#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/09/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή ;Του Νίκου Αργεάδη

Ο Νικόλας Δημητριάδης (http://ardin-rixi.gr/archives/8540) λέει πως η ΧΑ αποτελείται από «ανθρώπους» που έχουν ιδεολογία υπερανθρώπου αλλά κουλτούρα και συμπεριφορά υπανθρώπου. Συμφωνούμε.

Αυτό (πρέπει να) είναι κλειδί για την αντιμετώπισή της.

Πρέπει στην Ελλάδα να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα αυτονόητα. Τα αυτονόητα στα οποία ομνύουν ανίκανοι πολιτικοί  που έχουν κανει καρριέρα την φαυλότητα και την αναποτελεσματικότητα.

Γι’ αυτό και βαρύγδουπες αναλύσεις που (ξανα)λένε τα αυτονόητα, δλδ πως έιναι ναζιστική, εγκληματική, που επιτίθεται εναντίον λαθρομεταναστών κλπ, κλπ, δεν προσθέτουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στην συζήτηση και στην ξεκαθάριση της όλης εικόνας.

Όμως, η ΧΑ έχει ένα σοβαρό πλεονέκτημα που πρέπει να ληφθεί υπ’ οψιν: Είναι –δυστυχώς- μέλος του κοινοβουλίου αφού ψηφίστηκε από μισό εκατομμύριο Έλληνες, για λόγους καθόλου ιδεολογικούς αλλά πρακτικούς. Γιατί, κατ’ επίφαση ασχολήθηκε με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και προσπάθησε να υφαρπάξει τον ρόλο που θα έπρεπε να έχει το (οργανωμένο) δημοκρατικό κράτος:

Την προστασία των πολιτών και την δόμηση της δημόσιας ζωής έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να βελτιώνουν την ζωή τους και να έχουν ελπίδα για το μέλλον. Κάτι που όχι μόνο δεν έγινε αλλά μας έβαλαν στην μέγγενη του μνημονίου που δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει. Αυτό είναι το χωράφι όπου «σπέρνει» η ΧΑ αλλά το «σιτάρι» της δράσης της θα το «γευτεί» όλη η κοινωνία.

Αν αντιμετωπιστεί ως κόμμα μπορεί να επικαλεστεί το τελευταίο άρθρο του συντάγματος για να «υπερασπιστεί» το σύνταγμα, στο οποίο ούτως ή άλλως δεν πιστεύει, αλλ΄αυτό είναι άλλο θέμα. Η επίκληση της ναζιστικής του φύσης δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστεί. Η ουσία είναι να απονομιμοποιηθεί στα μάτια ΟΛΩΝ των Ελλήνων, ειδικά αυτών που την ψήφισαν, πιστεύοντας πως εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους ως πολιτών.

Επανέρχομαι λοιπόν στο κλειδί: Η ΧΑ δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ΧΑ (με τις γνωστές κοινοτυπίες που είναι καλές μόνο για μαθητικές εκθέσεις) αλλά ως άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

1)    Τα ΜΜΕ πρέπει να σταματήσουν να δίνουν βήμα έκφρασης στην ΧΑ.

2)    Η δράση της πρέπει να αντιμετωπιστεί ως αυτή παρακρατικής ομάδας.

3)    Τα μέλη της όταν εμπλέκονται σε βιαιοπραγίες να αντιμετωπίζονται ΑΤΟΜΙΚΑ ως κοινοί ποινικοί και τα ΜΜΕ να μην τους δίνουν πολιτική κάλυψη επειδή ανήκουν σε κόμμα της Βουλής. Όταν συμβαίνει αυτό νομιμοποιούνται και αποκτούν ηθικό έρισμα για να διαστρέψουν την ουσία των γεγονότων. Αυτό το τελευταίο είναι κρίσιμο, διότι αν τους τα γεγονότα παρουσιάζονται ως πολιτικά τότε το παιχνίδι είναι χαμένο εκ των προτέρων.

 

Τέλος, πολλοί θα πούν «μα, δολοφονούν για πολιτικούς λόγους». Η απάντηση είναι, ε! και λοιπόν ; Ο φόνος είναι φόνος και οι αξιόποινες πράξεις είναι κολάσιμες, τον πολίτη δεν το ενδιαφέρουν τα κίνητρα αλλά το αποτέλσμα. Ζωές χάνονται, σαν του Π. Φύσσα.

