#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/06/2013 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως ΤΑΡ-ώθηκε το ιερό τεμπελχανίο της ΑριστεράςΑπό την πρώτη στιγμή της είδησης για το αγωγό ΤΑΡ, γράψαμε εδώ στο antinews ότι είναι μια σημαντική συμφωνία, ότι βάζει την Ελλάδα στους ενεργειακούς σχεδιασμούς των ισχυρών κι ότι μπορεί να αποκομίσει σημαντικά οφέλη από το έργο. Όπως και είπαμε ότι δε θα τρελαθούμε τελείως κι ότι αν δε δουλέψουμε όλοι σκληρά δε θα οικοδομηθεί ένα πραγματικό success story.

Από το να προειδοποιείς ότι δεν είναι πανάκεια ένας αγωγός μέχρι το να είσαι μίζερος και να δείχνεις την απογοήτευσή σου για μια συμφωνία που έκλεισε η χώρα, η απόσταση είναι μεγάλη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει ξεχάσει πώς είναι να χαμογελάς, ακόμη και για τις μικρές νίκες που πετυχαίνει η Ελλάδα.

Μοιάζει μ’ εκείνες τις στερημένες γκόμενες της Αριστεράς την εποχή της νιότης μας, εκείνες που ντυμένες με ταγάρια και.. αξύριστες δεν γελούσαν ποτέ διότι το γέλιο στην… Επανάσταση που ονειρεύονταν ήταν απαγορευτικό.

Έτσι, λοιπόν, οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν μια μακροσκελή ανακοίνωση αμφισβητώντας τα οφέλη της συμφωνίας για τον ΤΑΡ και «προειδοποιώντας» πως αν γίνουν αυτοί κυβέρνηση θα ασκήσουν «πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, ενεργητική και όχι παθητική, όπως μέχρι σήμερα, που θα βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της χώρας και θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον και όχι την μεγιστοποίηση των κερδών των πολυεθνικών».

Προφανώς η Ρένα Δούρου και ο Ήσυχος, μαζί με το πασοκικό μάζεμα της Κουμουνδούρου, αποφάσισαν να κάνουν ανάλυση φορώντας παρωπίδες.

Είπαμε, δεν τρελαθήκαμε τελείως, δεν θα ρέει άφθονο το χρήμα με τον ΤΑΡ, έχουμε κι εμείς ερωτήματα για τη συμφωνία, όμως, μέχρι εδώ. Δε μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αγκαλιά και το ΚΚΕ να βλέπουν παντού φαντάσματα, συμφέροντα και πολυεθνικές.

Το ιερατείο της τεμπελχανίας της Αριστεράς ΤΑΡ-ώθηκε και πλέον δε μπορεί παρά να μιζεριάζει και να μη μπορεί να χαρεί για ότι καλό γίνεται στη χώρα.

Δεν θα μας εξέπληττε το γεγονός να μας χάριζαν οι δανειστές όλο το χρέος της χώρας και η Αριστερά να ασκούσε κριτική και να έλεγε για δόλιες συμφωνίες και κρυφές υποσημειώσεις.

«Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας», απάντησε ο πρωθυπουργός στους «προφήτες της καταστροφής», όπως είπε. Κι έτσι ακριβώς είναι. Δεν πρόκειται για απλή αντιπολιτευτική τακτική. Είναι μίσος για ότι καλό πάει να γίνει στη χώρα. Άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, που περνούν την ώρα τους μεταξύ ιδεολογικοπολιτικών συζητήσεων καφενείου και μπιρίμπας, ασκούν κριτική και κάνουν αναλύσεις για πράγματα που ούτε καν καταλαβαίνουν.

Θα μείνουν βουτηγμένοι στη μιζέρια τους.

Η πραγματική αλήθεια για τον TAP και η εικονική «πραγματικότητα»  του ΣΥΡΙΖΑ

Σε non paper της ΝΔ αναφέρεται οτι αντί άλλης απάντησης, θα έπρεπε να παραθέσουμε αυτολεξεί τις δηλώσεις της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, κας Ευγενίας Ουζουνίδου- Αθανασιάδου, που στις 17/5, εκπροσωπώντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,  χαρακτήρισε τον αγωγό «ζήτημα εθνικής-στρατηγικής σημασίας» και τόνισε  μεταξύ άλλων «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει μεγάλη σημασία στο να καταστεί η χώρα επί της ουσίας ενεργειακός κόμβος, με οφέλη για τους πολίτες».

(πηγή Αυγή  http://www.avgi.gr/article/310419/diakommatiki-sunainesi-gia-ton-agogo-tar )

Για ακόμη μια φορά, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ στοιχημάτισε και έχασε. Τα σενάρια καταστροφολογίας και αποτυχίας για τη χώρα μας και πάλι δεν του βγήκαν. Είναι δύσκολο να «χωνέψουν» μια τεράστια επιτυχία της σημερινής Κυβέρνησης, ιστορικής σημασίας για τη χώρα μας. Ο στρατηγικός ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης και η άμεση δραστηριοποίησή της προς κάθε κατεύθυνση οδήγησε στην επιλογή του TAP, του πρώτου διασυνδετήριου αγωγού εντός ελληνικής επικράτειας που θα διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα.

Η επιλογή του TAP είναι τεράστιας γεωπολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σημασίας για τη χώρα μας.

Η Ελλάδα μπήκε στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη υλοποιώντας ταυτόχρονα το όραμα της Ευρώπης για την ενεργειακή ασφάλεια και τις εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας μέσω του Νοτίου Διαδρόμου.

Η αλήθεια για τον TAP

Ο αγωγός TAP δεν ανακοινώθηκε απλώς. Η ελληνική Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και την ανάλογη προετοιμασία, ώστε σε διάστημα μόλις δυο μηνών να έχουν ξεκινήσει οι προκαταρκτικές εργασίες. Και όχι μόνο, σε μόλις δυο μήνες θα ξεκινήσουν και οι πρώτες προσλήψεις στην εταιρεία «TAP Ελλάδος», που θα αφορούν σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Την Άνοιξη του 2014 θα βάζουν μπροστά οι εκσκαφείς και θα βρίσκονται στη θέση τους για δουλειά 2.000 εργαζόμενοι.

Μέχρι το 2018 περίπου 10.000 εργαζόμενοι θα εργάζονται  στις ελληνικές επιχειρήσεις που θα υποστηρίξουν το έργο.

Τέλος του 2018 το 1ο bcm αζέρικου φυσικού αερίου θα φτάνει στην Ελλάδα μέσω του TAP.

Αυτά είναι πραγματικότητα.

Η επένδυση για τον TAP στην Ελλάδα είναι 1,5 δισ. ευρώ και είναι καθαρά ιδιωτικά κεφάλαια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, που δείχνουν εμπράκτως εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Ο TAP είναι καθαρά ιδιωτικός αγωγός και δεν έχει καμιά χρηματοδότηση από το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από τους φορολογούμενους πολίτες. Το ελληνικό δημόσιο μόνον  ωφελείται από τον TAP.

Κατ΄ αρχάς, σε συμφωνία με το consortium έχει προβλεφθεί δέσμευση ποσοτήτων (1bcm αρχικά) φυσικού αερίου για την Ελλάδα και άρα καλύτερες τιμές για τους Έλληνες καταναλωτές.

Περαιτέρω, η Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας (Host Government Agreement) που ήδη έχει ανακοινωθεί και είναι γνωστό ότι θα περάσει από την ελληνική βουλή σε όλες τις λεπτομέρειές της προβλέπει ήδη:

Όλη η Συμφωνία διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και ΜΟΝΟ
Ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας με την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του αγωγού TAP
Μετρητικό σταθμό στην Ελλάδα για τον έλεγχο της ροής του φυσικού αερίου
Συνδέσεις με το εθνικό μας δίκτυο στην περίπτωση που αυτό εξυπηρετεί τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας
Διασύνδεση και με άλλες χώρες (σε πρώτη φάση με τη Βουλγαρία), τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη

Τα έσοδα του ελληνικού κράτους μόνο από την άμεση φορολόγηση του TAP για την πρώτη 15ετία ανέρχονται περίπου στα 320 εκατ. Ευρώ

Αν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν γνώση τουλάχιστον των κοινοβουλευτικών διαδικασιών δεν θα έσπευδαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Αλλά όλα αυτά θα συζητηθούν και στη Βουλή διεξοδικά.

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ονειρεύεται ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσει ακόμη μια κορυφαία επένδυση για τη χώρα μας, τον αγωγό TAP.

Αντίθετα,  ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση θα προασπίζονται με συνέπεια και αποφασιστικότητα τα ελληνικά συμφέροντα και θα ισχυροποιούν τη χώρα και  εντός Ευρώπης και παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. στεντωρ avatar
  στεντωρ 29/06/2013 08:28:23

  Εχω μια απορια. Στον συμμοριτοπολεμο υπηρχε καπεταν μιζεριας και ποιος ηταν?Μηπως ειναι νοοτροπια και πρακτικες που κουβαλανε οι αριστερουληδες απο τοτε.

  • WY avatar
   WY @ στεντωρ 29/06/2013 10:00:24

   @@@

   στεντωρ είπε:
   29/06/2013 στις 8:28 am
   .............................................................................................

