#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/04/2012 19:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως θα νικήσουμε…Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στην Β’ Πειραιά

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ελεύθερη επιχειρηματικότητα. Αυτή είναι η ατμομηχανή της αληθινής οικονομίας. Οι συρριζαίοι, τώρα που δεν είναι απασχολημένοι τόσο πολύ με τα δικαιώματα του Αμπντουλχαλήμ της Υπατίας, έχουν μόνο μια συγκεκριμένη πρόταση για την οικονομία, με  συγκεκριμένο αριθμό: να προσλάβει το Δημόσιο άλλες 100.000 δημοσίους υπαλλήλους. Δεν κάνω πλάκα. Σας ορκίζομαι στην κοτσίδα του Κουράκη. Όλα τ’ άλλα που λένε, είναι εισαγωγαί – εξαγωγαί πεπιεσμένου αέρος αλλά εδώ πιάνουν τον ταύρο από τα κέρατα. Πολιτικός σουρεαλισμός αλά γκρεκ ή μήπως κωμωδία; Εκεί στη Χώρα των Θαυμάτων, η αριστερά του φουά γκρα και του «Φίλιον», έχει μαζέψει γύρω κάτι ιμιτασιόν νεομπολσεβίκους, που ξυπνάνε μετά τις 11, και κάνουν ασκήσεις επί χάρτου για την κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων. Λιγουρεύονται να κλατάρει η χώρα και να ‘ρθουν οι φουλαράτοι ντεμέκ «κομμισάριοι», οδηγώντας τα «πλήθη» των μαϊμού Δεκεμβριανών, στο όνομα και ερήμην του Αλέξη, για να αναλάβουν πάνω στα καπνισμένα ερείπια.

Ο Πάνος από την άλλη έχει ένα πρόγραμμα που μοιάζει συμπίλημα συριζαίϊκων τσιτάτων με ολίγη από πατριωτικό περίχυμα. Σε αυτό λέει ότι όσα υπόσχεται θα γίνουν «εφόσον βρούμε χρήματα απ’ αλλού, εφόσον υπάρχει ρευστότητα, εφόσον…, εφόσον…,εφόσον…». Ναι, κι ύστερα θα ‘ρθει ο Μίκυ Μάους, ο Πήτερ Παν και μαζί με τον Πήτερ Καμμένο θα τα κάνουν αυτά. Φαντασιώνονται πακτωλούς δανείων από την Ρωσία και την Κίνα. Για να καταλάβετε, η Ρωσία δάνεισε στην Λευκορωσία δυο δισεκατομμύρια και γι’ αυτά τους πήρε όλη την υποδομή ενέργειας και πλείστα άλλα. Μόνο τα χρυσά δόντια με τανάλια δεν τους έβγαλε. Κανείς δεν χαρίζει λεφτά, αδέλφια. Φαντασιακές λύσεις, για μια φανταστική χώρα, εκεί που πετάει ο Πήτερ Παν, μιλάνε τα δέντρα κλπ. Εδώ στην άκρη της Χερσονήσου του Αίμου, εδώ στην αληθινή χώρα, όπου ζουν αληθινοί άνθρωποι, οι Έλληνες, το πρόβλημα μας έχει ελπίδα να λυθεί μόνο με τα πολύ συγκεκριμένα πράγματα, που εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο. Η χώρα χρειάζεται φορολογικό συντελεστή 15% για τα νομικά πρόσωπα και χαμηλότερο ΦΠΑ, 19%. 9% και 5% (για το τουριστικό πακέτο), όχι δεκάρικους για κατοχές και τάχα προδοσίες. Η χώρα, η οικονομία χρειάζεται φορολογική ασυλία για να επαναπατριστούν κεφάλαια και να υπάρχει ρευστότητα, να ‘χει ο άλλος σοβαρό κίνητρο να φέρει το χρήμα του στην Ελλάδα, κι όχι αερολογίες.

