#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/07/2011 17:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως θα αντιμετωπίσουν τον Σαμαρά και την λαϊκή κατακραυγή;Αν κρίνουμε τουλάχιστον από ορισμένα σημερινά δημοσιεύματα για το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά την συμφωνία των Βρυξελλών και εν όψει της συζήτησης της Τετάρτης στην Βουλή, επικρατεί πλήρης σύγχυση στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, ως προς τα βασικά τους πολιτικά προβλήματα: την αντιμετώπιση του Αντώνη Σαμαρά, την ανάκτηση της πολιτικής πρωτοβουλίας και τις εκλογές

Σύμφωνα , για παράδειγμα, με το ΕΘΝΟΣ, μετά "την επιτυχία των Βρυξελλών", "η στάση του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ θα αλλάξει και αναμένεται να προσλάβει επιθετικά χαρακτηριστικά, με άσκηση έντονης κριτικής προς την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που τήρησε στην περίοδο πριν από τη σύνοδο κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας....».

Ενώ το ΒΗΜΑ, προαναγγέλλοντας μια νέα «επιχείρηση φθοράς του Σαμαρά» προσδιορίζει ότι στην επίθεση κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι τα γνωστά εξαπτέρυγα: «ο κ. Σαμαράς θα πλαγιοκοπείται πλέον πολύ πιο έντονα από τον ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη και τη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.....»

Και ενώ στο επιτελείο του Σαμαρά θα τρέμουν ασφαλώς για την επίθεση "φθοράς" από την εξαφανισμένη δημοσκοπικά Ντόρα , στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να κρύψουν το δέος με το οποίο αντιμετωπίζουν τις επερχόμενες εκλογές: «Το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες μελετάται πλέον από το κυβερνητικό επιτελείο με διαφορετικό τρόπο και αναλόγως του αν θα επιφέρει αποτελέσματα η «επιχείρηση φθοράς» της ΝΔ και του κ. Σαμαρά» γράφει το ΒΗΜΑ ενώ το ΕΘΝΟΣ στηρίζει τις ελπίδες του ότι δεν θα γίνουν άμεσα εκλογές  σε «κορυφαία στελέχη της ΝΔ (που) εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα απομακρύνεται, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει μία σταθερή βάση πάνω στην οποία «πατά» πλέον και θα προσπαθήσει -μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας- να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις»

Δεν κατονομάζονται φυσικά τα εν λόγω «κορυφαία στελέχη της ΝΔ» και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όλα αυτά απηχούν την πραγματικότητα, η αποτελούν ευσεβείς πόθους της κυβέρνησης. Μπορούμε πάντως να εκτιμήσουμε ασφαλώς ότι οι διαφορετικές θέσεις του ΕΘΝΟΥΣ και του ΒΗΜΑΤος ως προς τις εκλογές και τη ΝΔ απηχούν και την διαφοροποίηση του Γ. Παπανδρέου από τον ... αναπληρωτή του κ. Βενιζέλο. Ο πρώτος επιθυμεί να ολοκληρώσει την κυβερνητική του θητεία χωρίς εκλογικούς αιφνιδιασμούς, ενώ ο δεύτερος επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με την ελπίδα ότι  θα αξιοποιηθούν τα τηλεοπτικά χειροκροτήματα για τις αποφάσεις της Συνόδου των Βρυξελλών.

Τα πραγματικά ερωτήματα όμως για τον κ. Βενιζέλο (που μάλλον βιάζεται όπως και το 2007 στο Ζάππειο) είναι άλλα: Το θέμα δεν είναι τι θα κάνουν η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης, ή τα στελέχη της ΝΔ που θα τους άρεσε να πάρουν καρέκλα σε μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ντόρας - Καρατζαφέρη, αλλά πως θα αντιδράσει ο κόσμος στη νέα φοροεπιδρομή και μείωση των εισοδημάτων του.

Οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται από τα μέτρα δύσκολα θα θυμηθούν τις "επιτυχίες" του ΓΑΠ και του Βενιζέλου στις Βρυξέλλες όταν επιστρέψουν από τα μπάνια του λαού και κληθούν να πληρώσουν έκτακτες εισφορές και Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Και δεν θα είναι μόνο αυτά. Το κλίμα ευφορίας που προσπαθεί επικοινωνιακά να περάσει η κυβέρνηση έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα δεδομένα που επικρατούν στην πραγματική οικονομία και στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Για παράδειγμα, το έλλειμμα, με το ρυθμό απόκλισης που παρατηρείται έως σήμερα, θα κλείσει κοντά στα 25 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή άνω του 11% του ΑΕΠ, εξουδετερώνοντας πλήρως τα οφέλη που θα έχει η οικονομία από το «κούρεμα» ομολόγων του ιδιωτικού τομέα έως το 2014, σημειώνει ο «Τύπος της Κυριακής» στο αυριανό του φύλλο

Καθοριστικός για τις πολιτικές εξελίξεις θα είναι επίσης ο έλεγχος της Τρόικας τον Σεπτέμβριο, για την έκθεση προόδου και τη χορήγηση της 6ης δόσης. Η εικόνα χάους που επικρατεί στα δημόσια οικονομικά με τις αποκλίσεις να υπερβαίνουν ήδη τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ δυσχεραίνει σημαντικά τα περιθώρια ελιγμών της κυβέρνησης. Και αναμένεται ότι η Τρόικα θα ζητήσει τη λήψη νέων μέτρων, τα οποία θα πάρουν τη μορφή ενός «μάξι» Μνημονίου για την προσεχή δεκαετία, η ψήφιση του οποίου (μαζί με τη δανειακή σύμβαση) μπορεί να αποτελέσει τον βασικό λόγο για προκήρυξη εκλογών

