#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/09/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτο ραντεβού με τρόικα: Η... κακή μέρα από το πρωί φαίνεταιΈχει χαρακτηριστεί ως η σκληρότερη διαπραγμάτευση από την έναρξη του μνημονίου, αλλά τα έχουμε ξανακούσει αυτά.

Έχει λεχθεί πως θα είναι η «μητέρα όλων των μαχών» με την τρόικα καθώς συμπίπτει με τις γερμανικές εκλογές και την αλλαγή πολιτικής της Μέρκελ που όλοι περιμένουμε. H παντοδυναμία της Μέρκελ μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως αλλά δεν είναι της παρούσης.

Όπως και να είναι τα πράγματα, η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε χθες στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των Γ. Στουρνάρα, Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) θα έχει πολλά επεισόδια και αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με άλλες.

Αν όπως λένε, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τότε οι επόμενες εβδομάδες δεν θα είναι καλές, καθώς οι τροικανοί μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Η πρώτη ημέρα κύλησε με τα τυπικά, δεν άνοιξαν όλοι οι φάκελοι κι απλά έγινε μια πρώτη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών, φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε κρίσιμα θέματα. Κι αν ουσιαστικά δεν υπάρχει η απειλή ότι δε θα μας δώσουν την επόμενη δόση, αφού αυτή είναι μόλις 1 δις, το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο διότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κρίνει εν πολλοίς το πώς θα κινηθούν οι ξένοι μετά το τέλος της βοήθειας, τον ερχόμενο Απρίλιο.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι τροικανοί συμφώνησαν με την ελληνική πλευρά στο ότι η ύφεση θα είναι χαμηλότερη φέτος, κάτω από 4% και πιθανότατα 3,8% και στο ότι θα υπάρξει –έστω και μικρό- πρωτογενές πλεόνασμα.

«Είμαστε κοντά στο μακροοικονομικό σενάριο, είμαστε κοντά σε κοινή εκτίμηση για μικρό, ρεαλιστικό, βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα». Αυτό ειπώθηκε χθες από αρμόδιες πηγές. Στη περίπτωση που οι δύο πλευρές συμφωνήσουν στην εγγραφή πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 στον υπό κατάρτιση Προϋπολογισμό του 2014, θα γίνει το πρώτο σημαντικό βήμα που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα οδηγήσει στη περαιτέρω μείωση του χρέους.

Στην πρώτη συνάντηση, πάντως, έπεσε στο τραπέζι το κρίσιμο θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων για τον οποίο οι τροικανοί εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους ως προς το προτεινόμενο σχέδιο και ζητούν να βρεθεί άλλη πηγή εσόδων που θα καλύψει τη «χασούρα» που αυτοί υπολογίζουν. Σκεφτείτε μόνο τη διαφορά που έχει η κυβέρνηση με την τρόικα για να καταλάβετε που πάει το θέμα. Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, είμαστε κοντά στο να πείσουμε για τη δυνατότητα είσπραξης του 80- 82% των φόρων που θα βεβαιωθούν, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι για να μπουν στα ταμεία τα 2,9 δις ευρώ, πρέπει να βεβαιωθούν περίπου 3,5 δις ευρώ και όχι 4,2 δις ευρώ όπως ζητά η Τρόικα. Παίζουν με τα δις δηλαδή.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν πολύ κρίσιμες και πιο «έντονες» συναντήσεις με τους τροικανούς ενώ εκτιμάται ότι στο τέλος της εβδομάδας θα τους δεχθεί και ο πρωθυπουργός.

Πάντως, τα καυτά μέτωπα είναι πολλά και τα παζάρια που θα γίνουν θα είναι εξαιρετικά σκληρά με μια διαφορά. Η Ελλάδα έχει κάνει τώρα πολύ σημαντικά βήματα στην οικονομία. Παρουσιάζει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα κι έχει πετύχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε ποτέ χώρα σε καιρό ειρήνης, όπως πρόσφατα είπε ο υπουργός Οικονομικών. Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών συρρικνώθηκε δραστικά τα τελευταία χρόνια: «Το 2008 το έλλειμμα αυτό ήταν 14% του ΑΕΠ, δηλαδή γύρω στα 28 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα είναι περίπου μηδενικό» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Κι αυτό το πέτυχε με τις απίστευτες θυσίες του ελληνικού λαού. Η τρόικα δεν μπορεί να μη λάβει υπόψη της τον αγώνα που έχει γίνει.

Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η διαθεσιμότητα, προαπαιτούμενο από τα πιο σοβαρά.

Υπάρχει κι ένα άλλο πλεονέκτημα για την ελληνική πλευρά, το οποίο δυστυχώς είναι βαμμένο με αίμα. Πρόκειται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το κλίμα πολιτικής και κοινωνικής πόλωσης που ακολουθεί και που δύσκολα θα αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ολο αυτό το κλίμα δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα όριά της, κάτι που ήδη έχουν αρχίσει να το αντιλαμβάνονται και οι ξένοι. Δημοσιεύματα μεγάλων εφημερίδων, ευρωπαϊκών και αμερικανικών έκαναν λόγο για μια ευκαιρία της Ελλάδας να ζητήσει λιγότερη πίεση από την τρόικα, επικαλούμενη ακριβώς το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τη δολοφονία. Πλέον το σύνθημα είναι διπλό για τους περισσότερους Ελληνες και για την κυβέρνηση. Θα πρέπει να πουν στην τρόικα πως η ασφυκτική πίεση για νέα μέτρα, για νέες θυσίες και για ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων είτε στη στήριξη της εγκληματικής δράση των Χρυσαυγιτών είτε στην αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που άλλα λέει έξω κι άλλα στην Ελλάδα.

Πέντε "καυτοί φάκελοι"

Κάτω από αυτό το βαρύ πολιτικό κλίμα ξεκινά η διαπραγμάτευση με τους εξής «καυτούς» φακέλους:

1. Η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού και η αποφυγή μέτρων ύψους τουλάχιστον 4 δις ευρώ, όπως λέει η τρόικα, ή 2.5 δις που λέει η κυβέρνηση για την περίοδο 2015-2016. Επίσης, η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που υπολογίζεται κοντά στα 10 δις ευρώ. Τα θέματα αυτά δεν συζητήθηκαν χθες και μετατίθενται για μέσα στον Οκτώβριο.

2. Η τύχη της αμυντικής βιομηχανίας. Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει σθεναρά την άποψη ότι πρέπει να συνεχίσει η λειτουργία των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, με ταυτόχρονη εξυγίανσή τους και ανάληψη σειράς έργων που θα τις οδηγήσουν ξανά σε κερδοφορία. Η απόφαση της Κομισιόν να διεκδικήσει την επιστροφή κονδυλίων που δόθηκαν στις εταιρείες, προοιωνίζεται πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις για να βρεθεί η λύση. Το θέμα δεν τέθηκε χθες αλλά μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει διερυμένη συνάντηση με συμμετοχή και άλλων υπουργών.

3. Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων. Ένα πρώτο σχέδιο που παρουσιάστηκε για τα αγροτεμάχια ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ο πάντα… φιλολαϊκός Βενιζέλος έσπευσε να πει ότι θα γίνουν αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση αφού η «χρυσή τομή» είναι δύσκολο να βρεθεί και μην απορήσετε αν μας ζητήσει η τρόικα διατήρηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και για το 2014.

4.  Το νέο Μεσοπρόθεσμο. Δηλαδή πώς θα πορευτεί η Ελλάδα μετά το τέλος της βοήθειας. Θα χρειαστούν κι άλλα μέτρα ως προαπαιτούμενο για ένα πιθανό νέο χρηματοδοτικό πακέτο; Η κυβέρνηση λέει όχι και υποστηρίζει ότι το κενό θα καλυφθεί με άλλους τρόπους και πως το Μεσοπρόθεσμο δεν πρέπει να περιλαμβάνει νέα μέτρα. Κι εδώ φυσικά θα πρέπει να συζητηθεί ο τρόπος που θα βοηθηθεί η Ελλάδα ώστε να βγει από την κρίση. Αποφάσεις δε θα ληφθούν, αυτές πάνε για μετά τον Απρίλιο, όμως, θα φανούν οι διαθέσεις των δανειστών. Αλλωστε, κουμάντο πάνω σ’ αυτό κάνουν οι Γερμανοί. Η κυριαρχία Μέρκελ και μια πιθανή διατήρηση της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης στη Γερμανία δε θα φέρει μεγάλες αλλαγές στην οικονομική της πολιτική. Ενας μεγάλος συνασπισμός ίσως δώσει διαφορετική κατεύθυνση και στη Μέρκελ. Και διαφορετική κατεύθυνση σημαίνει «κούρεμα» με έμμεσο τρόπο, δηλαδή μείωση επιτοκίων δανείων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών αλλά χωρίς άλλα μέτρα.