   ίσως είναι ρητορικό τό ερώτημα σου σχετικά μέ τό άν υπήρχε ##μιζέριας## στόν συμμοριτοπόλεμο καί είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις ότι ΄τόν χαρακτηρισμό ##μιζέριας## τόν απέδωσε τό ΚΚΕ στόν Αρχηγό τού ΕΛΑΣ ΄Αρη Βελουχιώτη καί τόν οποίον, όπως θά γνωρίζεις ,πρωτοπαλλίκαρα τού ΚΚΕ,μαζί μέ επιλεγμένες μονάδες τού Εθνικού Στρατού,τόν έπαγίδευσαν καί τόν εσκότωσαν.Οί δέ, πάλαι ποτέ, ιδεολογικοί ομογάλακτοί/σύντροφοί/συμμαχητές του,τόν απεκεφάλισαν!!
   Όοσν αφορά δια΄τήν νοοτροπία/πρακτική τους,σέ διαβεβαιώνω, ότι παραμένουν αμετανόητοι ερασταί τού ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ κι εσαεί ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ WY 29/06/2013 21:51:23

    Όσον αφορά τη νοοτροπία τους, να ενισχύσω τα λεγόμενά σου από τις δημόσιες δηλώσεις της κας Δούρου σε πρωϊνή εκπομπή ότι το ψήφισμα των Κορυσχάδων ισχύει ακόμη. Όποιος δεν ξέρει να ψάξει...

  • Απείθεια avatar
   Απείθεια @ στεντωρ 29/06/2013 10:28:50

   Να σας τη λύσω την ....απορία αγαπητέ. Στον Ελληνικό εμφύλιο, [συμμοριτοπόλεμο τον αποκαλούν πλέον οι κολλημένοι με το δίκιο τους :-) παππούδες] , υπήρχε μία ηγετική μορφή στην αντίπαλη από αυτήν που προφανώς ανήκετε πλευρά, που λεγόταν Άρης Βελουχιώτης. Πήρε το παρατσούκλι «Μιζέριας», απ’ την εμμονή του να αναφέρεται στη μίζερη ζωή που έκανε ο 'Ελληνας προλετάριος και ο φτωχός αγρότης.
   Μην μπερδεύεστε όμως, καμία σχέση με κομματικούς υποκριτές μικροσυμφεροντολόγους και στρεψοδίκες σύγχρονους πολιτικάντηδες και πολιτευτάδες της δεκάρας. Άλλα μεγέθη, άλλα ρίσκα, άλλο ήθος.

   • Κράντωρ avatar
    Κράντωρ @ Απείθεια 29/06/2013 11:55:34

    O Αθανάσιος Κλάρας γεννήθηκε σε εύπορη οικογένεια της Λαμίας, προσηλυτίστηκε στις μαρξιστικές ιδέες σπουδάζοντας στην γεωπονική σχολή της Λαρίσης.

    Δολοφόνος χιλιάδων πατριωτών, είχε τη τύχη που του άξιζε.

    • Β.Κ.Σιάπκα avatar
     Β.Κ.Σιάπκα @ Κράντωρ 29/06/2013 12:24:39

     Είμαστε η μόνη χώρα που δεν δικάσαμε τους δοσίλογους. Τους οποίους περιέθαλψε η δεξια νικητρια του εμφυλίου πολέμου, ενώ σε αγαστή συνεργασία με το κέντρο έστειλε τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης στα μακρονήσια._

    • Απείθεια avatar
     Απείθεια @ Κράντωρ 29/06/2013 12:29:50

     Ο Άρης Βελουχιώτης είχε την τύχη ν΄ αγωνιστεί γι αυτά που πίστευε και να πεθάνει γι αυτά.
     Η Ιστορία δεν διαβάζεται ποτέ μονοσήμαντα, παρά μονάχα απ΄τους φανατικούς και τους συνθηκολογημένους.
     (Στους εμφυλίους τα εγκλήματα συμβαίνουν κι από τις δύο πλευρές και ηττημένοι είμαστε ΟΛΟΙ. Αυτό προς επίγνωση και προς συμμόρφωση).

     • Κράντωρ avatar
      Κράντωρ @ Απείθεια 29/06/2013 13:19:01

      Η προδοσία δεν μπορεί να δικαιολογηθή υπό τον μανδύαν οποιουδήποτε « πιστεύω».
      Ένας διεθνιστής, κοσμοπολἰτης δεν έχει θέση στην εθνική κοινωνία.

      Δεν είχαμε εμφύλιο πόλεμο, αλλά μάχη των Ελλήνων κατά των ξενοκινήτων ληστοσυμμοριτών του προδοτικού ΚΚΕ.

     • WY avatar
      WY @ Απείθεια 29/06/2013 22:38:15

      Παρακαλώ,μάς περιγράφετε/αναφέρετε, σέ ποία ακριβώς ιδανικά πίστευε/υπερασπίστηκε ό Άρης κι είχε τήν τύχην(!!!), κατά τήν άποψιν σας,νά
      αγωνιστή διά αυτά?

      ----------------

      Ο Νίκος Ζαχαριάδης Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ σε ομιλία του το 14/10/50 ενώπιον της 3ης Συνδιασκέψεως του ΚΚΕ λέει (σελίδα 818 της κομμουνιστικής επιθεωρήσεως «Νέος Κόσμος», Οκτωβρίου 1950):


      «Ο Βελουχιώτης (Κλάρας) εκτός από τα άλλα, ήταν και «δηλωσίας».
      Ο Κλάρας, που είχε στρατιωτικές ικανότητες κατσαπλιαδισμού, ίσως κάτι παραπάνω, σαν κομματική φυσιογνωμία ήταν ένας άνθρωπος που μόνο να χαντακώσει το Κόμμα μπορούσε.
      Καθόταν κι έτρεφε ψείρες, μεθούσε, έκανε όργια, δούλευε διαλυτικά και χαντάκωνε το κίνημα και τον ΕΛΑΣ. Παρ’ όλο ότι και αυτός σε ορισμένα σημεία μπορεί να είχε δίκιο, στη βάση τάχθηκε ενάντια στο Κόμμα.

      Ήταν ένας μικροαστός τυχοδιώκτης.

      Όταν σφίχτηκε λιγάκι στην Κέρκυρα, ούτε ένα μπάτσο δεν έφαγε και λύγισε. Και έπειτα είχε αξιώσεις ηγέτη και καθοδηγητή.

      Το Κόμμα και όταν σήκωσε δική του παντιέρα. του έδωσε τη δυνατότητα και τον βοήθησε να σκεφτεί και να διορθώσει το στραβοπάτημα του. Δεν το έκανε όμως αυτό το πράγμα και πήγε και έφαγε το κεφάλι του.

      Ο Τίτο τον έβαλε και έφαγε το κεφάλι του»

      ----------

      Εσείς ποίες -πολυσήμαντες/αντικειμενικές -σελίδες τής Ιστορίας άραγε,διαβάζετε???

   • Νέστωρ avatar
    Νέστωρ @ Απείθεια 29/06/2013 14:53:19

    "Συμμοριτοπόλεμο" τον αποκαλούσε και ο "κολλημένος" παππούς μου, απόμαχος της Μικράς Ασίας τότε, που τα βράδυα έκρυβε τα πέντε παιδιά του σε αμπρί που είχε σκάψει στην αυλή του σπιτιού του για να μή τα "διασώσουν" οι μαχητές της πλευράς που εσεις προφανώς συμπαθείτε. Αλήθεια...την ιστορία εσείς από πού τη μάθατε;

    • ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ avatar
     ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ @ Νέστωρ 29/06/2013 15:08:38

     Ο ''κολλημένος'' σου παππούς σου είχε ελαφρυντικά. Όπως όλοι όσοι ζούσαν τη φρίκη του εμφυλίου. Εσύ όμως δεν έχεις κανένα. Ούτε για να τα αναμασάς, ούτε για να τα αναπαράγεις. Να διαβάσεις και τις δύο θεωρήσεις, αν θες να μην είσαι απλά γραφικός.

     • Σχετικά Ασχετος avatar
      Σχετικά Ασχετος @ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ 29/06/2013 20:31:46

      @ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ
      Μπορείτε αγαπητέ να μου συστήσετε μία θεώρηση,της αντιπάλου προς την ιδεολογία σας πλευράς;Είναι γνωστό άλλωστε σε όλους ότι οι αριστεροί έχετε σφαιρικές και αντικειμενικές ιστορικές γνώσεις.Πώς κρίνετε τον αυτοπροσδιορισμό των Σταλινιστών ως "Δημοκρατικός στρατός";;

  • άστα να πάνε avatar
   άστα να πάνε @ στεντωρ 29/06/2013 11:17:02

   δεν σου αξίζει απάντηση μόνο και μόνο για την χρήση του "συμμοριτοπόλεμος".