Ένα μόνο παράδειγμα δείχνει πόσο ανεδαφική είναι η μετά τις Βρυξέλλες κυβερνητική αισιοδοξία: Για να επιτύχουν οι πιστωτικές διευκολύνσεις, θα πρέπει η κυβέρνηση να πετύχει τα επόμενα χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3%-5%, την στιγμή οι επιδόσεις του οικονομικού επιτελείου είναι απογοητευτικές με αποτέλεσμα να σημειώνονται πρωτογενή (χωρίς τις δαπάνες για τόκους) ελλείμματα.

Πως σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν τον Σαμαρά

[caption id="attachment_114404" align="alignnone" width="600" caption="Μαζί με τα πρωτοβρόχια θα αρχίσουν και οι συγκεντρώσεις"][/caption]

Είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου άφησε στον Βενιζέλο την οικονομία και τα κομματικά και ο ίδιος ασχολείται πλέον με τις πολιτικές υπερβάσεις που νομίζει ότι θα αντιστρέψουν το κλίμα.

Όπως έχουμε ξαναγράψει με ένα πυρ ομαδόν κατά του Α. Σαμαρά, η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν στους επόμενους μήνες να ανακόψουν τη ραγδαία δημοσκοπική πτώση τους και την αντίστοιχη άνοδο της Ν.Δ. και να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα. Τα βήματά τους αναμένεται να είναι:

Α) Νέος εκλογικός νόμος με μείωση του αριθμού των βουλευτών, με μονοεδρικές περιφέρειες (όπου πρακτικά θα ισχύει το πλειοψηφικό) και με μία λίστα Επικρατείας που θα διορίζει βουλευτές ο αρχηγός του κόμματος για την οποία θα ισχύει η απλή αναλογική.

Β) Εκλογές με το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος, με στόχο να μην προκύψει αυτοδυναμία, να μην συγκροτηθεί κυβέρνηση.

Γ) Νέες επαναληπτικές εκλογές με το νέο εκλογικό νόμο που θα έχει ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο.

Τι πιθανότητες επιτυχίας έχουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης; Προς το παρόν σκεφθείτε δύο καθοριστικούς κατά την γνώμη μας παράγοντες:

Πρώτον: Την πλατεία. Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι οι «Αγανακτισμένοι» θα σταματήσουν και η θερινή ραστώνη τους κάνει πιο αισιόδοξους. Η πραγματική οικονομία όμως και το γεγονός ότι σύμφωνα με το τελευταίο βαρόμετρο του ΣΚΑΙ το 85% του κόσμου δηλώνει ότι συμφωνεί με τους «Αγανακτισμένους» καθιστά ανεδαφική την αισιοδοξία της κυβέρνησης. «Θα τα πούμε από Σεπτέμβριο» δηλαδή, όπως λένε οι Αγανακτισμένοι, και πάμε και στοίχημα.

Δεύτερον: Είναι δύσκολο έως αδύνατον να ανατραπεί το προβάδισμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις που μπορεί μέχρι το φθινόπωρο να της δίνει αυτοδυναμία. Εδώ θα θέσουμε ένα βασικό ρώτημα που όλοι αποφεύγουν να θέσουν. Πως θα κάνει εκλογές το ΠΑΣΟΚ όταν ακόμα και μέσα στον καύσωνα συνεχίζονται οι διάφορες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και οι προπηλακισμοί στελεχών, βουλευτών και υπουργών του; Πως θα αντιστρέψουν το πολιτικό κλίμα όταν στη μέτρηση Ιουλίου του Πολιτικού Βαρόμετρου οι Έλληνες πολίτες δηλώνουν με το ποσοστό ρεκόρ του 91% ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την οικονομική κρίση, ενώ το 70% εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ πορεύεται σε λάθος δρόμο με μόνο 15% να θεωρεί ότι ο δρόμος είναι σωστός, με χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι ίδιες απαντήσεις καταγράφονται στο 50% (λάθος δρόμος) και 29% (σωστός);

Τι μπορεί να κάνει δηλαδή η κυβέρνηση όταν, σύμφωνα με τα προηγούμενα, έχει ήδη απωλέσει των σκληρό πυρήνα των οπαδών της και αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα χειρότερο από εκείνο που αντιμετώπιζε πριν από δυο ακριβώς χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 23/07/2011 17:28:43

  Ο λαός ζητά ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, που μεταφράζεται σε δικαστήριο λογοδοσιας για αυτούς που κατάφεραν να ξεπουλησουν τα πάντα.

