#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2011 13:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πυρήνες Φωτιάς»: Αποχώρησαν από το εδώλιο όλοι οι κατηγορούμενοιΑποχώρησαν από το εδώλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όλοι οι κατηγορούμενοι στη δίκη των «Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να μην καταγράφονται τα στοιχεία όσων επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Με πρώτο τον Χάρη Χατζημιχελάκη όλοι οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν, απορρίπτοντας τα επιχειρήματα της προέδρου του δικαστηρίου για την ανάγκη καταγραφής των στοιχείων των παριστάμενων στη δίκη. «Μείνε να δικάσεις μόνη σου με τους αστυνομικούς», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στην πρόεδρο.

Προηγουμένως η πρόεδρος διευκρίνισε ότι επειδή το δικαστήριο βρίσκεται σε χώρο φυλακών, όσοι εισέρχονται θα παραδίδουν τις ταυτότητές τους στη φρουρά για όσο παραμένουν εντός του χώρου. Η διευκρίνιση της προέδρου προκάλεσε εντονότατη αντίδραση, τόσο από τους συνηγόρους υπεράσπισης, που έκαναν λόγο για εμπαιγμό όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τη δίκη, όσο και των κατηγορουμένων.

Οι έξι κατηγορούμενοι, που είναι προσωρινά κρατούμενοι, αλλά και οι τρεις που είναι ελεύθεροι, αποχώρησαν από την αίθουσα και δήλωσαν ότι εφόσον ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση θα ζητήσουν και από τους συνηγόρους να μην τους εκπροσωπήσουν. Η πρόεδρος επανέλαβε ότι η απόφαση έχει ληφθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέα ένταση.

Κατά την αποχώρηση των κρατουμένων με τη συνοδεία φρουράς, δεκάδες φίλοι τους που βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα, άρχισαν να τους χειροκροτούν και να φωνάζουν συνθήματα, όπως «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά».

Ένταση μεταξύ της υπεράσπισης και της έδρας δημιουργήθηκε επίσης όταν η πρόεδρος γνωστοποίησε πως την ενημέρωσαν ότι δεν είναι εφικτή η μαγνητοφώνηση των πρακτικών. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τους κατηγορούμενους ώστε να πάρουν τη συναίνεσή τους για να προσφύγουν κατά της απόφασης τόσο για το θέμα των πρακτικών όσο και για το θέμα των ταυτοτήτων, καθώς, όπως τόνισαν, η πρόεδρος με την εκφώνηση της απόφασης για πρακτικά και ταυτότητες δεν διευκρίνισε εάν είναι διάταξή της ως διευθύνουσας ή απόφαση του δικαστηρίου.

Σε κλίμα έντασης από την αρχή

Η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ξεκίνησε σήμερα στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, σε τεταμένο κλίμα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στην αρχή της διαδικασίας οι κατηγορούμενοι δήλωσαν πως δεν αποδέχονται το κατηγορητήριο και δεν αναγνωρίζουν το δικαστήριο, ενώ ζήτησαν να επιτραπεί η είσοδος των ομοϊδεατών τους στην αίθουσα.

Όλα άρχισαν όταν ο κατηγορούμενος ο Παναγιώτης Μασούρας ζήτησε ενώπιον του δικαστηρίου να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης και να μην καταγράφονται στην είσοδο τα στοιχεία των «συντρόφων τους».

Στη συνέχεια το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να μην φορούν χειροπέδες οι κατηγορούμενοι στη διάρκεια των διακοπών της διαδικασίας, εφόσον παραμένουν στην αίθουσα.

Οπως είπε η πρόεδρος, «είναι αποδεκτή η επίδειξη ταυτότητας, μηδενός εξαιρουμένου, η πρώτη που επέδειξα ήμουν εγώ, δεν είναι όμως αποδεκτές οι λίστες και οι φωτοτυπίες στοιχείων. Η είσοδος στο ακροατήριο θα είναι αδιακώλυτη. Θα μπαίνουν όλοι ανεξαιρέτως, όμως θα εισέρχονται τόσοι όσοι είναι και τα καθίσματα της αίθουσας».

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε όταν κατηγορούμενοι ζήτησαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί με πολιτικά που κάθονται σε θέσεις του ακροατηρίου.

«Αν γίνουν προσαγωγές συντρόφων μας θα αποχωρήσουμε από τη δίκη και να δικάσετε μόνοι σας με τους φίλους σας τους μπάτσους», ακούστηκε να λέει στην πρόεδρο ο εκ των κατηγορουμένων, Παναγιώτης Αργυρού.

Κατά τη διάρκεια διακοπής του δικαστηρίου δημιουργήθηκε νέα ένταση μεταξύ κατηγορουμένου και αστυνομικού με πολιτικά, που τον πλησίασε, αλλά και με φίλους των κατηγορουμένων που ζητούσαν από αστυνομικούς με πολιτικά να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των εννέα παρόντων κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση στα αιτήματα της υπεράσπισης και των ίδιων των κατηγορουμένων για μαγνητοφώνηση της διαδικασίας, αλλά και για το θέμα της παράδοσης ταυτοτήτων που έχει επιβληθεί στους προσερχόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά την αποχώρηση των έξι κρατούμενων κατηγορούμενων, φίλοι τους που είχαν συγκεντρωθεί προς συμπαράστασή τους, φώναξαν μέσα στην αίθουσα συνθήματα και έκαναν φιλικούς χαιρετισμούς προς τους κατηγορούμενους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Maximilien avatar
  Maximilien 17/01/2011 13:48:56

  Ποιος είναι ο λόγος της καταγραφής των ονομάτων;

  • Θ.Α. avatar
   Θ.Α. @ Maximilien 17/01/2011 16:58:36

   Maximilien τα ονόματα σύμφωνα με την πρόεδρο του δικαστηρίου δεν θα καταγράφονταν σε "λίστες" όπως φοβούνται οι αναρχικοί , προφανώς σαν και σένα. Οι παρευρισκόμενοι απλά θα έδιναν την ταυτότητά τους.

