Πως θα διαχειριστεί το Μαξίμου την «κρίση Μπαλτάκου»;
03/04/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως θα διαχειριστεί το Μαξίμου την «κρίση Μπαλτάκου»;

Το κρίσιμο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να διαχειριστεί το αυτογκόλ Μπαλτάκου και να αντεπιτεθεί

Πριν από μια ημέρα γράφαμε εδώ στο antinews για τις δύο Ελλάδες. Εκείνη που παλεύει και βγαίνει από την κρίση και την Ελλάδα της μιζέριας και της καταστροφολογίας.

Δύο χρόνια τώρα αυτή η κυβέρνηση και ειδικά ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα έχουν κάνει τα πάντα για να φτάσει η οικονομία εδώ που βρισκόμαστε, για να μην προκληθεί πολιτικό χάος, για να μην χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, για να μην πέσει το κράτος στα χέρια άχρηστων.

Κι εκεί που πάει να πάρει ανάσα η χώρα, την ώρα που οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών είναι στην Ελλάδα και δεν φείδονται εγκωμίων για την ελληνική πρόοδο, τη στιγμή που ο Στουρνάρας ανακοινώνει ότι υπάρχει μαξιλάρι 11 δισ. που θα χρησιμοποιηθεί για να μην πάει η χώρα σε νέο δάνειο και νέο μνημόνιο, να ‘σου και σκάει ο ...Μπαλτάκος.

Είναι κρίμα τόσες θυσίες, τόσος αγώνας και τόσος πόνος να χαθούν (αν χαθούν βεβαίως) γιατί τα διάφορα «περιβάλλοντα» έχουν προσωπικές ατζέντες και στρατηγικές. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι το «περιβάλλον» των εκάστοτε πρωθυπουργών είναι εκείνο που συνήθως προκαλεί τις μεγάλες κρίσεις. Ίσως κάποιοι δεν άκουγαν τις φωνές και τις προειδοποιήσεις. Τώρα θα πρέπει να διαχειριστούν μια σοβαρή κρίση. Αφού έφτασαν στο σημείο να κάνουν μάγκες τον Τσίπρα τότε τι να πεις κανείς; Η πολιτική επιστήμη σηκώνει τα χέρια της ψηλά με την ανικανότητα ορισμένων που άφησαν πρόσωπα και καταστάσεις να καπελώσουν την πρώτη μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας και τα πρώτα χαμόγελα έπειτα από τόσα χρόνια πίκρας.

Οι απανωτές συσκέψεις που έγιναν στο Μαξίμου και οι πληροφορίες ότι το κλίμα ήταν εξαιρετικά βαρύ, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που δεν είναι καθόλου καλή για το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο Μπαλτάκος έβαλε το πιο άσχημο «αυτογκόλ» στη θητείας τη κυβέρνηση. Άλλωστε, μπήκε στο... ‘90, την στιγμή που η κυβέρνηση είχε αλλάξει την ατζέντα, αισιοδοξούσε και είχε φύγει από την εσωστρέφεια και τα όσα προηγήθηκαν και έγιναν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Όλες οι δημοσκοπήσεις που είχαν στα χέρια τους στη Νέα Δημοκρατία έδειχναν ότι το κόμμα θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις ακόμη και να αναδειχθεί νικητής τη βραδιά των ευρωεκλογών. Ή τουλάχιστον να περιορίσει μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση Μπαλτάκου ήρθε λίγες ώρες μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης, μια ομιλία που προκάλεσε συγκίνηση και έκανε αίσθηση στους Ευρωπαίους. Παράλληλα, ήρθε την ίδια ακριβώς στιγμή που ο Γ. Στουρνάρας ανακοίνωνε «άσπρη τρύπα» 11 δισ. ευρώ και έξοδο στις αγορές με ένα επιτόκια λίγο πάνω από 6% που είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα.

Όλα αυτά χάθηκαν, τουλάχιστον επικοινωνιακά, και το Μαξίμου καλείται να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κρίση με αδιευκρίνιστες αυτή τη στιγμή επιπτώσεις στην πορεία προς τις εκλογές. Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στις επόμενες δημοσκοπήσεις; Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και φυσικά της Χρυσής Αυγής; Και το κυριότερο: Πώς θα πείσει η κυβέρνηση τους πολίτες για την αξιοπιστία της δικής της και βεβαίως της δικαιοσύνης, αν και αυτό δεν είναι δουλειά του Μαξίμου. Οι δικαστές ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς παρεμβάσεις και είναι ήδη έξαλλοι γιατί τους εμπλέκουν σε πολιτικά παιχνίδια. Πώς είναι δυνατόν, λένε, να υπάρχει συνωμοσία κατά τη Χρυσής Αυγής και να εμπλέκονται τόσοι πολλοί δικαστικοί, θύματα και μάρτυρες;

Έτσι, λοιπόν, η περίοδος μέχρι το Πάσχα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη για τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση. Τα καλά νέα για την οικονομία και η πολιτική στήριξη που θα δώσει η Αγκελα Μέρκελ στις 11 Απριλίου που θα έρθει στην Αθήνα, είναι αυτά που θα μπουν πρώτα στο κυβερνητικό κάδρο. Φτάνουν, όμως, αυτά ή υπάρχει κίνδυνος η «βόμβα Μπαλτάκου» να έχει προκαλέσει πιο βαθιές πληγές;

Αυτό είναι το πιο κρίσιμο στοίχημα της κυβέρνησης. Να διαχειριστεί το αυτογκόλ και να αντεπιτεθεί. Με θεσμικές παρεμβάσεις που θα διαλύουν παρακρατικούς μηχανισμούς, προσωπικές ατζέντες και άλλα ύποπτα παιχνίδια; Με αλλαγές στο επιτελείο του Μαξίμου; Με αντεπίθεση στο μέτωπο των δημοτικών εκλογών ή των ευρωεκλογών μέσω ανακοινώσεων δυνατών ονομάτων στις λίστες; Ό,τι κι αν κάνει ο κ. Σαμαράς πρέπει να το κάνει γρήγορα διότι υπάρχει ο κίνδυνος ο «ιός Μπαλτάκου» να μολύνει σοβαρά την κυβέρνηση

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/04/2014 07:48:40

  Το πρώτο πράγμα είναι η συνειδητοποίηση των μετώπων. Κάποιοι σαν τον Μπαλτάκο δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ΧΑ είναι εχθρός όσο και το ΚΚΕ.Ζουν ακόμη στην εποχή του ψυχρού πολέμου.Κάθε σχέση με τη ΧΑ πρέπει να κοπεί με το μαχαίρι.Όποιος στη ΝΔ έχει παρόμοιες σχέσεις πρέπει να τις κόψει ή να φύγει. Είπατε ότι ο Σαμαράς αγωνίζεται τόσο καιρό.Γιατί αγωνίζεται;Για να μείνουμε στην Ευρώπη.Η ΧΑ όμως είναι αντιευρωπαικό αντιμνημονιακό κόμμα πέρα από ναζιστικό και κόμμα ρουφιάνων όπως έδειξε και η ιστορία του βίντεο.Κυνήγι μέχρι τέλους λοιπόν.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 03/04/2014 08:40:04

   Συμφωνώ με την δεύτερη παράγραφο, αλλά όχι πλήρως με την τρίτη. Η Χ.Α. αυτή τη στιγμή, ως πολιτικός οργανισμός, είναι απέναντι. Αλλά ο Σαμαράς θα κερδίσει ψήφους όχι εάν μείνει σε μια στείρα φιλοευρωπαϊκή ρητορική, αλλά αν προασπίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρώπη. Όχι δηλαδή "Ευρώπη για την Ευρώπη", όπως μας είχαν τρελάνει οι μνημονιακοί μέχρι το 2012, αλλά "Ευρώπη για την Ελλάδα". Μόνον μια τέτοια πολιτική μπορεί να γίνει αποδεκτή. Και βέβαια, ο Σαμαράς πρέπει να αναδειχθεί ως η κατεξοχήν αντιμνημονιακή δύναμη: Αφού αυτός είναι που μας βγάζει από το Μνημόνιο, ενώ όλοι οι άλλοι "αντιμνημονιακοί" κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνουμε.

 2. gikon avatar
  gikon 03/04/2014 08:21:16

  Η εμπειρία μας έχει δείξει, ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις εκβιαστικοαποκαλυπτικών video, τα ντοκουμέντα δεν εμφανίζονται μια κι έξω. Γίνονται serial, για να αποκομιστούν τα μέγιστα δυνατά ωφελήματα.

 3. Nick avatar
  Nick 03/04/2014 08:35:39

  Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ευτυχεις. Φαίνεται να σπάει η ομερτά των πολικών δυνάμεων της χώρας.

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/04/2014 08:44:43

  Θα κάνω μία ασφαλή υπόθεση για το πώς θα χειριστεί η ΝΔ την υπόθεση Μπαλτάκου: Με τον "ασφαλέστερο" τρόπο: Θα απαγορεύσει τη λέξη "δεξιός", "δεξιά", η δεξιά ομάδα του Σαμαρά θα απομονωθεί, θα υιοθετήσει και πάλι το μεσαιοχωρίτικο ιδεολόγημα. Ήδη η Βούλτεψη χθες είπε στη Βουλή ότι αντικομμουνιστές δεν έχουν θέση στη ΝΔ. Επιβεβαιώνεται η άποψή μου ότι ο συντηρητικός χώρος είναι κατ' ουσίαν άστεγος στην Ελλάδα, αφού το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ επιβάλλεται από τη φιλελέ μεταμαρξιστική αριστερά.
  Με αφήνει αδιάφορο το αν ο κάθε Σπηλιωτόπουλος μπαίνει στον κόπο "ως επ' εσχάτων των χρόνων" και παραμονές εκλογών να ασχοληθεί με τη λαθρομετανάστευση. Το πόνημά του ούτε μπήκα στον κόπο να το διαβάσω, σε τόση εκτίμηση τον έχω από τα πεπραγμένα του στο Υπ. Παιδείας, τα οποία γνωρίζω από ασφαλέστατες πηγές... Κατά τα άλλα, θα το πω και πάλι ότι το μόνο που έμαθα από τις ομολογίες Μπαλτάκου είναι κάτι που επίσης το γνώριζα: Δηλαδή, ότι σε σημαντικά θέματα που άπτονται της πολιτικής, οι ενέργειες των δικαστών είναι υπαγορευόμενες. Αν δεν ήταν υπαγορευόμενες, όλες οι έκνομες ενέργειες οργανωμένων ομάδων, είτε αυτές ανήκουν στην Άκρα Δεξιά, είτε στην Άκρα Αριστερά, θα είχαν μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης ΕΞΙΣΟΥ. Γι' αυτό και δεν ασχολούμαι με το θέμα. Μήπως νομίζετε ότι είπε ψέματα ο Μπαλτάκος όταν έκανε το σήμα με το τηλεφώνημα; Κανείς δεν το πιστεύει. Ούτε καν τα κομματόσκυλα της ΝΔ. Απλά, ο Μπαλτάκος φέρθηκε αφελώς και ο Κασιδιάρης αποφάσισε να παίξει τα ρέστα, φερόμενος με τρόπο ανέντιμο και παίρνοντας και άλλους στον τάφο μαζί του.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ΒΙΣ 03/04/2014 08:54:37

