#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/11/2010 23:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως μεθοδεύεται η μάσα!Παραλογισμός ή κάτι άλλο; Όπως λοιπόν γράφουν τα σημερινά ΝΕΑ:

«Το ενδεχόμενο σαρωτικών αλλαγών στο δημόσιο τομέα συζήτησε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.
Μεταξύ άλλων, στην ατζέντα της συνεδρίασης βρέθηκε η κατάργηση της Αγροφυλακής και η μετάταξη των υπαλλήλων της σε δασικές υπηρεσίες, η συγκρότηση υπηρεσιακού συμβουλίου που θα εξετάσει πόσους υπαλλήλους έχει ανάγκη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η κάλυψη αναγκών άλλων υπουργείων από όσους «περισσεύουν».

Και που είναι το παράλογο θα ρωτήσετε; Μα στο ότι μόλις πριν από 2-3 ημέρες, παρουσιάστηκαν για εργασία στην ΥΠΑ οι εκατοντάδες «απολυμένοι» πιλότοι, μηχανικοί, και αεροσυνοδοί της πρώην Ολυμπιακής για να πιάσουν δουλειά. Το τι ακριβώς θα κάνουν τόσοι ιπτάμενοι στην εν λόγω υπηρεσία, είναι ένα καλό ερώτημα, αφού το μόνο αεροπορικό μέσο που διαθέτει η ΥΠΑ είναι ένα ελαφρύ δικινητήριο αεροσκάφος με το οποίο ελέγχονται και συντηρούνται τα ραδιοβοηθήματα των αεροδρομίων. Στο εξής θα αποτελεί μάλλον το πλέον καλοσυντηρημένο αεροπλάνο στον κόσμο, με τόσους μηχανικούς να το φροντίζουν…

Στα σοβαρά όμως, πως γίνεται τη μια μέρα να μετατάσσονται στην ΥΠΑ πάνω από 500 υπάλληλοι που δεν έχουν καμία σχέση με το έργο της υπηρεσίας, και την άλλη να συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για να εξετάσει πως θα «εκδιωχθούν» υπάλληλοι της υπηρεσίας ως πλεονάζοντες. Κουφό δεν είναι; Περίεργο δεν ακούγεται;

Και εν πάση  περιπτώσει, ποιοι θα αποφασίσουν για το πόσοι και κυρίως το ποιοι υπάλληλοι πλεονάζουν; Μήπως οι νέοι διευθυντές που ορίστηκαν πρόσφατα από τα «αδιάβλητα» υπηρεσιακά συμβούλια, και που όπως λέγεται και αποτελεί κοινό μυστικό στην ΥΠΑ, πήραν διευθυντικές  θέσεις και θέσεις αερολιμεναρχών άτομα με ελλιπή τυπικά προσόντα, χωρίς γνώση ξένης γλώσσας, αλλά με πλούσια κομματικά κονέ και κουμπαριές; Αυτοί θα αποφασίσουν; Πολύ ωραία. (Εμείς τα λέγαμε εδώ: http://www.antinews.gr/?p=72209)

Κανονικά θα ρωτούσαμε: οι συνδικαλιστές τι κάνουν; Η περιβόητη ΟΣΥΠΑ που είναι; Αλλά μάλλον θα κοροϊδευόμασταν, αφού είναι σε όλους γνωστό πως οι συνδικαλισταράδες αυτοί τα βρήκαν τόσο με τη δοτή διοίκηση της υπηρεσίας, όσο και με το αρμόδιο υπουργείο του κου Ρέππα, προκειμένου να βολέψουν τους δικούς τους ευνοούμενους σε θέσεις ευθύνης, και από κει και πέρα γαία και πυρί μιχθήτω. Ας μη ξεχνάμε πως τα λεφτά είναι πολλά στην ΥΠΑ. Για παράδειγμα, ένας μόνο αξονικός τομογράφος, από αυτούς που υπάρχουν στα αεροδρόμια για τον έλεγχο των αποσκευών (HBS), κοστίζει 400.000-500.000 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα, συζητιέται η τοποθέτηση δεύτερου και τρίτου… Χώρια τα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα, ραδιοβοηθήματα, έργα ανάπλασης, κατασκευές, κλπ. Δισεκατομμύρια πολλά!