   • στεντωρ avatar
    στεντωρ @ άστα να πάνε 29/06/2013 20:20:58

    Ταξιδευα και δεν ειδα τις αντιδρασεις για το συμμοριτοπολεμο. Ετσι τον ελεγε ο πατερας μου ανταρτης στο Ζερβα και μετεπειτα λοχιας στον τακτικο στρατο ετσι θα τον λεω και εγω. Και για αποκατασταση της ιστορικης αληθειας. Ειναι αλήθεια ότι υπηρχε τακτικός στρατός ο οποιος εμαχετο τους ατακτους κομμουνιστες ναι ή οχι. Ειναι αληθεια ότι υπήρχε νόμιμη και εκλεγμενη κυβερνηση ναι ή οχι. Διότι με τον σκόπιμο συσκοτισμό και την παραποιηση της Ιστορίας προσπαθούν να περασουν στις επόμενες γενιες ότι υπηρχαν δυο παραταξεις που εμαχοντο αρα εμφυλιος. Και μερικοι προχωρανε και παραπέρα στο ότι πολεμουσαν οι φασιστες με τους δημοκρατικους. Ε οχι κυριοι ανταπαντωντας στο πνευμα των αριστερων και στις πρακτικες και ειδικα στην απουσια αποδοκιμασιας των διαπραχθεντων επιμενω ηταν πόλεμος της αστικης δημοκρατιας με τον τακτικο στρατο της εναντιον μιας ομαδος στασιαστων συμμοριτών. Και κατι ως επιλογος ευτυχως που επεκρατησαν οι φασιστες γιατι τωρα οι γυναικες μας θα ηταν υπηρετριες στην Ιταλια και οι κορες μας κοριτσια της χαρας ανα την Ευρώπη. Με τις υγειες σας. Και μια απορια για τον Μιζερια. Αληθευει πως ειχε αδελφο εγκριτοτατο δημοσιογραφο του αστικου τυπου. Αυτον δεν τον πειραξε η καταπιεση ?

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ στεντωρ 29/06/2013 22:03:33

     Αλήθειες που πονούν αλλά πρέπει να λέγονται. Εύγε!

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 29/06/2013 08:38:03

  Τα γκρουποσκουλα συριζαυγητες πιστα παυλοφικα -μπεχαβιορισμικα σκυλια του μαρξισμου-λενινισμου πιστευουν οτι μπορουν να υπονομευσουν και να διαβρωσουν μια ανοικτη και δημοκρατικη κοινωνια υποσκαπτοντας ο,τι θετικο και επιτυχημενο μετρο λειτουργει υπερ της .Χρησιμοποιουν την λενιστικη ''επιμορφωση'' του προλεταριατου με την μεθοδο της υπεραπλουστευσης των γεγονοτων σε υπερθετικο βαθμο για την διαστρεβλωση της πραγματικοτητας .Ελεγε προχθες στο σκαι {λαικισμος του κερατα } ενας μπολσεβικος κυριτσης ονοματι με τον χαλκα στ'αυτι ''οτι ειναι εναντιον του εργου του ΤΑΠ διοτι θα εργαζονται οι εργαζομενοι κατω απο συνθηκες ζεστης και κρυου για να κερδιζει το κεφαλαιο ''!.Με αυτους χρειαζεται εκγρηγορση αντιμετωπισης τους στον τομεα της πολιτικης ψυχολογιας και της συστηματικης αποπληροφορησης που την χρησιμοποιουν επιστομονικα στην διαβρωση του ηθικου και της δημιουργιας κλιματος επαναστατικης μαζικης ψυχωσεως .Εδω μεσα στο antinews εχει διατυπωθει πολλακις η αναγκη δημιουργιας μιας ιδεολογικης πλατφορμας αντιπαραθεσης με τα συριζεικα τσιτατα που εμνευμενα απο τις θεωριες του Τακστεφ & του Πλεχανωφ απευθυνονται σε προθυμα ωτα ανθρωπων που εχουν απηυδησει με το πολιτικο συστημα και την συνεχιζομενη ανεχεια τους στα πλαισια του νοικοκυρεματος μιας πτωχευμενης χωρας .Ενα παραδειγμα προς εμπεδωση ειναι οτι τα 'δωρα 'που εφερε ο καταπονημενος Πρωθυπουργος Σαμαρας απο τις Βρυξελλες χθες {προγραμματα καταπολεμησης ανεργιας .δημιουργια επενδυτικης τραπεζας για τον νοτο κλπ } δεν ετυχαν της καταλληλης προπαγανδιστικης προωθησης τους επηρεασμου της κοινης γνωμης .Ειθε στην αναμενομενη αναγεννηση της ΝΔ με το περας των εργασιων του συνεδριου να δοθει η δεουσα σημασια στον τομεα της πληροφορησης και της ληψης των απαραιτητων ''δραστηριων μετρων '' αντιμετωπισης της αποπληροφορησης των συριζαυγητων .

  • WY avatar
   WY @ Ραβινος 29/06/2013 10:04:22

   ## ...αντιπαραθεσης με τα συριζεικα τσιτατα που εμνευμενα απο τις θεωριες του Τακστεφ & του Πλεχανωφ ....##

   Είσαι ακριβέστατος!!

   Εύγε!!

  • Στρυμών avatar
   Στρυμών @ Ραβινος 29/06/2013 11:08:57

   ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

   • Mihalis avatar
    Mihalis @ Στρυμών 29/06/2013 15:37:54

    Ο τόπος, τούτη την κρίσιμη στιγμή, χρειάζεται δραστικές λύσεις για την αντιμετωπιση των καταστροφικών κομμουνιστικών αντιλήψεων. Δεν έχουμε τα χρονικά περιθώρια για διάλογο και ιδεολογικές μάχες! Χρειάζεται περεταίρω ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ . Έχει δίκιο ο Ραβίνος. Απαιτείται "κατάλληλη προπαγανδιστικη προωθηση του επηρεασμου της κοινης γνωμης".
    Οι κυβερνητικοί θα πρέπει να ανατρέξουν το βιβλίο του Ιάκωβου Χονδροματίδη "Γκαίμπελς, Ο μάγος της Προπαγάνδας". Ο Γκέμπελς τι έλεγε στις μάζες? "Μισώ τον καπιταλισμό όπως τη χολέρα" και τατόχρονα έκλεινε το μάτι στο κεφάλαιο. Έτσι ξεγελάς τις μάζες. Εσείς βγαίνετε και λέτε φόρα παρτίδα για ιδιωτικοποιήσεις κλπ. να πως χάνονται οι αριστεροί ψηφοφόροι. Βγείτε στον κόσμο ως αριστερό κόμμα! Ααα δεν έχετε διδαχτεί τίποτα τόσα χρόνια...

    • μεταρρυθμιστής avatar
     μεταρρυθμιστής @ Mihalis 29/06/2013 19:29:08

     Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας ή το ΚΚΕ (φάνηκε με τις απολύσεις στον Ριζοσπάστη και τον 902) 100% θα είναι πιο αποδοτικοί στις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις δ.υ. Αν δει κανείς τι εφαρμόζει ο Ραούλ Κάστρο στην Κούβα ή το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που ανέστησε τη Βραζιλία ο Λούλα θα διαπιστώσει κανείς ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές εφαρμόζονται καλύτερα από αριστερούς ή κεντροαριστερούς (βλ. Σρέντερ, Μπλερ κ.ά)!

    • dioklis avatar
     dioklis @ Mihalis 29/06/2013 19:40:26

     Αργούν αλλά μαθαίνουν, τοποθετώντας το φωφάκι στο Άμυνας .

 3. yianna avatar
  yianna 29/06/2013 08:58:33

  "Άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, που περνούν την ώρα τους μεταξύ ιδεολογικοπολιτικών συζητήσεων καφενείου και μπιρίμπας, ασκούν κριτική και κάνουν αναλύσεις για πράγματα που ούτε καν καταλαβαίνουν"
  Τέλεια αποτύπωση της αριστεράς διαχρονικά, πολλά μπλα μπλα και όταν έρθει η ώρα οπισθοχωρούν και ταμπουρώνονται πίσω από τα λαϊκά δικαιώματα και το περιβάλλον. Δεν αλλάζουν το μότο τους λέω εγώ γιατί έχουν καταντήσει βαρετοί? Δεν βαρέθηκαν τη μιζέρια? Τόσο ανεπαρκείς και ανεγκέφαλοι?

 4. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 29/06/2013 09:00:29

  A, ρε Φάκτορα!
  Εκείνο με τα ...ταγάρια που το θυμήθηκες;
  Γαλούχησε γενιές ολόκληρες!
  Να είσαι καλά!
  Μ' έκανες και γέλασα πρωϊ-πρωί!

  • βιλλαρος avatar
   βιλλαρος @ Αδέξιος Δεξιός 29/06/2013 15:09:19

   πραγματικά οι αναμνήσεις από την μυρωδιά τησ αξύριστης μασχάλης και τησ κουλτουριάρικης απλησιάς. . . με έκανε να γελώ επαναστατικά!

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/06/2013 09:35:25

  Θυμιζουν το ΠΑΣΟΚ πριν το 1981 με τη δομικη αντιπολιτευση του Ανδρεα.Λογια χωρις ουσια και αντικρυσμα.

  • Mihalis avatar
   Mihalis @ ψυχραιμια 29/06/2013 15:39:34

   Για ουσία εδώ: http://www.antinews.gr/2013/06/29/220477/

 6. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 29/06/2013 10:09:01

  Μήπως ξεχάσατε κάτι; Μ'ηπως σας διέφυγε μια ακόμη σημαντική παράμετρος;

  ...Η Ελλάδα και η Ιταλία, κακώς, κάκιστα, επειδή είχαν επενδύσει στον Ελληνοιταλικό αγωγό, άργησαν πολύ να το πάρουν απόφαση ότι το σχέδιο που πρότειναν δεν υπήρχε περίπτωση να υλοποιηθεί. Η στάση των δύο πλευρών άλλαξε σημαντικά, από τα μέσα του 2012, όταν πείσθηκε η ηγεσία της Κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μπει η Ελλάδα στο γεωπολιτικό παιχνίδι, ενώ και η ηγεσία του ΥΠΕΞ (Δημήτρης Αβραμόπουλος και Δημήτρης Κούρκουλας) πήραν την υπόθεση στα χέρια τους.
  Η επισήμανση γίνεται επειδή μέχρι τότε η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι στον ΤΑΡ και τους ανθρώπους του, ήταν από αδιάφορη στην καλύτερη περίπτωση έως και εχθρική...

