#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/01/2014 13:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως βαθμολογείτε κυβέρνηση και υπουργούς;Τέλη Ιουνίου 2013, περίπου έξι μήνες πριν και ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, αφού έφυγε η ΔΗΜΑΡ. Τότε, όλοι λέμε ότι χρειαζόταν μια ανανέωση και μια νέα ορμή προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δύσκολες προκλήσεις.

Κάποιοι πίστεψαν ότι ο μόνος που θα έπρεπε να δουλεύει σ’ αυτή την κυβέρνηση ήταν ο πρωθυπουργός, άντε και ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος μέρα νύχτα είχε στο σβέρκο του τους τροικανούς.

Οι περισσότεροι, λοιπόν, λούφαραν και συνεχίζουν να λουφάρουν μιας και η οικονομία μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Ωστόσο, έξι μήνες μετά, αυτή η κυβέρνηση μοιάζει να έχει γεράσει. Χωρίς νεύρο, χωρίς, δυναμική, χωρίς «ανάσες» βαδίζει ασθμαίνοντας προς τη γκιλοτίνα, όπως όλοι πιστεύουν ότι θα είναι οι εκλογές.

Με όλα τα θέματα ανοιχτά, κι όμως, ασχολούμαστε με τον Στουρνάρα, με τον Παπασταύρου, με τον Προβόπουλο και με τις εκδρομές των μαθητών. Μα είναι μετά καλά τους;  Αυτή είναι διακυβέρνηση της χώρας; Να μονοπωλούν τις εφημερίδες και τα κανάλια οι δικαστές κι όχι οι αγωνιώδεις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση, για ενίσχυση των ασθενέστερων στρωμάτων ή για αντιμετώπιση της καθημερινότητας;

Κι όμως, μοιάζει σα να ζούμε σε μια χώρα όπου από τους συνολικά 41 «εκλεκτούς» του Σαμαρά στη νέα κυβέρνηση, οι μόνοι που εμφανίζονται είναι δυο – τρεις, και οι υπόλοιποι είναι… μονόστηλα. Φτάσαμε στο σημείο να κάνει κουμάντο ο Θεοχάρης ή να πιστεύει ο κόσμος πως ο πιο πετυχημένος υπουργός είναι η… Πόπη Παπανδρέου. Ποια είναι αυτή; Είναι η εισαγγελέας για την υπόθεση των δανείων του ΤΤ.

Αν θα θέλαμε να κάνουμε μια «βαθμολόγηση» των υπουργών της κυβέρνησης, έξι μήνες μετά τη σύνθεσή της και περίπου έξι μήνες πριν την… γκιλοτίνα της κάλπης θα είχαμε να βάλουμε πολύ ενδιαφέροντες βαθμούς. Αν και η αξιολογική κρίση είναι πάντα υποκειμενική, κάθε αναγνώστης μπορεί να συμφωνήσει με τον συντάκτη ή να βάλει καλύτερο ή χειρότερο βαθμό. Άλλωστε, καλύτερη βαθμολόγηση από την κάλπη υπάρχει; Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών: Ευάγγελος Βενιζέλος. Του βάζουμε 3 και πολύ του είναι. Διότι επιχειρεί να διασωθεί μέσα από τα αξιώματά του, αλλά δεν κρύβει την «απέχθειά» στην κυβέρνηση προφανώς γιατί πιστεύει ότι του χρωστά η ζωή τη διακυβέρνηση της χώρας.

 

Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης. Ποτέ δεν καταλάβαμε το ρόλο ενός υπουργού Επικρατείας. Τι κάνει ο κ. Σταμάτης ή ο αντίστοιχος Σταμάτης σε άλλες κυβερνήσεις ποτέ δεν το μαθαίνει ο κόσμος. Επομένως, του βάζουμε 4 λίαν επιεικώς μέχρι να μάθουμε το ρόλο του.

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε και τον υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης, τον αγαπημένο μας, Παντελή Καψή. Αν υπήρχε βαθμός κάτω από το μηδέν θα τον έπαιρνε. Τέτοια αποτυχία ίσως δεν έχει ξαναγραφεί στα πολιτικά χρονικά. Να δούμε πότε θα δούμε το νέο κανάλι, υγιές, αξιόπιστο και με αξιοκρατική επιλογή του προσωπικού. Αν ήταν να ζήσουμε το ψυχόδραμα της ΔΤ γιατί καταργήθηκε η ΕΡΤ;

Υπουργός Οικονομικών: Γιάννης Στουρνάρας, αναπληρωτής: Χρήστος Σταϊκούρας, υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης. Θα βάλουμε 6, στον Στουρνάρα, όχι γιατί δουλεύει πολύ ή γιατί δεν είναι ειλικρινής, αλλά επειδή βαρεθήκαμε αυτούς τους τεχνοκρατικούς ελιγμούς όταν ο κόσμος πεινάει.

Για τους άλλους δύο, επιεικώς… 2. Ο ένας εμφανίζεται μόνο για να μας πει τι πλεόνασμα έχουμε και ο δεύτερος είναι εξαφανισμένος αφού δεν έχει αντικείμενο. Του το πήρε ο Θεοχάρης.

Εθνικής Άμυνας: Δημήτρης Αβραμόπουλος. Θα του βάλουμε 5 γιατί είναι… καλός στις αντιπροσωπεύσεις της Ελλάδας στις κηδείες. Από τον Μαντέλα στον Σαρόν κι από εκεί σε κάτι ασκήσεις του στρατού να κρατά όπλα. Όσο για την αναπληρώτρια Φώφη Γεννηματά, δεν υπάρχει βαθμός γι’ αυτήν. Εκτός συναγωνισμού είναι η πιο άσχετη στη θέση αυτή. Ούτε για τις παρελάσεις.

Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Νίκος Δένδιας. Θα το πάρει το εξαράκι του για τη σθεναρή στάση που επέδειξε στο θέμα της Χρυσής Αυγής και για την αντιμετώπισή της. Όμως, εκτός από τον Μιχαλολιάκο υπάρχουν και οι αλλοδαποί. Χθες σφάχτηκαν στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα μέρα μεσημέρι. Η εγκληματικότητα και πάλι ξεφεύγει. Ενώ ξεφεύγει και ο Ξηρός, κι αυτό είναι φιάσκο και για την Αστυνομία.

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Κυριάκος Μητσοτάκης. Παίρνει μόνο 3, όχι γιατί είναι γόνος της Αγίας Οικογένειας αλλά γιατί βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του κ. Μανιτάκη. Όλο λόγια, κι από τηγανίτα τίποτε που λέει κι ο λαός.

Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: Κωστής Χατζηδάκης, υφυπουργοί: Νότης Μηταράκης, Αθανάσιος Σκορδάς.

Το τρίο της ανάπτυξης και της αγοράς. Όσο είδατε εσείς ανάπτυξη άλλο τόσο είδε θάλασσα και η Καρδίτσα. Για να μην πούμε για το έγκλημα των υψηλών τιμών στα σούπερ μάρκετ ενώ οι μισθοί έχουν κατακρεουργηθεί. Κ. Σκορδά, κάντε κάτι και για τα τρόφιμα μην ασχολείστε μόνο με το πώς θα ανοίξουν οι πλειστηριασμοί. Το τρίο της χαράς λοιπόν ας πάρει ένα 2 και πολύ του είναι.

Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Δεν τον βαθμολογούμε διότι είναι απλώς… εξαφανισμένος. Ούτε τους αυτοκινητόδρομους στον Μπόμπολα δεν έχει καταφέρει να δώσει.