5.  Κρίσιμο είναι και το ζήτημα το ασφαλιστικού συστήματος. Τα Ταμεία καταρρέουν, με ευθύνη και της τρόικας που απαίτησε κούρεμα των αποθεματικών τους. Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις; Πώς θα λειτουργεί αξιοπρεπώς ο ΕΟΠΥΥ; Θα γίνουν νέες περικοπές και παρεμβάσεις; Αντέχει η κυβέρνηση και η Ελλάδα να αποφασιστεί μείωση συντάξεων και αύξηση εισφορών; Ούτε λόγος.

Θα έχουμε να πούμε πολλά το επόμενο διάστημα καθώς οι δύο εβδομάδες της διαπραγμάτευσης και οι 6 μήνες που ακολουθούν κρίνουν το μέλλον της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/09/2013 09:38:28

  O Φόρος Ακινήτων, αν εφαρμοστούν όσα γράφονται αυτές τις μέρες, θα πάρει την Κυβέρνηση στον πάτο και δεν θα τη σώσει κανείς "αντιφασιστικός αγώνας" και κανένας Ξένιος Ζευς και Νόμος και Τάξη...Θα εμφανιστεί ο Τσίπρας ως προστάτης της ακίνητης περιουσίας του μικρομεσαίου Έλληνα, θα πει ότι "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα σας πάρουν τα σπίτια" (κατά το γνωστό: "οι κομμουνιστές...") και θα σαρώσει...
  Πώς θα πληρώσει κανείς τον φόρο για κληρονομικά οικόπεδα ή αγροτεμάχια, που δεν πουλιουνται καν; Ούτε μοναστήρι δεν θα τα πάρει, και να τα χαρίσεις...

  • Λαχμαν avatar
   Λαχμαν @ ΒΙΣ 23/09/2013 17:44:16

   Μην ανησυχείς καθόλου. Θα βρεθούν να τα πάρουν. Έχει ξανασυμβεί πολλές φορές σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι ξεκινά πάντα η φεουδαρχία. Εξαθλιώνεις τον κόσμο και τον αναγκάζεις να ξεπουλήσει και το τελευταίο κομμάτι γης επί πινακίου φακής. Δεν είναι τίποτε τυχαίο. Περίμενε καμιά 20αριά χρόνια να δεις πως θά'μαστε κολίγοι και οι κολλητοί και οι κουμπάροι της εξουσίας θά'ναι τσιφλικάδες. Κι αυτοαποκαλλούνται και πατριώτες.

 2. Φλάβιος avatar
  Φλάβιος 23/09/2013 10:21:26

  Για αύξηση εισφορών πάντως ούτε λόγος.
  Οι Έλληνες ήδη καταβάλουν τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές στον κόσμο για χαμηλής ποιότητας παροχές.
  Μάλιστα έφτασε η ώρα να μιλήσουμε για ένα θέμα ταμπού και συγκεκριμένα για την κατάργηση της υποχρεωτικής αυτασφάλισης που τσακίζει τους αυτοαπασχολούμενους.

 3. George avatar
  George 23/09/2013 10:36:48

  1. Δεν γίνεται να λέμε ταυτόχρονα ότι η κοινωνία δεν μπορεί να πληρώσει άλλους φόρους και ότι θα εισπράξουμε σχεδόν στο ακέραιο τον νέο ΦΑΠ. Η λύση είναι στην μείωση δαπανών. Λιγότερο κράτος δηλαδή.
  2. Γιατί είναι τόσο σημαντική μια «αμυντική» βιομηχανία που το μόνο που παράγει είναι ελλείμματα? Θα φοβίσει τους Τούρκους το χρέος δισ και τα ετήσια ελλείμματα εκατοντάδων εκ? Αυτό θα ίσχυε μονάχα αν σκόπευαν σε μια νέα Τουρκοκρατία οπότε θα τα κληρονομούσαν- υπό αυτή την έννοια οι αμυντικές βιομηχανίες της Ελλάδας είναι το πυρηνικό της οπλοστάσιο :-) - αλλά μάλλον δεν είναι αυτός ο σκοπός τους.
  3. Ο φιλολαϊκός Βενιζέλος με το χαράτσι στα ακίνητα πήγε το Πασοκ από 44% στο 11%. Το θέμα είναι να μην ακολουθήσουν κι άλλοι τον δρόμο που χάραξε..
  4. Οι διαθέσεις των δανειστών φάνηκαν: Τρίτο πακέτο έναντι δομικών αλλαγών, αυτό που δεν έχει φανεί είναι η δικιά μας αντίδραση μια και η προσφορά είναι take it or leave it (and leave)
  5. Το κούρεμα των αστείων αποθεματικών προκάλεσε την αδυναμία πληρωμής? Όλα τα άλλα και σημαντικά ήταν εντάξει?

  • Λαχμαν avatar
   Λαχμαν @ George 23/09/2013 17:45:36

   Δηλαδή δεν είναι λύση το να πάρουν τα λεφτά από αυτούς που τά'χουν ε; Τα δισεκκατομύρια που κυκλοφορούν κι έχουν κάνει βόλτες στο εξωτερικό καλά κάνουν και τα κρατούν. Κι ας τά'χουν κλέψει...

 4. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 23/09/2013 10:40:53

  Η Τρόικα αγαπητοί μου δεν δύναται να ζητάει αύξηση εισφορών, γιατί αυτό αντίκειται στις αρχές της φιλελεύθερης ιδεολογίας που πρεσβεύει de facto ως διεθνής οργανισμός.

  Η Τρόικα ζητάει σαφέστατα περικοπή συντάξεων και ορθώς τη ζητάει.
  Αντιθέτως, η νεά αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εν καιρώ άγριας οικονομικής κρίσης συνιστα έμμεση επιχορήγηση των συνταξιούχων από τους επιχειρηματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιστήμονες και οδηγεί στη μεταφορά ζεστού επενδυτικού χρήματος της Ελληνικής αγοράς στην αγορά εισαγόμενων φαρμάκων και στις αποκλειστικές αλλοδαπές νοσοκόμες.

  Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ισοδυναμεί εν ολίγοις με πράξη ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

  Για μια ακόμη φορά όλοι οι λογικοί άνθρωποι θα πρέπει να συμφωνήσουμε πως δεν δύναται να εξαθλιώνονται τα ανήλικα τέκνα μας σε σχολικές αίθουσες 30 ατόμων, να μειώνουμε τα πανεπιστημιακά συγγράμματα στους φοιτητές, να μειώνουμε τους μισθούς των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας , να ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕ τον επιχειρηματία και τον αυτοαπασχολούμενο και ΕΠΙ ΤΡΙΕΤΙΑΣ η κόκκινη γραμμή να είναι πάντα οι συντάξεις!

  Η αδικία έχει και τα όριά της!
  Περιμένουμε απο την τελευταία σοβαρή κυβέρνηση του τόπου ,που διασώζει προς το παρόν τη χώρα από τους μαχαιροβγάλτες Χρυσαυγίτες και τους λαϊκιστές Τσιπροκαμμένους, να σκεφτεί το ΜΕΛΛΟΝ της χώρας και αυτούς που φταίνε λιγότερο για τη σημερινή κρίση, δηλαδή τις σημερινές παραγωγικές ηλικίες.

  ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 2 ΓΕΝΙΕΣ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΧΡΕΗ!!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Πίθηκας 23/09/2013 14:33:31

   Καταλαβαίνεις ότι αυτό που ζητάς, δηλ. περικοπή συντάξεων, είναι αδύνατο: Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι άνω των 60 και του ΠΑΣΟΚ άνω των 70...