Όποιος λοιπόν πρόλαβε (και πήρε διευθυντική θέση) τον Κύριον είδε. Τώρα δεν απομένει παρά να φύγουν και οι ενοχλητικοί, αυτοί δηλαδή που θα μπορούσαν να χαλάσουν το κομματικό φαγοπότι, ως πλεονάζοντες!  Με πρόσχημα  μάλιστα την εξυγίανση του δημόσιου τομέα. Double speak το έλεγε αυτό ο Οργουελ.

Βρε, βρε το ΠΑΣΟΚ που θέλει να μας σώσει….

Ο Αερόπληκτος

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Strange Attractor avatar
    Strange Attractor 27/11/2010 23:24:42

    Είναι πολύ απλό: Πλεονάζοντες είναι όσοι δεν είναι γραμμένοι στο κυβερνών κόμμα. Όλα κι`όλα!

    • Orestios avatar
      Orestios @ Strange Attractor 27/11/2010 23:57:58

      +1000

    • Σοσιαληστής avatar
      Σοσιαληστής @ Strange Attractor 28/11/2010 11:21:13

      Μα δεν μπορεί opengov είπε το παιντί, όλα στο φως.

  2. srth avatar
    srth 28/11/2010 00:06:30

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Μετά το σκάνδαλο με τις παράνομες – πλαστογραφημένες συνταγογραφήσεις σε βιβλιάρια υγείας: νεκρών, αρτιμελών και υγιέστατων «ασθενών», με τις προμήθειες νοσοκομειακού υλικού και μηχανημάτων στον Νομό Ηρακλείου από το «αμαρτωλό τρίγωνο» ΠΕΠΑΓΝΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, η ομάδα του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη μπαίνει στην Εντατική!!!
    Άρον –Άρον ορκίζουν με αεροβάπτισμα το Αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο το Δεκέμβρη του 2010.
    Ο τρίτος στην σειρά εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος Ζαμπετάκης Φανούριος (Φάνης) Ιατρός Καρδιολόγος, είναι η πέτρα του σκανδάλου των παράνομων - πλαστογραφημένων συνταγών που οι εφημερίδες φοβούνται να τον ονοματίσουν επειδή ανήκει στην ομάδα των «Ζωνιανών» -Παρασύρη Γεωργίου και Μαυρογιάννη Γεωργίου- οργανωτές του ψηφοδελτίου του Σταύρου Αρναουτάκη.
    Προλαβαίνουν δεν προλαβαίνουν να ορκίσουν τον Φάνη ως περιφερειακό σύμβουλο πριν ολοκληρωθεί το πόρισμα του εισαγγελέα ώστε να έχει την ασπίδα προστασίας του Σ. Αρναουτάκη, δηλαδή των παραπάνω Ζωνιανών.
    Ο Ζαμπετάκης Φάνης είναι και καρδιακός φίλος του «Δασκάλου του» Παρασύρη Γιώργη φαρμακοποιού, Δημοτικού συμβούλου, και προέδρου της ΔΕΠΤΑΗ γνωστός για το σκάνδαλο των πλαστών συνταγογραφήσεων ύψους 500.000.000 δραχμών της δεκαετίας του 1990-2000.
    Με την ατιμωρησία που εξασφάλισε τότε ο Παρασύρης το τροπάριο συνεχίστηκε από το ίδιο κύκλωμα, και κατά την δεκαετία 2000-2010 και αποκαλύφθηκε σήμερα ως «νέο» σκάνδαλο.
    Τελικά ο λαός γνωρίζει περισσότερα απ’ ότι αυτοί νομίζουν!!!

