21/09/2008 10:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως θέλει να χάσει ο κ. Καραμανλής;

Διαβάζω σε όλες τις σημερινές εφημερίδες ότι καθώς η κρίση εντείνεται ώρα με την ώρα, τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή απασχολούν διάφορα σενάρια διεξόδου από την κρίση. Όπως για παράδειγμα, αν θα κάνει τώρα ανασχηματισμό, ή αργότερα (Δεκέμβριος), αν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην ΚΟ ή στην Βουλή, αν θα διαγράψει κανέναν κοκ.

Παρατήρηση πρώτη: Κανένα από τα σενάρια δεν προβλέπει αλλαγή πολιτικής και ιδίως της οικονομικής πολιτικής. Και όμως αυτή ήταν που έφερε μέχρις εδώ και τον Καραμανλή και την κυβέρνησή του.

Παρατήρηση δεύτερη: Όλοι λένε ότι η αιτία  του κακού είναι «οι συμπεριφορές προσώπων». Λες και τους του επέβαλε κάποιος άλλος όλους αυτούς στον κ. Καραμανλή. Σαν να μην τους διάλεξε ο ίδιος για να στηριχτεί αποκλειστικά πάνω τους όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό τώρα: Κανείς δεν έχει πλέον αυταπάτες στη ΝΔ ότι, όποτε κι αν γίνει,  θα είναι ένας «ανασχηματισμός μάχης». Και ο τελευταίος κατά πάσα πιθανότητα που θα κάνει ο κ. Καραμανλής πριν από τις επερχόμενες εκλογές.

Το διακύβευμα όμως δεν θα είναι μια νέα νίκη. Αλλά με ποιόν τρόπο θα χάσει η ΝΔ τις εκλογές. Με το πρόσχημα ότι «μας  έριξαν λόγω των μεταρρυθμίσεων» και «επειδή δεν καταφέραμε να φτιάξουμε την οικονομία», ή λόγω της απίστευτης διαφθοράς και των σκανδάλων;

Στην πραγματικότητα αυτό είναι πλέον το μοναδικό  στοίχημα και για τον Καραμανλή και για την παράταξη. Επειδή αν η ΝΔ χάσει λόγω της διαφθοράς «θα κάνει να συνέλθει σαράντα χρόνια». Ας προσπαθήσουν λοιπόν να περισώσουν ότι μπορούν. Τους το ευχόμεθα όλοι για το καλό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. okanenas avatar
  okanenas 21/09/2008 11:31:03

  Από τα δύσκολα στα απλά.

  Στις μέρες μας τα οικονομικά δρώμενα στον κόσμο και την Ελλάδα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας. Σε αυτό το περιβάλλον ο πολίτης παραμένει απληροφόρητος και ανήμπορος να συμμετέχει στα οικονομικά δρώμενα, ειδικά μετά και την αρνητική εμπειρία του χρηματιστηρίου.
  Γενικότερα όμως η οικονομική ανάλυση μέχρι σήμερα στηρίζεται κυρίως στις πράξεις και στη συμπεριφορά, δεν ασχολείται με τον τρόπο που εμφανίζονται, δηλαδή την αφετηρία τους. Ταυτόχρονα όλο και περισσότερο εμφανίζονται νέες απαιτήσεις, η σκιαγράφηση τους θα μπορούσε να δώσει λύσεις, ελάχιστοι όμως ασχολούνται σοβαρά με την ανάλυση τους, έτσι οι προοπτικές παραμένουν ανεπαρκείς.
  Βασικός λόγος που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη δύσκολη κατάσταση είναι το γεγονός ότι πλέον η κουλτούρα δεν παράγεται στη βάση της κοινωνίας, αλλά στα παράθυρα της τηλεόρασης.
  Με τον τρόπο αυτό η κοινωνία συνειδητοποιεί τον εαυτό της μέσα από εξειδικευμένα κομμάτια που είναι αδύνατον να μεταδοθούν, φυσική απόρροια αυτής της κατάστασης είναι τα προβλήματα της καθημερινής ζωής να τίθενται ενιαία, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επικρατεί η άγνοια.
  Συνεπώς η γενικότερη υπανάπτυξη είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του ατόμου να ενσωματώσει και να χρησιμοποιήσει σωστά τα μνήματα του περιβάλλοντός του, καθώς αναγκάζονται να απορροφούν ένα μονότονο θέαμα.
  Έτσι το ερώτημα που τίθεται είναι; Πως μπορεί να αποσαφηνιστεί η ασάφεια για όλα αυτά τα ζητήματα της καθημερινότητας που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή και να γίνουν βεβαιότητες οι αμφισβητήσεις;
  Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, μέσω της δική μας βούλησης και όχι μέσω τηλεοπτικού- πολιτικού εξαναγκασμού με δεδομένο ότι οι παγκόσμιες τάσεις και οι εξελίξεις τρέχουν.,,
  Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος μπροστά σε αυτά τα ερωτήματα θα πει το απλό, «χρειάζεται εφαρμογή πολιτικών που να μεταλλάξουν τον κάθε πολίτη σε αυριανό ενεργό πολίτη, με πλήρη συμμετοχή του στα κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα». Μήπως όμως έχουμε κάνει τα απλά και αυτονόητα δύσκολα!

  Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα

  neoinileias.blogspot.com/

 2. spikol avatar
  spikol 21/09/2008 12:15:21

  Γιατί βίαζεστε ρε παιδια να βγάλετε συμπεράσματα. Σκεφτείτε το Γιώργο πως ένοιωθε όταν έβλεπε ότι το 70% θέλει τον Βενιζέλο για αρχηγό. Τελικά γέλασε καλύτερα αυτός και μάλιστα μετά από 1 ακριβώς μήνα (πολύ σύντομα δηλαδή). Τώρα θα γελάει μέχρι σκασμού τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές. Για σκεφτείτε λίγο.

 3. saska avatar
  saska 21/09/2008 13:02:47

  Γειά στο στόμα σου okanena ειδικά το «χρειάζεται εφαρμογή πολιτικών που να μεταλλάξουν τον κάθε πολίτη σε αυριανό ενεργό πολίτη, με πλήρη συμμετοχή του στα κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα» πρεπει να το ακούνε κάποιοι που σκορπούν ευχές δεξιά και αριστερά λες και θα εισακουστούν και θα μας σώσουν.

 4. Αργός και σταθερός avatar
  Αργός και σταθερός 21/09/2008 13:54:45

  FACTORX εσύ ήδη τοποθέτησες στην αντιπολίτευση τον Καραμανλή.
  Πολλοί ΠΑΣΟΚΟΙ φτιάχνουν κυβέρνηση, τοποθετώντας στα Υπουργεία πρόσωπα της αρεσκείας τους.
  Τα κατώτερα στελέχη που εργάζονται στο Δημόσιο (στενό και ευρύτερο)
  Οι διάφοροι ΠΑΣΟΚΟΙ τοποθετούν στα Υπουργεία Υπουργούς.
  Τα κατώτερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, άρχισαν ήδη τις προγραφές.
  Κρατηθείτε!!!!! γιατί οι δημοσκοπήσεις είναι πόρνες.

 5. Αργός και σταθερός avatar
  Αργός και σταθερός 21/09/2008 13:57:36

  FACTORX ήδη τοποθέτησες στην αντιπολίτευση τον Καραμανλή.
  Οι ΠΑΣΟΚΟΙ φτιάχνουν κυβέρνηση, τοποθετώντας στα Υπουργεία πρόσωπα της αρεσκείας τους.
  Τα κατώτερα στελέχη που εργάζονται στο Δημόσιο (στενό και ευρύτερο) άρχισαν ήδη τις προγραφές "αντιφρονούντων" και τοποθετούν στις θέσεις κλειδιά τους εαυτού τους.

  Κρατηθείτε!!!!! γιατί οι δημοσκοπήσεις αλλάζουν από ΜΕΡΑ σε ΜΕΡΑ.

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 21/09/2008 14:48:35

  Όπως έχει πορευτεί έως σήμερα: ως θεατής που περιμένει να περάσει στον επόμενο θεσμικό του ρόλο...Ραφήνα - Μαξίμου - Ραφήνα - Ηρώδου...
  Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η πολιτική αλληλουχία εναλλαγής των Καταλληλότερων έχει οδηγήσει την χώρα στον πάτο.
  Θα φύγει ο Καταλληλότερος Β για να έρθουν οι Υπουργοί του Καταλληλότερου Α που θα τους διαδεχθούν οι σημερινοί Υπουργοί και πάει λέγοντας...
  Κατά τα άλλα κοροϊδεύουμε τους κουτόφραγκους για το έλλειμμα στο ΑΕΠ, το έλλειμμα στο Ι Τ Συναλλαγών έχει εκτροχιασθεί, οι ΔΕΚΟ χρωστάνε (με εγγύηση του κράτους) πάνω από 11 δις, και ο Αλογοσκούφης έχει όραμα τετραετίας... (ψάχνω να δω τι έχει μείνει απούλητο...) και ο μήνας για 1,500,000 Ελληνες δεν βγαίνει...
  Τι να κάνει ο Καταλληλότερος Β όταν η επαφή με το περιβάλλον είναι ο ...Λούλης και οι δημοσκοπήσεις?
  & έχουμε και κλασσικούς Ελληναράδες ενταγμένους σε κομματικούς στρατούς, που εφορμούν για την κατάκτηση του Δημοσίου Ταμείου, που το μόνο πρόβλημά τους είναι αν νικήσει ο Κωστάκης ή ο Γιωργάκης, για να ...συμμετέχουν στην νίκη.
  Το τέλος εποχής και χωρίς βαρβάρους να μας σώσουν....

