30/05/2008 20:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτη ημέρα Ράλλυ Ακρόπολις

Μια πέτρα στην 3η ειδική διαδρομή της ημέρας (Ψάθα 1) ήταν αρκετή για να μας βγάλει εκτός αγώνα, με σπασμένο ακρόμπαρο στον εμπρός αριστερό τροχό. Το επισκευάσαμε και ξαναξεκινάμε αύριο το πρωί από το …τέλος. Μεγάλη γκαντεμιά, αλλά αυτά έχει το ράλλυ Ακρόπολις. Και να στεφτείτε ότι πηγαίναμε κρατημένα για να συνηθίσουμε την πρώτη ημέρα το αυτοκίνητο, που οδηγούσαμε για πρώτη φορά. Έχει πέσει πολύ πίκρα στην ομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MIG avatar
  MIG 30/05/2008 22:00:45

  Δεν πειραζε παιδια, η συμμετοχη και η εμπειρια μετραει..!!!!!!!

 2. Nick avatar
  Nick 30/05/2008 22:36:04

  Τελικά δεν είναι τυχαίο ότι το Ράλλυ Ακρόπολις έχει τις δυσκολότερες διαδρομές στο WRC.

 3. Factorx avatar
  Factorx 30/05/2008 22:38:09

  Για να πούμε την αλήθεια η Ψάθα ήταν στην κυριολεξία σπαστήρι. Ενώ στο Σχηματάρι προσπαθούσαμε να μην πέσουμε μέσα στα χαντάκια που άνοιγαν τα προπορευόμενα εργοστασιακά στο κακό οδόστρωμα. Έτσι άναψε και το αυτοκίνητο και στην Θήβα έμπαινε το safe mode στον εγκέφαλο και μας έκοβε. Δράμα σας λέω.
  Και οι αυριανές ειδικές διαδρομές είναι χειρότερες. Έτσι αντι να ευχαριστηθούμε οδήγηση και να προσφέρουμε και θέαμα στον κόσμο που έρχεται να μας δει, το μόνο που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να αποφύγουμε τις κοτρόνες και τα χαντάκια. Και καλά εμείς, Επιλογή μας είναι να πάμε στο Ράλλυ Ακρόπολις. Έτσι όμως η ΕΛΠΑ διώχνει και τον κόσμο που αγαπά αυτό το άθλημα κι αυτό είναι πολύ κακό. Μήπως λοιπόν το Ακρόπολις πρέπει όντως να ξαναγυρίσει στη Λαμία;

 4. politis-gr avatar
  politis-gr 30/05/2008 23:38:12

  Αυτό είναι και το μεγαλείο του Ακρόπολις φίλε! Ο γερόλυκος δίπλα ξέρει και από ..Ταρζάν!!! Εκεί να δεις, ...να γράφεις και το μουλάρι να μην περνάει!!!!
  Προσεχτικά στους Αγίους Θεοδώρους και αφού βγήτε με το καλό απο εκεί, στο οροπέδιο και στα καστεβάσματα στα Πίσια απλά ....πιέστου το αίμα!
  Καλή συνέχεια!

 5. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/05/2008 23:43:06

  Ρόδα είναι και γυρίζει και αύριο θα γυρίσει προς το καλύτερο.

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 30/05/2008 23:44:44

  Σύνοψη 1ης Ημέρας

  Συναγωνισμός και συναρπαστική εξέλιξη!

  Πρώτη αγωνιστική ημέρα για το BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις και η αγωνία κράτησε μέχρι και την τελευταία ειδική. Εξήντα πληρώματα αγωνίστηκαν σε επτά ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 110 χιλιομέτρων, με τον Sebastien Leob στο τιμόνι της Citroen C4 WRC να αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή. Ο Γάλλος τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε δεύτερος, κάτι που μεταφράζεται σε μειονέκτημα έναντι των αντιπάλων του, κατάφερε να κερδίσει τέσσερις ε.δ. και να επιστρέψει στο Τατόι στην πρώτη θέση. Ακολούθησε ο ομόσταυλός του, Dani Sordo, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη σειρά εκκίνησης πραγματοποίησε κορυφαίους χρόνους, την ώρα που η τύχη του χαμογέλασε στην προτελευταία ειδική. Εκεί, τα δύο Ford Focus των Mikko Hirvonen και Jari Matti Latvala αντιμετώπισαν πρόβλημα από σπασμένη ανάρτηση, αμφότερα, με αποτέλεσμα να χάσουν θέσεις στην υπερειδική. Έτσι στην τρίτη θέση για την πρώτη ημέρα ολοκλήρωσε ο Petter Solberg με το ολοκαίνουργιο Subaru Impreza WRC2008 το οποίο σε καμία περίπτωση δε φάνηκε να αντιμετωπίζει προβλήματα νεότητας. Με πρόβλημα μέχρι και την 5η ειδική διαδρομή, λόγω σκόνης που περνούσε στο κόκπιτ του Ford Focus, κινήθηκαν οι Έλληνες συμμετέχοντες στο θεσμό του WRC, Άρης Βωβός – ΕΛ.ΕΜ., οι οποίοι ολοκλήρωσαν στη 13η θέση. Στα PWRC ο Nasser Al-Attiyah με Subaru Impreza κατάφερε από την πρώτη ημέρα να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας της τάξης του 1:10.2 από τον Juho Hanninen o οποίος ακολουθείται από τον Loris Baldacci.
  H πρώτη Ημέρα έκλεισε με τη διεξαγωγή της πρώτης Υπερειδικής διαδρομής Τατόι. Στη νέα χωμάτινη διαδρομή, που φιλοξενείται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου, βρέθηκαν περισσότεροι από 9.000 θεατές...