   Πέστα! Βέβαια, η Βούλτεψη είναι κόρη πρώην κομμουνιστή, οπότε είναι λογικό να μιλάει έτσι. Από εκεί και πέρα, εάν επαληθεθείς και η ΝΔ κάνει το λάθος να "χαρίσει" τον δεξιό χώρο στην Χ.Α., τότε ζήτω που καήκαμε. Το ακριβώς αντίθετο πρέπει να κάνει. Να υιοθετήσει δεξιά ατζέντα (έστω και αργά, πολύ καλά κάνει ο Σπηλιωτόπουλος) και να λεηλατήσει πολιτικά την Χ.Α. Να είναι απέναντι από την Χ.Α. ως πολιτικό οργανισμό, αλλά να μην διστάζει να υιοθετήσει τα θέματα εκείνα της πολιτικής της ατζέντας, που ο κόσμος θα ήθελα να τα ακούσει από τα συστημικά κόμματα.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΒΙΣ 03/04/2014 09:03:50

   "Μήπως νομίζετε ότι είπε ψέματα ο Μπαλτάκος όταν έκανε το σήμα με το τηλεφώνημα; Κανείς δεν το πιστεύει. Ούτε καν τα κομματόσκυλα της ΝΔ." Αυτή είναι η ουσία . ΚΑΝΕΙΣ δεν το πιστεύει. Αλλα τα κομματόσκυλα της ΝΔ επιμένουν αυτοκτονικά να συμπλέουν στο παραμύθι με τα τηλεοπτικά φερέφωνα των Καναλαρχών , που κάνουν τον κόσμο να βγάζει σπυράκια!

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ΣΤΕΛΙΟΣ 03/04/2014 09:13:03

    Υπάρχουν πολλοί που τα πιστεύουν και δεν βγάζουν σπυράκια. Μην νομίζεις ότι βγάζουν όλοι σπυράκια. Ας μην κρίνουμε μόνον εξ ιδίων τα αλλότρια. Το ότι ορισμένοι (αρκετοί) καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία στην πραγματικότητα, δεν σημαίνει τίποτε. Οι πολλοί πηγαίνουν με τη μάζα, με αυτό που τους "επιβάλλει" ο κυρίαρχος δημόσιος λόγος. Αλλά και πολλοί εξ αυτών που καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, μπορεί να εγκρίνουμε (σε πολιτικό επίπεδο) την τακτική της κυβέρνησης, μια που ωφελεί τη χώρα - και όχι επειδή κόβει ποσοστά από την Χ.Α. Μακάρι να υπήρχε συνταγματικό δικαστήριο να απαγορεύσει την Χ.Α., όπως και το ΚΚΕ και άλλα ακραία κόμματα. Δεν υπάρχει δυστυχώς. Τώρα είναι αργά για να αλλάξουν τροπάριο στην κυβέρνηση. Από τη στιγμή που το ξεκίνησαν έτσι, πρέπει να συνεχίσουν την εκδοχή της "εγκληματικής οργάνωσης" μέχρι τέλους.

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ Διογένης 03/04/2014 09:32:23

     Δεν νομίζω, αν ένα πράγμα έχει μάθει πιά η "μαζα" είναι να μην πιστεύει στα κανάλια. Οτι είναι αργά να αλλάξει τροπάριο η Κυβέρνηση , συμφωνώ. Δεν μπορούν να πουν "συγνώμη λάθος" , γιατί το θεμα δεν είναι πιά μόνο πολιτικό ,αλλα και ποινικό. Υπάρχει όμως και ο δρόμος της αθόρυβης και σταδιακής απεμπλοκής. Αλλα έτσι και αλλιώς ,το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαίου θα ανοίξει (και θα κλείσει) πολλούς δρόμους...

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Διογένης 03/04/2014 10:43:00

     Δεν υπεισέρχομαι στο νομικό μέρος της υπόθεσης ΧΑ, αλλά στην ουσία, δηλαδή στη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Όσο για τη ΧΑ, πιστεύω ότι δρα σαν πυρετός στον δεξιό χώρο, δηλ. επισημαίνει μία ασθένεια, αλλά δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση λύση για τον συντηρητικό χώρο. Θα έλεγα ότι είναι "λύση αυτοκτονίας" για τον συντηρητικό χώρο. Το να ταυτιστεί κανείς με ανθρώπους που συνειδητά αισθάνονται συγγένειες με τον ναζισμό, είναι προσβολή για τον έλληνα δημοκράτη συντηρητικό πολίτη.

     • ΝΙΚΟΣ Π avatar
      ΝΙΚΟΣ Π @ ΒΙΣ 03/04/2014 12:55:08

      ο παπαγεωργοπουλος γιατι εισεπραξε ισοβια; εδω δεν ειχε χειραγωγηση;

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ ΒΙΣ 03/04/2014 09:42:15

   Μια απλή απορία: γιατί δεν πέφτει τηλεφώνημα για κάθε σημαντική δικαστική απόφαση π.χ οι αποφάσεις για τα μισθολογικά διαφόρων κλάδων του δημοσίου.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Jimakos 03/04/2014 10:03:20

    Πλάκα κάνεις? Εκει δε σηκώνει παρεμβάσεις ,και οι δικαστές Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι!

   • Balafara Hunter avatar
    Balafara Hunter @ Jimakos 03/04/2014 11:18:37

    Δεν υπάρχει λόγος, για τηλεφωνήματα. Βρέθηκε απλούστερος τρόπος: «εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, το κόστος που θα προκύψει δεν μπορεί να καλυφθεί είτε με αύξηση φόρων, είτε με μείωση δαπανών. Θα αντιμετωπισθεί μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά», δες το εδώ στο antinews: Δικαστικές δικαιώσεις κοινωνικών ομάδων θα επιβαρύνουν τις ίδιες

    Πιο απλά, πιο οικονομικά, πιο δημοκρατικά, δεν γίνεται. Εξασφαλισμένη απόδοση δικαιοσύνης, χωρίς τηλέφωνα και μεσάζοντες.

    • Jimakos avatar
     Jimakos @ Balafara Hunter 03/04/2014 12:49:17

     Αυτό ξέρουμε πολύ καλά οτι είναι στάχτη στα μάτια των υπολοίπων. Μείωση μισθού που κρίθηκε αντισυνταγματική θα αντιμετωπισθεί με άλλη μείωση μισθού; Αν υπήρχαν ισοδύναμα μέτρα θα τα είχαν πάρει προ πολλού!

     • Balafara Hunter avatar
      Balafara Hunter @ Jimakos 03/04/2014 13:25:38

      Προειδοποίηση-εκβιασμός λέγεται, όχι στάχτη στα μάτια. Τους λέει, μην πάτε στα δικαστήρια γιατί θα βγείτε και κερατάδες και δαρμένοι.

  • Γιαννης avatar
   Γιαννης @ ΒΙΣ 03/04/2014 09:44:37

   το νόημα που έκανε ο Μπαλτάκος στο αυτί του ειναι η ΕΥΠ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 03/04/2014 12:04:07

   Εάν ο "συντηρητικός χώρος" αποτελείται από ηλιθίους και αγραμμάτους πολύ καλά κάνει και είναι άστεγος. Οι ασφαλείς υποθέσεις σου βασίζονται στη μεταπολιτευτική εμπειρία που ΟΜΩΣ προέκυψε επειδή κάποιοι αγράμματοι και άσχετοι με τη διεθνή πραγματικότητα έχασαν τη μισή Κύπρο και δαιμονοποίησαν έτσι όλο το "συντηρητικό χώρο". Τώρα ένας άλλος άσχετος με τη διεθνή πραγματικότητα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την ύπαρξη ναζιστικών κομμάτων στην Ευρώπη,ο Μπαλτάκος,νόμιζε ότι μπορεί να έχει επαφές και να ίσως και να συγκυβερνήσει με τη ΧΑ και την ίδια στιγμή να ζει από τα δάνεια της Ευρώπης και φυσικά του ΔΝΤ.Για φαντασθείτε συγκυβέρνηση με τη "σοβαρή ΧΑ" και υπουργό το Μιχαλολιάκο που αποκάλεσε πίθηκο τον Αντετονκούμπο λόγω του χρώματός του,δηλαδή έμμεσαείπε πίθηκο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Αλλά αυτά δεν ενδιέφεραν τον Μπαλτάκο που έχει μείνει στην αρχαία Σπάρτη και την Κρυπτεία.Τι να ασχολούμαστε τώρα με το σύγχρονο κόσμο και τις δικές του ιδεολογικοπολιτικές κινήσεις. Ο Σαμαράς είναι το τελευταίο χαρτί του "συντηρητικου κόσμου" και κοντευουν να το κάψουν οι αγράμματοι. Πολύ καλά θα κάνει να υιοθετήσει τους μεσαιοχωρίτες εάν οι δικοί του είναι άσχετοι και αγράμματοι.

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 03/04/2014 08:49:06

  Κουράγιο βρε! Είναι δυνατόν να χάνει τη μπάλα η κυβέρνηση μετά από ένα τέτοιο ζήτημα; Όπως έλεγαν και άλλοι σχολιαστές χθες, δεν είμαστε στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα είμαστε. Εδώ ο Σημίτης γκριζοποίησε το μισό Αιγαίο και ταπείνωσε τη χώρα για δεκαετίες στα Ίμια και μερικούς μήνες μετά εκλεγόταν πανηγυρικά πρωθυπουργός. Το φιάσκο-προδοσία Οτσαλάν οδήγησε σε καρατόμηση των τριών πιο σημαντικών υπουργών της τότε κυβέρνησης Σημίτη, αλλά λίγους μήνες μετά όλα καλά, σαν να μην έτρεχε τίποτα. Και πόσα ακόμη να θυμηθούμε... Θα το πω κυνικά: Λαός που πιστεύει ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση με βάση το φρόνημα και μόνον, και από κει και πέρα με τα αεροβόλα του Κασιδιάρη και τη μουσειακή συλλογή όπλων του Πάλλη, δεν είναι σοβαρός. Αν τώρα υπάρχουν άνθρωποι που "πέφτουν από τα σύννεφα", τότε αυτούς δεν τους αξίζει τίποτε άλλο παρά το χειρότερο δούλεμα. Είναι προφανώς οι ίδιοι που πίστεψαν το "λεφτά υπάρχουν"; Ο ίδιος λαός είναι. Είτε λοιπόν ο Μπαλτάκος είπε πράγματα που όλοι αντιλαμβανόμασταν (οπότε δεν έγινε και τίποτα), είτε είπε πράγματα που οι περισσότεροι δεν τα αντιλαμβανόταν, οπότε είναι έτοιμοι να φάνε ό,τι δούλεμα τους σερβίρει το γκουβέρνο. Προφανώς, με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, συμβαίνει το δεύτερο. Η κυβέρνηση να ξαναδιαβάσει προσεκτικά τον Μακιαβέλι και να μην ανησυχεί για τίποτα. Το χειρότερο χτύπημα για εμένα είναι όχι τόσο πολιτικό, αλλά ψυχολογικό εναντίον του ίδιου του Σαμαρά. Όταν ο στενός σου συνεργάτης σε προδίδει και συνεργάζεται με τον εχθρό, τότε καταρρέουν όλα γύρω σου και αναρωτιέσαι αν υπάρχει κανένας στον οποίον μπορείς να βασιστείς. Πόσο μάλλον που ο Σαμαράς είναι από τη φύση του συγκεντρωτικός και εμπιστεύεται έναν κλειστό κύκλο ανθρώπων. Το πλήγμα είναι πάρα πολύ μεγάλο και ενδέχεται να κάνει τον Πρόεδρο να μην μπορεί να λειτουργήσει για ένα χρονικό διάστημα. Η πληγή Μπαλτάκου στο ηθικό του και στην ψυχολογία του θα κάνει καιρό να κλείσει, αν κλείσει ποτέ εντελώς. Πρέπει να ανακάμψει όμως, δεν έχει άλλα περιθώρια, αλλά πρέπει στο εξής να χρησιμοποιεί καλύτερα κριτήρια στην επιλογή των συνεργατών του. Και δεν είναι ανάγκη να είναι και της απολύτου εμπιστοσύνης του. Το έχει ήδη κάνει, θα πρέπει να το ξανακάνει και να επεκτείνει τον κύκλο των ανθρώπων, με τους οποίους συνεργάζεται στενά. Απόλυτη εμπιστοσύνη όμως τελικά δεν μπορεί να υπάρχει. Ούτε τον εαυτό μας δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε απόλυτα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Διογένης 03/04/2014 10:10:55

