30/09/2009 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως ο Γιώργος συγκρουόταν στο παρελθόν με τα συμφέρονταΝα γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η δημοσιογραφία του διαδικτύου θα είναι τελικά ο νεκροθάφτης της έντυπης δημοσιογραφίας:

 Προχθές γράψαμε για Ένα φόρουμ που έγινε στην Τουρκία με την συμμετοχή του Σ. Κόκκαλη, της συζύγου του Χριστοφοράκου και του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Το δημοσίευμα δεν πέρασε απαρατήρητο και αναδημοσιεύτηκε, στο διαδίκτυο φυσικά.  Μεταξύ άλλων το taxalia.blogspot.com αποκάλυψε μάλιστα ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν πήγε μόνον το 1999 στην Κωνσταντινούπολη για να κάνει την εναρκτήρια ομιλία στο πρώτο φόρουμ που διοργάνωσε εκεί ο Σ. Κόκκαλης για την συνεργασία με τους Τούρκους στην Πληροφορική. Πήγε και στο δεύτερο που διοργάνωσε πάλι ο ίδιος Κόκκαλης στον Αστέρα της Βουλιαγμένης την επόμενη χρονιά, το 2000. Στο δεύτερο μάλιστα ομιλητής ήταν και ο τότε υπουργός Εξωτερικών και σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γεώργιος Παπανδρέου !!!.

Πότε γίνονται αυτά. Γράψαμε στο  Όταν η ΝΔ πολεμούσε τον Σωκράτη και το ΠΑΣΟΚ τον κάλυπτε και επαναλαμβάνουμε: Την ίδια ακριβώς εποχή που ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης κατηγορείται από τον σημερινό Πρωθυπουργό για τις σχέσεις  του με τον Σωκράτη. Την ίδια εποχή που τότε εισαγγελέας εφετών Δ. Παπαγγελόπουλος  απαγγέλλει κατηγορίες κατά του Σ. Κόκκαλη για πέντε κακουργήματα, με αφορμή τις συμβάσεις με τον ΟΤΕ που υπέγραψε επι ΠΑΣΟΚ η ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Τι άλλο έγινε το 2000; Μα φυσικά εκλογές. Τον Απρίλιο, ένα μήνα πριν ο Γιώργος μιλήσει στην εκδήλωση του Κόκκαλη. Εκλογές έχουμε και τώρα, αλλά αυτή τη φορά πήγε ο Σωκράτης στο Γιώργο. Η εξέλιξη των ειδών που λένε.

Γράφει επίσης το taxalia, μεταξύ άλλων: «Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε στο forum, όπως συμμετείχε και η ...μισή Ελλάδα! Στελέχη όλων των κομμάτων συμμετείχαν και είναι φυσικό για μια επιστημονική ημερίδα με διοργανωτές-χορηγούς, τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ελλάδας και της Τουρκίας. Για να μη φλυαρούμε και πάλι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πρόσκληση του Σωκράτη Κόκκαλη να συμμετέχει. …Το θέμα δεν είναι να ψάχνει κανείς "ντοκουμέντα" για τα αυτονόητα. Φυσικά και κάθισε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον "Θεό Σωκράτη", το ίδιο θα έκανε προφανώς και ο Καραμανλής, κι η Παπαρήγα, κι ο Τσίπρας κι ο Τρεμόπουλος....Υπάρχει κανείς σκεπτόμενος Έλληνας, που να πιστεύει ότι θα μπορούσε να αρνηθεί κανείς πρόσκληση του Κόκκαλη; Να σοβαρευτούμε…»

Πρώτον, η «μισή Ελλάδα» που γράφει το αγαπητό μπλογκ ήταν οι ένθεν και εκείθεν επιχειρηματίες που έκαναν δουλειές με τον Κόκκαλη και την Ζήμενς

Δεύτερον, δεν γνωρίζουμε τι θα έκαναν ο Κώστας, η Αλέκα και ο Αλέξης αν τους προσκαλούσε ο Σωκράτης. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι προσκάλεσε τους κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου και ανταποκρίθηκαν. Κάποιοι, κακόβουλοι ασφαλώς, θα πουν ότι αυτό έγινε σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τον Σωκράτη και ότι ο αρχηγός σήμερα του ΠΑΣΟΚ μαζί με το δεξί του χέρι του συμπαραστάθηκαν. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας μπορεί να κρίνει μόνος του.

Τρίτον: Αξιοσημείωτο είναι και το εξής: Τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Σήμερα εμφανίζεται ως σύμβουλος του μελλοντικού πρωθυπουργού. Και στις δύο περιπτώσεις ο Κόκκαλης κάνει διακριτικά την παρουσία του στο παρασκήνιο.

Τέταρτον: Εκτός των κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου στο ίδιο φόρουμ μίλησε και ο σύμβουλος του Γιώργου στο υπουργείο Εξωτερικών κ. Ράλλης Αλέξανδρος. Σαν πολλοί δεν είχαν μαζευτεί;

Και φυσικά, εμείς τουλάχιστον,  δεν θα ασχολούμεθα καν με το θέμα, αν κάποιοι δεν επαναλάμβαναν καθημερινά από τα τηλεοπτικά παράθυρα ότι «δεν έχουν υποχρέωση σε κανέναν» και ότι είναι «έτοιμοι να συγκρουστούν με συμφέροντα».

