#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/04/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως ο Π. Καμμένος μας δουλεύει ότι ΘΑΑΑ ...καταγγείλει το Μνημόνιο!Ποιά είναι η βασική επιχειρηματολογία του κ. Καμμένου, επί της οποίας στήριξε την ίδρυση του Κινήματός του, και με την οποία προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους;

Ό,τι  όταν .....αναλάβει την εξουσία θα καταγγείλει το Μνημόνιο.

Δείτε τώρα πώς θα γίνει η ...καταγγελία του Μνημονίου και των Δανειακών Συμβάσεων που την ακολουθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.Λοιπόν, για να γίνει κατανοητό. Ο κ. Καμμένος θα καταγγείλει το Μνημόνιο και τις Δανειακές συμβάσεις μόνον αφού προηγηθούν τα εξής βήματα:

Πρώτον: περιέλθει στο Δημόσιο ο Έλεγχος της Τραπέζης της Ελλάδος.

Γνωρίζει ο κ. Καμμένος  ότι το Καταστατικό της ΤτΕ  μετά την τροποποίησή του  με τους ν.2609/11.5.1998 και 2832/13.6.2000,  είναι  σύμφωνο με τις διατάξεις της Συνθήκης για την Ε.Έ.  καθώς και του Καταστατικού του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών;

Γνωρίζει ότι το  Καταστατικό, κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της και προσδιορίζει τις σχέσεις της με τη Βουλή και την Κυβέρνηση; Γνωρίζει,  ότι, από της εισόδου μας στο ευρώ, η ΤτΕ λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέρος του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και ενεργεί  σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας;

 Δεύτερον, τεθεί στα διεθνή φόρα το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Πολύ ωραία, τίθεται το θέμα στα Διεθνή Φόρα. Γνωρίζει  ο κ. Καμμένος πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να εκδοθεί μια θετική απόφαση; Είναι, επίσης, βέβαιος ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί θετικά από τα διεθνή φόρα; Και στο μεσοδιάστημα τι θα γίνει; Θα ακολουθούμε το Μνημόνιο;

Τρίτον, αφού ανακηρυχθεί η ΑΟΖ.

Συμφωνώ απολύτως, με την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Δεν μας λέει, όμως, τι κάνει εκεί που υπάρχουν διαφωνίες των γειτόνων; Θα προβεί σε μονομερή ανακήρυξη;

Τέταρτον, αφού εξασφαλιστεί ρευστότητα στις τράπεζες. Θεάρεστος στόχος. Μπορεί να μας απαντήσει ο κ. Καμμένος πόσα δις απαιτούνται για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών και ποιος θα τα βάλλει αυτά τα δις; Μόλις χθές οι Τράπεζες ανακοίνωσαν ζημιές ρεκόρ, λόγω του PSI.

Πέμπτον, αφου εξασφαλιστούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης του ελληνικού δημοσίου.

Ποιές είναι αυτές οι εναλλακτικές πηγές και ποιό το ύψος της χρηματοδότησης;

Εκτον, αφού γίνει  λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους  και κηρυχθεί επαχθές μέρος του.

Ποιό μέρος θα κηρυχθεί  επαχθές; Και η κήρυξη αυτή θα γίνει μονομερώς ή κατόπιν διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερομένους;

Και αν οι ...ενδιαφερόμενοι δεν αποδεχθούν την ανακήρυξη του χρέους μας ως επαχθούς, τότε τι θα κάνει;

Μετά από όλα αυτά δυο τινά συμβαίνουν: Ο κ. Καμμένος ή είναι άσχετος και επιπόλαιος, ή απλώς δουλεύει τον κόσμο. Ας αποφασίσει ο ίδιος τι από τα δυο ισχύει. Όμως, είτε το ένα συμβαίνει, είτε το άλλο, ο λαϊκισμός του είναι επικίνδυνος για τη χώρα.

Αδέξιος Δεξιός

ΥΓ. Δεν είμαι οπαδός του Μνημονίου, αλλά δεν ανέχομαι να με δουλεύουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. S.P. avatar
  S.P. 22/04/2012 11:43:35

  Είναι σαφές ότι κοροϊδεύει τον κόσμο. Ζήλωσε την δόξα του δημαγωγού των δημαγωγών Α. Παπανδρέου, αλλά δεν έχει το ταλέντο εκείνου και έπειτα άλλαξαν οι εποχές.