   Κανείς πολιτικός,ειδικά δεξιός,δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε κανένα παλιό συναγωνιστή και φίλο από την εποχή του ψυχρού πολέμου όπως ήσαν φίλοι ο Σαμαράς με τον Μπαλτάκο.Τότε ήσαν άλλα τα μέτωπα και άλλα είναι τώρα.Τώρα υπάρχει μια μεγάλη μερίδα παλαιοδεξιών που είναι αντιδυτικοί και αντιευρωπαιστές και ρωσόφιλοι.Τους βλέπουμε παντού και η ΧΑ είναι χαρακτηριστικό κόμμα αυτού του τύπου.Το 1985 δεν υπήρχε κανείς.Ρωσόφιλοι ήσαν μόνο οι κομμουνιστές και εν γένει οι αριστεροί.Κατά συνέπεια δεν ξέρεις εάν ο παλιός φίλος την είδε ξαφνικά αντιευρωπαίος και δουλεύει εναντίον σου όταν εσυ θέλεις να στερεώσεις την Ελλάδα στην ΕΕ.Μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Εάν ετίθετο σήμερα στην Ελλάδα το δίλημμα της Ουκρανίας με την ΕΕ ή με την Ρωσία θα είσαστε βέβαιος ποιός από τους παλιούς αντισοβιετικούς δεξιούς φίλους σας θα προτιμήσει τι; Και ακόμη πιο πιθανό ειναι ένας φιλος σας να κοιμάται ακόμη με την παλιά διαίρεση και να εκμυστηρεύεται πράγματα σε κάποιον που θεωρεί "σύμμαχο" επειδή είναι δεξιός σαν τον Κασιδιάρη ενώ αυτός είναι τόσο αντίπαλος όσο ήταν οι κκεδες πριν 50 χρόνια.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ψυχραιμια 03/04/2014 12:38:50

    Έγραφα και χθες ότι το πρόβλημα του Μπαλτάκου είναι ότι αποδείχθηκε κακός επαγγελματίας. Μπορεί π.χ. σε ένα διαζύγιο, ως δικηγόρος, να έβλεπε ότι η σύζυγος είχε περισσότερα δίκια από τον σύζυγο πελάτη του. Τι σημαίνει αυτό; Άντε, το πολύ πολύ να πει μια κουβέντα στον πελάτη του. Έχει το δικαίωμα να βρίσκεται ιδιωτικά με την σύζυγο και να λέει "όλα τα δίκια είναι δικά σου"; Και μετά να διακινδυνεύει να τον έχει μαγνητοσκοπήσει η σύζυγος και να τον βγάλει στο δικαστήριο; Έτσι είναι και με τις πολιτικές προτιμήσεις. Οι εκλεκτικές πολιτιστικές και θρησκευτικές συγγένειες με τη Ρωσία δεν μπορούν πια να κρυφτούν μετά την πτώση του κομμουνισμού. Ως τότε δεν υπήρχε στο προσκήνιο η Ορθοδοξία και η πολιτισμική ενότητα, αφού αυτά έτσι κι αλλιώς ήταν υπό διωγμό στον κομμουνισμό. Τώρα που αυτά όλα είναι στο προσκήνσιο, αναβιώνουν οι αδιαμφισβήτητοι πολιτιστικοί δεσμοί, και αυτό έχει και ορισμένες αναπόφευκτες πολιτικές συνέπειες. Ξεκινώντας από την πολιτική άποψη όλων μας. Όχι μόνον των δεξιών, αλλά και των μη δεξιών. Αλλιώς βλέπει τη Ρωσία σήμερα ένας αριστερός, αλλιώς την έβλεπε την ΕΣΣΔ πριν από 25 χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει γεννηθεί εχθρότητα για τις ΗΠΑ, αλλά σημαίνει ότι δεν υπάρχει πια το "άσπρο-μαύρο" του ψυχρού πολέμου. Ο κόσμος είναι πολυ-πολικός πλέον, έχουμε ξεφύγει πια και από τη μονοπολικότητα της δεκαετίας του 1990. Από εκεί και πέρα, όμως, η χώρα κάνει τις στρατηγικές και συμμαχικές επιλογές της. Καλές οι συμπάθειες, καλοί οι πολιτισμικοί δεσμοί, αλλά πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα της χώρας. Εάν τα συμφέροντα της χώρας παραμένουν με τις ΗΠΑ και το δυτικό μπλοκ (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό σήμερα, εν μέσω αυξανόμενης αντιπαλότητας ΗΠΑ-Γερμανίας), τότε η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι με τις ΗΠΑ και όχι με τη Ρωσία. Συμπάθειες ξε-συμπάθειες δεν έχουν χώρο σε μια σοβαρή πολιτική. Και όπως ο δικηγόρος Μπαλτάκος δεν θα επιτρεπόταν να έχει πολλά-πολλά με την αντίδικο σύζυγο σε μια υπόθεση διαζυγίου, έτσι και ο πολιτικός ανήρ Μπαλτάκος δεν επιτρέπεται να κάνει πολιτική με βάση τις προσωπικές του απόψεις. Αν ήταν δηλαδή σωστός επαγγελματίας, όλα αυτά δεν θα είχαν καμία σημασία. Δεν ήταν. Αυτή είναι η ουσία κατά τη γνώμη μου. Δεν μπορούμε να τον κρίνουμε με βάση το αν έχει ή όχι συμπάθεια για την Ρωσία.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Διογένης 03/04/2014 10:46:26

   Επειδή ακριβώς ΟΛΟΙ στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι χειραγωγούμενες σε μείζονα θέματα (ενίοτε και σε ελάσσονα...), γι' αυτό και το θέμα Μπαλτάκου δεν θα κάνει ζημιά στη χώρα των χοντρόπετσων. Σε άλλη χώρα, θα είχε πέσει κυβέρνηση...

 6. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 03/04/2014 08:57:24

  ...Μπάς και αρχίσουν μερικοί να καταλαβαίνουν πως το ζήτημα δεν μπορεί να κουκουλωθεί με τη λογική "ε ,είπε μια μακακία ο Μπαλτάκος!" http://www.bbc.com/news/world-europe-26857479

 7. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 03/04/2014 09:01:07

  Επειδή υπάρχει ομοφωνία όλων πλην ΚΚΕ (ακόμα και ο ΓΑΠ έκανε δήλωση εναντίον του Σαμαρά) ο μόνος τρόπος είναι να τους ξεμπροστιάσει όλους μαζί για την υποκρισία τους στο θέμα της ΧΑ όλους τους τελευταίους μήνες. Και επιτέλους να κάνει σαφές στη δεξιά δεξαμενή της ΝΔ, ότι μόνη αυτή πολεμάει εναντίον τους.

 8. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 03/04/2014 09:09:11

  Απλά, ο άνθρωπος είπε την αλήθεια, άλλοι θέλουν καθάρισμα τα λέει και τα γράφει πολύ καλά ο Φαήλος.

