10/05/2011 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως τολμούν να φέρνουν νέο Μνημόνιο, όταν το πρώτο απέτυχε;

Όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν τους επόμενους μήνες στην ελληνική οικονομία και πιο ειδικά στον ελληνικό λαό, ένα τίτλο μπορούν να έχουν “Η επέλαση των βαρβάρων”.

Το πρώτο επεισόδιο το ζήσαμε πέρυσι, ένα χρόνο πριν υπογράφοντας την εφαρμογή του Μνημονίου 1. Τα... μεσαία επεισόδια τα ζήσαμε με τις συνεχείς επικαιροποιήσεις του Μνημονίου που η κυβέρνηση δεν περνούσε καν από τη Βουλή αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε απόλυτη εξουσία. Τώρα βέβαια, ο κ. Λοβέρδος θυμήθηκε να ζητήσει επικύρωση με 180 βουλευτές, αλλά αυτό είναι άλλο.

Το τελευταίο επεισόδιο θα παιχτεί οσονούπω με το Μνημόνιο 2. Οι βάρβαροι θα εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα και τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν εν είδει εκβιασμού (μέτρα ή χρεοκοπία) θα είναι τόσο σκληρά που δεν έχουν προηγούμενο.

Όμως, το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: Πως τολμούν να φέρνουν ένα νέο Μνημόνιο και να ζητούν συναίνεση όταν το πρώτο Μνημόνιο απέτυχε και οδήγησε τη χώρα στο τέλμα;

Αν υποθέσουμε ότι πέρυσι έσωσαν τη χώρα, πώς γίνεται η χώρα να είναι σήμερα σε ακόμη πιο άθλια κατάσταση; Διότι αν δεν ήταν τόσο χάλια γιατί να γίνονται όλα αυτά και να περιμένουμε με αγωνία τη νέα δημοσιονομική προσαρμογή της κυβέρνησης;

Επίσης, κρίσιμο είναι να μας απαντήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το εξής:

Από πέρυσι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, οικονομολόγοι και μη, έλεγαν ότι το Μνημόνιο θα αποτύχει. Η συνταγή “βρομούσε” αλλά μόνον η κυβέρνηση τη στήριζε. Στην πορεία μάλιστα, ακόμη και το ΔΝΤ στις εκθέσεις του, έλεγε ότι το Μνημόνιο δε βγαίνει. Λάθος επιλογές οι οριζόντιες μειώσεις μισθών, οι αυξήσεις των φόρων, ο στραγγαλισμός των επιχειρήσεων και της αγοράς. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο πρωθυπουργός φυσικά και πολλοί υπουργοί, επί ένα χρόνο προσπαθούσαν να μας πείσουν πως ότι γίνεται θα μας βγάλει από την κρίση.

Πώς λοιπόν θα εμπιστευτούμε ξανά μια κυβέρνηση που είναι παθολογικά ψεύτρα; Πώς θα μας πείσουν ξανά ότι με τα νέα μέτρα θα βγούμε από την κρίση;

Οι άνθρωποι κάθε μέρα λένε και νέα ψέματα. Πριν μερικές ημέρες μας έλεγαν ότι θα βγούμε αρχές του 2012 στις αγορές και την Παρασκευή ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο Λουξεμβούργο απολογήθηκε με κατεβασμένα αυτιά ότι ο δανεισμός από τις αγορές είναι αδύνατος.

Συμπερασματικά, η επέλαση των βαρβάρων που ετοιμάζεται δεν έχει καμιά νομιμοποίηση. Αν το πρώτο μνημόνιο το ανεχτήκαμε, το δεύτερο δε γίνεται να το υποστούμε. Γι' αυτό και είναι κρίσιμες από εδώ και στο εξής οι κινήσεις των πολιτών. Από την απεργία της Τετάρτης, μέχρι όλες τις άλλες αντιδράσεις στην αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. The Saint avatar
  The Saint 10/05/2011 08:26:17

  H απεργία της Τετάρτης... χμμμ
  Οι άλλες αντιδράσεις ποιές είναι?
  Τα ιδια λέμε κάθε φορά...
  Δεν βλέπω να γίνεται τίποτα... ουσίας!
  Και μακάρι να διαψευσθώ...

