23/10/2010 17:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτος ο Κικίλιας σε διαδικτυακή δημοσκόπηση !!!


Αποτελέσματα Διαδικτυακής Ψηφοφορίας
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=188335&cid=4Την εικόνα μιας μαζικής μεταστροφής της κοινής γνώμης καταγράφει η Διαδικτυακή Ψηφοφορία από την «zougla.gr» που διεξήχθη κατά την διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε και που έληξε το πρωί της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου. Ψήφισαν 8.126 χρήστες του Διαδικτύου. Το 38% εξ αυτών δήλωσαν ότι στις εκλογές του 2009 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και το 28% Νέα Δημοκρατία, με λίγα λόγια, δηλαδή, το δείγμα της Διαδικτυακής Ψηφοφορίας αντιστοιχεί στην πραγματική εκλογική εικόνα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που καταγράφει αυτή η Ψηφοφορία αφορά κυρίως την Περιφέρεια Αττικής που αποτελεί και πρόκριμα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Σγουρός, έρχεται στην τρίτη θέση με ένα 11%, ενώ πρώτος έρχεται ο Βασίλης Κικίλιας, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας με 24,3%, και δεύτερος ο Γιάννης Δημαράς, ανεξάρτητος μεν αλλά Πασοκογενής, με 23%. Τέταρτος έρχεται ο Θανάσης Παφίλης υποψήφιος του ΚΚΕ, με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο 10%.Τα πράγματα γίνονται σαφέστερα στο δεύτερο γύρο όπου εξετάζονται τρία σενάρια. Σε περίπτωση αναμέτρησης του Γιάννη Σγουρού με τον Γιάννη Δημαρά, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ηττάται λαμβάνοντας μόνο το 12,7% των ψήφων. Ο Γιάννης Δημαράς συγκεντρώνει το 52,9% ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της τάξης του 35% εκπροσωπεί τη λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφο.Σε περίπτωση αναμέτρησης του Γιάννη Σγοτυρού με τον Βασίλη Κικίλια ο υποψήφιος της Ν.Δ., κερδίζει το 35,5% ενώ ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ το 17,7%. Στην περίπτωση αυτή το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφους είναι ακόμη μεγαλύτερο και αγγίζει το 47%.Στην τρίτη περίπτωση όπου θα αναμετρηθούν ο Γιάννης Δημαράς με τον Βασίλη Κικίλια τα αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου έχουν ως εξής. Γιάννης Δημαράς 42% και Β. Κικίλιας 27,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 30%.Δήμος Πειραιά. Η 2η Ανατροπή
Οι Πειραιώτες ψηφοφόροι φαίνεται να προκαλούν ισχυρό πονοκέφαλο στο κομματικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ αφού στον Α΄ γύρο ο Γιάννης Μίχας έρχεται τρίτος με 11,5%. Πρώτος και με διαφορά έρχεται ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ., Βασίλης Μιχαλολιάκος, με 38,1% ενώ ο Πέτρος Μαντούβαλος, ανεξάρτητος της κεντροδεξιάς αλλά με την στήριξη του ΛΑΟΣ, έρχεται δεύτερος με 23,2%.Στο δεύτερο γύρο εξετάζονται και σε αυτή την περίπτωση τρία σενάρια. Αν αναμετρηθεί ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με τον Γιάννη Μίχα ο πρώτος κερδίζει με 51,9% ενώ ο δεύτερος λαμβάνει μόνον 14,2% αλλά η αδιευκρίνιστη ψήφος σκαρφαλώνει στο 34%.Στη δεύτερη περίπτωση όπου ο Γιάννης Μίχας αντιμετωπίζει τον Πέτρο Μαντούβαλο, ο ανεξάρτητος υποψήφιος κερδίζει με 50,4% και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο πενιχρό 12,1%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο όμως να φθάνει το 38,4%.Στην τρίτη περίπτωση όπου θα αναμετρηθούν ο Πέτρος Μαντούβαλος με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, μία μάχη μεταξύ Μανιατών δηλαδή, τότε ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. λαμβάνει το 41,1% και ο ανεξάρτητος, πρώην της Νέας Δημοκρατίας που στηρίζεται από το ΛΑΟΣ, το 27%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φτάνει το 31,8%.Δήμος Αθήνας
Ο Νικήτας Κακλαμάνης προηγείται σαφώς στον Α΄ γύρο με 30% ενώ ο Γιώργος Καμίνης, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, φθάνει το 9,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι της τάξης του 14%. Ο «Κανένας» από τους δύο, ωστόσο, κερδίζει ένα 28% με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την στάση του εκλογικού σώματος. Ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, φθάνει το 13,4% (πάνω από τον κ. Καμίνη δηλαδή) ενώ η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Πορτάλιου, φθάνει το 5%.Στον δεύτερο γύρο, τώρα, ο Νικήτας Κακλαμάνης κερδίζει ένα 43,8%, ο Γ. Καμίνης 15% με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φθάνει το 41,1%.Δήμος Θεσσαλονίκης
Ο Κώστας Γκιουλέκας, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, προηγείται καθαρά στον Α΄ γύρο στη Θεσσαλονίκη με 40,4% του Γιάννη Μπουτάρη, που φθάνει το 24,1%, με τον υποψήφιο του ΚΚΕ κ. Ζαριανόπουλο να κερδίζει ένα 6%.Στο δεύτερο γύρο ο κ. Γκιουλέκας φθάνει το 42,8% ενώ ο κ. Μπουτάρης περιορίζεται στο 26,8% με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φθάνει το 31,3%.Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην αναμέτρηση αυτή η κατάσταση είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από τον πρώτο γύρο φθάνει το 53,5%, με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Μάρκο Μπόλαρη, να περιορίζεται σε ένα 25,2%.Ποιοτικά Στοιχεία
Στην Διαδικτυακή Ψηφοφορία οι πολίτες – ψηφοφόροι κλήθηκαν να τοποθετηθούν και επί τριών άλλων ερωτημάτων. Το πρώτο αφορά την προσέλευση στις Αυτοδιοικητικές και Περιφερειακές εκλογές. Στο ερώτημα αυτό η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Το 80% απαντούν πώς θα ψηφίσουν ενώ μόλις ένα 12,3% δηλώνει πώς θα απέχει της διαδικασίας. Τα ποσοστά αυτά καταδεικνύουν πως οι πολίτες έχουν αποφασίσει ήδη για τον πολιτικό χαρακτήρα αυτή της αναμέτρησης.Η επόμενη ερώτηση έρχεται να επιβεβαιώσει τα συμπεράσματα από το προηγούμενο ερώτημα. Το 73,1% των ψηφοφόρων δηλώνει πως σε αυτές τις εκλογές δίνεται η ευκαιρία κατάθεσης της διαμαρτυρίας των πολιτών για τις πολιτικές τις κυβέρνησης.Στην επόμενη ερώτηση η εικόνα ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο. Το 70,5% των συμμετεχόντων στην Διαδικτυακή Ψηφοφορία δηλώνει πως σε αυτές τις εκλογές δίνεται η ευκαιρία για να καταθέσουν οι πολίτες την θέση τους έναντι του Μνημονίου. Μόλις ένα 24,2% λέει το αντίθετο.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010, 11:22