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα γραφείο, μια αρμοδιότητα για τις επενδύσεις κι έναν να παρακολουθεί την κάθε μια ξεχωριστά. Να τρέχει το κράτος σαν τον Βέγγο να λύσει τα γραφειοκρατικά προβλήματα του επενδυτή κι όχι να παρακαλάει ο επενδυτής σαν ικέτης απέξω από οχτακόσια γραφεία, εκβιαζόμενος για τα αυτονόητα. Αυτό χρειάζεται κι όχι τριτοκοσμικές μπούρδες, που δεν αγοράζουν ούτε ένα πακέτο τσιγάρα.

Η μόνη άλλη ξεκάθαρη πρόταση απέναντι στη ΝΔ, καταστροφική και σουρεαλιστική αλλά πάντως σαφής, είναι του ΚΚΕ. Λέει, έξω από την Ε.Ε., έξω από το ευρώ, έξω από το ΝΑΤΟ, δραχμή, κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής, εργατικά συμβούλια στη διαχείριση των επιχειρήσεων. Σοβιέτ (συμβούλια) λοιπόν κι έξω από την Ευρώπη. Έχουν πάντως μια πρόταση. Μας πάει στο πουθενά, απέτυχε παντού στον κόσμο η μέθοδος, διαχρονικά, αλλά πάντως έχουν μια πρόταση. Κι επειδή είναι οι μόνοι που ξέρουν από επανάσταση, την έκαναν και την πλήρωσαν, είναι πιο σοβαροί και πιο σεμνοί. Αφήνουν τα τζάμπα τσεγκεβαριλίκια στον Αλέξη.

Το μεγαλύτερο ψεύδος που λένε οι δυνάμεις που επενδύουν στο χάος, αυτοί που παραμονεύουν σαν τους γύπες στο κλαρί πότε θα γκρεμιστεί καταγής η Ελλάδα, είναι ότι τάχα όλα ξεπουλήθηκαν, όλα τέλειωσαν. Και τότε γιατί κόπτονται να πάρουν μερίδιο της εξουσίας; Γιατί ξέρουν ότι είναι ψέματα. Η Πατρίδα έχει περιθώρια, έχει αστείρευτες δυνάμεις και υπάρχει σχέδιο. Το απέδειξε ο Αντώνης την προηγούμενη Κυριακή. Όχι το δικό τους παπατζιλίκι, οι αερολογίες της συμμαχίας της κατοχικής δραχμής. Το σχέδιο είναι ένα, του Αντώνη και της κοινωνικά φιλελεύθερης, λαϊκής και πατριωτικής παράταξης. Αυτής που πάντα έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά, αυτής που κάποτε υπεράσπισε την Δημοκρατία, εκβιομηχάνισε την χώρα, την οδήγησε στην Ευρώπη με γεμάτα ταμεία και ελάχιστο χρέος. Μετά ήρθαν οι ακρίδες, ο βαλκανικός μπαρόκ σοσιαλισμός που τα κατασπάραξε όλα μέχρι φόδρα, διέλυσε την οικονομία και δανείστηκε κι έφαγε τον αγλέορα, για να διορίσουν, να καταπιούν αμάσητες μίζες, να πληρώσουμε έργα τρίδιπλα του αληθινού κόστους. Και ενθυλάκωσαν την διαφορά. Τώρα τα πληρώνουμε τα βερεσέδια τους.

Λοιπόν, οι γύπες, οι τυχοδιώκτες, οι ψευτοεπαναστάτες, οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» του ΠΑΣΟΚ και της διαπλοκής, έχουν κάνει σύναξη. Μυρίζουν αίμα και λίγη εξουσία επί των ερειπίων. Ξεχνούν όμως κάτι.

Ο μέσος Έλληνας είναι νοικοκύρης. Θέλει ασφάλεια για την φαμίλια του, το σπίτι του, την δουλειά του. Θέλει σιγουριά και τάξη για την κοινωνία, για την Πατρίδα ολόκληρη. Δεν θέλει να παίζουν την τύχη του, την τύχη των παιδιών του στα ζάρια.