 2. anonymous avatar
  anonymous 22/04/2012 11:57:28

  Θα ξεκινήσω με την ΑΟΖ. Η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι μονομερής πράξη και δεν πρέπει να συγχέεται με την οριοθέτηση. Την ανακήρυξη θα την κάνουμε μόνοι μας. Μετά θα ξεκινήσει η οριοθέτηση με Αλβανία, Ιταλία, Κύπρο και με λίγη πίεση Αίγυπτο. Αυτό θα μας εξασφαλίσει έλεγχο του 70% της ΑΟΖ. Επίσης με την ανακήρυξη μπορείς να τρυπήσεις σε μη αμφισβητούμενες περιοχές. Π.χ. στα 100 μίλια από την Ακτή και όχι στα 200. Η Τουρκία δε μας ενδιαφέρει.

  Για τα υπόλοιπα. Το κούρεμα που έγινε ήταν λάθος διότι το χρεωθήκαμε εμείς. Έπρεπε να γίνει αποκήρυξη του ενός τρίτου του εξωτερικού χρέους ιδίως κατά της Γερμανίας και της Γαλλίας λόγω λαδωμάτων. Δηλ. να χρεωθούν αυτές οι χώρες τα λαδώματα και τους τόκους που σχετίζονται με αυτά καθώς και τη διαφορά της τιμής από την τιμή που ισχύει στη διεθνή αγορά. Αυτό γίνεται μονομερώς κι αν υπάρχει διαφωνία τότε πάμε σε διεθνές δικαστήριο. Συνήθως επειδή τους έχεις πιάσει κλέπτοντας οπώρας δε μιλάνε. Γράφουν τις ζημίες τους και τον κλείνουν.

  Και κάτι ακόμη. Η ΕΕ είναι διεθνής οργανισμός και διέπεται από το δημόσιο διεθνές δίκαιο. Στο δημόσιο διεθνές δίκαιο υπάρχει η έννοια της κατάστασης ανάγκης. Όταν είσαι σε τέτοια κατάσταση δικαιούσαι για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να βγεις από την κατάσταση ανάγκης, να λάβεις τα μέτρα που απαιτούνται για να σώσεις το κράτος σου. Πολλά από αυτά που προτείνει ο Καμμένος εμπίπτουν σε αυτό. Καλό θα κάνουν να τα κοιτάξουν πιο συγκεκριμένα τα κόμματα που θα κυβερνήσουν. Διότι ο Καμμένος δε θα κυβερνήσει. Επίσης αν ο Καμμένος φέρει ένα αξιοπρεπές ποσοστό και φωνάζει κάθε μέρα στη Βουλή είναι ένα καλό εργαλείο ως προς τη διαπραγμάτευση. Διότι σε νέα διαπραγμάτευση θα πάμε σίγουρα. Ήδη μπήκε και η Ολλανδία στο χορό.

  • Κάτων avatar
   Κάτων @ anonymous 22/04/2012 12:44:54

   Αυτά που λες και αυτά που λέει ο φίλος σου ο Καμμένος τα λέει και ο Σαμαράς. Απλώς ο Κτακαϋμένος αλλάζει την φρασεολογία και αντιγράφει τον Σαμαρά. Οπότε τι τον θέλουμε τον Καμμένο. Για να είναι σύζυγος αρχηγού κόμματος η γυναίκα του;

   • anonymous avatar
    anonymous @ Κάτων 22/04/2012 13:01:57

    Ο Σαμαράς στο θέμα του λογιστικού ελέγχου έχει άλλη θέση. Στο θέμα της ΑΟΖ έχει ίδια θέση με τον Καμμένο, και στο τρίτο που γράφω έχει μάλλον εντελώς διαφορετική θέση.

    ΥΓ. Δεν είναι φίλος μου Καμμένος. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσω.

    • Κάτων avatar
     Κάτων @ anonymous 22/04/2012 13:11:19

     'Οταν λες ο Καμμένος έχει ίδια θέση με τον Σαμαρά είναι σαν να λες ο Πενρεζιλιακός Βούλας παίζει ίδια μπάλλα με τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω αν είσαι ή όχι φίλος του Καμμένου αλλά στην ουσία της ανάρτησης δεν απαντάς: ΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΤΕ θα μας βγάλει από το Μνημόνιο ο Καμμένος;

    • juliet avatar
     juliet @ anonymous 22/04/2012 15:34:30

     anonymous,
     πριν αποφασίσεις ρίξε μια ματιά σ' αυτό που εστειλε ο
     dikefalosaitos, ίσως αποφασίσεις καλύτερα!