   Ο λόγος της καταγραφής ονομάτων είναι αυτονόητος όμως. Οι άνθρωποι που τολμήθηκε (!) να δικαστούν σήμερα είναι δολοφόνοι. Είναι νέοι (άπειροι) άνθρωποι και η καρδιά τους είναι διαποτισμένη με τυφλό μίσος και οργή για την κοινωνία. Επίσης είναι επικίνδυνοι άνθρωποι γιατί εάν δεν είναι όλοι τους δολοφόνοι είναι τουλάχιστον συνεργοί στις δολοφονίες που διέπραξε αυτή η ομάδα. Οι παρευρισκόμενοι τώρα, κοντά στα 70 άτομα, άπειρα στην ηλικία και αυτά, ήρθαν στην συγκεκριμένη δίκη για να ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΙΛΟΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ και προφανώς δείχνοντας μια ανεκδιήγητη περιφρόνηση για τις ανθρώπινες ζωές που έπεσαν θύματα της αριστερής τρομοκρατίας. Οι παρευρισκόμενοι ήρθαν εκεί με πρόδηλες πεποιθήσεις ότι προς την επίτευξη της επικράτησης της ιδεολογίας τους καμία ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ'όψιν.

   Εάν μια κοινωνία πραγματικά επιθυμεί την τάξη, την ασφάλεια και την ειρήνη πρέπει να μεριμνά και να προλαμβάνει αυτά τα άτομα, με τις συγκεκριμένες απόψεις, από το να πραγματοποιήσουν τους βίαιους και τρομοκρατικούς σκοπούς τους. Ή έστω να γνωρίζει ποιοι είναι. Θεωρώ την στάση σου προς υπεράσπιση της ανωνυμίας των θυτών, των φίλων των θυτών ή εν δυνάμει θυτών σε ένα θέμα τόσο επικίνδυνο για την καθημερινή ασφάλεια του πολίτη αντιδημοκρατική και χυδαία.

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ Θ.Α. 17/01/2011 18:24:50

    " Οι άνθρωποι που τολμήθηκε (!) να δικαστούν σήμερα είναι δολοφόνοι. "
    Κι εσύ πως το ξέρεις ότι είναι δολοφόνοι αφού δεν έχουν δικαστεί ακόμη?

    • Maximilien avatar
     Maximilien @ εναςάσχετος 17/01/2011 18:41:42

     Με τη λογική ότι οι ακροατές μιας δίκης είναι εξίσου πιθανό να διαπράξουν το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο κατηγορούμενος, ότι οι υπάρχουν εν δυνάμει θύτες και ότι πρέπει να στιγματίζονται ως τέτοιοι πριν καν διαπράξουν ένα αδίκημα και ότι όποιος διαφωνεί με τις παραπάνω απόψεις είναι αναρχικός. Άντε βγάλε άκρη.

     • εναςάσχετος avatar
      εναςάσχετος @ Maximilien 17/01/2011 19:01:21

      Minority Report.
      Το είχε χθες στη τηλεόραση!

 2. Σταύρος avatar
  Σταύρος 17/01/2011 13:56:52

  Πως "αποχώρισαν" ακριβώς;
  Συνοδεία τους πήγαν άρα και συνοδεία τους πήραν!
  Κάλλιστα θα μπορούσαν να τους έχουν εκεί.

 3. Θησειώτης avatar
  Θησειώτης 17/01/2011 14:05:02

  Ποιος είναι ο λόγος να ΜΗΝ καταγράφονται τα ονόματα?

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ Θησειώτης 17/01/2011 14:10:08

   Το δικό σου πραγματικό όνομα ποιο είναι;

   • Σοσιαληστής avatar
    Σοσιαληστής @ Maximilien 17/01/2011 14:18:55

    Τι είναι εδώ δικαστικό μέγαρο και αίθουσα εκδίκασης;

    • Maximilien avatar
     Maximilien @ Σοσιαληστής 17/01/2011 14:22:29

     Γιατί στο δικαστικό μέγαρο καταγράφονται τα ονόματα;

     • Σοσιαληστής avatar
      Σοσιαληστής @ Maximilien 17/01/2011 14:37:13

      Αν κρίνεται για λόγους ασφάλειας καλώς γίνεται.

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ Σοσιαληστής 17/01/2011 14:45:06

      Σωστά. Και ποιοι είμαστε εμείς να αμφισβητήσουμε την ακλόνητη λογική τους.

     • Σοσιαληστής avatar
      Σοσιαληστής @ Maximilien 17/01/2011 14:46:58

      Αν γίνει καμιά στραβή στην αίθουσα φαντάζομαι θα είναι ο πρώτος που θα αρχίσει την γκρίνια.

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ Maximilien 17/01/2011 14:53:13

      Γιαυτό ελέγχονται οι πάντες για κρυμμένα όπλα κτλ και υπάρχει αστυνομική παρουσία και παρουσία της αντιτρομοκρατικής μέσα και έξω από την αίθουσα και δρακόντια μέτρα ασφαλείας.

     • Σοσιαληστής avatar
      Σοσιαληστής @ Maximilien 17/01/2011 15:00:38

      και για αυτό ζητάνε και ταυτοποίηση ένα ακόμα μέτρο για να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει τίποτα.

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ Maximilien 17/01/2011 15:08:21

      Δε ζητάνε την επίδειξη ταυτότητας απλά, καταγράφονται ονόματα. Λίστες ονομάτων του ακροατηρίου. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις για ποιο λόγο υπάρχουν ενστάσεις για μια τέτοια μεθόδευση τότε τζάμπα συζητάμε.

   • Θησειώτης avatar
    Θησειώτης @ Maximilien 18/01/2011 09:57:19

    Έχεις δίκιο. Ξέχασα να το γράψω. Ευτυχώς το ζητάει κάποιος που γράφει επώνυμα.
    Ίσα ρε από δω....

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/01/2011 14:07:44

  Ομοιοτητα και συνωνυμια.. τα 2 κακα της μοιρας μας.. χαχαχα
  Ο Σαμινας παραμονευει.
  Προσεχετε τα ψευδωνυμα.. αχχαα μη φερνει σε κανενα Ερυθρων Ταξ κλπ..

  ΠΠ

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/01/2011 15:04:03

   τώρα κι εσύ αυτό τι τόθελες ... ξέχασες τις ... Πόρτες ?

   (έτσι δε λέγεται η βραχονησίδα του ναυαγίου?)

