#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/11/2011 20:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτη προτεραιότητα η αποκατάσταση της ομαλότητας στις Ένοπλες ΔυνάμειςΌπως είναι γνωστό, οι τελευταίες διαταγές που υπέγραφε ο προηγούμενος υπουργός Άμυνας κ. Μπεγλίτης ήταν η μαζική αποστρατεία των μονίμων εξ εφεδρείας αξιωματικών, ανεξαρτήτως καθηκόντων και του έργου που επιτελούν από την Πολεμική Αεροπορία, με εξαίρεση τους έχοντες σοβαρά προβλήματα υγείας  και αυτούς που είχαν «σκληρή» κομματική ταυτότητα. Στο απυρόβλητο όμως παραμένει και παρά το γεγονός ότι δεν είναι στις εξαιρέσεις,  ο έφεδρος πτέραρχος που υπηρετεί στο γραφείο θεσμικού παράγοντα της χώρας.

Προς  τιμή της η νέα ηγεσία του Υπουργείου, ζήτησε να υποβληθούν αναφορές όσων θέλουν να παραμείνουν για να επαναξιολογηθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες (ουσιαστικά ο κ. Μπεγλίτης είχε εκβιάσει τα υφιστάμενα κλιμάκια ΓΕΕΘΑ – Γεν. Επιτελεία να αναφέρουν συλλήβδην για όλες τις περιπτώσεις ότι  θα καλύψουν με εν ενεργεία στελέχη τις αντίστοιχες ανάγκες).

Η ανωτέρω ενέργεια είναι η δεύτερη θετική απόφαση του νέου υπουργού κ. Αβραμόπουλου μετά την κατάργηση της απ’ ευθείας ηλεκτρονική γραμμή του προσωπικού με το γραφείο «μέριμνας» του προσωπικού αποκαθιστώντας έτσι την ιεραρχία και πειθαρχία στο στράτευμα.

Πολλά τα ερωτηματικά ωστόσο που προκύπτουν για τις επόμενες ημέρες για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Λίγο προτού φύγει η προηγούμενη ηγεσία έδωσε τα τελειωτικά της χτυπήματα αφενός μεν με δηλώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας για κυοφορούμενη εκτροπή, αφετέρου δε με το ξήλωμα σχεδόν όλων των αξιωματικών που αποτελούσαν τα  Ανώτατα Στρατιωτικά και Ναυτικά Συμβούλια, προκειμένου να επιλέγουν οι νέες στρατιωτικές ηγεσίες. Στην Πολεμική Αεροπορία είχε ήδη διαμορφωθεί η επιδιωκόμενη από το ΠΑΣΟΚ κατάσταση για πλήρη κομματικοποίηση της , αφού έχουν μέσα στα δύο χρόνια εξολοθρεύσει μέχρι και τους Σμηνάρχους, αποστρατεύοντας από 60 Σμηνάρχους κάθε χρονιά  για να φθάσουν να προαγάγουν τους «επίλεκτους» τους .

Όλα τα κόμματα αντέδρασαν έντονα και ιδιαίτερα ο τομέας άμυνα της  αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να αναφέρει στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα, ότι :

Μάλιστα, μόλις χθες, την ώρα που η ίδια κλυδωνιζόταν με την πρόταση εμπιστοσύνης και οι βουλευτές της διαφοροποιούμενοι προχωρούσαν ακόμα και σε ανεξαρτητοποιήσεις, ακούστε: βρήκαν τότε τη στιγμή να προχωρήσουν σε κομματικές εκκαθαρίσεις στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων!

Θυμίζοντας τις χειρότερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ, άλλαξαν δια μιας όλη την ηγεσία του στρατεύματος με απίστευτες βουτιές στην Ιεραρχία.

Αυτό το σημειώνουμε και δεν το συγχωρούμε. Να το ξέρουν...

Και τώρα ο κ. Παπανδρέου έχει το θράσος να μιλάει από πάνω και για «εκτροπή»!

Αντίστοιχη ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των άλλων κομμάτων στις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ:

- Nα απαξιώσει τις επίσημες ενώσεις των αποστράτων, να τις  εκτρέψει της αποστολής τους και να τις μετατρέψει από ΝΠΔΔ (Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου) σε ΝΠΙΔ (Νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου) .