Υπουργός Εργασίας: Γιάννης Βρούτσης. Ένα τέσσερα και με πολύ σκεπτικισμό. Διότι όλο θέσεις εργασίας ανακαλύπτει κι όλο για σταθερές συντάξεις μιλάει, αλλά γίνονται ακριβώς τα αντίθετα. Η ανεργία καλπάζει και οι συνταξιούχοι νομίζουν ότι έχει τρύπες η τσέπη τους.

Υπουργός Υγείας: Άδωνις Γεωργιαδης. Ο άνθρωπος αναμφισβήτητα είναι δουλευταράς, τολμά να τα βάλει με πολύ σάπιο κατεστημένο στην υγεία και δε φοβάται ούτε κι όταν του επιτίθενται. Να έλειπε αυτή η υπερπροβολή, αυτή η «αρρώστια» με τις κάμερες. Να έλειπε επίσης το μπάχαλο στον ΕΟΠΥΥ τι καλά που θα ήταν. Και φυσικά στιγματίζεται και από την εμμονή του στο 25ευρω, στο οποίο ηττήθηκε κατά κράτος. Επτά Άδωνι διότι άλλο η δουλειά, άλλο το αποτέλεσμα.

Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:  Χαράλαμπος Αθανασίου. Τι να βάλεις σε έναν υπουργό που είναι υπεύθυνος για τις φυλακές κι αυτές είναι ξέφραγο αμπέλι; Ο Ξηρός την κοπανάει με άδεια, οι Πυρήνες έχουν κάνει «κλαδική» Κορυδαλλού και οργανώνουν ξεφαντώματα ενώ αυτός ο νόμος για τη ρατσιστική βία, μας κάθεται στο στομάχι. Από την άλλη, χρεώνεται τις θετικές εξελίξεις στον δικαστικό χώρο, γι’ αυτό ας πάρει ένα 4.

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Αθανάσιος Τσαυτάρης. Παρ’ ότι φίλος του Βενιζέλου (αυτό πρέπει να το κοιτάξει) είναι αθόρυβος, πληρώνει κανονικά τους αγρότες, για πρώτη φορά τον Ιανουάριο δεν έχουμε μπλόκα, οργανώνει και χωρίς φανφάρες εκδηλώσεις για να βοηθήσει τους φτωχούς. Του βάζουμε ένα 6.

Υπουργός Τουρισμού: Όλγα Κεφαλογιάννη. Χρεώνεται την καλή πορεία του τουρισμού, αν και δεν είναι δικό της έργο. Νομίζει ότι μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα… πρωθυπουργός, έχει υψηλές βλέψεις. Αλλά τι τα θέλει τα σκι των μαθητών. Επειδή είναι η πιο λαμπερή στην κυβέρνηση ας πάρει ένα 4.

Υπουργός Παιδείας: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Αν στους έξι μήνες που βαθμολογούμε, οι τρεις είναι καλοκαίρι, άρα δεν έχει σχολεία και οι άλλες τρεις απεργία, άρα χάνεται το εξάμηνο, τι επιτυχίες μπορεί να έχεις ως υπουργός; Ήρθε και η φαεινή ιδέα για τη λευκή εβδομάδα και του έδωσε τη χαριστική βολή. Επιεικώς 2.

Υπουργός Εσωτερικών: Γιάννης Μιχελάκης. Επειδή είναι σοβαρός και μαχητικός και δεν μπλέκεται σε παιχνίδια, ένα εξαράκι

Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Γιάννης Μανιάτης. Με τόσο πετρέλαιο που έχει βρει ο άνθρωπος και με τόσο… αέρα που κάνει για να φύγει η αιθαλομίχλη, ας πάρει ένα 3 για να βρει κουράγιο να συνεχίσει.

Υπουργός Ναυτιλίας: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Αν το υπουργείο του ήταν σκυλάδικο θα έπαιρνε 10. Αλλά είναι υπουργείο κι επειδή ο μόνος λόγος που ακούστηκε ο Μιλτιάδης ήταν για τη μάχη (όχι του Μαραθώνα, αλλά) της Πάολα, παίρνει 2 ξεγυρισμένο.

Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης: Θεόδωρος Καράογλου. Εκτός συναγωνισμού το υπουργείο αυτό αφού και να μην υπήρχε δεν θα το καταλάβαινε κανείς. Μόνο κάποιοι κομπλεξικοί Θεσσαλονικείς που θέλουν σώνει και καλά υπουργείο στη Βόρεια Ελλάδα. Παίρνει 2 για την παντελή απουσία του.

- Υπουργός Πολιτισμού: Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο «Πανάρας» στέκεται αξιοπρεπώς στη θέση του, αν και δεν υπάρχουν και πολλά να κάνει. Ας πάρει ένα 5.

Μ’ όλα αυτά φαίνεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κάτω από τη βάση και δε θα γλιτώσει την γκιλοτίνα των εκλογών, αν δεν αλλάξουν μυαλά έστω και τώρα,.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 15/01/2014 13:31:18

  Πρωθυπουργός: ΑΡΙΣΤΑ υπομένει υπομονετικά αντιπρόεδρο βενιζέλο.

 2. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 15/01/2014 13:33:08

  ῞Ενας καλός καί ὑπεύθυνος manager ἐπωμίζεται τήν ἐπιτυχία ἤ ἀποτυχία τῶν ὑφισταμένων του! Σέ τελική ἀνάλυση ὁ ΑΣ ἔχει τήν εὐθύνη γιά τήν. . .βαθμολογία σας, τήν ὁποῖα ἐπικροτῶ χωρίς φόβο καί πάθος.

 3. tasos1 avatar
  tasos1 15/01/2014 13:38:29

  Άδωνις Γεωργιάδης 9, Αθανάσιος Τσαυτάρης 9, Γιάννης Μιχελάκης 9, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μείον 76! Οι υπόλοιποι ΜΗΔΕΝΙΚΑ!

 4. TopGunZ avatar
  TopGunZ 15/01/2014 13:39:59

  Για τον Κυριάκο, όλως περιέργως ομολογουμένως, θα διαφωνήσω, το ΥΔΜΗΔ δεν είναι μόνο οι απολύσεις. Σίγουρα συμφωνώ για Άδωνη και Δένδια. Για τους υπόλοιπους με έχουνε μπερδέψει τα κριτήρια σε πολλούς (γίνεται έργο λόγω αυτόματου πιλότου ή δεν γίνεται λόγω απουσίας αντικειμένου) και σίγουρα θα συμφωνήσω με τα κάτω της βάσης σε ΥΠΕΚΑ και Παιδεία.

 5. Dimitris avatar
  Dimitris 15/01/2014 14:02:51

  Δυστυχώς άλλη μια Κυβέρνηση μέτριων. Μόνο ο Αδωνις το παλεύει πραγματικά και δείχνει διάθεση να αφήσει κάτι πίσω του παρά το πολιτικό κόστος που θα έχει. Θετικά δείγματα και απο Κεφαλογιαννη, Αβραμο, Δένδια, Τσαυταρη. Όλοι οι άλλοι εξαφανισμένοι. Μεγάλη απογοήτευση ο Χατζηδακης.

  • Γιαδικιάρογλου avatar
   Γιαδικιάρογλου @ Dimitris 15/01/2014 16:54:36

   Αδωνις ...10΄
   Βαρβιτσιώτης....να μην έρθει ούτε με τον κηδεμόνα του
   Βρούτσης.....10, γιατί τουλάχιστον μιλάει με τον κοινό νού
   Κεφαλογιάννη.....προβιβαστέα μετ΄επιφυλάξεων
   Κ.Αρβανιτόπουλος....μένει στην ίδια τάξη -ούτε καν μεταξεταστέος
   Αβραμόπουλος.....10 στο σαβουάρ βιβρ
   Μιχελάκης......προβιβάζεται μετά πολλών επαίνων
   όλοι οι άλλοι χρειάζονται σφαλιάρες του τύπου "το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" για να συνέλθουν.