Η συμμαχία της δραχμής και το ΠΑΣΟΚ, ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, εξηγούν πως και γιατί θα πεθάνουμε. Εμείς εξηγούμε πως θα ζήσουμε και πως θα νικήσουμε!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 26/04/2012 19:56:58

  Πάνος Καμμένος είπε: Φαίλο άσαι τα ψώφηα αΝΗκσε το skip e να σου δίκσο το τσαίκ. Δαιν καταΛαβενο τι λεη. ίνε ροσικα. αλα έχοι ποοοολα μιδενικα. α έχη κε ένα 2.

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 26/04/2012 20:08:00

  Ο μέσος Έλληνας είναι νοικοκύρης.
  Γιατί Φαήλο δεν ήταν ,τουλάχιστον μέχρι τώρα νοικοκύρης και ο μέσος πολιτικός;

 3. christof avatar
  christof 26/04/2012 20:48:48

  Φαηλο ευγε.Ονοματα ισαξια σου στη Α και Β Αθηνων,περιμενω .

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ christof 26/04/2012 21:30:06

   Συμφωνώ!

 4. dirty harry avatar
  dirty harry 26/04/2012 20:55:51

  Αγαπητε κε αρθρογραφε. Επαναλαμβανετε μονοτονα τις ιδιες ..θα ατακες.
  Θα επαναλαβω και εγω τις ιδιες αποριες.
  ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΥ ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?
  Με τους βολεμενους ? ( απο εσας και τους αλλους ? )
  Με τους αφαντους ?
  Με τους απληρωτους ? ( δεν δουλευαν τοτε που τους χρυσοπληρωνατε , φανταζεστε τι κανουν σημερα ?)
  Με δημοσιες υπηρεσιες που υπολειτουργουν ? ( ουτε για κοινοχρηστα δεν στελνουν λεφτα και βαζουν οι ΔΥ απο τις τσεπες τους σε πολλες περιπτωσεις )
  Πως θα φορτσαρει το κρατος δηλαδη ?
  Μαγικα θα γινει ...Ελβετια ?
  Μεγαλα προεκλογικα λογια. Ως ειθιστε .....

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ dirty harry 26/04/2012 21:13:02

   Φίλε dirty harry (έχω δει όλες τις ταινίες σου και είμαι θαυμαστής σου), αλήθεια πιστεύεις ότι για τα δεινά του δημοσίου τομέα, φταίνε οι υπάλληλοι; Δηλαδή εάν τους αλλάζαμε θα δούλευε ρολόι;
   ( ουτε για κοινοχρηστα δεν στελνουν λεφτα και βαζουν οι ΔΥ απο τις τσεπες τους σε πολλες περιπτωσεις ) εν μέρη απαντάς μόνος σου.

   • dirty harry avatar
    dirty harry @ dikefalosaitos 26/04/2012 21:33:29

    Προφανως και δεν φταινε ΟΛΟΙ οι ΔΥ για το χαλι του δημοσιου. Εχω συμβια ΔΥ και γνωριζω πολυ καλα το δημοσιο. Το θεμα ομως ειναι ενα : Οταν ενας οργανισμος πασχει και στην στελεχωση και στην οργανωση και στους πορους , τοτε και οι καλοι πανε Π Ε Ρ Ι Π Α Τ Ο .
    Εγω λοιπον αυτο ρωταω. Ενας οργανισμος που παραπαει , πως θα βοηθησει τη χωρα να βγει απο το χαλι ?

    • dikefalosaitos avatar
     dikefalosaitos @ dirty harry 26/04/2012 21:38:12

     Άρα φίλε dirty harry, δεν πρέπει να ρωτάς με ποιούς ΔΥ, αλλά πως θα οργανώσετε σωστά τις δημόσιες υπηρεσίες.
     Από στελέχωση δεν πάσχει, από οργάνωση πάσχει. Υπάρχουν αξιολογότατα στελέχη στο δημόσιο, που όμως μένουν αναξιοποίητα, εκεί είναι το όλο κόλπο.
     (θα ζητούσα αυτόγραφο, αλλά νιώθω ντροπή :) )

     • dirty harry avatar
      dirty harry @ dikefalosaitos 26/04/2012 21:51:44

      Δεν το πιστευω οτι εχω τοση περαση ακομη ...

