23/09/2008 16:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως ο κ. Αλογοσκούφης αντιμετωπίζει το «κραχ».

Στις ειδήσεις ακούστηκαν και γράφηκαν επί λέξει ως εξής:

- Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατέβηκαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι τελωνειακοί, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό το επίδομα των Δικαιωμάτων Εκτελέσεως Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ).

- Το επίδομα αυτό κυμαίνεται από 600 έως 1.250 ευρώ το μήνα.

- Οι τελωνειακοί διαμαρτύρονται για την εξαγγελία να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό το επίδομα των ΔΕΤΕ, το οποίο δεν είναι κοινωνικός πόρος αλλά συνδρομές δικαιούχων, όπως κρίθηκε τελεσίδικα από το ΣτΕ

Δεν γράφηκαν περισσότερα, αλλά ακούστηκαν δια στόματος κ. Αλογοσκούφη ότι, τα επιδόματα αυτά βαρύνουν (πώς; πόσο; γιατί;) την εθνική μας οικονομία και ως εκ τούτου κόβονται.

Και ο πλέον άσχετος με τα τελωνειακά, καταλαβαίνει, όμως, ότι, αφαιρείται από την μισθοδοσία των τελωνειακών ένα ποσό, που δεν έφθασε εκεί ουρανοκατέβατο, αλλά ύστερα από αποφάσεις και υπογραφές σε συμβούλια και διαβούλια και ως εκ τούτου κρίθηκε νόμιμο και ηθικό.

Ο ίδιος αυτός πολίτης πονηρεύεται πλέον και σκέπτεται και διερωτάται πόσο απέχει μία τέτοια απόφαση και από την μια αυθαίρετη περικοπή των συντάξεων και των μισθοδοσιών;  ΑΛΛΑ και των καταθέσεων εν ονόματι δικαιολογιών, που δεν έχουν ούτε χέρια ούτε ποδάρια πέραν από μία και μόνη: Την ανικανότητα του Υπουργού Οικονομικών να στήσει και να εκτελέσει έναν προϋπολογισμό από την αρχή μέχρι το τέλος.

Με την ελπίδα ότι, η ειδησεογραφία για την ενημέρωσή μας θα δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις, δεν θα αρχίσουμε από αύριο να σηκώνουμε τα ρευστά μας για να τα μετατρέπουμε σε λίρες κύριε Αλογοσκούφη. Εκτός αν συνεχίζετε να δικαιολογείτε την ανικανότητά σας με το κραχ στην άλλη όχθη του Ατλαντικού για να μην αφήσετε ούτε ένα Ευρώ στα Ταμεία και στις Τράπεζες, πριν ακολουθήσετε και εσείς την λεωφόρο της επιστροφής.

ΠΕΛΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 23/09/2008 16:27:22

  ΑΓΑΠΗΤΕ FACTORA ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ; ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕ ΤΟΝ ΑΦΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ ΚΟΨΙΜΑΤΟΣ.

 2. Factorx avatar
  Factorx 23/09/2008 16:41:33

  Το θέμα δεν είναι ο μισθός, αλλά η μέθοδος κοψίματος

 3. mesas avatar
  mesas 23/09/2008 16:43:03

  factorα, αν δεν το έχεις κάνει, για ανέβασε ένα ποστ στη βάση των γραφόμενων του κυριακάτικου ΦΕΚ:
  http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15467&m=D01&aa=2

  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, από τα 252 δισ. ευρώ του δημοσίου χρέους τα 74 έχουν συσσωρευτεί από τις αρχές του 2004 ως σήμερα. Τα 41 από αυτά τα 74 δισ. ευρώ έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους 9 μήνες! Κάποια από αυτά χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή παλαιών χρεών, αλλά τα περισσότερα είναι νέα χρέη για την κάλυψη των διευρυνόμενων ελλειμμάτων του κεντρικού κράτους.
  http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15467&m=D04&aa=1
  και
  προβλήματα που επιβαρύνουν το κόστος δανεισμού (τόκους) του ελληνικού Δημοσίου
  http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15467&m=D04&aa=2

  μιλάμε ότι τα δημόσια οικονομικά, από πέρυσι και πριν τις φωτιές, με τις εκλογές, αλλά ειδικά μετά, είναι άθλια...
  μιλάμε ότι πάμε για καταστάσεις οικουμενικής...

  το διάβαζα και κατάλαβα ότι φέτος μπορεί, του χρόνου όμως δε τη γλιτώνουμε/νε την επιτήρηση...
  φαντάσου ξεφτύλα...

