#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/02/2011 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως ο κ. Πεταλωτής προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύροΔύο πράγματα μπορεί να βγάλει κανείς διαβάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την οικονομία. Το πρώτο είναι ότι η κυβέρνηση μας προετοιμάζει για παταγώδη αποτυχία στη σύνοδο κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου σε ότι αφορά το σχέδιο επαναγοράς παλαιών ομολόγων.Το δεύτερο είναι ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, κάνουν το άσπρο μαύρο και ερμηνεύουν τα γεγονότα τόσο διαφορετικά από όλους που πλέον καταντά εξοργιστικό.

Ως προς το πρώτο, ο κ. Πεταλωτής είπε: ότι «συνεπώς τα πράγματα βαίνουν καλώς ως προς την επιμήκυνση» και πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές παράμετροι, για τις οποίες παλεύουμε». Χαρακτήρισε εντελώς άκαιρο να συζητάμε τώρα για τα επιτόκια και πρόσθεσε ότι, καθώς η ΕΕ είναι ένα πεδίο διαπραγματεύσεων, «θα ήταν τελείως κατώτερο των περιστάσεων αν περιμέναμε να ανοίξουν τα χαρτιά τους οι χώρες, με τις οποίες γίνονται οι μεγάλες διαπραγματεύσεις» νωρίτερα από τις αποφάσεις του Μαρτίου.

Προσπαθεί δηλαδή να καλύψει την διαφαινόμενη αποτυχία μιας επιλογής που ίσως είχε και θετικά στοιχεία, της επαναγοράς παλαιών δανείων με κούρεμα 20%-30% που θα μείωνε αρκετά το χρέος. Ολο αυτό τον καιρό γράφαμε ότι κάτι τρέχει και οι ξένοι δεν είναι και τόσο θερμοί στο σενάριο αυτό διότι θα κληθούν να ξαναπληρώσουν και δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα ότι θα τους ξεχρεώσει ποτέ. Τσάμπα ταξίδια λοιπόν του κ. Παπανδρέου σε Γερμανία και Φινλανδία. Στις 24 Μαρτίου το πολύ να αποφασίσουν για επιμήκυνση και μειωμένο επιτόκιο, όπως της Ιρλανδίας.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας. Ο κ. Πεταλωτής κοκορεύεται ότι αφού η Ελλάδα πήρε την 4η δόση έκλεισε τα στόματα στους καταστροφολόγους. «Η εξασφάλιση της τέταρτης δόσης του δανείου συνιστά άλλη μια διάψευση της εγχώριας και διεθνούς καταστροφολογίας και αποτελεί σαφέστατο μήνυμα ότι όσο είμαστε συνεπείς και τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας, ειλικρινείς απέναντι στους εταίρους και τους πολίτες μας και όσο συνεχίζουμε ενωμένοι την εθνική μας προσπάθεια, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», είπε και συνέχισε:
«Δεν πτωχεύουμε, είναι ξεκάθαρο. Ο κίνδυνος αυτός ήταν έντονος πριν ένα χρόνο, με αυτά που κάνουμε ξεπερνάμε τον κίνδυνο. Πρέπει να σταματήσουμε να καταστροφολογούμε».

Δηλαδή η κυβέρνηση πιστεύει ότι με το να μας δίνουν τα 15 δις σημαίνει ότι πάμε καλά. Γιατί απ’ ότι ξέρουμε τα λεφτά μας τα δίνουν διότι υπογράφουμε κάθε φορά ένα άλλο Μνημόνιο, χειρότερο από το πρώτο. Με αίμα θα μας τα δώσουν, κι όχι θα μας κάνουν χάρη γιατί πάμε καλά όπως διατείνεται η κυβέρνηση.

Από την άλλη, όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι και στην κυβέρνηση έξυπνοι; Δεν κατάλαβε καλά η Κομισιόν όταν λέει ότι δεν πάμε καλά κι ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αποτυχίας του Μνημονίου; Καταστροφολογία είναι όταν λες ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν; Το χρέος έχει εκτιναχθεί, το έλλειμμα μπορεί να κλείσει το 2010 ακόμη και σε διψήφιο ποσοστό, τα έσοδα βουλιάζουν, η οικονομία παραπαίει, η αγορά έχει διαλυθεί, οι πληρωμές έχουν σταματήσει, η ανεργία θα φτάσει το 1 εκατ. στο τέλος του έτους, ο λαός δεν έχει να αγοράσει ούτε τα βασικά. Πώς ο κ. Πεταλωτής λέει ότι η Κομισιόν μας τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσουμε με προσήλωση στους στόχους μας; Ετσι δεν κάναμε μέχρι τώρα και έχουμε πέσει στο γκρεμό;
Λέει ο κ. Πεταλωτής ότι «κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι τελειώνοντας το Μνημόνιο το 2013, τελειώνει και η πολύ μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε και την Ελλάδα». Χαρακτήρισε δε «επιβεβλημένο» να μπει τάξη στα πράγματα και υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός, παρ' όλο που υφίσταται επώδυνες αποφάσεις, αναγνωρίζει ότι είναι ευκαιρία τώρα να γίνουν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, «και φυσικά αυτή η προσπάθεια θα πάει σε βάθος χρόνου, χωρίς όμως να αφήσουμε στην άκρη το βιοτικό επίπεδο των πολιτών».