-Να δημιουργήσει ηλικιακές ταξικές διαφορές στις συντάξεις οδηγώντας σε οικονομική εξαθλίωση 5500 χιλιάδες αποστράτους ηλικίας κάτω των 55 ετών (μείωση 40% του μισθού).

-Να μοιράσει στρατόπεδα «φιλέτα» σε ημέτερους δήμους και εγχώριους – ξένους επενδυτές αποστερώντας τα Μετοχικά Ταμεία από σημαντική περιουσία που θα τα οδηγήσει  σε βέβαιο μαρασμό.

-Να υποβαθμίσει την υγειονομική περίθαλψη που παρέχεται από τα Στρατιωτικά νοσοκομεία στο ένστολο προσωπικό δημιουργώντας  ένα  θολό και αβέβαιο καθεστώς.

-Να υποβαθμίσει την παρουσία της χώρας μας στο ΝΑΤΟ με την παντελή απουσία μας στη νέα Δομή του.

-Να υποβαθμίσει την μαχητική ικανότητα τους με το κλείσιμο καίριων Σχηματισμών και Μονάδων σε όλα τα όπλα με καθαρά δημοσιονομικά κριτήρια και καθόλου επιχειρησιακά.

-Να υποβαθμίσει την αμυντική μας διπλωματία  στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με αλλαγή αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων από αυτή που περιγράφεται στα εθνικά σχέδια.

-Να ακυρώσει προσλήψεις και να προετοιμάσει απολύσεις μεγάλου αριθμού ΕΠΟΠ.

-Να προβεί σε απαράδεκτες μειώσεις του εισοδήματος των στελεχών αγνοώντας παντελώς τις ειδικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν (συχνές μεταθέσεις, ενοικιάσεις κατοικιών , συνθήκες  και ωράριο εργασίας, δυσκολία εργασίας του/της συζύγου ή συνυπηρέτησης κλπ.).

-Να οδηγήσει σε ακινησία και πολύ μικρή διαθεσιμότητα επίγεια μέσα και σημαντικά Οπλικά Συστήματα λόγω ελλιπούς συντήρησης, έλλειψης ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών (λάδια, καύσιμα κλπ.).

-Να μειώσει το ηθικό των στελεχών με τη συνεχή απαξιωτική αντιμετώπισή τους.

Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε πολλά ακόμη από τα επιτεύγματα των κ. Βενιζέλου και Μπεγλίτη, όπως Νομοθεσία περί Ιεραρχίας και Προαγωγών που δημιουργεί παρά επιλύει προβλήματα, νέος νόμος περί Προμηθειών που απαξιώνει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, απώλεια σημαντικών κονδυλίων και περαιτέρω απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας με την υπογραφή κατάπτυστων συμφωνιών όπως αυτής για τα υποβρύχια.

Βέβαια ο κ. Σαμαράς έχει επανειλημμένως επισημάνει το προσωπικό ενδιαφέρον και την αμέριστη στήριξη του στις  Ε.Δ. έχει κατακρίνει τις κομματικές διώξεις και τις άδικες αποστρατείες, έχει δηλώσει μέσω του Τομεάρχη Άμυνας ότι δεν αναγνωρίζει τις τελευταίες κρίσεις και έχει δηλώσει κατά την ομιλία του προς τους αποστράτους ότι θα κάνει αυτό που πρέπει όταν αναλάβει την κυβέρνηση (αφού επεσήμανε ότι τη ΝΔ δεν την εμπιστεύεται ο κόσμος της επειδή δεν τηρεί της υποσχέσεις της).

Είναι φυσικό λοιπόν τα στελέχη να αναμένουν τώρα ποιες θα είναι οι άμεσες κινήσεις για να τεθούν οι πρώτες βάσεις αλλά και να προστατευθεί το κύρος της ΝΔ που έχει δικό της Υπουργό στο τιμόνι του ΥΕΘΑ.