 6. Τάσος,θεσσαλονικη avatar
  Τάσος,θεσσαλονικη 15/01/2014 14:07:29

  Άριστα δέκα(10)με τόνο,καλύτερα δε γίνεται!Ο καταλληλότερος και οι καλύτεροι μαζί του!Βιώνουμε το τέλος του κομματισμού και της διαπλοκής,την αρχή της αξιοκρατίας και της ανιδιοτέλειας στην υπηρεσία του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος.Τέτοιο συντονισμό και αποτελεσματικότητα δε έζησε ποτέ η χώρα

  • Ελευθέριος avatar
   Ελευθέριος @ Τάσος,θεσσαλονικη 15/01/2014 16:15:27

   Ε;

  • tassos.κ avatar
   tassos.κ @ Τάσος,θεσσαλονικη 15/01/2014 18:19:14

   Ωραίες λέξεις: "Διαπλοκή, αξοκρατία, ανιδιοτέλεια" = ρυθμίσεςις Αγροτοσυνδικαλιστών. Για γέλια μιλάμε εδώ.

 7. Κριτική Σκέψη avatar
  Κριτική Σκέψη 15/01/2014 14:58:14

  "Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Δεν τον βαθμολογούμε διότι είναι απλώς… εξαφανισμένος. Ούτε τους αυτοκινητόδρομους στον Μπόμπολα δεν έχει καταφέρει να δώσει."
  Ο συντάκτης αυτού του σχολίου με πόσο πρέπει να βαθμολογηθεί?
  Πήρε δάνεια (ο Μπόμπολας βεβαίως βεβαίως) έργα δεν είδαμε, αύξησε διόδια έργα δεν είδαμε, εγκατέστησε νέους σταθμούς διοδίων έργα δεν είδαμε. Στη Γερμανία τώρα συζητάνε αν θα πρέπει να βάλουν διόδια. Στην Τουρκία τα πρώτα γίνονται τα έργα και μετά μιλάνε για διόδια και τα σχετικά. Μήπως μας δείχνουν οι Τούρκοι τον δρόμο.
  Απορώ στο σημείο αυτό με τον συντάκτη του άρθρου. Στα λοιπά μέσες άκρες συμφωνούμε πλην περιπτώσεων Αβραμόπουλου και Κεφαλογιάννη, που θα έπρεπε σαφώς να βαθμολογηθούν με μεγαλύτερο βαθμό, για δε τον Βενιζέλο σαφώς στην ίδια τάξη ή καλύτερα αποβολή από όλα τα Σχολεία της Χώρας χα...χα (το χιούμορ αφορά τον τελευταίο).

 8. NONOS avatar
  NONOS 15/01/2014 15:20:34

  Οιος ο Διοικητης οιον το τμημα του...τα λογια ειναι περιττά...η ΣΥΡΙΖΟΛΕΛΑΨ καλπαζει κι αυτοι ασχολουνται με τις Λευκες εβδομάδες στο δρομο με τις Λευκες..αλλα που θα παει θα το ζησουν το θρίλερ αλλα θα ειναι αργά.......

 9. GN avatar
  GN 15/01/2014 15:51:46

  Γιάννης Στουρνάρας 8
  Άδωνις Γεωργιάδης 9+++
  Γιάννης Βρούτσης 6
  Νίκος Δένδιας 7
  Δημήτρης Αβραμόπουλος 5
  Γιάννης Μιχελάκης 6

  Οι υπόλοιποι .. άστο καλύτερα....

 10. Χρηστος avatar
  Χρηστος 15/01/2014 15:56:26

  Το μεγαλο ερωτημα που ακομη δεν εχει απαντηθει ειναι το εξης
  Νοεβριος 2011 Βγαινει ο Παπανδρεου και ζηταει δημοψηφισμα
  Τοτε ο Σαμαρας λεει ΕΚΛΟΓΕΣ
  Την επομενη μερα λεει Ας φυγει ο Παπανδρεου και τα βρισκουμε
  Και καταληξαμε στην κυβερνηση Παπαδημου με ολα τα αρνητικα επακολουθα
  Γιατι δεν πηγε σε εκλογες τοτε αφου υπηρχαν ολες οι προυποθεσεις να επαιρνε αυτοδυναμια πανηγυρικα
  Θα κυβερνουσε μονος του χωρις το ανυπαρκτο ΠΑΣΟΚ με τη Χρυση Αυγη τοτε ακομη σε χαμηλα ποσοστα και το ΣΥΡΙΖΑ ανυπαρκτο
  ΓΙΑΤΙ?????
  Εκει πιστευω οτι εκανε το πιο ολεθριο λαθος της ζωης του λαθος που το πληρωνουμε σημερα και θα το πληρωνουν ολες οι επομενες γενιες
  Ελπιζω καποτε να απαντηθει επιτελους αυτο το ερωτημα

  • Χριστίνα avatar
   Χριστίνα @ Χρηστος 16/01/2014 13:10:23

   Ν' αγιάσει το στόμα σου, συνονόματε! Η μόνη σωστή κουβέντα που διάβασα. Μετά από αυτό το ολέθριο λάθος (;;), οι βαθμολογίες, μοιραία, πάνε όλες υπό το μηδέν.

 11. Ekthamvi avatar
  Ekthamvi 15/01/2014 16:13:00

  Μονάχα ο κ. Αντώνης Σαμαράς διασώζεται - αν και διαφωνώ απόλυτα με τις επιλογές του-, γιατί ''αναγκάζεται'' να ηγηθεί ατόμων με ...περιορισμένες ικανότητες και με απόλυτο έλλειμα αισθήματος αυτοθυσίας. Για να μη μιλήσω και για τη νοσηρή φιλαυτία, που δεν επιτρέπει την άρθρωση καμιάς ειλικρινούς προσωπικής άποψης που να μη συμφωνεί με τα εκάστοτε (αλάνθαστα ; ) εισηγούμενα....
  Θλίψη.

 12. Michelangelo avatar
  Michelangelo 15/01/2014 16:23:21

  Το σκεπτικό αιτιολόγησης και ο τρόπος προσέγγισης σε κάποιες περιπτώσεις -νομίζω- είναι ολίγον τι ανορθόδοξο/ος. Εξηγούμαι.

  1) Υπουργός Τουρισμού. Επειδή είναι η πιο λαμπερή στην κυβέρνηση ας πάρει ένα 4. Υπουργός Επικρατείας. Ποτέ δεν καταλάβαμε το ρόλο ενός υπουργού Επικρατείας. Επομένως, του βάζουμε 4 λίαν επιεικώς μέχρι να μάθουμε το ρόλο του. Δλδ η πιο λαμπερή -ασχέτως αν ήταν τυχαίο (;) το ρεκόρ αφίξεων τουριστών για το καλοκαίρι του 2013- βαθμολογείται με 4, ακριβώς όσο ο Υπ. Επικρατείας που είναι άγνωστος ο ρόλος του. (;)

  2) Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παίρνει μόνο 3. Υπουργός Υγείας 7. Ο άνθρωπος αναμφισβήτητα είναι δουλευταράς, τολμά να τα βάλει με πολύ σάπιο κατεστημένο στην υγεία και δε φοβάται ούτε κι όταν του επιτίθενται. Ερώτηση: Ο Υπ. Δι.Μ.Η.Δ. δε τολμά να τα βάλει με το κατεστημένο; Δεν του επιτίθενται; Οι αλλαγές δεν έρχονται ν' αλλάξουν και να εκσυγχρονίσουν τη Δημ. Διοικ.; Στη σύγκριση σου με τον Μανιτάκη; Αδιάβαστος.