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Wolf avatar
  Wolf 23/10/2010 17:54:19

  8.500 δείγμα είναι μεγάλο.
  Η αλήθεια είναι ότι πριν 1 χρόνο, όταν οι κλασικές εταιρίες εβγαζαν πρώτη και με διαφορά την κόρη του Δράκουλα, μια αντίστοιχη μέτρηση επαληθεύτηκε απο το αποτέλεσμα.
  Ο Κικίλιας πάντως θα είναι στο δεύτερο γύρο, ενάντια σε κάθε πρόβλεψη των απανταχου εξαπτέρυγων. Ειτε με Σγουρό, είτε με Δημαρά το ίδιο μου κάνει και οι δύο τους, είναι οι πλευρές του ίδιου νομίσματος.

 2. nicname@ta lefta iparhoun.gap avatar
  nicname@ta lefta iparhoun.gap 23/10/2010 18:20:29

  ρε παιδιά ή τρελάθηκε ο ..Μάκης ή "τρελάθηκε" το εκλογικό σώμα!
  Αυτά που λέει αυτή η δημοσκόπηση μου φαίνονται ..κουφά αλλά όχι και εξωπραγματικά.Τα εξαπτάρυγα μας βομβαρδίζουν βέβαια με την δική τους διαμόρφωση γνώμης ή πλύση εγκεφάλου και ίσως τελικά ο Μάκης να έχει δίκηο.
  Πάντως και το αποτάλεσμα των εθνικών εκλογών του 2009 μόνο ο Μάκης τόπιασε !!! Λέτε ;

 3. Xristos avatar
  Xristos 23/10/2010 18:28:52

  Ο πυχης ειναι να περασει στο δευτερο γυρο ο Κικιλιας η να βγει Περιφεριαρχης; Γιατι η αναλυση δειχνει πως ναι μεν περναει, αλλα δε κερδιζει το Δημαρα. Αν το στοιχημα ειναι η εισοδος στο 2ο γυρο, νομιζω πως αυτο θα επιτευχθει.

 4. tiramola avatar
  tiramola 23/10/2010 18:30:47

  Αυτή η δημοσκόπιση πρέπει να "σωθεί" προσωρινά στο σκληρό μέχρι τις εκλογές για να την έχουμε πρόχειρη όταν θα γίνει η πραγματική το βράδυ των εκλογών...

 5. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 23/10/2010 18:36:08

  Σίγουρα ο Μίχας στον Πειραιά δεν παίρνει μόνο 11,5% που δίνει το zougla αλλά πιο πάνω. Όχι όμως οτι έχει κλειδώσει η νίκη του όμως μας λένε καθεστωτικές δημοσκοπήσεις MEGA, κλπ. Όλα παίζονται στο λιμάνι και ο Μιχαλολιάκος στοχεύει στο να συσπειρώσει την αντιμνημονιακή ψήφο στο δεύτερο γύρο.

