#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/01/2008 01:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως ο Ζορμπάς …γλίτωσε λόγω Ζαχόπουλου (!)

Αναφερόμενο σε «ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος» με «βαρύνοντα λόγο στον διορισμό του τέως εισαγγελέα στην Αρχή» το σημερινό ΒΗΜΑ γράφει (σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα μάλιστα) ότι η κυβέρνηση «δείχνει στον κ. Ζορμπά την έξοδο». Αν μάλιστα ο Ζορμπάς δεν φύγει μόνος του, είναι «στην ευχέρεια της κυβέρνησης να τον παύσει, κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τον διόρισε» λέει το εν λόγω κυβερνητικό στέλεχος και προσθέτει: «Το πολύ πολύ να μας ζητήσει να του καταβάλουμε και αποζημίωση». Όπως γράφει μάλιστα το ΒΗΜΑ, αναφερόμενο προφανώς στο ίδιο στέλεχος, η «υπόθεση Ζαχόπουλου και οι νέες πρωθυπουργικές υποσχέσεις για μέτωπο με τη διαφθορά, οι οποίες δόθηκαν εξαιτίας αυτής, λειτούργησαν αποτρεπτικά για την καρατόμηση του κ. Ζορμπά, που κατά τα άλλα θεωρείται ειλημμένη απόφαση».

Δηλαδή εν μέσω αυτοκτονιών, φορτηγών και άλλων τραγικών που συμβαίνουν στην κυβέρνηση, το εν λόγω στέλεχος ασχολείται μόνο με τον ταλαίπωρο τον Ζορμπά και θέλει να τον στείλει σπίτι του. Πρέπει δηλαδή να τον έχουν ενοχλήσει πολύ και ο πρώην εισαγγελέας και τα πορίσματά του, ειδικά το τελευταίο που αναφέρεται στις σχέσεις κάποιων στη διαδρομή του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ με σημαίνοντες υπουργούς. Ποιος είναι ο αμετροεπής υπουργός; Ε καλά τώρα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες πάντως διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι ήταν ο κορυφαίος υπουργός που κάλεσε τις προάλλες σε πρωτοχρονιάτικο τραπέζι τους συντάκτες του υπουργείου του και όταν ήρθαν στο κέφι άρχισε να βγάζει τα απωθημένα του για τον Ζορμπά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 06/01/2008 12:53:09

  Ο συγκεκριμένος υπουργός έχει ξεπεράσει τα όρια της επιτρεπόμενης για υπουργό αλαζονείας και θα πάει σπίτι του. Τα παραμάγαζα που έστησε εκτός Ελλάδας για να καταληστεύσει την Ελλάδα θα τα πληρώσει. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον εις την Ευρώπην να του πείτε.

 2. http://www.kentri.gr avatar
  http://www.kentri.gr 06/01/2008 23:16:44

  Είναι κάπως παλιό αλλά ιδιαίτερα επίκαιρο. Την αφορμή, μας την έδωσε σχετικό ρεπορτά στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.
  Στις 17/12 στην καθιερωμένη ετήσια συνάντησή του με τους συντάκτες του οικονομικού και κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, στην Αίγλη του Ζαππείου ο υπουργός Οικονομίας κ. Γεώργιος Αλογοσκούφης δεν περιορίστηκε στις καθιερωμένες ευχές και σε απολογισμό του έργου του υπουργείου του με το κλείσιμο του έτους. Μεταξύ μεζέ και ούζου δέχθηκε και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων των πολυπληθών καλεσμένων του. Σε κάποιες από τις ερωτήσεις, απάντησε επικαλούμενος την τήρηση του «off the record».


  Τις ημέρες εκείνες αναμενόταν η από στιγμή σε στιγμή κατάθεση, από τον κ. Ζορμπά, στον αρμόδιο εισαγγελέα του πορίσματος του για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ. Ήταν λοιπόν εύλογο να ερωτηθεί ο κ. Αλογοσκούφης, τόσο για το αναμενόμενο πόρισμα, όσο και για την άποψή του για τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής και τη δραστηριότητά του.
  Η εφημερίδα σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο: «Δείχνουν στον κ. Ζομπά στην έξοδο», αναφέρεται στον οικονομικό στραγγαλισμό της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξαναγκάσει τον ενοχλητικό τ. εισαγγελικό λειτουργό σε παραίτηση. Επικαλείται μάλιστα κορυφαίο υπουργό, χωρίς βέβαια να τον κατονομάζει, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, καταλόγιζει στον τέως εισαγγελέα «μονομανία με τα ομόλογα».Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κυβερνητικό στέλεχος προεξοφλεί, ότι είναι θέμα χρόνου ο εξαναγκασμός του κ. Ζορμπά σε παραίτηση λέγοντας: «Είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης να τον παύσει, κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τον διόρισε…,Το πολύ πολύ να μας ζητήσει να του καταβάλλουμε αποζημίωση». Ο συντάκτης του ρεπορτάζ, δεσμευόμενος προφανώς από την τήρηση του off the record, δεν κατονομάζει τον κορυφαίο υπουργό.
  Το kentri.gr δεν ήταν παρόν σ΄αυτή τη συνάντηση, γι΄αυτό και δεν δεσμεύται από την τήρηση της ανωνυμίας του «Ζορμπα φάγου» υπουργού.
  Πρόκειται για τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη. Το μένος του είναι δικαιολογημένο, διότι σε υπηρεσίες που εποπτεύονται από τον ίδιο, σχεδιάσθηκε και εκτελέστηκε από δικούς του ανθρώπους, η επιχείρηση καταλήστευσης των αποθεματικών των ταμείων.
  Το kentri.gr, έχει αναφερθεί σε προσπάθειες να υποχρεωθεί σε παραίτηση ο κ. Ζορμπάς είχαν αρχίσει πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων (30-11-2006, 24-9-2007).
  Είναι πολύ πιθανόν, αηδιασμένος ο κ. Ζορμπάς να πάει σπίτι του. Το θέμα είναι αν και όταν αποφασίσει να φύγει, θα φύγει σιωπών! Αν μιλήσει όμως; Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Θα γίνει σεισμός πολλών ρίχτερ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.