   • Πίθηκας avatar
    Πίθηκας @ ΒΙΣ 23/09/2013 15:49:49

    ΒΙΣ, είσαι από τους σχολιαστές που εκτιμώ , αλλά εδω δεν χωρεί πια η θεωρία των ψήφων-κουκιών.

    Γιατί να χαρίσουμε τα πιο δυναμικά στοιχεία της κοινωνίας, δηλαδή τη νεολαία και τους εργαζομένους στα κόμματα του λαϊκισμού;

    Θα είναι πολύ δύσκολο να τους επαναφέρουμε στη λογική μόλις εθιστούν στο μεθυστικό λόγο της αριστερής ρητορείας και της ναζιστικής παραζάλης και αυτό θα το πληρώσουμε οικτρά στο διάβα του 21ου αιώνα καθώς αυτές θα είναι οι γενιές που θα διοικούν τον τόπο σε 20 με 30 χρόνια.

    Έπειτα οι πιο πολλοί συνταξιούχοι ακόμη κι αν δεν ψηφίσουν τους λαϊκιστές, θα είναι δύσκολο να πεισθούν να στηρίξουν την υπεύθυνη δεξιά, επειδή απλά διατήρησε τις συντάξεις στα ίδια επίπεδα.
    Εν ολίγοις οι περισσότεροι από δαύτους απλά θα απέχουν.

    Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ξεκινήσει έναν αγώνα στην καρδιά των αντιμνημονιακών και ειδικά στη νεολαία και στους ανέργους.

    Ο κόσμος δεν τρελάθηκε, απλά αισθάνεται εγκαταλελειμμένος και τώρα "νομίζει" ότι βρίσκει αποκούμπι στην ακροαριστερά και στους Ναζί.

    Έπειτα ,μεταξύ μας ,οι πιο πολλοί συνταξιούχοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή.
    Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στη δική μου γειτονιά και στη δική μου οικογένεια.

    Το μόνο επιχείρημα με το οποίο έπεισα τον παππού μου και τη γιαγιά μου να μην ψηφίσουν Χρυσή Αυγή ήταν εκτυπώνοντας το ποίημα του Μιχαλολιάκου στο θεό Πάνα και πείθοντά τους ότι οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής είναι παγανιστές και σατανιστές.

 5. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 23/09/2013 13:54:44

  Να γίνει προεραιτική η ασφάλιση υγείας και πλήρως ανταποδοτικό το συνταξιοδοτικό και μόνο για αυτούς που επιλέγουν να αγοράσουν ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Αν τα ταμεία δεν έχουν λεφτά, να κλείσουν και ας πεινάσουν και οι συνταξιούχοι τους - ό, τι πήρανε τόσα χρόνια πήρανε. Ας κινηθούν εάν θέλουν με αγωγές εναντίων των διοικήσεων των ταμείων τους για κακοδιαχείριση. Δεν θα εξολοθρεύσουμε τις δύο επόμενες γενιές με βαρύτατη φορολογία για να επιδοτούμε τις συνταξάρες των συνταξιούχουν που στο κάτω-κάτω αντιπροσωπεύουν τις γενιές που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. Και ναι, είναι συνταξάρα να παίρνεις έστω και 200 Ευρώ τον μήνα εάν δεν τα έχεις καταβάλει σε εισφορές και μάλιστα από τον ιδιωτικό τομέα. Το πως θα ζήσεις άμα σου κόψουν την σύνταξη επειδή φαλίρησε το ταμείο σου είναι δικό σου θέμα και δεν με απασχολεί.

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ1 avatar
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ1 @ Μανώλης Πετράκης 23/09/2013 14:06:18

   Εχεις δίκιο Μανώλη.
   Εγώ τους επιστρέφω ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στη σύνταξή μου και επίσης συναισθανόμενος το δράμα της πατρίδας τους χαρίζω και τους τόκους απο ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ που κερδήθηκε με ιδρώτα επι 40 χρόνια.
   Να μου επιστρέψουν μόνο ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ που με υποχρέωσαν παρά τη θέλησή μου να τους καταθέτω όλα αυτά τα χρόνια και δεν θέλω καμμία σύνταξη.
   Δυστυχώς δεν μπορούν γιατί εκτός απο την κρατική συμμετοχή στις συντάξεις έχουν κλέψει και τη δική μας συμμετοχή, που αν μας αφήνανε να ασφαλιστούμε μόνοι μας τώρα θα είμασταν πλούσιοι και δεν θα περιμέναμε να δούμε αν οι Γερμανοί θα μας αφήσουν καμμιά δεκάρα για την κηδεία μας, διότι τα φάρμακα τα έχουμε ήδη ξεγράψει...

   • Πίθηκας avatar
    Πίθηκας @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ1 23/09/2013 15:32:11

    Προφανώς όπως καταλαβαίνεις η περίπτωσή σου είναι η εξαίρεση του κανόνα και δεν θα αδικηθείς.

    Πάνω από όλα δικαιοσύνη και αναλογικότητα!

    Είναι πολύ δικαιότερο οι κατώτατες συντάξεις όσων δεν πλήρωσαν ποτε εισφορές να πέσουν στα 150 ευρώ, παρά να θιγούν άνθρωποι που ως εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μάτωσαν για να βγάλουν μια σύνταξη.

    Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα θιγείς καν τη στιγμή που υπάρχει περίσσιο λίπος στις συντάξεις των ανωτάτων δημοσίων υπαλλήλων ,για τις οποίες φυσικά δεν πλήρωσαν ούτε ευρώ.

   • Μανώλης Πετράκης avatar
    Μανώλης Πετράκης @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ1 23/09/2013 16:18:54

    Το κεφάλαιό σου δεν υπάρχει πια. Ψάξε βρες τι έγινε. Ας πρόσεχες ποιους ψήφιζες. Ούτε θα κάνουμε την χώρα Βόρεια Κορέα για να πάρεις εσύ πίσω το "κεφάλαιό σου". Άλλοι παίξανε, εσύ έχασες. Δεν θα σου καλύψουμε εμείς την δική σου χασούρα. Ξαναλέω ας πρόσεχες τι ψήφιζες τόσες δεκαετίες. (προφανώς δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, ρητορικό είναι το σχήμα). Πιστεύω ακράδαντα ότι το ασφαλιστικό πρέπει να λυθεί με την μέγιστη δυνατή αναλγησία προς την τάξη των σημερινών συνταξιούχων, ακόμα και με λογικές συλλογικής ευθύνης. Οι γενιές τους μας οδήγησαν σε αυτά τα χάλια, αυτοί έφεραν και διατήρησαν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αυτοί ανέχονταν στα χωριά τους και στον περίγυρό τους συντάξεις /επιδόματα / επιδοτήσεις μαϊμού (εθνικής αντίστασης, αναπηρίας, ΜΟΠ κ.ο.κ) αυτοί είναι οι σαραντάρηδες / πενηντάρηδες της εποχής 89-90, που δεν γούσταραν Μητσοτάκη και Μάνο / Ανδριανόπουλο, το μόνο που τους ενδιάφερε είναι να εισπράτουν τερατώδη εφάπαξ και συντάξεις και πρακτικά είναι η κοινωνική ομάδα που έχει μέχρι στιγμής πληγεί λιγότερο από κάθε άλλη από την κρίση, χωρίς να έχουν να προσφέρουν πια κάτι στην οικονομία, και εδώ που τα λέμε δεν έχουν και πολλές ανάγκες. Επιπλέον είναι και ιστορικά η τελευταία γενιά που πήραν από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης πολύ περισσότερα από όσα έδωσαν. Ξαναλέω, στατιστικά και σαν σύνολο μιλάμε τώρα, δεν εξετάζουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ειδ' άλλως όλες οι επόμενες γενιές από εδώ και στο εξής θα δουλεύουν και θα φορολογούνται σαν δούλοι για να ταίζουν τους σημερινούς συνταξιούχους και φυσικά θα εισπράξουν ψίχουλα όταν, και αν πότε, βγουν στην σύνταξη γιατί θα τα έχουν φάει όλα οι προηγούμενες γενιές. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια είναι ένας αντίστροφος Καιάδας. Και επιχειρήματα του τύπου "βοηθάνε με τις συντάξεις τους τα παιδιά τους" δεν με πείθουν για πολλούς λόγους (τι γίνεται π.χ. με όσους δεν έχουν γονείς ή δεν γουστάρουν να τους βλέπουν ή να τους παρακαλάνε ή τι γίνεται με τους άτεκνους συνταξιούχους ?)

