30/08/2008 04:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως έγιναν οι ελληνοποιήσεις στη Γεωργία

Επειδή στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, μάθαμε πλέον με περίσσια ευκολία να ξεπουλάμε τα εθνικά δίκαια και να θεωρούμε όποιον μιλάει γι’ αυτά, «Ελληναρά» και «εθνο-πατριώτη», ας δούμε λίγο ποια πρακτική ακολούθησαν οι Γεωργιανοί απέναντι στη μεγάλη ελληνική μειονότητα της Γεωργίας. Και πόσο αλλοπρόσαλλες και εθνικά καταστροφικές ήταν οι ελληνικές πολιτικές. Τα αποσπάσματα προέρχονται από εκθέσεις πρώην πρέσβη μας στην Τιφλίδα και δημοσιοποιήθηκαν περίπου προ οκταετίας, όταν διερευνάτο το σκάνδαλο των ελληνοποιήσεων:

«Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να μην αποκοπούν οι ομογενείς πολίτες της Γεωργίας από την πατρίδα τους, εξαιτίας του Συντάγματος της Γεωργίας που απαγορεύει τη διπλή υπηκοότητα», έγραφε ο πρέσβης μας σε τηλεγραφήματά του προς την Αθήνα, και ειδικότερα στο ΥΠΕΞ, επικεφαλής του οποίου τότε ήταν ο κ. Γ. Παπανδρέου. «Eπίσης, πρέπει να εμποδιστεί το κύκλωμα, το οποίο δρα στις Nομαρχίες της Γεωργίας, εκδίδοντας πλαστές άδειες παλιννόστησης στους ομογενείς με ταυτόχρονη διαγραφή τους από τα μητρώα πολιτών της Γεωργίας, την εκποίηση έναντι ευτελούς τμήματος της ακινήτου περιουσίας τους, την παράδοση των παλαιών πιστοποιητικών και την αντικατάσταση με νέα». Kαι προσθέτει: «O ομογενής δελεαζόμενος από την πρόταση, δυστυχώς συχνά ομογενών μεσαζόντων να ελληνοποιήσει το επώνυμο και όνομά του, καταβάλλει τουλάχιστον 600 δολλάρια HΠA και παραδίδει τα παλαιά πιστοποιητικά του, τα οποία η Nομαρχία χρησιμοποιεί ώστε να ελληνοποιήσει αλλογενείς».

Ουσιαστικά δηλαδή, όχι μόνον τους υφάρπαζαν τις περιουσίες, και οι Πόντιοι έφευγαν από τον τόπο τους, αλλά τους έβαζαν να πουλάνε και τα χαρτιά τους σε Γεωργιανούς, οι οποίοι στη συνέχεια «βαφτίζονταν» Έλληνες και έρχονταν στη χώρα μας.

Η διαφθορά και η απουσία εθνικών στόχων είχαν και εξακολουθούν να έχουν τεράστιο κόστος για την χώρα και τον ελληνισμό. Κάτι που φάνηκε περίτρανα στην περίπτωση μιας χώρας όπως η Γεωργία, η οποία βρισκόταν στα μαύρα της χάλια. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα κι’ αυτή μας δούλευε ψιλό γαζί. Εμείς βέβαια, μετά από εντολές του ΝΑΤΟ φτάσαμε στο σημείο να της δώσουμε και ένα πολεμικό πλοιάριο, το οποίο πρόσφατα βύθισαν οι Ρώσοι.

Έχουμε κάνει και άλλα. Για παράδειγμα, συνεχώς το υπουργείο Εξωτερικών, τόσο επί ΠΑΣΟΚ όσο και επί ΝΔ, καθώς και οι Ομογενειακές Οργανώσεις, έστελναν συνεχώς οικονομική βοήθεια στη Γεωργία, που γίνονταν …σκάνδαλα. Και πρέπει να επισημάνουμε εδώ ότι στις μόνες χώρες που στέλνει στον ελληνισμό τους βοήθεια η Ελλάδα, είναι κυρίως στην Ουκρανία και τη Γεωργία. Δύο χώρες δηλαδή που θέλουν να αποκόψουν οι ΗΠΑ από τη Ρωσία. Γιατί δεν στέλνουν και στους Έλληνες της Ρωσίας που είναι οι πολυπληθέστεροι στην πρώην ΕΣΣΔ;

Suhoi

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/08/2008 10:09:05

  και που να δεις μετά τους μαϊμουδιάρικα ελληνοποιηθέντες Γεωργιανούς που είναι φαντάροι. Εκεί να δεις προβλήματα στα στρατόπεδα.

