#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/04/2010 15:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως σχεδιάζουν του δήμους του Καλλικράτη!Το ΒΗΜΑ έχει σήμερα ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  για τον «Καλλικράτη», το οποίο και σας προτείνω να διαβάσετε.

Κυρίως να το διαβάσουν εκεί στη Ρηγίλλης.

Τι λέει,  λοιπόν, η εφημερίδα:

Εδικά για την περιφέρεια της Αττικής, τα κριτήρια για τον Καλλικράτη, δεν είναι αμιγώς  γεωγραφικά  ή λειτουργικά. Είναι και λίγο …κομματικά. Για την ακρίβεια είναι εντελώς …μικροκομματικά! Τις εισηγήσεις δεν τις κάνουν τίποτα  ειδικοί περί την τοπική αυτοδιοίκηση, η την περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης!

Είμαι βέβαιος, ότι τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στις άλλες περιφέρειες της χώρας.

Για να δούμε, λοιπόν,  πως  αποφασίζεται η δημιουργία ενός νέου δήμου.

Οι δήμοι του Καλλικράτη θα γίνουν με  …ποιοτικά κριτήρια!

Δηλαδή, πριν  δημιουργηθεί  ένας Καλλικράτειος   δήμος τίθεται το   …αντικειμενικό ερώτημα: Μπορεί να τον  κερδίσει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ;

Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε προχωράει ο Καλλικράτης!

Αν η απάντηση είναι «όχι», τότε επιδιώκουμε κάποια άλλη συνένωση, ώστε η απάντηση στο ερώτημα να είναι πάντα «ναι»!

Προφανώς, με τον ίδιο …αξιόπιστο, …αντικειμενικό και …λειτουργικό τρόπο θα χαράξουν και  τις περιφέρειες.

Ύστερα  θα φέρουν προς ψήφιση το νέο εκλογικό νόμο για την τοπική  αυτοδιοίκηση.

Και στη  συνέχεια τον εκλογικό νόμο για τις εθνικές εκλογές.

Εκλογικοί νόμοι που θα εφαρμοστούν σε εκλογικές περιφέρειες που δημιουργήθηκαν με βάση τα κομματικά συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ!

Βέβαια, θα μας πούν ότι οι εκλογικοί νόμοι «στοχεύουν στην καλλίτερη και ευρύτερη εκπροσώπηση των τοπικών κοινωνιών και  επιδιώκουν συνεργασίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο».

Η αλήθεια είναι ότι μαγειρεύουν  την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ!

Τελικά, οι άνθρωποι είχαν σχέδιο! 

Στις μεθοδεύσεις αυτές ο Αντώνης Σαμαράς, πρέπει να πέη ένα μεγάλο, ξεκάθαρο και δυνατό «όχι»

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 07/04/2010 16:13:02

  Η σειρά της σχεδιαζόμενης διάλυσης της Ελλάδας είναι η ακόλουθη:

  (λαθρο)νόμος για την ιθαγένεια --> νομοσχέδιο για την αναγκαστική συνένωση δήμων, κοινοτήτων και νομαρχιών "Ο Καλιγούλας" --> ΠΑΣΟΚειος εκλογικός νόμος με βουλευτές που εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες, με αρμοδιότητες χαμηλότερες από αυτές του κλητήρα των νέων δήμων.

  Συμφωνώ εν γένει με το άρθρο, όμως για να επικρατεί το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να υπάρχει και Ελλάδα. Με αυτούς τους γελοίους τύπους, Ελλάδα δε θα υπάρχει σε μερικά χρόνια.
  Πραγματικά, εν μέσω αυτής της τεράστιας κρίσης, πώς είναι δυνατό να αποτελούν προτεραιότητες της Κυβερνητικής πολιτικής ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των πρώην (λαθρο)μεταναστών, οι συνενώσεις των δήμων και κοινοτήτων και ο εκλογκός νόμος; Κύριε Γιάννη (;) (Σα)Ραγκούση:
  1. Πού θα βρείτε τα €4 δις που απαιτούνται για την εφαρμογή του προγράμματος αυτού;
  2. Πώς θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που ήδη εργάζονται στους δήμους και τις νομαρχίες; Τί θα γίνει με τους συμβασιούχους;
  3. Πώς θα διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα των νέων δήμων και με ποιον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι ενός υφιστάμενου και οικονομικά εύρωστου δήμου δε θα κληθούν να πληρώσουν τις ζημιές και τα δάνεια που θα μεταφερθούν στο νέο δήμο, από τη συνένωση με έναν οικονομικά χρεωμένο ή στα πρόθυρα της κατάρρευσης δήμο;
  4. Πώς θα προκύψει η ονομασία ενός νέου δήμου;
  5. Μήπως η διοικητική αυτή μεταρρύθμιση θα πρέπει να αναβληθεί εως ότου ξεπεραστεί, αν ξεπεραστεί, η παρούσα οικονομική κρίση;
  6. Μήπως, λέω μήπως, κάτσατε πολύ στην εξουσία και είναι καιρός να γυρίσετε στην Παροικιά, τώρα που καλοκαιριάζει; Φεύγοντας, μήπως να ζητούσατε και από τον αρχηγό σας να σας ακολουθήσει, ούτως ώστε να μπορεί να εξασκεί απρόσκοπτα την καθημερινή του άσκηση με το κανώ, κάνοντας καθημερινά το δρομολόγιο Αμπελάς (ή Σάντα Μαρία) - Άγιος Γεώργιος Νάξου;

