#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/02/2008 13:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως δημοσιογράφοι και πολιτικοί βοηθούν το Eurofighter

Γράψαμε προχθές (βλ.εδώ) για το έγγραφο με τίτλο «Campaign Report Eurofighter Greece», όπου καταγράφονται οι «ενημερωτικές» συνομιλίες που είχε ανώτερο στέλεχος της κατασκευάστριας εταιρείας EADS. Από τότε πληροφορούμεθα ότι ξέσπασε μεγάλη αναταραχή, στους ενδιαφερόμενους και μη. Ετοιμάζονται επίσης και …αντίμετρα από γερμανικής πλευράς, όπως μας λένε. Πολλοί εξάλλου ρωτάνε γιατί δεν αποκαλύπτουμε τα ονόματα. Θα το κάνουμε, όταν ολοκληρώσουμε το σχετικό ρεπορτάζ επειδή υπάρχουν και άλλα ονόματα. Έγιναν πολλές συναντήσεις με ανώτατα στελέχη της EADS που ήρθαν επί τούτου στην Αθήνα, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ μπορούμε να αποκαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο προσφέρθηκαν να συμβάλλουν στην προώθηση του Eurofighter οι μέχρι στιγμής εμπλεκόμενοι. Τα ανταλλάγματα δεν τα γνωρίζουμε ακόμα.

Ο βουλευτής της ΝΔ τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της επιλογής ευρωπαϊκού μαχητικού, επειδή ήταν πεπεισμένος ότι «η βιομηχανική και πολιτική αξία που θα προστίθετο στην Ελλάδα» με το Eurofighter «θα ήταν υψηλότερη, συγκρινόμενη με εκείνη των προϊόντων άλλων χωρών». Για την «βιομηχανική αξία» δεν ξέρουμε. Η πολιτική αξία όμως του ίδιου είναι βέβαιο ότι θα ανέβαινε, αφού η EADS προεξοφλεί στο έγγραφο ότι στον επόμενο ανασχηματισμό θα γινόταν Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας. Πώς το ήξεραν αυτό οι σύμμαχοί μας οι Γερμανοί. Τους το είχαν πει από το γνωστό «κλαμπ των Γερμανών» στην κυβέρνηση; Για ποιον βαράν τα τέλια;

Ο ρόλος του αναφερόμενου εκδότη πρέπει να ήταν και σημαντικός και συντονιστικός. Δεσμεύθηκε (!) στα στελέχη της EADS ότι «οι προτάσεις του βουλευτή θα ληφθούν υπόψη» από το «Campaign Team», που λειτουργούσε στην Ελλάδα για την προώθηση του Eurofighter. Για τους δυο δημοσιογράφους, το έγγραφο αναφέρει, οι πρότειναν τα εξής, ώστε να ενισχυθεί η εκστρατεία υπερ του Eurofighter: «Οι δημοσιογράφοι μας είπαν ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2007. Προτείνουν να ενθαρρύνουμε γνωστούς Γερμανούς πολιτικούς ώστε να υποστηρίξουν την Ελλάδα στα θέματα της Κύπρου των Σκοπίων και τα ελληνοτουρκικά. Ζήτησαν από την EADS να τους υποστηρίξει για να πάρουν συνέντευξη από την Καγκελάριο Α. Merkel. Είναι επίσης διατεθειμένοι να δημοσιεύσουν άρθρα σε εφημερίδες επιρροής, στα οποία θα υπογραμμίζουν τα οφέλη της Ελλάδας στην περίπτωση αγοράς των Eurofighter». Μόνον αυτά;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελιγμος κομπρας avatar
  Ελιγμος κομπρας 14/02/2008 14:27:56

  Σουχόϊ ("Ξερό" σε απευθείας μετάφραση) και ... ξερό ψωμί. Ετσι για να μάθουν κάποιοι και τον ελιγμό της κόμπρας. Ετσι δεν είναι κύριε Αντωνετσή; Α, ρε "κόκκινε πτέραρχε"! Δεν μας λέει κάποιος επίσης, ποιά τα αποτελέσματα των αερομαχιών (ασκήσεις είναι) που κατ'επανάληψη έχουν γίνει ανάμεσα σε F-15 και F-16 με τα Σουχόϊ που έχουν πουληθεί στην Ασία;

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/02/2008 15:46:32

  Στην εσωτερική ζωή μάς χρειάζεται Παιδεία και στην εξωτερική πολιτική Αεροπορία.

  Εαν είχαμε, οψέποτε, πατριώτη πρωθυπουργό θα έκανε 2 πράγματα.

  1.Θα αγόραζε 2 μοίρες Sukhoi (στις 2 ο Πουτιν θα τού έδινε επιπλέον 1 δώρο). Κάθε μαχητικό "λοκάρει" 24 στόχους.

  2.Θα έδινε εντολή "Ό,τι πετάει πάνω απ΄ το Αιγαίο χωρίς την άδεια μας καταρρίπτεται".

  Δεν θα χρειαζόταν τίποτε άλλο από πλευράς εθνικής άμυνας και στήριξης των εθνικών θεμάτων.
  Χωρίς να σημαίνει πόλεμο. Η ισχύς δρα αποτρεπτικά.

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 14/02/2008 16:07:21

  Αυτά τα παιχνίδια απαιτούν πολιτικούς με τσαγανό και όραμα. Οταν κάθεσαι σούζα σε Θέμο και Μάκη, και κάνεις εξωτερική πολιτική με χαμόγελα και υποκλίσεις στην Κοντολίζα για να πάρεις το χρίσμα τα παρπάνω αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός.

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 14/02/2008 17:33:53

  Παλιά είχα ακούσει από φίλο ειδικό (όχι σε κανάλια αλλά σε φιλική συζήτηση) ότι τα Σουκχόι υστερούσαν σε κάποια θέματα σε σχέση με τα αμερικάνικα.

  Άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει το τέλειο αεροσκάφος. Π.χ. τα mirage 2000 αποδείχτηκαν σε κάποια θέματα καλύτερα από τα F 16. Αγοράζουμε μερικά της σειράς για καθημερινή χρήση και μερικά ειδικών ρόλων. Χρησιμοποιείται το καθένα για την κατάλληλη δουλειά. Δεν ξεβιδώνεις μια κατσαβιδόβιδα με πένσα αλλά με κατσαβίδι. Έτσι είναι και τα όπλα όπως τα εργαλεία. Το κάθε όπλο για τη δουλειά, που είναι κατάλληλο. Αυτό μπορεί να βγει μόνο με πειράματα και τεστ από ειδικούς και δε μπορεί να κριθεί από εμάς που δεν είμαστε ειδικοί και από κανένα δημοσιογράφο.

 5. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 14/02/2008 21:56:51  Δε διαφωνώ σε αυτά που γράφεις αλλά όπως έγραψα θα ήμουν ευχαριστημένος αν γινόταν μια σύγκριση και τα αγοράζαμε για συγκεκριμένη δουλειά. Το γράφει άλλωστε και το άρθρο.

 6. Η Δραγώνα και τα … Eurofighter | Search Top Greek Blog avatar
  Η Δραγώνα και τα … Eurofighter | Search Top Greek Blog 30/12/2009 18:17:42

  [...] και οι κ. Λυκουρέντζος, Λοβέρδος και Κοτρώτσος (Πως δημοσιογράφοι και πολιτικοί βοηθούν το Eurofighter – το σχετικό έγγραφο στο τέλος της [...]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.