    • ΠΚ avatar
     ΠΚ @ anonymous 23/04/2012 20:52:00

     ΩΠΑ!!!
     Για να ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΟΥΜΕ...
     Ο Καμένος έχει ίδια θέση με τον Σαμαρά περί ΑΟΖ!

     Όταν η ΝΔ σχεδίαζε την πολιτική περί ΑΟΖ οι ΑΝ.ΕΛ. ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ!

   • αντιδωρος avatar
    αντιδωρος @ Κάτων 23/04/2012 13:10:43

    οχι, γιατι το προβλημα δεν ειναι αυτα που λεει ο σαμαρας. το προβλημα ειναι, για ποιο λογο να τον πιστεψω οτι θα τα κανει. θα μου πεις γιατι να πιστεψει κανεις τον καμμενο? συμφωνει. εδω υπαρχει ρισκο. υπαρχει περιπτωση να μην τα κανει. στη περιπτωση του σαμαρα ομως δεν υπαραχει ρισκο. σιγουρα δεν θα τα κανει. οχι γιατι ετσι μου αρεσει εμενα, αλλα γιατι υπεγραψε ο,τι του ζητηθηκε! μαρτυρησε και μαλιστα χωρις ξυλο. ή μηπως θες να μου πεις οτι υπεγραψε για να παει σε εκλογες, να βγει προθυπουργος και να ..... τους δειξει μετα. αστεια πραγματα.

  • S.P. avatar
   S.P. @ anonymous 22/04/2012 13:13:01

   Δηλαδή να πάει ο Σαμαράς στην Ευρώπη (διεθνή σκηνή) και να πει : έχω έναν "τρελλό" και με πιέζει (Καμμένος) κάντε κάτι. Ωραία και τι έγινε;
   Δεν νομίζω ότι πιέζεις έτσι, αν είσαι πεσμένος στο έδαφος από τα οικονομικά και έχεις και ένα λαό καλομαθημένο που δεν επιθυμεί την παραμικρή σύγκρουση με γείτονες. Μπορεί όμως να κάνω και λάθος.

  • alex23 avatar
   alex23 @ anonymous 22/04/2012 18:47:40

   λοιπόν
   α. κάνεις την ανακήρυξη της ΑΟΖ (μονομερής πράξη), αλλά επειδή τα έχεις σπάσει με τους εταίρους σου, δεν σε στηρίζει κάνεις και έτσι η Τουρκία παίρνει αέρα και αλωνίζει και αρχίζει να 'τρύπα' και αυτή σε περιοχές που θεωρεί δικες της, όπως τα Ίμια, Γαύδος κτλ και εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εκτός από πόλεμο, γιατί έχεις μαλώσει με όλον τον κόσμο και δεν σε στηρίζει διπλωματικά κανείς..ακόμα και αν δεν γινει πολεμος, το νεο status θα ειναι πια υπερ της τουρκιας.. οσο για το διαπραγματευομαστε εκ των υστερων την αοζ με τις αλλες χωρες, τοτε γιατι ο καραμανλης ετρεχε να το κανει πριν και ο παπανδρεου να το χαλασει μετα ? τι ξερουν που εμεις δεν ξερουμε ?

   β. το χρέος λόγο "λαδωμάτων" δεν έγινε από την Γερμανία/Γαλλία στην Ελλάδα, έγινε από εταιρίες που έχουν έδρα εκει..αρα δεν μπορείς να απαιτήσεις τίποτα από τις χώρες, μπορείς να πας τις εταιρίες στα δικαστήρια, αλλά όπως θα ξέρει και ο καμένος μιας και τον ενδιέφεραν πάντοτε τα εξοπλιστικά, αν ανοίξεις μέτωπο με τους βασικούς σου προμηθευτές θα έχεις μεγάλα προβλήματα, γιατί έχουν φροντίσει πίσω από την γενική ιδέα της ομοιογενείας συστημάτων μεταξύ χωρών του νάτο, να μπλοκάρουν χώρες εκτός νάτο.. ακόμα περιέργως δεν κάνεις αναφορά στις αμερικανικές εταιρίες όπλων, λες και αυτές δεν λαδώνουν.. εκτός αν ο καμένος δεν θέλει να γίνεται ούτε έμμεση αναφορά σε κάτι που θα στενοχωρήσει την πρεσβεία..