 7. t avatar
  t 21/09/2008 15:15:14

  Στις ΗΠΑ βρίσκονται ήδη η Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και πρόκειται να έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση.
  Θα παρουσιαστεί σχέδιο λύσης (23η Σεπτεμβρίου ημερομηνία κατάθεσης) και θα ζητηθεί η εισαγωγή του προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την επομένη.
  Απειλή καταγγελίας της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την ΠΓΔΜ ώστε να προκληθεί ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με αίτημα την αναγνώριση με το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
  Όχι μπορεί να πει μόνο η Γαλλία όταν τεθεί θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας να αλλάξει η προσωρινή ονομασία FYROM.

 8. Ζαχαροπλάστης Χωρίς Σύνορα avatar
  Ζαχαροπλάστης Χωρίς Σύνορα 21/09/2008 15:50:35

  Το αίνιγμα-δίλημμα για τον Καραμανλή είναι:
  Ποιός το τρίβει το πιπέρι; Τρείς διαβόλοι καλογέροι.
  Ή
  Ποιός την πνίγει την κουνέλα; Φορομπήχτης με με μασέλα.

 9. saska avatar
  saska 21/09/2008 15:52:44

  Αν ο Καραμανλής δεν πέσει με όλα αυτά που του κάνουν, αν δεν πάει σε εκλογές και κάτσει 3 χρονάκια ακόμα, δεν θα καεί στο ζέσταμα ο ΓΑΠ ;
  Ή όλα γίνονται για να αποδείξει στον Βενιζελο ποιός είναι ο πραγματικός αρχηγός και ποιος ο καταλληλότερος για το ΠΑΣΟΚ;

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 21/09/2008 16:55:34

  1. Siemens στη Θεσσαλονίκη: δικαίωμα της εταιρείας να κλείσει το εργοστάσιό της, δικαίωμα όμως και κάθε κράτους (επαναλαμβάνω κράτους όχι μπανανίας επιγόνων) να :
  (α) ένα ωραίο πρόστιμο 500.000.000,00 € για τις μίζες που αποδεδειγμένα έδινε
  (β) επαναδιαπραγμάτευση συμφωνιών που τρέχουν
  (γ) απαγόρευση συμμετοχής σε διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου.
  Μετά ας κλείσει (Ότι έκανε πχ η Νορβηγία, αλλά ξέχασα εδώ είναι η χώρα των καταλληλότερων)
  2.Τα Σκόπια ας ονομαστούν Μακεδονία ή Πελοπόννησος (από την ΓΣ του ΟΗΕ, αν καταγγείλουν την ενδιάμεση συμφωνία)
  Απλά δεν μπαίνουν (α) στο ΝΑΤΟ και (β) στην ΕΟΚ, τόσο απλά μετά από αυτό σε 5 χρόνια θα έχουν διαλυθεί, (γ) και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καταγγέλλουμε εμείς την ενδιάμεση συμφωνία, δηλ αν αντί 120 χώρες την αναγνωρίσουν ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 180 τι θα χάσουμε? Το (α) & (β) είναι τα χαρτιά που μας έχει αφήσει κληρονομιά ο Κ Καραμανλής και πρέπει να παίξουμε (ο κανονικός όχι της Ραφήνας)
  Οταν η εξωτερική μας πολιτική όμως ασκείται από τον Γεωργάκη (νυν καταλληλότερο) και την Ντόρα (υποψήφια καταλληλότερη) τότε ο ρεαλισμός συναντά την Ελλάδα.

 11. Καμελια avatar
  Καμελια 21/09/2008 17:28:09

  Πιστεψε πως χωρις προυπηρεσια και με λιγη προπονηση θα τα καταφερνε.
  Να ομως που τα προγνωστικα τον διεψευσαν και η αποτυχημενη εμπειρια του πρωθυπουργικου θωκου θα μεινει πικρη αναμνηση στα χειλη γιαυτον και για ολους οσους απερισκεπτα και επιπολαια φλερταρουν με επαγγελματα υψηλης νοητικης σταθμης και προδιαγραφης.