 

Απομονώστε τους ως ατομα που διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, όχι ως πολιτικό σχηματισμό που πρέπει να απαγορευτεί. Δεν πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να δράσουν ως εκλεγμένο κόμμα που «αγωνίζεται» για τους ‘Ελληνες. Διότι δεν το έκανε ΠΟΤΕ. Δεν συμμετείχαν ποτέ σε διαδήλωση εναντίον του μνημονίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 22/09/2013 10:53:00

  Έχω την εντύπωση, από την ειδησεογραφία, ότι κινούμαστε προς την κατεύθυνση που περιγράφετε και η οποία είναι και η ενδεδειγμένη.

 2. Last_Chance avatar
  Last_Chance 22/09/2013 10:55:18

  «Τα ΜΜΕ πρέπει να σταματήσουν να δίνουν βήμα έκφρασης στην ΧΑ.»
  Μα πλάκα μας κάνετε?

  Είδατε εσείς κάποιος από τη Χρυσή Αυγή να βγαίνει στα κανάλια?
  Είδατε εσείς κάποιου είδους αντικειμενικότητας από τα κανάλια στην περίπτωση της χρυσής αυγής?

  Σας πληροφορώ ότι οι φάτσες αυτών των ανθρώπων μου προκαλούν αναγούλα αλλα δυστυχώς μας βάζουν όλους σε μια θέση να την υπερασπιζόμαστε χωρίς να το θέλουμε…
  Εάν λοιπόν κάποιος τολμήσει να βγάλει την χρυσή αυγή εκτός νόμου τότε θα προκαλέσει τον εμφύλιο τον οποίο μάλλον θα επιθυμεί εάν πράξει κάτι τέτοιο…

  Η χρυσή αυγή αντιμετωπίζεται μόνο εάν ο Αν. Σαμαράς εφαρμόσει αυτά που έλεγε στο Ζάππειο. Είναι τόσο απλό…

  • παραμεθοριος avatar
   παραμεθοριος @ Last_Chance 22/09/2013 18:08:59

   "Η χρυσή αυγή αντιμετωπίζεται μόνο εάν ο Αν. Σαμαράς εφαρμόσει αυτά που έλεγε στο Ζάππειο. Είναι τόσο απλό…"
   ..........πες τα χρυσοστομε

   • kat avatar
    kat @ παραμεθοριος 23/09/2013 11:58:32

    Και εγώ συμφωνώ,αλλά το χάσαμε πια το κορμί πατριώτη...

 3. Stathis2 avatar
  Stathis2 22/09/2013 11:35:31

  Και κυρίως στον απογοητευμένο λόγω μνημονίου δεξιό ψηφοφόρο που παίρνει την απόφαση να φτάσει στα άκρα, να μην του λέμε οτι μόνο η Χ.Α. του απομένει ως επιλογή...

 4. Τάσσος Παπαδόπουλος avatar
  Τάσσος Παπαδόπουλος 22/09/2013 11:50:47

  Για το μεγάλο φαγοπότι στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και για το Εθνικό Κτηματολόγιο, έχει κάποιος να πει κάτι; Μάλλον όχι....

  • karasumi avatar
   karasumi @ Τάσσος Παπαδόπουλος 22/09/2013 22:00:43

   Ναι έχω να πω, ότι εγκληματίες και τραμπούκοι μπράβοι δε θα μπορούσαν να δώσουν ποτέ λύση στο μεγάλο φαγοπότι στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και για το Εθνικό Κτηματολόγιο, παρά μόνο να κάνουν κι αυτοί τα δικά τους φαγοπότια και τις δικές τους κομπίνες, διανθισμένες με φόνους, τραμπουκισμούς και αναγουλιαστικό καρακιτσαριό.

 5. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 22/09/2013 12:20:39

  Η ΧΑ μπορεί να πολεμηθεί ΜΟΝΟ με δεξιά ρητορική. Κάθε άλλος τρόπος περιορισμού της (αφορισμοί, απαγόρευση κλπ), είναι αποτυχία και μόνο καλό της κάνει.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Βατάτζης 22/09/2013 13:47:57

   Με Δεξιά ΠΟΛΙΤΙΚΗ , όχι μόνο με Δεξιά ρητορική!

