21/04/2009 03:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως δεν συνάντησα τον Ντεκτάς


__________________________________________________________________________________________
Μέρα που' ναι, θυμήθηκα την Κύπρο. Βοήθησαν βέβαια και οι εκλογές στα κατεχόμενα, τις οποίες  κέρδισαν οι εθνικιστές, όπως γράφουμε προηγουμένως. Στα κατεχόμενα είχα κατέβει το 1996. Τότε που δημοσιογραφικές διασημότητες έπαιρναν συνεντεύξεις από τον Ντενκτάς. Εγώ αρνήθηκα βέβαια να πάρω. Ηταν -φαίνεται- ένα από τα πολλά λάθη μου, που συνέβαλαν στο να χάσω την ευκαιρία για να γίνω κι εγώ βουλευτής κάποιου αριστερού κόμματος (του ΚΚΕ, π.χ.), διευθυντής καμιάς φυλλάδας ή, εν πάση περιπτώσει βρε αδερφέ, να κάνω πανεπιστημιακή καριέρα. Δεν πειράζει. Χαμένος δεν βγήκα. Είδα πως αντιμετώπιζε η «Δημοκρατία» του Ντενκτάς τους δημοσιογράφους και τους ίδιους του θεσμούς του «κράτους» του.

Αν και είχα συνεννοηθεί λοιπόν, με τη μοναδική τηλεφωνική γραμμή που συνέδεε τότε τα ελεύθερα με τα κατεχόμενα εδάφη, με τον «άνθρωπο» του Ντενκτάς, για να κάνω συνέντευξη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος όμως, ήταν αντιπολίτευση στον Ντενκτάς, με κράτησαν 5-6 ώρες στα σύνορα. Έτσι, για να μου τη σπάσουν. Α, ο «άνθρωπος» του Ντενκτάς δεν ήταν άλλος από έναν Θρακιώτη τουρκικής καταγωγής που τον είχε διώξει η Ελλάδα με την κατηγορία της κατασκοπίας. Βέβαια, αν είχα δεχτεί να μπει η σφραγίδα εισόδου των κατεχομένων στο διαβατήριό μου, ίσως να είχα ταλαιπωρηθεί λιγότερο. Σίγουρα, θα την είχα αποφύγει εάν είχα δεχθεί συνέντευξη με τον Ντενκτάς. Ο «άνθρωπός» του μάλιστα, όταν ύστερα από πολλές ώρες ήρθε ζητώντας μου - με αυτό τον γνωστό δουλικό ανατολίτικο, κουτοπόνηρο τρόπο - «συγγνώμη», έμεινε κατάπληκτος που δεν ήθελα να δω τον Ντενκτάς, ο οποίος με περίμενε κιόλας.

Να μην τα πολυλογούμε, όμως. Εφόσον δεν ήθελα να κάνω αυτό που ήθελαν, ήταν λίγες και οι ώρες που θα έμενα στα κατεχόμενα. Και θα είχα και πίσω μου συνεχώς και τον ρουφιάνο. Εκεί, παντού στρατός, φτώχεια, αλλά και καζίνο που τα έχτισαν με τον ιδρώτα τους οι ελληνοκύπριοι ματσό (προφανώς τους ευγνωμονεί η Τουρκία). Και βέβαια, οι φασιστοειδείς τραμπούκοι, οι Γκρίζοι λύκοι. Γιατί τα λέω όλα αυτά; Αφενός μέρες που' ναι, όπως είπαμε, αφετέρου, διότι στα κατεχόμενα υπάρχουν άνθρωποι, όπως ο εκδότης της εφημερίδας «Άφρικα», αλλά και άλλοι, που το λέει η καρδούλα τους και αγωνίζονται μέσα σε συνθήκες συχνά στρατιωτικής δικτατορίας για την πραγματική αλληλεγγύη ανάμεσα στους ελληνοκύπριους και τους τουρκοκύπριους.