  3) Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Του βάζουμε ένα 6. Μετά τις τόσες φιλοφρονήσεις απλά ενα 6; Υπουργός Οικονομικών. Θα βάλουμε 6. Ατιολογία. Ασχολίαστη.

  Υ.Γ. Οι άλλες περιπτώσεις κάπως έτσι έχουν, όπως τα λες.

 13. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 15/01/2014 17:23:01

  Εχει πλάκα το θέμα όταν στην κορυφή είναι ο Αδωνις.....και η όμορφη γόνος. Οσο για τον Κυριάκο θα του πρότεινα να ξαναγυρίσει στην Τράπεζα, γιατί θέλει πολύ τσαγανό εκεί πού είναι και δεν το διαθέτει. Για κάτι αλλους δεν χρειάζετε ούτε κάν αναφορά. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ δεν είναι κακό να βάλεις καποιους σε υπουργεια που είναι εκτός κομμάτων, αλλά το λέει η καρδούλα τους.....και τους ξέρεις πολύ καλά.....

 14. pasokos avatar
  pasokos 15/01/2014 17:44:21

  Ευάγγελος Βενιζέλος. Ε, όχι και 3 ο Benny. 2 και πολύ του είναι.

  Δημήτρης Σταμάτης. 0 γιατί δεν ξέρω τι κάνει.

  Παντελής Καψής. 0 γιατί ξέρω τι κάνει.

  Γιάννης Στουρνάρας. 7 γιατί τουλάχιστον έχει κότσια/α***δια και δεν κάνει κωλοτούμπες.

  Δημήτρης Αβραμόπουλος. 5 γιατί είναι ωραίος. Ειδικά με το τζάκετ της αεροπορίας, τύφλα να'χει ο Tom Cruise.

  Νίκος Δένδιας. 5 γιατί αρχίζει να κάνει κοιλιά. Μάλλον θέλει να πάει σε άλλο υπουργείο.

  Κυριάκος Μητσοτάκης. 5 γιατί μάλλον ο προκάτοχος του είχε δίκιο ότι δεν είναι όλα τόσο εύκολα όσο φαίνονται και γιατί όλοι οι άλλοι υπουργοί καθυστερούν επίτηδες.

  Κωστής Χατζηδάκης. 2. Αρχικά νόμιζα ότι έφταιγε το υπερυπουργείο που είχε. Τι να πρωτολάβει ο κακόμοιρος. Από ότι φαίνεται, δεν έφταιγε αυτό. Λίγος.

  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο εν αναμονή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάθεται στα αυγά του μην κάνει κανένα λάθος. Το ερώτημα είναι, "Τι ΠΑΣΟΚ θα παραλάβεις μωρέ"; Μονάδα (τουλάχιστον ξέρει να γράφει το όνομα του σε μια κόλλα χαρτί).

  Γιάννης Βρούτσης. 5 γιατί τρώει όλο το παλούκι μόνος του.

  Άδωνις Γεωργιαδης. 6 γιατί άρχισε και αυτός να κάνει κοιλιά.

  Χαράλαμπος Αθανασίου. Που είσα'συ βρε; 2 με το ζόρι.

  Αθανάσιος Τσαυτάρης. 7. Είναι όντως καλός.

  Όλγα Κεφαλογιάννη. 5 (και 10 στην γοητεία)

  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Lost in space!!!!!!! 2.

  Γιάννης Μιχελάκης. Υπερβολικό το 6. Τι έχει κάνει για τους ΟΤΑ; Τίποτα απολύτως. 3.

  Γιάννης Μανιάτης. Δεν είναι κακός και τουλάχιστον το ενεργειακό το κατέχει. 5.

  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 3 γιατί δεν έχει κάνει κάτι ακόμα. Περιμένουμε.

  Θεόδωρος Καράογλου. 0 γιατί δεν έχει αντικείμενο. "Μόνο κάποιοι κομπλεξικοί Θεσσαλονικείς που θέλουν σώνει και καλά υπουργείο στη Βόρεια Ελλάδα. Παίρνει 2 για την παντελή απουσία του.¨ Τελικά, είχε κάνει και κάτι σωστό ο ΓΑΠ.

  Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ε, όχι και 5 ο Πανάρας. Μη τρελαθούμε τελείως. 3 με το ζόρι.

  Αντώνης Σαμαράς. 4. Γιατί; Γιατί αυτός φέρει την τελική ευθύνη για όλους τους παραπάνω. "The buck stops here" έλεγε η ταμπέλα στο γραφειο του Truman.

 15. ΓΡΗΓΟΡΗΣ avatar
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ 15/01/2014 17:47:28

  Με άλλα λόγια μας λες ευγενικά οτι η κυβέρνηση Σαμαρά ο οποίος έχει και την ευθύνη της συγκότησής της είναιΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ. Δεν έχεις άδικο φίλε Φάκτορα. Ολοι σχεδόν συμφωνούμε, αφού ο μέσος όρος της βαθμολογίας της που είναι λίαν επιεικής, δέν πιάνει τη βάση του 5. Ειναι για την ακρίβεια 3,78...
  Ωφειλε να έχει ήδη παραιτηθεί και όχι να εισπράτει δεκαπλάσιους μισθούς απο τους ικανώτερους Ελληνες επιστήμονες για να συνεχίζει την καταστροφή της Ελλάδας.

 16. Μαλού avatar
  Μαλού 15/01/2014 19:10:56

  Πως βαθμολογείτε την κυβέρνηση.

  Να σας πούμε λοιπόν. Είναι η τελευταία κυβέρνηση στην ιστορία η οποία θα ξανακαθίσει στα έδρανα (Πανούση;;;;;;;) με ψέμματα και που θα πληρώνει ο ελληνικός λαός.

  Βουλευτές, επικρατείας και παρατρεχάμενοι φυσικά θα το φάνε το ξύλο τους αργά ή γρήγορα μόλις πάψουν να έχουν φύλακες και σωματοφύλακες.

  Τα εγγόνια τους δε, θα διαβάζουν για τους προδότες προγόνους του. Ότι χειρότερο!!!!!!

  Μηδέν λοιπόν, ή καλύτερα μηδέν από μηδέν, ΜΗΔΕΝ.

 17. Ρηνα avatar
  Ρηνα 15/01/2014 19:18:36

  Εδω χαλαει ο κοσμος για το που θα ριξουν τα χημικα της Συριας και οι δικοι μας υπουργοι Κεφαλογιαννη και Μανιατης τσιμουδια. Τουλαχιστον να ενημερωσουν τον κοσμο τι γινεται, αν θα καταστραφουν στη Μεσογειο και θα μολυνουν η θα οδηγηθουν σε στερια.... Ειναι πρωτη φορα που γινεται αυτο και μαλλον καθοδηγειται απο τις ΗΠΑ, υπαρχει μεγαλος κινδυνος απο πολλους ασταθμητους παραγοντες. Μεχρι κι η Αλβανια αρνηθηκε και ο κοσμος ξεσηκωθηκε, οχι να κανουμε βοθρο τη κλειστη Μεσογειο.
  Τα πλοια, φορτωμενα με τα χημικα, λενε οτι ξεκινησαν ηδη. Εδω κανεις δε μιλαει....Μια ΕΓΚΥΡΗ ενημερωση βρε παιδια.