    • αντιρεαλιστής avatar
     αντιρεαλιστής @ Μανώλης Πετράκης 23/09/2013 23:49:34

     Γιατί λοιπόν να μην εφαρμόσουμε πρόγραμμα εξόντωσης ή ευθανασίας;ευθανασία στα 65,πως σου φαίνεται;

  • Κούκος Διπλός avatar
   Κούκος Διπλός @ Μανώλης Πετράκης 23/09/2013 14:19:28

   Εγώ για σένα το λέω. Αυτά που παίρνεις, μην τα παίρνεις μεσημεριάτικα και οπωσδήποτε, ΟΧΙ σε τόσο μεγάλες ποσότητες! :-P

   • takis400 avatar
    takis400 @ Κούκος Διπλός 23/09/2013 14:44:30

    ΚΟΡΥΦΑΙΟ,δεν περιγραφω αλλο

   • George avatar
    George @ Κούκος Διπλός 23/09/2013 15:03:19

    Το να φορολογείς (άμεσα και έμμεσα) οικογενειάρχες των 600 ευρώ για να δίνεις 900 ευρώ σύνταξη σε κάποιον που ούτε καν έδωσε τις ανάλογες εισφορές όμως δεν είναι αστείο. Αν δε είναι και νέος πιο πολύ σε αυτοκτονικό ιδεασμό παραπέμπει.

   • Πίθηκας avatar
    Πίθηκας @ Κούκος Διπλός 23/09/2013 15:06:45

    Αν εσύ θέλεις να πληρώνεις σε κάθε συνταξιούχο τη σημερινή μέση σύνταξη των 921 ευρώ να τα βγάλεις από την τσέπη σου να τα πληρώσεις.

    Μιλάμε για κατάργηση του πελατειακού κράτους κι όμως η μεγαλύτερη πελατεία, αυτή των συνταξιούχων, για τα ατομικά της συντεχνιακά συμφέροντα οδηγεί τη χώρα με μαθηματικό τρόπο σε πλήρη πτώχευση όσα μνημόνια και αν υπογραφούν.

    Το ασφαλιστικό εν ολίγοις είναι μια ωρολογιακή βόμβα που έχει ήδη σκάσει και απλά κρύβεται μέσα στη γενικότερη οικονομική κρίση.

    Οπότε τις εξυπνάδες σου να τις αφήσεις για τους Τσιπροκαμμένους που προφανώς στηρίζεις ως οπαδός της θεωρίας "Λεφτά υπάρχουν".

    Οποιαδήποτε χώρα του κόσμου είχε να πληρώνει τόσο μεγάλες συντάξεις στο 30%-33% των πολιτών της θα είχε χρεοκοπήσει χτες, πόσο μάλλον το Ελληνικό σοβιέτ.

    Η Ελλάς εν έτει 2013 πληρώνει μεγαλύτερες συντάξεις ακόμη και απο τη Γερμανία, τη στιγμή που ο μέσος μισθός στη Γερμανία είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο Ελληνικό.

    Μέχρι το 2011 οι Έλληνες δικαστικοί ελάμβαναν σύνταξη 5.000 ευρώ/μήνα και οι άγαμες θυγατέρες σύνταξη 1000-1200/μήνα.

    Ο εξορθολογισμός που ξεκίνησε πρέπει να ολοκληρωθεί!
    Ειδικά θα πρέπει να μειωθούν δραστικά οι συνταξεις χηρείας, οι συντάξεις του δημοσίου και οι συνταξεις όσων δεν κατέβαλλαν ποτέ εισφορές.
    Φυσικά απαιτείται η άμεση κατάργηση των συντάξεων σε άγαμες θυγατέρες και αλλοδαπούς.

    Το Ελληνικο έθνος είναι ένα σπουδαίο έθνος, που όμως η γενιά του Πολυτεχνείου βάλθηκε να εξαφανίσει από προσώπου γης.

    Η μείωση των συντάξεων δεν αποσκοπεί ωστόσο σε λόγους τιμωρητικούς(αν και θα έπρεπε), αλλά είναι μια λογική πράξη σε έναν κόσμο που το παράλογο και ο λαϊκισμός αποτελούν πολιτική ιδεολογία στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    • Μανώλης Πετράκης avatar
     Μανώλης Πετράκης @ Πίθηκας 23/09/2013 15:49:15

     Επιπλέον να καταργηθούν και ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι "συντάξεις εθνικής αντίστασης" (οι πιο πολλές στην πραγματικότητα ήταν συντάξεις ΕΑΜ-ΕΛΑΣ). Άλλωστε μας λένε ότι το κάνανε από "πατριωτισμό" και όχι για την σύνταξη.

     • Πίθηκας avatar
      Πίθηκας @ Μανώλης Πετράκης 23/09/2013 16:13:04

      Σωστότατος!
      Από τούδε θα το αναφέρω πάντα στις συντάξεις που πρέπει να καταργηθούν.

     • Κούκος Διπλός avatar
      Κούκος Διπλός @ Πίθηκας 23/09/2013 16:59:54

      Άλλος για το Ζωολογικό Κήποοοοοο!!!

  • Balafara Hunter avatar
   Balafara Hunter @ Μανώλης Πετράκης 23/09/2013 14:23:44

   Όταν η κυβέρνηση παίρνει απόφαση να χώσει ένα ταμείο στον ΕΟΠΥΥ ή να κουρέψει τα αποθεματικά του με το έτσι θέλω, σε ποιόν να κάνουμε αγωγή; Στη διοίκηση του ταμείου ή στην κυβέρνηση;

   ΥΓ: Αν «ψοφήσουν» όλοι οι γέροι, ποιος θα ψηφήσει τον Σαμαρά;

  • αντιρεαλιστής avatar
   αντιρεαλιστής @ Μανώλης Πετράκης 23/09/2013 23:46:08

   Δεν θα είχες δηλαδή κανένα πρόβλημα να πεθαίνουν στο δρόμο κόσμος και να τον μαζεύει το καροτσάκι;μα πραγματικά τι άνθρωπος είσαι;τόσο...σκληρός αλλά δίκαιος;

 6. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 23/09/2013 16:24:08

  Φίλε Πετράκη,
  Αν δεν παίρνεις ..ληγμένα (που πολύ αμφιβάλω), πρέπει να ξέρεις ότι η "γενιά του Πολυτεχνείου" όπως τουλάχιστον εσύ τη θεωρείς, πολύ λίγη σχέση έχει με τους σημερινούς Συνταξιούχους.
  Αυτοί οι σημερινοί συνταξιούχοι, πρώην μεροκαματιάριδες, αυτοαπασχολούμενοι, εργάτες, μισθωτοί, επιστήμονες κλπ, σου έδωσαν τη δυνατότητα να σπουδάσεις ή να ανοίξεις μια επιχείρηση ή να διαθέτεις ΙΧ αρκετά χρόνια νωρίτερα πριν μπεις στην αγορά εργασίας.
  Σου παρείχαν τη δυνατότητα να ζεις άνετα αφού το εισόδημά σου έμμεσα ή άμεσα πριμοδοτούνταν από τους γονείς και γιατί όχι από τον παππού και τη γιαγιά .
  Συνήθως οι νιόπαντροι έφταναν στην εκκλησία έχοντας εξασφαλισμένη από τους ανιόντες τους, τη στέγη και τον πλήρη οικιακό εξοπλισμό!
  Με άλλα λόγια, αυτοί που φάγανε τα λεφτά, ίσως εκμεταλλεύτηκαν το Πολυτεχνείο, ανέλαβαν αξιώματα , έφτασαν στα ύψη, τα έφαγαν χοντρά και πίστεψέ με, πολύ λίγο τους ενδιαφέρει αν θα τους κόψουν τη σύνταξη, έστω και ολοκληρωτικά.
  Αντιθέτως, αυτοί (και που είναι ή συντριπτική πλειοψηφία), που εργάστηκαν σπούδασαν , έχυσαν ιδρώτα και αίμα κυριολεκτικά, έφτασαν ενδεχομένως στην κορυφή της επιλεγμένης σταδιοδρομία τους καταβάλλοντας τεράστιες εισφορές και ταυτόχρονα διαθέτοντας τα αποτελέσματα των κόπων τους ώστε τίποτα να μην σου λήψει ή τέλος πάντων τίποτα να μη λήψει στους ομοίους σου , με τη προσδοκία να αποσυρθούν ήσυχα απολαμβάνοντας αξιοπρεπή γηρατειά΄ και έρχεται μια μέρα κάποιος και τους κόβει πολύ πάνω από τη μισή σύνταξη και σαν να μην έφτανε αυτό, εσύ που για χάρη σου και για να μην σου λήψει τίποτα, στερήθηκε πλέον άλλων εισοδημάτων, προτείνεις διακαώς να του κόψουν και τα υπόλοιπα και να πάει να ...πνιγεί!
  Το μόνο που μπορώ να σου ευχηθώ είναι, να έχεις μία από τα ...ίδια!

