#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/02/2008 05:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως η «Καθημερινή» διαψεύδει τον εαυτό της

Στις 10/12/2006 η «Καθημερινή» έγραφε με τίτλο «τα μυστικά κονδύλια της Siemens», με την υπογραφή «ειδικού συνεργάτη»: «Αντιφατικά στοιχεία στο σκάνδαλο Ζήμενς. Από κανένα στοιχείο αυτής της έρευνας δεν προκύπτει σχέση του κ. Μαυρίδη με αξιωματούχους που είχαν σχέση με τα ολυμπιακά έργα, αλλά αποκλειστικά με πελάτες του χώρου των τηλεπικοινωνιών και στελέχη των αντίστοιχων οργανισμών». Σε μικρό – ανταγωνιστικές  εταιρείες είχαν πέσει δηλαδή τα λαδώματα και όχι σε μεγαλοστελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων που μας λένε τώρα. Όσο για το άλλο μεγαλοστέλεχος της Siemens, τον  Σίκετσακ, τον οποίο επικαλούνται όλοι σήμερα ως βασικό και «αξιόπιστο» μάρτυρα η «Κ» έγραφε ότι … «επινόησε (!!!) πληρωμές που αφορούσαν αποκλειστικά την Ολυμπιάδα για να καλύψει εν ενεργεία πελάτες της». Απέρριπτε επίσης τον ισχυρισμό του για δωροδοκίες Ελλήνων πολιτικών.

Τώρα βεβαίως η εικόνα που έχει η «Καθημερινή» είναι εντελώς διαφορετική για τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς. Νύκτα με την ημέρα, η διαφορά. Έτσι όταν επανέφερε η ίδια στο πεδίο της άγριας αντιπαράθεσης των διαπλεκομένων την υπόθεση Ζήμενς τα πράγματα έγιναν, ως δια μαγείας, εντελώς διαφορετικά: «Μίζες «Ζήμενς» 100 εκατ. Ευρώ σε κόμματα και στελέχη ΟΤΕ» μας είπε στις 27/01/2008 αποκαλύπτοντας την ίδια «γερμανική έρευνα για την ελληνική πλευρά του διεθνούς σκανδάλου». Και για να μην μένει σε κανέναν αμφιβολία ότι ξανάνοιξε η αρχέγονη διαμάχη με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ μας ξαναθύμισε και την…«Στάζι». Μόνο που αυτή την φορά οι συμμαχίες της καλής εφημερίδας δεν ήταν τόσο ανθεκτικές στον χρόνο. Ο μεγάλος σύμμαχός της, της εποχή της «Στάζι»,παίζει τώρα μπιρίμπα με τον Σωκράτη και δεν του αρέσουν καθόλου κάτι μέτοχοι στη ραδιοφωνία που νομίζουν ότι είναι ανταγωνιστές του στη ναυτιλία και θαυμάζουν κι απο πάνω και την Ντόρα. Και παίζουν και μπαρμπούτι, την Πρωτοχρονιά, όχι μπιρίμπα.

Τι θα γίνει τελικά; Ότι έγινε και με τις άλλες «γερμανικές υποθέσεις» της Ελλάδας. Η Γερμανία είναι κράτος, δεν είναι μπανανία. Θα κρατήσει λοιπόν κι αυτήν την φορά τα αρχεία για πάρτη της και εμάς μας βλέπω να αναχαιτίζουμε τους Τούρκους με Eurofighter. Α, θα προαχθεί και ο κ. Πατεράκης, ο φίλος του κ. Ρουσόπουλου. Και μαζί του και οι άλλοι φίλοι τους, οι γερμανομαθείς και τώρα αμερικανομαθείς δημοσιογράφοι. που είχαν τη γενναιότητα να κρατήσουν τόσα χρόνια μυστικά τα αρχεία της «Στάζι» .

(Την ιδέα για το άρθρο την έδωσε ο αναγνώστης μας «ΝΤΑΝΤΟΝ» (βλ. εδώ).Κάθε άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη, όπως πάντα)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. exon avatar
  exon 05/02/2008 09:41:58

  τώρα εδώ που τα λέμε η αλήθεια μάλλον είναι στη μέση. Ο Μαυρίδης δεν είχε πάρε-δώσε με έργα πέραν των τηλεπικοινωνιών. Τα C4I κλπ Ολυμπιακά τα χειριζόταν Χριστοφοράκος/Δενδρινός.
  Βέβαια κάποιες επεκτάσεις της 8002 του ΟΤΕ είχαν γίνει με αφορμή τους Ολυμπιακούς οπότε και τα αντίστοιχα έργα ονομάζονταν "ολυμπιακά" οπότε υπ αυτή την έννοια ΝΑΙ ο Μαυρίδης είχε λαδώσει για ολυμπιακά έργα επίσης...