 18. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 15/01/2014 19:52:18

  Γίναμε ὅλοι βαθμολογητές καί ἀξιολογητές τοῦ ἔργου ἀνθρώπων,πού οὔτε οἱ ἴδιοι δέν μποροῦν νά προγραμματίσουν πῶς θά τό ἐπιτελέσουν ἀφοῦ βρίσκονται συνέχεια στήν τσίτα,περιμένοντας κάθε τρεῖς μῆνες τό τράβηγμα τοῦ αὐτιοῦ ἀπό τήν τρόϊκα...
  Σά νά βάζεις ἕνα παιδάκι τιμωρία καί νά τό βαθμολογεῖς πόσο σωστά τήν ἐξέτισε.Δέν ἔχει κανένα νόημα,τιμωρία κάνει...
  Καί δέν ἔχει κανένα νόημα,γιατί τά κριτήρια σύμφωνα μέ τά ὁποία καλοῦνται νά ἀξιολογηθοῦν,δέν ἔχουν καμμία σχέση μέ τή λογική. Τουλάχιστον οἱ περισσότεροι ἐξ' αὐτῶν.
  Ἕνα παράδειγμα; Ὅταν ὁ Ὑπ.Οἰκ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ νά δεχθεῖ μείωση τοῦ φόρου στό πετρέλαιο θέρμανσης καί χρησιμοποιεῖ γελοῖα ἐπιχειρήματα τοῦ τύπου: ὅτι θά ζεσταίνουν πολλοί τίς πισίνες τους ἔτσι,τότε τί νά ἀξιολογήσεις στά σοβαρά;
  Μόνο νά τραβᾶμε τά μαλλιά μας μποροῦμε...

  • θηραία avatar
   θηραία @ Κυθήριος 15/01/2014 20:28:07

   ...γιατί τα σαίνια που κλείνουν το ΕΚΕΒΙ και στέλνουν τα παιδιά για σκι (αν και έχουν τα χαμηλότερα μαθησιακά σκορ στην ευρώπη),
   πως να τα βαθμολογήσουμε για τις προοπτικές που ανοίγουν στη νέα γένιά;

  • George Ν avatar
   George Ν @ Κυθήριος 16/01/2014 10:58:56

   Δεν είναι έτσι. Απλά κρυβόμαστε πίσω από την τρόικα. Αν πχ έλεγε ότι θα δίνει παντού ένα επίδομα θέρμανσης για το πετρέλαιο θέρμανσης όση και η διαφορά αύξησης τιμής-ακόμα καλύτερα αρκετά περισσότερο μια και πάταξε το λαθρεμπόριο. Ότι θα δίνεται αμέσως μόλις γίνεται κατανάλωση (στο πρατήριο ή στο λογαριασμό του καταναλωτή την επομένη) με πλαφόν 2,000-4,000 λίτρα ανάλογα με την περιοχή. Και ισοδύναμα ότι την διαφορά θα την καλύψει με κλείσιμο άχρηστων οργανισμών ή/και συντάξεων γήρατος σε 40αρηδες ΠΡΙΝ την εφαρμογή του μέτρου. Η τρόικα θα έλεγε όχι? Η κυβέρνηση έκανε επιλογές, έχει το ownership του προγράμματος και για αυτές της τις επιλογές της θα κριθεί.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ George Ν 16/01/2014 16:23:18

    Δέ διαφωνῶ μέ τήν προσπάθεια ἐξεύρεσης λύσεων,διαφωνῶ ὅμως μέ τίς τραγικές δικαιολογίες πού βρίσκουμε,γιά νά δικαιολογήσουμε ἀπλά τό γεγονός ὅτι δέν μποροῦμε νά κάνουμε κάτι διαφορετικό ἀπό αὐτά πού ἐπιτάσσει ἡ τρόϊκα.

    • George Ν avatar
     George Ν @ Κυθήριος 16/01/2014 16:58:45

     Η τρόικα θέλει μόνο να βγαίνουν τα νούμερα. Είναι λογικό γιατί έχουν δοθεί συγκεκριμένα χρήματα από τους Ευρωπαίους και ΔΝΤ και με αυτά + έσοδα του Ελληνικού δημοσίου πρέπει να χρηματοδοτηθεί η χώρα. Περιοριστική αναγκαστικά η όποια πολιτική λοιπόν. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι στην ευχέρεια της Ελληνικής κυβέρνησης. Μπορεί να βάζει φόρους ή να μειώνει κράτος. Αυτό που κάνει όμως είναι άλλο. Ξεκινάει από ότι πρέπει να κρατήσει το κράτος μεγάλο (επιλογή και όχι αξίωμα), έχει την τρόικα να υπενθυμίζει την πραγματικότητα (συγκεκριμένα χρήματα) και εξάγει το συμπέρασμα ότι πρέπει να αυξήσει τους φόρους γιατί η τρόικα δεν υποχωρεί από την πραγματικότητα (μάλλον λόγω σαδισμού) . Μετά από αυτά εξηγεί ότι αν μείωνε τους φόρους οι πλούσιοι θα θέρμαιναν τις πισίνες τους (σουρεαλισμός).

 19. Tσάρος avatar
  Tσάρος 15/01/2014 19:58:46

  Πέρα από τους υπουργούς σήμερα έμαθα ότι έρχεται στην Αθήνα ο Αγγελάκας ως ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης.Δηλαδή έρχεται ένας αποτυχημένος υποψήφιος βουλευτής που έχει και θητεία ως διορισμένος Ευρωβουλευτής με μόνο προσόν την κομματική ταυτότητα.Επίσης έβαλε στην θέση του τον ειδικό του συνεργάτη και έτσι θα διοικεί εμμέσως και την Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.Έχουν ξεφτιλίσει τη Νέα Δημοκρατία οι νεποτιστές αυλικοί του Πρωθυπουργού που ενώ δεν αξιολογούνται ούτε εκλέγονται αλλά πατώνουν,παίρνουν καίριες θέσεις και στο πόδι τους δεν αφήνουν να πάει κάποιος αξιόλογος άνθρωπος αλλά βάζουν τους ειδικούς τους συνεργάτες.Κύρις Πρωθυπουργέ πατάξτε τα φαινόμενα νεποτισμού και ευτελισμού της Δημόσιας Διοίκησης και του περιβαλλοντός σας

 20. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 15/01/2014 20:09:28

  Κάτι σαν την βαθμολόγηση στα Πράσινα Νέα...
  Ο Μιλτιάδης γιατί 2! Έχασε 3 πέναλτυ. Τα 2 έγιναν αυτογκόλ.
  Η Κεφαλογιάννη πώς 4; Ανηψιά του δείνα κόρη του τάδε! Στο πόστο της σαν τον Αρούλη στην επίσκεψη με στολή Εραστή στο Νουμπάι.
  Μόνο ο Στουρνάρας δίνει αγώνα μαζί με τον πρωθυπουργό.

  • Giannis. avatar
   Giannis. @ Μανιάτης 16/01/2014 13:19:14

   Και με τον φίλο τους Βόλφ...Γιάννη forget it (the people)...

 21. dexi_half avatar
  dexi_half 15/01/2014 20:27:08

  Γεωργιάδης:10( αν και οι υπόλοιποι ήταν σαν και αυτόν η Ελλάδα θα ήταν ανταγωνιστική)

  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης :-500 (χωρίς σχόλια)

  Μηταράκης: -15 ( τον είχα καταλάβει πριν βγει)

 22. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 15/01/2014 21:39:53

  Γεωργιάδης:10( αν και οι υπόλοιποι ήταν σαν και αυτόν η Ελλάδα θα ήταν ανταγωνιστική)

  Aν και οι υπόλοιποι ήταν σαν και αυτόν η Ελλάδα θα ήταν Bollywood (= κακόγουστη (κιτς) εκδοχή του Hollywood)

  • Eva avatar
   Eva @ Γιάννης Κιαπέκος 16/01/2014 14:14:02

   Αν εχεις τον συριζα απέναντι
   Bollywood και ξερο ψωμί.
   Δηλαδή ποιά αισθητική χαλάει ο Γεωργιάδης????????
   Του συριζαίου?
   Παει στο Αγια Όλγα και του φωνάζουνε -φ@σιστάκο
   λιγες θα είναι οι ώρες σου???
   Ο Γεωργιάδης τσαλακώθηκε
   όσο κανένας -αφ υψηλού -κύριος υπουργός.