   γ. δεν είμαστε ούτε αργεντινή που η παράγωγη μας είναι κρέατα, ούτε Ιρλανδία που είναι ψάρια.. η οικονομία μας είναι τέτοια που οποιαδήποτε 'στάση' θα άνοιγε την όρεξη και την πόρτα σε όλους, για να μας εκβιάσουν και να μας τα πάρουν όλα για ψίχουλα μόλις προσπαθήσουμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι, γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να ξαναμπούμε στην διεθνή αγορά και τότε θα ζητηθούν πράγματα, αλλά αυτό μερικοί κάνουμε ότι δεν το καταλαβαίνουμε..

   • αντιδωρος avatar
    αντιδωρος @ alex23 23/04/2012 13:27:18

    εχεις τσακωθει με ολο το κοσμο? θα κοιταξει ο σαμαρας προς τη ρωσια ωστε να κλεισει συμφωνιες και να μη κουνηθει κανενας τουρκος? ΟΧΙ. γιατι? επειδη εχει επιλεξει ηδη τους συμμαχους του.
    ο μπουργκας-αλεξανδρουπολη (Καραμανλης), περα απο το οποιο οικονομικο οφελος ελυνε δια παντος και εθνικα ζητημα.
    θα στειλει στο δικαστηριο ο σαμαρας τον παπανδρεου που χαλασε ο,τι εχτισε ο καραμανλης?-ΟΧΙ. γιατι? επειδη δεν του επιτρεπεται να συναψει συμφωνιες με τη ρωσια. το δεχτηκε, το υπεγραψε. και φυσικα δεν θα κυνηγησει ποτε το σιναφι του.
    οτι δεν μπορει να γινει η ρωσια βασικος σου προμηθευτης? εστω και ως απειλη? αλλα πού κοχονες για τετοιες κινησεις!
    δεν ειμαι ρωσοπληκτος αλλα δεν μπορουμε να αποκλειουμε μια τετοια περιπτωση, ιδιως οταν οι ρωσοι μας κλεινουν το ματι επιμωνως διοτι εχουν μεγαλα συμφεροντα στη περιοχη. αν το ψαξει λιγο θα βρεις πολλα ενδιαφεροντα πραγματα.
    δεν μπορει η ελλαδα να παραξει τη τροφη της δηλαδη? γιατι? δεν εχει το εδαφος για να το κανει? φυσικα και το εχει. τι μας λες δηλ? να υποκυψουμε σε οποιοδηποτε εκβιασμο και στο ονομα της αναπτυξης να γεμισουμε φωτοβολταϊκα την ελλαδα, ετσι ωστε μετα απο 30 χρονια να εχει πραγματικα αχρηστευτει η ικανοτητα του ελληνικου εδαφους να παραγει. αλλα τη μας νοιαζει μωρε? θα τρωμε προϊοντα της μοσαντο και κρεατομαζες απο εργαστηρια. πετρες αδερφε. χιλιες φορες πετρες!
    σ'αυτη τη χωρα πια, υπαρχει κανεις που να διαθετει μια σταλα αξιοπρεπεια? αναρωτιεμαι.

 3. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 22/04/2012 12:51:22

  Καμμένος & ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά συμπλέουν στα οικονομικά.
  Αυτά που λέει για δημόσιο έλεγχο στην ΤτΕ και εξασφάλιση ρευστότητας των Τραπεζών (πώς θα γίνει αυτό, εάν αποκυρήξουμε ως επαχθες μέρος του χρέους και δεν μας χρηματοδοτούν οι εταίροι?) ουσιαστικά υλοποιούνται ΜΟΝΟ ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΨΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!
  Πείτε αλήθειες (Καμμένος & ΣΥΡΙΖΑ) και μην κοροιδεύετε το λαό. Πείτε ότι προτιμάτε Δραχμή και αυτά που λέτε από το Ευρώ + κάποια μορφή του Μνημονίου. Τουλάχιστον ο Καρατζαφέρης έχει κάποια ειλικρίνεια και προτείνει ότι εάν δεν αποδεχθούμε τους όρους του Μνημονίου και δεν μας χρηματοδοτούν απ'έξω να υιοθετηθεί το σύστημα της Ευρωδραχμής, δηλ. τύπωμα τοπικού νομίσματος από την ΤτΕ μόνο για τις εσωτερικές συναλλαγές και παραμονή στο Ευρώ επισήμως.
  Το Μνημόνιο σίγουρα μπορεί να έχει καλύτερη εφαρμογή αν φύγουν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ με τα σοσιαλιστικά κωλύμματα που δεν έκαναν τίποτα (Ρέππας, Κατσέλη, Καστανίδης, Παπουτσής κλπ...) και οδήγησαν σε οριζόντιες περικοπές και αδικίες σε μισθωτούς και χαμηλοσυνταξιούχους.