 7. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 23/09/2013 16:40:40

  Μετά από αυτό το μένος για την ...παροπλισμένη γενιά, έρχομαι να συμφωνήσω, να μου επιστραφούν ότι έχω επι 40 χρόνια καταβάλει, μείον ότι παροχές μου έδωσαν.
  Επίσης συμφωνώ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, γιατί αν με τα μισά λεφτά που πλήρωνα για εισφορές, μου επέτρεπαν να τα διαθέσω σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, τώρα θα ήμουν πλούσιος και δεν θα είχα κανένα ΠΕΤΡΑΚΗ σαν εκτιμητή και τιμητή!!

 8. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/09/2013 16:46:15

  Οι συντάξεις είναι μέσο κοινωνικής διασφάλισης και όχι επένδυση κεφαλαίου ή αποταμιευτικό πρόγραμμα.
  Και η ανταποδοτικότητα δεν είναι οπως φαντάζονται μερικοί: Η κάθε γενεά εργαζομένων με την εργασία, τις εργοδοτικές εισφορές που λαμβάνει και τις κρατήσεις που της γίνονται, χρηματοδοτεί τις συντάξεις της προηγούμενης γενεάς, δηλαδή των πατέρων και μητέρων της.

  Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν άνεργοι του ιδιωτικού τομέα ετών 60 (χωρίς να θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης) και απο την άλλη συνταξιουχοι επων 55 και λιγότερο, προερχόμενοι απο ΔΕΚΟ (με εθελούσια έξοδο ή με 35ετία) που παίρνουν 2200 σύνταξη και έχουν λάβει εφάπαξ 120.000.
  Το δικαιότερο είναι αυτο που σχεδιαζεται: Βασική σύνταξη κοινωνικής αλληλεγύης ανεξαρτήτως πληρωμένων κρατήσεων (και για αναφάλιστους), συν ανταποδοτική προσθήκη ανάλογα με τα έχνσημα ή άλλες πληρωμές.
  Το ασφαλιστικό σύστημα ήταν μια αντεστραμμένη πυραμίδα, που έγινε πολύ βαρειά μετά το 2000 και φυσιολογικά κατέρρευσε.

 9. George avatar
  George 23/09/2013 17:12:27

  Σαν γενιά -και όχι προσωπικά-οι παροχές στον Πετράκη στα νιάτα του-ήταν με την δικιά του VISA. Μέχρι εκεί δεν υπάρχει θέμα. Το κακό ήταν ότι και το αυτοκίνητο του πατέρα του-μια γιαλιστερή Μερσεντέ- αλλά και η σύνταξη του παππού του (μαζί και ένα τρελό εφάπαξ) επίσης ήταν με πίστωση από την VISA του Πετράκη. Τώρα ο πατέρας του, του ζητά να ανταποδώσει την χρήση της VISA του, όταν ήταν μικρός (βλέπεις δεν μπορούσε να υπογράφει ο ίδιος γιατί ήταν ανήλικος). Του ζητά να του δίνει μηνιάτικο από το μισθό του (σύνταξη το λέει) αλλά και να πληρώνει τη φουσκωμένη πιά δόση της κάρτας του. Ο Πετράκης δεν θα είχε πρόβλημα αν δεν έβλεπε ότι δεν φτάνουν τα λεφτά για να μεγαλώσει το γυιό του. Εκεί ο πατέρας του Πετράκη πρέπει να κάνει σκόντο σε αυτά που νόμιζε ότι θα του δίνει ο Πετράκης και να αρκεστεί σε αυτά που μάζεψε ο ίδιος. Εβγαλε μεν λίγα αλλά για πρώτη φορά στη ζωή του θα αρκεστεί σε αυτά που ο ίδιος παρήγαγε. Εστω και για αλλαγή δεν κάνει κακό. Αλλωστε ο μπαμπάς του Πετράκη έφερε την Αλλαγή σε αυτή την χώρα!

 10. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 23/09/2013 18:36:22

  Θείε,
  Διάλεξε σε πιό οικονομικό σύστημα θέλεις να ζούμε και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι και αν πεις!
  Αλλά και συ πρέπει να συμφωνήσεις ότι αν ζούμε σε Κουμουνισμό ,πρέπει να αμοιβόμαστε σύμφωνα με τις ανάγκες μας και να καταβάλουμε όλοι τις ίδιες εισφορές (ή επί το ορθότερον, να μην καταβάλουμε καθόλου εισφορές).
  Αν επιλέξουμε όμως ελεύθερη οικονομία, τότε τι το πιο ορθό και τίμιο, να απολαμβάνουμε τα ανάλογα με αυτά που καταβάλαμε.
  Και εννοώ βέβαια το σύνολο των επί 40 και πλέον ετών καταβληθέντων και όχι αυτά των τελευταίων ετών και μάλιστα των εξερχομένων προώρως !
  Λες,
  "..Οι συντάξεις είναι μέσο κοινωνικής διασφάλισης και όχι επένδυση κεφαλαίου ή αποταμιευτικό πρόγραμμα."!
  Τότε τι θα πρέπει να πω εγώ που κατέβαλα μηνιαίως εισφορές, μαζί με τον εργοδότη μου, πάνω από 2000 ευρώ!
  Αυτά τα χρήματα τα κατέβαλα για κοινωνική διασφάλιση και όχι για εισοδηματική διασφάλιση για τα στερνά μου;
  Μα αν ήταν έτσι θα έπρεπε όλοι να καταβάλουμε περίπου τις ίδιες εισφορές μια που θα είχαμε και τις ίδιες ασφαλιστικές απολαβές!!
  Το επιπλέον ποσό θα μπορούσα να το διαθέσω κάνοντας μια υπέροχη ιδιωτική ασφάλιση με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , που τώρα παρά τα τεράστια (αναλογικά) ποσά που έχω καταβάλει, την στερούμε σχεδόν παντελώς!!!
  Μήπως ο λαϊκισμός περισσεύει;

 11. esoimyht avatar
  esoimyht 23/09/2013 19:36:55

  (Είδα, στην τηλεόραση, τον Letta & τον Alfano, μαζί με μερικούς υπουργούς τους, να κάνουν ένα “ανοικτό” -και μπροστά στην τηλεόραση- υπουργικό συμβούλιο, και αποφάσισαν: 1ον να μην πληρωθεί το I.M.U. του β’ εξαμήνου του 2013. και: 2ον για το2014, να θεσπιστεί ένας νέος: φόρος υπηρεσιών, “service taxe”, τον οποίον θα “μοιράζονται” οι ιδιοκτήτες με τους ενοικιαστές (αλλά κατά περίπτωση, ιδίως στα αγροτικά κτίσματα: συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων, τυροκομεία, αγροτικές αποθήκες κ.λπ. οι ενοικιαστές θα “χαρατσώνονται” ιδιαιτέρως). Τώρα “χαράτσι” και “I.M.U.” θεσπίστηκαν ταυτοχρόνως, όταν οι Μέρκελ και Σαρκοζύ, διόρισαν τους Παπαδήμο και Monti, ρίχνοντας τους (εκλεγμένους)! Παπανδρέου και Berlusconi.)