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/08/2008 14:07:08

  Κοίτα τα ίδια έκαναν και οι Γερμανοί με τη μειονότητά τους εκεί. Τους πήγαν στη Γερμανία. Δε μπορούσε ίσως να γίνει κάτι άλλο. Τι να γίνει δηλ. αυτονομία? Ούτε συζήτηση. Στήριξη για να έχουν καλύτερη θέση? Θα τους σκότωναν για να τα πάρουν οι λήσταρχοι. Οπότε έπρεπε να έρθουν εδώ αλλά μόνο όσοι ήταν Έλληνες κι όχι οι άλλοι διάβολοι που μαζεύτηκαν.

 3. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 30/08/2008 15:15:01

  Έχει πάει κανείς σας στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη; Στον Εύοσμο; Μεταξύ Καλλιδοπούλου και Μπότσαρη;

  Από το 90 και δώθε έχει γίνει κατάλυψη σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης από Γεωργιανούς του χειρίστου είδους (ναρκωτικά, σωματεμπορία, ληστείες, "συμβόλαια" κλπ). Δουλεύουν μόνο οι γυναίκες τους, που τρώνε και "το ξύλο της αρκούδας" από πάνω, όλη μέρα αυτοί πίνουν μπύρες καθισμένοι "στο κότσι", στη διαπασών η (ο θεός να την κάνει) μουσική, ντόμινο ή ντάμα ή χαρτιά στα παγκάκια και γύρω γύρω γαλαρία, αγριοφωνάρες τσακωμοί, μαχαιρώματα, πιστολίδια και ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ελληγνικά. Οι γυναίκες και τα κορίτσια ΔΕΝ παιρνάνε από κει. Όσοι Έλληνες κάτοικοι των γειτονιών αυτών είχαν την ευχέρεια, εγκατέλειψαν άρον άρον αυτές τις περιοχές. Οι υπόλοιποι, οι πιο ταλαίπωροι, αντί να έχουν μια κάποια ησυχία τουλάχιστον σπιτάκι τους, ώστε να μπορούν να ξεκουράσουν το κοκαλάκι τους μέχρι του άλλου πρωινού το μεροδούλι, ζουν υπό το καθεστώς της βάρβαρης τρομοκρατίας των Γεωργιανών. ΑΝ διαματρυριθεί κανείς, τσακίζεται στο ξύλο, -ας είναι και γυναίκα ή γερόντι!-, του σπάνε ή καίνε το σπίτι όταν λείπει, τρομοκρατούν τα παιδιά του στο δρόμο, δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί τα βράδια κλπ.

  Έχουν περάσει ως σαν "Ελληνοπόντιοι" (τι ηλίθια λέξη! Λες και υπάρχουν μη Έλληνες Πόντιοι!) και "χαίρουν ασυλίας", από την κεντρική διοίκηση. Τι να περιμένει κανείς απ' αυτήν την πόλη, ΟΜΩΣ, άμα έχει για πολιτικούς άρχοντες έναν λιμοκοντόρο ("πλαίη-δες" τους έλεγαν οι Θεσσαλονικείς στην εποχή μας, από το "κάνω παιχνίδι"- play!) και ένα ηλιθιογενές τσινάρι Ζορο-γελωτοποιό...

  Φθάσαμε στο σημείο να λυπόμαστε εμείς που δεν είμαστε Θεσσαλονικιοί για την θεσσαλονίκη, και τα γκαρντάσια "χωράφι αγοράζουν"...

 4. Suhoi avatar
  Suhoi 30/08/2008 15:15:46

  @Εξακτινο.

