Πρώτοι στο ρουσφέτι οι Χρυσαυγίτες
03/08/2014 19:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτοι στο ρουσφέτι οι Χρυσαυγίτες

Η οικογενειοκρατία που επικρατεί στη Χρυσή Αυγή δεν έχει προηγούμενο, με τον Νίκο Μιχαλολιάκο να έχει «τακτοποιήσει» τρία ανίψια του στη Βουλή και την Ευρωβουλή

Έχουμε «καθαρά» χέρια, διατυμπάνιζε ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Θα χτυπήσουμε το ρουσφετολογικό κράτος οι Χρυσαυγίτες. Κι όμως, οι αντισυστημικοί του «μαύρου» μετώπου είναι πρώτοι στο ρουσφέτι αρκεί να βολευτούν τα δικά τους παιδιά. Παιδιά, ανίψια, ξαδέρφια και κάθε άλλος συγγενής έχει βρει θέσεις σε Βουλή και Ευρωβουλή διότι προφανώς τα χρυσαυγίτικα παιδιά είναι πιο… ίσια από τα άλλα Ελληνόπουλα. Όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρουσιάζει το Εθνος, μόνο τα «ρουσφέτια» του προφυλακισμένου αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, φθάνουν τα πέντε, ενώ ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς έχει «βολέψει» τρεις δικούς του! Μάλιστα, οι διορισμοί των συγγενικών προσώπων, οι οποίοι συνοδεύονται από παχυλούς μισθούς, έγιναν κρυφά από τους «πιστούς συναγωνιστές». Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και τα άτομα που εργάζονται για τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή, δεν ξέρουν ποιοι άλλοι είναι διορισμένοι.

Η οικογενειοκρατία που επικρατεί στη Χρυσή Αυγή δεν έχει προηγούμενο, με τον Νίκο Μιχαλολιάκο να έχει «τακτοποιήσει» τρία ανίψια του στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Μάλιστα, έχει διορίσει ακόμα και την εξ απορρήτων γραμματέα και λογίστρια της οργάνωσης, η οποία είναι σύζυγος του υπεύθυνου για τα διοικητικά της Χρυσής Αυγής. Το ζευγάρι διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Μιχαλολιάκο και τη Ζαρούλια.

Σκάνδαλο αποτελεί στις τάξεις της οργάνωσης το γεγονός ότι η Ουρανία Μιχαλολιάκου του Ιωάννη, ανιψιά του Ν. Μιχαλολιάκου, ετοιμάζει τις βαλίτσες της για Στρασβούργο και Βρυξέλλες. Την περασμένη εβδομάδα διορίστηκε επιστημονική συνεργάτιδα σε ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, προκύπτει ότι η ανιψιά του Μιχαλολιάκου ήταν διορισμένη και στο γραφείο του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή. Πλέον, ο προφυλακισμένος εκπρόσωπος Τύπου έχει μόνο έναν επιστημονικό συνεργάτη διορισμένο στο γραφείο του. Πρόκειται για τον ανιψιό του αρχηγού και γιο του δικηγόρου της οργάνωσης Παναγιώτη (Τάκη) Μιχαλόλια. Ωστόσο και ο δεύτερος γιος του γνωστού ποινικολόγου έχει διοριστεί στη Βουλή και συγκεκριμένα στο γραφείο του Νικόλαου Μίχου. Γεώργιος και Νικόλαος Μιχαλόλιας, αμφότεροι δικηγόροι, εκ των οποίων ο ένας είναι σπουδαγμένος στην Ιταλία, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Χρυσή Αυγή, απολαμβάνοντας τα μοναδικά προνόμια της Βουλής.

Στο παιχνίδι των διορισμών έχουν μπει και οι βουλευτές της ΧΑ, οι οποίοι έχουν διορίσει τις γυναίκες τους στη Βουλή. Η Ευγενία Χρήστου, σύζυγος του προφυλακισμένου Γιώργου Γερμενή, «βολεύτηκε» στη Βουλή όπως και η σύζυγος του Χρήστου Παππά.

Καραμπινάτη υπόθεση οικογενειοκρατίας ήταν η «διαταγή» του αρχηγού στον Νικήτα Σιώη, που είχε εκλεγεί το 2012 βουλευτής Ν. Σερρών, να παραιτηθεί. Τότε, είχε πάρει τη θέση του ο... εκλεκτός της οικογένειας, Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Ως αντάλλαγμα, ο Ν. Σιώης είχε διοριστεί στη Βουλή...