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 23/07/2011 17:37:19

  Oταν σταματήσουν οι γιορτές και τα πανηγύρια, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πραγματική οικονομία.
  Παρόμοιο πανηγυρικό κλίμα είχαν επιχειρήσει να καλλιεργήσουν και μετά το πρώτο Μνημόνιο.
  Είδαμε τη συνέχεια.
  Οσον αφορά τώρα στη νέα συμφωνία.
  Αγνοούμε ακόμα τις αναληφθείσες δεσμεύσεις.
  Ομως σε κάθε περίπτωση απαραίτητος όρος για την πρόοδο είναι η τήρηση του Μεσοπρόθεσμου.
  Ξέρετε τι σημαίνει μεσοπρόθεσμο για τη μέση ελληνική οικογένεια.
  Νομίζω, οτι τον Σεπτέμβριο οι έλληνες θα βρεθούν για πρώτη φορά στα σοβαρά αντιμέτωποι με την κρίση.
  Και τον μέσο έλληνα θα τον απασχολεί το μεροκάματο, αν έχει, οι αυξήσεις, οι έκτακτες εισφορές, οι περικοπές, η διάλυση του κοινωνικού κράτους κ.λ.π.
  Αυτά κανένας επικοινωνιακός σχεδιασμός δεν μπορεί να τα ...ωραιοποιήσει..
  Και το ΠΑΣΟΚ θα κοντεύει πλέον δυο χρόνια στην εξουσία.
  Θα φταίνε οι ίδιοι...

 3. danaos avatar
  danaos 23/07/2011 17:56:28

  Κώστα αρχίζω και φοβάμαι γιατί αυτός ο λαός τα δέχεται πολύ παθητικά όλα!Σκέφτεσαι ένα απ αυτά, ας πούμε το λιγότερο οδυνηρό, αν δηλαδή έκοβε η Ν.Δ. το δέκατο τρίτο και δέκατο τέταρτο μισθό τι θα επακολουθούσε; Και όπως βλέπεις αυτοί οργιάζουν και ο κόσμος μπανιαρίζεται!!!

 4. Γιώργος avatar
  Γιώργος 23/07/2011 18:13:14

  Ξέρουν τα κανάλια καλά τη δουλειά τους! και το +4 γίνεται -4 χαλαρά με ένα δανειάκι...

 5. καβουρας avatar
  καβουρας 23/07/2011 18:25:06

  K. Ροδινέ πιστεύεται οτι η ΝΔ θα αντιστρέψει την καθημερινότητα του Ελληνα προς το καλύτερο? Μια από τα ίδια.

  • Kennan avatar
   Kennan @ καβουρας 23/07/2011 18:33:23

   κ.Κάβουρα, μόνος σας ρωτάτε, μόνος σας απαντάτε;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ καβουρας 23/07/2011 19:16:31

   Δεν περιμένω από τη Ν.Δ. σε μια μέρα ή σε ένα χρόνο να μου βελτιώσει την καθημερινότητα.
   Και να μου το πεί, δεν θα το πιστέψω.
   Θέλω, όμως, μια κυβέρνηση η οποία δεν θα με κοροϊδεύει, δεν θα με εκβιάζει, δεν θα με απειλεί με πτώχευση κάθε τρείς μήνες, δεν θα με ταράξει στις έκτακτες εισφορές και τη φορολογία και θα μου δώσει ελπίδα ότι σε δυο-τρία χρόνια τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται.

   • karpos avatar
    karpos @ Κώστας Ροδινός 25/07/2011 17:18:11

    Αυτό στο περίπου το είχαμε και επί Κ.Κ, λίγο χαμηλά δε βάζετε τον πήχυ;;

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ καβουρας 24/07/2011 02:19:46

   Το πρώτα που χρειάζεται ο λαός είναι η ελπίδα ,ο σεβασμός και η ασφάλεια. Οι πιο γερές βάσεις για ένα καλύτερο σήμερα και ένα ανοιχτό αύριο.

 6. Νοήμων avatar
  Νοήμων 23/07/2011 18:29:23

  Καλά, ας ανορθωθεί λίγο η οικονομία από την επόμενη άνοιξη και θα δείτε πώς θα ανατραπούν οι δημοσκοπήσεις. Ο ΓΑΠ θα στείλει το Σαμαρά να μαζεύει ελιές στην Καλαμάτα...

  • Kennan avatar
   Kennan @ Νοήμων 23/07/2011 18:32:43

   Όνομα και πράγμα το σχόλιο. Πλήρες (πρασινης) νοημοσύνης

   • Νοήμων avatar
    Νοήμων @ Kennan 23/07/2011 18:39:57

    Εσύ με τέτοιο nickname τί είσαι ακριβώς; Σαμαρικός ή τουρκόφιλος κι απλά πρόσθεσες το δεύτερο n για ξεκάρφωμα;

  • alakran avatar
   alakran @ Νοήμων 23/07/2011 18:45:29

   Νοήμων,
   δεν μας λες τον τρόπο που θα "ανορθωθεί' η οικονομία, για να τον μάθουμε και εμείς?
   Ή μήπως είναι μυστικό τού Παπανδρέου και των εκλεκτών του σαν του λόγου σου?

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νοήμων 23/07/2011 19:20:56

   Θα ...ανορθωθεί η οικονομία την άνοιξη;
   Για ποιά Ανοιξη ακριβώς μιλάτε, αν και περισσότερο ως επιθυμία το εκφράζετε...
   Δεν είναι κακό να ελπίζει κανένας,
   Εδώ ο άλλος μας έλεγε οτι το 2011 θα έχουμε ανάπτυξη και θα βγούμε στις αγορές...

   • pikras57 avatar
    pikras57 @ Κώστας Ροδινός 23/07/2011 22:14:11

    ....Ακόμα τούτη η άνοιξη,
    ραγιάδες, ραγιάδες,
    τούτο το καλοκαίρι,.....