 12. Le canard avatar
  Le canard 21/09/2008 17:29:53

  Μόνο και μόνο στο άκουσμα ότι ο Αράπογλου της Εθνικής προωθεί το ξεπουλημα της Εθνικής Ασφάλιστικής, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελλάδα, σχημάτίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ατέλειωτες ουρές στα καταστήματα της Ασφαλιστικής για να ρευστοποιήσουν οι ασφαλισμένοι συμβόλαιά τους. Δεν μπορώ να πώ. Ωραία τακτική απαξίωσης για να ξεπουληθεί και αυτός ο κλάδος.

 13. Ζαχαροπλάστης Χωρίς Σύνορα avatar
  Ζαχαροπλάστης Χωρίς Σύνορα 21/09/2008 19:42:29

  @ Ο Ιθαγενής
  Περί ΠΓΔΜ ο λόγος:
  ".... τόσο απλά μετά από αυτό σε 5 χρόνια θα έχουν διαλυθεί, (γ) και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καταγγέλλουμε εμείς την ενδιάμεση συμφωνία, δηλ αν αντί 120 χώρες την αναγνωρίσουν ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 180 τι θα χάσουμε"?
  Και περί "Γεωργάκη", "Ντόρας" κτλ.
  Τα ακούσαμε και παλιά αυτά. Από Σαμαροπαπαθεμελήδες κτλ. Έτσι ακριβώς μπαίνουν τα αυτογκόλ: Πασούλες μεταξύ των αμυντικών μέσα στη μεγάλη περιοχή (νομίζοντας ότι προπονούνται μόνοι τους). Και γύρισμα - κεραυνός, νομίζοντας ότι έχουμε κάτω από τα γκολπόστ τον Μπουφόν.
  Κουνελοπνίχτες έχουμε: Βλέπε χειρισμό του Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Φοβάμαι ότι σύντομα το "βέτο" (και όσα ακολούθησαν) θα αποδειχθεί ένα ακόμα αυτογκόλ.
  Όταν χάνεις 5-0 δεν γίνεται να πάς για ισοπαλία.

 14. Σπύρος avatar
  Σπύρος 21/09/2008 19:56:30

  Ψυχογιό διαβάζουμε και στο Βημα πάντως.
  Κακό και το βέτο.Μαστα.
  Η υποτέλεια σέ όλο της το μεγαλείο.............

 15. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 21/09/2008 20:21:43

  Αγαπητέ Ζαχαροπλάστη αν τα Σκόπια καταγγείλουν την ενδιάμεση συμφωνία και πάνε στη Γενική Συνέλευση το μόνο βέτο που μας μένει είναι για το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ.
  Απλή λογική, συζητάνε μαζί μας γιατί αυτά τα δύο τους ενδιαφέρουν, στον ΟΗΕ ως χώρα δεν έχουμε βέτο καρδιά μου...


  ΥΓ

  Λυπάμαι που στενοχωρώ τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όλους όσους θέλουν τα Σκόπια Μακεδονία, αλλά αυτή είναι η κοινή λογική και το κοινό αίσθημα.

 16. Σπύρος avatar
  Σπύρος 21/09/2008 20:29:22

  Ε ,καλά τώρα.
  Η ιδεολογική τρομοκρατία τών πολυπολιτισμικών υπολειμάτων και τών ΄εκδρομέων΄στά Σκόπια συνεχίζεται.
  Τέτοια δουλοπρέπεια ούτε επί εμφυλιοπολεμικής δεξιάς δεν υπήρξε...
  Ασκησε βέτο η Ελλάδα οπότε θα μας κάνουν ντά οι Αμερικανοί.
  Τα ίδια έλεγαν και επί Ανάν.
  Προβλέπω κλάματα άμα χάσει ο ΄Πατερούλης΄τους ο Μπούς στίς εκλογές.
  Θα τούς φανεί ο Ομπάμα ΄κομμούνι΄.

 17. saska avatar
  saska 21/09/2008 20:31:30

  Ζαχαροπλάστη στο ημίχρονο του γαύρου τα γράφεις γιαυτό έχεις ποδοσφαιρική ορολογία;
  Την δικτατορία του Ολυμπιακού την βλέπεις στην ΝΕΤ δεν υπάρχουν ριπλέυ στις αμφισβητούμενες φάσεις του Πανσερραικού γιατι άραγε;

 18. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 21/09/2008 20:37:17

  Πάνω από όλα μου αρέσει σε αυτή η χώρα η πεφωτισμένη ηγεσία και οι υποτακτικοί της (τμήμα της όχι το όλον):
  αριστεροί, σοσιαλδημοκράτες, σοσιαλιστές κλπ που πιστεύουν στην Δημοκρατία (φτάνει να συμφωνεί μαζί της: σχέδιο Ανάν, βέτο για τα Σκόπια ή Ιρλανδικό δημοψήφισμα, κλπ) ξέρουν καλύτερα το σωστό για εμάς αρκεί να συμφωνούμε...
  Διαφορετικά είμαστε Σαμαροπαπαθεμελήδες, εθνικιστές, φασίστες και όποιος άλλος χαρακτηρισμός υποβοηθά στο να περάσουν τις απόψεις τους.

