#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/01/2010 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως θα επικοινωνούσε σήμερα ο Ιησούς;Το διαδίκτυο έχει αλλάξει τα πάντα στο τρόπο που επικοινωνούμε. Και όσοι δεν το αντιλαμβάνονται ή αρνούνται να το δεχτούν, χάνουν. Αυτό μάλλον συνειδητοποίησε και η, σε γενικές γραμμές αρτηριοσκληρωτική,  καθολική εκκλησία. Πως θα επικοινωνούσε σήμερα ο Ιησούς; Μάλλον θα ήταν μπλόγκερ και αυτός! Για αυτό και ο Πάπας Βενέδικτος, προτρέπει τους καθολικούς ιερείς να εκμεταλλευτούν το «πλούσιο μενού» των επιλογών που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, έτσι ώστε να προσεγγίσουν τη νεολαία. Όπως λέει: «Οι ιερείς προκαλούνται σήμερα να κηρύξουν το ευαγγέλιο μέσα από τη τελευταία γενιά οπτικοακουστικών πόρων όπως είναι  οι εικόνες, τα βίντεο, το animation, τα μπλόγκς και οι  ιστότοποι…». Όμως ο Πάπας, που δεν φημίζεται για την αγάπη του προς τη διαδικτυακή τεχνολογία, προειδοποιεί τους ιερείς της εκκλησίας του να μη το παρακάνουν: «Οι ιερείς που συμμετέχουν στις ψηφιακές επικοινωνίες, θα πρέπει να δίνουν περισσότερη έμφαση στην ιερατική τους ψυχή, και όχι στη τεχνογνωσία τους…», λέει.

 Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/01/2010 09:55:26

  Ό Ιησούς μας τέλειωσε. Ήταν χρήσιμος στον 3ο και 4ο αιώνα μΧ για την εγκαθίδρυση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Έπαιξε λίγο στο Ανατολή-Δύση του 11ου αιώνα και το Βορράς-Νότος του 14ου και 15ου αιώνα.

  Ήδη αποδομείται συστηματικά, είτε είναι με τα best sellers του Dan Brown, είτε με την αναβίωση άλλων παγανιστικών ή μυστικιστικών ιστοριών.

  Η θρησκεία στον ψυχρό πόλεμο πήρε άλλη διάσταση: "Ελευθερία" ήταν η θρησκεία της Δύσης, την ανατολική δεν την έμαθα, μάλλον με προλεταριάτα και τέτοια.

  Τώρα ψάχνουμε για θρησκεία. Η Μάχη κατά του΄Άξονα του Κακού θυμίζει Ζοροαστρισμό. Η Πράσινη θρησκεία που μου πρήζει το συκώτι εχει παγανιστικές βάσεις και λίγο James Lovelock (Gaia -- που όμως έχιε απορρίψει τις σύγχρονες πρασινάδες)

  Η σύγχρονη Θρησκεία προβάλλεται κυρίως από την Τηλεόραση (το νέο όπιο του Λαού) και εμείς οι επίδοξοι Εωσφόροι, πληκτρολογούμε στο διαδίκτυο.

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ archaeopteryx 24/01/2010 11:19:10

   Νομίζεις ότι τέλειωσε...... δεν τελείωσε βιομηχανοποιήθηκε... Λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος έριξα μιά ματιά στις μεγάλες "ΜΚΟ" που αυτή τη στιγμή συντονίζουν την Αιτή.... το 90% είναι θρησκευτικές - χριστιανικές... Δεν ήταν έτσι πριν 10-15 χρόνια οι οργανώσεις ήταν σε μεγαλύτερο βαθμό ανεξάρτητες τουλάχιστον από θρησκείες.... κι εγώ εντυπωσιάστηκα... Μην το υποτιμάς σαν ένδειξη, παίζει ρόλο και πολύ μεγάλο

  • ataktos avatar
   ataktos @ archaeopteryx 24/01/2010 11:25:01

   Καλή σου μέρα από τα πάτρια εδάφη έχουμε σήμερα λίγα χιόνια είναι όμως πάντα εξαίρετα

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 24/01/2010 10:25:47

  Αρχαίε, το "εμείς οι επίδοξοι Εωσφόροι πληκτρολογούμε στο διαδίκτυο" ήταν καλό. Μάς δοξάζεις βέβαια σαν πνεύματα αντιλογίας, αλλά ας πει και κανένας μια καλή κουβέντα.

  Που 'σαι : πρέπει να ρίξουμε ένα κουβά φούμο στα μούτρα της "πράσινης ενέργειας", των ιερέων της και αυτών που κάνουν "πράσινο" παγκάρι. Μπας και γλυτώσουμε καμιά κορφούλα απ' το τσιμέντωμα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Προφήτης 24/01/2010 10:32:39

   καλημέρα Προφήτη, τουλάχιστον είσαι εδώ...
   Εωσφόρος: αυτός που φέρνει το φως.
   Ο μόνος τρόπος να γλυτώσουμε από την "πράσινη" ενέργεια, είναι να στηρίξουμε την σκέτη. π.χ., δεν χρειάζονται αιολικά για να φέρουμε LNG, δεν χρειάζεται να απορρίψουμε τον λιθάνθρακα, να τους βοηθήσουμε να μοιράσουν το πυρηνικό (σιγά μην τα βρούνε...), να πούμε στους φωστήρες ότι καπέλο στο ρεύμα υπέρ Περιστέρη και Κοπελούζου δεν κάνει καλό, και κυρίως: Μην δώσετε το έλεγχο του ηλεκτρικού σε ξένους, δεν χρειάζεται.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Προφήτης 24/01/2010 11:01:05

   Εκτός από την κυριολεξία άρεσε σαν οιονεί αντιπολίτευση.
   Για την Ενέργεια, κ.α., έχουμε να αντιπαλέψουμε 30 χρόνια διαστροφής των αξιών (και των σημασιών των πραγμάτων) στο δημόσιο λόγο. Ήδη κυκλοφορούν τρεις αστοιχείωτες γενιές. Ο Νίτσε το είχε πει, πρέπει να επανακαθορίσουμε την έννοια των αξιών. Πρέπει δηλ. να πείθεις για τα αυτονόητα, προτείνω "δικτατορία του αυτονόητου" - και παρεξηγούμαι.
   Π.χ. πρωτεύουσα οικονομική λειτουργία του ατόμου είναι η πρωτογενής συσσώρευση-αποταμίευση, και η δι' αυτής προσπάθεια δημιουργίας Κεφαλαίου, και όχι η εξωφρενική κατανάλωση. Άντε πες τα.
   Την Καλημέρα μου.

 3. Z avatar
  Z 25/01/2010 11:09:13

  "Ήταν χρήσιμος στον 3ο και 4ο αιώνα μΧ για την εγκαθίδρυση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας...."

  Ήταν χρησιμότατος και για κάτι άλλο. Να επιτρέψει στους διεφθαρμένους και σάπιους Έλληνες της ελληνιστικής εποχής να ανασυγκροτηθούν, να βρουν μια συνεκτική ιδεολογία, να ξανααποκτήσουν ισχύ και να θέσουν υπό τον πολιτικό τους έλεγχο της Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία από την εποχή της Δυναστείας των Μακεδόνων και εντεύθεν.

  Χωρίς μια ενιαία ιδεολογία θα περέμεναν ότι ήταν και πριν: μια οντότητα διαιρεμένη από άρχοντες βασιλείς και θρησκευτικές δοξασίες ππου ξεκινούσαν από τον Μίθρα, περιελάμβαναν το παλιό δωδεκάθεο και κατέληγαν στους θεούς της Αιγύπτου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.