Ιδιαίτερη αξία λαμβάνει και η ανακοίνωση παραίτησης του πρώτου σε ψήφους χρυσαυγίτη στον Ν. Ιωαννίνων, Ιάσονα Μπίμπου. «Πατριωτισμός είναι να προσφέρεις στη μητέρα πατρίδα και όχι με το πρόσχημα του πατριωτισμού να χτίζεις, με τις πλάτες του λαού, πολιτικές καριέρες στα αθηναϊκά σαλόνια», έγραφε στην επιστολή - κόλαφο που είχε στείλει στον Μιχαλολιάκο ο πρώην χρυσαυγίτης. Ο νεποτισμός που διατρέχει το φασιστικό μόρφωμα, φαίνεται ξεκάθαρα και από την επιλογή των προσώπων για τα ψηφοδέλτια. Γυναίκες, παιδιά, αδέρφια και «κολλητοί» είναι οι μόνιμοι που επιλέγονται - εντελώς αξιοκρατικά - για να κατέβουν στις εκλογές.

Συνολικά 31 άτομα έχουν διοριστεί ως επιστημονικοί συνεργάτες της Χρυσής Αυγής, ενώ μπορεί να διορίσει ακόμη τρία άτομα. Ωστόσο, εκτός από τους επιστημονικούς συνεργάτες, η οργάνωση έχει το δικαίωμα να διορίζει στη Βουλή και μετακλητούς υπαλλήλους...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ

Έκανε δεξί του χέρι την ανιψιά του αρχηγού

Την Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του Ιωάννη Μιχαλολιάκου, «επέλεξε» για επιστημονική συνεργάτιδά του ο απόστρατος αντιστράτηγος και ευρωβουλευτής της ΧΑ. Είναι η ανιψιά του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου και γι' αυτό έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με την κόρη του. Αν και άγνωστος στο ευρύ κοινό, ο αδελφός του αρχηγού της ΧΑ είναι επίσης απόστρατος στρατιωτικός. Παράλληλα, η κόρη του Γ. Επιτήδειου διορίστηκε στον συνάδελφό του Λάμπρο Φουντούλη και η κόρη του Συναδινού διορίστηκε στο γραφείο του Επιτήδειου. «Δεν συνιστά παρανομία, ούτε παραβιάζει κάποια τυπική διαδικασία», ισχυρίσθηκε ο ευρωβουλευτής για τους διορισμούς, ενώ για τις υψηλές αμοιβές δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή τού παρακρατεί σεβαστό ποσό του μισθού του.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Ειδικότητά του οι μυστικοί διορισμοί

Στο γραφείο του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή εργαζόταν πριν από την «απόσπασή» της στην Ευρωβουλή η ανιψιά του Μιχαλολιάκου. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις καταστάσεις, την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε η μετακίνησή της. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής αγνόησε επιδεικτικά την κοινωνική κατακραυγή που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις για διορισμούς συγγενικών προσώπων των ευρωβουλευτών και προχώρησε σε ακόμα έναν «μυστικό» διορισμό, αυτόν της ανιψιάς. Ομως, στο γραφείο του Κασιδιάρη στη Βουλή έχει παραμείνει ένας επιστημονικός συνεργάτης που είναι επίσης ανιψιός του Μιχαλολιάκου. Είναι ο Νικόλαος Μιχαλόλιας, γιος του γνωστού ποινικολόγου Παναγιώτη (Τάκη) Μιχαλόλια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ

Στον... Καιάδα η σύζυγος του παρουσιαστή

Εξυπηρέτηση στον υπαρχηγό του φαίνεται πως έχει κάνει και ο Γιώργος Γερμενής, γνωστός και ως «Καιάδας». Διόρισε επιστημονική συνεργάτιδά του στη Βουλή την Ελευθερία Σταύρου-Τσάγκα. Είναι η σύζυγος του δικηγόρου Χριστόφορου Τσάγκα, ο οποίος παρουσιάζει τις εκπομπές της ΧΑ στο Διαδίκτυο. Ομως οι χρυσαυγίτες των Ιωαννίνων τον θυμούνται καλά από την περίοδο που η ΧΑ είχε μικρά ποσοστά και «περπατούσε στο απέναντι πεζοδρόμιο» να μην τον δουν με τους «συναγω-νιστές» του. H Eυγενία Χρήστου, σύζυγος του Γιώργου Γερμενή, βρήκε τη θέση της ως επιστημονική συνεργάτιδα του Γ. Λαγού.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ

Σύμβουλός του η γυναίκα του Γερμενή

Από την οικογενειοκρατία δεν ξεφεύγει ούτε η οικογένεια του βουλευτή Β' Αθηνών Γιώργου Γερμενή, καθώς η γυναίκα του, Ευγενία Χρήστου, τακτοποιήθηκε και αυτή στη Βουλή. Είναι επιστημονική συνεργάτιδα στο γραφείο του Ιωάννη Λαγού, ενώ ήταν και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Η Ευγενία Χρήστου είναι και πολύ καλή φίλη της Νικόλ Μπενέκη, της συντρόφου του Ι. Λαγού, και μαζί ήταν και υπεύθυνες του Μετώπου Γυναικών της ΧΑ.