 6. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 23/10/2010 22:20:48

  Η διαδυκτιακή δημοσκόπηση δίνει μια μοναδική αξιοπιστία. Βασίλης Κικίλιας πρώτος, Μιχαλολιάκος πρώτος, Γκιουλέκας πρώτος, Κακλαμάνης πρώτος, Ψωμιάδης πρώτος. Ο,τι και να πούν τα εξαπτέρυγα, τα διεφθαρμένα ΜΜΕ, οι "παροχές κοροιδίας" της Κυβέρνησης του Μνημονίου,το ρεύμα δεν αλλάζει. Ο Αντώνης Σαμαράς με την ατσαλένια ψυχή και τις Ελληνικές θέσεις του θα δικαιωθεί από τους αληθινούς συμπατριώτες μας. Ολοι μαζί στον αγώνα για τη νίκη.

 7. Kostas D avatar
  Kostas D 23/10/2010 23:13:56

  Αμήν...........
  Μετά ΟΛΟΙ να φωνάξουμε επιτέλους ξαλαφρωμένοι από την πράσινη λαίλαπα και την εθνική κατάθλιψη, ένα δυνατό ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ....!!!!

 8. liberal conservative avatar
  liberal conservative 23/10/2010 23:27:38

  ...συγνώμη... σχολιάζουμε σοβαρά δημοσκόπηση που δείχνει οτι στους περσινούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο της Αθήνας,μόλις το 20,1% (ένας στους πέντε) θα ψηφίσουν τον υποψήφιο του κόμματός τους,τον Καμίνη και σχεδόν οι μισοί (43,2%) θα ψηφίσουν τον Νεοδημοκράτη Κακλαμάνη;;;; Δηλαδή περιμένει κομματική συσπείρωση 20% για το ΠΑΣΟΚ και 77% για τη Νεα Δημοκρατία;;;
  ...το 11% του Μίχα σε σχέση με το...44% του Μιχαλολιάκου δεν το σχολιάζω καν...

  ...μας δουλεύει ψιλό γαζί ο Τριανταφυλλόπουλος μου φαίνεται...

 9. Kostas D avatar
  Kostas D 24/10/2010 01:11:45

  Περίμενε λίγες μέρες και θα δεις……
  Και λίγα λένε οι δημοσκοπήσεις μιας και πάντα στήριζαν τους πασόκους ή και τη …..ντοροκαρατζαφερίνα..
  Ο κόσμος ΒΡΑΖΕΙ…. δε θέλει ούτε
  να ακούει για πασοκια και τα εξαπτέρυγά τους ( δήθεν ανεξάρτητοι..)
  εδώ ακόμα και κομμουνιστές που μίλησα θα ψηφίσουν αντιμνημονιακα..,
  τους Γαλαζιους υποψήφιους, γιατί θέλουν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη μάχη ενάντια στην πράσινη λαίλαπα και τις πατερίτσες τους..
  Σε αυτές τις εκλογές, όπως και στις επόμενες εθνικές δεν υπάρχουν κόμματα, είναι οι αγνοί απλοί ανθρωποι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ που κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους τα σπίτια τους, αυτοί και τα παιδιά τους εναντίον των πουλημένων λαμογιών και όσων τους υποστηρίζουν.
  Αντε και με τη ΝΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. γιαννης avatar
  γιαννης 25/10/2010 01:27:04

  πασοκ τελος. αυτο μας δειχνει ο μακης. και ειναι ο μοναδικος που ειχε δειξει οτι η νεα δημοκρατια θα χαση με 10μοναδες και ολοι κοροιδευαν τωρα για να δουμε

  • sintonistis avatar
   sintonistis @ γιαννης 25/10/2010 20:57:49

   ακριβως ετσι ειναι.... την ειχα διαβασει αυτη την δημοσκοπηση για 10% διαφορα... οπως επισης και ηταν ο μονος που εδειχνε φαβορι τον Σαμαρα

 11. jorje avatar
  jorje 27/10/2010 12:24:20

  Dimaras stin Patra Dimaras kai stin Attiki
  Etsi deixnoun ta pragmata
  To episimo Pasok den tha stavrosei dimo opos paei

 12. Αίλυν avatar
  Αίλυν 31/10/2010 16:08:17

  Bravo re Makare!
  3eskepase tin alithia!
  Telos Epitelus stin parafilologia ton "Episimon" MME

  2345 *10^9 Dimus

  187,666 Periferies &

  99,87% se panelladiko epipedo

  Perni me tin MONI alithini dimoskopisi i N.D.

  To PA.SO.K perni mono ton dimo Ano-Kato Kolo-Mnimono-petinitsas ke erxete 7 o komma ke ektos kinovuliu gia tis epomenes 138 ethnikes/evropaikes ekloges!!!!

  Ke sira pernun i Allodapi, i Omofilofili, i Mi-Xristianorthodoxi ke ta Prezonia...
  Ante na areonume siga-siga na minume mono fa _ _ stes!

  Opios kataferi na simplirosi ta 2 grammata pu lipun kerdizi glifitzuri!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.