avatar
    antere 30/07/2009 09:26:32

    Νομίζω οτι θα πράπει να απαντηθεί το http://kourdistoportocali.blogspot.com/2009/07/m-golden-boys.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.