 5. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 17/01/2011 14:09:52

  Φυσικά καταδικάζω και πιστεύω και οι περισσότεροι, τις ενέργειες των παιδιών αυτών. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν μ αυτόν τον τρόπο να επικοινωνήσουν στην κοινωνία αυτά που θέλουν.
  Αυτό που με εξοργίζει όμως είναι: γιατί ο δικαστής δεν δέχθηκε να μην σημειώνονται τα ονόματα όσων ήθελαν να παρακολουθήσουν τη δίκη; Γιατί φακελώνονται όσοι θέλουν να παρευρεθούν και να ακούσουν τι έχουν να πουν οι κατηγορούμενοι, αν έχουν κάτι να πουν; Γιατί δεν μπαίνουν τα κανάλια μέσα (όλα)να δει έτσι για αλλαγή ο κόσμος τι λέει η κάθε πλευρά; Τι φοβάται-αν φοβάται-η δικαιοσύνη να μάθει ο κόσμος κάθε πτυχή της δίκης και να μην αναγκαστεί να βγάλει συμπεράσματα όπως συνήθως μέσα από αμφιβόλου αντικειμενικότητας ρεπορτάζ; Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι από πίσω τους, μπορεί και όχι, ας έχουμε την ευκαιρία να κρίνουμε ο καθένας μας αντικειμενικά χωρίς να φοβόμαστε μήπως θεωρηθούμε κι εμείς "τρομοκράτες" όπως η Γερμανίδα, απλά και μόνο επειδή θέλουμε να ακούσουμε με τα αυτιά μας...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Θεόδωρος 17/01/2011 14:21:22

   Και τι έχουνε να κρύψουνε αυτοί που δεν θέλουν να καταγραφούν τα ονόματά τους? Δε μιλάμε για τη κρεβατοκάμαρά τους, σε δικαστική αίθουσα όπου εκδικάζεται σοβαρότατη υπόθεση βρίσκονται.

   • Maximilien avatar
    Maximilien @ TopGunZ 17/01/2011 14:24:32

    Δηλαδή όποιος δεν θέλει να καταγράφεται το όνομά του έχει κάτι να κρύψει;

   • αγωγιάτης avatar
    αγωγιάτης @ TopGunZ 17/01/2011 20:33:38

    δεν χρειάζεται να έχουν να κρύψουν κάτι. αλλα μπαίνοντας σε μια τέτοια λίστα, απλά θεωρούνται δυνάμει τρομοκράτες. αμφιβάλλει κανείς;

 6. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 17/01/2011 14:19:43

  ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΟΥΝΤΙΚΑ MEDIA ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΝ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ !!!
  ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ .. ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ !!!
  ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΣ !!!

  • Tassos avatar
   Tassos @ ΑΝΤΩΝΗΣ 17/01/2011 14:35:00

   Δικάζονται για τις πράξεις τους. Οχι για τις ιδέες τους. Ευχαριστώ πολύ αλλά δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να βάζει ...βόμβες στο όνομά μου ή να ...γαζώνει όποιον του καπνίσει με Καλάζνικοφ.

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ ΑΝΤΩΝΗΣ 17/01/2011 14:40:04

   Στο καλό και με την νίκη.

 7. vk avatar
  vk 17/01/2011 14:27:13

  aneksartitws ti ginetai sto dikasthrio ayto pou prepei na
  parathrhsoyme einai giati oi neoi anthrwpoi anti na exoun thn tash
  gia dhmiourgikothta odhgoyntai sthn katastrofh se mia prospatheia
  ekfrashs ths apogoitheyshs kai aganaktishs tous... mhpws telika
  oloi mas odhghthoyme se ayth thn kateythynsh?

 8. Tassos avatar
  Tassos 17/01/2011 14:32:44

  Εγώ θα τους έβαζα έναν έναν να περάσουν μια βραδιά σε κελλί με κ.......αράδες. Οχι να τους κάνουν τίποτε. Οοοοοχι. Απλά κάτι με λέει ότι μετά από αυτή τη νύχτα θα τα ξερνούσαν όλα και θ'άλλαζαν ζωή.

  • αγωγιάτης avatar
   αγωγιάτης @ Tassos 17/01/2011 20:34:26

   φοβερή κοινωνια ονειρεύεσαι μεγάλε

   • Tassos avatar
    Tassos @ αγωγιάτης 17/01/2011 23:05:39

    Οποιος φοβάται, πάει και κοιμάται.

 9. Τζώνυ Μπη Γκουντ avatar
  Τζώνυ Μπη Γκουντ 17/01/2011 14:36:17

  Έλεος με τις θεωρίες συνομωσίας.

  Ας μας πουν οι γνώστες τι γίνεται συνήθως. Αν συνήθως καταγράφονται τα στοιχεία και δεν υπάρχει/υπήρξε ποτέ αντίρρηση, γιατί τώρα να αλλάξει η τακτική; δεν το κατάλαβα. Αν δεν καταγράφονται και ζητήθηκε για πρώτη φορά, τότε θα πρέπει το δικαστήριο να συνεχίσει όπως σε άλλες δίκες.

  Αλλά αυτά τα επιχειρήματα ότι δήθεν έχει το δικαστήριο κάτι να κρύψει, γι' αυτό δεν αφήνει τους ανώνυμους χειροκροτητές των κατηγορουμένων να «κάνουν κερκίδα» από τα πίσω έδρανα, είναι άθλια.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Τζώνυ Μπη Γκουντ 17/01/2011 14:42:28

   Τα στοιχεία καταγράφηκαν για πρώτη φορά στην δίκη της 17Ν.

 10. SPYROS T. avatar
  SPYROS T. 17/01/2011 15:04:47

  Δεν κατάλαβα, θα πρέπει να απολογηθεί η Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική σε κάθε ορφανό του Μαρξ και του Στάλιν, γιατί παίρνει τα στοιχεία των υποστηρικτών κοινών εγκληματιών και απατεώνων;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Απορώ καταρχάς γιατί είναι τόσο εκτενής οι διαδικασίες εκεί στη δίκη.

  Θα μπορούσαν να είναι συνοπτικότερες......

  • Σφυράκι avatar
   Σφυράκι @ SPYROS T. 17/01/2011 15:20:07

   Διαφωνώ κάθετα με τις πρακτικές, ίσως και με το θεωρητικό κομμάτι της επονομαζόμενης τρομοκρατίας. Και ξεκινάω έτσι, για να προλάβω αντιδράσεις ξεκαθαρίζοντας τη θέση μου.