 4. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 22/04/2012 13:32:18

  Ξεμπρόστιασμα θέλει ο ανορθόγραφος δημοκόπος.
  Πρώτοι τα θύματα του λαικισμού του, που τους έπιασε κορόιδα, θα τον κυνηγήσουν.

 5. Lucifer_is_on_the_town avatar
  Lucifer_is_on_the_town 22/04/2012 14:12:34

  ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΕ

  h**p://img151.imageshack.us/img151/9496/dimarasboratkamenos.jpg

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Lucifer_is_on_the_town 22/04/2012 15:00:03

   χαχαχαχαχαχαχαχα

   http://img151.imageshack.us/img151/9496/dimarasboratkamenos.jpg

   Ολοκληρώθηκε ο θίασος χαχαχαχαχαχα

   • juliet avatar
    juliet @ dikefalosaitos 22/04/2012 15:36:19

    χαχαχαχαχα...τέλειο.

 6. ENIALIOS avatar
  ENIALIOS 22/04/2012 14:19:09

  ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.
  ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ Η ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ.
  ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΛΥ....
  ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 22/04/2012 18:07:41

  Αποφάσισα..είναι και τα τρία: κι άσχετος κι επιπόλαιος και δουλεύει τον κόσμο..
  ΥΓ:Αδέεεξιε Δεξιέεεεεε...κομμένη η κλητική προσφώνηση μέχρι και στις εκλογές...

 8. Κάτων avatar
  Κάτων 22/04/2012 21:26:27

  Μιλάμε για μεγάλη απατη: Λένε ό,τι λέει και ο Σαμαράς με άλλα λόγια. Ιδού τι είπε χθες ο Κ. Μαρκόπουλος στο REAL:


  Είμαστε ευχαριστημένοι – συγκινημένοι από τις δημοσκοπήσεις, γιατί μέσα σε δύο μήνες κατορθώσαμε να υπάρχουμε και μάλιστα δυνατά. Η εφαρμογή του μνημονίου δεν είναι υποχρεωτική. Αν δε μπορούν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα να κάνουν αυτοδύναμη μεταξύ τους Κυβέρνηση, αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία θα έχει ψηφίσει τα άλλα που είναι κατά του μνημονίου. Αυτό θα πρέπει να το σεβαστούν και όσοι υπέγραψαν (αλλαγή καρέ) μνημόνιο, χωρίς να μας ρωτήσουν (θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε μετά τις εκλογές). Επιπλέον, θα πρέπει και η Ευρώπη να συνειδητοποιήσει ότι αυτά τα προγράμματα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των λαών, συνήθως αποτυγχάνουν. Όχι στο μνημόνιο, όλα από την αρχή. Μακράν εμού η πιθανότητα νέων εκλογών. Είναι πιθανόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογική τους συντριβή, να συνειδητοποιήσουν ότι έκαναν λάθος και η πως η εμμονή στο λάθος θα σημαίνει την πολιτική τους εξαφάνιση. Περιμένατε ποτέ να γίνει η ΝΔ μνημονιακό κόμμα; Στόχος μας είναι να κεφαλαιοποιήσουμε την αντίθεσή μας στο μνημόνιο και να ικανοποιήσουμε τη κοινή λογική που έχει εκλείψει. θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ, κάνοντας, όμως, 3 πράγματα:
  - Να βρούμε πόρους και από 3ες πηγές.
  - Να εκμεταλλευτούμε άμεσα τον ορυκτό πλούτο της χώρας, κάνοντας και ΑΟΖ.
  - Δημιουργία εθνικού στρατηγικού σχεδίου.
  - Μείωση των φορολογικών βαρών των πολιτών.
  Τα όσα μας ζητούν βασίζονται σε τοκογλυφικά επιτόκια. Πρέπει να αρνηθούμε ότι τα χρωστάμε όλα πραγματικά, γιατί μας εκμεταλλεύονται. Δεν μπορεί να διασώζει την αξιοπιστία του ευρώ η Ελλάδα. Η χώρα πρέπει να στείλει μια ηχηρή απάντηση. Όποιος βάζει διλήμματα ακυβερνησίας για την επόμενη μέρα, προφανώς υπηρετεί το συγκεκριμένο μνημόνιο. Γιατί να υπάρξει ακυβερνησία; Επειδή οι δύο αρχηγοί το υπέγραψαν ερήμην των κομμάτων τους; Όρος για πιθανή συνεργασία είναι μετεκλογικά είναι η στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι που διέλυσε το πολιτικό σύστημα και έφερε την απελπισία και δεν έχει επαληθευτεί σε τίποτα. Υπηρετώντας το πυροβολούμε τα πόδια μας. Όχι στο μνημόνιο, δεν σημαίνει έξω από την Ευρώπη. Θέλουμε να μείνουμε, χωρίς να είμαστε ζητιάνοι.

