#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2008 03:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως θα επηρεάσει το Κόσσοβο τα Σκόπια;

Προς το παρόν (μόνο) τα Σκόπια δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από τους Αλβανούς. Μπορεί βέβαια, στις δυτικές περιοχές των Σκοπίων (ευρύτερη ζώνη Τετόβου που εφάπτεται με Αλβανία και Κόσσοβο), καθώς και στον Βορρά, κοντά στα όρια με το Κοσσυφοπέδιο, η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη και να μην τολμάει ούτε καν η σκοπιανή αστυνομία να εισέλθει εκεί, αλλά, ως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα μια νέα, όπως το 2001, «εξέγερση». Όχι τουλάχιστον, όσο οι αμερικανοί θέλουν να μην διαλυθούν τα Σκόπια. Άλλωστε, οι ίδιοι οι Αλβανοί του Κοσσόβου ξέρουν πολύ καλά ότι τα πάντα τα χρωστούν στις ΗΠΑ και ότι εάν τους εγκαταλείψει η Ουάσιγκτον, είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωποι με τους Σέρβους. Κάτι που, όποιος έχει μιλήσει με Αλβανούς, μόνον στον χειρότερο εφιάλτη τους το βλέπουν.


Αν υποθέσουμε όμως ότι ανοίγουν τη «φάμπρικα των Σκοπίων», τότε θα πρέπει να ανοίξει και το έτερο συγκοινωνούν δοχείο, η κατοικούμενη από αλβανική μειονότητα, Νοτιοδυτική Σερβία. Αλλά κανένας δεν θέλει να ξυπνήσει πάλι, στη φάση αυτή τουλάχιστον, η Σερβία. Ούτε καν οι ίδιοι οι πολιτικοί της, που θέλουν όπως-όπως να ξεπεράσει η χώρα, μέσω της ενσωμάτωσής της στην ΕΕ, τις καταστροφικές συνέπειες των βομβαρδισμών.Κοντολογίς, σταδιακά την ερχόμενη δεκαετία θα υπάρχουν στη γειτονιά μας τέσσερις χώρες με περίπου δέκα εκατομμύρια πληθυσμό η καθεμιά. Η Ελλάδα, η Σερβία, η Βουλγαρία και η «μεγάλη» Αλβανία. Η τελευταία, εφόσον βέβαια, πάψει να είναι η «Κολομβία των Βαλκανίων» και αναπτυχθεί σε μια υγιή οικονομική βάση, θα ορθοποδήσει ύστερα από δεκαετίες. Στο μεταξύ ένα κρατίδιο θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να υφίσταται: Τα Σκόπια. Εάν δεν τα καταφέρει, είτε θα διατηρηθεί ως μια «βαλκανική Ανδόρα» και τοπική ζώνη ελευθέρων συναλλαγών, ή θα διαμοιραστεί με ποικίλους τρόπους ανάμεσα στους γείτονές του. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 21/02/2008 10:06:34

  ή θα διαμοιραστεί με ποικίλους τρόπους ανάμεσα στους γείτονές του.
  ----------------------------------------------
  Αυτό θα γίνει... γιατί πολύ απλά αυτό το κράτος στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια.

 2. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 21/02/2008 10:42:47

  Όπου πάνε οι "απελευθερωτές" αυξάνεται στο έπακρο η εμπορεία ναρκωτικών. Οι Ταλιμπάν απαγόρευαν δια ΘΑΝΑΤΟΥ την καλλιέργεια κλπ του οπίου. Σήμερα η αύξηση είναι ...2300 %! Το Κοσσυφοπέδιο έγινε το "Αφιόν Καρα-χισάρ" = "η μαύρη ακρόπολη του οπίου" στην Ευρώπη, εκτοπίζοντας τους Τούρκους από την πρώτη παραδοσιακά θέση. Στην Ελλάδα, ΔΕΝ κυκλοφορεί απολύτως καμίας άλλης προέλευσης ναρκωτικό. Αυτά περί Ζωνιανών είναι για να πείθουν "ευήκοα ώτα" ...Αυτιάδων. Αυτό που έβγαζαν στα Ζωνιανά, δεν φθάνει ούτε για μια μέρα στην ...Αγία Βαρβάρα! άντε, μαζί με το Ζεφύρι. Να συνεργάζονται, ναι. Πάντως, έχουμε βρει, ΗΔΗ, τον μπελά μας με τους Αλβανούς. Ναρκωτικά, φόνοι, ληστείες, πορνεία- σκλαβοπάζαρο, τράφικινγ είναι δεδομένα, πλέον. Οι Αλβανοί δημοσιογράφοι δηλώνουν στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κανάλια (Αλφα) ότι "όπου μένουν Αλβανοί, είναι Αλβανία"! Και καταφθάνει κι ο "μικρός και συμπαθής" Τσενάι με το κόμμα των "Αλβανόφωνων Ελλάδας".
  Απ' την άλλη, υπάρχουν Αλβανοί που είναι καϊνάρηδες! Οικογένειες, βέβαια. Αυτοί πρέπει να προστατευθούν και ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ "τον μπούλο". Πολύ εύκολα φαίνονται τα ζευγάρια που δουλεύουν και οι δυο, τα παιδιά πάνε σε σχολεία, φροντιστήρια, γυμναστήρια, κολλάνε ΙΚΑ, είναι καθαρά, παστρικά.

 3. Lakis Velotris avatar
  Lakis Velotris 23/02/2008 20:36:00

  ΠΥΚΑΓΙΑ ΠΥΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΙΡΙΑ
  ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ
  ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ
  ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΙΑ
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΛΑΒΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.