   Οι δίκες ήταν και είναι ανοιχτές σε όλους. Εγώ ο ίδιος έχω μπει και παρακολουθήσει δίκη στα δικαστήρια της Ευελπίδων (όπου βρισκόμουν για προσωπική μου υπόθεση), χωρίς κανένας να με ελέγξει, να με ρωτήσει το οτιδήποτε, και έτσι πρέπει. Η θεωρία πίσω από αυτό είναι ότι η απονομή δικαιοσύνης επιβάλλεται ως διαδικασία να είναι ανοιχτή και διαφανής στο ακροατήριο, μιας και η εξουσία του δικαστή πηγάζει και καταλήγει στην κοινωνία.

   Υποθέτω αυθαίρετα ότι η Αστυνομία θέλησε να κρατήσει τα ονόματα των παρευρισκωμένων επιδιώκοντας να "ψαρέψει" στο ακροατήριο τυχόν πολιτικούς συντρόφους ή απλώς πολίτες με "επικίνδυνες" ιδέες. Από μία άποψη δεν μπορώ να κατηγορήσω τις Αρχές για την τακτική τους αυτή. Από την άλλη, όμως, ας σκεφτούμε μέχρι πόσο αντιδημοκρατική μπορούμε να αφήσουμε να είναι η Αστυνομία για να καταπολεμήσει την επονομαζόμενη τρομοκρατία, και μήπως δημιουργείται δεδικασμένο για το μέλλον.

   • Θ.Α. avatar
    Θ.Α. @ Σφυράκι 17/01/2011 17:29:32

    Σφυράκι :
    1ον) Για να είναι η διαδικασία "ανοιχτή και διαφανής" πρέπει να παρθούν τα στοιχεία των παρευρισκομένων που ήρθαν ως οπαδοί τρομοκρατών, δηλαδή εγκληματιών. Αυτοί που ενδεχομένως επιδιώκουν η διαδικασία να είναι νεφελώδης είναι οι συνεργάτες/συνοδοιπόροι των τρομοκρατών που ήρθαν εκεί ως δεύτερη υπεράσπιση και επιχειρήθηκε να τηρηθεί η ανωνυμία τους. Η ανωνυμία είναι αδιαφάνεια και όσοι την υπερασπίζονται μόνο αυτό μπορεί να έχουν ως όφελος.
    2ον) Οι ιδέες τους ως εκ τούτου δεν είναι επικίνδυνες σε εισαγωγικά, είναι επικίνδυνες κανονικά.
    3ον) το 99% της κοινωνίας τάσσεται κατά της τρομοκρατίας και συμφωνεί με τις απαραίτητες ενέργειες καταπολέμησής της. Μια από αυτές τις ενέργειες, όπως από το δημοκρατικώς εντεταλμένο όργανο κρίνεται, είναι και η καταγραφή των ταυτοτήτων των συνοδοιπόρων των δολοφόνων. Ως εκ τούτου η μη καταγραφή των ταυτοτήτων τους είναι αντιδημοκρατική.
    4ον)Αυτό με την Ευελπίδων χρήζει έρευνας. Προσωπικά δεν πιστεύω τίποτα. Ανωνυμία σε δίκες τρομοκρατίας; Εάν προβλέπεται έτσι από τον νόμο, να αλλάξει! Ξέρεις τι λέει η γενική βούληση, μιας και μιλάς για δημοκρατία; Και τους γονείς και τους φίλους των απλώς παρευρισκομένων πρέπει να γνωρίζουν οι αρχές !!!

    Αν είναι δυνατόν να μπαίνεις ακόμα και αυτό το site και να βλέπεις άτομα που υπερασπίζονται την αριστερή τρομοκρατία! Πόσο άθλιος είμαστε τελικά ως λαός και πόσο καλά μας κάνουν μερικοί και εδώ που μας έχουν φέρει...

    • Maximilien avatar
     Maximilien @ Θ.Α. 17/01/2011 17:42:17

     Ο μόνος υποστηρικτής της τρομοκρατίας εδώ μέσα είναι τα φασιστόμουτρα που χαρακτηρίζουν τρομοκράτες αυτούς που υποστηρίζουν το δικαίωμα στην ανωνυμία.

     • Θ.Α. avatar
      Θ.Α. @ Maximilien 17/01/2011 18:53:05

      Α έτσι πες το!

      Είσαι λοιπόν ένας αναρχικός , ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζεις εμένα που υποστηρίζω την ελληνική δημοκρατία ως "φασιστόμουτρο" και υποστηρίζεις το "δικαίωμά" σου στην ανωνυμία. (φυσικά ο σκοπός σου είναι να κλέψεις τον πλούτο, αυτό θέλεις)

      Αυτό το δικαίωμα, όσον αφορά πράξεις υποστήριξης ανθρώπων που τοποθετούσαν δεκάδες βόμβες και απείλησαν την ίδια την Δικαιοσύνη με δολοφονίες, πρέπει να στο παρέχει η κοινωνία. Τα δικαιώματα δεν στα δίνει ο Θεός ξέρεις, δεν είναι ουρανοκατέβατα. Και εγώ σου λέω λοιπόν ότι, όση προπαγάνδα και να ξεστομίσεις, πάλι τα ίδια μηδενικά επιχειρήματα θα έχεις για να υποστηρίξεις τους εγκληματίες φίλους σου. Η κοινωνία, ευτυχώς, ΔΕΝ σου παρέχει αυτό το δικαίωμα και ούτε πρόκειται να στο παρέχει όσο οι σκοποί σου είναι τρομοκρατικοί. Μπορείς να γράφεις ανώνυμα εδώ όμως δεν μπορείς να δηλώνεις τον εαυτό σου στην υπηρεσία του εγκλήματος ανώνυμα.

      Αυτό είναι η δημοκρατία, η διαφάνεια και αυτό είναι μια κοινωνία που εν αντιθέσει με εσένα δεν υποστηρίζει το έγκλημα.

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ Θ.Α. 17/01/2011 18:58:07

      LOL, είσαι κλινική περίπτωση.

     • εναςάσχετος avatar
      εναςάσχετος @ Maximilien 17/01/2011 19:24:00

      Κύριε, είσθε αναρχικός!
      Εξ άλλου και το όνομά σας το καταδεικνύει.
      Αλήθεια, τι σχέση έχετε με τον μακαρίτη τον Ροβεσπιέρο?

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ Maximilien 17/01/2011 19:28:22

      lol, ισόβια!

     • SPYROS T. avatar
      SPYROS T. @ Θ.Α. 17/01/2011 20:51:38

      Θ.Α

      τί ασχολείσαι με τα φαντάσματα του Στάλιν?