 9. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 22/04/2012 23:29:28

  Ο συντομότερος χρόνος καταγγελίας των μνημονίων με βάση το πρόγραμμα Καμμένου, είναι η πενταετία!Οι προυποθέσεις που βάζει είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες!Άρα ο ρόλος του είναι μόνο η στέρηση της αυτοδυναμίας Σαμαρά!
  Έχω την αίσθηση οτι θα συνεργασθεί όπως ο Καρατζαφέρης στην επόμενη διακυβέρνηση!
  Η πολυδιάσπαση είναι η παιδική ασθένεια της συντηρητικής παράταξης διαχρονικά και λειτουργεί υπέρ Βενιζέλου!

 10. nikst avatar
  nikst 23/04/2012 02:22:53

  Συγκινητικη,αλλα ασκοπη, η προσπαθεια να απαντηθουν οι θεσεις του καμμενου.Η ξαφνικη εμφανιση τοσων κομματων με υπαρχοντες βουλευτες (παντα υπηρχαν πολλα, αλλα με γραφικους τυπους η ακροαριστερες....αιρεσεις) εγινε για την πολιτικη επιβιωση καποιων κομμενων η καμμενων πολιτικων,που,αφου εμαθαν απο τους δημοσκοπους τι θελει ο λαος,ετρεξαν να.....σωσουν την ελλαδα.Αν θελαμε ...μια κοκκινιστο με πατατες,να ειστε σιγουροι οτι θα εφτιαχναν κομμα σερβιτορων.Με την ιδια σοβαροτητα κατεβαινει και κομμα των οπαδων του παναθηναικου,που σε κατασταση ...τσιρλιμπιμπομ ελπιζουν σε πρωταθλημα με μνημονιο της τροικας.Οντως ειναι αστεια η κατασταση.Γιατι οτι εχουμε (και μνημονια)υπογραψει θα υποχρεωθουμε να τα τηρησουμε.Οι δονκιχωτικες δηλωσεις και τα επαναστατικα προγραμματα απλως τηρουν τις παλλαιομοδιτικες προεκλογικες υποσχεσεις αμετανοητων πολιτικων που εκ παραδρομης δεν γιαουρτωθηκαν ακομη.

 11. δημητρης avatar
  δημητρης 23/04/2012 13:17:46

  ρε παιδια ενταξει, ψαχνεται πως ο καμμενος το ενα και πως το αλλο, μπορει καποιος να μου πει , πως ο Σαμαρας δεν θα κατεβασει τους μισθους τον Ιουνιο απο την στιγμη που το απαιτει το Μ2; ελπιζω σε καποια απαντηση....

  • ΠΚ avatar
   ΠΚ @ δημητρης 23/04/2012 21:04:56

   Η Νέα Δανειακή Σύμβαση που έχει υπογραφεί, απαιτεί εξοικονόμηση χρημάτων...
   Η ΤΡΟΙΚΑ προτείνει κάποια μέτρα, μεταξύ αυτών ΚΑΙ οι νέες περικοπές...

   ΑΝ το ποσό που προτείνουν να εξοικονομηθεί, το καλύψεις με άλλον τρόπο, ΔΕ μπορούν να σε υποχρεώσουν για νέες μειώσεις...
   Αυτά είναι τα λεγόμενα ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ για τα οποία μιλάει ο Σαμαράς!