     • dikefalosaitos avatar
      dikefalosaitos @ dirty harry 26/04/2012 21:57:33

      Όπως πάντα μετριόφρων.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ dirty harry 26/04/2012 21:42:56

   Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα αυτά, αλλά αν τα δεις μέσα από το πρίσμα του "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι" θα ανακαλύψεις ότι δεν φταίνε μόνο οι ΔΥ ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, λαμογιών συμπεριλαμβανωμένων. Αυτοί που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι είναι καλώς ή κακώς οι αρχηγοί. Αυτοί έχουν και την κύρια ευθύνη. Από αυτούς αλλάζει κάτι, ή δεν αλλάζει. Είναι λοιπόν αποκλειστικά οι αρχηγοί του κράτους που έχουν την δυνατότητα να στρέψουν την κοινωνία και τους πολίτες, αλλά και τους ΔΥ, ή όποιον άλλον, προς την μία κατεύθυνση ή την άλλη. Πως; Κυρίως με το παράδειγμα τους.

   • dirty harry avatar
    dirty harry @ Πεπόνης 26/04/2012 21:54:08

    Εχουν ομως το κουραγιο να ξηλωσουν το σαπιο κρατος ? Η μεχρι τωρα εμπειρια δειχνει πως οχι. Μενουν ολοι στα προεκλογικα λογια. και μετα σκυβουν το κεφαλι στον καθε ...Φωτοπουλο.
    Θυμισου πως μας ξεγελασε ο κουρασμενος σεμνος και ταπεινος !!!!!!

    • Πεπόνης avatar
     Πεπόνης @ dirty harry 26/04/2012 22:31:55

     Μέχρι τώρα πιστεύω πως δεν είχε τεθεί τόσο σοβαρά το δίλημμα "ή σοβαρευόμαστε όλοι ή εξαφανίζεται η Ελλάδα". Ειδικά επί σεμνού και ταπεινού, ελάχιστοι Έλληνες είχαν καταλάβει ότι η "απαραίτητη αλλαγή πορείας" δεν ήταν ένα ακομη διαφημιστικό σποτάκι της ιδιωτικής τηλεόρασης.. Ο κόσμος κοιμόταν με τα τσαρούχια τότε. Τώρα σίγουρα δεν συμβαίνει το ίδιο.

 5. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 26/04/2012 21:18:42

  Ωραία τα γράφεις Φαήλο, αλλά μη λες τέτοια για τη Ρωσία και τη συμπεριφορά που επέδειξε στην αδελφική της Λευκορωσία, διότι θα σε παρεξηγήσουν οι γνωστοί Ρωσολάτρες -Πουτινολάγνοι που παρεπιδημούν στο site και τρωνε αμάσητες τις μπούρδες του Σαββίδη , που τους διέδωσε ο Αυτιάς και τελευταία ο Πάνος Καμμένος. Χάνεις ψήφους έτσι. Αφησε τους να ονειρεύονται τους ξανθούς βογιάρους-υπερασπιστές του Ελληνισμού που θα σώσουν την Ελλάδα από τα νύχια των αλλόδοξων Δυτικών και θα μας προσφέρουν πακτωλό ευρώ, ρουβλίων ή δραχμών ( ο,τι γουστάρει ο καθένας, με πιθανότερες τις...δραχμές!!)