 6. foros avatar
  foros 22/09/2013 12:20:49

  Για να αντιμετωπίσουμε την ΧΑ ουσιαστικά πρέπει να βρούμε τι είναι αυτό που την δημιούργησε: φτώχεια- εξαθλίωση-πολιτική ανικανότητα-διαφθορά κλπ. Μόνο επιλύοντας αυτά τα προβλήματα θα αντιμετωπιστεί η ΧΑ στην βάση της. Η ΧΑ αποτέλεσε μια ''λύση'΄ όλων των φτωχών ανθρώπων που δυστυχώς αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς εξαιτίας της συσσωρευμένης πολιτικής ανικανότητας ετών. Όλα αυτά που αναφέρατε στο άρθρο σας είναι σωστά αλλά αποτελούν μια βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος. Συμφωνώ ακόμα και με το 1 μέτρο γιατί πραγματικά μπροστά στον Πρετεντέρη ο σχιζοφρενής Κασιδιάρης γίνεται συμπαθής σε όλους.

  • Shameless avatar
   Shameless @ foros 22/09/2013 12:52:28

   Όχι, κάθε άλλο, δεν γίνεται συμπαθής σε όλους.
   Για τους εχέφρονες είναι ΑΝΤΙΠΑΘΕΣΤΑΤΟΣ κι αυτός κι ο Καραϊσκάκης κι ο Καιάδας κι ο αρχηγίσκος τους κι όλος αυτός ο εσμός.

 7. Johny avatar
  Johny 22/09/2013 14:51:06

  Όπως ακριβώς το ΚΚΕ.
  Έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

  Έχω και μια καλύτερη ιδέα όμως, πιο φρέσκια.
  Να βγάλουμε ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες και κάθε χρυσαυγίτη ή υποτιθέμενο χρυσαυγίτη που θα βλέπουν να του φυτεύουν μία σφαίρα στο κεφάλι.
  Κάποτε θα τελειώσουν τα κεφάλια (ή ίσως οι σφαίρες πριν απ' τα κεφάλια) και έτσι θα φανεί τελικά αν οι Έλληνες θέλουν περισσότερο την χρυσή αυγή από τα άλλα κόμματα.
  Αλάνθαστη στατιστική μέθοδος.

  Μήπως όμως κάποτε να σοβαρευτούμε σε αυτόν τον τόπο;
  Τι σημαίνει "να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή";
  Τι είναι;
  Οι Τούρκοι που μπούκαραν απ' τα σύνορα;

  Αντί να λέμε πως θα αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα (50% των σωμάτων ασφαλείας ψηφίζει χρυσή αυγή και αυτό κάτι θάπρεπε να μας λέει), η ανεργία, η λαθραία εργασία παράνομα και ανασφάλιστα εργαζόμενων, η λαθρομετανάστευση, η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή στα ασφαλιστικά ταμεία, η μή απόδοση δικαιοσύνης, η μή επιστροφή των κλεμμένων, ο εθνομηδενισμός, η πείνα, οι αυτοχειρίες, το ότι τα σύνορα της χώρας κατάντησαν διόδια Αθηνών - Κορίνθου, το ότι καταντήσαμε η απόλυτη διεθνής ξεφτίλα επί γαπ ως λαός και ως χώρα, το ότι η χώρα δεν ξεπουλιέται κάν αλλά χαρίζεται στους ξένους , το έλλειμα στην απόδοση δικαιοσύνης προς κάθε κατεύθυνση, την παροχή καλύτερης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους αλλοδαπούς απ' ότι στους Έλληνες, την μπαχαλοποίηση της παιδείας και όλα τα άλλα προβλήματα που οδήγησαν στην άνοδο της Χρυσής Αυγή καθόστε και συζητάμε για το πως θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο;