'Ικαρος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 16/11/2011 21:03:29

  Τι θα κάνει ο νέος υπουργός με τον επανελθόντα μετά από τρία χρόνια αποστρατείας κ. Παπανικολάου, που προήχθηκε σε Ταξίαρχο, εν συνεχεία σε Υποπτέραρχο και έχει αναλάβει σημαντική διοίκηση χωρίς να έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και η Ν.Δ έχει καταγγείλει ως παράνομη την επιστροφή του;

  • Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ avatar
   Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ @ αναγνωστης 16/11/2011 21:29:35

   Θέλω να ελπίζω ότι θα το ψάξει το συγκεκριμένο θέμα ιδιαίτερα ο Αβραμόπουλος , διότι έχουν γραφτεί πολλά στο διαδίκτυο για τον κύριο ΣΑΚΗ και να αποκαταστήσει την ομαλότητα.

   Υ.Γ. Μετά την μετακίνηση του Σάκη στη ΔΑΕ ,γιατί δεν έχει τοποθετηθεί Β΄ κλαδάρχης (κλάδος που σχετίζεται και με τις μεταθέσεις του προσωπικού)? Να τα δει αυτά ο Αβραμόπουλος και να βάλει λίγο τάξη διότι παράγινε το κακό τα 2 τελευταία χρόνια.

 2. ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
  ΣΙΝΙΑΛΟ 16/11/2011 21:29:49

  Δεν είναι μόνο ο Ιπτάμενος Παπανικολάου επανελθών. Είναι και ο κολλητός του Διοικητικός Βελλίδης, που επανήλθε μετά από 4 χρόνια αποστρατείας, προήχθηκε σε Ταξίαρχο και πρόσφατα σε Υποπτέραρχο (ο 1ος σε αυτή την ειδικότητα) οδηγώντας σε παραιτήσεις και αποστρατείες πολλά ικανά στελέχη. Το κύριο έργο που επιτέλεσε με την επαναφορά του ήταν να εξαφανίσει τα δυσμενή στοιχεία και τις δικογραφίες από τον φάκελλο του Παπανικολάου που όπως λένε αστει-ευόμενοι στην Αεροπορία ήταν μεγαλύτερος από του "Ρωχάμη". Όσον αφορά τους εφέδρους πιθανόν ο νέος Υπουργός να μην έχει χρόνο αντίδρασης αφού την Παρασκευή διαγράφονται και ορισμένοι εξ αυτών έχουν πολύ λιγα χρόνια υπηρεσίας (κάτω των 25) και προσέφεραν πετώντας πυροσβεστικά αεροσκάφη. Αντίθετα όπως λέει το δημοσίευμα οι ημέτεροι έχουν εξαιρεθεί για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν εξουσί και ταξιδάκια.

 3. Y. avatar
  Y. 16/11/2011 21:37:58

  Για τους εθελοντές, μήπως ο Μπεγλίτης έχει υπολογίσει τη μείωση των δαπανών από τις απολύσεις, και έχουν περαστεί στο προσχέδιο που θα συζητηθεί σε λίγες μέρες? Αν ναι, οι βουλευτές να ζητήσουη αναπροσαρμογή, ως προς αυτό. Σε μια στιγμή μάλιστα που και ο Παπούλιας μίλησε θετικά σήμερα για τις ανάγκες των ΕΔ
  Για τις αλλαγές στην ηγεσία, είχε κάνει δήλωση και ο Τζίμας, ..ότι η ΝΔ δεν θα το αφήσει. Είπε για αυτό κάτι ο κος Αν/δρος?

 4. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 16/11/2011 21:50:12

  -Άμεσα κόψιμο του πτητικού επιδόματος σε όσους δεν πετάνε και διπλασιασμό σε αυτούς που μάχονται καθημερινά στον αέρα.
  -Τακτοποίηση του χάους που προκάλεσε το πασοκ με τη στέγαση των πολυτέκνων.
  -Άμεση βελτίωση διαθεσιμότητας οπλικών συστημάτων.
  -Μέριμνα για την οικονομική βελτίωση των στελεχών με συμφωνίες με εταιρίες για εκπτωση στα καύσιμα, το κόστος των μετακομίσεων,τις τιμές στα supermarket και άλλα πολυκαταστήματα,φτηνά εισιτήρια για μετακίνηση προσωπικού με όλα τα ΜΜΜ.Το στράτευμα είναι ένας χώρος από τον οποίο ζουν περίπου 360 χιλιάδες άνθρωποι-καταναλωτές(120000 στελέχη x 3 μέλη οικογένειας).Πιστεύω ότι μπορούν να επιτευχθούν καλύτερες τιμές δεδομένου των ειδικών συνθηκών(συνεχής μεταθέσεις,πολλές μετακινήσεις προσωπικού για ανάγκες υπηρεσίας, διαβίωση σε παραμεθόριες περιοχές με συχνή χρήση των ΜΜΜ).