  Άντε, γιατί τους προηγούμενους κατηγορούσατε από κοινού με τα αφεντικά σας (τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης) και εσείς μέσα σε έξι μήνες έχετε καταστεί τρισχειρότεροι!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 07/04/2010 16:32:14

   Kαλιγούλας!
   Προτιμότερο από το Καλλικράτης για τους σκοπούς που το θέλουν!
   Αυτά που γνωρίζω είναι τα εξής:
   Οι εργαζόμενοι μάλλον οδεύουν προς μετάταξη
   Θα ακολουθηθεί γενικώς το μοντέλο του Καποδίστρια
   Για τα οικονομικά, ΔΝΤ και ΕΕ τους είπαν να τον ξεχάσουν, όμως λέγεται ότι ο Ραγκούσης έπεισε τον Παπανδρέου ότι το "έργο είναι μεγαλόπνοο" και ο τελευταίος είπε στον Παπακωσταντίνου να βρεί λεφτά,άλλωστε μη ξεχνάς ότι "Λεφτά υπάρχουν".

  • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
   Πλούταρχος Λευκαδίτης @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 08/04/2010 10:01:17

   Υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό σημείο το οποίο ξέχασα να αναφέρω στην προηγούμενη ανάρτησή μου. Τελικά η ευθύνη δασοπυρόσβεσης, ιδιαίτερα στους Δήμους της Βορειοανατολικής Αττικής, πού θα ανήκει:
   α) στους νέους Δήμους,
   β) στην περιφέρεια,
   γ) στους κατά τόπους συλλόγους εθελοντών,
   δ) στο Σερίφη ΠΡΟΠΟτζη, από κοινού με το δίδυμο Σπύρου και Άφρας,
   ε) Δεν Ξέρω / Δεν απαντώ.

 2. GreenHorses avatar
  GreenHorses 07/04/2010 16:45:29

  Δεν ξέρω μακάρι να διαψευσθώ αλλά προβλέπω μετά από την εφαρμογή του Καλλικράτη δεν θα δουλεύει τίποτα στην Ελλάδα πόσο μάλλον σε μια κρίσιμη περίοδο και για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

  Τώρα που θα βρεθούν και κάτι δις που χρειάζονται για αυτή την μεταρρύθμιση είναι μεγάλο ερωτηματικό, σε αυτή την φάση ένας Καποδίστριας ΙΙ με μείωση δήμων θα ήταν προτιμότερο και ρεαλιστικότερο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ GreenHorses 07/04/2010 18:24:35

   Έτσι είναι. Γιατί στην πραγματικότητα, αυτό που θα συμβεί θα είναι ότι ο Καλλικράτης θα αποδομήσει το κεντρικό κράτος, αφού οι αρμοδιότητες των περιφερειών, που είναι σήμερα αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους, θα φύγουν από το κεντρικό κράτος και θα πάνε στις μη ελεγχόμενες υπερνομαρχίες-περιφέρειες των μίνι πρωθυπουργών. Και άντε να βγάλεις άκρη εκεί...

 3. Orestios avatar
  Orestios 07/04/2010 17:27:50

  Απαράδεκτα κομματόσκυλα ετοιμάζονται να καταστρατηγήσουν την δημοκρατική έκφραση. Οφείλουμε να αντιδράσουμε σε αυτό τη χίμαιρα που απειλεί τη δημοκρατία.

 4. F avatar
  F 07/04/2010 17:44:49

  Γιὰ αὐτὸ καὶ τὸ Παπάγου συγχωνεύεται ὄχι μὲ Ἁγία Παρασκευὴ καὶ Χολαργό, ἀλλὰ μὲ ...Ζωγράφου!

 5. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 07/04/2010 17:48:18

  Πάντως ο "καλύτερος" by far υπουργός του πασοκ είναι ο κ. Ραγκούσης.

  Χρατσα-χρούτσα, χράτσα-χρούτσα υλοποιεί το μόνο σχέδιο που είχε έτοιμο προεκλογικά το πασοκ. Αυτό της μονιμοποίησης του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

  Και δεν έχει και τους "τεχνοκράτες" του ΔΝΤ να ελέγχουν τι κάνει...