 19. Ζαχαροπλάστης Χωρίς Σύνορα avatar
  Ζαχαροπλάστης Χωρίς Σύνορα 21/09/2008 20:41:03

  @ Ο Ιθαγενής (21)
  Πύρρειο βέτο θα είναι αυτό φίλε μου Ιθαγενή. Lonely against all the world.
  Το θέμα είναι ακριβώς αυτό, μη φθάσουμε εκεί. Και είναι πολύ σοβαρό, γι' αυτό δεν σηκώνει παρακάτω πλάκα. Και είναι καλό που διατυπώνεις και το συζητάμε ανοιχτά τώρα.

  ΥΓ: Δεν είμαι μέλος του Συριζα, ούτε κάν τακτικός ψηφοφόρος, νομίζω όμως ότι το κόμμα αυτό έχει κάνει λιγότερα λάθη απ' όλα τ' άλλα στο θέμα αυτό.
  ΕΠΡΕΠΕ να προσέξουμε το 1993 - 1996 για να μη ονομασθούν Μακεδονία σκέτα, αλλά δεν προσέξαμε. Δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, ακολουθήσαμε τότε ως συντεταγμένη πολιτεία τους Σαμαροπαπαθεμελήδες, πήγαμε για ΟΛΟ το μαλλί δικό μας και βγήκαμε κουρεμένοι.

 20. Ζαχαροπλάστης Χωρίς Σύνορα avatar
  Ζαχαροπλάστης Χωρίς Σύνορα 21/09/2008 20:43:39

  @saska (23),
  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είμαι, μη με δυσφημείς σε παρακαλώ θερμά ...

 21. Σπύρος avatar
  Σπύρος 21/09/2008 20:44:55

  Ηταν εναντίον τού βέτο ο ΣΥΝ,στο Βουκουρέστι??
  Δεν θυμαμαι κάτι τέτοιο.
  Αντε να ξεκαθαρίσει και η Αυγή απο τούς υποτελείς που την διοικούν(καλά κάνει ο Τσίπρας και θέλει να τούς αλλάξει)μπάς και πάψουν να την διαβάζουν 1200 άτομα 600 εκ τών οποίων γλυκοκοιτάζουν το Ουράνιο Τόξο.
  Υ.Γ.
  Factor-x,ρεπορτάζ για την ΄σφαγή΄που γίνεται γύρο απο την Αυγούλα πάντως δέν είδαμε...
  Για πιάσε λιγάκι και τά μικρά κομματα please.

 22. Ζαχαροπλάστης Χωρίς Σύνορα avatar
  Ζαχαροπλάστης Χωρίς Σύνορα 21/09/2008 20:55:06

  @Φίλε μου Σπύρο (22),
  Ο Ομπάμα μπορεί να είναι μαύρος, αλλά σε αντίθεση με τον Μπούς, είναι σοβαρός κύριος. Πιστεύει στην κοινωνική οικονομία της αγοράς. Μετριοπαθής φιλελεύθερος (κατά την Αμερικανική ορολογία), αλλά με κοινωνική ευαισθησία 10 φορές σαν του Καραμανλή.
  Κουμμούνι είναι ο Αλογοσκούφης που φορολογεί τα μπλοκάκια και θέλει να καταργήσει την ιδιοκτησία των ακινήτων.
  Κατά τα άλλα, στα νιάτα μου, πριν πολλά χρόνια, αμυντικός έπαιζα (σύστημα 4-2-4, παμπάλαιο, πολλή σκληρή δουλειά στα μπάκ), η σκέψη μου είναι μη φάμε κι άλλο γκόλ. Γιατί στην επίθεσή μας δεν βλέπω να έχουμε δυστυχώς ούτε Ιμπραήμοβιτς, ούτε Κακά, ούτε Ρονάλντο.

 23. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 21/09/2008 20:56:43

  "Πύρρειο βέτο" φίλε Ζαχαροπλάστη?
  Ισως αν και μπορεί να φανεί "φανφαρόνου κραυγή" προτιμώ να χάσω όρθιος παρά να προσκυνήσω σκυφτός.