  • BlueSky avatar
   BlueSky @ Νοήμων 23/07/2011 20:14:38

   Πασόκε της κακιάς ώρας, για 'σένα και τους λοιπούς νεόκοπους πασόκους της διαφθοράς και της λαμογιάς λεφτά υπάρχουν! Τι να περιμένεις από έναν ψεύτη κυβερνήτη, όταν υπάρχουν αληθινοί ''νοήμονες'' κολαούζοι σαν και σένα!
   Να σου θυμίσω τον Γκρούεζα στην θρυλική ελληνική ταινία!
   Βουλιάξατε τη χώρα, αφαιμάξατε τα πάντα και επειδή δεν έχει μείνει τίποτα, υποθηκεύσατε ακόμη και αυτά που θα 'ρθουν μελλοντικά!
   ΙΕΚ πασόκ , επάγγελμα πασόκος!

   • BlueSky avatar
    BlueSky @ BlueSky 23/07/2011 20:16:03

    Κώστα μου, φυσικά το μήνυμα απευθύνεται σ'αυτόν που αποκαλείται ''νοήμων''!

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ Νοήμων 23/07/2011 23:35:40

   9 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι είμαστε σε λάθος δρόμο. Εσύ πρέπει να είσαι αυτός ο ένας στο 10 λοιπόν. Μπράβο...

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ Χαλκιδέος 24/07/2011 02:25:34

    Μπα, θα ζει στο εξωτερικό.......
    και πέρασε να μας πρασινίσει λίγο το τσουρουφλιστό μας καλοκαίρι.

  • φωνή avatar
   φωνή @ Νοήμων 24/07/2011 01:36:50

   Ρε άνθρωπε έχεις προσωπικό συμφέρον να επιμένεις στο ΠΑΣΟΚ; Σε βολεύουν, τρως από αυτούς; Γιατί αν είναι έτσι αιτιολογείται η συμπεριφορά σου. Βέβαια δε δικαιολογείται.

   Αλλά αν δεν απολαμβάνεις και τίποτα περισσότερο απόσα σου εξασφαλίζει η προσωπική σου εργασία τότε σύνελθε, γιατί η εμμονή σε αυτό το κόμμα πλέον έχει κόστος για τη χώρα.

   Εάν δε βολεύεσε προσωπικά ο ίδιος από το σύστημα ΠΑΣΟΚ τότε ξεκόλλα κ σταμάτα να εθελοτυφλείς από φανατισμό.

   Εάν βολεύεσαι πες το να το ξέρουμε να καταλαβαίνουμε που οφείλονται και οι φαντασιώσεις σου για ανάπτυξη την άνοιξη

 7. καβουρας avatar
  καβουρας 23/07/2011 18:48:46

  κ. Κενναν ο λαός έιναι προδωμένος από όλους τους πολιτικούς για να πιστεύει ότι η ΝΔ θα φέρει την ευημερία στην Ελλάδα. Το παιχνιδάκι παίζεται τώρα 30-40 χρόνια- η εναλλαγή εξουσίας βάζει στο παιχνίδι καμιά 300-500 αρια κομματικά στελέχη εκάστοτε κόμματος (ΝΔ, ΠΑΟΚ) οι οποίοι είναι συνήθως άεργοι και περιμένουν την σειρά τους να πιάσουν την καλή. Ως συνήθως ο λαός μετά αυτομουτζώνεται.

 8. Kennan avatar
  Kennan 23/07/2011 18:56:58

  Διάβασε και κανένα βιβλίο Νοήμωνα; Ο Kennan ήταν κορυφαίος αμερικανός διπλωμάτης και πατέρας της containment policy.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/07/2011 19:32:49

  Σημασια εχει πως θα αντιμετωπισει ο Σαμαρας τα τετελεσμενα γεγονοτα και την ηδη διαμορφωμενη κατασταση.

 10. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 23/07/2011 19:37:31

  Πόσο πάλεψε κύριοι η ΝΔ για να μην φτάσουμε εδώ? Όταν όλοι φώναζαν -στην πλατεία ή όχι- ότι χρειάζεται η ανατροπή , τότε που και η ΝΔ διατυμπάνιζε για τις υπάρχουσες λύσεις οι πασόκοι υπογείως εδραίωναν την πλήρη υποδούλωση και ξεπούλημα της Ελλάδας και το κατάφεραν. Τι δυνατότητες υπάρχουν τώρα να αλλάξουν όλα αυτά ακόμα και με μία άλλη κυβέρνηση?

 11. TASSOS IAT avatar
  TASSOS IAT 23/07/2011 19:38:38

  Κε Ροδινέ οι κυβερνήσεις συνήθως και εξ ορισμού ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ (μέχρι μίας κλίμακας τουλάχιστον), ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ και ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ. Αυτά λοιπόν τα ανδρείκελα που παριστάνουν την κυβέρνηση δεν αποτελούν standard υπό οποιαδήποτε οπτική. Προφανώς μία κυβέρνηση (αυτοδύναμη ή συνεργασίας) της Ν.Δ θα είναι καλύτερη και δεν θα λειτουργεί τοιουτοτρόπως. Το κατόρθωμα είναι να είσαι τόσο δοσίλογος και άπατρις ώστε να λειτουργείς έτσι όχι το αντίστροφο.