  • GreenHorses avatar
   GreenHorses @ Αγανάκτηση 07/04/2010 19:07:38

   Κάποτε πρέπει να λογοδοτήσουν πολλοί σοσιαλισταράδες αλλά...

 6. lakis avatar
  lakis 07/04/2010 19:08:27

  Ραγκούσης, ο "ατσαλάκωτος", το αγαπημένο (ξεχασμένο) παιδί των ΜΜΕ...
  Δε ντρέπεστε λεω γω, τα έχετε διαλύσει ήδη, όλα...

 7. xristosARG avatar
  xristosARG 07/04/2010 19:13:23

  AYTOI DIELYSAN TA ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΛΙΤΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΟΛΟΣΟΥΝ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΑΙ/

 8. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 07/04/2010 20:49:37

  Ο Καλλικράτης θα είχε ουσία και αποτελεσματικότητα, εάν συνενώνονταν Δήμοι μικροί, τόσο σε έκταση όσο και σε πληθυσμό σ’ έναν μεγαλύτερο και πάντα βάσει του τί θα μπορούσαν να πετύχουν μέσω διαδημοτικών συνεργασιών, αν δεν υπήρχε η συνένωση.
  Αυτό προϋποθέτει σχεδιασμό, με σαφή γεωγραφικά όρια όπως βουνά, λόφοι, ποτάμια και μεγάλες οδικές αρτηρίες. Επειδή αρχικά λοιπόν είχαν κατά νου, να πάνε τη Φιλοθέη στο Γαλάτσι, με τον όγκο των Τουρκοβουνίων ανάμεσά τους και τον Παπάγο στου Ζωγράφου, με τη λεωφόρο Κατεχάκη ανάμεσά τους, γίνεται καταφανές ότι ο σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ στοχεύει αποκλειστικά στην ανάδειξη των δικών του δημάρχων.
  Επίσης, εκείνη την πολυπόθητη μεταφορά πόρων δεν πρόκειται να τη δούνε οι νεοσύστατοι Δήμοι, όσες κι αν είναι οι αρμοδιότητες που θα τους δοθούν. Κατά πάσα πιθανότητα, οι πιο εύρωστοι οικονομικά θα κληθούν να ξελασπώσουν τους ήδη καταχρεωμένους.
  Όλα λοιπόν τα ερωτήματα, που αναφέρονται στο άρθρο είναι απολύτως εύλογα! Το μεγαλύτερο δε πανηγύρι θα γίνει με τις Περιφέρειες, όπου ο νέος αιρετός περιφερειάρχης θα είναι ένας εν δυνάμει «μικρός πρωθυπουργός»!
  Ποτέ όμως η κεντρική εξουσία δεν επιθυμούσε την αυτάρκεια και την αυτοδιαχείριση στην περιφέρεια από τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης. Γιατί να το θελήσει τώρα! Η λεγόμενη Αποκέντρωση ανέκαθεν, ήταν μόνο για εξαγγελίες και για συνθήματα!

 9. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 07/04/2010 21:08:49

  Οι ολοκληρωτικές νοοτροπίες,δύσκολα κρύβονται.Οπως και η ιδιοκτησιακή αντίληψη γιά το γκουβέρνο.Με το χέρι στην καρδιά,ποιό Ελληνικό κόμμα έχει αυτά τα δυό χαρακτηριστικά;Ακριβώς !!! Αυτό ακριβώς που σκεφθήκατε όλοι σας.Κόκκινοι,ροζέ,γαλάζιοι,πράσινοι και φαιοί.Από που ν'αρχίσε κανείς και που να τελειώσει; Από το 'δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε',του Μένιου;Από τον εκλογικό νόμο του ιδίου (1988),όταν έβλεπε πως το παιχνίδι χάνεται μέσα στο βόρβορο του σκανδάλου Κοσκωτά;;;;Η ΝΔ πήρε 47 % το 1990 και είχε ...(κρατηθείτε).......151 βουλευτές,με τον έναν τον Κατσίκη,προερχόμενο από την ΔΗΑΝΑ.Από τους σωρηδόν διορισμούς από τον Ανδρέα(δεν θα διστάσω να το εκφράσω,τον ΚΥΡΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ της σημερινής τραγωδίας) στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ,μ'ένα χαρτάκι της οικείας κλαδικής;Από το αλήστου μνήμης 'Τσοβόλα δώστα όλα '(γιά να μην χάσουμε τον μπεζαχτά);Να αναφέρουμε τον εκλογικό νόμο Σκανδαλίδη,όταν κατάλαβαν ότι το Πασόκ χάνει;;;Γιά να μην ξεχνιόμαστε :Ολοι οι εκλογικοί νόμοι (δύο) που ψήφισε η ΝΔ,έναν σκοπό είχαν.Να δώσουν την απόλυτη πλειοψηφία στο κόμμα που κερδίζει,γιά να υπάρχουν ισχυρές κυβερνήσεις και να μπορέσει η χώρα να κυβερνηθεί.Χωρίς κόλπα,σάλτσες και τερτίπια. Κι ερχόμαστε στο σήμερα :Ο πολύς κύριος ΥΠΕΣ,άλλη έγνοια δεν είχε με το που ανέλαβε τα ηνία το κόμμα του,παρά πώς θα νομιμοποιήσει τον κάθε δύστυχο αλλοδαπό και πως θα μας πλασάρει τον Καλλικράτη!!! Χωρίς ν'αμφισβητώ τα διεθνιστικά,πολυπολιτισμικά και αλτρουιστικά του αισθήματα,μερικά πράγματα κραυγάζουν νοιμή και μονιμότητα.Βγάζουν μάτι! Λες και δεν υπήρχαν τόσα άλλα προβλήματα που έπρεπε πρώτα ν'αντιμετωπισθούν,η πρεμούρα γι αυτά τα δύο νομοσχέδια τον μάρανε !!! Τόχω ξαναδιατυπώσει,αλλά δεν θα βαρεθώ να το επαναλαμβάνω: Χειρότερος φασισμός απ'τόν έχοντα την νομιμοποίηση της ψήφου,δεν υπάρχει.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 07/04/2010 23:18:30