  ΥΓ

  Δεν θα μπω σε μελοδραματισμούς ότι και το 1940 συνετότερο θα ήταν να το παίξουμε Κουίσλινγκ, αλλά προτιμώ να είμαι δοριάλωτος παρά Γραικύλος. (χωρίς προσωπική μομφή ...εεε και είμαι Ολυμπιακός)

 24. ektwr avatar
  ektwr 21/09/2008 21:04:31

  kani tziz
  ekloges giati kei poli
  tziz
  kita serbia irak gewrgia afganistan palestini libanos kai lipes dinameis

 25. neoinileias avatar
  neoinileias 21/09/2008 21:11:14

  Πιθανολογώντας τις αλλαγές
  Οι αρνητικές για την κυβέρνηση δημοσκοπήσεις που έκαναν την εμφάνιση τους το τελευταίο διάστημα σε μεγάλο βαθμό αποτυπώνουν και την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα. Είναι γεγονός ότι υπάρχει κοινωνική δυσφορία και σε με μεγάλο βαθμό έντονη αμφισβήτηση των μέχρι σήμερα κυβερνητικών επιλογών. Στην δημιουργία του αρνητικού κλίματος σε μεγάλο βαθμό έχουν συμβάλει και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη με την πολιτική τους στάση. Ιδιαίτερα αρνητικό είναι και το γεγονος ότι τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε άλλες κρατικές θέσεις δεν υπάρχουν στελέχη από ολόκληρη την Ελλάδα. Το πολιτικό προσωπικό σε μεγάλο βαθμό είναι πολιτικοι φίλοι από την Αθήνα και κάποιοι λίγοι από τη Θεσσαλονίκη. Η υπόλοιπη Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό δεν έχει εκπροσώπους στην κυβέρνηση ή σε άλλες κυβερνητικές θέσεις. Το γεγονός αυτό έχει λειτουργήσει αρνητικά, κύρια επειδή δεν φτάνουν να γίνουν κυβερνητικές επιλογές όλες οι κοινωνικές τάσεις από ολόκληρη τη χώρα, όμως οτιδήποτε απασχολεί την Αθήνα δεν απασχολεί κι ολόκληρη την Ελλάδα. Με βάση την παραπάνω πραγματικότητα και με δεδομένο ότι είμαστε κοντά σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές η λύση του ανασχηματισμού δεν μπορεί να γίνει με το ερώτημα ποιοι φεύγουν, ποιοι απειλούνται, ποιοι θα έρθουν. Έτσι και λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές τάσεις αλλά και τα γενικότερα πολιτικά δεδομένα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το κυβερνητικό σχήμα με την σημερινή δομή του απέτυχε να αποδώσει αυτά τα οποία προσδοκούσε από την κυβέρνηση ο ελληνικός λαός.
  Επομένως, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι κατά πασά πιθανότητα το νέο κυβερνητικό σχήμα, αν τελικά γίνει ανασχηματισμός, θα είναι μικρό, ώστε να καταστεί πιο ευέλικτο και πιο αποδοτικό από πλευράς υπουργών,( ήταν και προεκλογική κυβερνητική δέσμευση). Από κι και πέρα για να μπορέσει το μικρό κυβερνητικό σχήμα να είναι αποτελεσματικό θα υπάρξουν και αρκετοί υφυπουργοί ( 4-5) για κάθε υπουργείο και πιθανότατα θα εκπροσωπούνται στην κυβέρνηση, αν υπάρξει ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα όλοι οι Νομοί της χώρας και ιδιαίτερα οι νομοί που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα, έτσι η χώρα στο σύνολό της θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες Ως φυσικό επακόλουθο οι παραπάνω αλλαγές θα δημιουργήσουν την ανάγκη για αντικατάσταση όλων των πολιτικών στελεχών που βρίσκονται σε διάφορες θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα και έχουν αποτύχει κατά κοινή ομολογία στο έργο τους, με σαρωτική ανανέωση προσώπων. Με αυτό τον τρόπο πιθανολογούμε ότι το Νεο κυβερνητικό σχήμα θα γίνει πιο αποδοτικό και πιο φιλικό προς τον πολίτη.


  Διαβάστε περισσότερα
  neoinileias.blogspot.com/

 26. Σπύρος avatar
  Σπύρος 21/09/2008 21:13:18

  Bρέ Ζαχαροπλάστη μου και παλιότερα ακόμα υπήρχε ο Χελένιο Χερέρα που δεν κατέβαζε την ομάδα μου την Ιντερ κάτω απο τήν σέντρα.
  Πάντως εκείνος ο δόλιος ο Θουκυδίδης αλλοιώς τάλεγε γιά την άμυνα τον κατευνασμό και τήν αποτροπή.