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ

Νομικός του σύμβουλος ο άλλος ανιψιός

Το δεύτερο παιδί του Παναγιώτη Μιχαλόλια, ο Γιώργος, έχει διοριστεί στη Βουλή στο γραφείο του βουλευτή Νίκου Μίχου. Εχει υπογράψει σύμβαση αορίστου χρόνου ως επιστημονικός συνεργάτης και φέρεται να παρέχει νομικές συμβουλές. Η οικογενειοκρατία καλά κρατεί στη Χρυσή Αυγή...

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ

Προσέλαβε τη σύζυγο του Χρ. Παππά

Τη γυναίκα του προφυλακισμένου βουλευτή και φερόμενου «υπαρχηγού» της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά έχει πάρει στο γραφείο της στη Βουλή η Ελένη Ζαρούλια. Η Γεωργία-Ειρήνη Δημοπούλου είναι επίσης αρχισυντάκτρια της χρυσαυγίτικης εφημερίδας «Εμπρός», αλλά καταφέρνει να είναι και επιστημονική συνεργάτιδα της γυναίκας του Νίκου Μιχαλολιάκου. Επίσης, ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής με την οργάνωση.

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Έβαλε στη Βουλή μέχρι και τη... λογίστρια της ΧΑ

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής επέλεξε να διορίσει στη Βουλή τη γραμματέα του, Αγγελική Γεννατά. Είναι η σύζυγος του Δημήτριου Βλαχόπουλου, υπεύθυνου της Κεντρικής Διοίκησης της ΧΑ, ενώ η ίδια εκτελεί και χρέη λογίστριας της οργάνωσης. Είναι τα πλέον έμπιστα άτομα του Ν. Μιχαλολιάκου, αλλά κυρίως έχουν φιλικές, σχεδόν οικογενειακές σχέσεις μεταξύ τους. Πέρυσι το καλοκαίρι, ο φωτογραφικός φακός τούς είχε απαθανατίσει όλους μαζί να κάνουν τα μπάνια τους στη Μάνη...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ταλιμης avatar
  Κώστας Ταλιμης 03/08/2014 20:37:51

  ποιό κόμμα εξουσίας είναι σε θέση να κράξει τον οποιονδήποτε για ρουσφέτια;;;;;;;;

 2. iconology2009 avatar
  iconology2009 04/08/2014 00:14:06

  Τι την ψάχνετε; Υπάρχει προηγούμενο στα ελληνικά κοινοβουλευτικά χρονικά ο Πρόεδρος του κόμματος να έχει και τη σύζυγο του βουλευτή; Θα μού πείτε: μα εκλέχτηκε με την ψήφο των πολιτών. Θα σας απαντήσω: λάθος! με την ψήφο των οικογενειοκρατικών μηχανισμών-είναι οι ίδιοι που συντηρούν και τους παπανδρεομητσοτακοκαραμανλήδες και τους γεννηματοβαρβιτσιώτοκωνσταντόπουλοκατριβάνους. Απλά οι το χρυσοπληρωμένο ζευγάρι των χρυσαυγιτών ξεπέρασε τα εσκαμμένα-όπως και σε τόσα άλλα άλλωστε.

 3. φενια avatar
  φενια 04/08/2014 10:11:42

  Αν αληθεύει το δημοσίευμα πρόκειται περί όνειδος της δημοκρατίας μας που επιτρέπει να γίνονται αυτοί οι προκλητικοί διορισμοί από τα χρυσά αυγά ενώ τα περισσότερα μέλη τους είναι στην φυλακή! για εγκληματικές πράξεις. Μέσα σε δυο χρόνια που το έκτρωμα αυτό μπήκε στο κοινοβούλιο η διαφθορά χτύπησε κόκκινο εκεί μέσα, το ρουσφέτι -άγνωστο έως τώρα φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία- έχει καταλύσει κάθε έννοια δικαίου που επικρατούσε στην δημόσια διοίκηση ,και η οικογενειοκρατία του Μιχαλολιάκου αρχίζει να απλώνει το δίχτυ της στην πολιτική σκηνή της Χώρας. Υ.Γ. Το Σάββατο είδαμε και εμείς στο taxisnet όπως όλοι φαντάζομαι οι φορολογούμενοι το νέο φόρο ακινήτων. Σοκ......για ένα διαμέρισμα 95 τ.μ. , μία μονοκατοικία στην επαρχία (πατρικό του συζύγου 40+ ετών) με 1,5 στρέμμα οικόπεδο, ένας ελαιώνας 4 στρεμμάτων και 35 στρέμματα αγροτεμάχια σε ημιορεινά, ΕΝΦΙΑ 1850 ευρώ. Πριν πληρώναμε μόνο χαράτσι 650 ευρώ για το διαμέρισμα , (το πατρικό δεν έχει ρολόι της ΔΕΗ-ακατοίκητο είναι) . Τώρα πλέον πείστηκα...οι άνθρωποι είναι τρελοί, ή πράκτορες...

 4. Papatrizos avatar
  Papatrizos 04/08/2014 14:12:40

  Αυτοί ξεπέρασαν και τον Τραγάκη ρε σεις... τι ξεφτιλισμένοι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.