#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/02/2008 16:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως στοιχειοθετήθηκε η άρση του απορρήτου;

Σε πέντε δημοσιογράφους χρήστες του Press-gr επικεντρώνονται οι έρευνες του 5ου ειδικού ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση. Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι «εκμεταλλεύτηκαν τη δημοτικότητα του μπλογκ και ζητούσαν λεφτά». Δεν έχει όμως ξεκαθαρισθεί ακόμα πως το έκαναν αυτό. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι ο δημοσιογράφους του «Βήματος» κ. Β. Χιώτης ισχυρίζεται ότι έλαβε ηλεκτρονικά μηνύματα από άγνωστο αποστολέα, που του ζητούσε 30.000 ευρώ για να σταματήσουν συκοφαντικά δημοσιεύματα για τον ίδιο στο Press-gr. Έτσι  κατέθεσε σχετική μήνυση από το 2006 (!).

Προσέξτε τώρα τα εξής: Όπως γράφουν όλα τα σχετικά ρεπορτάζ που διαβάσαμε σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερες από εκατό αγωγές και μηνυτήριες αναφορές για προσβολή προσωπικότητας και συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Press-gr, με τις οποίες οι θιγόμενοι αξιώνουν περισσότερα από …100 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των μηνυτών βρίσκονται επιχειρηματίες, πολιτικοί (υπουργοί και βουλευτές όχι μόνο του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και υποψήφιοι), δημοσιογράφοι, στελέχη εφημερίδων, παρουσιαστές ειδήσεων κ.ά. Ακόμη και μητροπολίτες είχαν καταθέσει μηνύσεις για διάφορα που έβλεπαν στο συγκεκριμένο blog.Μηνυτής είναι και ο Θέμος Αναστασιάδης, μήνυσε το press-gr.blogspot.com, επειδή  ανέφερε ότι «εντοπίστηκαν 5,5 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του από την ΥπΕΕ» (!!!). Αν είναι έτσι τότε γιατί δεν έκανε σε όλες τις εφημερίδες και τα blog του …σύμπαντος μήνυση ο κ. Αναστασιάδης; Και που είναι η «συκοφαντική δυσφήμηση» στην περίπτωση αυτή;

Αλλά, όπως γράφει και η «Ελευθεροτυπία», οι μηνύσεις προσβολές και οι συκοφαντικές δυσφημήσεις «in rem» (κατ΄ αγνώστων) δεν αρκούσαν για να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών. «Χρειαζόταν τουλάχιστον ένα κακούργημα, καθώς η προσβολή προσωπικότητας και η συκοφαντική δυσφήμηση είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Μέχρι που στα γραφεία της Εισαγγελίας έφτασε και η στοιχειοθέτηση κακουργήματος». Να υποθέσουμε τώρα κι εμείς ότι η στοιχειοθέτηση του «κακουργήματος» έγινε μόνο κατόπιν της μηνύσεως του κ. Χιώτη; Το θέμα αρχίζει και γίνεται πάρα πολύ σοβαρό. Αν τα ηλεκτρονικά μηνύματα με τα οποία του ζητούσαν «30.000 ευρώ» προέρχονται από το συγκεκριμένο blog, ή από κάποιο διαχειριστή του, τότε ορθώς εστράφη η Δικαιοσύνη κατά του συγκεκριμένου blog. Αν όμως προέρχονταν από άγνωστο αποστολέα, τότε πως έγινε η διασύνδεση με τον κ. Καψαμπέλη και ακολούθησαν όσα ακολούθησαν; Και ποιες είναι οι συκοφαντικές αναρτήσεις στο Press-gr για τον εν λόγω δημοσιογράφο, επειδή εμείς δεν βρήκαμε καμία. Εκτός αν τις κατέβασαν στο μεταξύ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. jazz avatar
  jazz 25/02/2008 16:34:34

  Οι αναρτήσεις δεν είναι στο κείμενο αλλά στα σχόλια. Η υπόθεση μπάζει από παντού.

  http://www.google.gr/search?as_q=%CF%87%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82&hl=el&num=10&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&as_epq=&as_oq=&as_eq=&lr=&cr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=press-gr.blogspot.com&as_rights=

 2. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 25/02/2008 17:00:35

  Παρακράτος εν κράτει

  http://www.iospress.gr/mikro2008/mikro20080223.htm

 3. Dr Aparadektos avatar
  Dr Aparadektos 25/02/2008 17:08:58

  Εξαίσια!

  ... κάποιος Χιώτης προσπαθεί να γίνει γνωστός στο ευρύτερο κοινό και παρουσιάζει τον εαυτό του σαν θύμα.
  Τελικά τόχει το όνομα. Χίος Χιώτης ...