   Το πάντα αδίστακτο και ανήθικο ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ και κάνει τη δουλειά του. Αλλάζουν εκλογικούς νόμους κατά το μικροκομματικό τους συμφέρον, κόβουν και ράβουν νέους δήμους με σκοπό να κάνουν πράσινη ακόμα και τη Μάνη, ακόμα και το δήμο Παπάγου!!Το θέμα είναι τί κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι, οι αντι-ΠΑΣΟΚ. Πώς αντιδρούμε. Πώς ξεσηκώνουμε τον κόσμο που έχει παραμυθιαστεί από την Πασοκική προπαγάνδα του 90% των ΜΜΕ. Φοβάμαι πως η ΝΔ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Μακάρι να κάνω λάθος.

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ ΓΙΑΝΝΗΣ 08/04/2010 08:44:12

    ΓΙΑΝΝΗΣ Κατ'αρχήν,δεν μιλάμε γιά το 90 % των ΜΜΕ,αλλά γιά το 100 %(των ηλεκτρονικών εννοώ).Στο ερώτημα τι κάνουμε οι υπόλοιποι,μιά (αφελής;;;)πρόταση θ'άταν :α)Η ΝΔ,να μην κατεβάσει κανέναν υποψήφιο στους ΟΤΑ και β) να γίνει κεντρική κινητοποίηση(ήδη από τώρα να ξεκινήσει),να πάμε στις κάλπες και να ρίξουμε λευκό.Γιά να δούμε,μήπως βλέποντας ο κόσμος στ' αποτελέσματα ,ποσοστά Ciausescu,αρχίζει να συγκινείται;Μήπως όταν τα λευκά θα είναι περισσότερα σε ποσοστά, από τα ποσοστά του κόμματος που κερδίζει,ανοίξουν επιτέλους οι ασκοί του Αιόλου;;;Ολ'αυτά βέβαια,υπό την προυπόθεση ότι θα φθάσουμε μ'αυτήν την κυβέρνηση,μέχρι τον Οκτώβριο.

 10. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΕΛΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΕΛΗΣ 07/04/2010 23:29:54

  Σήμερα στο CARAVEL έγινε συνάντηση και ανοικτός διάλογος υπό την αιγίδα της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, με την συμμετοχή όλων των αιρετών Δημάρχων, Προέδρων και Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων στην Περιφέρεια Αττική. Ολα αυτά για τον Καλλικράτη, το χωροταξικό και τους νέους δήμους αναλύθηκαν και όλοι εκφράσαμε τις αντιδράσεις μας στους σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ. Μόνη εφικτή αντίδραση στις ΠΑΣΟΚικες συνενώσεις είναι η χρήση του εργαλείου των τοπικών δημοψηφισμάτων, για να τις μπλοκάρουμε. Το προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων[άρθρο 216 §], και είναι η μόνη εφικτή απάντηση στα σχεδια του ΠΑΣΟΚ. Εμπρός να μαζέψουμε υπογραφες του 1/3 των δημοτών σε κάθε δήμο, και να εκφράσουμε την αυθεντική βούληση των δημοτών, όπου το ΠΑΣΟΚ προχωραει σε "κοπτοραπτική".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.