  ... Στον... γενικό γραμματέα
  Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον Αύγουστο του 2011 όταν υπουργός ΠΕΚΑ ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι επικεφαλής του ΤΑΡ ζήτησαν συνάντηση μαζί του για να τον ενημερώσουν. Μετά από πάνω από 10 οχλήσεις, ο υπουργός όρισε ραντεβού, στο οποίο όμως τελικά δεν προσήλθε και παρέπεμψε την αντιπροσωπεία του ΤΑΡ στον γενικό γραμματέα του υπουργείου. Η στάση αυτή ίσχυε και όταν είχε απορριφθεί ο Ελληνοιταλικός αγωγός, καθώς η μέχρι τότε εχθρική στάση των ελληνικών Κυβερνήσεων δικαιολογούνταν από το ότι η Ελλάδα στηρίζει τον Ελληνοιταλικό αγωγό.
  Η κοντόφθαλμη αντιμετώπιση της υπόθεσης από το 2006 ακόμη, είχε αρνητικές επιπτώσεις όχι στην προώθηση του αγωγού, όπως φάνηκε από τις εξελίξεις, αλλά στα ελληνικά συμφέροντα.
  Την περίοδο εκείνη, οι δύο αρχικά εταιρείες που συμμετείχαν στο σχέδιο, η νορβηγική Statoil και η ελβετική EGL, μετέπειτα AXPO, ήταν πρόθυμες να προσφέρουν με χαμηλό τίμημα ποσοστά της εταιρείας του ΤΑΡ στην τότε ενιαία ΔΕΠΑ. Την πρόταση όμως απέρριπταν μετά βδελυγμίας οι τότε διοικήσεις της ΔΕΠΑ και οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης. Για να γίνει κατανοητό τι σήμαινε αυτό, το τελευταίο διάστημα, συζητείται απλώς η συμβολική συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας του ΤΑΡ με ποσοστό της τάξης του 1%, ενώ πλέον μέτοχοι του αγωγού είναι και η γερμανική Ε.ΟΝ, η βελγική Fluxys και θα γίνουν σε λίγο οι ΒΡ, η Τοtal και η Socar.

  .. Το δέλεαρ των υψηλών τιμών
  Τέλος σημαντική παράμετρος για την επιλογή του ΤΑΡ από τους παραγωγούς αερίου, είναι το αρνητικό ρεκόρ που έχει η Ελλάδα και η Ιταλία στις τιμές φυσικού αερίου. Οι υψηλές τιμές που επικρατούν, κρίθηκε ότι προσφέρουν μεγαλύτερα εμπορικά περιθώρια για τους πωλητές.Το επιχείρημα αυτό αξιοποιεί η αυστριακή OMV, από τους πρωτεργάτες του Nabucco, προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχία του δικού της σχεδίου, ωστόσο οι ακριβότερες κατά 30-40% τιμές αερίου στην ελληνική αγορά για παράδειγμα, είναι μια πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι καταναλωτές, μεγάλοι και μικροί.
  http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1111191/tap-to-paraskhnio-kai-ta-pragmatika-ofelh.html

  ..Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τον αγωγό TAP
  Την αντίθεσή της, «πρώτα να δεσμεύεται η χώρα, και στη συνέχεια να έρχεται η συμφωνία για επικύρωση στη Βουλή, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση», εκφράζει η Επιτροπή Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με αφορμή τη χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας για τη στήριξη του δια-Αδριατικού αγωγού φυσικού αερίου TAP, η Επιτροπή Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ως σήμερα καμία επίσημη και ολοκληρωμένη ενημέρωση για τον αγωγό αυτό, δηλαδή τα χαρακτηριστικά του, πόσο το σχέδιο αυτό είναι ρεαλιστικό σε σχέση με τα αποθέματα που θα τον τροφοδοτήσουν, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις και ποια τα οφέλη από τον συγκεκριμένο αγωγό σε σχέση και με άλλους αγωγούς που επίσης οι κυβερνήσεις της χώρας μας είχαν προκρίνει και δεσμευτεί (SOUTH STREAM, ITGI) στο παρελθόν.
  iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/90658#ixzz2XaRDET3y

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Δρόλαπας 29/06/2013 14:27:32

   Αγαπητέ Δρόλοπα,

   Η περιγραφή των γεγονότων στο σχόλιο σου επιβεβαιώνει την πολιτική θέση πως οι πολιτικές μας ηγεσίες είναι ανεπαρκείς! Ενα Κράτος, όπως και μια θεσμοποιημένη επιχείρηση δεν μπορούν να αυτοσχεδιάζουν. Να σέρνονται πίσω από τις εξελίξεις. Οι επιχειρήσεις κλείνουν. Η αγορά τις τιμωρεί. Δυστυχώς στη χώρα μας οι πολιτικοί μένουν ατιμώρητοι. Όμως, η Κοινωνία μας, οι άνθρωποι, τιμωρούνται.
   Τελικά πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, να κατανοήσουμε και να επιβάλουμε στους φιλόδοξους της εξουσίας ότι πρέπει από κοινού οι πολιτικές δυνάμεις να χαράξουν εθνική στρατηγική.
   Ειδικά σε ζητήματα που δεν άπτονται των ταξικών διαφορών η συναίνεση είναι εθνικά επιβεβλημμένη. Η άρνηση δε μπορεί να προέρχεται παρά μόνον και μόνον από ανικανότητα ή προσωπική - όχι κομματική - ιδιοτέλεια, από υπόγειες εξυπηρετήσεις διαπλεκομένων.

   Να καταλάβουμε ότι σε περιόδους εκτάκτων αναγκών το 50% δεν μπορεί να κυβερνήσει το 100%.
   Να κατανοήσουμε πως τα χαστούκια που τρώμε επί δεκαετίες οφείλονται στην κομπλεξική συμπεριφορά των ¨πολιτικών¨μας δυνάμεων.
   Αυτή τους τη συμπεριφορά την καλλιεργούν συστηματικά μέσα στην Κοινωνία, στη νοοτροπία όλων μας, για να μας κρατούν αυτάρεσκα υποζύγια.
   Ας μην τους το επιτρέπουψε πλέον!

 7. dioklis avatar
  dioklis 29/06/2013 10:42:12

  Την Άνοιξη του 2014 -2.000 εργαζόμενοι. Σε ποιον τομέα? Στον κατασκευαστικό? Και από πού προκύπτει ότι θα είναι Ελληνικών συμφερόντων? Το 2018 περίπου 10.000 εργαζόμενοι, η ίδια ερώτηση. Τέλος του 2018 το 1ο bcm, ωραία το θαυμάσαμε, μπορούν να το καταναλώσουν Ελληνικές βιομηχανίες, σε ποια τιμή και με ποια υποδομή ?Πρώτη 15ετία, 320 εκατ. Ευρώ από φόρους. Τι ακριβώς θα φορολογήσουμε μιας και ο αγωγός απλά θα περνά από την χώρα μας ? Και ένα σημαντικό ερώτημα που δεν έχει αναφερθεί κανείς , η ασφάλεια του αγωγού τίνος αρμοδιότητα θα είναι? Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καθεστωτική αριστερά θα τα είχε διευκρινίσει και αναλύσει ως όφειλε .

 8. Απείθεια avatar
  Απείθεια 29/06/2013 10:56:47

  Όποιοι υποστηρίζουν οτι ο ΤΑΠ δεν αναβαθμίζει γεωπολιτικά την Ελλάδα, οτι δεν θα δημιουργήσει κάποιες θέσεις εργασίας και οτι δε θα αποφέρει και κάποιο οικονομικό όφελος, είναι απλά ψεύτες και αστείοι.
  Όποιοι χρησιμοποιούν την πολύ θετική εξέλιξη της διέλευσης του αγωγού από τη χώρα μας για να υπερπανηγυρίσουν και να θριαμβολογήσουν σα να εξαφανίστηκαν διά μαγείας αίφνης όλα τα τραγικά προβλήματα της καθημερινότητας που μας τυραννούν, είναι επίσης ψεύτες και τραγικοί.
  Δυστυχώς στην Ελλάδα το πολιτικό παιχνίδι δεν διεξάγεται στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού, της σοβαρότητας και της αξιοπρέπειας. Δεν εκτιμούν οι ρήτορες το ακροατήριο, ούτε τους αντιπάλους, ούτε καν τον εαυτό τους!
  Γι αυτό, ψάχνοντας μόνο ανακαλύπτει κανείς την αλήθεια, που κρύβεται πάντοτε πίσω απ΄ τα λόγια τους, τα ειπωμένα και τ΄ανείπωτα.......

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Απείθεια 29/06/2013 14:29:50

   Έτσι είναι. Δυαστυχώς!