  οπότε μια τέτοια λογική μας οδηγεί σε εκλογές μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή

 4. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 23/09/2008 16:49:38

  Ο αλογοσκούφης ειναι ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ και αντιμετωπίζει το κραχ οπως και όλα τα υπόλοιπα με αυτό το attitude (που θα λέγανε και στο LSE)

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/09/2008 16:57:00

  Συγνώμη Factorx αλλά εχεις τελείως άδικο: δεν μπορεί να αμείβεται ο τελωνειακός και η καθαρίστρια της τουαλέτας του κ Αλογοσκούφη στο ΥΠΟΙΟ περισσότερο από τον καρδιοχειρούργο ή τον πυροσβέστη.
  Τα επιδόματα αυτά ανά μήνα είτε είναι 1,250 € στα τελωνεία είτε 1,500 στο ΥΠΟΙΟ είτε 100 € στο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είναι αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων των εκάστοτε Υπουργών με τις συνδικαλιστικές ομαδούλες των Υπουργείων.
  Η λύση είναι μια: κατάργηση των ειδικών λογαριασμών, ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ανάλογα με τα καθήκοντα που επιτελεί ο Υπάλληλος (δεν μπορεί ο πυροσβέστης γραφείου να παίρνει τα ίδια χρήματα σαν να υπηρετεί στην πρώτη γραμμή) και όλα τα υπόλοιπα χρήματα να πάνε να κλείσουν το Δημόσιο Έλλειμμα.
  Με πάνω από 5 δις και ενιαίο αξιοκρατικό μισθολόγιο εφαρμόζεται και περισσεύουν χρήματα για μαύρες τρύπες.
  Απλά δεν το επιθυμεί κανείς: συνδικαλιστές, προνομιούχες κάστες εργαζομένων και Υπουργοί που μέσα από ειδικούς λογαριασμούς καλύπτουν πελατειακές σχέσεις και ...χοροεσπερίδες.
  Αντιλαμβάνεσαι ότι με ενσωμάτωση των 2 δις στο μισθολόγιο των 565,000 δημοσίων υπαλλήλων θα υπήρχε πραγματική αύξηση μισθών και θα περίσσευαν 3 δις για τα Δημόσια έξοδα.
  Απλά είναι τόσο ανίκανοι και τόσο βαθιά η σχέση του εκάστοτε κράτους (πολιτική ηγεσία) με το αργυροαμειβόμενο συνδικαλιστικό κίνημα που επικρατεί ΟΜΕΡΤΑ.

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/09/2008 18:22:59

  απλά ο κ Καθηγητής έχει χάσει την μπάλα:

  11 δις είναι τα χρέη των ΔΕΚΟ που είναι με εγγύηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ
  η "εξυπνάδα" με το ΑΕΠ την αναθεώρηση και την απογραφή, τίναξαν την μπάνκα
  η ανικανότητα δε να πατάξει την φοροδιαφυγή και το βούλιαγμα των δημοσίων εσόδων ήταν η χαριστική βολή.
  αν στους παραπάνω παράγοντες προστεθεί και η διεθνής κρίση, ήρθε και έδεσε.
  Τόσο απλά ένας τόσο μικρός σε μια μεγάλη στιγμή αρκεί να επιφέρει το χάος.

 7. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 23/09/2008 18:32:58

  Τα επιδόματα των τελωνιακών δεν τα έδωσε ο Αλογομουρης από την τσέπη του η από το ειδικό λογαριασμό .Τώρα ο Αλογομουρης τους τα αφαιρεί και τα παιδία «επαναστάτησαν» με απεργία .Εμείς τώρα πρέπει να πάρουμε θέση για μια σκαστή παρανομία μεταξύ νταμαρτζήδων . ο εισαγγελέας να παρέμβει ,μπορεί υπάρχει ? .Αλλά που το πρόβλημα . ας κλείσουν τα σύνορα δικά τους ούτος η άλλος είναι ,δεν ήταν ,εμείς πάντα περαστικοί ήμαστε από εκεί ,αυτοί μας φέρνουν τους μετανάστες τα λαθραία έχουν επιτυχίες «πάταξης λαθρεμπορίου « κλπ .Κράτος εν κράτη

 8. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 23/09/2008 18:49:48

  Ο Ιθαγενής-μπα γιατί ανικανότητα. Τους το επέτρεψαν με της ΔΕΚΟ και αυτοί πλάκωσαν σαν τα κοράκια δεν βλέπεις η ΔΕΗ πως έχουν εκτιναχτεί οι σπατάλες γεωμετρικά με τον Αθανασόπουλο εκ Κορίνθου καθηγητή(?) Ούτε που τα άγγιξε καθόλου. Τρέλα με την ΓΕΝΟΠ πουλούσαν 19 μήνες .Αυξήσεις ζητούσαν αυξήσεις έπαιρναν από τον Αλογομουρη , ο λαουτζίκος τα πλήρωνε και εμείς εδώ γαυγίζαμε .Πληθωριστικό χρήμα ήθελε η Ε.Ε. πληθωρισμό και εμείς παράγαμε .

 9. electr avatar
  electr 23/09/2008 18:51:23

  Είστε σιγουροι οτι τα αφαιρεί; Νομιζω οτι απλώς τα ενσωματώνει στο προυπολογισμό

 10. stelios avatar
  stelios 23/09/2008 19:59:21

  Η Αλογοσκουφιτσα ταχει τοσο χαμενα,που δεν αντιλαμβανεται καν οτι αν τους πατησει τωρα τους αθλιους,ο κοσμος θατου πει μετα απο καιρο το 1ο μπραβο.Οποιος ασχολειται ξερει,ενας δουλευει υπερωρια καιπληρωνονται ολοι,ασε που ειναι πιο διεφθαρνενοι και απο τους εφοριακους,εκξαλλου σ'αυτους ειχε πει ο Ρεγκουζας να λαδωνονται με μετρο για να μην ξεσηκωθει ο κοσμος.
  πατημα θελουν τα σκουληκια,αντ'αυτου κατεβασαν τα ρολα της χωρας και ο κοσμος ασχολειται με το τι ειπε ο Μειμαρακης...