      Άστους να αλυχτάνε εδώ και να αναπολούνε παλιές δόξες που είχαν στις στέπες της Σιβηρίας γιατί εδώ δεν τις είχαν ποτέ και ούτε και πρόκειται εις τον αιώνα τον άπαντα...

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ SPYROS T. 17/01/2011 15:23:14

   Να αποφασίσουμε να είναι τρομοκράτες ή κοινοί εγκληματίες κι απατεώνες!
   Αν είναι το πρώτο έχει καλώς, αν είναι το δευτερότριτο τι δουλειά έχει η αντιτρομοκρατική και προς τι το όλο θέμα;

   • SPYROS T. avatar
    SPYROS T. @ σιδεράκιας 17/01/2011 15:26:13

    Σιδεράκια,

    τρομοκράτης πάει μαζί με το εγκληματίας και απατεώνας.

    Άλλωστε με εγκληματικές πράξεις (ληστείες κτλ.) και απάτες χρηματοδοτούν την αρρώστειά τους (τρομοκρατία)...

    • σιδεράκιας avatar
     σιδεράκιας @ SPYROS T. 17/01/2011 15:29:17

     καλά τώρα, το ίδιο κάνει και το ελληνικό κράτος κι οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα......

     • SPYROS T. avatar
      SPYROS T. @ σιδεράκιας 17/01/2011 16:12:22

      Οι όποιες προσπάθειες συσχετισμών ή συμψηφισμών και οι συγκρίσεις ανόμοιων πραγμάτων δεν ευσταθούν...

      Άνθρωποι που βάζουν βόμβες αδιακρίτως, πυροβολούν στο ψαχνό 15 παιδάκια έξω από αστυνομικά τμήματα, πυροβολούν αδιακρίτως μέρα-μεσημέρι στην Πανεπιστημίου μετά από ληστεία, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ από την κοινωνία (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο).

      ΤΕΛΟΣ

 11. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 17/01/2011 15:11:24

  Το παράξενο δεν είναι ότι καταγράφονται τα ονόματα όσων παρακολουθούν την δίκη αλλά ότι οι κατηγορούμενοι μπορούν να 'αποχωρούν' από το δικαστήριο!!!. Σχολια σε αυτο το θεμα....

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ Αγροφύλακας 17/01/2011 15:21:15

   Αυτό δεν έχει ενδιαφέρον! δε μπορεί να γίνει υγιής καυγάς, με αλληλοκατηγορίες, λεκτικούς προπηλακισμούς, εξυπνάδες, μπουγελώματα!

   Είναι όμως η απορία που μου γεννήθηκε κι εμένα!
   Μπορώ κι εγώ δηλαδή όταν η τράπεζα μου ζαλίζει τον έρωτα να πω δε συζητάω και δε σε αναγνωρίζω και μίλα με όποιον θες;!


   Αν και για την καταγραφή των ονομάτων δε γνωρίζω αν είναι συνήθης πρακτική, δεν νομίζω ότι έχει και μεγάλη σημασία, τζερτζελές να γίνεται και να αποσπά την προσοχή από τα σημαντικά.
   Εξάλλου η δίκη γίνεται στις φυλακές, δεν έχουν κάμερες εκεί που καταγράφει τους πάντες;.

  • SPYROS T. avatar
   SPYROS T. @ Αγροφύλακας 17/01/2011 15:24:52

   Αγροφύλακα,

   εμ αυτό πού το πάς...;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

   Όποτε θέλει αποχωρεί ο κατηγορούμενος!!!!!!!!!

   Διδάσκουμε "Δημοκρατία" ρε παιδάκι μου.....

   • Agrofylakas avatar
    Agrofylakas @ SPYROS T. 17/01/2011 17:17:15

    Σπύρο'μ, μαζί σου,
    Είμαι πολύ θυμωμένος! Και εγώ ισονομία, ισότητα και δικαιοσύνη θέλω. Έχουμε μείνει πολύ πίσω!
    Πρώτον: Δίκαιη ποσόστωση αντιπροσώπευσης στο δικαστήριο,
    33.3% Άνδρες, 33.3% Γυναίκες, 33.3% οι άλλοι!
    50% Φασιστές, 50% Αριστεροπασοκοι
    50% Ελεύθεροι πολίτες, 50% Φυλακισμένοι
    50% Πλούσιοι, 50% Άστεγοι
    80% Νόμιμοι κάτοικοι, 20% Παράνομοι μετανάστες
    60% Ντόπιοι Έλληνες, 40% Έλληνες του Εξωτερικού
    Και κάτι άλλο, έχετε ακούσει για την υπεροχή αρχή της αντιστροφής των ρολών, δηλ.
    Μια ημέρα να δικάζουν οι δικαστές, και μια οι κατηγορούμενοι.
    Αυτά σαν πρώτα βήματα στην πορεία μας προς την γη επαγγελίας!
    Αχ αυτοί οι τριακόσιοι στη βουλή φταίνε για όλα! Δεν κάνουν μια βόλτα στην κοινωνία να μορφωθούν!
    Εδώ γελάμε!

  • A.M. avatar
   A.M. @ Αγροφύλακας 17/01/2011 15:57:11

   Ο κατηγορούμενος αν θέλει απαντάει, αν θέλει λέει αλήθεια, αν θέλει λέει ψέμματα, αν θέλει δέχεται εγκυρότητα του δικαστηρίου, αν θέλει υπερασπίζεται τον εαυτό του εάν δεν θέλει δεν τον υπερασπίζεται ... κατηγορούμενος είναι ότι νομίζει για τον εαυτό του σωστό αυτό κάνει.

   Το δικαστήριο εξετάζει την υπόθεση και αποφασίζει άσχετα με τις ενέργειες του κατηγορουμένου (που κάποιες απ αυτές μπορεί να επισύρουν επιπλέον ποινές όπως η προσβολή προς το δικαστήριο κλπ)

 12. A.M. avatar
  A.M. 17/01/2011 15:49:51

  Υπάρχει νόμος που να ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τον ακροατή μιας δικαστικής διαδικασίας να δίνει τα προσωπικά του στοιχεία για να μπορέσει να παρακολουθήσει μία δίκη;

  ΝΑΊ ή ΌΧΙ;

  Υπάρχει νόμος που να δίνει το ΔΙΚΑΊΩΜΑ σε μια δικαστή να ΥΠΟΧΡΕΏΣΕΙ τους ακροατές μιάς δικαστικής διαδικασίας να δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία για να παρακολουθήσεις μια δίκη;

  ΝΑΊ ή ΌΧΙ;

  ΑΝ υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει τον οποιονδήποτε πολίτη να δίνει τα στοιχεία του για να παρακολουθήσει μία δίκη τότε καλώς διέταξε η πρόεδρος, αν όχι τότε η πρόεδρος ΠΑΡΑΝΟΜΕΊ και η δίκη είναι ΆΚΥΡΗ διότι διεξάγεται με παράνομες διαδικασίες.