 12. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 23/07/2011 19:58:01

  Ζούμε όλοι στην κοσμάρα μας.Ητοι:
  1.Εξασφαλίστηκαν τα "μισθά" του κομματικού στρατού;
  2.Θα ξαναφάνε οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι μεγαλοεκδότες-κατασκευαστές;
  3.Θα ξαναδοθούν δανειάκια-επιδοτήσεις στους "δικούς" μας;
  4.Θα αναγγείλουμε μερικές προσλήψεις;
  Αντε γειά και χαιρετίσματα στο Τυρόλο...
  Και αφήστε τους ελευθεροεπαγγελματίες να πληρώνουν σαν...
  Τίποτα δεν θα γίνει από τον Σεπτέμβρη, απολύτως τίποτα.Να είστε βέβαιοι.
  Αν τώρα ο Α.Σ. θέλει πραγματικά τις εκλογές, έχει τον τρόπο να τις προκαλέσει και ας αφήσουμε τις υπεκφυγές.Και αν πιστεύει ότι έχει άλλη συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση (το "Ζάππειο 2" ξεπεράστηκε εκ των πραγμάτων) τότε οφείλει να την επεξεργαστεί και να την ανακοινώσει.
  Σε ό,τι με αφορά:δεν πρόκειται να πληρώσω καμιά απολύτως έκτακτη εισφορά, τέλος ή φόρο και ας κατηγορηθώ ως "εχθρός του λαού".Προτιμώ να μεταναστεύσω παρά να ζώ σε μια χώρα που πανηγυρίζει επειδή... υποδουλώθηκε.Το ανήλικο παιδί μου έχει το δικαίωμα στην ελπίδα

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 24/07/2011 01:07:02

   Σωστός ! Και εν τω μεταξύ ο νέος πατριωτισμός θα στέλνει τα λεφτά του έξω - όπως άλλωστε δικαιούται εφ όσον είναι νόμιμα- και θα στηρίζουμε οι υπόλοιποι τις τράπεζες των μεγάλων...

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 24/07/2011 02:46:49

   Kωνσταντίνε, τα είπες όλα...

 13. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 23/07/2011 20:01:50

  Κατά τη προσωπική μου γνώμη,οι προβληματισμοί του αρχικού κειμένου κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

 14. spiros avatar
  spiros 23/07/2011 20:12:27

  Το όποιο επικοινωνιακό στοιχείο από το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να έχει διάρκεια διότι η οικονομική πολιτική επιδεινώνει παρά βελτιώνει. Επομένως το τελευταίο τετράμηνο του 11 περιμένω επιδείνωση από την εφαρμογή των μέτρων όπως θα εξειδικεύονται . Αναμένω μάλιστα μετά την δεύτερη ανάγνωση της συμφωνίας και των μέτρων που πρόκειται να λάβουν . Τα δημοσιεύματα σκοπό έχουν μάλλον την τόνωση του ηθικού των φίλων του ΠΑΣΟΚ και όχι επίσημη μελετημένη στρατηγική ανάκαμψης του κόμματος . Αυτό δείχνουν τα διαφοροποιημένα στοιχεία των δημοσιευμάτων εκτός αν υπάρχουν δύο κατευθύνσεις από δύο διαφορετικά κέντρα .