   Οι οριζόντιες μειώσεις "ήρθαν" επειδή το ΠΑΣΟΚ, αδυνατούσε να εφαρμόσει οποιοδήποτε άλλο μέτρο του ζητήθηκε...
   Έλεγε "ΝΑΙ" για να λάβει τη χρηματοδότηση, ΑΛΛΑ στην πράξη δεν προέβη σε καμία διαρθρωτική αλλαγή για να μην έρθει αντιμέτωπο με τις στρατιές των "βολεμένων"...
   Και όταν η ΤΡΟΙΚΑ "αγρίεψε" πήγαν στον "εύκολο" στόχο... Τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, και αυτόν που με κόπους μιας ζωής έχει κάνει το έγκλημα να έχει ένα σπίτι!

 12. Γιάννης Στ. avatar
  Γιάννης Στ. 23/04/2012 18:50:01

  Αληθεύει αυτό που είπε ο Μουρούτης ότι το πρόγραμμα των ΑνΕλ? ¨οτι το έχει γράψει ο Γεωργαλάς?

 13. Apostolos_ avatar
  Apostolos_ 24/04/2012 00:17:09

  Η κατάντια μας να ψηφίζουμε το μη χείρον. Την 6η Μαίου τιμωρούμε.

  Αδέξιος Δεξιός: ''Δεν είμαι οπαδός του μνημονίου αλλά δεν αντέχω να με κοριδεύουν.'' Μόνο όταν καταλάβεις τον εχθρό σου θα μπορέσεις να τον νικήσεις. Επειδή όμως απευθύνομαι σε κομματόσκυλα σας τα δίνω μασημένα...

  1.Η χώρα μας οδηγήθηκε και η ίδια αποδέχθηκε δια των αντιπροσώπων μας, στη λιτότητα άνευ εγγυημένου αποτελέσματος για τον απλό κόσμο. Η λιτότητα με στόχο την αποφυγή τυπώματος είναι αποδεκτή, διότι συντηρεί το επίπεδο του προσωπικού μας πλούτου(αποφεύγεται ο πληθωρισμός). Καταναλώνουμε όσα παράγουμε η βασική αρχή, η οποία πρέπει να ισχύει πάντοτε και στάδιο από το οποίο πρέπει να περάσουμε ούτως ή άλλως, με η χωρίς μνημόνιο. Στην περίπτωση μας η λιτότητα είναι το πρώτο στάδιο και ακολουθεί το ευρωομόλογο, ΕΚΤ στα πρότυπα της FED, η ό,τι άλλο θέλετε. Χρησιμοποιείται με άλλα λόγια η βασική συνθήκη της οικονομικής επιβίωσης ενός κράτους(δημιουργία των πολυπόθητων πρωτογενών πλεονασμάτων), με απώτερο στόχο να αρθούν οι αντιστάσεις μας σε μια ενδεχόμενη Ε. Συνομοσπονδία, η οποία μετά από μια σκληρή λιτότητα ετών θα φαντάζει ως παράδεισος! Έτσι λοιπόν, η οικονομική ενοποίηση είναι ήδη δρομολογημένη, και είναι το βασικό εργαλείο κυριαρχίας της Νέας Τάξης πάνω στα έθνη. Προσωπικά είμαι κατά.

  2.Η χώρα δέθηκε δια των δανείων,είτε λόγω βλακείας και ανικανότητας είτε εξυπηρετώντας ευρύτερους σχεδιασμούς.Τα δάνεια οδηγούν στην εσωτερική υποτίμηση που τώρα υφιστάμεθα. Δηλαδή στην ξεδιάντροπη κλοπή της προσωπικής μας περιουσίας. Με άλλα λόγια μια δήμευση, η οποία όμως δεν έχει ως αποδέκτη το ελληνικό κράτος δηλαδή εμάς. Τότε ίσως και να την δεχόμασταν προκειμένου να σωθούμε. Η συμπόρευση με τους αποτυχημένους ή τους προδότες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποτελεί πράξη ενσωμάτωσης στη Νέα Τάξη.


  Τώρα το μόνο που μας μένει είναι να οδηγήσουμε την Πασοκ-ΝΔ ΑΕ στα σκουπίδια της πολιτικής ζωής του τόπου και να δώσουμε την δυνατότητα σε ανθρώπους με αποδεδειγμένες ικανότητες και σθένος να δουλέψουν πάνω στο πως θα μπορέσει η χώρα να απεμπλακεί από τις αλυσίδες που της φορέσανε.