  ΑΝ υπάρχει νόμος που να δίνει το δικαίωμα στην πρόεδρο να διατάζει καταγραφή στοιχείων όσων θα παρακολουθήσουν την δίκη τότε καλώς κάνει και διατάζει καταγραφή, αν όμως δεν υπάρχει τέτοιος νόμος τότε η πρόεδρος ΠΑΡΑΝΟΜΕΊ και η δίκη είναι ΆΚΥΡΗ επειδή διεξάγεται με παράνομες διαδικασίες.

  Όλα τα άλλα είναι .. άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

  Αν και δεν είμαι νομικός γνωρίζω πως οι δίκες - ΌΛΕΣ οι δίκες! - πρέπει να γίνονται με ανοικτές τις πόρτες - δίκη κεκλεισμένων των θυρών δεν είναι δίκη - και πως ο κάθε πολίτης δικαιούται να παρευρίσκεται στην αίθουσα του δικαστηρίου.
  Εξ άλλου το δικαστήριο δικάζει εν ονόματι του λαού και ο λαός πρέπει να γνωρίζει πως δικάζει το δικαστήριο που δικάζει στο όνομά του.

  Τώρα τα σχετικά με θέματα ασφαλείας που αναφέρθηκαν παραπάνω νομίζω πως καλύπτοται άνετα και ΧΩΡΊΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ στοιχείων των ακροατών της δίκης με αυστηρότατους ελέγχους απ τα αστυνομικά όργανα πριν την είσοδο στην αίθουσα κάτι που σαφώς έχουν δικαίωμα να κάνουν οι αστυνομικοί.

  Η καταγραφή είναι .. ύποπτη ενέργεια εκ μέρους του δικαστηρίου.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ A.M. 17/01/2011 19:07:23

   Να το θέσω αλλιώς φίλε μου. Υπάρχει νόμος που να απαγορεύει στη δικαστή να ζητήσει την καταγραφή?

   • A.M. avatar
    A.M. @ TopGunZ 17/01/2011 19:42:18

    @TopGunZ
    Νόμος που να απαγορεύει στην πρόεδρο να διατάξει την καταγραφή;
    Δεν γνωρίζω.
    Αυτό που ΛΟΓΙΚΆ θα έπρεπε να υπάρχει - αν υπάρχει - θα ήταν ένας νόμος που να ΠΡΟΒΛΈΠΕΙ την καταγραφή των ακροατών μίας δίκης για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.
    Και αντιστρέφω το ερώτημα:
    Υπάρχει νόμος που να δίνει το δικαίωμα στην πρόεδρο να διατάξει την καταγραφή των ακροατών της δίκης;

    ΝΑΊ ή ΌΧΙ;

    Γιατί το σύνηθες είναι οι δίκες να γίνονται με ανοιχτές πόρτες και ο καθένας χωρίς καμμία διαδικασία καταγραφής να μπορεί να παρακολουθήσει την δίκη και στην χειρότερη περίπτωση ΆΝ οι αρχές κρίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας να ελέγχουν αυστηρά όσους μπαίνουν στην αίθουσα.

    Υπάρχει λοιπόν ΝΌΜΟΣ που να επιτρέπει σε μια πρόεδρο να διατάξει καταγραφή στοιχείων των ακροατών της δίκης;

    Αν και όπως ξανάγραψα δεν είμαι νομικός δεν γνωρίζω να υπάρχει τέτοιος νόμος που να επιτρέπει σε πρόεδρο δικαστηρίου να διατάζει καταγραφές στοιχείων των ακροατών μιας δίκης.
    Αν βέβαια υπάρχει ας μου γράψει κάποιος εδώ ποιός νόμος δίνει στην πρόεδρο αυτήν την δυνατότητα να διατάζει καταγραφές ακροατών μιάς δίκης.

 13. karenin avatar
  karenin 17/01/2011 16:04:53

  Τι στο διάολο, κανείς δεν βλέπει ότι είναι παιδιά , κανείς δεν προσέχει πως είναι μεγάλος ο αριθμός και κάθε μέρα μεγαλώνει. Αντι να τα λοιδωρούμε για τις πράξεις και τις ιδέες του, ας κάνουμε πρωτα εμείς οι νυκοκυραίοι την αυτοκριτική μας, που με την ανοχή μας επιτρέψαμε να δημιουργηθούν συνθήκες τέτοιες που να εκτρέφουν ανάλογα κοινωνικά φαινόμανα.
  Είναι τεραστια η ευθύνη μας, για τα σημερινά αδιέξοδα των νέων. Και αν κάποιοι απο αυτούς διέβηκαν τον ρουβίκωνα και πέρασαν στα σκοτεινά μονοπάτια της ένοπλης πάλης, θα πληρώσουν ακριβά με τα καλύτερα χρόνια της ζωής του. Θα έπρεπε εκεί στην να είμασταν πολλοί, και επώνυμα. Να απολογηθούμε και εμείς. Μα πριν από όλα η Πολιτεία, κατηγορούμενη ως ηθικός αυτουργός

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ karenin 17/01/2011 17:22:38

   Όχι φίλε μου, πρώτα θα συμπονέσω τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων που αγωνίζονται και δεν πεφτουν στα ναρκωτικά, δεν οδηγούνται στην εγκληματικότητα και δεν προσπαθούν να καταλύσουν τον κοινωνικό ιστό όταν η ζωή τους φέρνει μπροστά σε πραγματικά αδιέξοδα και μετά θα λυπηθώ το κάθε κενοκέφαλο αποιδεολογικοποιημένο αμνοερίφιο.