 5. Αγάπη για τις Ε.Δ. avatar
  Αγάπη για τις Ε.Δ. 16/11/2011 21:51:54

  Ελπίζω τα λόγια του κ. Σαμαρά να μην ξεχαστούν όταν έρθει η ώρα. Απαιτείται αποκατάσταση αυτών των εξαίρετων στρατηγών που τόσο άδικα απομακρύνθηκαν , ενώ τόσα πολλά είχαν να προσφέρουν στην Πατρίδα. Και το κυριότερο: Από ποιόν απομακρύνθηκαν. Από τον άνθρωπο που φάνηκε ότι δεν είναι ικανός να διαχειριστεί την κριτική στο πρόσωπό του(Θεσσαλονίκη 26 και 28 Οκτωβρίου), αυτόν που για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα συκοφάντησε με μυθεύματα την Ηγεσία των Ε.Δ. στο εξωτερικό και τέλος όταν πήρε τηλεοπτικό μάθημα ήθους από τον Κ. Φράγκο το πρωί της Δευτέρας (ΣΚΑΙ).Και οι 2 απομακρύνθηκαν. Ο ένας(Ο ΓΙΓΓΑΣ) δήλωσε σεβασμό και υπακοή , ενώ ο άλλος μόνο γκρίνια και μιζέρια. Κρίμα γιατί οι Ε.Δ. για κάποιο χρόνο διοικούνταν από τέτοια πολιτική ηγεσία

 6. fantomas avatar
  fantomas 16/11/2011 22:27:01

  Αν θελει ο Αβραμοπουλος να κανει κατι σωστο, ας κλεισει την ΜΑΕΔΥ που αποτελει την δικαιολογια για να τακτοποιουνται ολα τα κοματοσκυλα καθε κυβερνησης.

 7. GIANNIS HALKIDIKH avatar
  GIANNIS HALKIDIKH 16/11/2011 22:29:29

  Kαι μόνο που συγκρίνεται τον Φράγκο με το Μπεγλίτη είναι μεγάλη αδικία για τον Στρατηγό.

 8. takis400 avatar
  takis400 16/11/2011 22:35:40

  οι ενοπλες δυναμεις γινονται υποχειριο του καθε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ απο καποιον που δεν συναδει με τον τροπο σκεψης που εχουν τα ηγετικα στελεχη τους

 9. Aggelos avatar
  Aggelos 16/11/2011 22:44:29

  κανει καλη δολεια ο Αβραμο

  οσο και αν δεν τον χωνευουμε πολλοι λογω του στυλ του..

  παντα πατριωτης ηταν..

  και για υπουργος εξωτερικων καλος θα ηταν..

  • Mara avatar
   Mara @ Aggelos 16/11/2011 23:21:45

   Μωρέ... μιά χαρά είναι, εκεί που είναι, τέτοιους ύποπτους καιρούς....

 10. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 16/11/2011 23:36:23

  Ένα πραγματικά ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο "Πρώτη προτεραιότητα η αποκατάσταση της ομαλότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις" αναδημοσιεύουμε από το antinews.gr.

  Διαβάστε το, απηχεί 100% την πραγματικότητα και θα πρέπει να ερωτηθεί επί τη ευκαιρία και δημοσίως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αν συμφωνεί με αυτά που είπε ο αναπληρωτής του Γ.Γεωργίου προχθές σε συνέντευξή του ότι "Δεν τίθεται θέμα αλλαγής της ηγεσίας των Ε.Δ. (που τοποθετήθηκε στην ουσία παράνομα για να δικαιολογηθεί ... "πραξικόπημα" την ημέρα που κατέρεε η κυβέρνηση)".

  Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την διακηρυγμένη θέση του κόμματος της Ν.Δ. περί άμεσης αποκατάστασης της νομιμότητας στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και μη αναγνώρισης των εκτάκτων κρίσεων. Και λέμε να ερωτηθεί δημοσίως ο ΥΕΘΑ γιατί ιδιωτικώς τέθηκε η ερώτηση και απάντηση δεν λάβαμε..
  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=27616&Itemid=172

 11. NONOS avatar
  NONOS 17/11/2011 00:24:37

  Δυστυχως οι ΕΔ ειχαν την ατυχία να πεσουν στα χερια του ολιγιστου Μπεγλίτη που διακατεχόμενος απο εμφυλιοπολεμικα σύνδρομα και συνεπικουρουμενος απο κομματοσκυλα του χειριστου ειδους εφτασαν σε τετοια σημειο απαξιωσης και καταρακωσης του ηθικού τους που απαιτειται μεγαλη προσπαθεια απο το νεο υπουργο για να συμαζεψει τα ασυμαζευτα.
  Στρατηγο σα το Φραγγο Φραγγούλη θα ξαναβγαλει η Ελλάδα μετα απο 100 χρόνια,και δε τα γραφω τυχαία γνωρίζω το ποιόν του ανδρός και της αναγνωρισης που απολαμβανει οχι μονο στο εσωτερικό αλλα κυρίως στο εξωτερικό.Οι γειτονές μας και μονο στο ονομα ΦΡΑΓΓΟΣ τους εποιανε συγκρυο γιατι γνωριζαν τις ικανοτητες του απο την προυπηρεσία του στη χωρα τους,τυχαία δεν του απεδοσε ο τυπος το προσονυμιο στρατηγος αραχνη, παληκαρι και γνωστης της τουρκικης πραγματικοτητος οσο κανεις αλλος στην Ελλάδα,πολυγλωσότατος,ΑΝΘΡΩΠΟΣ για το προσωπικό ΠΑΤΕΡΑΣ στην κυριολεξία ΕΛΛΗΝΑΣ με ολη τη σημασία της λεξης ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ που βρεθηκε ενας τυπος να τον βγαλει σα τη τρυχα μεσα απ το ζυμαρι γιατι,γιατι αντιδρούσε στα σχεδια διαλυσης του στρατευματος.Κρίμα ελπίζω πως ο νεος υπουργός θα βαλλει τα πραγματα στη θεση τους............

 12. Aρμενιστης avatar
  Aρμενιστης 17/11/2011 00:39:27

  Ρε παιδιά σκόπιμα δεν αναφέρετε τίποτα για το ξεχαρβάλωμα στο Πολεμικό Ναυτικό; Διέλυσε ο υπουργός όλη την ικανή ηγεσία και έβαλε "βρέφη"από ναυτική εμπειρία και διοίκηση να καλύψουν τισ ανάγκες του πιό σημαντικού όπλου αυτή την στιγμή ( φύλαξη θαλασσίων συνόρων , ΑΟΖ, παρουσία στην περιοχή των εξορύξεων τησ Κύπρου). Το ναυτικό μας σήμερα διοικείται από Ελικοπτεράδες , Ουκάδες και πρώην Αποθηκάριους , τι προκοπή να περιμένουμε. Αντε να δούμε τους Απόστρατους Ναυάρχους τι λένε και το κυριώτερο τι κάνουν.

  Αρμενιστης

  • gynner avatar
   gynner @ Aρμενιστης 17/11/2011 01:19:19

   Δεν θα μπορέσουν τώρα Ναύκληρε,κανονίζουν εκδρομή για προσκύνημα στοα Αγιο Ιωάννη το Ρώσσο...

   • SZAE avatar
    SZAE @ gynner 17/11/2011 01:49:38

    +100000!