  Οι Ελληνες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Βόρειας Οσσετίας (3000) σε πολύ μεγάλο βαθμό έμειναν στον τόπο τους. Κι'αν δεν έμειναν, φρόντισαν να κρατήσουν τα σπίτια τους και να μείνουν εκεί τουλάχιστον οι γέροι. Κάποιοι μάλιστα, τώρα έχουν γυρίσει πίσω. Η Γεωργία είχε τη δεκαετία του 1990 πολύ μεγάλη ανάγκη από βόήθεια και οικονομική στήριξη. Θα έπρεπε να ανταλλάξουμε την προστασία των Ελληνων εκεί με την βοήθεια που ούτως ή άλλως -στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ- τους δίναμε. Ας διδαχθούμε λίγο από τα εβραιόπουλα (δεν είναι κακό) και ας δούμε πόσο σοβαρά υλοποίησαν την "εισαγωγή" ενός εκτομμυρίου Ρώσων βασικά και ρωσοεβραίων από την πρώην ΕΣΣΔ (τους έβαλαν σφήνα στους Παλαιστίνιους). Αλλά και αυτοί που έφυγαν από εκεί, δεν έχουν πρόβλημα να ξαναγυρίσουν και να διατηρήσουν τις περιουσίες τους. Εμείς ούτε αυτούς που φέραμε εδώ δεν εντάξαμε σε ένα οργανωμένο σχέδιο εθνικής πολιτικής ειδικά στις "ευαίσθητες" εθνικά περιοχές.

 5. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/08/2008 15:28:34

  Συμφωνούμε Suhoi

 6. Suhoi avatar
  Suhoi 30/08/2008 15:29:43

  @νήπιος γέρων

  Το παραδέχονται ακόμα και στην ίδια τη Γεωργία ότι αυτοί που κρατάνε τη χώρα στην πραγματικότητα είναι οι γυναίκες και ότι οι άνδρες δεν φημίζονται και τόσο για την "αγάπη" τους στην εργασία. Πράγματι πρέπει τιμή στις γυναίκες αυτής της χώρας, όπως και στη διαννόησή της, η οποία έχει δώσει σπουδαία δείγματα γραφής.

  Η Γεωργία πάντως, είναι μια πανσπερμία λαών (Γεωργιανοί, Μενγκρέλοι, Ατζάροι, Ζβάνοι, Αρμένιοι, Ελληνες, Αζέροι κ.λ.π.) πολλοί από τους οποίους εντάχθηκαν στην Γεωργία μόλις πρόσφατα επί Στάλιν. Οι Γεωργιανοί με την ευρεία έννοια της λέξης, είναι ένας καλός-ωραίος λαός με ταπεραμέντο, αν και ανέκαθεν -και ιδιαίτερα επί ΕΣΣΔ, λόγω Στάλιν, Μπέρια και πολλών άλλων στελεχών- πήραν τα μυαλά τους εθνικιστικό αέρα, τον οποίο ενίσχυσαν τα αμερικανάκια και ο υπάλληλός τους, Σαακασβίλι. Και όταν κάποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

  Τεράστιες είναι και οι ευθύνες του τελευταίου υπουργού Εξωτερικών της ΕΣΣΔ, Σεβαρντνάτζε, για τη γούνα του οποίου οι Ρώσοι έχουν πολλά ράμματα, αφού συνέβαλε καθοριστικά στη διάλυση της ΕΣΣΔ. Από τους πρώτους που έφυγαν από την ΕΣΣΔ όταν διαλυόταν, ήταν η Γεωργία του Σεβαρντνάτζε. Το 1993, όταν ο ίδιος ξαναπήρε την εξουσία εκεί (είχε ανατραπεί με πραξικόπημα ο εκλεγμένος από τον κόσμο Γκαμσαχουρντία, ο οποίος όμως και παρανοϊκός φαίνεται ότι ήταν και τη Γεωργία είχε βάλει σε αλλυτρωτικές περιπέτειες), ξεκίνησε την -αλά Οσσετία- περιπέτεια στην Αμπχαζία, η οποία τελικά με αιματηρό τρόπο αποσχίσθηκε από τη Γεωργία. Προηγουμένως, ο Γκαμσαχουρντία είχε κάνει το ίδιο με τη Ν.Οσσετία, που επίσης είχε αποσχισθεί. Οι δύο περιοχές -με ρωσική υπόθαλψη βέβαια- δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από αυτό που είχε κάνει η Γεωργία. Μέσα στο μπάχαλο της μετασοβιετικής διάλυσης, όπου κάθε δήμαρχος (τοπικός κομμισάριος) ήθελε να γίνει πρόεδρος χώρας, όπως η Γεωργία αποσχίσθηκε απόπ την ΕΣΣΔ, έτσι και οι Αμπχαζία και η Οσσετία αποσχίσθηκαν από την Γεωργία.