 23. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 15/01/2014 21:46:24

  Φάκτορα το ΥΠΟΙΚ με το νέο νόμο 4174/13 μας λέει ότι έστω και μία ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ για υποβολή ΦΠΑ και φόρο μισθ.υπηρησιών εχει 1000ευρώ έως 2.500 ευρώ πρόστιμο.....Αυτά τα βλέπει ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας ή οι παρακάτω από αυτούς(ΘΕΟΧΑΡΗΣ και σια) θέλουν να διαλύσουν ότι έχει απομείνει από την ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ??? Φάκτορα τι βαθμό να βάλεις σε αυτούς τους ανάλγητους.....καουμπόυδες πού κάνουν και τεράστια ζημιά στη Ν.Δ. και στον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ??? Μάλλον έχει χαθεί κάθε έννοια σοβαρότητας και η ζημιά στον ΣΑΜΑΡΑ είναι τεράστια από ανικανότητες και ανευθηνότητες κάποιων άεργων οικονομολόγων της πλάκας.....

 24. CC avatar
  CC 15/01/2014 23:11:22

  Αγαπητέ φάκτορα ίσως θα έπρεπε να ανεβάσεις και μια άλλη ανάρτηση όπου θα βλέπαμε και τη βαθμολογία του Έλληνα πολίτη…

  • Giannis. avatar
   Giannis. @ CC 16/01/2014 13:29:17

   O πολίτης έχει πάντα δίκιο φίλε CC διότι αυτός πληρώνει πάντα, και μάλιστα τους εκπροσώπους του με παχυλότατες νόμιμες και παράνομες αμοιβές.
   Φαντάζεσαι να βαθμολογούν οι μαγαζάτορες τους πελάτες τους κι όσο πιο κορόιδα τους βρίσκουν να τους κλέβουν και περισσότερο στο επορευμα και στο λογαριασμό? Ο πελάτης έχει δικαίωμα να κάνει λάθη διότι ΜΟΝΟ αυτός πληρώνει. Το να σκέφτεται ενδομύχως ο μαγαζάτορας " καλα να πάθει αφού είναι βλάκας" δεν σημαίνει οτι θα το λέει και φανερά, διότι τότε θα είναι αυτός βλάκας και θρασύς και σίγουρα αν μαθευτεί θα χάσει την πελατεία, του έστω και τους βλάκες...Τόχε πάθει κάποτε που τσαντίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κι αναγκάστηκε να φύγει ως Τριανταφυλλίδης...
   Οι λαοί φίλε μου έχουν επίπεδο απο Μάου-Μάου μέχρι Νορβηγοί. Δεν υπάρχουν ούτε 2 λαοί ίσοι μεταξύ τους. Και δεν είναι απαραίτητο.

 25. aris. Aold avatar
  aris. Aold 15/01/2014 23:19:24

  Αυτόν τον μήνα εξαιτίας έκτακτων γεγονότων ήρθα σε επαφή με το δημόσιο.

  Δικαστήρια, εφορίες, νοσοκομεία.

  Οι κρατικές υπηρεσίες ένα ερείπιο, διαλυμένες, αποπνέουν μια μιζέρια στα πάντα .

  Από τους βρώμικους χώρους τον άθλιο εξοπλισμό τους βαριεστημένους υπαλλήλους.

  Αν θέλεις να είσαι νόμιμος είναι τόση πολύ η χαρτούρα και η πολυνομία που τα χάνεις δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και πέφτεις θύμα επιτήδειων.

  Αν είσαι απατεώνας από ότι αποδεικνύεται είναι το ποιο εύκολο πράγμα στην Ελλάδα.

  Μιλάμε για σχιζοφρένεια.

  Δεν ξέρω αν υπάρχουν οι άνθρωποι που απαιτούνται για να αλλάξουν αυτήν την κατάσταση ειδικά τώρα που δεν υπάρχουν και τα λεφτά.

  Αλλά και ο Σαμαράς πολύ συμβατικός πολύ προβλέψιμος πολύ ξέπνοος με τις επιλογές του.

  Πολύ κούτσου κούτσου το πάει όπως και η προηγούμενοι λίγο να παίξουμε με τα κανάλια με πάρα πολλούς συμβιβασμούς με όλους και με όλα και στο τέλος αδιέξοδο.

  Εκανε τον Χρυσοχοίδη υπουργό. Δηλαδή τι απόδοση περίμενε από τον Χρυσοχοίδη. Ποια ήταν τα καλά στοιχεία που έδειξε ως υπουργός που ήταν είκοσι χρόνια.

  Με την ίδια λογική ας κάνει και υπουργό τον Πάγκαλο.

  Ανέθεσε στον Καψή την Ερτ, Μα άμα ο Καψής ήταν καλός θα τον κράταγε ο Ψυχάρης να συμμαζέψει τον Δολ που είναι σε δύσκολη κατάσταση.

  Από ποιες επιλογές toυ από αυτές που έκανε περιμένει να του δώσουν την ορμή και την ζωντάνια που χρειάζεται η κυβέρνηση του για να δώσει λύσεις και να σπρώξει τα πράγματα μπροστά;;;

  Αμ αυτές οι συναντήσεις οι συνεχείς με τον Βενιζέλο. Τι να τον συμβουλεύσει ο Βενιζέλος.

  Ο Στουρνάρας προχθές στον Σκαι με κομμένα φτερά και ο Σαμαράς σήμερα στις Βρυξέλλες δύσθυμος.

  Από ότι φαίνεται ο κόσμος θα στείλει τον λογαριασμό για τα σωρευτικά χάλια της μεταπολίτευσης σε αυτήν την κυβέρνηση.

  Ισως είναι άδικο ο Σαμαράς να χρεωθεί όλα τα εγκλήματα που έγιναν και στα οποία δεν συμμετείχε κιόλας αλλά έχει δείξει τόση ατολμία και τόση έλλειψη ριζοσπαστισμού για αυτά που πρέπει να γίνουν που στο τέλος κατέληξε ο κόσμος να βλέπει μια από τα ίδια με το παρελθόν.

  • Ελευθέριος avatar
   Ελευθέριος @ aris. Aold 16/01/2014 03:43:09

   Άντε πες τα άνθρωπέ μου επιτέλους!

 26. private avatar
  private 16/01/2014 00:02:00

  Για τα περί σκυλάδικων θα συμφωνήσω. Για τα περί εξαφανισμένων Υπουργείων πάλι θα συμφωνήσω. Αλλά όχι ρε παιδιά 7 στον Άδωνι. Εκτός από τον γελοίο λαικισμό του που από το 2007 που τον ξέρουμε οι περισσότεροι μας έχει αφήσει άναυδους, ως Υπουργός Υγείας ...τίποτα!! Μπάχαλο στα νοσοκομεία! Κάντε μια βόλτα στα μεγάλα νοσοκομεία και θα δείτε. Τι πάει να πει δουλευταράς? Το αποτέλεσμα μετράει, όπως είπατε. Κυριάκος Μητσοτάκης: 3? Γιατί? Επειδή τα έβαλε με το "δημοσιουπαλληλίκι"? Επειδή αξιολογεί τους δημ.υπαλλήλους? ΟΛΟΣΩΣΤΑ ειναι αυτά κύριοι..Και κατά τη γνώμη μου δεν είναι κριτήριο η Αγία Οικογένεια. Εμπάθεια ειναι.