 11. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 23/09/2008 20:20:51

  'Οσα έγραψα για να προκαλέσω όσα γράφηκαν δέν μ'αφήνουν να ησυχάσω, άν δεν συμπληρώσω όσα γράφει ο 11. Οι τελωνειακοί μας είναι οι πλέον καλολαδωμένοι ποντικοί του ελληνικού δημοσίου γιατί, το ελάχιστο μεροκάματο πέρα απο τον μισθό τους ανέρχεται - κρατηθείτε - στα 500 ευρώ.

  Κρατώ ακόμα την σχετική λογοτεχνική απεικόνιση της επαγγελματικής τους λειτουργίας. Αυτοί είναι οι μόνοι που μένουν στα σύνορα. Γιατί εμείς είμαστε μόνο περαστικοί.

  ΠΕΛΙΑΣ

 12. gnikos avatar
  gnikos 23/09/2008 20:31:45

  Να πάνε να γ......νε τα επιδόματα και τα κεκτημένα τους και όλοι οι τεμπέληδες που έχουν καταχρεώσει την χώρα με αυτά.
  Είδα έναν κακομοίρη στο ¨γυαλί¨ που κοιταγε το φορτηγό του σταματημένο και μπροστά μια ατελείωτη ουρά...κούναγε το κεφάλι του και με σοβαρότατο ύφος μουρμούρισε ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ.
  Ποιός ξέρει τι μετέφερε ο άνθρωπος....
  Ας το διάολο ρεμάλια ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ.

 13. Οικονομικός avatar
  Οικονομικός 23/09/2008 20:59:01

  Factora καλό είναι για θέματα που δεν γνωρίζεις να μην ασχολείσαι.
  Το σχόλιό σου για τις αμοιβές των τελωνειακών και τον τρόπο που αυτές καταβάλλονται έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα όσο εσύ με την αστροναυτική.
  Παρατηρώ όταν σχολιάζεις συγκεκριμένα θέματα είσαι εντελώς άσχετος.
  Μία παραίνεση να παραμένεις στις ρηχές πολιτικές αναλύσεις με τις οποίες δεν εκτίθεσαι.

 14. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 23/09/2008 21:24:15

  Οικονομικός-Το άρθρο ήταν του ΠΕΛΙΑ όπως υπογράφεται και έχει πει και τους λόγους που το έγραψε(βλέπε σχόλιο) .Ως οικονομικος γράψε κάτι εσύ και άνοιξε συζητήσει .Κάθε μέρα δεν είναι δυνατό να γράφει σοβαρά και μόνο για σένα .Εδω είναι φόρουμ διαλόγου άλλωστε ,μια βαθειά και μια ρηχά .Όπως η ζωή .

 15. Οικονομικός avatar
  Οικονομικός 24/09/2008 01:17:48

  δημοσθένης: Δεν κατάλαβα πρέπει να γράψω "κάτι για να ανοίξει διάλογος".
  Δεν θεωρώ απαραίτητο να γράψω "κάτι" απλώς για διάλογο.
  Σε ότι αφορά τα επιδόματα των τελωνειακών αν διαβάσει κανείς τον νόμο που ήδη ψηφίσθηκε θα αντιληφθεί ότι δεν "καταργούνται" ούτε "μειώνονται".
  Μεταφέρονται στον προϋπολογισμό και υπόκεινται υπόκειται στον ίδιο έλεγχο όπως και η κανονική μισθοδοσία.
  Μην ξεχνάτε ότι τα επιδόματα των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού τα διαχειριζόταν ο πρόεδρος του σωματείου. Σε δικό του εξάλλου τραπεζικό λογαριασμό είχαν κατατεθεί.
  Η τα ξεχνάτε.

 16. gnikos avatar
  gnikos 24/09/2008 01:44:01

  Είπα και εγώ αν είναι δυνατόν να καταργήσει ¨κεκτημένα¨
  Τελικά οι μόνοι μ@.@κες που θα την πληρώσουν είμαστε οι επιτηδευματίες και ειδικά όσοι δηλώνουμε πάνω από το πρώην αφορολόγητο γιατί θα ρίξουμε 1050€ επί πλέον. Αυτό είναι το ευχαριστώ σε όσους τα δηλώνουν όλα.
  Αλλά εμείς ποιόν να εκβιάσουμε με απεργία..τον εαυτό μας ?

 17. Skoko :-) avatar
  Skoko :-) 24/09/2008 11:20:18

  Επανασημειώνω την bold φράση του κειμένου...

  "Την ανικανότητα του Υπουργού Οικονομικών να στήσει και να εκτελέσει έναν προϋπολογισμό από την αρχή μέχρι το τέλος"

  Τα λέει ΟΛΑ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.