 12. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 24/09/2013 15:25:45

  Οι προταση για το νεο φορο ακινητων ειναι ηδη υπερβολικα υψηλη για αρκετες κατηγοριες ακινητων, και ειδικα για οσα σπιτια και καταστηματα βρισκονται σε Λαικες περιοχες με Αντικειμενικη Αξια μεταξυ 1.300- 1.600 Ευρω ανα τ.μ.

  Σ' αυτα μονο μειωσεις μπορουν να γινουν. Το 3,7 και το 4,2 ειναι παρα πολυ υψηλοι συντελεστες για φορολογηση ανα τ.μ. Οι συντελεστες παλαιοτητας πρεπει να ειναι εκπτωτικοι, κι οχι αυξητικοι στη συνολικη φορολογηση του ακινητου.

  Η διατητηση του Χαρατσιου της ΔΕΗ και για το 2014 θα οδηγησει ακομα περισσοτερους στην εξαθλιωση. Δεν πρεπει καν να το συζηταει κανεις!

  Οι μικρο-μεσαιες και μεσαιες συνταξιμες αποδοχες, δλδ αυτες που ειναι μεταξυ 14.000 εως 24.000 Ευρω το χρονο, εχουν ηδη υποστει τεραστιες μειωσεις. Δεν γινεται παλι απο εκει να ψαξει λεφτα το Κρατος, οταν οι ανθρωποι αυτοι ΔΕΝ φοροδιαφευγουν.

  Η φοροδιαφυγη και η εισφορο-διαφυγη ανθει τριγυρω σας, γιατι φοβαστε να την αντιμετωπισετε?? Επανδρωστε τα συνεργεια ελεγχου να σαρωσουν ΟΛΗ τη χωρα.

  Θα εφερνε τοσα εσοδα στο Κρατος, που μετα δεν θα χρειζοταν καμια μειωση σε μισθους και συνταξεις, κι ουτε θα χρειαζονταν τοσο υψηλη φορολογηση στη περιουσια του ΜεσουΕλληνα.

  5-6 ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΝΤΕ ΤΑ.

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 24/09/2013 15:28:34

  *Greek Meds Fora – Medical Students and Young Doctors –
  Γενική Αρθρογραφία: Τράπεζες Μασόνοι Εβραίοι Σατανιστές
  Tετάρτη, 8 Ιουνίου 2011 | 22:42:11 |

  Η συνέντευξη εδόθη σε Ρώσο δημοσιογράφο στη Μόσχα, στις 30/5/2011.

  Ε: Μπορείτε να μας πείτε κάτι σχετικά με την ανάμειξη σας στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα;

  Α: Εργαζόμουν για τις ελβετικές τράπεζες για πολλά χρόνια. Ήμουν εκ των ανώτερων διευθυντών σε μία από τις μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες. Κατά τα χρόνια που εργαζόμουν εκεί, ήμουν αναμεμειγμένος με την απευθείας πληρωμή σε μετρητά σε ένα πρόσωπο το οποίο είχε δολοφονήσει τον πρόεδρο μίας ξένης χώρας. Παραβρέθηκα στη συνάντηση όπου αποφασίστηκε να δοθούν τα χρήματα μετρητά στο δολοφόνο. Αυτό μου προκάλεσε ανυπόφορους πονοκεφάλους και ανησύχησε τη συνείδηση μου. Δεν ήταν η μοναδική υπόθεση αλλά ήταν μία από τις χειρότερες.

  Ήταν μία διαταγή πληρωμής κατόπιν διαταγής ξένης μυστικής υπηρεσίας, γραμμένη στο χέρι, δίνοντας την εντολή για πληρωμή ενός προσώπου το οποίο δολοφόνησε τον κορυφαίο ηγέτη μίας ξένης χώρας. Και δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Παραλαμβάναμε ποικίλες τέτοιες χειρόγραφες επιστολές από ξένες μυστικές υπηρεσίες με εντολές πληρωμών σε μετρητά από μυστικούς λογαριασμούς, για χρηματοδότηση "Επαναστάσεων" ή, δολοφονία προσώπων. Μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά που έγραψε ο John Perkins στο βιβλίο του "Εξομολογήσεις Ενός Οικονομικού Δολοφόνου". Υπάρχει αλήθεια ένα τέτοιο σύστημα και οι ελβετικές τράπεζες αναμειγνύονται σε τέτοιες πρακτικές.

  Ε: Το βιβλίο του Πέρκινς είναι μεταφρασμένο και στη ρωσική. Μπορείτε να μας πείτε ποιά τράπεζα ήταν υπεύθυνη για αυτά;

  Α: Ήταν μία από τις τρεις κορυφαίες ελβετικές τράπεζες εκείνο τον καιρό και ο δολοφονηθείς ήταν πρόεδρος τριτοκοσμικής χώρας. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες γιατί θα κινδυνέψει η ζωή μου.

  Ε: Και δεν μπορείτε να κατονομάσετε κάποιο πρόσωπο στην τράπεζα;

  Α: Όχι, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι συνέβη. Είμασταν πολλά άτομα στη συνάντηση. Το πρόσωπο το οποίο ήταν υπεύθυνο για τις πληρωμές σε μετρητά ήρθε και μας ρώτησε εάν επιτρεπόταν η πληρωμή τόσο μεγάλου ποσού σε μετρητά σε εκείνο το πρόσωπο και ο διευθυντής εξήγησε την κατάσταση ενώ όλα τα μέλη έδωσαν την έγκρισή τους.

  Ε: Συνέβαινε συχνά αυτό; Ήταν κάποιος "κρυφός" πόρος;

  Α: Ναι. Αυτός ήταν ένας ειδικός πόρος ο οποίος διαχειριζόταν σε ειδική τοποθεσία στην τράπεζα όπου έφθαναν κωδικοποιημένες όλες οι επιστολές από το εξωτερικό. Οι πιό σημαντικές ήταν χειρόγραφες. Έπρεπε να τις αποκρυπτογραφήσουμε και μέσα σε αυτές περιλαμβάνονταν οι πληρωμές συγκεκριμένων ποσών σε μετρητά για δολοφονίες προσώπων, χρηματοδότηση "επαναστάσεων" και απεργιών και χρηματοδότηση κάθε είδους πολιτικού κόμματος. Γνωρίζω ότι συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία είναι στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αναμειγνύονται ευθέως. Εννοώ ότι αυτοί έδιναν τις διαταγές δολοφονίας.

  Ε: Μπορείτε να μας πείτε ποιά χρονιά ή ποιά δεκαετία συνέβησαν αυτά;

  Α: Κατά τη δεκαετία του 80.

  Ε: Είχατε πρόβλημα με αυτή την κατάσταση;

  Α: Ναι, μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για πολλές ημέρες και μετά από λίγο, παραιτήθηκα από την τράπεζα. Αν σας δώσω περισσότερες πληροφορίες, θα με εντοπίσουν. Διάφορες μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού, κυρίως αγγλόφωνες, έδιναν διαταγές χρηματοδότησης παράνομων δραστηριοτήτων, ακόμα και δολοφονιών, μέσω ελβετικών τραπεζών. Έπρεπε να πληρώσουμε βάσει οδηγιών ξένων δυνάμεων, δολοφονίες προσώπων που έδειχναν ανυπακοή στις διαταγές της Μπίλντερμπεργκ, του ΔΝΤ ή, της Παγκοσμίου Τράπεζας για παράδειγμα.

  Ε: Αυτή είναι μία συγκλονιστική αποκάλυψη. Γιατί νιώθετε τώρα την ανάγκη να τα βγάλετε προς τα έξω;

  Α: Επειδή η Μπίλντερμπεργκ συναντάται στην Ελβετία. Επειδή η πλανητική κατάσταση χειροτερεύει. Και επειδή οι μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες συμμετέχουν ενεργά σε ανήθικες δραστηριότητες. Οι περισσότερες από αυτές είναι εκτός Ισολογισμών. Τα ποσά είναι πολλαπλάσια από αυτά που αναφέρονται επισήμως. Δεν καταγράφονται και συμβαίνουν χωρίς φορολόγηση. Τα ποσά περιέχουν πολλά μηδενικά. Τεράστια ποσά!