Καλά λέμε ότι είναι αλλού σύσσωμη η κυβέρνηση. Ο τόπος βουλιάζει από τα λάθη τους κι αυτοί λένε ότι είναι ευκαιρία για διαρθρωτικές αλλαγές.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. juliet avatar
  juliet 26/02/2011 10:37:31

  Πρώτα να τα βρούν αν θα είναι 2013,η 2015.Νομίζω αν δε κάνω λάθος ο Παπυ μίλησε για το 2015 .Σ ε γενικές γραμμές εγώ με το φτωχό μου μυαλό καταλάβα οτι ολα τα κοντά θα έχουν επιμήκυνση!!!!

 2. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 26/02/2011 10:54:54

  Ο ΓΑΠ από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να περάσει το κόλπο με το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας 50Δις ,κατρακυλά όλο και πιο βαθιά.
  Από την μέρα που αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι θα φέρει και τροπολογία για την μη πώληση δημόσιας περιουσίας,έχει χάσει τους εξωτερικούς υποστηρικτές του αλλά και τους εσωτερικούς(ΜΜΕ).Στα φίλια ΜΜΕ όταν τα αφεντικά τους οι μπετατσηδες αντιλήφθηκαν ότι δεν πρόκειται ο εκλεκτός τους να τους χαρίσει τίποτα από αυτά που τους υποσχέθηκε προεκλογικά,άρχισε η αντιπολίτευση.Το επόμενο στάδιο είναι να βγει κανένα σκάνδαλο τύπου Ζαχόπουλου και να ξεκινήσει η αποκαθήλωση.
  Η απομάκρυνση του Καραμανλή θα φαντάζει αξιοπρεπέστατη μπροστά στην απόδραση του πασοκ.Δεν θα ξέρουν που να σταθούν.

 3. STATHIS avatar
  STATHIS 26/02/2011 11:00:23

  "Δηλαδή η κυβέρνηση πιστεύει ότι με το να μας δίνουν τα 15 δις σημαίνει ότι πάμε καλά. Γιατί απ’ ότι ξέρουμε τα λεφτά μας τα δίνουν διότι υπογράφουμε κάθε φορά ένα άλλο Μνημόνιο, χειρότερο από το πρώτο. Με αίμα θα μας τα δώσουν, κι όχι θα μας κάνουν χάρη γιατί πάμε καλά όπως διατείνεται η κυβέρνηση."

  Σ'αυτό να συμπληρώσουμε ότι μιλάμε για ΔΑΝΕΙΚΑ που θα επιστραφούν(?) με 5,5% ΤΟΚΟ !!

  *ex mea sententia .-

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2011 11:14:15

  *H Moody΄s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου κατά δύο βαθμίδες, σε Α2 από Αa3, κάνοντας αναφορά σε προβλήματα δομικής φύσεως που αντιμετω πίζει η οικονομία της χώρας, καθώς και στην έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

  χαχαχαχαααα εχεις δομικη φυση?? παρε μια υποβαθμιση !! με ΑΟΖ.

  ΠΠ

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2011 11:19:31

  o κουτσομπολης....
  τι εχιε να μας πει για αυτο ?????

  *Μεγάλη προσπάθεια καταβάλει η Πορτογαλία για να αποφύγει τον Ευρω παϊκό Μηχανισμό Στήριξης και ο υπουργός Οικονομικώ ν της χώ ρας, Φ ερνάντο Τεσέιρα ντος Σάντος αναζητεί στην Ιαπω νία αγοραστές για τα πορτογαλικά ομόλογα. Τη Δευτέρα έγινε γνω στό ότι το έλλεισσα της κεντρικής κυβέρνησης της Πορτογαλίας περιορίστηκε κατά 58,6% τον Ιανουάριο. Το κρίσιμο τεστ για την Πορτογαλία είναι οι δύο σεγάλες λήξεις ομολόγω ν που καλείται να αναχρηματοδοτήσει, 4,3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και 4,9 δισ. τον Ιούνιο.

  εεεεεεεεεεεεεεεεεεεε?????????????????