 13. SZAE avatar
  SZAE 17/11/2011 01:46:40

  @Αρμενιστής: "Το ναυτικό μας σήμερα διοικείται από Ελικοπτεράδες , Ουκάδες και πρώην Αποθηκάριους , τι προκοπή να περιμένουμε."
  Ειδα τοσα χρονια που το διοικουσαν οι μάχιμοι. Μήπως το ματσακονι επιρεασε την σκεψη σου;

  Κάτω τα χερια απο τον πρωην κορινθιο υπουργό! Ο μοναδικος που εδωσε 5ημερη αδεια σε ολο το προσωπικο! Αρκετα πιο πίσω ο επιτιμος (σκόρδα σκόρδα) ειχε δωσει εκλογικο επιδομα οταν ο ΕΣ φυλαγε τα εκλογικα τμηματα.
  Απο τον τωρινο, τον αντικαταστατη του πρωην, περιμενουμε νεα καγκελα πρωτα απο ολα στο Πενταγωνο και κατ επεκταση σε ολα τα στρατοπεδα. Η προυπηρεσια του στον δημο το εγγυάται.
  Επίσης θα μπορεσει να συμπληρωσει την συλλογή του με φωτογραφιες ενστολων καθως επισης να βαλει και νεες πλακετες στα στρατοπεδα "επι υπουργιας....."
  Τιποτε άλλο

  Αφηστε μας στα στρατοπεδα....
  α. με τους συναδελφους να βγαζουν δειλα δειλα ταπερακι για να πάρουν
  μαζι τους φαγητο το μεσημερι και ακολουθως να τρεχουν να προλαβουν
  το υπηρησιακο λεωφορείο
  β. με τους συναδελφους να μενουν μονιμα στο στρατοπεδο μια και το νοικι
  κοστίζει

  Δεν εχω να προσθεσω κατι, δεν περιμενω τιποτα και απο κανέναν.

 14. Αεροπόρος avatar
  Αεροπόρος 17/11/2011 08:09:50

  Ο Νέος κος ΥΕΘΑ, θεωρώ πως θα πρέπει να ανατρέξει και στα εγλήματα που έγειναν στις ΕΔ με τις αποστρατείες ικανοτάτων Αξιωματικών όλων των ειδικοτήτων το 2009 - 2010 (κρίσεις 2010) με την άφιξη των ανεγδιηγήτων Υπουργών Άμυνας ( Βενιζέλου, Μπεγλίτη) στο υπουργείο και κυρίως στην Πολεμική Αεροπορία, όπου οι κ Αρχηγοί ( κος Γιάγκος και Κλόκοζας) που όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια έπαιξαν πανάξια το ρόλο της γλάστρας, αφού δεν είχαν κανένα λόγο (κουμάντο έκαναν οι Σάκης, Βαγγέλης, Μήτσος και όλα τα κομματόσκυλα)

 15. ΚΡΙΤΗΣ avatar
  ΚΡΙΤΗΣ 17/11/2011 09:25:43

  Νομίζω ότι είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι το τετραμελές πολύχρωμο σχήμα θα μπορέσει να επιλύσει τα σοβαρότατα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις Ε.Δ και να εμπνεύσει το προσωπικό. . Μη ξεγελιώμαστε κύριοι. Ας μπορέσουν μέχρι τη λήξη αυτής της κυβέρνησης να καθορίσουν τις αρμοδιότητες μεταξύ τους οι υπουργοί και μετά θα ασχοληθούν και με το στράτευμα. Άλλωστε μόνο η στελέχωση των γραφείων τους είναι η δημιουργία μιας νέας Μεγάλης Μονάδας. Εν τω μεταξύ ο στημένος κομματικός μηχανισμός θα υπηρετεί τα αποτυχημένα "αφεντικά" του και τα μέλη του και θα σαμποτάρει τους υπόλοιπους. Ο κ. Γεωργιόπουλος στη ΓΔΑΕΕ θα συνεχίσει να την στελεχώνει με προσωπικό της αρεσκείας του, να εγκρίνει πακτωλούς ξεπερασμένων προγραμμάτων ΑΩ σε ημέτερους και να διαπραγματεύεται προβληματικές συμβάσεις που ο ιδιος είχε επεξεργαστεί και προωθήσει ως Υπαρχηγός της Αεροπορίας το 2002 -2004. Ο κ. Χρονόπουλος στη ΓΔΠΕΔΣ θα συνεχίσει να πέρνει οδηγίες από τον κ. Σημίτη, να το παίζει φιλότουρκος και να δίνει πλήρη αναφορά στο ΠΑΣΟΚ. Μακάρι τουλάχιστον η τωρινή πολιτική ηγεσία να μπορέσει να δημιουργήσει "αναχώματα" στις κατάπτυστες αποφάσεις των προηγούμενων που έχουν ήδη δρομολογηθεί για να διασωθούν βασικές αξίες, όπως περιγράφει και το άρθρο. Η μόνη λύση είναι η καθαρή λύση. Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με τα πρότυπα Σαμαρά.