 2. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 05/02/2008 10:04:22

  Συμφωνούμε. Αλλά για λόγους δεοντολογίας και εντιμότητας κάνε και μια παραπομπή στο σχόλιο του "DANTON" στο αμέσως παρακάτω post με τον τίτλο "Χαλάνε τα Ντήλ του Καραμανλή" , στο οποίο εκτός από τις πληροφορίες που αντλείς για τη σημερινή σου παρέμβαση παρουσιάζονται και άλλες διαστάσεις σχετικά με την Γερμανική 5η φάλαγγα στην Ελλάδα , η οποία λειτουργεί αδιάλειπτα και διαχρονικά από το 1933(!) μέχρι και σήμερα. Και μια ερώτηση : στους "γερμανομαθείς δημοσιογράφους" που είχαν τη "γενναιότητα" να κρατήσουν τόσα χρόνια μυστικά τα αρχεία της "Στάζι" κατατάσεις και τον πρώην Κνίτη-Κούτβι Τάσο Τέλλογλου , ο οποίος εξυπηρετούσε για πολλά χρόνια μέσα από τις στήλες της "Καθημερινής" τις πολιτικές θέσεις του Γερμανικού Υπέξ για τα Βαλκάνια ;
  Γνωρίζεις ότι Θοδωρής Ρουσσόπουλος , πρωτού γνωρίσει τον Πατεράκη και την EADS , είχε γράψει στην "Ελευθεροτυπία" , το 1993 , ένα ολόκληρο άρθρο στο ανέγραφε - υπολόγιζε όλα τα μεγάλα έργα που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν στην Ελλάδα , εάν κάποια Ελληνική κυβέρνηση διεκδικούσε τα τεράστια ποσά των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων ; Αργότερα , μετά από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στη Ν.Δ. "μούλοξε" .Το μόνο που θέλουμε από τη Γερμανία είναι "Eurofigther" και "Leopard" , άντε και κανένα "εργάκι" στην "Hochtief" (είχε κατασκευάσει και το "απόρθητο" φρούριο- καταφύγιο του Χίτλερ στο Βερολίνο ) , της οποίας Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο υιός του στρατάρχη Von-Kaitel που κρεμάστηκε , μετά από την πρώτη δίκη της Νυρεμβέργης , στις συμμαχικές φυλακές του Landshut.

 3. factorx avatar
  factorx 05/02/2008 14:23:22

  ΝΤΑΝΤΟΝ.
  1.Είσαι νέος στο blog μας και δεν ξέρεις ότι ποτέ δεν αποσιωπούμε τις πηγές μας – το αντίθετο γίνεται συνεχώς όπως θα έχεις ασφαλώς διαπιστώσει. Έχουμε πει από την αρχή ότι δημοσιεύουμε κάθε άποψη που δεν βρίζει και στηρίζεται σε στοιχεία. Πολλά κομμάτια είναι βασισμένα σε πληροφορίες αναγνωστών. Το ψευδώνυμο FactorX είναι συλλογικό. Όλοι έχουν καταλάβει ότι πήρα την ιδέα από εσένα, επειδή όλοι διαβάζουν τα σχόλια. Τώρα, δεν έχουμε καμία αντίρρηση να δημοσιεύουμε κομμάτια με δικό σου ψευδώνυμο, προσαρμοσμένα στο ύφος και την αισθητική του blog.
  2. Μας ενδιαφέρει το άρθρο του Ρουσόπουλου. Το έχεις;

  3. Δες τι πρόσθεσα στο κομμάτι.

   

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 05/02/2008 14:39:34

  Νταντον
  Ναι, οφείλει να γίνει η αναφορά.
  Το δικό σου εξαιρετικό ποστ, εμφανώς, αποτελεί τη βάση του παρόντος.
  Συμβαίνει όμως μερικές φορές εδώ.

  Κι εγώ θεωρώ ότι είναι οπως τα περιγράφεις - γράψε και ό,τι άλλο έχεις.

  Προεκτείνω μόνο τη γερμανική "μακρά χείρα" στην Ελλάδα στον ΔΟΛ.

  Από τον ιδρυτή Δημ. Λαμπράκη και την αμφιλεγόμενη εκδοτική στάση του κατά τη διάρκεια της Κατοχής, την αθώωσή του μεταπολεμικά από την κατηγορία της συνεργασίας, μέχρι την έκδοση των βιβλίων των Μπραντ και Σμιτ και την φημολογηθείσα είσοδο της WAZ στο κεφάλαιο, ο ΔΟΛ, διαχρονικά υπήρξε πυλώνας φιλογερμανισμού.
  Δεν γνωρίζω τι γίνεται σήμερα λόγω των προβλημάτων υγείας, ο κυρ-Χρήστος είναι χάλια, αλλά και τι ακριβώς καπνό φουμάρει σχετικά ο κυρ-Σταύρος, όταν είναι κι αυτός στα καλά του.

 5. factorx avatar
  factorx 05/02/2008 18:50:33

  Οχι και "κούτβις" ο Τέλλογλου. Μην τρελαθούμε κι όλας; Ο Suhoi τι λέει;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.