Όσο βέβαια, θα είναι ο κατοχικός στρατός εκεί, αυτό θα αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Οφείλουμε, όμως, να τους στηρίξουμε.     

Suhoi

Φωτό: 1. το σύμβολο του Αττίλα φωτογραφημένο από τα κατεχόμενα 2. Η πράσινη γραμμή αρχίζει στα βαρέλια

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΠΡΟΣ avatar
  ΚΥΠΡΟΣ 21/04/2009 08:23:57

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 5Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΚΥΠΡΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

  Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,
  Την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. μπροστά στο συρματόπλεγμα της ντροπής στο Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία, θα αποτίσουμε ΦΟΡΟ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ στην Επέτειο του ΟΧΙ του Κυπριακού Ελληνισμού ενάντια στο καταστροφικό για την Κύπρο μας Σχέδιο Ανάν.
  Σας καλούμε όλους εκεί για να διαδηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας ότι ΔΕΝ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ μπροστά στην αλαζονεία του Τούρκου εισβολέα και κατακτητή και ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ στα ανθρώπινα δικαιώματά μας όπως αυτά καθορίζονται από το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
  Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες. Η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ θα σημάνει και πάλι σύντομα για ολόκληρη την Κύπρο μας. Γιατί φανερός και ξεκάθαρος είναι και τώρα ο κίνδυνος επιβολής ΜΙΑΣ ΑΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΛΥΣΗΣ, μιας λύσης με Παρθενογένεση ενός Πολιτειακού Εκτρώματος που θα ενταφιάζει την εθνική μας καταγωγή, θα καταλύει τη Δημοκρατία, θα τσιμεντώνει τον φυλετικό – ρατσιστικό διαχωρισμό των πολιτών.
  Κύπριε συμπατριώτη, εσύ που με την ψήφο σου στο Δημοψήφισμα του 2004 ΔΙΕΣΩΣΕΣ την Κυπριακή Δημοκρατία και την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ σ’ αυτή τη γη, καλείσαι τώρα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΄Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ, να υπερασπιστείς και πάλι τα Δίκαια και τα Δικαιώματά σου.
  Ελάτε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι απορρίπτουμε κάθε μορφής υποχωρήσεις οι οποίες δεν διασφαλίζουν ή αποκαθιστούν τα δικαιώματά μας.
  Κύριοι ομιλητές οι Βάσος Λυσσαρίδης και Γεράσιμος Αρσένης. Θα χαιρετίσουν η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων και εκπρόσωποι των Οργανωτών. Το Συλλαλητήριο οργανώνουν δεκάδες Κινήσεις, Σωματεία και Οργανώσεις της Κύπρου καθώς επίσης η εξ Ελλάδος Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης για Ελεύθερη Κύπρο και το Σωματείο στην Αθήνα Συμπαράστασης στον Αγώνα της Κύπρου. Το ζωντανό αγωνιστικό μουσικό πρόγραμμα που θα πλαισιώσει την εκδήλωση θα λαμπρύνει με τη συμμετοχή του ο δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας κα! ι τραγουδιστής Πάρης Περισυνάκης.
  Ας δώσουμε όλοι μαζικά το παρόν μας στο Συλλαλητήριο της 24ης Απριλίου για να προειδοποιήσουμε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο περήφανος λαός μας θα δεχθεί ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΄Η ΟΧΙ ΣΧΕΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝ.
  Παρόντες ΟΛΟΙ: Λαός, Κόμματα και Εκκλησία.

  Γραφείο Τύπου Συντονιστικής Επιτροπής : τηλ. 22 376046

  Σχετική αφίσσα
  www.kostasxan.blogspot.com
  Παρακαλώ αναρτήστε την μέχρι της 24 Απρίλη

 2. zapata avatar
  zapata 21/04/2009 11:58:06

  τόσο καταστροφικό ήταν το σχέδιο ανάν που σήμερα οι τούρκοι στρατιώτες θα ήταν 6000 και όχι 36000, δεν θα είχε επιτραπεί να μπούν χιλιάδες άλλοι έποικοι, δεν θα είχαν κερδίσει τις εκλογές οι δολοφόνοι γκρίζοι λύκοι... μόνο κακό ήταν το σχέδιο ανάν τελικά? και για ποιόν?