  Οι δύο περιοχές "τεχνητώς" ανήκαν στη Γεωργία και αποτελούσαν έδαφός της. Απλά στο πλαίσιο της φοβερής εθνικής "πολιτικής" της ΕΣΣΔ είχαν αποδοθεί διοικητικά στη Γεωργία. Οι Γεωργιανοί τις επίκοισαν και έκατσαν στις πλάτες των ντόπιων. Οταν η Γεωργία βρέθηκε στη μετασοβιετική κρίση της και ο κάθε ένας παράγων και παραγοντίσκος σχημάτιζε τον δικό του στρατό πλιατσικολόγων και βύθιζε τη χώρα στο χάος, απλά δεν μπορούσε να κρατήσει αυτά τα εδάφη.

 7. Suhoi avatar
  Suhoi 30/08/2008 15:32:35

  ...Και για να μην βγαίνει τιμητής ο Σεβερντνάτζε, να πούμε ότι αυτός ήταν που πρώτος -και πριν τον Σαακασβίλι- άνοιξε τις πόρτες της Γεωργίας στους αμερικάνους (περίοδος επίθεσης στο Αφγανιστάν).

 8. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 31/08/2008 01:04:29

  @Anonymous 4,16: "γράφεις με περισσή κακία για τους Γεωργιανούς και τους ρωσοπόντιους": ΔΕΝ ανέφερα "Ρωσοπόντιους". Ούτε και τους "Ελληνοπόντιους" που αναφέρω τους κατηγόρησα για το ο,τιδήποτε. Για Γεωργιανούς μιλάω, όχι για Πόντιους ή άλλους Έλληνες από την Ρωσία. Και όχι γενικά για ξένους, αλλά για Γεωργιανούς.

 9. giorgio avatar
  giorgio 11/11/2008 00:11:42

  (suhoi)ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ Η ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΣΟΤΣΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ,Κ ΕΛΕΩΣ ΠΡΩΣ ΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΩΣ ΠΡΩΣ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΟΛΧΙΔΑ)ΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΩ ΚΑΛΗ Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ(ΟΥΚΡΑΝΗ,ΛΕΤΟΝΑ.ΠΟΛΟΝΙΑ,ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ,ΤΣΕΧΙΑ,Κ.Λ.Π)ΚΑΙ ΣΟΥ ΒΑΖΩ ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΠΗ.ΚΑΙ ΩΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ Κ ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΩ! Κ ΤΟΝ ΠΩΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Ο ΣΤΑΛΗΝ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΣΩ Κ ΑΓΡΙΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ!

 10. giorgio avatar
  giorgio 18/11/2008 10:47:43

  sorry *Suhoi* ηθελα να πω *νήπιος γέρων* :)

 11. Γιωργος avatar
  Γιωργος 06/11/2010 23:20:15

  Πρώτον. Μενγκρέλοι, Ατζάροι, και οι Ζβάνοι,ειναι Γεωργιανοι.(και ειδικα αυτοι οι τρεις που αναφερονται,ειναι απο τις πρωτες Γεωργιανικες φυλες)!!!

  για τους τεμεληδες που λετε,αμα βλεπατε το τι ιδρωτα και κοπο ριξανε στη βαριά βιομηχανία της ΕΣΣΔ,(οχι μονο Γεωργιανοι και Ελληνες,Ουκρανοι και αλλι) δεν θα τα λεγατε αυτα.!!!και επειδη καποιοι πινουν και κανουν διαφορα αμαυρωνουν το ονομα των Γεωργιανον,ομος αυτο δεν σημαινει οτι ολοι ειναι ετσι..οι οτι ολοι ειναι Γεωργιανοι.!

  και για την ιστορια.οι Ελληνες και οι Γεωργιανοι εχουν σχεση εδώ και χιλιάδες χρόνια.Κιτακστε την Ελληνικη μυθολογια,και την ιστορια του Ποντου και θα καταλαβετε.

  οσο για τον Σαακασβιλη ειναι το παιδι των Αμερικανων οπος ο Παπανδρεου.

  οι Γεωργιανοι ειναι ακομα ενας μικρος λαος που δεν αφηνουν σε ησυχια Ρώσοι και Αμερικανοί για δικα τους συμφεροντα..Απο το 1700 και μετα οι Γεωργιανι εχουν πολεμήσει τουλάχιστον 7 φορεσ τους Ρωσους για να για να υπερασπιστουνε την πατριδα τους(και δεν τα καταφεραν χασανε την Αμπχαζια και την νιτια Οσετια που κανονικα δεν λεγετε ετσει) ,μέχρι ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΙ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ.και στο 2 παγκοσμιο πολεμο τουλαχιστον 400.000 Γεωργιανοι πεθαναν διλαδι 1 στους 4 Γεωργιανους ανδρες!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.