  Μήπως πρέπει να επέμβει ο σύλλογος Καρδαμύλων;;;;

  www.signominesfala.blogspot.com

 4. Suhoi avatar
  Suhoi 25/02/2008 17:11:08

  FactorX υπάρχει "συκοφαντικό" δημοσίευμα για το Ψυχαρόπουλο (τι κάνει άραγε στον Αλφα και αμοίβεται καλά;) σχετικά με την προσωπική του ζωή. Αν και εξ'όσων ενθυμούμαι επρόκειτο μάλλον για σχόλια επισκεπτών. Σε αυτή την περίπτωση τι ορίζει ο νόμος; Εν πάση περιπτώσει η πρσωπική ζωή δημοσίων προσώπων (και τέτοιοι είναι και οι δημοσιογράφοι) δεν μας αφορά στον βαθμό που δεν αγγίζουν τα δημόσια πράγματα. Δεν με απασχολεί τι κάνει στην προσωπική του ζωή ένας δημοσιογράφος, αλλά πρέπει να με ενδιαφέρει αν είναι "κομιστής" της γραμμής του κ.Ρουσόπουλου, αν είναι διορισμένος σε θέσεις στο Δημόσιο για να παίρνει αργομισθίες ή άν βρίσκεται -π.χ.- σε κάποιον τηλεοπτικό σταθμό και, χωρίς να κάνει τίποτε ή σχεδόν τίποτε, αμοίβεται και μάλιστα πολύ καλά. Γιατί έτσι όπως πάμε, θα τρελαθούμε. Διότι εάν νομίζουμε ότι μόνονο Θέμος είναι "κομιστής" (ΝτιΒιΝτι μόνον;) κάνουμε λάθος. Βαποράκια υπήρχαν και υπάρχουν πολλά στον αργυρώνητο χώρο των ΜΜΕ. Αλλωστε, εκεί υπάρχει πολύ μαύρο -και βρώμικο- χρήμα (εκδοτικό). Ολα τούτα όμως, επουδενί δικαιολογούν τις "κατινιές", τις οποίες έγραφε συχνά το πρεςς. Ούτε όμως, και τις καταδρομικές της ασφάλειας και του εισαγγελέα. Ειδικά με εωλα στοιχεία, όπως αυτά που περιγράφεις. Με την ευκαιρία, μου κάνει εντύπωση: Γιατί δεν έγινε το "ντού" όταν τα'γραφε αυτά το μπλόγκ και γίνεται με πολύμηνη καθυστέρηση; Να υποθέσω ότι μετά την Ζαχοπουλειάδα και την Θεμομακική περίοδο (Κουκοδήμος κ.λ.π.), οπότε έχουμε την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης για αυστηροποίηση του νόμου περί τηλεφωνικών καταγραφών και μαγνητοσκοπήσεων (κακούργημα), τώρα πρέπει να μαντρωθούν και τα μπλόγκ; Η επίθεση στο πρεςς έχει συμβολικο χαρακτήρα. Η ουσία είναι ότι θέλουν να περιορίσουν έναν χώρο, τον οποίον πολιτικό κατεστημένο και εκδότες δεν ελέγχουν.

 5. Τάκης avatar
  Τάκης 25/02/2008 17:28:39

  Πίσω από όλα κρύβεται ο απόλυτος άρχοντας της κυβέρνησης που λέγεται Ρουσόπουλος. Ελέγχει μέσω της μοιρασιάς των κρατικών διαφημίσεων πάνω κάτω όλα τα συμβατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και ήρθε η ώρα και για ένα γερό μπάσιμο για τον έλεγχο των μη συμβατικών μέσων. Αυτό μπορεί να γίνει με τρομοκρατία και με κατασκευασμενες κατηγορίες ώστε να σιωπήσει το κίνημα των bloggers.

  Σύμφωνα με τα παραπάνω, για όποιον γινόταν αναφορά στο συγκεκριμένο ιστολόγιο ακολουθούσε αγωγή, ανεξάρτητα αν όλα ηταν αλήθεια και τις επόμενες μέρες τα διαβάζαμε στις εφημερίδες και τα βλέπαμε στα κανάλια. Κι αν αυτά που λέει ο Χιώτης (άνθρωπος του Ρουσσόπουλου, όλως τυχαίως) είναι εφεύρημα της φαντασίας του στο πλαίσια συνολικού σχέδιου για την αποδυνάμωση της φωνής του διαδικτύου?

 6. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 25/02/2008 17:37:19

  Πρέπει να πιάσουν αυτούς που έγραψαν τα σχόλια κι όχι αυτόν που τα φιλοξένησε εκτός να τον πάνε για συνένοχο αλλά συνένοχος χωρίς ένοχο πως?

 7. Factorx avatar
  Factorx 25/02/2008 17:55:17

  θα κόβω κάθε "κακή" λέξη που γράφετε. Όποιον ξαναγράψει έτσι θα τον θεωρήσω προβοκάτορα. Να είμαστε ξηγημένοι. Είναι ανάγκη να γράφουμε για μα....κλπ; Δεν μπορούμε να εκφραστούμε διαφορετικά ρε ...γ....Μπορούμε και έχουμε αποδείξει δώ οτι και άπψη έχουμε και σκληρή κριτική κάνουμε και τιποτα δεν κρύβουμε και δεν βρίζουμε. Αυτό είναι "μαγκιά" και οχι χαβαλέδες που την είδαν δημοσιογράφοι, πήραν ένα μιοκρόφωνο, ή ένα μπλογκ και ξεφτύλισαν αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε όλοι οι άλλοι.

 8. factorx avatar
  factorx 25/02/2008 19:25:32

  Δηλαδή Ανώνυμε πρέπει να γράψεις μ....για να εκφταστείς. δεν μπορείς να γράψεις ηλίθιος, βλάκας, φυτό, κουνουπίδι, βλήτο, ξανθιά;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.