  σ.σ. Εχθές μιλούσα με το λογιστή μου ο οποίος ρετάρισε (ελληνιστί: retired)
  και υπεραμυνόταν της πολιτικής ΓΑΠ!!! ώς και καλά ότι θα βάλει τα πράγματα σε ...τάξη...(!!)
  Τον λυπήθηκα επειδή είναι γέρος άνθρωπος, και δεν του έσπασα το (κλούβιο) κεφάλι...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ The Saint 10/05/2011 11:48:05

   Ναι, Άγιε, η απεργία της Τετάρτης.

   Εσύ, θα συμμετάσχεις ή θα προτιμήσεις την καφετέρια και τον καναπέ περιμένοντας το νέο μνημόνιο που θα σε εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο;

 2. Dal avatar
  Dal 10/05/2011 08:53:34

  Απάντηση στο τίτλο του κειμένου:Γιατί δεν υπήρξε καμμιά σημαντική αντίδραση,ο νεοφιλελυθερισμός δεν έχει άλλες συνταγές, και το ΓΑΠ βολεύεται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, ως ακραιφνής παγκοσμιοποιητής.

 3. Νίκος avatar
  Νίκος 10/05/2011 09:02:53

  Καλημέρα σας,
  Το λέω εδώ και χρονια: Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανίκανοι, κατά συρροήν ψεύτες, αλλά προπαντός ηλ@##$$#@οι, και μες περνάν όλους για όμοιους. Α, και να μην λησμονήσω, ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ.
  Εκπληρούν δε τον απόλυτο ορισμό του σκουληκιού -με όλο το σεβασμό στα γήινα όντα- που κύρια δουλειά τους είναι η ενίσχυση της γονιμότητας της γής. Τα πολιτικά μας σκουλήκια αντι να εμπολουτίζουν με "οξυγόνο" (Ελληνική αισιοδοξία, τι οξύμωρον Θεοί) την δημόσια ζωή, της το αφαιρούν, προκαλώντας κοινωνική, εθνική και οικονομική ασφυξια διότι μοναδικός τους σκοπός είναι η ατομική επιβίωση και αναρρήχηση στον ιστό που έμεινε απο την οργανωμνη χωρα με το όνομα Ελλάδα και μέσον η ακραιφνης ιδιοτέλεια με την οποία εμφυσήθηκαν στα άρρωστο κομματοκρατικό περιβλάλλον που ανδρώθηκαν στις χαβούζες της κομματοκρατίας, τα ΑΕΙ.

 4. e-ego avatar
  e-ego 10/05/2011 11:23:13

  Πως να μην αποτύχει αφού δεν το εφαρμόζουν.
  Άλλα αντί άλλων κάνουν.

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/05/2011 12:41:07

  *Τη συζήτηση για τη σύναψη νέου δανείου με νέους όρους από την Ε.Ε. και ΔΝΤ προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης που θα έχει το 2012, επιβεβαίωσε
  χθες ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ναυτεμπορική". Αναφέρεται επίσης -σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση- ότι είναι μηδαμινή πια η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2012 όταν η Ελλάδα θα πρέπει να καλύψει συνολικές χρηματοδοτικές ανάγκες ύψους 66 δισ. ευρώ.
  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΔΙΣΕΙ?? ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΛΑΣΤ ΓΟΥΙΚ? ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΟΙ ΕΝΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!! ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΑΛΛΑ 30-60ΔΙς.

  *Ανοδικά κινήθηκαν χθες spread και CDS. Το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου ξεπέρασε τις 1.280 μ.β. μέσα στην ημέρα, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας της Ελλάδας με τα πενταετή CDS να ξεπερνούν τις 1.488 μ.β.... ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ... ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΚΛΗΓΜΑΤΙΑΣ??? Ο ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ Η Ο ΠΑΡΑΓΓΕΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΥΡΩ?????????

  ΠΠ

 6. Orestios avatar
  Orestios 10/05/2011 13:52:32

  Να δώ τί θα πούν στον κόσμο, που θα φτωχύνει ακόμα περισσότερο.
  Α! Το ευρώ είναι ότι καλύετρο τους έχει συμβεί.
  αχαχαχαχαχαχαχαχα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.