  3. Strange Attractor avatar
    Strange Attractor 28/11/2010 00:36:51

    Είναι σαν κάτι ναυτικούς που την ώρα που το πλοίο βουλιάζει, αντί να σώσουν το κόσμο βγάζοντας τις βάρκες, αυτοί ψάχνουν στα αμπάρια και στις καμπίνες να βουτήξουν τα ασημικά και τα χρυσαφικά. Πριν βουλιάξουν όλοι μαζί. (Βέβαια μερικούς πάντα τους περιμένει η θαλαμηγός)

    • παγωτατζής avatar
      παγωτατζής @ Strange Attractor 28/11/2010 00:46:19

      Δηλαδή ουτε για ποντίκια δεν κάνουν...

  4. τσώφλι πασατέμπου avatar
    τσώφλι πασατέμπου 28/11/2010 09:20:03

    Ουσία, φίλοι μου ! Καλό το μαστίγωμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά το θέμα δέν αγγίζεται πολύ εδω μέσα, άν μου επιτρέπετε. Υπάρχει πάντα η ενδόμυχη αίσθηση οτι η εποχή που το Δημόσιο έβγαζε κυβερνήσεις δέν πέρασε, και δόσ'του το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ κι η συζήτηση δέ βγάζει πουθενά.

    Η δεξιά δέν θέλησε τόσον καιρό να βγεί απ'αυτην την παγίδα -είναι προφανές. Το ερώτημα είναι : η τωρινή, θέλει ; Ορίστε, δέν είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσει τη θέση της, άς αρχίσει με την υπόσχεση να καταργηθεί έστω η άκαμπτη μονιμότητα, να καταργηθούν οι γελοιότητες των ΕΔΕ, να αυστηροποιηθούν οι ποινές, να γίνει επιτέλους ένα σώμα πραγματικού ελέγχου που θα αψηφά τους συνδικαλιστές και τον ίδιο τον Υπουργό, όπως σ'όλα τα μοντέρνα κράτη. Ο κόσμος της δεξιάς περιμένει με προσοχή να ακούσει τέτοιες προτάσεις, αλλά ώς τώρα τα μυνήματα είναι ασαφή και συγκεχυμένα.

    Μήπως επίτηδες ;

  5. ΣΠΥΡΟΣ avatar
    ΣΠΥΡΟΣ 28/11/2010 11:11:39

    Δέν υπάρχει δεξιά στήν Ελλάδα.

    Τό πασοκ έχει δημιουργήσει μερικά δεξιά δήθεν μορφώματα γιά νά τά χρησιμο-
    ποιεί σαν μπαμπούλες στούς ατακτούληδες.

    Από τό 1973 μέχρι σήμερα μας κυβερνούν αριστεροί τύπου πολυτεχνείου
    μέ τό μανδύα πασόκων,συνασπισμένων,κεντροδεξιών,κεντροαριστερών,
    οικολόγων καί τό σύνολο τού έντυπου καί ηλεκτρονικού τύπου.

    Μετά τήν προγραμματισμένη ήττα τής δεξιάς,τό 1973,έτελείωσε οριστικά
    η σταδιοδρομία της,στήν Ελλάδα.

    Βέβαια υπάρχει καί ο αστάθμητος παράγοντας τού Ελληνα,κόντρα σέ όλους
    τούς σχεδιασμούς.

    • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ ΣΠΥΡΟΣ 28/11/2010 18:17:20

      Ότι πιο αληθές έχω διαβάσει εδώ μέσα.
      +10000000000

  6. SAVVAS avatar
    SAVVAS 28/11/2010 11:31:57

    Για ποιά δεξιά μιλάτε. Σήμερα είναι ένα μαντρί με μπουνταλάδες και χαϊβάνια που μια χούφτα ΠΑΣΟΚΟΙ τους διαφεντεύουν. Δεν βγήκε κανένας δεξιός απο το 1981 να καταγγείλει τις προσλήψεις στο δημόσιο, ενώ ήταν γνωστό σε όλους ότι η μισθοδοσία όλων αυτών στο δημόσιο γινόταν με Δ Α Ν Ε Ι Κ Α!!!!!!!
    Δεν βγήκε κανένας δεξιός να καταγγείλει πως με μικρή διαφορά στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ είχε μια άνετη πλειοψηφία σαν κυβέρνηση. Ακόμη και σήμερα το ΠΑΣΟΚ κατάφέρνει να πείσει τον κοσμάκη , ότι για όλα φταίει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Έχει καταφέρει να κάνει το Βατοπαίδι έργο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και να μην τολμάει ο ίδιος ο Καραμανλής να βγεί μποστά και να αναλάβει όποιες ευθύνες τον αναλογούν. Το δε ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ δεν τόλμησε να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.

  7. ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ 28/11/2010 18:05:26

    Ξεχνάτε το ρηθέν υπό του Παγκάλου -του Δικτάτορος, όχι του χοντρού:
    "Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Δεξιοί κι' Αριστεροί. Υπάρχουν επιδέξιοι και αδέξιοι". Πόσα παραδείγματα θέλετε, που να το επιβεβαιώνουν;
    Στο σύνολο των Ελλήνων, εγώ διακρίνω δύο κύρια υποσύνολα: Τους εκτός του Πολιτικού Κυκλώματος Έλληνες πολίτες και τους εντός. Τα κόμματα έχουν δευτερεύουσα σημασία και δεν διαφοροποιούν ποιοτικά το δικό τους συνάφι, εντός του κυκλώματος.

  8. Σωτήρης avatar
    Σωτήρης 29/11/2010 10:01:36

    Να σημειωθεί ότι οι τρεις κοπέλες της φωτογραφίας δεν είναι Ελληνίδες υπάλληλοι της τέως κρατικής Ολυμπιακής. Είναι μέλη πληρωμάτων από τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία νομίζω, που δούλευαν υπό ιδιότυπο καθεστώς για ένα διάστημα, πριν 3-4 χρόνια. Είχα την "τύχη" να πετάξω με μια τέτοια πτήση της Ολυμπιακής και κανείς από το πλήρωμα δεν ήξερε γρυ ελληνικά.
    Και αυτά μια εποχή που η Ολυμπιακή με το πλεονάζον προσωπικό μάζευε ελλείμματα και χρέη.
    Τους ξεφορτωθήκαμε επί ΝΔ "που δεν έκανε τίποτε". Πάνε να μας τους φορτώσουν πάλι;

  9. CORMORAN avatar
    CORMORAN 11/10/2011 13:32:23

    Τωρα με την "ΕΦΕΔΡΕΙΑ" μεθοδευεται, μετα την αποχωρηση των ηδη Προισταμενων (Δντες, τμηματαρχες), να αντικατασταθουν αυτοματα με τους "αναπληρωτες" τους, που ολοι εχουν επιλεγει αυθαιρετα (χωρις καμια αξιολογηση) απο τους ηδη υπηρετουντες με υποδειξη των κομματικων συνδικαλιστων και με διαδικασια που δεν εμπλεκεται το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Μοναδικο κριτηριο αυτο της ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και της διαθεσης να εξυπηρετησουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ πολιτικη θα τους υποδειχθει, οπως π.χ. να αξιολογησουν και να υποδειξουν ποιοι και ποσοι υπαλληλοι ειναι "πλεοναζοντες" και επομενως πρεπει να αποχωρησουν. Οι ιδιοι θα "τσεπωνουν" το νεο φουσκομενο "επιδομα ευθυνης" και οι εντολεις τους θα κανουν τη δουλεια τους. Ολοι ευχαριστημενοι! Ειπαμε, οι ΠΑΣΟΚΟΙ ειναι "επιστημονες" σ' αυτα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.