 3. ...σεμνά avatar
  ...σεμνά 21/04/2009 12:24:13

  Zapata πρέπει να έχεις τόση σχέση με την Ελλάδα όσο και εγώ με το Μεξικό.

  Να πας στο καλό.

 4. zapata avatar
  zapata 21/04/2009 13:05:25

  να έρθω μεξικό να σε βρώ?

 5. anon avatar
  anon 21/04/2009 13:10:07

  @ zapata

  Οι Τούρκοι στρατιώτες θα ήταν 6.000 ΕΦΟΣΟΝ η Άγκυρα δεχόταν να αποσύρει τους υπόλοιπους. Όλοι ξέρουμε πόσο μπέσα έχει η Άγκυρα. Με την πρώτη γρατσουνιά σε τουρκοκυπριακό αμάξι από ελληνουπριακό κλειδί (ή προβοκατόρικο τουρκικό κλειδί - θμηθείτε τη βόμβα στο σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη το 55), η Τουρκία θα πατούσε πόδι στη μετα-ανανική Κύπρο, ευλογίαις της διεθνούς κοινότητας αυτήν τη φορά, και με τους Ελληνοκύπριους (το 82% τού νόμιμου πληθυσμού του νησιού) να μην μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί θα είχαν ήδη δώσει συγχωροχάρτι στον Αττίλα.

  Από κει και πέρα, η Άγκυρα θα εξέφραζε επιφυλάξεις για το κατά πόσον έπρεπε να επιστραφούν "τόσο γρήγορα" τα 10-15 χωριά που θα επιστρέφονταν στους Ελληνοκύπριους ως το 2010, και θα ζητούσε να μεταβεί κλιμάκιό της να διερευνήσει από κοντά τις γρατσουνιές στο εν λόγω αυτοκίνητο, ακόμη κι αν το περιστατικό είχε λάβει χώρα στις σημερινές ελεύθερες (από τουρκική κατοχή) περιοχές.

  Ο εθνικιστικός τουρκικός τύπος θα έγραφε "ζούμε μέρες τού 64" και όλο και θά'πεφτε καμμιά μολότοφ σε κάνα ελληνικό καφενείο.

  Εκεί θα επενέβαινε η Νέα Κυπριακή δικαιοσύνη, αποτελούμενη από 50%-50% Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, και στο πρώτο νομικό εμπόδιο, ο Τουρκοκύπριος (που θά ήταν φυσικά διορισμένος από την Άγκυρα) θα αποχωρούσε. Η όλη διαδικασία θα μπλόκαρε, και θα αναλάμβαναν τον ρόλο τους οι ξένοι, "αδέκαστοι" δικαστές... όπου "ξένος" βλέπε Άγγλος ή Αμερικάνος, ή το πολύ, έτσι ηια ξεκάρφωμα, κάνας διεφθαρμένος Αφρικάνος που θα τον απειλούν να πάει με τα νερά τους για να μην τον ξεμπροστιάσουν.

  ΑΥΤΟ θα ήταν το μέλλον της Κύπρου με το Σχέδιο Ανάν.

 6. zapata avatar
  zapata 21/04/2009 13:18:57

  σήμερα ποιό είναι το μέλλον της κύπρου? εγώ, αναγνωρίζω όλες τις δυσκολίες και όλα τα προβλήματα. αυτό που μένει τελικά όμως είναι η οριστική διχοτόμηση.σου παντώ με πάσα ειλικρίνεια καθότι εσύ anon με στοιχεία και ευγένεια έθεσες κάποια ερωτήματα.(σε αντίθεση με τον "σεμνά") δείτε τι κάνει σήμερα η εξωτερική πολιτική της τουρκίας, λύνει "το "πρόβλημα αρμενία", έλυσε το "πρόβλημα συρία", θα δυσκολευόταν να επιβάλει στους γκρίζους λύκους λύση βιώσιμη στην κύπρο?