  Εξαλείφοντας τις αιτίες που μόλις έγραψα μαζί με πολλές άλλες που μεταπολιτευτικά κατάντησαν την Ελλάδα σε αυτό που βλέπουμε σήμερα.
  Είναι τόσο απλό.
  Αν όμως θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την ΧΑ αφήνοντας ανέγγιχτα όλα τα παραπάνω τότε τζάμπα το παιδεύουμε το ζήτημα.
  Ακόμα και αν ως δια μαγείας την διαγράφαμε σήμερα από την βουλή και ως οργάνωση αύριο θα μας έβγαινε μπροστά το Νέο Ξημέρωμα με την ίδια και χειρότερη μορφή από την Χρυσή Αυγή.
  Και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο δεν γίνεται.
  Ας το καταλάβουν όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα.
  Χωρίς την εξάλειψη των αιτίων που ανέβασαν την Χρυσή Αυγή στα ποσοστά που βρίσκεται σήμερα θα τρώμε Χρυσή Αυγή ή κάτι παρεμφερές για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.
  Και να είμαστε και πανευτυχείς εάν θα παραμένει συνέχεια στην αντιπολίτευση.

  • Χάρης Χ. avatar
   Χάρης Χ. @ Johny 22/09/2013 16:54:51

   Σωστός! Το μόνο που δεν ακούσαμε καθαρά αυτές τις ημέρες είναι να μπεί ο ελληνικός λαός στον γύψο μέχρι να θεραπευτεί και να ψηφίζει "σωστά".

 8. Σωτηρης avatar
  Σωτηρης 22/09/2013 15:29:02

  Η εγκληματικη αυτη οργανωση πραγματικα νομιζω οτι τελειωνει γιατι υπαρχει πλεον ο λογος που ολες οι μαφιες εχασαν ανα την ιστορια...
  Εσπασε η ομερτα με την οποια καλυπταν τα νωτα τους στα σκοταδια:
  "Τρεις «εκ των έσω» θα αποκαλύψουν τη δράση τους"
  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/09/2013_519651

 9. tk avatar
  tk 22/09/2013 15:37:36

  Πρώτα κλωσσάς το αυγό προσεκτικά, μετά θρέφεις τον Δράκο αργά αλλά σταθερά, τον προστατεύεις κιόλας προφανώς γιατί σε συμφέρει να τον χρησιμοποιείς στις βρωμιές σου, μετά τον νομιμοποιείς κι αφού τελικά γίνει θεριό ανεξέλεγκτο και αρχίζει και απειλεί και σένα, ψάχνεις να βρεις τρόπους να το αντιμετωπίσεις.
  Μπορεί όλοι αυτοί οι κύριοι που διαχειρίζονται τις τύχες του έθνους να κατόρθωσαν να διαβρώσουν ηθικά και πνευματικά μερικές γεννιές, μπορεί να υπνώτισαν τις μάζες με τις ανεπτυγένες τεχνικές που έμαθαν στα ξένα σχολειά που φοίτησαν ώστε να κάνουν ανενόχλητοι τις βρωμιές τους, αλλά ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται....Όλα πληρώνονται αργά ή γρήγορα.

 10. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 22/09/2013 16:28:36

  Είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
  Οσο βενιζέλος και λοιπά λαμόγια του πασοκ απολαμβάνουν ασυλία τόσο θα αυξάνει η ΧΑ.

 11. MCA avatar
  MCA 22/09/2013 16:59:05

  …..΄΄Τα ΜΜΕ πρέπει να σταματήσουν να δίνουν βήμα έκφρασης στην ΧΑ΄΄…..

  Αυτό που θα πρέπει να κάνουν είναι να σταματήσουν να υπερβάλουν για το πόσο πολυπληθείς, αποτελεσματικές και καλά οργανωμένες ομάδες κρούσης έχει.
  Αυτή η μυθοποίηση βοήθησε την ΧΑ να γιγαντωθεί. Οι περισσότεροι την ψήφισαν γι αυτόν ακριβώς τον λόγο. Φτάνει πια.
  Εδώ φάγανε ντου από 30 άτομα της θύρας 4 στην Θεσσαλονίκη και το κάνανε γαργάρα γιατί είδαν ότι δεν τους παίρνει.