 9. Νεύτων avatar
  Νεύτων 03/04/2014 09:12:31

  Ο αρθογράφος θέτει τις βασικές γραμμές διαχείρισης της κρίσης και στο τέλος τα ερωτήματα: "Με θεσμικές παρεμβάσεις που θα διαλύουν παρακρατικούς μηχανισμούς, προσωπικές ατζέντες και άλλα ύποπτα παιχνίδια;" Το έχουν επισημάνει όλοι οι αναλυτές: Οι θεσμικές παρεμβάσεις πρέπει να είναι στοιχειοθετημένες, ακριβείς, χειρουργικές. Όποια παρέμβαση και να γίνει τώρα, θα υπάρχει πάντα η υποψία ότι δε στηρίζεται σε ουσιαστικά στοιχεία. Έμπλεξε το Μαξίμου, και μάλιστα έμπλεξε πολύ άσχημα. Να υπάρξει κάποιος ΣΟΒΑΡΟΣ από την Κυβέρνηση και να απαριθμήσει τα στοιχεία ένα-ένα. Με λεπτομέρειες που να περιγράφουν ακριβώς για ποιο λόγο οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί είναι παρακρατικοί (αλήθεια, σε ποιους παρακρατικούς μηχανισμούς αναφέρεται ο αρθρογράφος; Ήταν ο Μπαλτάκος παρακρατικός;). Η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Θέλει πολλή δουλειά για να πειστεί ο κόσμος ότι α) θα διαλυθούν αυτοί οι παρακρατικοί μηχανισμοί, β) δικαίως οι διωκόμενοι της ΧΑ είναι κατηγορούμενοι, γ) θα ρίξουν κάποιοι των εγωισμό τους και θα σταματήσουν να γράφουν τις προσωπικές τους ατζέντες. Αισθάνονται Θεοί εκεί μέσα στο Μαξίμου και δεν έχουν καταλάβει ότι "σήμερα είναι, αύριο δεν είναι", όπως κι άλλοι "Θεοί" της παράταξης. Και προς Θεού, να σταματήσει αυτή η εργολαβία από τα ΜΜΕ, που μετά την είδηση της μεγίστου ηλιθιότητας του Μπαλτάκου, ξαναβγάζουν φωτό με ΧΑυγίτες με όπλα, στολές, χαιρετισμούς, σύμβολα κλπ. Βγάζει μάτι, είναι ανιτιαισθητική, άκομψη και κουραστική πλέον. Πάμε παρακάτω τώρα. "Με αλλαγές στο επιτελείο του Μαξίμου;" Ναι! Με πολλά θαυμαστικά! Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κάνει μία ομάδα ανθρώπων που δε θα είναι πολιτικοί. Οι φίλοι σαφώς και μένουν, η αγνωμοσύνη είναι ανήθικη. Αλλά, εδώ πλέον χρειάζεται φρέσκο αίμα. Οι πολιτικές στρατηγικές του περιβάλλοντος Σαμαρά δεν έχουν Όραμα. Είναι εγκλωβισμένες στη διαχείριση και στους ελιγμούς. Απαιτείται μία ανανεωμένη ομάδα σε πρόσωπα, ακούραστοι εργάτες, που σιγά-σιγά θα αλλάξουν το προφίλ του Αντώνη Σαμαρά. Θα τον κάνουν προσιτό στον κόσμο, θα πάρουν από πάνω του τη χροιά του οικονομολόγου και θα του δώσουν αυτή του Οραματιστή. Του ηγέτη που είναι απαλλαγμένος από την καθημερινή τρβή με διαγράμματα και EXCEL, που δε μιλάει πλέον για νούμερα, αλλά βγαίνει μπροστά, περπατάει στους δρόμους, με πίστη στο Όραμά του για την Ελλάδα του 2021. Θα μου πείτε, πού θα βρει φρέσκο αίμα που θέλει να δουλέψει στους ρυθμούς τους δικούς του. Ο τόπος είναι γεμάτος από τέτοιους ανθρώπους με μοντέρνες ιδέες, που δε δίνουν λογαριασμό για ιδεολογικές αντιπαραθέσεις του χθες, του στυλ, "είμαι αντιαριστερός, είμαι δεξιός, είμαι άθεος ή Χριστιανός πιστός...". Τρίχες! Όλα αυτά είναι τρίχες πλέον! Ειδικά για τη νεολαία που ψάχνει ένα Όραμα, μία Ελπίδα, κάτι διαφορετικό. Ο Αντώνης Σαμαράς, ως άνθρωπος, έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να τονίσει αυτή τη διαφορετικότητά του, αλλά οι γύρω του, πλήν μίας εξαίρεσης, μου δίνουν την εικόνα ότι είναι κολλημένοι στις τακτικές και τη γλώσσα της δεκατετίας του 80. Βαρέθηκα να ακούω για δεξιά κι αριστερά, κι ας είμαι δεξιός ως το κόκκαλο. Βαρέθηκα να ακούω για Καραμανλικό κόμμα, ή φιλελεύθερο κόμμα, ή κεντροδεξιά και να τονίζεται συνεχώς η αντίθεση με τους άλλους. Αυτά πέρασαν! Θέλω να ακούσω για Παιδεία, Ανάπτυξη, Υγεία, Βιομηχανία, Παραγωγή. Για τρόπους εφαρμογής και όχι αερολογίες ή ευχολόγια. Και όχι νούμερα, νούμερα, νούμερα που η κάθε αντιπολίτευση θα τα αμφισβητήσει την επόμενη στιγμή. Οδικό χάρτη θέλω να δω! Από ένα επιτελείο που θα σχεδιάσει τη Νέα Ελλάδα. Με λογική Ευρώπης. Είναι τόσο απλό... "Με αντεπίθεση στο μέτωπο των δημοτικών εκλογών ή των ευρωεκλογών μέσω ανακοινώσεων δυνατών ονομάτων στις λίστες;" Καλά, αυτό το τρένο έφυγε. Πραγματικά θα είναι πολύ '"Μπαλτάκος" αν κάποιος πιστεύει ότι θα γίνει κάτι εδώ. Η παράταξη είχε τη χρυσή ευκαιρία να κατεβάσει στις δημοτικές εκλογές, ονόματα νέων ανθρώπων, όχι βουλευτών ή πολιτευτών, και κατέβασε πάλι μία από τα ίδια. Και φταίει η ίδια η παράταξη που δεν ενέπνευσε, δε στήριξε ή αδιαφόρησε να εμφανιστούν νέοι άνθρωποι που θα έδιναν ένα άλλο πρόσωπο, αυτό που θέλει τελικά η κοινωνία και που φοβάμαι ότι θα το συνειδητοποιήσει η παράταξη το βράδυ των εκλογών. Ας μη μιλήσω παραπάνω. Όσο για τις ευρωεκλογές... Δεν έχω μία εικόνα, μία ξεκάθαρη ενημέρωση, ποιοι και γιατί κατεβαίνουν. Πού είναι οι επιτυχημένοι τεχνοκράτες; Που είναι οι γνώστες; Πού είναι τα νέα πρόσωπα; Υπάρχουν; Γιατί δεν εμφανίζονται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ να παρουσιάσουν ποια Ευρώπη θέλουν; Γιατί δε βγαίνουν να δείξουν ένα πρόγραμμα για το πώς θα "ξεζουμίσει" κυριολεκτικά η Ελλάδα την Ευρώπη, με τις άπειρες ευκαιρίες που υπάρχουν. Αλλά τι να περιμένω κι εδώ; Βλέπω τι κάνουν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ, σήμερα... Ας μη συνεχίσω και εδώ... "Ό,τι κι αν κάνει ο κ. Σαμαράς πρέπει να το κάνει γρήγορα διότι υπάρχει ο κίνδυνος ο «ιός Μπαλτάκου» να μολύνει σοβαρά την κυβέρνηση". Ήδη τη μόλυνε. Και δυστυχώς ο Αντώνης Σαμαράς μπήκε στη δίνη της ηλιθιότητας του φίλου του που τον πρόδωσε με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο. Ας πάρει παράδειγμα από τον Κ.Κ. Που δεν αντέδρασε τότε! Και η δίνη έγινε Άβυσσος. Ο Αντώνης Σαμαράς ΜΠΟΡΕΙ να αντιδράσει! Ας εμπιστευτεί τη διαίσθησή του. Είμαι σίγουρος ότι θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο, σε αντίθεση με το περιβάλλον του, πλην μίας εξαίρεσης...

  • στράτος avatar
   στράτος @ Νεύτων 03/04/2014 14:02:07

   "Και δυστυχώς ο Αντώνης Σαμαράς μπήκε στη δίνη της ηλιθιότητας του φίλου του που τον πρόδωσε με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο."
   Χάνουμε την ουσία - αντί να καταδικάζουμε την πράξη, καταδικάζουμε αυτόν που την δείχνει... ειλικρινά, τέτοια στενοκεφαλιά δεν την καταβαίνω... αυτό είναι το πρόβλημα; Ο Μπαλτάκος που βγήκε και έβγαλε τα άπλυτα στην φόρα είναι το πρόβλημα; Τα άπλυτα αυτά καθαυτά, δεν είναι πρόβλημα; Καθαρά πολιτικάντικη αντιμετώπιση... αυτή είναι η "εκκαθάριση" που περιμένουμε;

 10. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 03/04/2014 09:20:24

  Συμφωνώ: το baltak-gate είναι μια επικοινωνιακή "φούσκα". Πώς θα σπάσει? Με μια μεγαλύτερη επικοινωνιακή "κρότου-λάμψης". π.χ. αν "διέρρεαν" βίντεο της δικογραφίας, που παρουσιάζουν απτά στοιχεία πρόθεσης τέλεσης εγκληματικών πράξεων από υψηλόβαθμο ΧΑ-γίτη (όχι παρελέσεις και αεροβόλα). Ας σκάψουν, κάτι θα έχουν βρει στα κατασχεμένα PC... Έτσι, για να μην ξεχνάμε την ουσία: ότι έχουμε να κάνουμε με εγκληματική οργάνωση.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Κόνδωρας 03/04/2014 09:36:48

   baltak-gate!!!!! Φοβερό!!!! Τέλος πάντον , κάποιοι θα παρακαλάνε να κάνει αυτές τις μέρες την αναμενόμενη επίθεσή του ο Ξηρός (εμείς τον ξεχάσαμε αλλα αυτός δε μας ξέχασε...) μπάς και ξεχαστεί λίγο το baltak-gate!

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ ΣΤΕΛΙΟΣ 03/04/2014 10:20:36

    ... νά μια ιδέα...

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Κόνδωρας 03/04/2014 09:40:26

   Πάντως συμπλέεις πλήρως με τις αποκαλύψεις του Μπαλτάκου, αφου παραπάνω... προτείνεις να διαρεύσει για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας υλικό απο την "απόρητη" δικογραφία της "ανεξάρτητης" Δικαιοσύνης! Ουτε εσύ λοιπόν δεν πιστέυεις πως η ιστορία δεν είναι κατευθυνόμενη!!!!

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ ΣΤΕΛΙΟΣ 03/04/2014 10:19:55

    Ο όρος "ανεξάρτητη δικαιοσύνη", σε διεθνές επίπεδο, είναι εφάμιλος του όρου "λαϊκή κυριαρχία", αναφορικά με τον βαθμό επιτυχίας της εφαρμογής τους: ας μην έχουμε αυταπάτες, για να πέφτουμε λιγότερο συχνά από τα σύννεφα. ΟΜΩΣ, το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Η κυβέρνηση έχει μια δουλειά να κάνει, έναν στόχο: ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Αυτό χρειάζεται σταθερότητα. Η φασιστική ΧΑ υπονόμευσε βάναυσα τη σταθερότητα: το σύστημα την ανέχθηκε, μέχρι το σημείο όπου έρευσε το αίμα του Φύσσα. Όταν ο Μ.Αλέξανδρος σκότωνε (δια χειρός Κλείτου) τον Παρμενίωνα (τον νο2 του στρατού) λόγω φόβων αποσταθεροποίησης, αυτό δεν τον απέτρεψε από το να ανακηρυχθεί "μέγας". Στην Ιστορία, το δίπολο "καλός-κακός" είναι για λαϊκή κατανάλωση. Αυτό που μετράει είναι τα έργα: "θέλω να πάω ΕΚΕΙ, ποιός είναι μαζί μου;". Και τελικά, η επιτυχία ή αποτυχία επίτευξης σκοπών, είναι αυτά που χρωματίζουν τα γεγονότα.

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ Κόνδωρας 03/04/2014 10:33:41

     Σταθερότητα σημαίνει ισχυρή κυβέρνηση ,και βέβαια όχι κυβέρνηση Σύριζα. Εκει πιστεύω συμφωνούμε. Αλλα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ισχυρή κυβέρνηση ΝΔ χωρις τους Δεξιούς ,που η ΝΔ τους έστειλε πεσκέσι στην Χ.Α με την "κεντρώα" πολιτική της ,που επισφραγίστηκε με το φιάσκο της "Χρυσαυγιάδας-Μπομπολιάδας". Αυτό φωνάζουμε τόσο καιρο , και κάποιοι "μαθητευόμενοι μαγοι" μας λένε...ναζιστές! Με αντιφασιστικά συνθήματα που θυμίζουν άπλυτους των Εξαρχείων, όχι μόνο δεν συσπειρωνεται ο κόσμος της Δεξιάς ,αλλα παίρνει ανάποδες ,καθώς μιά ζωή οι αριστεροί αποκαλούσαν τους Δεξιούς "φασίστες"!