 7. Le canard avatar
  Le canard 21/04/2009 13:55:15

  @zapata

  Το Κυπριακό είναι πρόβλημα-διεθνές σύμβολο. Οπως, από τα σύγχρονα διεθνή προβλήματα, είναι το Παλαιστινιακό και άλλα. Ναι, της είναι πιο δύσκολο, διότι, επί δεκαετίες πάνω στο Κυπριακό έχει δημιουργήσει μια σκληρή εσωτερική πελατεία εντός της Τουρκίας και έχει μπεί στην ίδια την προπαγανδιστική παγίδα που έστησε η Αγκυρα για εσωτερική κατανάλωση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προωθήσει το θέμα. Με το κριτήριο όμως, του τετελεσμένου και της λύσης υπέρ της. Αυτό, θέλουμε δεν θέλουμε, σε μεγάλο βαθμό το εκφράζει το σχέδιο Ανάν. Το οποίο στην πραγματικότητα, κοιτάζει τα διαμορφωμένα τετελεσμένα στα κατεχόμενα (πληθυσμός κ.λ.π.), αλλά γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αποφάσεις του ΟΗΕ, και το κυριώτερο, την κατάλυση κάθε αρχής διεθνού Δικαίου, όπως η εισβολή και κατοχή σε ανεξάρτητο κράτος.

 8. mikrh_loulou avatar
  mikrh_loulou 21/04/2009 17:08:51

  Εκτιμώ πως σήμερα η Τουρκία έχει άλλες προτεραιότητες.
  Η Κύπρος βρίσκεται πολύ κάτω στην ατζέντα της. Προηγείται Ιρακ, Κουρδιστάν, Αρμενία, Συρία,αγωγοί, Ομπάμα κλπ κλπ. Αν λοιπόν δεν μπει τώρα θέμα διζωνικής, δικοινοτικής δημοκρατίας στην Κύπρο ή θα μείνουμε με διχοτόμηση ή θα κάνουμε πόλεμο. Καθένας διαλέγει τι του αρέσει. Ευτυχώς η Κύπρος έχει το σοβαρότερο δεξιό και το σοβαρότερο αριστερό κόμμα σε όλη την Ευρώπη, οπότε ας ελπίσουμε.

 9. Νἰκος avatar
  Νἰκος 21/04/2009 18:46:25

  Ζαπατα, δεν καταλαβες ή προσποιεισαι οτι δεν καταλαβες οτι η Κυπρος θα εχανε την κρατικη της υποσταση, και φτου και απο την αρχη το....1955 παλι. Δεν μπορει να ειστε και πληρωμενοι και βλακες, ε;

 10. Νἰκος avatar
  Νἰκος 21/04/2009 18:47:48

  @6, εσυ φιλε Ζαπατα, ανανγωριζεις "ποιο ειναι το προβλημα" αλλα η λυση σας ειναι "ποναει κεφαλι, εγκω κοψει κεφαλι". Ποτε θα παψετε επι τελους να ειστε βαπορακια του τουρκικου κεμαλοφασιμου;