   • Greek Ninja avatar
    Greek Ninja @ TopGunZ 05/09/2011 17:40:42

    Επίσης φίλε μου, οι περισσότεροι από αυτούς τους νέους που ευαγγελίζεσαι ξημεροβραδιάζονται στις καφετέριες και τριγυρνάνε με Boss, Armani και Prada, ενώ δεν έχουν βγάλει φράγκο στη ζωή τους. Προτιμούν να μην εργάζονται, παρά να ιδρώσουν για κάτι που δεν είναι ταυτόσημο με "το επίπεδο των σπουδών τους". Αραγμένοι στ' αυγά τους λοιπόν, μην ενοχλόντας κανέναν (απλά επιβαρύνοντας για χρόνια και χρόνια τους γονείς τους - αλήθεια, πού αλλού συμβαίνει αυτό;), είναι τα "καλά παιδιά", οι άξιοι συνεχιστές της γενιάς των γονέων τους, οι τέλειοι "ακούσιοι" υποστηρικτές του συστήματος. Τα αμνοερίφια που έλεγες. Από την άλλη, αρκετοί νέοι με ανησυχίες και διάθεση για προσφορά βαπτίζονται - κατά το δοκούν - τρομοκράτες. Καταδικάζω κάθε μορφή βίας (τα περί αριστεράς και δεξιάς βίας είναι το λιγότερο αστεία), όπως επίσης και την καταγραφή προσωπικών δεδομένων για ψίλου πήδημα. Το να μην παραχωρείς τα προσωπικά σου στοιχεία είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ κάθε Έλληνα πολίτη. Και όχι! Όποιος δεν δίνει περιχαρής, όποτε και όπου του ζητηθεί, τα στοιχεία του, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ.

 14. Πίπης avatar
  Πίπης 17/01/2011 16:21:26

  Δίνουμε τα στοιχεία μας και αφήνουμε ταυτότητα στην είσοδο σε κτήρια με γραφεία και δεν θα τα δώσουμε όταν πάμε σε δίκη αυτού του τύπου; Μην τρελαθούμε...

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ Πίπης 18/01/2011 10:02:40

   Σύμφωνα με τους γόνους εύπορους οικογενειών των β.π., έτσι πρέπει να συμβαίνει. Τι φοβούνται και δεν δίνουν τα ονόματα τους?

   • Θησειώτης avatar
    Θησειώτης @ Θησειώτης 18/01/2011 10:03:13

    Σύμφωνα με τους γόνους εύπορων οικογενειών των β.π., έτσι πρέπει να συμβαίνει.
    Τι φοβούνται και δεν δίνουν τα ονόματα τους?

 15. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 17/01/2011 16:48:52

  Όλα αυτά είναι για τα δικαστήρια και τους δικηγόρους να τα κρίνουν. Εδώ όμως δεν είναι δικαστήριο και μπορούμε να λέμε την γνώμη μας και να κρίνουμε και αυτούς που κάνουν τους νόμους, όχι μόνο αυτούς που εφαρμόζουν. Και πολύ περισσότερο να κρίνουμε αυτούς (δηλ. όλους μας) που εκλέγουν αυτούς που κάνουν, και αυτούς που εφαρμόζουν τους νόμους. Τους μόνους που δεν μπορούμε να κρίνουμε είναι οι κατηγορούμενοι!......Δοξάστε μας!.......(προσέξτε: Δεν είπα να τους καταδικάσουμε, να τους κρίνουμε είπα).

 16. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 17/01/2011 16:55:08

  @karenin
  Θολωμένα μυαλά! Και υπεραναπτυγμενα συμπλέγματα ενοχής!
  Και οι κοινοί εγκληματίες δεν είναι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα τους! Υπεύθυνοι είναι οι γονείς τους που τους έδωσαν προβληματικά γονίδια και το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν που τους ανέδειξαν σε εγκληματίες! Ανοίχτε τις πύλες όλων των φυλακών να βγούνε όλοι οι καταπιεσμένοι έξω!....

 17. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 17/01/2011 17:00:48

  @Α.Μ.
  o....κατηγορούμενος ...ότι νομίζει για τον εαυτό του σωστό αυτό κάνει.....
  Το κοινωνικό σύνολο δεν δικαιούται να κάνει οτι νομίζει για τον εαυτό του σωστό?

  • A.M. avatar
   A.M. @ Agrofylakas 17/01/2011 18:02:22

   @Agrofylakas
   Το κοινωνικό σύνολο έχει ΉΔΗ κάνει για τον εαυτό του όλα όσα χρειάζονται.
   Ψήφισε ΝΌΜΟΥΣ, δημιούργησε δικαστήρια, οργάνωσε αστυνομία, και δικάζει και καταδικάζει και αθωώνει και στο τέλος έδωσε και στους κατηγορούμενους το δικαίωμα - το κοινωνικό σύνολο έδωσε στους κατηγορούμενους το δικαίωμα αυτό να κάνουν ή να μην κάνουν όλα όσα έγραψα παραπάνω - να προσπαθούν με κάθε τρόπο να υπερασπίσουν τον εαυτό τους.

   Το κοινωνικό σύνολο ΔΕΝ χρειάζεται να κάνει ΤΊΠΟΤΕ ΑΠΟΛΎΤΩΣ περισσότερο απ το να εφαμόσει τους νόμους ΑΚΡΙΒΏΣ ΈΤΣΙ όπως το ίδιο το κοινωνικό σύνολο - η κοινωνία δηλαδή - τους έχει θεσπίσει και πάντα με τις ΝΌΜΙΜΕΣ διαδικασίες που το κοινωνικό σύνολο έχει αποφασίσει.

   Δεν γίνεται δηλαδή να εφαρμόζονται οι νόμοι κατά περίπτωση εάν και όταν και όπως το θεωρεί σωστό η πρόεδρος κάποιου δικαστηρίου επειδή πολύ απλά η ίδια η κοινωνία ΔΕΝ έχει νομοθετήσει τις διαδικασίες να γίνονται εκ περιτροπής και κατά βούλησιν.

   Ας εφαρμόσουμε λοιπόν τους νόμους ΑΚΡΙΒΏΣ όπως το κοινωνικό σύνολο τους θέσπισε και ΠΆΝΤΑ και πρός ΌΛΟΥΣ χωρίς καμμία απολύτως διαφοροποίηση.

   Αυτό ονομάζεται δικαιοσύνη.