 14. ΠΗΛΙΚΑ ΑΘΗΝΑ avatar
  ΠΗΛΙΚΑ ΑΘΗΝΑ 29/04/2012 18:28:31

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΑΡΧΗΓΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΤΗΣ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

 15. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 30/04/2012 12:30:31

  Όποιος ψηφίσει αυτό τον υπερλαικιστή να ξέρει ότι χρεώνεται ό,τι μπορεί να συμβεί μετά στη χώρα. Μετά από αυτές τις εκλογές δε θα ανεχτούμε γκρίνιες του τύπου "Εξαπατηθήκαμε"

 16. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 30/04/2012 14:37:05

  Με ένα απλό παράβολο εγγραφής… σπάζεις τα δεσμά σου!

  Από την αρχή που το άκουσα, αυτό το «Ανεξάρτητοι Έλληνες», δεν μου κάθισε καλά…
  Μου θυμίζει τον άλλο εκείνο αυθαίρετο διαχωρισμό, μεταξύ «προοδευτικών» και μη.
  Από πού κι ως που, κάποιοι αυτοχαρακτηριζόμενοι ως «ανεξάρτητοι» είναι πιο ανεξάρτητοι από τους υπόλοιπους;
  Δεν πληρώνουν ρεύμα;
  Δεν πληρώνουν νερό;
  Δεν πληρώνουν φόρους και διάφορα τέλη;
  Δεν πάνε φαντάροι;
  Δεν χρειάζεται να δουλεύουν;
  Πόσο ανεξάρτητος μπορείς να είσαι, όντας μέλος μιας «συντεταγμένης» κοινωνίας, και μιας πολιτείας που δρα και λειτουργεί μέσα σε μια πολιτική, και οικονομική, τοπική, και διεθνή πραγματικότητα;
  Αμ το άλλο;
  Που τους ρωτάς «ποια είναι η πολιτική σας ταυτότητα; Ποιες είναι οι θέσεις σας;». Και η απάντηση μονίμως η ίδια: Μια γεμάτη αυταρέσκεια, και σνομπισμό ατάκα, του στυλ «μα, εμείς είμαστε … ανεξάρτητοι Έλληνες».
  Λες και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε Έλληνες μεν, εξαρτημένοι δε.
  Ομολογώ, προσωπικά είμαι εξαρτημένος από πολλά πράγματα.
  Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τσιγάρο, χωρίς Τάμτα (λέμε και καμιά μακακία), χωρίς τον σκύλο μου, κλπ.
  Είμαι εθισμένος στο Antinews, στην αγκαλιά του γιου μου, και στα τσίπουρα με καλή παρέα.
  Και έτσι ήταν από την αρχή, από τότε που θυμόμουν τον εαυτό μου.
  Εξαρτημένος από τους γονείς μου αρχικά, τους δασκάλους μου αργότερα, τα αφεντικά μου στη δουλειά εσαεί, και πάει λέγοντας.
  Μια ζωή γεμάτη από εξαρτήσεις.
  Αναρωτιέμαι: Αν γραφόμουν στο κόμμα του Πάνου, θα έπαυαν ως δια μαγείας να με βασανίζουν όλες αυτές οι εξαρτήσεις;
  Θα απελευθερωνόμουν από τα δεσμά μου ;
  Θα αισθανόμουν, και θα δήλωνα κι εγώ επιτέλους ανεξάρτητος;
  Θα έσπαζα τις αλυσίδες που με κρατάνε εξαρτημένο;
  Τόσο εύκολο είναι;
  Μήπως η εγγραφή στο κόμμα του Πάνου, σε απαλλάσσει και από την βλαβερή εξάρτηση στο κάπνισμα; Χμμμμμμ……
  Εκτός και αν πρόκειται για μια ακόμη ατάκα σαχλαμάρα, που ελλείψει ρεαλιστικών και ουσιαστικών προτάσεων, έρχεται να καλύψει την ιδεολογική ένδεια, και την γύμνια του «μοδάτου» αυτού κομματικού μορφώματος.
  Μια γύμνια, που πρόσφατα την επέδειξε σε πανελλαδική εμβέλεια, η σπινθηροβόλος υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού του εν λόγω κόμματος.
  Φαντάζομαι, πως αν χρειάζονταν να γραφτεί το πολιτικό και ιδεολογικό μανιφέστο του, θα αρκούσε μια απλή μπροσούρα, ένα φυλλάδιο, ή ακόμη και ένα αυτοκόλλητο: «Είμαστε ανεξάρτητοι. Έτσι απλά».
  Και έτσι είναι αφού έτσι λένε. Συνεπώς ποια η ανάγκη για πολλά πολλά;
  Τι χρειάζονται οι φλυαρίες;
  Έτσι δεν είναι;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.