 9. Α avatar
  Α 29/06/2013 11:13:18

  Χθές ακούσαμε από στόμα Συρζαίου της Αυγής (Κυρίτσης) , ότι ξεπουλάμε και ότι αυτοί που θα δουλεύουν θα .... ιδρώνουν.
  Τι ξεπουλάμε ακριβώς; Το έδαφος από το οποίο θα περάσει ο αγωγός; Έλεος. Βάζουν μια κασέτα κι ότι νάναι λένε. Μα δεν ταιριάζει η κασέτα σε κάθε περίπτωση.
  Το άλλο με τον ιδρώτα του εργαζόμενου στον αγωγό; Εντάξει όποιος ιδρώνει και τον ενοχλεί η κακοσμία του ιδρώτα ας μην πάει να δουλέψει, ας καθήσει στο σπίτι του άνεργος. Ή ας τον συντηρήσει αυτόν και την οικογένειά του ο Κυρίτσης, ταϊζοντάς τον επαναστατικότητα και .... αποσμητικά...
  Τελικά είναι χάσιμο χρόνου ν΄ασχολείται κάποιος στα σοβαρά, με τους αστείους τύπους του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα όλοι μας, οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας.

  • Αντικαθεστωτικός avatar
   Αντικαθεστωτικός @ Α 29/06/2013 11:28:26

   Να πώς προκύπτουν σιγά-σιγά οι 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

   • Απείθεια avatar
    Απείθεια @ Αντικαθεστωτικός 29/06/2013 22:12:18

    Τι; όλοι υποψήφιοι;

  • ΑΚΤΗΜΩΝ avatar
   ΑΚΤΗΜΩΝ @ Α 29/06/2013 11:59:47

   Η τελευταια παραγραφος τα λεει ολα. Οντως ειναι χασιμο χρονου να ασχολεισαι με το τεμπελχανειο της αριστερας συνολικα.

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ ΑΚΤΗΜΩΝ 29/06/2013 15:30:55

    Ετσι ακριβως!

 10. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 29/06/2013 11:13:46

  Kαι μια ακόμη επισήμανση
  ..Η Τουρκία αξιολογεί την πρόσκληση που έλαβε να συμμετάσχει ως εταίρος στο έργο του αγωγού TAP, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Τανέρ Γιλντίζ.Αναφερόμενος στο σχέδιο για τον Nabucco West σημείωσε ότι η για την Τουρκία η επιλογή του ενός project δεν σημαίνει ακύρωση του άλλου.Ο Τούρκος Υπουργός εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και το μέλλον της ιταλικής οικονομίας δεν θα βλάψουν το έργο του TAP.Τα διεθνή σχέδια αυτού του είδους συνδέονται απόλυτα και είναι παράλληλα με την πολιική σταθερότητα στις χώρες από τις οποίες διέρχονται οι αγωγοί ανέφερε ο Γιλντίζ.Αναφερόμενος στον Nabucco West, ο Γιλντίζ σημείωσε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να είναι συνέταιρος στον Nabucco και πρόσθεσε ότι αφού αξιολογηθεί και εκείνο το έργο, θα αξιολογηθεί και η νέα πρόταση.Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ποιο είναι το μέλλον του Nabucco, ο Γιλντίζ απάντησε ότι μέχρι το 2030 οι ανάγκες της Ευρώπης σε φυσικό άεριο ανέρχονται στα 700 δισ. m3.Πρόσθεσε ότι ο Southstream, ο Nabucco και ο TAP, το φυσικό άεριο του Ισραήλ, και τα κοιτάσματα που θα βρεθούν στην Μεσόγειο, όπως και στο Ιράκ δεν θα επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της Ευρώπης.«Χρειαζόμαστε όλα τα projects» κατέληξε ο τούρκος υπυργός Ενέργειας.Σημειώνεται ότι ο TAP αναμένεται να τροφοδοτεί ετησίως με 10 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) αερίου την Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Αλβανίας και της νότιας Ιταλίας. Στον TAP συμμετέχουν η νορβηγική Statoil STL.O, η ελβετική AXPO AXPOH.U και η γερμανική E.ON
  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Δρόλαπας 29/06/2013 14:38:05

   Ας δούμε τις στρατηγικές προεκτάσεις των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού.
   Μπορούν λετε οι δικοί μας οι μπακάλιδες να δούν πέρα από την παραποίηση της ζυγαριάς...;

 11. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 29/06/2013 12:02:24

  Σε αντίθεση με την ηγεσία της σημερινής αριστεράς, οι απλοί πολίτες που τους υποστήριξαν και επιθυμούν να αυτοχαρακτηρίζονται και πιθανόν να είναι αριστεροί αδικούνται με το χαρακτηρισμό ¨τεμπελχανίο¨. Πράγματι οι αριστεροί είναι και αυτοί Έλληνες με το ίδιο dna όπως αυτό των "δεξιών". Η ατυχέστατη αντιπαλότητα του εθνικού διχασμού, ένα τραγικό ιστορικό λάθος, δεν μπορεί πλέον να συνεχίζεται. Είναι καλύτερο να προχωρήσουμε σε μία σιωπηρή συμφωνία " μη αναφοράς σε διαχωριστικές ορολογίες " και να προσπαθήσουμε ενωμένοι να βρούμε την άκρη. Χαρακτηρισμοί περί δεξιάς- αριστεράς, εθνικοφρώνων-διεθνιστών κλπ είναι απαράδεκτοι. Όμως πραγματικά εδώ θα πρέπει ο Τσίπρας να κάνει την υπέρβαση και να αλλάξει όνομα. Τι θα πεί Συνασμπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς; Θέλει μόνο αριστερές ψήφους ή όποιος τον ψηφίσει πρέπει να είναι αριστερός; Με ταμπέλες διχαστικές πρωθυπουργός δεν γίνεσαι!

  • Tabula Rasa avatar
   Tabula Rasa @ MantisKalhas 29/06/2013 13:05:33

   '' Νέα Αριστερά'' σας βολεύει; Ή μήπως ''Ελληνική Αριστερά'';
   Ή '' Συνασπισμός ΑριστεροΔεξιοΚεντροΡιζοσπαστών'' θα ήταν βολικότερο;
   Από τη μία στέκονται οι ανασφάλιστοι δούλοι των 500-400-300-μηδέν Ευρώ και από την άλλη οι βολεμένοι, οι κερδισμένοι, οι εξυπηρετούμενοι, οι εκλεκτοί και οι άθικτοι ωφελιμιστές πανηγυριώτες. Καταλάβετέ το.
   Οι ταμπέλες, αποτελούν πλέον περιττή και αποπροσανατολιστική πολυτέλεια.

   • MantisKalhas avatar
    MantisKalhas @ Tabula Rasa 29/06/2013 13:10:38

    σιωπηρή συμφωνία ” μη αναφοράς σε διαχωριστικές ορολογίες ”

    • Tabula Rasa avatar
     Tabula Rasa @ MantisKalhas 29/06/2013 13:51:12

     Αυτά να τα πείτε σε αυτούς που πρώτοι χαρακτήρισαν και ταύτισαν την Αριστερά με τη Χρυσή Αυγή, ως ''τα δύο άκρα''. Το τροφοδοτείτε και οι δύο (ΝΔ-Σύριζα) το παιχνιδάκι γιατί σας συμφέρει η πόλωση.

     • MantisKalhas avatar
      MantisKalhas @ Tabula Rasa 29/06/2013 13:59:08

      Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε τον μύθο της ταύτισης νεοναζί-ακροδεξιάς για να τονώσει την άνοδο των ποσοστών της Χ.Α εις βάρος της Ν.Δ. Οι νεοναζί στην Ελλάδα είναι ο.ο1% ενώ ακροδεξιοί υπάρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Οι ακροδεξιοί ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με τους νεοναζί. Ο όρος ακροδεξιός σπιλώθηκε για να σπιλωθεί με τη σειρά της η Ν.Δ η παράταξη που εκφράζει τον κεντροδεξιό χώρο και στην οποία βρίσκεται η πραγματική θέση των ακροδεξιών που σέβονται τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η θεωρία των δύο άκρων έχει να κάνει με το γεγονός ότι όσο κακό κάνει ο τυφλός φανατισμός των νεοναζί άλλο τόσο κακό κάνει η πρώην εξωκοινοβουλευτική αριστερά η οποία πλέον ελέγχει τον Τσίπρα.

     • Tabula Rasa avatar
      Tabula Rasa @ MantisKalhas 29/06/2013 14:07:35

      Η θεωρία των ''δύο άκρων'' είναι ανήθικη εξαρχής κατά τη γνώμη μου. Οι νεοναζί είναι απλά νεοναζί. Κάθε σύγκριση και ταύτιση που εξυπηρετεί αλλά διαστρεβλώνει την αλήθεια, είναι αισχρή. Την άνοδο της Χ.Α δεν μπορείτε να την ανακόψετε , όσο οι άνθρωποι βουλιάζουν στην απελπισία και την ανέχεια. Έχουν καταλάβει οι πολίτες οτι το μόνο πια που ενοχλεί την καθεστηκυία τάξη είναι οι τραμπούκοι και τους επιβάλλει, εκδικητικά, σταθερά και αμετακίνητα, ως εκδίκηση. Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.

     • Tabula Rasa avatar
      Tabula Rasa @ Tabula Rasa 29/06/2013 14:08:52

      ''τους επιβάλλει, εκδικητικά, σταθερά και αμετακίνητα, ως ΑΜΥΝΑ.