     • Κόνδωρας avatar
      Κόνδωρας @ ΣΤΕΛΙΟΣ 03/04/2014 10:49:25

      Μα φυσικά: ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα αντλεί από πολλές πηγές. Δεξιός, για μένα, είναι ο πατριώτης, που σηκώνει τα μανίκια και δουλεύει, που φροντίζει την οικογένειά του, που δεν λουφάρει όταν η Πατρίδα τον καλέσει στα σύνορα, που θα βοηθήσει τον διπλανό του (είτε Έλληνα είτε Πακιστανό) να σταθεί όρθιος στα πόδια του, που ριγεί όταν βλέπει τη σημαία του όρθια, που ξέρει να αγαπά έμπρακτα όλο τον κόσμο, που είναι λεβέντης ακόμα και απέναντι στο Θεό, που ακούει πρόθυμα την άλλη άποψη αλλά δεν παρεκλίνει από το στόχο του, που παραδέχεται αντρίκια τα λάθη του και τα διορθώνει. Ο φασίστας, απλά σφετερίζεται τον πατριωτισμό, για να εκδηλώσει τα κυριαρχικά του κόμπλεξ.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Κόνδωρας 03/04/2014 15:29:40

      ᾿Εκεῖνο τό "πακιστανό" τί τό ᾿θελες;; ῾Ως ΔΕΞΙΑ, βγάζω φλοῦμπες ὅταν τούς βλέπω καί ὅταν ξέρω "τί καπνό φουμάρουν. . ."

     • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
      ΣΤΕΛΙΟΣ @ Φωτεινή 03/04/2014 15:33:59

      Να βοηθησουμε τον πακιστανό να σταθεί στα πόδια του...για να τρέξει να προλάβει τη γριούλα που στρίβει τη γωνία!

     • Κόνδωρας avatar
      Κόνδωρας @ ΣΤΕΛΙΟΣ 03/04/2014 16:22:01

      έλα... έλα... αμέσως έσπευσες... Δεν μιλάω για τον εγκληματία Πακιστανό.

     • Κόνδωρας avatar
      Κόνδωρας @ Φωτεινή 03/04/2014 16:20:24

      Κάποτε ρώτησα έναν Πακιστανό στο φανάρι: "γιατί ήρθες Ελλάδα;". Μου είπε: "στο πατρίντα μου, ντεν με πείραζε που ντεν είκε φαί, αλλά με πείραζε το νερό που ήταν βρώμικο". Τί δικαίωμα, ως άνθρωποι, έχουμε εμείς να τους διώξουμε; (δεν μιλάω για τους εγκληματίες)

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Κόνδωρας 03/04/2014 18:22:30

      Τα θες και τα λες ευλογημένε; Κι όποιος δεν φουμάρει από το δικό σου, είναι ακροδεξιός ε;

     • Κόνδωρας avatar
      Κόνδωρας @ ΚΜ 03/04/2014 20:35:22

      Πού ακριβώς το είδες αυτό; Βγάζε τα γυαλιά ηλίου, όταν είσαι μπροστά σε PC...

  • ελλην π.. avatar
   ελλην π.. @ Κόνδωρας 03/04/2014 10:44:11

   Αγαπητέ Κόνδωρα, δυστυχώς πάει χαμένο το ταλέντο σου. Σου τρώνε τα λεφτά οι ψευτοεποικινωνιολόγοι-Λούληδες και σία...Εσύ θα μπορούσες να κάνεις και το ΚΚΕ κυβέρνηση, αφού τα πάντα είναι επικοινωνιακές κροτίδες-πομφόλυγες για χάνους...

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ ελλην π.. 03/04/2014 11:14:52

    ... αν αυτό κατάλαβες, τότε... ό,τι πεις...

 11. Aegean times avatar
  Aegean times 03/04/2014 09:43:16

  Πόσο σοφότεροι γίναμε μετά το τρυφερό τετ-α-τετ Μπαλτάκου - Κασιδιάρη: O Μπαλτάκος αποκαλεί τον πρωθυπουργό μεγαλοαστό ... που δεν καταλαβαίνει και πολλά ... αν και αυτός τον συμβούλευε και του τα έλεγε .... Ο πρωθυπουργός είχε κρεμάσει τις ελπίδες του στον Δένδια και στον Αθανασίου να φέρουν εις πέρας την αποστολή " εκτέλεση εν ψυχρώ της ΧΑ " για να γυρίσουν πίσω τα έρμα τα ψηφαλάκια. Ο Μπαλτάκος αποκαλεί σιωνιστές το Εβραϊκό λόμπι της Αμερικής.... δηλαδή έχει την ίδια γνώμη με την ΧΑ. Η λιμανιότικη ορολογία πάει σύννεφο εντός της κυβερνήσεως . Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ο τσίπρας και το κοτέτσι του σύριζα. Η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη και εάν έχεις δικαστή δικό σου από το διπλανό χωριό, την ίδια πολιτική ιδεολογία (δεξιά αποκαλεί την Κουτζαμάνη ο Κασιδιάρης) είτε μπαίνεις φυλακή είτε βγαίνεις χωρίς να τρέχει τίποτα. Είμαστε σε καλό δρόμο.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Aegean times 03/04/2014 10:00:21

   Δεν γίναμε σοφότεροι ,γνωστά πράγματα είναι: "O Μπαλτάκος αποκαλεί τον πρωθυπουργό μεγαλοαστό" Ε , δεν είναι? Κανένα πρόβλημα εδώ ,και ο Παύλος Μελάς μεγαλοαστός ήταν, οπως και η προγιαγιά του Πηνελόπη Δέλτα. Τέτοιους μεγαλοαστούς , μακάρι να'χαμε κι'αλλους!. "Ο πρωθυπουργός είχε κρεμάσει τις ελπίδες του στον Δένδια και στον Αθανασίου .... για να γυρίσουν πίσω τα ψηφαλάκια" Και τον κρέμασαν. Αμφιβάλει κανείς? "Ο Μπαλτάκος αποκαλεί σιωνιστές το Εβραϊκό λόμπι της Αμερικής" Την ίδια γνώμη έχει και η πλειοψηφία του λαού του Ισραήλ!!! "Η λιμανιότικη ορολογία πάει σύννεφο εντός της κυβερνήσεως" Ε ,αν μας πειράζουν οι μεγαλοαστοί ,ας μη μας ενοχλεί η λιμανιότικη ορολογία ρε μαλ...κα! "Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ο Τσίπρας" Ποιος σοβαρός (και πατριώτης) άνθρωπος αμφιβάλει , πλήν των Δ.Υ που προσδοκούν επιστροφή στο χαμένο παράδεισο? "Η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη"... Ε ,εδώ πια πέφτουμε σπο τα σύνεφα!!

 12. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 03/04/2014 09:58:46

  Ξεκινάει πάλι το φιλελεύθερη Νεα Δημοκρατία, η Νεα Ελλάδα , μετά το αναμενόμενο πόλεμο της λέξης δεξιά ? ΓΙΑ να δούμε , διότι υποπτεύομαι ότι η ατζέντα θα αλλάξει ριζικά !!

 13. m.s avatar
  m.s 03/04/2014 10:24:12

  Η υποκρισία και ο τυχοδιωκτισμός της αντιπολίτευσης δεν έχει όρια.Λάβροι κατά της Χρυσής Αυγής και παράλληλα ζητούν την παραίτηση των υπουργών που αγωνίστηκαν να στείλουν το βόθρο φυλακή. Βλέπουν συνωμοσία τη στιγμή που το αίμα των οπαδών τους έρεε στα πεζοδρόμια!!

  • Κόνδωρας avatar
   Κόνδωρας @ m.s 03/04/2014 10:28:25

   Δεν είναι θέμα υποκρισίας: η αντιπολίτευση κάνει τη δουλειά της. Ο Σαμαράς πρέπει να κάνει τη δική του: η χώρα θα πάει μπροστά, και το baltak-gate θα είναι σε λίγο μια γλαφυρή ανάμνηση.

 14. gikon avatar
  gikon 03/04/2014 10:43:48

  Ο Τάκης Μπαλτάκος, πριν λίγο, στον Χατζηνικολάου και στον RealFM, δεν απέκλεισε να κυκλοφορήσουν και νέα video, στα οποία να λέει χειρότερα από τα χτεσινά, για τον Πρωθυπουργό.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ gikon 03/04/2014 13:27:51

   Τσίρκο. Θα κάνει παρέλαση στους δρόμους της πόλης. Χαρά ο Χατζηνίκος! Θα έχει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, δια πάσαν χρήσιν. Η λεπίδα της πριόνας αρχίζει από το Μαξίμου και τελειώνει στον Ειρηνικό (Βλαδιβοστόκ)... Έχει και διακλάδωση προς τη θάλασσα Μπάρεντς. Μας πνίξανε τα (Φυσικά ...και τα άλλα) αέρια !

   • gikon avatar
    gikon @ Uncle Stgm 03/04/2014 21:35:31

    Απλούστερο δεν είναι ότι μας πνίγουν διάφοροι βαρεμένοι;

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/04/2014 10:57:05

  Ο Ψυχραιμία κάνει πολλές φορές ορθές αναλύσεις, άσχετα με το αν είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο ή όχι. Η αμιγώς φιλοδυτική Δεξιά πλέον είναι σαν τα υπολείμματα της άμμου στο άνω μέρος της κλεψύδρας: Φυλλορροεί ή πεθαίνει βιολογικά. Εκτός από τους φιλελέ, τους οποίους δεν θεωρώ δεξιούς, ο συντηρητικός χώρος μπορεί να μην είναι ακραιφνώς ρωσόφιλος, πλην ορισμένων φανατικών, είναι όμως υπέρ μιας πολυ-πολικότητας και σε κάθε περίπτωση βλέπει την ορθόδοξη Ρωσία με μία συναισθηματική συμπάθεια (χωρίς να ταυτίζεται μαζί της) που λείπει στη θέαση της προτεσταντικής-πολιτικώς ορθής Αμερικής. Δεξιά που θα γίνει αμιγώς δυτικόφιλη, στυλ δεκαετίας 80, είναι καταδικασμένη να πάρει ποσοστά ΔημΑρ, άντε Ελιάς... Ας θυμίσω ότι ο μακαρίτης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αναπτύξει στενότατες σχέσεις με τον Ζίβκωφ...Διότι ο Καραμανλής ήταν περισσότερο πραγματιστής, παρά αμερικανόφιλος. Στο κάτω-κάτω, αν είσαι κοντά στους γάλλους Γκωλλικούς δεν είσαι αμερικανόφιλος. Αν έχετε μιλήσει με γάλλους συντηρητικούς, θα καταλάβετε. Αυτή τη στιγμή, το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, το πραγματικό γκωλλικό κόμμα της Γαλλίας, στήριξε τις θέσεις του Πούτιν στην Κριμαία. Και το κύριο "εναλλακτικό" δεξιό πρακτορείο ειδήσεων, το novopress.info, που στηρίζει και το Front National και τους Identitaires (με τους οποίους ο κύκλος του Σαμαρά έχει σημαντικές συγγένειες), είναι υπέρ του Πούτιν για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων η προάσπιση του θεσμού της οικογένειας από τον φασισμό του γκέι λόμπυ. Το θέμα Μπαλτάκου ίσως δώσει μία αφορμή για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στον συντηρητικό χώρο στην Ελλάδα. Το φωνάζω εδώ μέσα εδώ και καιρό.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ΒΙΣ 03/04/2014 13:01:43