  Ε: Δισεκατομμύρια;

  Α: Πολύ περισσότερα! Τρισεκατομμύρια, τελείως "μαύρα", παράνομα και εκτός φορολογικού συστήματος. Βασικά είναι μία τεράστια κλοπή από όλους μας. Εννοώ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πληρώνουν τους φόρους τους και υπακούουν στους νόμους. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι κατάφορα ενάντια στις ελβετικές αξίες (!), όπως ουδετερότητα, ειλικρίνεια και καλή πίστη. Σε αυτές τις συναντήσεις, οι συζητήσεις που ελάμβαναν χώρα ήταν κάθετα αντίθετες στις δημοκρατικές αρχές μας. Βλέπετε, οι περισσότεροι από τους διευθυντές των ελβετικών τραπεζών δεν είναι ντόπιοι πιά, είναι ξένοι, στην πλειονότητα τους αγγλοσάξονες, είτε αμερικάνοι, είτε άγγλοι, δεν σέβονται την ουδετερότητα μας, δε σέβονται τις αξίες μας, είναι ενάντιοι στην άμεση δημοκρατία μας. Απλά χρησιμοποιούν τις ελβετικές τράπεζες για τις "δουλειές" τους.

  Χρησιμοποιούν τεράστια χρηματικά ποσά από το "τίποτα" και καταστρέφουν την κοινωνία μας και καταστρέφουν τους λαούς παγκοσμίως από απληστία. Αναζητούν δύναμη και καταστρέφουν ολόκληρες χώρες, όπως η Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία ή. Ιρλανδία και η Ελβετία θα είναι από τις τελευταίες στη σειρά. Και χρησιμοποιούν τους κινέζους για σκλάβους. Και ένα πρόσωπο, σαν το Ιωσήφ Άκερμαν, ο οποίος έχει ελβετική υπηκοότητα, είναι επικεφαλής γερμανικής τράπεζας και χρησιμοποιεί την απληστία του και δε σέβεται τον απλό πολίτη. Εμπλέκεται σε πάμπολλες παράνομες δραστηριότητες στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Είναι μέλος της Μπίλντερμπεργκ και δεν ενδιαφέρεται για την Ελβετία ή, κάποια άλλη χώρα.

  Ε: Εννοείτε ότι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους θα συμμετέχουν στη συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ, τον Ιούνιο στο St. Moritz;

  Α: Ναι.

  Ε: Άρα επί του παρόντος είναι σε θέση ισχύος;

  Α: Ναι. Διαθέτουν τεράστια χρηματικά ποσά και τα χρησιμοποιούν για να καταστρέψουν ολόκληρες χώρες. Καταστρέφουν τη βιομηχανία μας και την "ξαναφτιάχνουν" στην Κίνα, ενώ από την άλλη, έχουν ανοίξει ορθάνοικτες τις πύλες της Ευρώπης για όλα τα κινεζικά προϊόντα. Οι εργάτες στην Ευρώπη αμοίβονται με όλο και λιγότερα. Ο αληθινός στόχος είναι να καταστραφεί η Ευρώπη.

  Ε: Πιστεύετε ότι η συνάντηση στο St. Moritz έχει και συμβολική αξία; Γιατί το 2009, διεξήχθη στην Ελλάδα, το 2010 στην Ισπανία και κοιτάξτε τί έπαθαν εκεί. Αυτό σημαίνει ότι και η Ελβετία θα περάσει τα ίδια;

  Α: Ναι. Η Ελβετία είναι από τις σημαντικότερες χώρες για αυτούς, επειδή υπάρχει άφθονο κεφάλαιο εδώ. Συναντώνται εδώ γιατί πέραν όλων των άλλων, θέλουν να καταστρέψουν όλες τις αξίες που εκπροσωπεί η Ελβετία. Βλέπετε, είναι ένα εμπόδιο για αυτούς, επειδή δεν ανήκει στο Ευρώ ή στην Ε.Ε., δεν ελέγχεται πλήρως από τις Βρυξέλες κ.ο.κ. Σχετικά με τις αξίες για τις οποίες ομιλώ, δεν αναφέρομαι στις μεγάλες ελβετικές τράπεζες γιατί αυτές δεν είναι ελβετικές πλέον, οι περισσότερες ελέγχονται από αμερικάνους. Μιλάω για το αληθινό ελβετικό πνεύμα που βρίσκεται στους απλούς ανθρώπους εδώ.

  Σαφώς και έχει συμβολική αξία και σε σχέση με την Ελλάδα και την Ισπανία. Ο στόχος τους είναι μία αποκλειστική Λέσχη, παντοδύναμη ενώ οι υπόλοιποι είναι σκουπίδια.

  Ε: Πιστεύετε ότι στόχος της Μπίλντερμπεργκ είναι να δημιουργηθεί μία παγκόσμια δικτατορία, κατευθυνόμενη από τις μεγάλες διεθνείς εταιρίες μέσω κατάργησης των κυρίαρχων κρατών;

  Α: Ναι και η Ελβετία είναι το μόνο μέρος που απέμεινε με άμεση δημοκρατία και είναι στο στόχαστρο. Εκβιάζουν με το επιχείρημα "πολύ μεγάλη για να βουλιάξει" όπως με την περίπτωση της UBS ( http://www.ubs.com ), για να μάς ισοπεδώσουν μέσω τεράστιου χρέους. Στην τελική, ίσως κάνουν στην Ελβετία ό,τι κάνανε με την Ισλανδία, όπου χρεωκόπησαν οι τράπεζες και η χώρα αυτή καθεαυτή.

  Ε: Και επίσης, να την εντάξουν στην Ε.Ε.;

  Α: Βεβαίως. Η Ε.Ε. βρίσκεται υπό τη σιδηρά επιτήρηση της Μπίλντερμπεργκ.

  Ε: Πως μπορεί να ανατραπεί αυτό το σχέδιο;

  Α: Λοιπόν, αυτός είναι ο λόγος που σας μιλώ. Η Αλήθεια είναι ο μόνος τρόπος. Ρίξτε φως στην υπόθεση. Ξεσκεπάστε τους. Δεν τους αρέσει να βρίσκονται στο προσκήνιο. Πρέπει να εφαρμόσουμε πλήρη διαφάνεια στην τραπεζική βιομηχανία και σε όλες τις κοινωνικές πτυχές.

  Ε: Αυτό που λέτε είναι ότι υπάρχει και μία σωστή πλευρά στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα και ότι μερικές από τις μεγάλες ελβετικές τράπεζες χρησιμοποιούν το οικονομικό σύστημα για παράνομες δραστηριότητες;

  Α: Ναι. Οι μεγάλες τράπεζες εκπαιδεύουν τα στελέχη τους με τις αγγλοσαξονικές αξίες. Να είναι άπληστοι και αδίστακτοι. Και η απληστία καταστρέφει την Ελβετία και όλους τους υπόλοιπους. Σαν κράτος, είχαμε ένα από τα πιό ορθά τραπεζικά συστήματα παγκοσμίως, αν δείτε τις μικρές και τις μεσαίες ελβετικές τράπεζες. Οι μεγάλες που δρουν διεθνώς είναι το πρόβλημα, δεν είναι ελβετικές πλέον και δεν θεωρούνται ελβετικές.

  Ε: Θεωρείτε θετικό το ότι ο κόσμος ξεσκεπάζει τη Μπίλντερμπεργκ;

  Α: Νομίζω ότι η περίπτωση του Στράους Κοέν είναι μία καλή ευκαιρία γιατί δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι διεφθαρμένοι, ανώμαλοι στο μυαλό, τόσο ανώμαλοι που είναι γεμάτοι από βίτσια και αυτά κρύβονται από το κοινό. Μερικοί σαν το Στράους Κοέν, είναι βιαστές, άλλοι είναι σαδομαζοχιστές ή παιδόφιλοι και πάμπολλοι είναι χωμένοι στο σατανισμό. Όταν πας σε μία τράπεζα παρατηρείς όλα αυτά τα σατανιστικά σύμβολα όπως στην τράπεζα Ρόθτσιλδ (σ.δ εβραίοι Rothshild) στη Ζυρίχη. Αυτοί οι άνθρωποι ελέγχονται μέσω εκβιασμού εξαιτίας των βίτσιων τους. Πρέπει να ακολουθήσουν τις εντολές γιατί αλλιώς θα τους κάνουν βούκινο και θα τους καταστρέψουν ή, θα τους δολοφονήσουν. Ο Στράους Κοέν εξοντώθηκε κοινωνικά αλλά πιθανώς, θα εξοντωθεί και βιολογικά.