     • MantisKalhas avatar
      MantisKalhas @ Tabula Rasa 29/06/2013 14:15:00

      Αγαπητέ, η Χ.Α όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκαν ξαφνικά με την ψήφο διαμαρτυρίας των Ελλήνων. Όμως δεν κεφαλαιοποίησαν την ψήφο αυτή. Όπως μεγάλωσαν έτσι και θα μικρύνουν αρκεί να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Ξέρετε "ο λύκος στην αντάρα χαίρεται", έτσι και τα άκρα στην εποχή της κρίσης "χαίρονται" εκμεταλλευόμενοι την άσχημη κατάσταση και ρίχνοντας τα βάρη στους άλλους.

     • Tabula Rasa avatar
      Tabula Rasa @ Tabula Rasa 29/06/2013 14:58:29

      Η ελπίδα σας, δεν είναι σίγουρο πως θα πεθάνει τελευταία !! Τι κρίμα...

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ MantisKalhas 29/06/2013 14:33:58

   Τελικά, μήπως ως Έθνος είμαστε φορείς του ιού της αλληλοσφαγής;

   • Mihalis avatar
    Mihalis @ Μανιάτης 29/06/2013 15:43:23

    Όχι απλώς έχουμε πολλούς γαλαζοπρασινοκόκκινους προδότες.

  • WY avatar
   WY @ MantisKalhas 30/06/2013 10:56:59

   Νά φοβάσαι εργοδότη/προιστάμενο/συνάδελφο ΑΡΙΣΤΕΡΟ/ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ!!
   Είναι οί χείριστοι εκμεταλλευτές τού ανθρώπινου μόχθου καί οί πραγματικοί υπηρέτες τού Κεφαλαίου!!!!

 12. tetra avatar
  tetra 29/06/2013 12:29:12

  320 εκατ. σε βάθος 15ετίας. το 1/3 δηλαδή των χρημάτων που χρωστάνε τα ΜΜΕ στο Ελληνικό κράτος ( άδειες συχνοτήτων, ασφαλιστικές εισφορές, υπέρ κέντρου κινηματογράφου κλπ...)....

  Μηδενικά έσοδα διελευσης.....

  Ενεργειακό κέρδος ΜΗΔΕΝ.....

  Έσοδα από το διαχειριστή (ΔΕΣΦΑ) ΜΗΔΕΝ.......
  μιλάμε για πολύ success story.... και τα γίδια χαίρονται.......

  • Σερραιος avatar
   Σερραιος @ tetra 29/06/2013 14:44:30

   +1 .... ακριβως οπως τα λες φιλε μου.... το τιποτα το κανανε επιτυχια!

  • Mihalis avatar
   Mihalis @ tetra 29/06/2013 15:58:00

   Μην είσαι απόλυτος/η... το ΜΗΔΕΝ είναι αυτό που βλέπουμε εμείς. Κάποια "γίδια" μπορεί να δουν και κάτιτις παραπάνω!

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ tetra 29/06/2013 16:41:36

   1)Το ελληνικό δημόσιο θα έχει κέρδη από την εμπορική εκμετάλλευση από 1 έως 5% καθώς θα συμμετάσχει στην κοινοπραξία του ΤΑΡ αντί για έσοδα διέλευσης
   2) 12.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις απασχόλησης
   3) Έναρξη διαπραγματεύσεων ΔΕΠΑ-Σαχ Ντενίζ για 1 δις κ.μ. φυσικό άεριο σε πολύ χαμηλότερες τιμές από το ρώσικο φ.α.
   4) Προστιθέμενη αξία 18 δις, για τις περιοχές της Ελλάδας που θα διέλθει από αυτές σύμφωνα με το ΙΟΒΕ
   5) Ο διαχειριστής ΔΕΣΦΑ (ακόμα κι αν επιλέγοταν ο ΤΑΡ είχε καθαρή αξία 330 εκ. σύμφωνα με ανεξάρτητους εκτιμητές και ιδιωτικοποιήθηκε έναντι 405 εκ. ευρώ)
   6) Γεωστρατηγικη αναβάθμιση
   Η πλάκα είναι ότι αν είναι είχε επιλεχθεί ο Nabucco West θα βγαίνατε πάλι να κλαίγεστε όπως τώρα που επιλέχθηκε ο ΤΑΡ. Η μιζέρια και ο λουδιτισμός σε συτή τη χώρα έχει αναχθεί σε εθνική ιδεολογία!

 13. Μπαρμπαθωμας avatar
  Μπαρμπαθωμας 29/06/2013 13:23:41

  Με τον αγωγο να απεχει λιγα χιλιομετρα απ' τα βουλγαρικα συνορα, σιγα μην δουλεψουν Ελληνες εργαζομενοι για την κατασκευη του. Ξημερωματα θα περναν τα συνορα για να πιασουν δουλεια στα εργοταξια, και το απογευμα θα επιστρεφουν στην πατριδα τους. Το εργο το εχουμε ξαναδει στα Ολυμπιακα εργα.

  • Mihalis avatar
   Mihalis @ Μπαρμπαθωμας 29/06/2013 15:59:41

   γύρνα στην καλύβα σου γρήγορα δούλε. Εδώ έχουμε ΑΣΤΙΚΗ δημοκρατία

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Mihalis 29/06/2013 16:50:24

    Μίλησε κι ο αγωνιστής της...λαϊκής δημοκρατίας του Στάλιν, του Τσαουσέσκου, του Χότζα, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του Πολ Ποτ, του Ζίβκοφ, του Μάο, του Μπρέζνιεφ, του Κάστρο... και όλων των καθαρμάτων που ηγήθηκαν των πιο ανελεύθερων κι αποπνικτικών καθεστώτων που γνώρισε η ανθρωπότητα! Μιχάλη κάνε μας μαθήματα Δημοκρατίας έχουμε να μάθουμε πολλά από έσένα...

    • Mihalis avatar
     Mihalis @ Συριζαλβανία του Χότζα 29/06/2013 19:33:59

     Αααα επιτέλους και ανησυχούσα... γιατί δεν μου ορμάει τόσο καιρό η Συριζαλβανία? Δεν τους τα χώνω αρκετά καλά φαίνεται! Ή μάλλον επειδή εθαβα και το Στάλιν μαζί με αυτούς, οπότε χαίρονταν! Το ξέρεις όμως πολύ καλά ότι έχεις να μάθεις πολλά από μένα, όπως ξέρεις καλά ότι απεχθάνεσαι και τη Δημοκρατία. Γι' αυτό όσους μιλάν για αυτήν, τους λες κομμούνια, για να τους λασπώσεις. Γιατί ξέρω ότι διαβάζεις τα σχόλιά μου και μόλις δεν κατακρίνω ταυτόχρονα στο ίδιο σχόλιο το δεξί και το αριστερό φασισταριό (που είναι τόσο ίδιο), αλλά μόνο το ένα, αμέσως βρίσκεις ευκαιρία να επιτεθείς! Μου αρέσεις όμως, είσαι ωραία παρουσία!

     • ΛΜ avatar
      ΛΜ @ Mihalis 29/06/2013 19:52:13

      Ε, όχι και ...ωραία παρουσία ο Χατζατζάρης Χοτζαλβανός! Ένα υστερικό, βραχνό, νεοφιλελεύθερο παπαγαλάκι είναι το άμοιρο. Δε λέω, μας διασκεδάζει κάπου κάπου, αλλά όχι κι ευχάριστη παρουσία! Ευχάριστη παρουσία, είναι η Μπιγιονσέ!!

     • Mihalis avatar
      Mihalis @ ΛΜ 29/06/2013 20:08:16

      Άντρας είναι??? Γιατί γράφει "Συριζαλβανία" τότε? Αυτό θεωρειται θυληκο! Τζάμπα οι φαντασιώσεις... Και έλεγα να της ζητήσω να βγούμε, πίστεψα πως θα της άρεζε να μαστιγώνει κομμούνια!

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Mihalis 29/06/2013 20:02:37

      Κι εσύ είσαι ωραία παρουσία, αλλά προχωράς σε αυθαίρετα συμπεράσματα. Εγώ στα σχόλιά μου κατακρίνω πάντα μαζί είτε τους κόκκινους είτε τους μαύρους φασίστες και τις ολοκληρωτικές τους ιδεολογίες. Το να τοποθετείς την αστική δημοκρατία στο ίδιο κάδρο με τα παραπάνω είναι άτοπο. Η Δημοκρατία είναι μια τόσο παρεξηγημένη έννοια στη χώρα μας, οπότε όποιος θέλει -ακόμα και εμφανώς αντιδημοκράτης- αυτοπαρουσιάζεται ως δημοκράτης. Θα είχε ενδιαφέρον να γράψεις πώς αντιλαμβάνεσαι τη δημοκρατία εσύ ώστε να κάνουμε μια αντιπαραβολή κατανόησής της με αυτά που πρεσβεύω εγώ και η φιλελεύθερη θεωρία που είμαι υποστηρικτής της!