   Αγαπητέ ΒΙΣ εν μέρει έχεις δίκιο. Αλλά μόνον εν μέρει. Τα περί αναγκαίας πολυ-πολικότητας (ειδικά σήμερα), της στάσης Καραμανλή (του πραγματικού), του πολυπολικού Ντε Γκώλ (του ίδιου, στην εποχή του αλλά και των διαδόχων Σιράκ κτλ), καθώς και για το γεγονός ότι η Ρωσία πρέπει να συμπεριλαμβάνεται με το αρμόζον βάρος στην ατζέντα μιας σοβαρής πολυπολικής εποχής (ο θείος Γκέρχαρντ ξέρει...), τα προσυπογράφω. Ωστόσο: Το Front National και ο Πουτινισμός έχουν κληρονομήσει πολλά στοιχεία του Ancien Régime/ Λουδοβίκειου ή τσαρικού, κραυγαλέο Καισαρισμό και εργαλειακή χρήση του λαού. Και για το λόγο αυτό το FΝ δεν είναι γκωλικό ρεύμα: Αντίθετα, ο γκωλισμός τον οποίo σέβομαι βαθύτατα, έχει ακραιφνώς Διαφωτιστικά, αντιαπολυταρχικά ιδεολογικά στηρίγματα, "Allons enfants de la Patrie... Contre nous de la tyrannie. L'étendard sanglant est levé". Τα περί "οικογένειας και γκέι" του Βλαδίμηρου είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλλες. Ο ίδιος οι φίλοι του (κορίτσια, ο Σίλβιο...) και ο κύκλος των ανθρώπων αυτών είναι εγωιστικές και ηδονιστικές προσωπικότητες, εξ ού και η "πατριαρχική" ιδεολογία τους: Π.χ. οι γυναίκες είναι γι' αυτούς εργαλείο, γλάστρες, όχι άνθρωποι. Όποιοι βλέπουμε τον κόσμο από μιά κοινοτική σκοπιά, "συντηρητική ως προς τις αξίες", αλλά δημοκρατική και εξισωτική, δεν γίνεται να είμαστε με τον αυτοκρατορικό "συντηρητισμό" των ολιγαρχών και των ευρωσκεπτικιστών, με τους πετρελαιάδες Πουτινιστές ολιγάρχες και με τους ακροδεξιούς ολιγαρχικούς και ευρωσκεπτικιστές εθναμύντορες, είτε Δυτικοευρωπαίους, είτε Ρώσους ή Ουκρανούς. Φιλελεύθεροι και ολιγαρχικοί "συντηρητικοί" είναι κλαδιά του ίδιου δένδρου. Αντίθετα, ο δημοκρατικός, κοινοτικός αντι-ελιτισμός είναι φυτό που φυτρώνει σε άλλο, διαφορετικό δάσος. Να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στην Ελλάδα, και στον συντηρητικό χώρο, αλλά όχι μόνον (το ίδιο, και περισσότερο ισχύει και για τον αριστερό). Το εύχομαι. Αλλά πώς να ξεκαθαρίσουν; Όχι πάντως με νέες αυταπάτες και με ψεύτικη δημοκρατία και "ανάπηρη ελευθερία".

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ Uncle Stgm 03/04/2014 13:08:15

    ... το "βαρύναμε" το πράμα...

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Κόνδωρας 03/04/2014 13:15:25

     Βαρύ και ασήκωτο είναι, απο μόνο του. Οι ολιγάρχες - δυτικοευρωπαίοι, Ρώσοι ή Έλληνες, προπαντός οι Έλληνες - μας έχουν χεσμένους πατόκορφα. Enough, Ι 'm fed up, που λένε και οι ...Γάλλοι.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Uncle Stgm 03/04/2014 18:36:55

    Απόλαυση να σε διαβάζω!!!

 16. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 03/04/2014 11:04:54

  Μήπως με όλα αυτά τα στοιχεία που μας διδάσκει συνεχώς η Ιστορία μας σε όλες τις δύσκολες στιγμές της .... διάγουμε και προεκλογική περίοδο.... Αυτό δεν απαιτούν οι επιταγές του Δημοκρατικού Πολιτεύματός μας; Αξιοσημείωτο δε είναι, ότι έχουν περάσει λίγες ώρες μετά τα συγκλονιστικά μηνύματα, προς όλες τις κατευθύνσεις, της περιεκτικής ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Ecofin για τα απίστευτα, διαχειριστικά επιτεύγματα της οικονομίας μας; ... Και αξίζει να σημειωθεί,ότι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως "κάποιοι", κυρίως εντός της χώρας, υπολόγισαν .... Υπολόγισαν - αν και όχι στο μέτρο που αναμέναμε - τις θυσίες των Απλών και μόνον Ελλήνων που ακόμα όμως, ματώνουν.... "Ο Πρωθυπουργός είχε το ψυχικό σθένος και αυτό που αποκαλούμε ταπεινά, εμείς οι Έλληνες Λεβεντιά" και απηύθυνε, όχι μόνο στους παρευρισκόμενους , κυρίως μηνύματα σεβασμού προς αυτόν τον Ιερό Τόπο, τον Λαό του και την Ιστορία του αλλά ταυτόχρονα και μηνύματα ενότητας και συστράτευσης των Λαών-των Εθνών της Ευρώπης για την πορεία της και μετεξέλιξή της, επισημαίνοντας όμως και τη σημασία της "μη παράβλεψης" της διαφορετικότητας των πολιτών της ....

 17. ANALYST avatar
  ANALYST 03/04/2014 11:41:54

  Mηπως θα επρεπε στην κυβερνηση αντι να ασχολουνται με δικαστικες αποφασεις και ποταμι-α που δηθεν θα φρεναρουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να προβαλουν τις επιτυχιες στην οικονομια οπως σωστα περιγραφονται στην αρχη του σχωλιου? Eπισης γιατι παιρνουν τετοια ρισκα με την ΝΔ μολις στο +/-1% απο το ΣΥΡΙΖΑ?

 18. Κωνσταντῖνος avatar
  Κωνσταντῖνος 03/04/2014 11:58:12

  Ἡ Νέα Δημοκρατία θὰ βγεῖ ἀπὸ τὴν κρίση πιὸ δυνατή, ἂν ξεπεράσουμε γρήγορα τὸν πανικό καὶ τὴν συνηθισμένη ἀφροσύνη καὶ ἑστιαστοῦμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ στὸν κοινό σκοπό μας. Ἂς θυμηθοῦμε τὸν κοινό μας σκοπό.

  Καὶ σχετικὰ μὲ τὸν κ. Μπαλτάκο. Νὰ μὴ εἴμαστε τόσο γρήγοροι στὶς κρίσεις μας καὶ καταδικάζουμε τὸν ἄνθρωπο τόσο εὔκολα. Ἡρεμία, παιδιά! 19. Athinaios avatar
  Athinaios 03/04/2014 12:06:39

  Στην σημερινη πολιτικη σκηνη δεν μετρα η επικοινωνιακη διαχειριση ενος θεματος αλλα η ουσια και η πραγματικοτητα....................................................

 20. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 03/04/2014 12:21:07

  Πως να διαχειριστούν την "κρίση Μπαλτάκου"; Απλό είναι. Όπως και άν το δείς, και από πολιτική και από "τεχνική" άποψη: Βρούτοι είναι, Βρούτοι του παλιοκιαρατά. Και όχι μόνον ο κ. Μπαλτάκος. Δείτε άλλωστε (και φρίξτε) πως πολιτεύονται τα ακραιφνώς "δεξιά" ΜΜΕ. Το περιβάλλον αυτό είναι γεμάτο Βρούτους. Και μάλιστα "ιδεολόγους" Βρούτους. Δηλαδή με σκληρό ακροδεξιό ιδεολογικό βερνίκι. Απο μέσα βέβαια, μόνον υπέρ πάρτης και παρτίδας (όσο για το party και την πατρίδα, xesmena τόχουνε). Τυχαίο που ανέβασαν το video στο επίσημο κανάλι της Gazprom; Get the, get the, get the money (and go). Επί δεκαετίες τους πολίτες μας θεωρούν αφελείς και "φλώρους" (είναι "δεξιοί" και "σοσιαλιστές" ιδεολόγοι βλέπετε). Τώρα θα κολώσουν; Οι υγιείς απλοί πολίτες, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί ή τίποτε, δεν συμπαθούν και δεν συγχωρούν τους Βρούτους. Ακόμη και όσοι δεν είναι φίλοι του "Καίσαρα", όταν βλέπουν Βρούτους, δεν κατηγορούν τον Καίσαρα. Αν αυτό αναδειχθεί, αρκεί ως χειρισμός. Κατά τα άλλα στο περιβάλλον του πρωθυπουργού χρειάζεται εξορκισμός με αγιαστούρα φτιαγμένη από ξύλο κρανιάς. Όχι μόνον ο άγιος, αλλά και ο διάολος, φοβέρα χρειάζεται. Και 3-4 σουταρίσματα για παραδειγματισμό. Γιατί φυσικά, δεν μπορεί να τους διώξει όλους. Και που να βρείς σήμερα κόσμο "καλό καγαθό" με πολιτικές φιλοδοξίες; Εύκολο είναι; Σκαδοκατάσταση, σχέση με την ενεργό πολιτική σήμερα δεν θα ήθελα να έχω, ούτε με σφαίρες...

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ Uncle Stgm 03/04/2014 12:37:27

   Ονόματα, Θείε, έχεις να μας πεις ονόματα; Πετάνε όλοι την την συριζέικη μπαρούφα περί ακροδεξιών θυλάκων στο Μαξίμου και μας την αναπαράγεις, χωρίς να λες ονόματα.. Να σε διευκολύνω: είναι ακροδεξιός ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Σταμάτης, ο Μουρούτης ή ο Κεδίκογλου; Γιατί εγώ αυτούς ξέρω θεσμικά να είναι στο Μαξίμου. Εχεις να πεις πως οι παραπάνω είναι ακροδεξιοί; Αν δεν εννοείς τους παραπάνω και εννοείς άλλους πες ονόματα. Αλλιώς υιοθετείς τα υπονούμενα με ξύλινη γλώσσα των πολιτικάντηδων που τόσο πολύ απεχθάνεσαι.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Κώστας ΜΠ 03/04/2014 12:54:18

    Ξέχασες τον πιό επικίνδυνο απ' 'ολους τους "θύλακες" ,τον Φαήλο! Τσεκούρι και φωτιά στους φασίστες οχτρούς των προλεταριακών αγώνων!