 11. zapata avatar
  zapata 21/04/2009 20:00:29

  "Και πληρωμένοι και βλάκες". Αγαπητέ Νίκε σε αυτό τον τόπο πληρωμένοι (από καταβολής του ελληνικού κράτους) ήταν οι πατριδοκάπηλοι, οι εθνικιστές και οι εθνικοπαράφρονες.
  "Θα έχανε την κρατική της υπόσταση" ίσως έχανε μερικές offshore, ίσως έχανε κανένα σαμψών δεν λέω, αλλά επιτέλους μία νέα κρατική υπόσταση, θα έδιωχνε τουρκικό στρατό και τους μισούς έποικους.
  " Πίσω στο 55" .το 1955 στην Κύπρο? μα τότε πρωταπριλιά ξεκίνησε ο αγώνας της ΕΟΚΑ κατά τον Άγγλων κατακτητών. Μήπως Κωνσταντινούπολη το 1955? Μα τότε είχαμε τα γεγονότα του Σεπτέμβρη. Τι εννοείς Νίκε από τα δύο? Πες το και σε μένα το βαποράκι του Μπουρνόβα, του κεμαλοφασισμού. Αν και από τον φασισμό το μόνο που σε ενοχλεί μου φαίνεται είναι αν είναι κεμαλοφασισμός. Σκέτο δεν σε ενοχλεί.

 12. anon avatar
  anon 21/04/2009 20:19:27

  Αν και ένθερμος και πολύ συνειδητοποιημένος υποστηρικτής τού ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, έχω να πω τα εξής:

  Είναι ΛΑΘΟΣ να θεωρούμε όλους τους ΝΑΙικούς "όργανα τού κεμαλοφασισμού". Πολλοί είναι, κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Αν δείτε τι θα ψήφιζαν τα τσομπανόσκυλα τής Νέας Τάξης, θα δείτε ότι όλοι μα όλοι θα ψήφιζαν ΝΑΙ. Όμως, υπάρχουν πολλοί πατριώτες που είναι αθεράπευτα αισιόδοξοι, και θα ψήφιζαν ΝΑΙ. Τέτοιος νομίζω ότι είναι κι ο zapata, αν και δεν έχω δικαίωμα να κρίνω τον πατριωτισμό κανενός.

  Αντίστοιχα, δεν είναι όλοι οι ΟΧΙκοί αδιαπραγμάτευτοι πατριώτες. Πολλοί άνθρωποι με οικονομικά συμφέροντα στη διαιώνιση τού status quo ψήφισαν ΟΧΙ, με το προκάλυμμα τού πατριωτισμού.

  Από εκεί και πέρα, το πρόβλημα του μακαρίτη Παπαδόπουλου και των ΟΧΙκών στην Κύπρο και στην Ελλάδα είναι ότι δεν διαχειριστήκαμε σωστά επικοικωνιακώς τη μετά του ΟΧΙ εποχή και αφήσαμε να κυκλοφορούν μόνο οι προπαγανδιστικές ροζ ρομαντικές ιστοριούλες για μια φανταστική Κύπρο που θα είχε ως εκ θαύματος όλα της τα προβλήματα λυμένα "αν δεν είχε επικρατήσει εκείνο το βρωμο-ΟΧΙ".

  Σας παραπέμπω ξανά στην ιστορία που σας έγραψα στο #5, η οποία δεν είναι λογοτεχνία, αλλά άσκηση πολιτικής μελλοντολογίας, έτσι και είχε επικρατήσει το ΝΑΙ.

 13. Le canard avatar
  Le canard 21/04/2009 20:22:02

  @Νίκος12

  @zapata13

  Φίλε Νίκο νομίζω ότι ο zapata απλά προσεγγίζει το θέμα μεβάση τις πραγματικότητες που έχουν διαμορφωθεί από την πολύχρονη κατοχή και τον τουρκικό εποικισμό του νησιού. Και αυτές τις πραγματικότητες δεν μπορούμε να τις αγνοούμε. Το να διαφωνούμε μαζί του για το σχέδιο Ανάν έχει νόημα. Προσωπικώς, δεν ήθελα να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σχέδιο, και το θεωρούσα μείζον λάθος, πριν από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Αντίθετα, τότε το επίσημο ΠΑΣΟΚ, ενα σημαντικότατο κομμάτι της ΝΔ (η Ντόρα κυρίως σε αντίθεση με τον Καραμανλή-Μολυβιάτη) ήθελαν το σχέδιο. Αν ληφθούν υπόψιν οι αμερικανικές πιέσεις, καθώς και τα χρήματα που έπεσαν για να προωθηθεί το σχέδιο, καθίσταται εμφανές ότι ήθελαν να προλάβουν την τσάτρα πάτρα, αλλά προς όφελος των τουρκικών συμφερόντων, ένταξη της Κύπρου και των κατεχομένων στην ΕΕ. Πολύ αμφιβάλλω εάν στην ΕΕ υπήρχαν ήγεσίες που να ήθελαν κάτι τέτοιο. Πόσο μάλλον, όταν είναι γνωστές οι απόψεις τους περί της Τουρκίας. Ηταν ένα καθαρά αμερικανόπνευστο και σαφώς υπερ της Τουρκίας σχέδιο.