     • Mihalis avatar
      Mihalis @ Συριζαλβανία του Χότζα 30/06/2013 01:10:49

      Η δημοκρατία είναι παρεξηγημένη παντού. Πολλές λέξεις έχουν και άλλη έννοια για τον κάθε άνθρωπο και σε κάθε εποχή. Οι τσιφλικάδες με τα όπλα και τους σκλάβους στη Μανωλάδα πιθανότατα θεωρούνται ευυπόληπτοι στην τοπική κοινωνία, παν στην εκκλησία, ντύνονται με ωραία ρούχα, απευθύνονται στον πληθυντικό στη γειτόνισσα, βρίζουν στις συζητήσεις τους τους ΔΥ και τους πολιτικούς που "κατέστρεψαν τη χώρα", ψάχνουν επενδυτικές ευκαιρίες, προσφέρουν στην τοπική και εθνική οικονομία, πληρώνουν φόρους κλπ. Έχουν όμως ένα κουσούρι... Δεν είναι άνθρωποι! Οπότε δε βλέπουν και τους άλλους ως ανθρώπους. Αυτοί λοιπόν, είτε βρεθούν στο φιλελεύθερο μοντέλο που πρεσβεύεις είτε σε σοσιαλισικό, είτε οπουδήποτε, θα φέρονται χειρότερα από ζώα. Στον εαυτό τους, στις γυναίκες τους, στα παιδιά τους, στους εργάτες τους κλπ. Χειρότερα από ζώα επειδή τα ζώα κάνουν αυτά που τα προγραμμάτισε η φύση ενώ αυτοί οι "άνθρωποι" λειτουργούν παρα φύσει. Αν λοιπόν έχεις μεγάλη ποσότητα τέτοιων "ανθρώπων" σε μια κοινωνία, οι οποίοι είτε φανερώνουν ποιοι είναι ανοιχτα ως "αφεντικά", είτε κρύβονται πίσω από μια αργομισθία και βασανίζουν πολίτες, είτε έχουν ένα μαγαζάκι και συκοφαντούν το γείτονα να του φαν τη δουλειά, είτε είναι πολιτικοί που προκειμένου να εκλεγούν ή να κονομήσουν στη σύντομη μίζερη καριέρα τους λένε "ναι" σε ότι τους πει το αφεντικό είτε, είτε, είτε, κλπ, στην κοινωνία αυτή θα έχεις φασισμό, μίσος, εκμετάλλευση και ραγιαδισμό όποιο σύστημα και να εφαρμόσεις. Σίγουρα δε θα έχεις Δημοκρατία ακόμα και με την πιο γενική έννοιά της. Μπορείς βέβαια να έχεις σφραγίδες και "διατάγματα" που γράφουν πάνω Δημοκρατία. Ευτυχώς βέβαια μπαίνει και το προσδιοριστικό "Ελληνική" μπροστά για να ξέρεις με τι έχεις να κάνεις.
      Δημοκρατία λοιπόν για μένα, είναι η παιδεία εκείνη που έχει η πλειοψηφία των κατοίκων μιας περιοχής οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους τόσο άνθρωπο όσο τον διπλανό τους. Τόσο απλά. Προτιμούν να χάσουν ένα ευρώ ή μια δραχμή, παρά να διαταραχθεί αυτή η ισότιμη σχέση την οποία θέλουν να διατηρούν, χωρίς να τους την επιβάλλει κανένας. Αυτό μπορεί να διδαχτεί στους ανθρώπους από τη γέννησή τους ακόμα, αφού τη στιγμή της εξόδου από τη μήτρα της μάνας τους είναι απόλυτα ίσοι ο κ. μέγας υπουργός με εκείνον τον άνθρωπο με τα ίδια προσόντα που τον καταδικάζει στα 586 μικτά για να έχει αυτός βουλευτική ασυλία να υπογράφει μνημόνια και "διεθνείς συνεργασίες" με ανθρώπους που προωθούν παιδική δουλεία στη χώρα τους, αυτή με τον "σπουδαίο αρχαίο πολιτισμό".
      Εγώ δεν ψάχνω τη Δημοκρατία στα οικονομικά μοντέλα και στους τρόπους οργάνωσης της εξουσίας. Αργά ή γρήγορα καταλήγουν με βεβαιότητα στο φασισμό. Η Δημοκρατία είναι ευθύνη του καθενός να την ψάξει μέσα του, όχι σε κόμματα και σε εμπόρους πατριωτισμού και ιδεολογιών.

  • el greco avatar
   el greco @ Μπαρμπαθωμας 30/06/2013 09:57:14

   Θα προσληφθούν Έλληνες αγαπητέ απλά σου διαφεύγει μια σημαντική λεπτομέρεια,η περιοχή διέλευσης του αγωγού έχει ήδη χαρακτηριστεί ΕΟΖ
   με ότι αυτό συνεπάγεται.

 14. Απείθεια avatar
  Απείθεια 29/06/2013 13:44:45

  :-) Εδώ κάπου, κατανοεί ακόμη και ένας ...μέσος νους, οτι η προσπάθεια επικοινωνίας μαζί σας είναι κάτι περισσότερο από μάταιη και παραιτείται, διότι ο Αϊνστάιν είχε δίκιο. Αυτή που σας διακατέχει, είναι όντως αήττητη!!!
  Αντίο σας.

  • Κράντωρ avatar
   Κράντωρ @ Απείθεια 29/06/2013 14:49:22

   Εγκαταλείπετε το πεδίον της μάχης, αμαχητί;


   Άαα λησμόνησα, σήμερα είναι Σάββατον...
   Ο Αϊνστάιν έχει δίκηο. Η άγνοια, η ανοησία, η αφέλεια και η κακοπροαίρετος στάσις απέναντι στον πραγματικό κόσμο, οικοδομούν πολλάκις φρούριο απόρθητο.

   • ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ avatar
    ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ @ Κράντωρ 29/06/2013 15:04:26

    Τα προβλήματά σου άνθρωπέ μου, τα έχει λύσει ήδη η ζωή. Έλα στο παρόν κι άσε τη νοσηρή παρελθοντολογία. Ποιός να σε πάρει στα σοβαρά και ποιός ν΄ασχοληθεί μαζί σου για να σε...αντιμετωπίσει στα μαρμαρένια αλώνια της παραφροσύνης σου; Πλάκα έχεις.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Κράντωρ 29/06/2013 21:54:09

    Στο παρόν που δίνεις συμβουλή να επανέλθει ο προηγούμενος πρέπει να επανέλθει ο σύριζα και η Δούρου που μίλησε για ισχύ του ψηφίσματος των Κορυσχάδων. Και άσε τις συμβουλές αφού δε γνωρίζεις ποιοι είναι οι πραγματικοί αριστεροί. Δε μιλάμε για απλούς λαϊκούς ανθρώπους. Μιλάμε για πορωμένα πλάσματα που ζητούν εκδίκηση ακόμη για την ήττα το 1949.

 15. Δήμος avatar
  Δήμος 29/06/2013 14:47:45

  οι περισσότερες ακόμα με ταγάρια και αξύριστες είναι

  • ΛΜ avatar
   ΛΜ @ Δήμος 29/06/2013 19:55:07

   Τώρα όλοι εσείς που γενικεύετε, ή είσαστε πολύ γκαντέμηδες, ή φανατικοί χυλοπιτοφάγοι. Περισσότερες πιθανότητες δίνω στην δεύτερη εκδοχή. Το σύμπλεγμα, με τίποτε δεν κρύβεται :-).

   • WY avatar
    WY @ ΛΜ 01/07/2013 09:43:21

    Πρίν τό διαζευκτικό ## ή ## δέν βάζουμε κόμμα!!!


    ...γενικεύετε, ή είσαστε πολύ γκαντέμηδες, ή φανατικοί χυλοπιτοφάγοι.


    ....γενικεύετε ή είσαστε πολύ γκαντέμηδες ή φανατικοί χυλοπιτοφάγοι.

 16. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 29/06/2013 16:29:24

  Έλα ρε μεγάλε! Πες μας σε λίγο ότι το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ έκανε απλά αντίσταση στους κατακτητές και μετά δεν ήθελε να καταλάβει και την εξουσία στην Ελλάδα; Και η εκμηδένιση τόσων "αντίπαλων" ιδεολογικά αντιστασιακών ομάδων όπως και της οργάνωσης του Ζέρβα τι ήταν; Παίξανε τάβλι ο Βελουχιώτης με τον Ζέρβα κι έχασε ο Ζέρβας; Άμα δεν είχε νικήσει ο Εθνικός Στρατός στον συμμοριτοπόλεμο (γιατί τέτοιος ήταν) θα είχαμε καταντήσει σαν την Αλβανία και χειρότερα!