 12. LV avatar
  LV 22/09/2013 17:13:10

  Στην Ιρλανδία ή στην Ισλανδία μένεις και είσαι τόσο μα τόσο εκτός πραγματικότητας φίλτατε;;;
  Aν η Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει τη ρίζα που τροφοδοτεί τα άκρα, αυτά συνεχώς θα φουσκώνουν.
  Η μονόπαντη δίωξη τους ενός άκρου το μόνο που κάνει είναι να το ηρωποιεί στα μάτια των υποστηρικτών του.

 13. el eternauta avatar
  el eternauta 22/09/2013 19:04:52

  Οταν θα φύγουν τα μνημονια , τα πολιτικά τζάκια , έρθει η ανάπτυξη και η αξιοκρατία στην χωρα θα φύγει και η ΧΑ . Μεχρι τοτε εδω θα ειναι.

 14. Νίκη avatar
  Νίκη 22/09/2013 19:59:23

  Ούτε απαγορεύσεις ούτε νόμοι κ.λ.π. ...ένας ψίθυρος του Γκαίμπελς μία πρόταση από στόμα σε στόμα μιά πρόταση που την ξέρω είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει και θα την πουλήσω σε λογική τιμή σε όποιον ενδιαφέρεται για την Νίκη της Ν.Δ.

 15. δημης avatar
  δημης 22/09/2013 20:22:24

  "Πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή ;"
  MA ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ...

 16. Και μη χειρότερα! avatar
  Και μη χειρότερα! 22/09/2013 20:31:10

  Κάτι τέτοιοι επιτελικοί νόες, θα την φτάσουν στο 30% συντόμως.

  • Νίκη avatar
   Νίκη @ Και μη χειρότερα! 23/09/2013 09:08:57

   ΑΚΟΥΣΟΝ ΜΕΝ ΠΑΤΑΞΟΝ ΔΕ

 17. karasumi avatar
  karasumi 22/09/2013 22:11:23

  Κροκοδείλια δάκρυα από κρυφοχρυσαυγίτες (κρυφο.. κολοκύθια, θέλει η π#@#$$ να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει), τάχα μου τάχα μου, ότι αν δε λυθούν τα (υπαρκτά) προβλήματα, η ΧΑ θα ανεβαίνει, θέλοντας να μας περάσουν εμμέσως, ότι η λύση στα προβλήματα είναι μερικοί ανεγκέφαλοι αγράμματοι και τραμπούκοι χοντροκέφαλοι. Όχι κύριοι, όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο, άλλη τόση σχέση έχει η ΧΑ με οποιαδήποτε λύση οποιουδήποτε προβλήματος. Απλά, οι Χρυσαυγίτες θα ανοίξουν την πόρτα της κολάσεως και θα ξεχάσουμε τα τωρινά προβλήματα, διότι θα έχουμε χίλιες φορές μεγαλύτερα...

 18. tassos avatar
  tassos 22/09/2013 22:49:39

  Κατ αρχήν να θέσω ερωτήματα: Είναι κόμμα η ΧΑ; Εγώ νομίζω ότι δεν είναι καν κόμμα. Αν λοιπόν είναι κόμμα ας καθήσουν σε ένα τραπέζι και με επιχειρήματα να την απομυθοποιήσουν στα μάτια των ανθρώπων. Ας μιλήσουν για το πρόγραμμά τους (έχουν άραγε;) και να μας πείσουν (!!). Γιατί από όσα εχω ακούσει το μόνο "πρόγραμμά" τους είναι η αποπομπή των λαθρομεταναστών και η "τιμωρία" όλων των ενόχων της κατάντιας της χώρας. Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Με ποιο οικονομικό πρόγραμμα θα προχωρήσουν; Όπως ρωτάνε τα λοιπά κόμματα ας ρωτήσουν και τον ...Καιάδα, τον Καραϊσκάκη και όλους αυτούς που δεν ξέρουν να σχηματίσουν μια σωστή Ελληνική πρόταση. Επιτέλους ας λειτουργήσει και κάτι στη σωστή κατεύθυνση....

