22/06/2012 00:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτο βήμα για αλλαγή του Μνημονίου

To πράσινο φως για επικαιροποίηση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, έδωσε το Eurogroup στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Άφησε, ωστόσο, ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και δεν αναφέρθηκαν οι αλλαγές που μπορεί να γίνουν στο Μνημόνιο

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την αξιολόγηση που θα κάνει η τρόικα

«Θα εξετάσουμε διαφορετικούς τρόπους αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος μετά την επίσκεψη της τρόικα στην Αθήνα», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker μετά τη λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, σημειώνοντας πως αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να προσκαλέσει την τρόικα τη Δευτέρα.

Η τρόικα σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση θα προετοιμάσει το "αναθεωρημένο" μνημόνιο, διευκρίνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ η οποία είπε «ένα βήμα τη φορά» και τόνισε ότι θα περιμένει την επίσκεψη της τρόικας την επόμενη εβδομάδα.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν καλωσόρισε τον γρήγορο σχηματισμό ελληνικής κυβέρνησης και εξέφρασε την προσδοκία η νέα κυβέρνηση να επαναφέρει σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Επίσης, ο Γιούνκερ επιβεβαίωσε τις φήμες ότι θα αποδεσμευτεί το 1 δις ευρώ που είχε παρακρατηθεί το Μάιο από τη δόση.

Σε ότι αφορά την Ισπανία οι Ευρωπαίοι τόνισαν ότι περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα το επίσημο αίτημα για τη στήριξη του τραπεζικού της κλάδου. Ο πρόεδρος του Eurogroup διευκρίνισε πως το δάνειο θα δοθεί από το EFSF και θα μεταφερθεί άμεσα στο μόνιμο μηχανισμό διάσωσης της Ε.Ε. ESM όταν αυτός ενεργοποιηθεί τον επόμενο μήνα. Το ακριβές ποσό της στήριξης θα γίνει γνωστό μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κωνσταντίνος avatar
    Κωνσταντίνος 22/06/2012 00:41:24

    Εγώ κρατώ μικρό καλάθι. Με Σαμαρά ή χωρίς, οι υπαλληλίσκοι της Τρόικας δεν έρχονται για καλό...

  2. tasos1 avatar
    tasos1 22/06/2012 08:06:33

    Τώρα θα δουν και οι υπάλληλοι της Τρόικα το ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.