   • Agrofylakas avatar
    Agrofylakas @ A.M. 17/01/2011 18:27:47

    @A.M.
    Όλα αυτά είναι για τα δικαστήρια και τους δικηγόρους να τα κρίνουν. Εδώ όμως δεν είναι δικαστήριο και μπορούμε να λέμε την γνώμη μας και να κρίνουμε και αυτούς που κάνουν τους νόμους, όχι μόνο αυτούς που εφαρμόζουν. Και πολύ περισσότερο να κρίνουμε αυτούς (δηλ. όλους μας) που εκλέγουν αυτούς που κάνουν, και αυτούς που εφαρμόζουν τους νόμους. Τους μόνους που δεν μπορούμε να κρίνουμε είναι οι κατηγορούμενοι!……Δοξάστε μας!…….(προσέξτε: Δεν είπα να τους καταδικάσουμε, να τους κρίνουμε είπα).

    Επί του συγκεκριμένου θέματος που θέτεις, και με το οποίο κατά βάση συμφωνώ, έχει γίνει καμιά εφαρμογή του νομού και έχει βρεθεί η πρόεδρος αυτού του δικαστηρίου ενοχή μη εφαρμογής του νόμου? Γιατί έτσι βιαστικά και αυθαίρετα την καταδίκασες? Δεν είναι αυτό δυο μέτρα και δυο σταθμά? Δεν είναι και η δικαστής αθωα μέχρι να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ένοχος!

 18. TopGunZ avatar
  TopGunZ 17/01/2011 17:07:35

  Ναι.

 19. WY avatar
  WY 17/01/2011 20:22:55

  @ Κarenin + agrofylakas


  Μόλις χθές στόν τηλεοπτικό σταθμό σκάι,παρουσιάσθηκε επιστημονικό video,σχετικά μέ τούς δολοφόνους κι έν δυνάμει δολοφόνους, σέ συνάρτηση μέ τήν λευκή καί γκρί εγκεφαλική ουσία (λευκή=τό μέσον διά τού οποίου μεταδίδουν οί νευρώνες τά δισεκ.ερεθίσματα -όπως ό "αιθέρας'' δλδ,διά τούς φυσικούς τού 18ου/19ου αιώνα - καί γκρί=ή mb τού εγκεφάλου,πού δημιουργούνται/καταγράφονται όλα τά ερεθίσματα).
  Αγγλος(?) λοιπόν επιστήμονας,μετά από έρευνες/πειράματα πολλών ετών ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΕ/ΑΠΕΔΕΙΞΕ,ότι οί δολοφόνοι ή οί έν δυνάμει δολοφόνοι,έχουν κατά 11% λιγότερη εγκεφαλική γκρί ούσία (νευρώνες),από τόν φυσιολογικό άνθρωπο!!.
  Επομένως,κατά τόν Άγγλον(??) επιστήμονα, ή κοινωνία/πολιτεία/κράτος/εξουσία/περιβάλλον,δέν έχει ''ευθύνη '' διά τήν έμφάνιση εγκληματιών,εκτός φυσικά από τίς εξαιρετικές/ ακραίες καταστάσεις (πόλεμος,επαναστάσεις κ.λ.π.),όπου κατά τήν διάρκεια αυτών,υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες κι όλοι οί άντίπαλοι (συμμετέχοντες στρατιώτες,επαναστάτες/μαχητές κ.λ.π),είναι έν δυνάμει ''"δολοφόνοι(???)"".

  Όσον αφορά διά τίς ταυτότητες/προσωπικά στοιχεία, θά έλεγα ότι ""έάν δέν έχεις πράγματι κάτι νά φοβηθής,πρός τί ή άρνηση""?
  Καί διατί θά πρέπει νά απολογηθώ εγώ,διά τά ""παρεκλίνοντα δημιουργήματα"" τής φύσης καί τών δημιουργών τους (γονείς)?????

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ WY 17/01/2011 21:21:47

   Wy, ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις, άν και κομμάτι "φαιά" άν με εννοείς.

   Το πρόβλημα είναι οτι άν κάποιος έχει κατα 11% λιγώτερη λευκή ουσία, θα έχει και κατα το ίδιο ποσοστό παραπανίσια φαιά - πράγμα που εμένα προσωπικά θα μου άρεσε για πάρτη μου, κι άς είμαι και δολοφόνος.

   Ή μήπως είμαι...

   • WY avatar
    WY @ τσώφλι πασατέμπου 18/01/2011 09:49:09

    a). Μέ αφορμή τό κεντρικό θέμα καί σχόλια παρόντων,μετέφερα όσα αναφέρθησαν σέ σχετικό video στό σκάι,χωρίς νά έχω τήν επιστημονικήν ικανότητα/γνώση νά τά αμφισβητήσω.

    b). Δέν είμαι ειδικός διά τό ''ζύγισμα/ποσοστά'' τής φαιάς(γκρί) ή λευκής ουσίας τού εγκεφάλου σου κι ώς έκ τούτου θά σέ συμβούλευα νά επισκεφθής τόν έν λόγω επιστήμονα,διά τίς επιστημονικές διαπιστώσεις σχετικά,εκτός κι εάν ήδη,συμμετέχοντας σέ '''παρεκλίνουσα''' κοινωνική πράξη,έχεις τίς διαβεβαιώσεις τού φυσικού δημιουργού σου περί ""άσύμμετρης εγκεφαλικής ποσόστοσης""!!!!
    Αλλά κρίνοντας από τό λογοπαίγνιό σου (φαιά) θά έλεγα,ότι μάλλον χρειάζεσαι............ ζύγισμα!!!!

 20. αγωγιάτης avatar
  αγωγιάτης 17/01/2011 20:37:00

  πάντως βλέπω ότι το τεκμήριο της αθωότητας έχει πάει περίπατο για τους περισσότερους εδώ μέσα.
  ίσως να νομίζουν ότι αναφερόμαστε σε καμια δίκτη για τίποτα βατοπέδια, χρηματιστήρια, κ.λπ. , και γι αυτό η πρεμούρα

  • Τζώννη Μπη Γκουντ avatar
   Τζώννη Μπη Γκουντ @ αγωγιάτης 17/01/2011 21:11:29

   πάντως βλέπω ότι η λογική έχει πάει περίπατο για κάποιους εδώ μέσα

   Εννοώ το άλμα «καταγράφονται οι παριστάμενοι στη δίκη» σημαίνει «κλειστή δίκη» ή σημαίνει «αντιδημοκρατικότητα». Επισκεφθείτε ξανά τις λέξεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.