 16. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 17/11/2011 10:00:53

  Θα ήταν ζωτικό επίσης να ξαναεξετάσει το θέμα της δωρεάν (έστω και με κάποια ερωτηματικα) παραχώρησης οπλικών συστημάτων απο τις ΗΠΑ, όπως το θέμα των αρμάτων Abrams.

  Επίσης κάτι γράφτηκε ,δεν ξέρω αν είναι κοτσάνα ,για παραχώρηση αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke. Too good to be true βέβαια,ιδίως αν περιλαμβάνεται και Aegis /SM-3.

  Δέν αποκλείεται βέβαια,δεδομένου πως αυτές οι παραχωρήσεις είναι η "αμοιβή" μας για την υποστήριξη του Ισραήλ,και αντίστοιχη τιμωρία της Τουρκίας.

  Πάντως οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι θα πρέπει να γελάνε μαζί μας, τρώμε τη ρετσινιά πως είμαστε τα "σκυλάκια του Ισραήλ" ,αλλα...αρνούμαστε να παραλάβουμε την αμοιβή μας!

  Βέβαια δεν ήταν μόνο ο Μπεγλίτης ,είναι και τα συμφέροντα απο τους εκπροσώπους των εταιριών οπλικών συστημάτων που μόνιμα σαμποτάρουν και παραπληροφορούν όποτε γίνεται συζήτηση για παραχώρηση ή αγορά μεταχειρισμένου αμυντικού εξοπλισμού, για να πουλήσουν τα δικά τους πανάκριβα καλούδια.

  Ας ελπίσουμε πως κάποιοι πατριώτες στη ΝΔ θα φροντίσουν να ασχοληθεί με το θέμα ο νέος ΥΕΘΑ (γιατί στις ικανότητες του ιδίου δεν έχω και πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη...)

 17. βασίλης avatar
  βασίλης 17/11/2011 22:15:21

  K Αβραμόπουλε - Κ Γεωργίου (τουλάχιστον εσείς) διότι τους άλλους δυο δεν τους
  εμπιστεύεται κανένας.
  Αφίστε τις κόντρες , τους εγωισμούς, και τα πισωμαχαιρόματα και συνεργασθείτε
  για το καλό της γωνιάς αυτής του κόσμου που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ. Οι ένοπλες δυνάμεις αυτού του τόπου είναι οι μόνες που θα προασπήσουν την δημοκρατία -
  την ελευθερία και τον μόχθο αυτού του λαού. Και δεν είναι αντιπαραγωγικές
  οπως είπε ο Κ Πάγκαλος. Είναι στο χέρι σας να ανπτερώσεται το ηθικό τους
  και να τιμήσεται τους ίδιους και τις οικογενειές τους οχι μόνον να έχουν την
  δύναμη να ζούν αξιοπρεπώς (οικονομικά ενοώ) αλλά με τις ενεργειές σας
  να τους κάνεται να σηκώσουν το κεφάλι τους διότι πολλοί τελευταία (Εργατοπατέρες-δημοσιογράφοι-μερίδα δημοσίων υπαλλήλων-κ,λ,π)
  τους έχουν ρίξει πολλές σφαριάρες.

 18. MANOS avatar
  MANOS 18/11/2011 22:30:37

  ΠΡΟΣ SZAE

  ΤΙΣ 5 ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ!!!!!ΠΟΣΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ!!!!!! ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!!!ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΗΜΕΡΕΣ!!!!

 19. ΜΑΚΗΣ avatar
  ΜΑΚΗΣ 18/11/2011 22:39:07

  ΠΡΟΣ ΑΡΜΕΝΙΣΤΗ

  ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΤΩΧΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΗΣΥΧΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Α Ν Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.