 6. στεφανος γραγας avatar
  στεφανος γραγας 26/04/2012 21:18:55

  να νομιζετε κύριε Κρανιδιώτη οτι με τσιτάτα και αερολογίες θα γίνεται ακόμη πιο αρεστός, κάνετε λάθος..αν νομίζετε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με το Ισλάμ,τότε αυτοδίκαια κάποιος μπορεί να πει για εσάς οτι ασχολέιστε μόνο με το όφελος των επιχειρηματιών που δήθεν είναι η ατμομηχανη της οικονομίας...κάνετε μάλιστα και άλμα λέγοντας οτι η μείωση φόρου στα νομικά πρόσωπα στο 15% θα φέρει ανάπτυξη....μάλλον κάνετε πλάκα η μάλλον δεν γνωρίζετε καθόλου το αντικείμενο..τέτοια μείωση φόρου ΣΕ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ θα φέρει καταστροφή στα έσοδα...αν η μείωση αφορά νομικά πρόσωπα χαμηλού τζίρου, μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι κάτι προς συζητήση. αν αφορά όμως όλους τότε είναι χαριστική πράξη...και όποιος δεν έχει κομματικά γυαλιά το καταλαβαίνει..άλλο νομικό πρόσωπο το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς που το έχουν ανοίξει δυο φίλοι και άλλο νομικό πρόσωπο μια ΕΠΕ , μια ΟΕ με τζίρο δεκαπλάσιο, εκατονταπλάσιο...φορολογική ασυλία για κεφάλαια απο το εξωτερικό !!! μάλιστα πολύ προοδευτική πρόταση..δηλαδή φέρε ρε φίλε τα λεφτά και ξεχνάμε με ποιο τρόπο τα απέκτησες, ξεχνάμε αν είναι μαύρα, κατάμαυρα...τα ξεχνάμνε όλα, απλά κάνε επενδύσεις...λες και κανένας επιχειρηματίας εδω και τόσα χρόνια έχει κάνει επενδύσεις...καλά δεν υπάρχει καμμία πρόταση για φορολογία τραπεζών, καμμία πρόταση για φορολογία εκκλησίας, καμμία πρόταση για φορολογία εφοπλιστών, καμμία πρόταση για φορολογία της μεγάλης ακίνητης περιουσίας σε συνάρτηση με κατοχή μετοχών, αμοιβαίων ιδαίτερα μεγάλης αξίας .....και επειδή δεν θέλω να κουράσω περαιτέρω και μένω μόνο στο φορολογικό και αυτό περιληπτικά, επειδή καλή είναι η κριτική των αντιπάλων αλλά λάθος ο μηδενισμός...και είναι λογικό να μην συμφωνείτε αφού έχετε επιλέξει αντίθετο δρόμο....κριτική όμως μπορείτε να κάνετε όταν έχετε ολοκληρωμένη άποψη για τις θέσεις ενός κόμματος με επιχειρήματα και οχι συνθήματα τύπου καφενείου....νομίζω οτι δεν σας ταιριάζει και σας το λέέι ένας πολιτικός σας αντίπαλος...
  υ.γ. όσον αφορά τη μείωση του ΦΠΑ συφωνώ απολύτως και επαυξάνω αφου ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την ακόμη μεγαλύτερη μείωση του στα είδη πρώτης ανάγκης..θα ήθελά πάντως να κάναμε και διάλογο περι τραπεζών, ομολόγων ιδιωτών, δημοσίου, χρηματοπιστωτικού συτήματος και άλλων αλλά θέλει χρόνο..μετά τιμής

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ στεφανος γραγας 26/04/2012 23:28:06

   Όποιος έχει πατήσει το πόδι του σε παράδοση νομικών μαθημάτων τρίτου εξαμήνου γνωρίζει ότι κανένα ψιλικατζίδικο δεν έχει συσταθεί ως νομικό πρόσωπο.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Bodinus1576 27/04/2012 10:52:34

    Οταν οι Συριζαίοι ήταν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του γ΄ εξαμήνου, η Νομική είχε κατάληψη από τους Μαροκινούς αλήτες της Υπατίας (που οι ίδιοι τους έμπασαν μέσα) και δεν πρόκαναν...
    Το επόμενο εξάμηνο, πάλι η Νομική είχε κατάληψη από "φοιτητές" της ακροΑριστεράς, και πάλι δεν πρόκαναν...
    Ετσι, έμειναν αγράμματοι. Σαν τον αρχηγό τους, που σπούδασε στις καταλήψεις.
    Δεν πας κύριε Γράγα καμιά βόλτα στα ισλαμο-πετ σου στην Πλατεία Βάθης να ξελαμπικάρεις λίγο; Την ξέρουμε την ατζέντα σας, μην φοβάστε, είστε σεσημασμένοι.