  • EGW avatar
   EGW @ private 18/01/2014 19:58:04

   Σωστός ο φίλος ..... όποιος τα έβαλε με το “δημοσιουπαλληλίκι” είναι κακός και άχρηστος .... ρε άντε από εδώ ....
   Δεν μπορώ να καταλάβω, αφού ΟΛΟΙ μας ΘΕΛΟΥΜΕ να φύγουν οι βολεμένοι -γνωστοί-άγνωστοι, γιατί δεν μας αρέσει αυτό που κάνει.
   Όποιος δουλεύει κάνει και λάθη , αυτός που κάθετε δεν κάνει.

  • athens_2014 avatar
   athens_2014 @ private 18/01/2014 19:59:20

   Σωστός ο φίλος ..... όποιος τα έβαλε με το “δημοσιουπαλληλίκι” είναι κακός και άχρηστος .... ρε άντε από εδώ ....
   Δεν μπορώ να καταλάβω, αφού ΟΛΟΙ μας ΘΕΛΟΥΜΕ να φύγουν οι βολεμένοι γνωστοί- άγνωστοι, γιατί δεν μας αρέσει αυτό που κάνει.
   Όποιος δουλεύει κάνει λάθη , αυτός που κάθετε δεν κάνει.

 27. Giorgis avatar
  Giorgis 16/01/2014 00:08:36

  Όλα καλά αυτά, και τώρα ας βαθμολογιθούμε σαν λαός. Γιατί αν πέρνουμε 2 στα 10, τώτες έχουμε πολιτικούς με υπερδιπλάσιο βαθμό και να είμαστε ευχαριστιμένοι. Μετά ας βαθμολογίσουμε την ατιπολίτευση γιατί το να πέρνει ο Προθυπουργός κάτω από τη βάση δεν σημένει ότι θα πάρει κάπιος καλίτερος τη θέση του. Τον Τσίπρα τον βαθμολογώ με ένα πεπόνι το πολύ.

 28. δημης avatar
  δημης 16/01/2014 00:08:37

  "Αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών"...θα τον βαρυστομαχιάσουμε...
  "Υπουργός Επικρατείας: "... μά βάλτε τον Υπουργό Τροχαίας μιά χαρά τροχονόμος είναι....
  "Εθνικής Άμυνας: " ...είναι που ΔΕΝ προσέχει την εμφάνισή του αλλιώς... (άν και ψέλισε και κάτι όχι)...
  "Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: "...μάθαμε γιά την ανάπτυξη και αγοράσαμε ομπρέλλες...
  "Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων" αδικία ...μικρή ...ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ....
  "Υπουργός Εργασίας"...πάλι αδικία ....γιατί δηλ τα μέντιουμ είναι καλύτερα;;;;
  "Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:" και πού είδατε καλύτερο διαφανές σκοτάδι;;;;
  "Υπουργός Τουρισμού:" Γιατί καλέ παρ' όλη την καταγωγή της την ομορφιά της το προμόσιον ;;;;;;;;;;;;
  "Υπουργός Παιδείας: " ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ 2 πάνω από το απόλυτο 0 παρ' όλη την προσπάθεια ;;; κράτα Υπουργέ μπορείς σίγουρα τον ΙΟΥΝΙΟ ..να φτάσεις το -273...
  "Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής"... Πάντως το πετρέλαιο που έχουμε φτάνει (για εντριβές) μέχρι Φλεβάρη...
  "Υπουργός Ναυτιλίας" που θα πάει θα πούμε το υπουργείο ξεφτυλίας... άν και ,οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε , ότι με το κάψιμο των σημαιών όλα τα πλοία μπορούν να θεωρούνται Ελληνικά και μή γίνει κανένα λάθος και κάψουμε την οικογενειοκρατία .....
  Θα πόυμε όμως ότι ...κάποιοι τους διόρισαν ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ...
  Ξέρουμε ...κάποιοι τους ψήφισαν ...αλλά και στον καλύτερο ΗΥ άν δώσεις λάθος δεδομένα, από τα μμε , λάθος αποτελέσματα θα πάρεις....

 29. Mole avatar
  Mole 16/01/2014 01:07:35

  Με ανακοινωμένη τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εδώ κι ένα μήνα, κανείς υπουργός της κυβέρνησης δε τόλμησε να εμφανιστεί μπροστά σε ένα κοινό 2,000 διπλωματών, αξιωματούχων της ΕΕ και άλλων επισήμων. Το χαιρετισμό πριν από το προγραμματισμένο κονσέρτο απεύθυνε ο πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης. Ακτιβιστές τον διέκοψαν και σήκωσαν πανό που έγραφε στα γαλλικά: «Σαμαράς Εγκληματίας- ΕΕ συνένοχη-Τρόικα ξεκουμπίσου! Αλληλεγγύη με την Ελλάδα». Φώναξαν συνθήματα που ζητούσαν την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης.

 30. Βασιλης avatar
  Βασιλης 16/01/2014 01:10:50

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο ανθρωπος που διόρισε όλο τον κομματικό μηχανισμό σε όλες τις πρόσφατες μετακινήσεις στα νοσοκομεία , υποκύπτοντας μόνο σε στενά κομματικά συμφέροντα, Αδωνις Γεωργιαδης παίρνει 7 ενώ σε άλλους υπουργούς που προσπαθούν να εξορθολογίσουν το κράτος όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνουν 3!! Μα όταν πάει καποιος να φέρει αξιόλογησεις και ΑΣΕΠ είναι κακό? Αυτό δεν είναι που χρειάζεται ο σαθρός κρατικός μηχανισμός??

 31. dim avatar
  dim 16/01/2014 02:14:06

  Ευάγγελος Βενιζέλος. 3
  Δημήτρης Σταμάτης. -
  Παντελής Καψής. 2
  Γιάννης Στουρνάρας. 7
  Δημήτρης Αβραμόπουλος. 7
  Νίκος Δένδιας. 7
  Κυριάκος Μητσοτάκης. 6
  Κωστής Χατζηδάκης. 4
  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 4
  Γιάννης Βρούτσης. 6
  Άδωνις Γεωργιαδης. 8
  Χαράλαμπος Αθανασίου. 3
  Αθανάσιος Τσαυτάρης. 7
  Όλγα Κεφαλογιάννη. 7
  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 4
  Γιάννης Μιχελάκης. 5
  Γιάννης Μανιάτης. 7
  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 3
  Θεόδωρος Καράογλου. -
  Πάνος Παναγιωτόπουλος. 5

 32. Γιωργος avatar
  Γιωργος 16/01/2014 05:58:51

  Εκανε τους φαρμακοβιομηχανους να τρέχουν .Τωρα σειρά έχουν οι κλινικαρχες.Τα πιρανχας της υγείας φυσικά.Αν βγάλει πέρα κ τις μονάδες ημερήσιας νοσηλείας εεεεεεεεε....μάλλον τον βλέπω 10 με τόνο.

 33. Ιππέας avatar
  Ιππέας 16/01/2014 08:47:27

  Δεν νομίζω πως θα μπορούσαμε να βαθμολογήσουμε μια τέτοια, "μοναδική" λόγω ανάγκης και περιστάσεων, κυβέρνηση.
  Ούτε ακόμη και να την συγκρίνουμε με κάποια άλλη δεν μπορούμε και εύχομαι αυτή η ερώτηση να μην μας τεθεί ποτέ ξανά.
  Προσωπικά θεωρώ οτι ο κος Σαμαράς είναι άψογος και το σημαντικότερο όλων, έχει στό νού του την πατρίδα και την πατρίδα στην καρδιά του.