Και ένα ερώτημα: αν είχαν ανακαλύψει τον Καραμανλή σε μια συγκέντρωση του Κόκκαλη τι θα του έκαναν;

Το λινκ όπου μπορείτε να τα δείτε όλα αυτά είναι εδώ: www.tbv.org.tr/TBV/Documents/DisIliskiler/IkinciTurkYunanBilgiToplumuForumu.pdf

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spm avatar
  spm 30/09/2009 13:18:48

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΤΟΝ ΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΟΥ ...ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
  ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ... ΛΑΘΟΣ, ΛΑΘΟΣ ...ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ -ΓΛΩΣΣΑ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΒΛΕΠΕΤΕ- ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΟΛΕΜΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

  ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ", ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ. ΣΥΝΤΑΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ -ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ- ΤΟΥ ΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 2. tiramola avatar
  tiramola 30/09/2009 14:00:04

  Να δώσω και εγώ με τη σειρά μου συγχαρητήρια στον Καραμανλή ο οποίος του έδωσε παραπάνω δουλειές και μάλιστα χύμα χωρίς καν διαγωνισμούς.
  Διότι όταν λέμε επανίδρυση του κράτους εννοούμε και πάταξη της γραφειοκρατίας...

  4 και 1....

 3. αντί avatar
  αντί 30/09/2009 14:01:11

  Νομίζω ότι θα πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν είναι κακό να πηγαίνει κανείς σε φόρουμ, ούτε να είναι ομιλητής σε αυτά.
  Θα μπορούσαν άνετα να είχαν πάει και οι άλλοι πολιτικοί εκεί.

  Το πρόβλημα ξεκινάει από την γενικότερη στάση των πολιτικών και του ΠΑΣΟΚ προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Κόκκαλη και μάλιστα με σκανδαλώδη τρόπο.

 4. Le canard avatar
  Le canard 30/09/2009 14:14:54

  Antinews: "Τι άλλο έγινε το 2000; Μα φυσικά εκλογές. Τον Απρίλιο, ένα μήνα πριν ο Γιώργος μιλήσει στην εκδήλωση του Κόκκαλη. Εκλογές έχουμε και τώρα, αλλά αυτή τη φορά πήγε ο Σωκράτης στο Γιώργο. Η εξέλιξη των ειδών που λένε".

  Δεν είναι και μικρή αυτή η αλλαγή, ε;

 5. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 30/09/2009 14:58:08

  Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης

  Άρεσε γενικώς στην Aλεξάνδρεια,
  τες δέκα μέρες που διέμεινεν αυτού,
  ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης
  Aριστομένης, υιός του Μενελάου.
  Ως τ’ όνομά του, κ’ η περιβολή, κοσμίως, ελληνική.
  Δέχονταν ευχαρίστως τες τιμές, αλλά
  δεν τες επιζητούσεν· ήταν μετριόφρων.
  Aγόραζε βιβλία ελληνικά,
  ιδίως ιστορικά και φιλοσοφικά.
  Προ πάντων δε άνθρωπος λιγομίλητος.
  Θάταν βαθύς στες σκέψεις, διεδίδετο,
  κ’ οι τέτοιοι τόχουν φυσικό να μη μιλούν πολλά.

  Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.
  Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.
  Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,
  έμαθ’ επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται·
  κ’ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν
  χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι
  μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά,
  κ’ οι Aλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό,
  ως είναι το συνήθειο τους, οι απαίσιοι.

  Γι’ αυτό και περιορίζονταν σε λίγες λέξεις,
  προσέχοντας με δέος τες κλίσεις και την προφορά·
  κ’ έπληττεν ουκ ολίγον έχοντας
  κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του.

 6. Orestios avatar
  Orestios 30/09/2009 17:45:54

  Κατά τα άλλα το GAP ήταν, τάχα, πολύ εκνευρισμένο από την παρουσία του Κόκκαλη στη ΔΕΘ, όπως προσπαθούσδαν να μας πείσουν οι αστέρες του επιτελείου του.

 7. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 30/09/2009 20:25:14

  " Να γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η δημοσιογραφία του διαδικτύου θα είναι τελικά ο νεκροθάφτης της έντυπης δημοσιογραφίας:"
  Φιλοδοξο ακουγεται και χαιδευει αυτια και ΕΓΩ.Δεν παυει ομως να αποτελει στρατηγικη επιδιωξη του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και των ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ.

 8. aris53m avatar
  aris53m 01/10/2009 15:18:10

  και όμως .... θα κυβερνήσει.

  είτε το θέλουμε είτε όχι είμαστε ένας λαός που αγαπάει την δεξιά. Παρ΄ όλες τις λοβητούρες των δύο μεγάλων και τα χρυσαυγίτικα του τρίτου του μικρού, εμείς, ο πολύς λαός, τους δίνουμε συνολικά ένα (42% + 39% + 5% αποτελέσματ του 2007) = 86% ....τι φταίνε οι γιωργάκηδες και ο κωστάκης λοιπόν?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.