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Κώστας ΜΠ 03/04/2014 13:04:13

    Θα δείξει... Ο πανδαμάτωρ χρόνος. Εκτίμησή μου και πρόβλεψη είναι. Δεν είμαι ντέτεκτιβ της πολιτικής. Δεν θέλω να προτρέχω. Αλλά αυτά τα γράφω απο καιρό. Έπεσα έξω; Ας μη προτρέχουμε, τα βλέπετε όμως, θα δείξει.

    • Κώστας ΜΠ avatar
     Κώστας ΜΠ @ Uncle Stgm 03/04/2014 13:24:17

     Μάλιστα...Κατάλαβα...Ονόματα δεν έχεις να μας πεις. Προτείνεις να απομακρυνθούν 3-4 , σε ρωτάω ποιους εννοείς, σε ποιους έχεις να καταλογίσει κάτι, και μου απάντας "το μέλλον θα δείξει". Κατάλαβα, Θείε, κατάλαβα...

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Κώστας ΜΠ 03/04/2014 13:12:51

    Κάποιοι αγαθιάρηδες στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον πιστεύουν ότι εν έτει 2014 υπάρχουν πράγματι στην Ελλάδα, στο πολιτικό προσωπικό, θύλακες ακροδεξιοί με ιδεολογικά κίνητρα. Στην πραγματικότητα, στο πολιτικό προσωπικό υπάρχουν κυρίως θύλακες με κίνητρο να "ενθυλακώνουν"... Δεν θα μας πιάσουν ξανά κορόιδα, πάθαμε, μάθαμε, τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε.

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ Κώστας ΜΠ 03/04/2014 13:16:43

    Οι Λαζαρίδης, Κρανιδιώτης και Μουρούτης έχουν σίγουρα εκφράσει ακροδεξιές απόψεις σε πολλά θέματα.

    • Κώστας ΜΠ avatar
     Κώστας ΜΠ @ Ηλίας 03/04/2014 13:33:24

     Θα αρκούσε να μας θυμίσεις μία... Και για να σε προλάβω: -η θεωρία των δύο άκρων δεν είναι ακροδεξιά άποψη. Είναι η γνώμη πολλών δεξιών και πιο κεντρώων πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τα αίσχη που έκανε ήδη από το 2008( θυμίζω Αλέκα Παπαρήγα: " ο Συριζα να σταματήσει να χαιδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων") είναι καραμπινάτο άκρο. - ο έλεγχος της λαθρομετανάστευσης δεν είναι ακροδεξιά άποψη παρά μόνο για τους συριζαυγίτες που τάσσονται εναντίον των κέντρων κράτησης και είναι υπέρ της χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων(ήτοι ταυτότητα/διαβατήριο) σε όλους τους παράνομους ( ποιος έχασε σοβαρότητα για να τη βρει ο Τσίπρας...). Οι Συριζαίοι , μιλάω για το παλιό καλό πυρήνα του 4%, γιατί οι υπόλοιποι είναι οι πελάτες του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν νέο ξενιστή, να μη μιλούν για άκρα: είναι γνωστοί θιασώτες της αριστερίστικης βίας( "λαικοί αγώνες"), απολογητές της "ένοπλης αριστερας" ( κοινών δολοφόνων) και πολιτικοί προστάτες των καταλήψεων τύπου Β.Αμαλία.

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ Ηλίας 03/04/2014 14:02:20

     Για χρόνια ολόκληρα είχατε ξεχάσει τη Δεξιά γι' αυτό τη μπερδεύετε με την ακροδεξιά.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Κώστας ΜΠ 03/04/2014 15:56:06

    ᾿Εκτός ἀπό τίς βαθυστόχαστες "οὐδέτερες" ἀναλύσεις του, ὁ Θεῖος ἔχει ἀριστεροσοσιαλιστικές καταβολές. Καί ὅσο καί νά προσπαθῆ νά μείνη "ἀπολιτίκ" τά χούγια βγαίνουν μετά τήν ψυχή. :)

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Φωτεινή 03/04/2014 16:06:24

     Αγαπητή Φωτεινή δεν είναι βαθυστόχαστες αναλύσεις, αλλά απλή παρατήρηση της πραγματικότητας. Και δεν έχουν μονόπλευρη πολιτική προτίμηση. Αλήθεια, τι λέει ο κ. Ψωμιάδης σήμερα; Τι εννοεί ότι "όλοι ήξεραν για τον Μπαλτάκο;". Γιατί λέει στον πρωθυπουργό "τι ψυχή θα παραδώσεις"; Σαν το χαλί είναι. Άν τραβήξεις μια κλωστή, διαλύεται ολόκληρο. Καμμιά ιδεολογία δεν χρειάζεται για να δείς τι μπάχαλο έφτιαξε το self servise των πολιτικών και η ανηθικότητά τους. Δεξιών, κεντρώων η αριστερών, το ίδιο.

 21. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 03/04/2014 14:00:50

  Η Εξουσία είναι πολύ σοβαρό σπορ και πρέπει να το ασκούν άτομα που έχουν πολλαπλώς γαλβανιστεί στην άσκησή της σε πολλά επίπεδα. Στην περίπτωση του Μπαλτάκου τα μόνα προβλήματα κατά τη γνώμη μου, αφορούν στην έλλειψη υπευθυνότητας εκ μέρους του, πράγμα που κρίνεται εκ του αποτελέσματος καθώς και την παρουσία του- πάλι κρινόμενη εκ του αποτελέσματος- στο στενό Κυβερνητικό περιβάλλον. Του ανήκει το εσαεί ανάθεμα εφόσον δεν διαφύλαξε το απόρρητο μιας συνάντησης, απορριπτέας εν τη συλλήψει της. Διότι ορισμένα πράγματα -όπως η απιστία- επιτρέπονται μόνο εφόσον διαφυλάσσεται η μυστικότητά τους. Για όλες τις άλλες διαστάσεις που αφορούν στο περιεχόμενο της βιντεοσκοπημένης συζήτησης, τίποτα δε μπορείς να πάρεις τοις μετρητοίς γιατί είναι εμφανές ότι ο άνθρωπος έπαιζε ένα ρόλο. Προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βουλευτή της ΧΑ και να τον πείσει ότι οι ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις είναι καταδικαστικές για το κόμμα του. Ότι δεν μπορεί να ελπίζει τίποτα από τον ίδιο γιατί οι αποφάσεις παίρνονται σε άλλο επίπεδο. Πώς άλλωστε μπορεί να εξηγηθούν οι απαξιωτικές εκφράσεις για τον Πρωθυπουργό και τους δύο Υπουργούς; Εκτός και πιστέψει κανείς ότι ο Μπαλτάκος ήταν η πέμπτη φάλαγγα της ΧΑ στην κυβέρνηση ή πως η άποψή του για τον Πρωθυπουργό είναι αυτή που φαίνεται από τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του. Αστεία πράγματα.

 22. Έλλην avatar
  Έλλην 03/04/2014 14:07:22

  Η μόνη λύση που υπάρχει είναι να βγει ο πρωθυπουργός και να κάνει την εξής δήλωση: "Καμμία ανοχή στα μέλη του κόμματος και της κυβέρνησης που έχουν σχέση με μέλη της ΧΑ.Όποιος απο δω και πέρα αποδειχθεί ότι διατηρούσε σχέσεις με το ναζιστικό μόρφωμα,θα διαγράφεται απο το κόμμα"

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Έλλην 03/04/2014 14:32:36

   Τη βρήκες τη λύση! Ισως θα ήταν πιό αποτελεσματικό να κάνει την εξής δήλωση: "Οποιος στο εξής μας πάει κόντρα , ανησυχεί τους Εθνικούς Προμηθευτές, και πάνω απ' όλα, στενοχωρεί τον φίλο μου τον Βαγγέλη, θα πηγαινει άμεσα φυλακή για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης!"

 23. Γιαννης Ζ. avatar
  Γιαννης Ζ. 03/04/2014 14:18:53

  Δυστυχως η επιλογη του Μπαλτακου βαραινει τον ιδιον τον Σαμαρα...δεν ειναι η πρωτη φορα που η ΝΔ βαζει "αυτογκολ"...

 24. Οπούντιος Λοκρός avatar
  Οπούντιος Λοκρός 03/04/2014 14:21:52

  Έχω την εντύπωση ότι ο Κικέρων έκανε κανόνα τη φράση "ποιος ωφελείται ?" Είμαστε σίγουροι ότι κυρίως ωφελείται η ΧΑ ? "...Δια τι να το κρύψωμεν άλλωστε ?..."

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Οπούντιος Λοκρός 03/04/2014 15:20:01

   Δύστυχώς ,βασικά οφελειται ο Σύριζα... Πότε θα καταλάβουμε πως η Διαπλοκή έβαλε εμάς τους Δεξιούς να τρωγόμαστε μεταξύ μας? (κεντροδεξιοί , δεξιοί ,ακροδεξιοι, και πράσιν'άλογα) Το τελευταίο πράγμα που θέλουν ,τόσο η ντόπια Διαπλοκή, όσο και οι Πλανητάρχες της Παγκοσμιοποίησης μια ΔΥΝΑΤΗ ,ΕΝΤΙΜΗ και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ Δεξιά.

 25. ΝΚ avatar
  ΝΚ 03/04/2014 14:42:38

  Πέρα από την κομματική αγωνία, κατανοητή, υπάρχει κάτι σοβαρότερο. Λέγεται διάκριση των εξουσιών. Φαινεται πως πολλοί ''δημοκράτες'' σχολιαστές είναι ενοχλημένοι. Αλλά για τι ακριβώς; Ας το θέσω αλλιώς: Γιατί παραιτήθηκε ο Μπαλτάκος; Γιατί μιλαγε με έναν νεοναζιστή βουλευτή; Δεν νομίζω. Κανείς δεν ενοχλείται για τις συνομιλίες με τους σταλινικούς, άρα κάτι άλλο μας ενόχλησε. Μα, αυτά που είπε βέβαια. Τα οποία μάλλον είναι αλήθεια, αλλιώς δεν υπήρχε λόγος παραίτησης. Άρα; Άρα πρέπει να παραιτηθούν και οι υπουργοί που σήκωναν το τηλέφωνο και διέταζαν δικαστές.
  ΕΔΩ είναι που πρέπει να πιάσει ανατριχίλα τον κάθε δημοκράτη. Όσους δεν ξέρουν προσωπικά υπουργούς, τουλάχιστον.
  Αν οι υπουργοί διατάζουν τους δικαστές, το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από την ΧΑ. Κινδυνεύουμε ΟΛΟΙ αν δέχεται εντολές η δικαιοσύνη. Όπως φαίνεται, δυστυχώς αυτό συμβαίνει. Για την ιδεολογική διαμάχη, η ΝΔ πρέπει να ξαναγίνει ΔΕΞΙΑ, γιατί κεντρώα κόμματα, δόξα τω Θεώ, έχουμε γύρω στα πέντε. Όταν λέω δεξιά, μην τρομάζετε. Ακόμα και ο σοσιαλιστής Ολλάντ ή οι Άγγλοι εργατικοί είναι πιο δεξιοί. Ενδεικτικά ο Ολλάντ: -Απελαύνει όλους τους παρανόμως εισελθόντες (και μιλάμε για αθίγγανους ευρωπαιους πολίτες, έτσι;) -Μειώνει φόρους, όρισε Πρωθυπουργό τον Μανουέλ Βάλς (μείωση εισφορών, φόρων, ποσοστώσεις και διαλογή στην νόμιμη μετανάστευση) -Κάνει άνοιγμα στις επιχειρήσεις -κτλ. Δεν αναφέρομαι καν στους Άγγλους Εργατικούς, που έχουν θέσεις ελληνικής ''Δράσης'' και συζητάνε περιορισμό των Πολωνών και λοιπών υπηκόων ΕΕ...
  Με μια ευρωπα'ι'κή σοσιαλιστική πλατφόρμα λοιπόν, έχει σαρώσει η ΝΔ. Δεν μιλάω για πραγματικά συντηρητικά κόμματα, θα πάθει σοκ η ΝΔ αν ακούσει τι λένε.
  Βεβαίως σε μια χώρα όπου πήρε άδεια και κυκλοφορεί ελεύθερος ο Ξηρός, αυτά είναι όνειρα μακρινά, ειδικά με αντιπολίτευση με ιδεολογία αναρχικού των εξαρχείων (''κανείς δεν είναι παράνομος''=να έρθουν όσα δισεκατομμύρια θέλουν, όλη η οικονομία στο κράτος, άυξηση φορολογίας, κτλ, κτλ)... Καληνύχτα μας.