 17. Ἔρρει τὰ κᾶλα. avatar
  Ἔρρει τὰ κᾶλα. 29/06/2013 17:11:07

  Ποίος είναι ο Κ.Ήσυχος ;Τι σπουδές έχει ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ;Που έχει δουλέψει στο παρελθόν;Πιθανόν να είναι ο νέος Υπουργός Εξωτερικών αν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.Δείτε λοιπόν τα προσόντα του και κρίνετε πόσο επαρκής είναι.Τα παρακάτω είναι copy/paste από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Β΄ Αθηνων ,εκλογές 2007.
  ΗΣΥΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
  Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισµού. Ο Κώστας Ήσυχος γεννήθηκε
  στο Μπουένος 'Αιρες στην Αργεντινή το 1957. Είναι οµογενής 3ης γενιάς. Κατά τη περίοδο
  της Χούντας Βιντέλα στην Αργεντινή µετανάστευσε µε την οικογένεια του στο Τορόντο του
  Καναδά. Σπούδασε πολιτικές και οικονοµικές επιστήµες το Πανεπιστήµιο Γιόρκ στο
  Τορόντο. Υπήρξε στέλεχος τη Κοµµουνιστικής νεολαίας Καναδά και µέλος του κόµµατος.
  Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ και µέλος του ΚΚΕ από το1985 έως την ίδρυση του ΣΥΝ.
  ∆ιετέλεσε αρθογράφος του Οδηγητή για θέµατα διεθνών σχέσεων.Είναι µέλος της ΚΠΕ του
  ΣΥΝ από την ίδρυση του. Μέλος του τµήµατος ∆ιεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέµατα Λατινικής
  Αµερικής. Έχει λάβει µέρος σε αποστολές του ΣΥΝ στην Ευρώπη, Λατινική Αµερική και Αφρική. (Μέλος της
  ελληνικής επιτροπής αγνοουµένων οµογενών στις Χούντες Χιλής και Αργεντινής (Πινοσέτ -
  Βιντέλα).∆ραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στην ΟΑ από την εποχή του κινήµατος συµβασιούχων στην ΟΑ το
  1980. Εκλέγεται συνδικαλιστής επί σειρά ετών στο σωµατείο υπαλλήλων ΟΑ και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της
  Ο.Σ.Π.Α. Σήµερα είναι εκλεγµένος στην ∆ιοίκηση του ΕΚΑ και είναι επικεφαλής της Αυτόνοµης Παρέµβασης στο
  ΕΚΑ.

  Όπως αντιλαμβάνεσθε ,
  Λαμπρές σπουδές,απίστευτη επαγγελματική εμπειρία και σαφής γεωστρατηγική γνώση.

 18. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 30/06/2013 01:26:54

  Άδικος κόπος να μου γράφεις για τη Μανωλάδα, τα ίδια και ακόμα χειρότερα είχα γράψει όταν έιχε προκύψει το θέμα, ψάξε τα άρθρα της εποχής στο antinews και θα τα δεις. Φαντάζομαι θα έχεις καταλάβει ότι απαντάς πάντα με γενικότητες. Η Δημοκρατία είναι τρόπος οργάνωσης της εξουσίας κι όχι ατομική ψυχογραφική διαδικασία όπως την παρουσιάζεις. Άρα επιμένω γράψε πως αντιλαμβάνεσαι τη Δημοκρατία ως τρόπο οργάνωσης της εξουσίας για να γίνει ένας διάλογος που θα έχει κάποια προστιθέμενη αξία και μην πηγαίνεις το διάλογο μέσω Μανωλάδας!

  • Mihalis avatar
   Mihalis @ Συριζαλβανία του Χότζα 30/06/2013 10:22:08

   Δηλαδή πιστεύεις πως η Δημοκρατία επιβάλλεται από εξουσίες? Μπορεί να είναι τρόπος οργάνωσης της εξουσίας χωρίς να τη νοιώθουν τα άτομα που ζουν σε αυτήν? Χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει δημοκρατία στην καθημερινότητά τους? Εσύ μιλάς αφαιρετικά για εξουσίες και εγώ συγκεκριμένα για τα ζωντανά άτομα. Και μου λες ότι εγώ λέω γενικότητες??? Τι είδους φιλελευθερισμό πρεσβεύεις που δεν εξετάζει πρώτα την εφαρμογή του στα άτομα και μετά στο σύνολο? Ο φιλελευθερισμός βλέπει άτομα που συγκροτούν σύνολο. Αν τα άτομα δεν πιστεύουν στη δημοκρατία, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια όλων, από ποιούς θα στηθεί η δημοκρατική εξουσία που αναζητάς? Γι' αυτό, λυπάμαι, αλλά εγώ δεν μπορώ να σου απαντήσω στο ερώτημα "πως αντιλαμβάνεσαι τη Δημοκρατία ως τρόπο οργάνωσης της εξουσίας" αν δεν ξεκαθαρίσουμε πρώτα το αν η πλειοψηφία των ατόμων που θα ζήσουν αυτή την "οργάνωση" θέλουν ή όχι Δημοκρατία με την έννοια που την όρισα. Δηλαδή ως αναγνώριση του διπλανού ως ισότιμου ανθρώπου.
   Στη Νορβηγία πχ, η "οργάνωση της εξουσίας" είναι Συνταγματική Μοναρχία. Επισήμως έχουν βασιλιάδες, βασίλισσες, πριγκήπισσες κλπ. Θα μπορούσαν να έχουν χειρότερη "δημοκρατία" από μας που έχουμε πιο "δημοκρατκή οργάνωση της εξουσίας". Όμως στην πράξη απέχουμε πολύ, (τουλάχιστον όσον αφορά τους Νορβηγούς γιατί εκτώς χώρας βομβαρδίζουν κι αυτοί για πετρέλαιο!). Οι πολιτικοί τους όμως κυκλοφορούν στο εσωτερικό χωρίς μπράβους και θωρακισμένα οχήματα αξίας 700.000? Γιατί? Γιατί οι άνθρωποι φτιάχνουν τις δομές, όχι οι δομές τους ανθρώπους.
   Και για να το τραβήξω λίγο ακόμα (κινδυνεύοντας να μου την πεις...) , αυτός είναι ο λόγος που οι μεγάλοι θεωρητικοί αναρχικοί καθόριζαν το ύψιστο (και ουτοπικό, ως ορίζοντα βέβαια) σημείο Δημοκρατίας, εκεί όπου τα άτομα δε θα χρειάζονται εξουσία για να τους επιβάλλει να οργανώσουν δίκαια τη ζωή τους, αλλά θα το κάνουν με τη δική τους θέληση. Γι' αυτό και εκείνοι οι γνήσιοι αναρχικοί απεχθάνονται περισσότερο τους κομμουνιστές από τους καπιταλιστές.
   Αλλά να σου πω πως θα οργανωθεί δημοκρατική εξουσία σε ανθρώπους που τη σκοτώνουν στην καθημερινότητα, αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Το θεωρώ πολύ αντιφατικό. Δεν έχει νόημα για μένα.

 19. στεντωρ avatar
  στεντωρ 30/06/2013 02:26:37

  Ακομη περιμενω απαντησεις απο τους αριστερουληδες και τις λοιπες παραφυαδες του <>. Οσο γρηγοροτερα καταλαβετε ότι η αστικη δημοκρατια παραμενει το καλυτερο πολιτευμα και αποκηρυξετε τις ανοησιες της αριστερης αυτοικανοποιησης τοσο το καλυτερο για τα παιδια σας για να ζησουν σε ενα κοσμο απαλλαγμενο από αριστερες φενακες και ιδεοληψιες.

 20. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 30/06/2013 03:57:12

  Σωστό, αλλά ευτυχώς που κέρδισε η Δεξιά και το Κέντρο γιατί η Αλβανία του Ενβέρ Χότζα θα φάνταζε παράδεισος.

 21. tassos.κ avatar
  tassos.κ 30/06/2013 07:53:25

  Μια απορία : Οι Αμερικάνοι γιατί πανηγυρίζουν για τον αγωγό αυτόν; Τι, αλήθεια, κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Μήπως είμαστε οι αφελείς, πάνω στις πλάτες των οποίων παίζονται μεγάλα διεθνή παιγνίδια;

 22. WY avatar
  WY 30/06/2013 11:17:24

  @@@

  1.- Mihalis είπε:
  30/06/2013 στις 1:10 am

  2.- Συριζαλβανία του Χότζα είπε:
  30/06/2013 στις 1:26 am

  ...........................................................................................................

  Απόσπασμα από τόν λόγο τού Α.Σαμαρά στό Συνέδριο τής Ν.Δ..

  Quote

  Τρίτον, πέρα από την Ανάπτυξη πηγή δύναμης είναι και η Δημοκρατία μας.

  Αλλά Δημοκρατία δεν σημαίνει αυθαιρεσία μειοψηφιών!
  Δημοκρατία δεν είναι το κομματικό κράτος!
  Δημοκρατία δεν είναι το «μονοπώλιο της αλήθειας» από κάποιους!
  Δημοκρατία δεν είναι τα προνόμια των συντεχνιών και το κράτος όπου κυριαρχούν πάντα οι «ημέτεροι», οι χαμαιλέοντες της Πολιτικής και οι κρατικοδίαιτοι διαπλεκόμενοι.
  Δημοκρατία σημαίνει ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο Νόμο.
  Δημοκρατία σημαίνει ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στις ευκαιρίες.
  Δημοκρατία σημαίνει σταθερότητα και δημοκρατική τάξη, ότι κανείς δεν έχει τη δυνατότητα ούτε να επηρεάζει ούτε να εκβιάζει εξελίξεις ούτε μέσα από τη Χώρα, ούτε έξω απ’ αυτήν.
  Δημοκρατία σημαίνει ότι στο δημόσιο συμφέρον υποτάσσονται τα πάντα. Και οι πάντες!
  Δημοκρατία σημαίνει διαφάνεια, όχι κομματικά «φέουδα».
  Σημαίνει διαφάνεια και στην ενημέρωση, στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, πρόσβαση για όλους στην Παιδεία, Υγεία και ταχύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης.

  Υπάρχει τέτοια Δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα;
  Την ξέρετε την απάντηση:
  Όχι, δεν υπάρχει!
  Μαζί θα τη φτιάξουμε! Μαζί τη φτιάχνουμε με αγώνες, με τόλμη κάθε μέρα.

  Unquote.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.