  ΠΠ

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2011 11:21:18

  *Τη διαγραφή του χρέους της στην Ευρω παϊκή Ένω ση επιθυμεί η Αίγυπτος, η οποία όμω ς δεν έχει υποβάλει επίσημο αίτημα. Η σχετική δήλωση πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Σαμίρ Ραντουάν στον πρεσβευτή της ΕΕ στην Αίγυπτο, Μάρκο Φράνκο.

  γιατι μωρε τα παιδια ?? δεν βγαινουν?? εχεις βγαινουμε?? βγαινΑμε??

  ΠΠ

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/02/2011 11:25:36

  Δυστυχώς,

  1) ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται,
  2) ή ζούν σε παραμυθένιο κόσμο ψέματος που μόνη στρατηγική έχει να μεγαλώνει τα 300 δις που χρωστάμε σε 350, και αύριο σε 400, κ.οκ.
  3) ή κάπως αγνοούν την ύφεση, αγνοούν την ανεργία, αγνοούν τον φαύλο κύκλο της φορολόγησης, αγνοούν την μη παραγωγή
  4) ή κάπως πιστεύουν ότι αυξάνοντας το ρεύμα και επενδύοντας σε ΜΗ παραγωγή ρεύματος θα ...γίνει κάτι
  5) ή καπως πιστεύουν ότι πολλοί Πακιστανοί και αντιρατσισμός κάνει καλό

  Επειδή ΔΕΝ είναι ηλίθιοι -- θα τους βόλευε να πιστεύουμε ότι είναι ηλίθιοι, ΜΙΑ και ΜΟΝΟ ΜΙΑ είναι η εξήγηση στα τεκταινόμενα: ΞΕΡΟΥΝ ακριβώς και με βεβαιότητα ότι θα φουντάρουμε, και αρπάζουν Ό,ΤΙ προλάβουν, είτε για πάρτη τους, είτε για τους Μπομπολοπεριστέρηδες, είτε για τους 3-4 ξένους που εξυπηρετούνται από την δήθεν τρέλα. Δεν υπάρχει τρέλα. Πουλάνε τρέλα για να κάνουν τις δουλειές τους.

  Άλλη εξήγηση δεν έχω. Και ειλικρινά, προσπαθώ να δω εάν υπάρχει φώς κάπου, κάπως. Και ο φουκαράς ο Πεταλωτής τι κάνει; Τρέλα πουλάει...

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 26/02/2011 11:34:40

   το ΓΑΠ ειπε.. οτι ηθελε να κατεβει στους δρομους με τους διαδηλωτες !!! χαχαχαα
   εξηγηση μια. ειναι πουλημενο κορμι και μεσα του ρεει Πρασινο ΠΑΣΟΚΙΚΟ αιμα.
   ειναι καμπια. λες να γινει πεταλουδα λαιτερ??

   ΠΠ

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2011 11:46:13

    Ότι και να του σέρνουμε, τόσο βλάκας δεν έιναι. Θέατρο παίζει. Αγοράζει χρόνο. Έτσι του λένε, αυτό κάνει. Χρόνος ίσως δουλίτσες, συμβολαιάκια, σαλαμάκια ΔΕΗ, σαλαμάκια νησιά, άντε μπας και καθίσει κανένα κορόϊδο από το Κατάρ, δώσε και το Ελληνικό μπας και δέσει... Δουλίτσες. Και σε εμάς ο ΓΑΠ πουλάει τρέλα. Και αυτά με τα ανιτρατσιστικά, ΦΟΥΜΑΡΑ, για να τρελαινόμαστε και να μην βλέπουμε τις δουλίτσες.

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 26/02/2011 11:53:23

     Αρχαιε... εγω λεω το εξης
     Το ΓΑΠ ηθελε δεν ηθελε μια μερα θα γινοταν Πρωθυπουργος. Τοσαο χρονια τι εκανε? τι εχει προσφερει με την εξυπναδα του? σε ποιο Υπουργειο? ειδικα ως ΥΠΕΞ εκτελουσε εντολες.. στο Παιδειας εν καιρω αφθονιας εκανε σολο...
     Κια ζωη ταξιδια εκανε και κανει για δημοσιες σχεσεις κ επειδη ολοι γνωριζαν τον μπαμπα του το δεχονταν στο τραπεζι... αν ειχαν γλωσσα να μιλησουν τα τραπεζια θα γραφαμε τη Νεα Ιστορια του Πασοκικου Εθνους..
     Ετοιμα τα βρηκε,.. το ονομα τα λεφτα, τα ταξιδια, τα υπουργεια ολα. Πηγε και Λεσχη βαπτισθηκε και πηρε πανω του...
     Ειναι σαν τα παιδια του Μωραιτη και του Κολλεγιου... ολα ειναι ετοιμα και περναμε καλα και παμε και πλατεια... με other people money.