 27. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 21/09/2008 21:20:12

  Αγαπητέ neoinileias, συγνώμη αλλά το πρόβλημα δεν είναι ....μεγέθους.
  Η Eurostat έχει στείλει το πρώτο ραβασάκι (Ο υπουργός Οικονομίας σε συνέντευξή του την περασμένη Δευτέρα προανήγγειλε την εξέλιξη τονίζοντας ότι ακόμη και αν για το 2007 υπάρξει μια υπέρβαση του ορίου του ελλείμματος το 2007, αυτό δεν θα συνιστά μόνιμη και διατηρήσιμη υπέρβαση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης)
  Το φορολογικό νομοσχέδιο που με τόσες φανφάρες ανακοινώθηκε αλλάζει μετά από κάθε δημοσκόπηση.
  Η Υγεία έχει καταρρεύσει και η παιδεία είναι στα ίδια χάλια που πάντα είχε.
  Αν βάλει δηλαδή έναν από κάθε νομό στην Κυβέρνηση τι θα αλλάξει? Θα γίνει πιο "φιλικό"? Κυβέρνηση θέλω όχι ...ραντεβού

 28. Ν. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  Ν. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ 21/09/2008 21:35:07

  Θυμάστε ρε παιδιά πως είχε συνυπολογίσει ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ το εισόδημα των γυναικών ελευθέρων ηθών στο Εθνικό Ακαθάριστο Εισόδημά?

  Με την ίδια λογική υπολογίζει και τώρα τα τεκμήρια διαβίωσης.Σαν ΠΟΥΤΑΝΕΣ όλους μας βλέπει.

 29. neoinileias avatar
  neoinileias 21/09/2008 22:07:31

  Ιθαγενή
  Το έλλειμμα δεν αντιμετωπίζει όπως φαίνεται! πρόβλημα.
  το φορολογικό νομοσχέδιο έδειξε κατεύθυνση, υπάρχει ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, θέλει όμως μερικά πρόσθετα ακόμη.

  Τώρα, ως προς το μέγεθος που λες, ένα μικρό υπουργικό σχήμα θα είναι πιο ευέλικτο και πιο αποδοτικό.


  Ένα μεγάλο υφυπουργείκο σχήμα,
  θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την περιφέρεια που είναι ξεχασμένη. Θα ωθήσει σε ταχύτερη προώθηση το κυβερνητικό έργο,
  θα αξιοποιήσει και θα δώσει ευκαιρίες και σε αλλά πρόσωπα.
  Θα μετασχηματίσει την πραγματικότητα και θα συμβάλει στη σταθερότητα.
  Θα αναγκάσει το σύνολο των βουλευτών να « τρέξουν πιο γρήγορα» και θα αλλάξει ο ρυθμός επικοινωνίας.
  Θα μειωθεί η αβεβαιότητα ενώ με τα προβλήματα που θα ανακύπτουν η σχετική συζήτηση θα διευρυνθεί. Κτλ.

 30. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 21/09/2008 22:17:39

  neoinileias-γράψε και άλλα σεντόνια να σε διαβάζουμε ,χρόνο διαθέτουμε μιας και έκλεισες με τον Αλογομουρη το φορολογικό .

 31. Tserni avatar
  Tserni 21/09/2008 22:32:49

  Σιγά ρε παιδιά, 27-29% παίρνει ο ΓΑΠ στα εμφανώς στημένα γκάλοπ. Ο δικομματισμός βουλιάζει, μη στήνετε ατμόσφιρα σωτηρίας του. Βατοπεδινοί και οι μεν και οι δε.

 32. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 21/09/2008 22:42:11

  Γιατί δεν φαίνεται φώς στον ορίζοντα ;
  Γιατί εκεί που κοιτάς δεν είναι ο ορίζοντας.

  Πέρασαν δύο εβδομάδες από τό ξεβράκωμα της συνέντευξης τύπου και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης ψάχνουν να βρούν τι πρέπει να γίνει για το δημοσκοπήσουν και μετά να γίνει. Αυτό παλιά το λέγαμε "ορισμός δια του οριζομένου" και γελούσαμε.

  Και φυσικά τα ζητούμενα θα προκύψουν μέσα σε κλειστά δωμάτια με ολίγους φωστήρες που θα λύσουν στο άψε σβήσε το πρόβλημα του τετραγωνισμού του κύκλου.