 15. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 23/07/2011 20:34:08

  Είναι βέβαιο ότι τώρα προσπαθεί το πασοκ να ξεγελάσει γιά μία ακόμη φορά συνεπικουρούμενο από τα γνωστά παπαγαλάκια. Είναι ίσως η πιό ελπιδοφόρα φάση γι αυτούς τον τελευταίο ενάμισο χρόνο και θα το εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά και δημαγωγικά. Η σκληρή πραγματικότητα είναι όμως άλλη και ειδικά αυτή που θα προκύψει από Σεπτέμβριο με το μεσοπρόθεσμο. Είναι επίσης βέβαιο ότι θα αναγκαστούν να κάνουν και νέα φοροεπιδρομή, αφού όλα τα μέτρα δεν τους βγάζουν τα αποτελέσματα που τους έχουν πει να έχουν. Άρα κάποια στιγμή η ωραιοποίηση και πάλι δεν θα τους βγαίνει, συν το ότι έχουν φανεί πολλαπλά αφερέγγυοι και ψεύτες. Εδώ ακριβώς έρχεται η παρέμβαση της ΝΔ να αναδείξει γιά άλλη μιά φορά την αναποτελεσματικότητα αυτής της πολιτικής. Πρέπει όμως και να αγριέψει, να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης, να αναδείξει τη ζημιά που εκκολάπτεται οχι μόνο στα οικονομικά αλλά και στα εθνικά μας θέματα. Πρέπει αυτά τα δύο να συνδεθούν στην επιχειρηματολογία του κόμματος. Είναι υποχρέωση του κόμματος να πολεμήσει γιά την βελτίωση του επιπέδου του λαού μας αλλά και την επαναφορά της εθνικής μας υπρηφάνειας. Είναι υποχρέωση της ΝΔ να αναδείξει το ρόλο που έχουν αναλάβει γιά το μέλλον της πατρίδας μας ο γαπ και η παρέα του. Ειναι η ώρα να ξεσκεπάσει τους θιασώτες της "Global financial Goverment". Δυστυχώς μέχρι τώρα αυτό δεν συνέβη, με εξαίρεση κάποιες φωτεινές περιπτώσεις τύπου Καμμένου. Μέχρι τώρα στάθηκε στο Ζάππειο ΙΙ και στα φορολογικά, δεν ανέδειξε το θέμα μνημόνιο και δανειακή σύμβαση σε όλη τους την έκταση και τις συνέπειες, γι αυτό πιστεύω και δεν εισπράττει τα αναμενόμενα στις δημοσκοπήσεις. Έχω ακούσει διάφορους αναλυτές, Έλληνες και ξένους οι οποίοι απορούν γιά το ότι είμαστε η μόνη περίπτωση που δέχεται να πληρώσει τα δάνεια+ομόλογα στο ακέραιο. Το βασικό αίτημα του λαού είναι ένα: "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω", αυτό τα λέει όλα. Εγώ αν και συντηρητικός γενικά και λόγω ίσως ηλικίας (52), τριάντα χρόνια κομματικός, αν και δεν έχω πληγεί ιδιαίτερα οικονομικά, αισθάνομαι να έχω επαναστατήσει και αγανακτήσει περισσότερο γιά όσα εξυφαίνονται σε εθνικό επίπεδο και λιγότερο γιά τα οικονομικά. Η ανεπανόρθωτη ζημιά θα είναι σ` αυτά, πρώτα με την όποια λύση στο Αιγαίο σε σχέση με υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, δεύτερο στο Κυπριακό και τρίτο στην εκποίηση αντί πινακίου φακής της εθνικής περιουσίας. Να αναθερμάνει από τώρα συνεργασίες και συμμαχίες με Ρώσους και Κινέζους, όπως έκαμε ο Καραμανλής. Αν λοιπόν δεν ανέβει η αντιπαράθεση και δεν μπουν όλα στην ατζέντα, να ξεσηκωθεί ο κόσμος μας και να δώσουμε εμείς το όραμα και τη διέξοδο, όχι οικονομίστικα αλλά εθνικά, να αναδειχθεί ως ένας νέος Εθνάρχης Καραμανλής ο αρχηγός της ΝΔ, θα έχουμε δυστυχέστατα μεγάλες εθνικές περιπέτειες. Του έλαχε αυτός ο κλήρος του Αντώνη Σαμαρά. Τώρα θα κριθούν πολλά.

 16. ορτικι ορτικαδ avatar
  ορτικι ορτικαδ 23/07/2011 21:47:07

  Δεν νομιζω οτι εχει τη δυναμη πλεον το ΠΑΣΟΚ να τα βαλει με τον Σαμαρα,ο κοσμος γνωριζει την πουλημενη προπαγανδα και τασεται με αυτον που αδικειται απο αυτη.

 17. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 23/07/2011 22:17:00

  Ελπίζω να καταλαβαίνετε όλοι γιατί είμαστε εδώ που είμαστε. Το μέγιστο πρόβλημα του λαού είναι πως θα αντιμετωπίσει ο ΓΑΠ τον ΣΑΜ και αντιστρόφως. Εδώ έχει πέρει φωτιά ο κ@@@ς μας από την ανικανότητα της κυβέρνησης -και εν μέρει και της ΝΔ- κι εμείς ασχολούμεθα με την παραπολιτική...

 18. Αλεξανδρος avatar
  Αλεξανδρος 23/07/2011 22:32:45

  Επειδη βλεπω καποιους νοημονες να πανηγυριζουν ανοητως. Το πρωτο που πρεπει να καταλαβουμε οτι η χωρα για πανω απο δεκαετια θα ζει με ορους σκληροτατης λιτοτητας και ηδη με τη ρετσινια της μερικης χρεοκοπιας που σε καμια περιπτωση δεν αποκλειει την οριστικη χρεοκοπια οταν τελικως οι Γαλογερμανοι και λοιποι ξεφορτωθουν τα ομολογα μας. Το τρυκ με τη δευτερογενη αγορα οδηγει πιθανοτατα σε μεταφορα του βαρους ξανα στις πλατες της χωρας μας.Επισης η διατυμπανιζομενη μειωση ΄΄κουρεμα΄΄ η οτι αλλο λεγεται οτι θα προκυψει απο αυτο το τρυκ θα ειναι ελαχιστη ουσιαστικα αφου ετσι και αλλιως ολα θα φυγουν απο ελληνικο ελεγχο ειτε κρατικο ειτε ιδιωτικο και θα περασουν σε ξενους αφου πρωτα εχουν ισωπεδωθει μισθοι συνταξεις και εγασιακα δικαιωματα και εχουν πληρως νεοφιλελευθεροποιηθει.Το λεγομενο σχεδιο ΄΄Μαρσαλ΄΄ μη λησμονουμε δε περασε στο τελικο σχεδιο και δεν προκυπτει απο πουθενα οτι θα βοηθησει σε μια ορθολογικη αναπτυξη που θα αφορα και τις μεσαιες η μικρομεσαιες επιχηρησεις παρα μονο μονοπωλιακες εταιρειες ή καρτελ καποιων ελληνων μεγαλοκαρχαριων και ξενων μεγαλοεπενδυτων διαλυοντας ετσι οτι εχει απομεινει στην εγχωρια οικονομια.Οποιος δεν γνωριζει η δεν θυμαται ας ρωτησει τους παλιοτερους για την Ουλεν....Μιας και οι ξενοι θελουν τωρα ακομα και τα σκουπιδια μας...Οσο αφορα την ενεργεια ηλιος ανεμος και υδρογονανθρακες αφθονουν στη χωρα μας αρα ολο το σχεδιο παει πριμα και τα περνουμε ολα τσαμπα με ενα εξαθλιωμενο και πεινασμενο εργατικο δυναμικο που ζει στους κολπους μιας ΄΄ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ΄΄ οντας πλεον μια χωρα under development οπως ηταν τη δεκαετια 60/70.....τοσο πατριωτισμο απο μια καθ ολα σοσιαλ(η)στικη και πατριωτικη (?) κυβερνηση δεν αντεχεται....
  Ξενα εγκυρα εντυπα δεν διχνουν την ιδια αισιοδοξια με τους ιθαγενεις πανηγυριτζηδες και οσοι πιστευουν οτι καηκαν στο χυλο οσοι πονταριζαν στα CDS μην εκπλαγουν και τα CDS να ξανανεβουν σε λιγους μηνες και να εχουν αποκτησει και τη περιουσια τους στην Ελλαδιτσα....