     Πολιτικα ειναι.. Luxury Broker.. θα στο αναλυσω αλλη ωρα.

     ΠΠ

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 26/02/2011 11:56:15

     Το ζητημα ειναι οτι σχεδον κανεις απ τους Υπουργους του δεν ειναι βλαξ !!!.... ολοι αυτοι που σκανε στα υπουργικα με 5 φακελους ιδεες και εργο και τον ακουν να λεει ομορφιες... και δεν μιλανε.

     Δεν ειναι Υπουργοι!! Λειτουργουν σαν Συνδικαλιστες... μην χασουν τα ψηφαλακια.

     Συνδικαλιστης Αμυνας, Συνδικαλιστρια ΠΕΧΩΔΕ και παει λεγοντας

     ΠΠ

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2011 11:59:58

  Τι εχει να μας δηλωσει ο σρεκ για το γεγονος οτι τους ΜΕσογειακους τους πηρε η Τουρκια?? στη Μερσινα...??!!!!

  ΑΑ θυμαμαι οτι ηταν υποψηφια και η Τριπολη.. αυτη του Μουαμαρ-Δαφνι...!!
  Αν ειχε παρει ο τρελλος τους Μεσογειακους δε θα ειχαμε εξεγερση σημερα!!! οκ??

  ΠΠ

 9. thanasis avatar
  thanasis 26/02/2011 12:42:01

  που ειναι το οπλο στο τραπεζι που ειχαμε
  μηπως το οπλο εκπυρσοκροτησε
  κατα το μερος μας

 10. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2011 12:54:27

  το Λαλιωτη τον γνωριζεις κ σρεκ???.... θα ειχαμε αεροδρομιο?? κοπηλατοδρομιο??
  θα ειχαμε δρομους με διοδια?? θα ειχαμε ποδηλατοδρομιο??

  τωρα που το γραφω βλεπω οτι ο Λαλιωτης δουλευε για το ΓΑΠ... κουπια, αεροπλανα και ποδηλατα !! χαχαα ρεεεεεε

  Που εισαι ρε Λαλιωτη??

  ΠΠ

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2011 13:02:36

  ρε σρεκ θα μου λυσεις και την μεγαλη μου απορια...??
  πως γινεται στη Βουλη σε λαιβ πχ εμ Τσιπρα το ΓΑΠ να ΔΙΑΒΑΖΕΙ τις απαντησεις???????????????????????????????????????

  ΠΠ

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2011 13:20:52

   αυτό από μόνο του είναι θέμα... Και ο Τσίπρας, και ο ΓΑΠ πληρώνονται για να κουβεντιάζουν λάϊβ, αλλά να που είναι ερζάτς η κουβέντα.

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2011 13:24:03

  ;)
  τους πληρωνουμε.. κανουν και θυσιες.. κουρεψαν τα μισθα τους !! χαχα

  ΠΠ

 13. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2011 13:49:03

  Ανακοινωση συμπαραστασης στους σφαγιασθεντες απο τον Μουαμαρ θα βγαλεις ρε καστορα?????? εεε επειδη ειναι στη ΜΚΟ μαζι το ΓΑΠ κωλωνεις?

  ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ για τη ΣΦΑΓΗ... θα κανουν τους ηρωες οταν φυγει.. ξερω.. ΓΑΠ και ΠΑΣΟΚ ειναι αυτο.. καιει τωρα...
  Μηπως οι νεκροι ειναι κουτσομπολιο?????????????????
  Τονν Μπεν Αλι τον δεαγραψαν μολις εφυγε με τα 30 Δις στην κωλοτσεπη!!
  ΠΑΣΟΚ μου εσεις.....................

  ΠΠ

 14. Misha avatar
  Misha 26/02/2011 16:32:04

  Ο Σρεκ έχει το Χρηματιστήριο , τα υποβρύχια, τη Ζημενς και τα λοιπά ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ της συμμορίας του που έμειναν ατιμώρητα και ακολουθεί ακριβώς την ίδια τακτική , όπως και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ελπίζοντας να «τη βγάλει καθαρή» για μια ακόμη φορά.
  Έχει βεβαια κατα νου πως η ευρωλιγούρικη ΕΕ δε μπορεί ή δε θέλει να πει όχι στις επιθυμίες της Κομισιόν.
  Όμως ξεχνά πως και ο Γρίβας αγγλόφιλος έδειχνε και όμως ηγήθηκε του αντιαποικιοκρατικού αγωνα εναντίον των Άγγλων στην μεγαλόνησο.

  Σρεκ, έχεις πάρει κιλά ...και δε θα σε χωράει το Σινούκ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.