 34. Ρηνα avatar
  Ρηνα 16/01/2014 09:04:53

  Το ζητουμενο δεν ειναι να αποκτησουμε καποτε περιθαλψη; Παντως τωρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Του δινουμε ακομα λιγο χρονο του Γεωργιαδη αλλα οι γιατροι εχουν τοσο επικεντρωθει στα υπηρεσιακα τους που "φευγει"κοσμος πολυς απο τη πισω πορτα.....Μη κοροϊδευομαστε και μεταξυ μας.

 35. Πέτρος avatar
  Πέτρος 16/01/2014 10:22:08

  Ένα σχόλιο για τον Τσαυτάρη επειδή είμαι του χώρου. Μόνο και μόνο οτι έβαλε φρένο στον έλεγχο των αγροτοσυνδικαλίστών (το μοναδικό καλό που έκανε ο Σκανδαλίδης) και τους έδωσε αμνηστία, τότε τι να πούμε για το βαθμό του. <δεν λέω, είναι καλός επιστήμονας με απλό και κατανοητό λόγο, αλλά δυστυχώς και αυτός μόνο δημόσιες σχέσεις κάνει. Μπείτε στο Διάυγεια και δείτε τι Υπουργικές αποφάσεις έχει πάρει, ουσία ΜΗΔΕΝ. Δυστυχώς δεν πιάνει την βάση.

 36. ΘΕΣΣΑΛΟΣ avatar
  ΘΕΣΣΑΛΟΣ 16/01/2014 12:06:21

  Ευάγγελος Βενιζέλος. 2
  Δημήτρης Σταμάτης. 5 κανει αθορυβη δουλεια για τον ΑΣ
  Παντελής Καψής. 0 ανυπαρκτος
  Γιάννης Στουρνάρας. 8 ειναι ενας κανονικος υπουργος οικονομικων και λεει αληθειες
  Δημήτρης Αβραμόπουλος. 6 θα μπορουσε και καλυτερα
  Νίκος Δένδιας. 7 αν και τωρα τελευταια μας τα χαλασε λιγο
  Κυριάκος Μητσοτάκης. 5 να κοψει τα λογια και να κλεισει αχρηστους οργανισμους
  Κωστής Χατζηδάκης. 2. η μεγαλη απογοητευση της κυβερνησης
  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 2 μονο και μονο επειδη ξεκινουν τα οδικα εργα
  Γιάννης Βρούτσης. 6 αρκετα καλος,το παλευει μονος του
  Άδωνις Γεωργιαδης. 8 μακραν ο καλυτερος υπουργος
  Χαράλαμπος Αθανασίου. 5 σοβαρος αλλα περιμενουμε περισσοτερα
  Αθανάσιος Τσαυτάρης. 6 καλος σε μεσες ακρες
  Μαξιμος Χαρακοπουλος. 5 μετριοτητα μεχρι στιγμης
  Όλγα Κεφαλογιάννη. 7 καλη και αποτελεσματικη
  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 2 αδικει τον εαυτο του..απογοητευση
  Γιάννης Μιχελάκης. 5 μετριοτητα κι αυτος..
  Γιάννης Μανιάτης. 5 μια απο τα ιδια
  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 2 και πολυ του ειναι..
  Θεόδωρος Καράογλου. 0 ανυπαρκτος υπουργος σε ενα υπουργειο που πρεπει να καταργηθει
  Πάνος Παναγιωτόπουλος. 2 εχει κανει εστω και κατι λιγο για πολιτισμο??

  Αντώνης Σαμαράς. 8 συνδυαζει συγχρονο μανατζερ και οραματιστη πολιτικο..δυστυχως το πολιτικο προσωπικο της χωρας ειναι συγκεκριμενο και δε νομιζω να μπορει κατι παραπανω..ευελπιστουμε καποιοι να ξυπνησουν γιατι στις ευρωεκλογες θα δουνε αστερακια..

 37. kritwn avatar
  kritwn 16/01/2014 20:25:34

  Το καλό με αυτή την κυβέρνηση είναι πως δεν έχει μεγάλα ονόματα άρα είναι όλοι αναλώσιμοι και το γνωρίζουν. Κι ετσί είναι και πιο εύκολος ο έλεγχος από πάνω. Του βγήκε του Σαμαρά το στοίχημα να αφήσει έξω τους δελφίνους.

  Σε γενικές γραμμές καλά τα πάνε. Αν βρουν και κάποιον πιο ανεκτικό να βάλουν στο ΥΠΟΙΚ όπου ο Στουρνάρας έχει χάσει παντελώς το μέτρο (με δηλώσεις του τύπου ο έλληνας δεν υπερφολογείται) ακόμα καλύτερα.

 38. markos avatar
  markos 16/01/2014 20:59:59

  Εαν αυτους τους βαθμους τους βαζετε εσεις.....ε τοτε τι να βαλωμε εμεις !!!!!!!!!!!ολοι τους θελουνε σουτ.......εκει που διαφωνω ριζικα ειναι στον Στουρναρα [διοτι δεν ξεχνω οτι αυτος μαζι με τον εθνοσωτηρα Σημιτη μας εβαλαν με ψευτικα στοιχεια στην ευρωζωνη].......Οσο ειμαστε ενα κομμα με τους Γκαιμπελιστες [ΠΑΣΟΚ],εγω θα βλεπω την κυβερνηση με μισο ματι...[εμεις εδω στην κρητη εχωμε σαν Νεοδημοκρατες τραβηξει πολλα....μην ξεχνατε οτι αποκαλουσαν το νησι ΠΡΑΣΙΝΟ...[οποτε καθε δεξια ψηφο ηταν ηρω'ι'κη]

 39. χορτάτος ΠΑΣΟΚΤΣΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ δηλαδη) avatar
  χορτάτος ΠΑΣΟΚΤΣΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ δηλαδη) 16/01/2014 22:55:20

  Κυριάκος : Δεν θα τον έπαιρνα στην δουλειά μου ούτε για καθαρίστρια
  Άδωνις: Η απόλυτη απόδειξη του τι μπορεί να κάνει η τηλεόραση. Παίρνει έναν τηλεβιβλιοπώλη και τον κάνει Υπουργό.
  Μηλτιάδης: Το παιδί δεν κάνει για τίποτα. Άρα για Υπουργός ΝΔ 10

 40. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 16/01/2014 22:59:54

  "Όμως, εκτός από τον Μιχαλολιάκο υπάρχουν και οι αλλοδαποί."

  Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 41. Sabmarine avatar
  Sabmarine 16/01/2014 23:00:40

  Στον Βαρβιτσιωτη τι βαθμο να βαλεις στο ναυτιλιας, 2 πλοιαρχοι κανουν κουμαντο που ειναι στις ιδιες θεσεις 15 χρονια και δεν τους κουναει κανενας, με οτι αυτο συμαινει

 42. geo7 avatar
  geo7 30/01/2014 07:46:57

  Δημήτρης Αβραμόπουλος: 10
  Ευάγγελος Βενιζέλος: 3
  Δημήτρης Σταμάτης: 6
  Παντελής Καψής: 4
  Γιάννης Στουρνάρας: 8
  Νίκος Δένδιας: 9
  Κυριάκος Μητσοτάκης: 9
  Κωστής Χατζηδάκης: 5
  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: 5
  Γιάννης Βρούτσης: 7
  Άδωνις Γεωργιάδης: 10
  Χαράλαμπος Αθανασίου: 9
  Αθανάσιος Τσαυτάρης: 4
  Όλγα Κεφαλογιάννη: 9
  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος: 8
  Γιάννης Μιχελάκης: 9
  Γιάννης Μανιάτης: 8
  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: 7
  Θεόδωρος Καράογλου: 2
  Πάνος Παναγιωτόπουλος: 6

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.