 19. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 23/09/2013 13:49:09

  Δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω τον φασισμό, αν είναι δεξιός ή αριστερός, μαύρος ή κόκκινος, "προοδευτικός" ή συντηρητικός και τούτο γιατί πολλά χαρακτηριστικά του είναι κοινά. Απο την άλλη τα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά σύνδρομα είναι διάχυτα σε όλους τους ιδεολογικούς κια πολιτικούς χώρους και δεν εξαιρείται ο ιστότοπος του Κου Καραμπελιά ο οποίος απο μόνος του αναγορεύτηκε σε προοδευτικό αριστερό, και καθυβρίζει με τρόπο που δεν συνάδει στα όσα ο Ελληνικός Πολιτισμός φέρει ως αξίες, αρχές , ιδανικά, την όποια αντίθεση πολιτική θέση και άποψη ,.Φυσικά και ζούμε στην Ελλάδα και η Ελληνικότατη Παροιμία τι του λείπει του Ψωριάρη Σκούφια με Μαργαριτάρι χαρακτηρίζει πλείστους τέτοιας κοπής

  Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. έχει αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα αλλά περισσότερο έλκεται απο την Αρχαία Σπάρτη και τα πρότυπα των Ανδρείων πολεμιστών. Πολλοί κάνουν το λάθος να ξεχνούν την Ιστορική συνέχεια του Νεοφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά με την μορφή της Εθνικής Ενώσεως Ελλάδος η οποία ακολουθεί την εδραίωση του Μουσολίνι στην Ιταλία και του Χίτλερ στην Γερμανία.

  Πολλοί κάνουν το λάθος να Ξεχνούν τον ρόλο της Αγγλικής Διπλωματίας, της Αμερικανικής αλλά και του ΝΑΤΟ στην ενδυνάμωση των παρακρατικών μηχανισμών εντός της Ελληνικής Κοινωνίας

  Πολλοί κάνουν το λάθος να μην καταγράφουν πως το νεοφασιστικό κίνημα αποτέλεσε βραχίονα άσκησης πολιτικής του επίσημου Ελληνικού κράτους μετά τον εμφύλιο σε μια προσπάθεια η νίκη σε στρατιωτικό πεδίο να μεταφραστεί και σε νίκη σε επίπεδο Κοινωνίας και Πολιτεύματος.

  Διαφεύγει επίσης το γεγονός το πως μέσω της συσχέτισης του με την Ακροδεξιά το νεοφασιστικό κίνημα απέκτησε νόμιμο χαρακτήρα και στο πως μέσω της συσχέτισης της Ακροδεξιάς με την Σκληροπυρηνική Δεξιά του επετράπη να ξεκινήσει δειλά στην αρχή, πιο τολμηρά αργότερα την προσπάθεια άλωσης του Δεξιού χώρου και την προσπάθεια ηγεμόνευσης του .

  Οι διαχωριστικές γραμμές φορές που είναι τόσο δυσδιάκριτες μεταξύ Ακροδεξιάς-Χ.Α.-Σκληροπυρηνικής Δεξιάς που "άθελα" τους πολλοί αποτέλεσαν αρωγοί της.Η Ενίσχυση της Χ.Α. αποτέλεσε αναγκαιότητα προκειμένου να μειωθεί η ισχύς της Ακροαριστεράς .Κατά συνέπεια όσο ενισχυόταν ο ένας πόλος τόσο ενισχυόταν και ο άλλος.Οσο η Δεξιά προσέφερε πολιτική κάλυψη στην Χ.Α. τόσο και η Αριστερά προσέφερε πολιτική κάλυψη στην Ακροαριστερά.Διέφευγε όμως της προσοχής ότι και τα δύο αυτά Άκρα καθοδηγούνται απο τον Εξωτερικό Παράγοντα διαχρονικά μέσα απο πολύπλοκες και δαιδαλώδης διαδρομές

  Για να αντιμετωπίσεις έναν πολιτικό χώρο πρέπει να έχει βαθιά γνώση πολλών παραμέτρων.Κατά συνέπεια επιδερμικές,αποσπασματικές προσεγγίσεις δεν βοηθούν.Μεθοδική ανάλυση συστηματική δράση είναι η μόνη απάντηση όσων πιστεύουν και επιθυμούν να μην παραδώσουν την εκπλήρωση της ιστορικής αποστολ΄ςη του Ελληνισμού στα χέρια υπανθρώπων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.