  Φίλε zapata δεν αγνοώ τα τετελεσμένα στη μεγαλόνησο. Ούτε είμαι αιθεροβάμων για να πιστεύω ότι μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στό στάτους κβο της εποχής πριν την εισβολή. Ομως, από την άλλη, δεν είναι απαράδεκτο να ξεκουρελιάζουμε κάθε έννοια διεθνούς Δικαίου, τη στιγμή μάλιστα που όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ είναι υπέρ μας; Απλά λοιπόν, διεκδικούμε για να πάρουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο γίνεται περισσότερα από τα χαμένα στην Κύπρο. Ε, και εν πάση περιπτώσει, δεν γίνεται και κερατάδες και δαρμένοι. Και να έχουν πάρει σχεδόν το μισό νησί και να θέλουν, επειδή αλλοίωσαν τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά των κατεχομένων, να έχουν τις ίδιες εξουσίες σε ένα μελλοντικό (συν)ομόσπονδο κράτος. Και να έχουν ξεκουρελιάσει το διεθνές Δίκαιο και στο τέλος να μας βάζουν να προσυπογράφουμε το ξεκουρέλιασμα. Προφανώς, όποιος χάνει έναν πόλεμο, δύσκολα -ή σχεδόν ποτέ- δεν ξαναπαίρνει πίσω τα χαμένα στο διπλωματικό τραπέζι. Ολα δεν πρόκειται να τα πάρουμε. Πολλά όμως, μπορούμε. Εξάλλου, οικονομικά είναι απο πάνω τα ελεύθερα εδάφη. Εκτός αυτού μην υποτιμάμε και τις διεθνείς συμμαχίες. Για παράδειγμα, εκτός της υποστήριξης που μπορεί να έχει για διάφορους λόγους η Κύπρος απο ΕΕ, Ρωσία, κ.λ.π., "συμμάχους" μπορεί να βρεί ακόμα και στο Ισραήλ. Το τελευταίο άλλωστε, δεν θα'θελε μια λύση-κακό προηγούμενο για τα παλαιστινιακά, αλλά και για τις περιοχές του όπου ζούν ισραηλινοί-άραβες.

 14. Nemecis avatar
  Nemecis 22/04/2009 04:24:01

  file zapata exw tin entiposo oti i ise imima8is i exis apomonosi ta epilektika kommatia tou sxediou anan. o epoikismos ine die8nes egklima k katadikastike apo tin die8ni koinotita epanelimena. mipos agnois oti oi perisoteroi epikoi exoun tourkokipriopoi8ei k stin ousia an pernouse to sxedio anan den 8a efeuge kanis? ne men mpori 8a emenana 6000 strateumata alla me dialimeni tin e8niki froura k tin tourkia merika milia makria apo tin kipro 8a imastan apla orektiko stin tourkia.....i mipws 8elis na sou 8imise oti to sxedio ana proevlepe tin tourkia ws eggiitria dinami k 8imase poso eggii8ike tin kipriaki ane3artisis......k oi dizoniki doikinotiki omospondia k to sxedio ana einai apo ta pio antidimokratika k ratsistika politiaka montela pou apixoun ena neo tipo aparxaint me polis xeiroters pronies....k opws ipe k enas spoudeos olitiko i kipros einai o xwros pou doimazete i an8repini a3ioprepia....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.