  Ε: Από τη στιγμή που ο Άκερμαν είναι στη Διευθύνουσα Επιτροπή της Μπίλντερμπεργκ, έχετε τη γνώμη ότι είναι από τους μεγάλους "παίχτες" εκεί;

  Α: Ναι. Αλλά υπάρχουν και άλλοι, όπως η Λαγκάρντ, η οποία θα είναι πιθανώς η επόμενη επικεφαλής του ΔΝΤ, επίσης μέλος της Μπίλντερμπεργκ, όπως και ο Σαρκοζύ και ο Ομπάμα. Έχουν στα σκαριά ένα νέο σχέδιο λογοκρισίας του διαδικτύου επειδή ακόμα δεν το ελέγχουν πλήρως. Θέλουν να το ελέγξουν και γι αυτό θα χρησιμοποιήσουν ως αφορμή την τρομοκρατία ή, ό,τι άλλο τους βολεύει. Μπορεί να εκτελέσουν και κάτι πολύ φρικτό για να έχουν την αφορμή.

  Ε: Αυτό σας φοβίζει;

  Α: Δεν είναι μόνο ο φόβος. Όπως είπα, έδιναν εντολές δολοφονίας άρα είναι ικανοί για τρομερά πράγματα. Αν νιώσουν ότι χάνουν τον έλεγχο, όπως τώρα με τις αναταραχές στην Ελλάδα και την Ισπανία και ίσως η Ιταλία να είναι η επόμενη, τότε μπορεί να εκτελέσουν άλλο ένα Gladio http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio Ήμουν δίπλα στο Δίκτυο Γκλάντιο. Όπως γνωρίζετε, έφεραν τους τρομοκράτες πληρωμένους με αμερικανικό χρήμα, για να ελέγξουν το πολιτικό σύστημα στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σχετικά με τη δολοφονία του Άλντο Μόρο, η πληρωμή έλαβε χώρα μέσω του συστήματος που σας περιέγραψα.

  Ε: Ο Άκερμαν ήταν μέρος αυτού του συστήματος πληρωμών;

  Α: (Χαμόγελο) Εσύ είσαι ο δημοσιογράφος. Κοίτα πόσο γρήγορα ανελίχθη στην κορυφή...

  Ε: Τί μπορεί να γίνει για να αποκαλυφθούν;

  Α: Λοιπόν, υπάρχουν πολλά καλά βιβλία που εξηγούν το παρασκήνιο και ενώνουν τις κουκκίδες, όπως του Πέρκινς που ανέφερα. Αυτοί οι τύποι έχουν στ'αλήθεια εκτελεστές που πληρώνονται με το κεφάλι. Μερικοί πληρώνονται μέσω ελβετικών τραπεζών. Αλλά όχι μόνο, έχουν στήσει ένα ανάλογο σύστημα σε όλο τον πλανήτη. Είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τον έλεγχο και εννοώ τα πάντα.

  Ε: Μέσω της προβολής, μπορούμε να τους σταματήσουμε;

  Α: Ναι, λέγοντας την αλήθεια. Είμαστε αντιμέτωποι με αδίστακτους εγκληματίες, επίσης μεγάλους εγκληματίες πολέμου. Είναι χειρότερα από γενοκτονία. Είναι καθόλα έτοιμοι να εξοντώσουν εκατομμύρια ανθρώπων για να μείνουν στην εξουσία και να διατηρήσουν τον έλεγχο.

  Ε: Μπορείτε να εξηγήσετε, βάσει της δικής σας οπτικής, γιατί τα δυτικά ΜΜΕ σιωπούν επιδεικτικώς σχετικά με τη Μπίλντερμπεργκ;

  Α: Γιατί υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ αυτών και των βαρόνων των ΜΜΕ. Δεν μιλούν. Τους αγοράζουν. Επίσης, κάποια κορυφαία στελέχη προσκαλούνται στις συναντήσεις αλλά απαγορεύεται να μιλήσουν για ό,τι δούν ή, ακούσουν.

  Ε: Στη δομή της Μπίλντερμπεργκ, υπάρχει ένας "εσωτερικός κύκλος" ο οποίος γνωρίζει τα σχέδια και έξω από αυτόν οι υπόλοιποι απλώς ακολουθούν εντολές;

  Α: Ναι. Έχεις τον Εσωτερικό Κύκλο ο οποίος είναι βουτηγμένος στον σατανισμό και έξω υπάρχουν οι αφελείς ή, οι ελάχιστα πληροφορημένοι. Κάποιοι πιστεύουν ότι κάνουν καλό!

  Ε: Σύμφωνα με τα διαρρέοντα έγγραφα και τις δικές μας έρευνες, η Μπίλντερμπεργκ αποφάσισε το 1995 τη δημιουργία της Ε.Ε. και του Ευρώ και κατά συνέπεια ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις.

  Α: Ναι, και επίσης γνωρίζετε ότι η Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε από τον πρίγκιπα Βερνάρδο, πρώην μέλος των SS και του Ναζιστικού κόμματος, ο οποίος εργαζόταν και για την IG Farben η οποία υπεργολαβικώς κατασκεύαζε το αέριο Zyklon B (Κυκλώνας Β). Ο άλλος τύπος ήταν επικεφαλής της Occidental Petroleum η οποία είχε στενές σχέσεις με το κομμουνιστικό καθεστώς στη Σοβιετική Ένωση. Δούλευαν και στις δύο πλευρές αλλά στη πραγματικότητα είναι φασίστες που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και όποιος τους αντιστέκεται- "απομακρύνεται".

  Ε: Αυτό το σύστημα που περιγράψατε βρίσκεται εκτός κανονικών διαδικασιών, τμηματοποιημένο και μυστικό;

  Α: Σε αυτές τις ελβετικές τράπεζες, οι κανονικοί υπάλληλοι δε γνωρίζουν τί συμβαίνει. Είναι ένα ξεχωριστό μυστικό Τμήμα μέσα στην τράπεζα. Αυτές οι διαδικασίες είναι εκτός Ισολογισμών, χωρίς Εποπτεία. Κάποιες είναι εγκατεστημένες στο ίδιο κτήριο, κάποιες εκτός. Έχουν τη δική τους ασφάλεια και τον δικό τους χώρο όπου εισέρχονται μόνο εξουσιοδοτημένα στελέχη.

  Ε: Πώς κρατούν μακριά από το διεθνές σύστημα SWIFT αυτές τις συναλλαγές; http://www.swift.com/about_swift/index?rdct=t

  Α: Λοιπόν, κάποιες από τις λίστες του Clearstream http://en.wikipedia.org/wiki/Clearstream ήταν αληθινές στην αρχή. Απλά, έβαζαν ψεύτικα ονόματα για να νομίζει ο κόσμος ότι όλη η λίστα ήταν πλαστή. Βλέπεις, κάνουνε και αυτοί λάθη.. Η πρώτη λίστα ήταν αληθινή και μπορείς να εντοπίσεις πολλά εκεί μέσα. Βλέπεις, υπάρχουν άνθρωποι που ανακαλύπτουν τις ανωμαλίες και λένε την αλήθεια. Μετά ακολουθούν τα Νομικά Τμήματα και αναγκάζονται να το βουλώσουν. Ο καλλίτερος τρόπος να τους σταματήσεις, είναι να πεις την αλήθεια, να ρίξεις τα φώτα πάνω τους. Αν δεν ανακοπούν, θα καταντήσουμε όλοι σκλάβοι τους.

  Σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη.
  Peter Odintsov
  Moscow May 30th, 2011*
  ♠ ♠ ♠

  http://www.antinews.gr/2010/10/04/64479/
  *Όχι, δεν είναι αστείο, οι Γερμανοί βραβεύσαν τον ΓΑΠ*

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.