 26. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 03/04/2014 14:43:08

  Tο θέμα της ''κρίσης Μπαλτάκου'',σήμερα ,φρονώ,οτι αποκτά και νέα επεισόδια. Σε συνέντευξη-ανάκριση που έδωσε στον Χατζηνικολάου,προσπαθούσε να πείσει οτι ό,τι έκανε το έκανε για το καλό της χώρας και της παράταξης. Ό,τι κατηγορούσαμε το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χ.Α.,δηλαδή,το κάνουν και οι έπιστοι του ίδιου του Πρωθυπουργού. Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, η κυβέρνηση εμφανίζεται να συνεργάζεται με εγκληματική οργάνωση δήθεν για ''το καλό της χώρας''... Κίνδυνος απώλειας αξιοπιστίας και ηθικών ερεισμάτων λέγεται αυτό, και έπεται και συνέχεια,διότι κατά δήλωση του ιδίου του Μπαλτάκου στη συνέντευξη,υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες,στις οποίες δέν θυμάται μάλιστα τί έχει πεί... Και πολύ σωστά ο Χατζηνικολάου του είπε ότι μπορεί δηλαδή να έχει πεί και χειρότερα. Η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης...

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Κυθήριος 03/04/2014 14:58:52

   Αναρωτιέμαι , με δεδομένο μάλιστα τον αποκεφαλισμό του, τόσο δύσκολο είναι να πει "ναι ,τα είπα ,γιατί έτσι πίστευα!" Ο Βύρων Πολύδωρας πως δεν φοβάται να λέει δημόσια τα ίδια? Κρίμα. Εχει αποδείξει απο τις παρεμβάσεις ότι είναι πατριώτης και, κατα συνέπεια (;) τον είχα για λεβέντη...

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 03/04/2014 15:02:41

    Συμφωνώ απολύτως,το έχω γράψει μάλιστα κι εγώ σε άλλη ανάρτηση χθές.

  • Κόνδωρας avatar
   Κόνδωρας @ Κυθήριος 03/04/2014 15:01:35

   Προτείνω να αφήσουμε Κλασιδιάρη-Μπαλτάκο (υιό) να μονομαχήσουν hand-to-hand στο περιστύλιο της Βουλής μέχρι τελικής πτώσεως με τον νικητή να αντιμετωπίζει το Ζαμπίδη στον Τελικό, κι εμείς οι υπόλοιποι να πάμε να κάνουμε καμιά δουλειά... (άντε... το πολύ να βάλουμε και κανένα στοιχηματάκι)

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Κόνδωρας 03/04/2014 15:25:34

    Δεκτό! Υπο τον όρο πως η ΝΔ θα εκπροσωπηθεί απο τον "κάτω τα χέρια απο τη Λιάνα" Πάκη Παυλόπουλο, και ο Σύριζα απο τον Στρατούλη (γνωστό στα ρινγκ ως "Στρατούλης με δέρνει η Χρυσή Αυγή"

    • Κόνδωρας avatar
     Κόνδωρας @ ΣΤΕΛΙΟΣ 03/04/2014 15:29:27

     Μην τον βλέπεις έτσι τον Πάκη... είναι κρυφο-νίντζα. Δέρνει με τη χωρίστρα του, και σε αποτελειώνει με "μυτιές". Όσο για το Στρατούλη, είναι γνωστός μασίστας: σκίζει Μνημόνια...

     • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
      ΣΤΕΛΙΟΣ @ Κόνδωρας 03/04/2014 15:45:09

      Μασ-ιστες έχει πολούς η Αριστερά. Χρόνια Μάσ-ες!

 27. giorgos avatar
  giorgos 03/04/2014 16:45:09

  η κυβερνηση δεν εχει να χασει τιποτα.θα γινει 2 3 μερες τζερτζελες και τελος.μετα θα αρχισει η καταιγιδα θετικων μηνυματων στην οικονομια και οι προφυλακισεις των κασιδιαρη και σια.αν μαλιστα η αντιπολιτευση συνεχισει την αλλοκοτη κριτικη να κατηγορει και για ακροδεξια ατζεντα και για πολιτικη διωξη των αυγων τοτε ο σαμαρας θα βγει απο πανω ως ο ηγετης του αστικου κοσμου.το πολυ πολυ να τσιμπησει η αυγη μιση μοναδα ανεγκεφαλους.

 28. roadrunner avatar
  roadrunner 03/04/2014 17:49:01

  Μερικά αρχικά ερωτήματα και σκέψεις γύρω από την υπόθεση Μπαλτάκου και το κατά πόσο αυτή συνιστά ή όχι, μείζον πολιτικό ζήτημα:
  Ερώτημα 1ο : Καθοδηγεί η πολιτική την δικαιοσύνη ; Ας παραθέσω ένα βοηθητικό συναφές ερώτημα : Καθοδηγούν τα ΜΜΕ τη δικαιοσύνη ; Απαντώ : πιθανόν είναι, αν θυμηθεί κανείς τη σκηνή Κασιδιάρη-Κανέλλη, και τη γνωστή πανελληνίως ατάκα «έλα Ελένη…» , που εκστόμισε γνωστός μιντιάνθρωπος, καθώς τηλεφωνικώς, καλούσε και έδινε εντολή στην προϊσταμένη Εισαγγελίας κ.Ράικου να παρέμβει, για το χαστούκι που έδωσε ο Κασιδιάρης στην Κανέλλη on-camera.Και ενώ όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε σε ζωντανή μετάδοση, έναν απλό δημοσιογράφο, να δίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ τηλεφωνική εντολή σε δικαστική λειτουργό, κανένα κόμμα, κανένα τηλεοπτικό κανάλι, κανένα κέντρο εξουσίας εγχώριο ή του εξωτερικού, ΔΕΝ προβληματίστηκε δημοσίως και με τέτοια έκταση όπως με το «βίντεο Μπαλτάκου», μήπως τυχόν τα ΜΜΕ ποδηγετούν τη Δικαιοσύνη. Τώρα, όμως, όλους τους προαναφερόμενους, τους έπιασε μια συγκινητική ευαισθησία, ένας σπαρακτικός οδυρμός , και μια εύθραυστη ανησυχία, μήπως τυχόν, τα όσα ισχυρίζεται ο Κασιδιάρης, είναι αληθή. Φαίνεται, πώς οι ισχυρισμοί ενός Χρυσαυγίτη βουλευτή, πείθουν περισσότερο, από τη Ζωντανή αλήθεια, της περίπτωσης Δελατόλλα!!! Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, τι μπορεί να λέχθηκε από τον κ. Μπαλτάκο και τι όχι. Και θα είμαι ειλικρινής λέγοντας, ότι υπήρξαν πολλά σημεία στα οποία δεν συμφώνησα με το πρόσφατο άρθρο του, περί αντικομουνισμού. Οι όποιες διαφωνίες του οποιουδήποτε όμως, δεν μπορεί να αποτελούν παρωπίδες, στην αντικειμενική και συνετή θεώρηση των γεγονότων, ως εξής : Ο προβληματισμός σχετικά με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, από υπόδικους ή προσφεύγοντες πολίτες, μετράει τόσα χρόνια, όσα μπορώ να θυμηθώ. Είναι προβληματισμός χωρίς πατρίδα και νομίζω διαχρονικός. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, υπήρχαν εγκληματικές ενέργειες, υπήρχαν δολοφονίες, επιθέσεις, θύματα, πτώματα, τραυματίες. Παραλογίζεται όποιος τα ξεχνάει όλα αυτά και μιλά για στημένα δικαστήρια. Και είναι υποκρισία και καιροσκοπισμός, όταν οι όποιες «αντίπαλες πλευρές» προσποιούνται τις μωρές παρθένες, που για πρώτη φορά υποπτεύθηκαν, ότι το σύστημα Δικαιοσύνης(όπως κάθε σύστημα εξάλλου) μπορεί να μην είναι και τέλεια στεγανοποιημένο, μπορεί από κάπου να «μπάζει νερά». Για το λόγο αυτό, θύμισα αρχικά το επεισόδιο με το δημοσιογράφο που τηλεφωνούσε και καθοδηγούσε δικαστικό λειτουργό. Ερώτημα 2ο : Είναι μείζον ζήτημα για μια κυβέρνηση, όταν ένα στέλεχός της, παίρνει πρωτοβουλία και συνομιλεί καλοπροαίρετα με βουλευτές ενός κόμματος του κοινοβουλίου (όπως η Χρυσή Αυγή), αν υποθέσουμε ότι το βίντεο είναι γνήσιο ; Απάντηση: Ο κ. Τσίπρας, δήλωσε επανειλημμένως , ότι θα συνεργαστεί ακόμη και με το διάβολο προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση Σαμαρά. Αν αυτό είναι αποδεκτό, από τους βουλευτές του Σύριζα, από το κομματικό του ακροατήριο, από τα υπόλοιπα κόμματα, από τα ΜΜΕ, τότε δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν είναι ανεκτό, να πράξει τα αντίστοιχα και ένα μεμονωμένο στέλεχος της κυβέρνησης (δρώντας αυτοβούλως πάντα), προκειμένου για το κατά την κρίση του, καλό της πατρίδας και της παράταξης. Πόσο μάλλον, που η έξοδος της χώρας από την κρίση (που είναι το διακύβευμα για την παρούσα κυβέρνηση) είναι ένας πατριωτικός στόχος, σε αντίθεση φυσικά, με το δηλωμένο από το ίδιο στόχο του Τσίπρα, που ήταν και είναι η αποσταθεροποίησή της, κατά τα πρότυπα του ΓΑΠ. (Σ.σ.: δεν φαίνεται τυχαίο, ότι ήρωας με το κολάν επανεμφανίστηκε άρτι αφιχθείς από τη διετή παγκόσμια τουρνέ του….)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.