#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/02/2008 02:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως κερδίζουν στο Χρηματιστήριο;

Στα χρηματιστηριακά γραφεία οργίασαν χθες οι φήμες, ότι ο εφοπλιστής Ρέστης, αυτός που είχε συνεταιριστεί με το κ. Πέτρο Κωστόπουλο, και τα έσπασε τελευταία, μπαίνει συνεταίρος στον  ΔΟΛ. Σημειώνω ότι η μετοχή του ΔΟΛ, το τελευταίο δεκαπενθήμερο, έχει πάει απο το 1,80 στα  2,70. Είδες τι κάνει η Ζαχοπουλιάδα; Να μην ανεβαίνει μόνο ο Θέμος. Εγώ, βέβαια, μπερδεύομαι με αυτά τα χρηματιστηριακά που δεν τα καταλαβαίνω καθόλου. Επειδή, όπως έγραφα τις προάλλες, άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Βίκτωρ Ρέστης στηρίζει επίσης (μαζί με τον όμιλο Βαρδινογιάννη) τον Θέμο και το «Πρώτο Θέμα», για τον MTV και άλλα ωραία πράγματα. Από την άλλη μεριά ο όμιλος Βαρδινογιάννη έδωσε στον Μπόμπολα την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού; Οπότε δεν τον βλέπω καλά τον κ. Χρήστο. Εν πάσει περιπτώσει, το πλέον ενδιαφέρον από όλα αυτά είναι ότι ο κ. Ρέστης, επενδύοντας στο life style τα χρήματα που κέρδισε στο Χρηματιστήριο, γνώρισε και την κα Γωγώ Μαστροκώστα. Αυτές είναι γνωριμίες κυρίες και κύριοι. Οπότε πρέπει κι εμείς να αποκτήσουμε και οικονομική στήλη και να μάθουμε τα χρηματιστηριακά. Πρέπει επίσης να διευρυνθούμε οπωσδήποτε και προς το life style.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 16/02/2008 13:12:50

  Αντε και ναυτιλιακή στο μέλλον. Τώρα που οι εφοπλιστές έχουν τεράστια ρευστότηα (ελέω Κίνας) οι παραδοσιακοί των ΜΜΕ ενοχλούνται με τις μιντιακές επενδύσεις των καπετάνων...

 2. Factorx avatar
  Factorx 16/02/2008 16:55:58

  ΔΟΛ: Τι σημαίνει η «σκούπα» στη μετοχή

  Αφορμή για εκδήλωση νέας φημολογίας σχετικά με επικείμενες εξελίξεις στον χώρο του τύπου, έχει δώσει η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται εσχάτως, όπως άλλωστε και σήμερα, στις μετοχές του ΔΟΛ. Υπενθυμίζουμε, ότι εκτός από τις διακυμάνσεις των σχέσεων και των επαφών ΔΟΛ και Πήγασου για το deal που δείχνει ιδιαιτέρως δύσκολο και γι αυτό έχει χαλάσει ουκ ολίγες φορές, υπαρκτό είναι και το ενδιαφέρον ορισμένων πολύ μεγάλων media funds. Αυτό είναι και το σενάριο που "παίζει" και πάλι στην αγορά. Σημειώνεται ότι τα funds αυτά, όπως και ορισμένα private equity funds διερευνούν και συζητούν εδώ και αρκετό καιρό το ενδεχόμενο απόκτησης μίας σημαντικής επενδυτικής θέσης στον ΔΟΛ. Και όχι μόνο. Διότι προς διερεύνηση βρίσκονται και άλλες εισηγμένες επιχειρήσεις του Τύπου, όπως ο Πήγασος, αλλά και η Ναυτεμπορική. Υπενθυμίζουμε βέβαια, ότι στον ευρύτερο χώρο των media, βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη μάχη εγχώριων και διεθνών επενδυτικών σχημάτων (και καναλιών) για την απόκτηση του ελέγχου της Netmed. Γενικότερα, πάντως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών funds βρίσκονται επιχειρήσεις των media που έχουν ως αντικειμενικό στόχο, πέρα από την εκδοτική δραστηριότητα, την περαιτέρω επέκτασή τους στον χώρο των νέων τεχνολογιών, είτε δορυφορικών είτε διαδικτυακών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.