 19. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 24/07/2011 00:09:32

  ξερετε ποσους τετοιους βλακες νοημονες εχει το πασοκ? εκατομμυρια.κι αυτος ο βλακας νοημονας κανενα βολεμενο καλοπαιδο θα ειναι απο το πασοκ ,που αν δεν το ειχε βολεψει το πασοκ δε θα μπορουσε να κανει τοιποτα στη ζωη του. και ξερετε πολυ καλα επισης οτι η ψηφος του βλακα νοημονα εχει την ιδια αξια με τη δικια μας ψηφο . θεος φυλαξει.

 20. ελιζα βοζεμπεργκ avatar
  ελιζα βοζεμπεργκ 24/07/2011 06:52:56

  καλημέρα! αυτό που πρέπει να καταλάβει ο λαός είναι οτι υποτίθεται οτι αποφύγαμε την χρεοκοπία για 10 χρόνια (υπό προυποθέσεις), αλλά μετα βεβαιότητας θα στενάξουμε ως πολίτες εμείς και οι επόμενες γενεές για περισσότερο από 30 χρόνια! Ειναι δε τόσο επικίνδυνοι υβριστες οι σημερινοί κυβερνώντες, ωστε τόλμησαν να εκστομήσουν οτι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που αποδεδειγμένα πρότεινε εναλλακτική οικονομική πρόταση επί 14 μήνες, είχε.... ποντάρει στη χρεοκοπία της χώρας! Η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να κυβερνήσει πάνω στα συντρίμια που έσπειρε η διετής πλέον άθλια στοχευμένη διακυβέρνηση της χώρας απο το ΠΑΣΟΚ, αλλά σίγουρα ο Σαμαράς δεν θα κρύβεται πίσω απο ψεύτικες υποσχέσεις , ούτε θα περνάει το πρωινό του στο γυμναστήριο! Η χώρα χρειάζεται αμεσα υπεύθυνη κυβέρνηση με ικανό τιμονιέρη διαφορετικά θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά η Ελλάδα, ως προτεκτοράτο της Ευρώπης με δυστυχισμένους ιθαγενείς...

 21. Pluto avatar
  Pluto 24/07/2011 07:30:46

  Tον Σαμαρά θα τον αντιμετωπίσουν αξιοποιώντας κατάλληλα τους μνημονιακούς βουλευτές καί στελέχη που βρίθουν μεσα στην ΝΔ.
  Ανεξαρτήτως αν αποσπάσει απόλυτη πλειοψηφία στη νέα Βουλή ή (πιθανότατα) όχι, το κόμμα της ΝΔ είναι δομημένο πάνω ακριβώς στην λογική καί στους ανθρώπους που έφεραν την χώρα στο σημερινο της χάλι! Εν ολίγοις ,είναι η ΝΔ πλήρης ημερών διότι είναι καί πλήρης κρατικοδίατων,(διε)φθαρμένων πολιτευτών. Θέλετε να μου πείτε ότι π.χ. ο άνθρωπος που πριν 3-4 χρόνια διόγκωσε στο άπειρο της δαπάνες των νοσοκομείων καί ευεργέτησε προμηθευτές , διορισμένους διοικητές, μεγαλογιατρούς,αυτός ο ίδιος άνθρωπος θα στηρίξει αύριο πατριωτική πολιτική από την Βουλή ή (ακόμα χειρότερα) από το ΥΠΕΞ,θα ανακηρύξει ΑΟΖ κλπ ;;;;
  Αυτά δεν τα περιμένει ο συμπαθής κ. Ροδινός από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ αλλά από στόμα κοράκου κρά θ` ακούσει.....
  Ο Αντώνης καί 3-4 κούκοι δεν αρκούν. Οφείλουν να δείξουν την απαραίτητη ευστροφία καί να κινηθουν προεκλογικά προς την υπέρβαση (ναι,ναί την υπέρβαση!!) μέσα από την δημιουργία Πατριωτικού Μετώπου,αντιμνημονιακής συσπείρωσης δεξιων καί αριστερών πολιτων που συστρατεύονται γιά την εθνική κυριαρχία.Πριν από 70 χρόνια μιά φούχτα περιθωριακοί κομμουνιστές έπιασαν τον παλμό της συγκυρίας καί γιγαντώθηκαν μέσω του ΕΑΜ,ο Ανδρέας κατάλαβε οτι η ΕΡΕ καί ο Καραμανλής ήσαν υπόλογοι (ταυτισμένοι ) στην συνείδηση του κόσμου γιά/με την Χουντα καί έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ αντί για το ξωφλημένο λεωφορείο της ΕΚ...
  Οσοι ψήφισαν το 2009 Αντώνη είναι η μαγιά. Ηαγανάκτηση από την κάθοδο στον Αδη της χρεοκοπίας θα φέρει τους υπόλοιπους...Ωρα πιά να τελειώσουν οι ασκήσεις ισορροπίας με ληγμένους πολιτευτάκιες.Ξυπνήστε!