 7. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 26/04/2012 21:47:15

  Μέσα σε όλες τις μπούρδες που έχω κάνει στην ζωή μου, έκανα και μερικά καλά. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι που ΔΕΝ μετέφερα τα εκλογικά μου δικαιώματα από την Β' Πειραιά, λόγω μετακόμισης και άλλων συγκυριών! Έτσι τώρα ψηφίζω εκεί που γεννήθηκα :) Τι καλά, ένας πονοκέφαλος λιγότερος! Μερσί Μοσιού ΦΚ!

 8. Greco21 avatar
  Greco21 26/04/2012 23:13:32

  "Ο μέσος Έλληνας είναι νοικοκύρης. Θέλει ασφάλεια για την φαμίλια του, το σπίτι του, την δουλειά του. Θέλει σιγουριά και τάξη για την κοινωνία, για την Πατρίδα ολόκληρη. Δεν θέλει να παίζουν την τύχη του, την τύχη των παιδιών του στα ζάρια."

  http://www.delhibusinessreview.org/v_2n2/dbrv2n2e.pdf

  Lifetime employment is more common in high uncertainty avoidance cultures like Japan, Portugal, and Greece whereas high job mobility is more common in low uncertainty avoidance countries like Singapore

  Σε όποιο Cross Cultural βιβλίο και να ανοίξεις μιλάει για τον Έλληνα που θέλει σιγουριά και ασφάλεια αντί για ρίσκο...

  Η απάντηση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στην ανάγκη του Έλληνα να νιώσει ασφάλεια ήταν να τον κάνει Δημόσιο Υπάλληλο.

  Θέλω να πιστεύω ότι ο Έλληνας επιτέλους θα νιώθει ασφάλεια όταν θα ξέρει ότι υπάρχει απλά διάφανεια. Ότι δεν θα τον προσπεράσει κάποιος από την πίσω πόρτα.

 9. dimitris avatar
  dimitris 26/04/2012 23:45:51

  ΦΑΗΛΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΕΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ.ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΟΗΤΕΥΕΙ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΧΥΘΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ Η ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ

 10. Μοναχικός Λύκος avatar
  Μοναχικός Λύκος 27/04/2012 00:01:46

  Σε μια πρώτη ανάγνωση, ωραίο περιτύλιγμα - χαλασμένη σοκολάτα.
  Παρ'ότι δεν χρειαζόταν δεύτερη το έκανα για να μην είμαι άδικος, αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.
  Κύριε Φ ωραίες λέξεις αλλά τις έχω ξαναδεί. Κλέβεις νοοτροπία και ατάκες από κάθε εξουσιαστή που "σέβεται" το κοινό του, βαφτίζοντας ψάρι το κρέας.
  Για την ακρίβεια τα παρουσιάζεις όλα διαστρεβλωμένα κατά το δοκούν, επινοείς φανταστικούς εχθρούς και δίνεις ψεύτικες υποσχέσεις, θεωρώντας (όπως και οι όμοιοι σου) πως οι μάζες είναι πολύ ηλίθιες για να δουν πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα.
  Δεν σε αδικώ με τόση παραπληροφόρηση που τρώμε κάθε μέρα από την οικονομική και πολιτική ελίτ εντός και εκτός συνόρων. Για άλλη μια φορά το περίφημο θέατρο σκιών μεταξύ υπερασπιστών των Κέινς και Χάγιεκ. Δηλαδή κεινσιανισμός ή νεοφιλελευθερισμός στην οικονομία. Αλλο δίλημμα δεν υπάρχει και (αν τυχόν υπάρξει) πετάς και έναν υπαρκτό σοσιαλισμό για να πει ο λαός το νερό νεράκι και να μην ψάχνει εναλλακτικές λύσεις στο τέρας που συντηρείτε ανά τα χρόνια. Καπιταλισμό το λένε, αλλά όταν το ξεστομίζει κάποιος στην κριτική του παίρνει ταμπέλα ή τις γνωστές απαντήσεις "δεν υπάρχει εναλλακτικό", "έχεις προτάσεις;"
  Τελοσπάντων, το ξέρεις πολύ καλά (απλά δεν το παραδέχεσαι δημόσια) πως αν μας δώσετε πίσω την ελευθερία μας θα βρούμε τις λύσεις και θα τα ρυθμίσουμε όλα αυτά τα "πολύπλοκα" κατασκευάσματα σας.
  Μια χάρη μόνο, αν σου έχει μείνει έστω και μια σταγόνα αυτοσεβασμού. Μην αναφέρεις διλήμματα ανάμεσα σε κράτη γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν κράτη με την γνωστή έννοια.
  Μεγάλη απόδειξη η Ελλάδα τα τελευταία δυο και τα επόμενα δέκα χρόνια. Θα πουλήσετε μέχρι και τις καρέκλες για ψίχουλα σε ξένους επένδυτες με πρόσχημα πως είναι ζημιογόνα, επειδή τα συνεταιράκια έτρωγαν χωρίς σταματημό. Η συνταγή αγαπητέ μου Φ εφαρμόστηκε σε πολλές χώρες και σε καμία δεν απέδωσε κέρδη προς τον λαό.
  Πατριωτική κατά τ'άλλα. Θα ιδιωτικοποιηθούν (τα κέρδη στους ιδιώτες, το κόστος συντήρησης στον λαό), μετά θα επανακρατικοποιηθούν, μετά πάλι στον ιδιωτικό τομέα κτλ. Το θέατρο σκιών του καπιταλισμού για να αυξάνει την ανισότητα (όλων των ειδών). Δημοκρατία θα δούμε ποτέ (δεν εννοώ την νέα); Εκτός των εκλογών θα ρωτάτε σε άλλες περιπτώσεις το κοινό; Και τέλος ποια τα μέτρα προστασίας κατά της φτώχειας (αντί για την ποινικοποίηση της);

 11. Μίμης avatar
  Μίμης 27/04/2012 00:37:47

  Οι ΣΕΑΠίτες θα θέλαμε ένα δικό μας στο Άμυνας. Ωστόσο, βάλτε ρε το Φαήλο στο "Παιδείας". Εκεί τον χρειαζόμαστε. Α! και για να υπάρχει και "συνωστισμός" (κατά το "ρεπούσιον" εφεύρημα) βάλτε και το Χρύσανθο. Καλή επιτυχία Φ.

 12. kas avatar
  kas 27/04/2012 09:20:51

  +++++ Φαήλο

 13. ilektro77 avatar
  ilektro77 27/04/2012 09:37:54

  Η περίοδος της μεταπολίτευσης ξεκίνησε με λόγια που χάϊδευαν τα αυτιά, χόρτασαν προς στιγμήν την κοιλιά και στη συνέχεια έφεραν την καταστροφή όταν ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό. Η νέα μεταπολίτευση έχει λίγα και σταράτα λογάκια, δεν υπόσχεται χρήμα και θα μας οδηγήσει σε κάτι καλό στη λογική του κάνω μικρά και σταθερά βήματα για να πάω μακριά. Αυτά που είπε ο Σαμαράς αποτελούν δεσμέυσεις, κάτι σαν το κάτω όριο των ενεργειών του. Θα κάνει και πολλά άλλα προς τη σωστή κατεύθυνση τα οποία δεν είναι της ώρας. Στηρίξτε τον! Είναι ο ηγέτης της παράταξης που λέει αλήθειες. Ξεχάστε τις διαχωριστικές γραμμές, όλοι μας αξίζουμε να συμμετέχουμε στην προσπάθεια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.