  Η αποικοδόμηση (δες Οργανική Χημεία) του πολιτικού σκηνικού συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς, οι πολιτικές φιγούρες καίγονται η μία δίπλα στην άλλη λόγω αδυναμίας δράσης και είμαι πολύ περίεργος τι θα ακούσουν τα αυτιά μας σε τρείς μήνες όταν θα αρχίσουν τα κοινοβουλευτικά σόου των προγραμματικών δηλώσεων.

  Μέχρι τότε ας απολαύσουμε την αρένα του Κολοσσαίου με τις ανθρωποφαγίες.

 33. neoinileias avatar
  neoinileias 21/09/2008 22:45:45

  δημοσθενη αν φτάσει στο 3,2% του ΑΕΠ το έλλειμμα επειδή υπήρχαν έκτακτες ανάγκες δεν σημαίνει ότι θα αποκτήσει και μόνιμο χαρακτήρα,

 34. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 21/09/2008 23:34:34

  "αν φτάσει στο 3,2% του ΑΕΠ το έλλειμμα επειδή υπήρχαν έκτακτες ανάγκες δεν σημαίνει ότι θα αποκτήσει και μόνιμο χαρακτήρα," neoinileias 39

  ξεχνάς βέβαια
  1.την απογραφή και τις έκτακτες εισφορές λόγω αναθεώρησης του ΑΕΠ, (για το έλλειμμα)
  2. τα 11 δις των ΔΕΚΟ που είναι με εγγύηση του Ελ Δημοσίου και μας πιέζουν να συμπεριληφθούν (μόνο αυτό ανεβάζει το έλλειμμα στο 7% αν γίνει)
  3. την τεράστια επιτυχία στα Δημόσια έσοδα
  4. την τεράστια επιτυχία στην πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής
  5. το έλλειμμα στο ΙΤ Συναλλαγών
  6. την συνεισφορά στα φορολογικά βάρη των μισθωτών κατά 51%
  Για να μην γράψω και τις υπόλοιπες μεγάλες επιτυχίες του κ Καθηγητή.

  Το πρόβλημα δεν είναι προσώπων ή επικοινωνίας είναι δομικό δηλαδή πολιτικής.
  Ο κύριος τομέας που κρίνει την επιτυχία μιας κυβέρνησης είναι η οικονομία (διαχείριση, διανομή, όραμα) εκεί ο κ Καθηγητής επιεικώς τα έχει κάνει θάλασσα και απλά θέλει άλλα 4 χρόνια να το "ολοκληρώσει" (ακόμα ψάχνω τι έχει μείνει απούλητο...).

  Το να βάλει ένα υφυπουργό από κάθε νομό θα αλλάξει το κλίμα? ή την οικονομία?

 35. thanos avatar
  thanos 21/09/2008 23:39:21

  Mε συντροφικους χαιρετισμους στον 2&3 spicol kai saska..

  54 εβδομαδες 45 σκαΝΔαλα.

  και οχι λογια αλλα με αποδειξεις..

  http://dentnews.net/2008/09/19/45skandala/

 36. neoinileias avatar
  neoinileias 21/09/2008 23:45:19

  Ο Ιθαγενής Says: Το να βάλει ένα υφυπουργό από κάθε νομό θα αλλάξει το κλίμα? ή την οικονομία?

  και τα δυο θα αλλάξουν. μεγάλη κουβέντα όμως

 37. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 22/09/2008 10:53:37

  neoinileias-και αν φτασει 5,5 % εγω παλι φταιω? οχι ο ΚΚ και Αλογομουρης αυτοι δεν δεσμευτηκαν στην Ε.Ε. εσει και εγω που ειναι η υπογραφες μου.

 38. boga avatar
  boga 22/09/2008 20:30:45

  Μου φαίνεται πολύ αστείο ότι η σωτηρία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας εξαρτάται από την σωτηρία της ΝΔ. Εάν αυτό είναι το ιδεατό της κοινοβουλευτικής δημοκρατιας τότε ίσως.Ομως η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν λειτουργεί για το καλό όλων μας. Αν νομίζετε έτσι τότε σφάλετε σφόδρα.
  Δευτερον. Ο Καραμανλής φυσικά και θα πέσει από τα σκάνδαλα. Σε καμιά περίπτωση τα αφεντικά δεν θέλουν να φανεί ότι ο Καραμανλής πέφτει γιατί τα μέτρα του δεν έχουν τη συναίνεση του κόσμου. Και όμως ο Καραμανλής πέφτει γιατί το 80% είναι κατά του ασφαλιστικού και το 70% κατά της φοροεπιδρομής. Αν νομίζετε διαφορετικά σφάλετε αντικινηματικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.