 22. Οργισμένος πολίτης avatar
  Οργισμένος πολίτης 24/07/2011 07:40:27

  Η Ν.Δ. πρέπει να βγει στους δρόμους, να αφήσει τα "ήξεις-αφήξεις" όσο είναι νωρίς, να αντιπαρατεθεί στην υποτέλεια ξαι στην εκποίηση τώρα, να σταθεί απέναντι σε όλα! Αλλιώς, δεν θάχει καμμιά σημασία αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές... Απολύτως καμμία πια...

 23. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 24/07/2011 11:24:32

  Πανηγυρίζουν σαν τις μωρές παρθένες , οι Πασόκοι, για την μεγάλη ¨επιτυχία¨, να χρεοκοπήσουν την χώρα!!
  Γι΄αυτό το αισχρό αποτέλεσμα, μας λένε οτι διαπραγματεύτηκαν σκληρά!
  Στην πραγματικότητα η ΕΕ τους είχε ¨γραμμένους¨ και απλά τους ανακοίνωσε τις αποφάσεις της, πάντα προς όφελος των μεγάλων δυνάμεών της.

  Αλλά το πλέον λυπηρό και ντροπιαστικό είναι οτι καταφθάνουν οι κομισσάριοι των Βρυξελλών, να μας κυβερνήσουν!! Λέτε επειδή έχουν εμπιστοσύνη σ΄αυτή την κυβέρνηση της αδιαφάνειας - της διαπλοκής - της μίζας;

  Δυστυχώς βρισκόμαστε υπό κατοχή, χωρίς Γερμανική μπότα, αλλά με στενή επιτήρηση, χωρίς να μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις για την τύχη μας!
  Έτσι μας κατάντησαν οι ¨σπουδαίοι σκληρά διαπραγματευόμενοι¨, υπόδουλους μέσα στην πατρίδα μας!

  Ντρέπομαι, ντρέπομαι, ντρέπομαι .....

  • ορτικι ορτικαδ avatar
   ορτικι ορτικαδ @ Απλή σκέψη 24/07/2011 14:24:07

   Οχι δεν θα τους κανουμε και την χαρη να ντραπουμε αυτοι που πρεπει να ντρεπονται ειναι οι πουλημενοι που στηριζουν την κυβερνηση.Ο λαος θα ανταπωδωσει την οργη του στις καλπες.Ο λαος θελει ηγετες που δεν υποχωρουν που διαπραγματευονται σληρα με τετοιο ηγετη δεν θα αισθανθω ποτε υποδουλωμενη στην ιδια μου τη χωρα.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

 24. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 24/07/2011 13:48:33

  Μια ματιά στα σχόλια αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πόσο κοντή μνήμη ή να το πω καλύτερα πόση ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα έχουν ή θέλουν να έχουν αρκετοί Έλληνες πολίτες.
  Διαβάζοντας τις αναλύσεις για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής σχετικά με την Ελλάδα όλες αφού σημειώνουν την αποτυχία των προηγουμένων Μνημονίων καταλήγουν σε ένα ερωτηματικό για την εξέλιξη των οικονομικώ της Ελλάδας. Ακόμη κι ο γερμανικός τύπος, που εξήρε, όπως ήταν αναμενόμενο τις αποφάσεις, σημειώνει στο τέλος ότι δε μπορεί να απαντηθεί το ελληνικό οικονομικό ζήτημα σήμερα κι ότι παραμένει ευάλωτο καθώς πολλά θα κριθούν στις λεπτομέρειες της εφαρμογής των αποφάσεων. Επιπλέον διευκρινίζεται ότι αποσοβήθηκαν κίνδυνοι για το ευρώ αλλά όχι για την Ελλάδα.
  Η τεχνητή αισιοδοξία που επιχειρείται να καλλιεργηθεί δεν έχει σχέση με την πραγματική οικονομία. Κι η φούσκα θα σκάσει των συνθηκών επιτρεπομένων δηλαδή ματά τα μπάνια του λαού, για όσους μπορούν να τα κάνουν ακόμη. Διότι φαίνεται ότι όλα έχουν ανατραπεί κι όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Όταν τα νοικοκυριά θα κληθούν από το Σεπτέμβρη στην καθημερινότητά τους και θα φανεί το άδειο πεκούλιον του καθενός τότε τα ξαναλέμε.

 25. Bloody Mary avatar
  Bloody Mary 24/07/2011 22:48:01

  Πάντως, ο "νοήμων"-troll πέτυχε το στόχο του: Αντί να σχολιαστεί το αξιόλογο άρθρο και να αναπτυχθεί γόνιμη επιχειρηματολογία, η πλειοψηφία των σχολιαστών εξάντλησε τα "πυρά" της σε ανώφελες επιθέσεις (ευτυχώς κάποιοι δεν "τσίμπησαν").

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.