 7. ANToNIO B avatar
  ANToNIO B 31/05/2008 07:01:57

  Νήπιος Γέρων μας εκπλήσσεις , έχω μείνει άναυδος , μετά το σεντόνια του ποστ "Η πόλη εάλω", τώρα σε διαβάζουμε και σαν ανταποκριτή του Ραλλυ Ακρόπολη.
  Και τι ανταποκριτής , με γνώσεις και τεχνικές και αγωνιστικές , είσαι άξιος θαυμασμού , για το γεγονός με πόση ευκολία πηδάς από τα φιλοσοφία στην τεχνολογία , μπράβο νήπιο γέρων , μόνο πρόσεξε μην σου σπάσει κανένα ακρόμπαρο και χάσεις το ράλλυ και άντε μετά να βρούμε ανταποκριτή με τις δικές σου γνώσεις.
  Όσο για τον αγαπητό Φάκτορα Χ δεν έχουμε τίποτα άλλο να του ευχηθούμε παρά καλή συνέχεια , όσο για τις πέτρες μπορείς να βάλεις τον νήπιο γέροντα , μια και παρακολουθεί το Ράλλυ εκ του σύνεγγυς, να πηγαίνει μπροστά και να μαζεύει τις πέτρες.

 8. Vass avatar
  Vass 31/05/2008 08:55:21

  @: ΑΝΤοΝΙΕ Β,
  Όντως ο Γέρων μας εκπλήσσει ευχάριστα με ανταποκρίσεις και σχόλια. Είναι τέτοια η ζέση του που προβλέπω του χρόνου να δίνει σημειώσεις στον Φακτορα με τις ρυθμίσεις του EVO. Πάντως η Ψάθα ήταν δράμα για τα μη κατεταγμένα αυτοκίνητα. Η επιστροφή του Ακρόπολις στα "πάτρια" εδάφη της Λαμίας είναι λύση ώστε να σταματήσουν οι περιβαλλοντικές υπερβολές ορισμένων και να επιστρέψουν οι θεατές σε πιο φιλόξενα βουνά. Οι άδειες ειδικές της Παρασκευής δείχνουν το δρόμο, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η ΕΛΠΑ δεν επιθυμεί πολλούς θεατές για να μπορεί να ελέγχει ευκολότερα τον αγώνα.
  Φέκτορα, όπως πολύ καλά γνωρίζεις το παν στα ράλλυ είναι να μπορείς να χαρείς κάθε χιλιόμετρο των ειδικών. Το Ακρόπολις θέλει μεθοδικότητα και τύχη για να τερματίσεις και πάρα πολλά χρήματα για στήσεις ένα αξιόμαχο αυτοκίνητο αν κυνηγάς θέση. Νομίζω ότι ως μη εξαρτημένοι περί της διάκρισης θα περνάτε καλά ακόμη και με τις ατυχίες.

 9. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 31/05/2008 09:55:02

  Παίδες,

  δεν είναι δικιά μου ...ανταπόκριση. Δελτίο τύπου είναι του "55ου Ακρόπολις" στο σάιτ τους. Δικό μου το λάθος που ξέχασα να βάλω την πηγή.

 10. Ν.Δ.Σ.(ΑΤΑΚΤΟς ) avatar
  Ν.Δ.Σ.(ΑΤΑΚΤΟς ) 31/05/2008 10:03:22

  Που να σου έδινα και το Ηονδα θα τους είχες κερδίσει .

 11. Vass avatar
  Vass 31/05/2008 10:05:43

  Μην πτοείσαι Γέρων. Η μη αναγραφή της πηγής δεν ελαττώνει κάθολου τη διάθεση σου.
  Keep posting.

 12. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 31/05/2008 10:52:23

  @Vass: Thanks! Κάτι σχετικό μ' αυτό που είπε ο Φάκτορας κι εσύ:

  1η Ημέρα Συνέντευξη Τύπου των Τριών Πρώτων
  David Richards – Subaru World Rally Team:

  "..Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να εκφράσω και μια προσωπική μου γνώμη σχετικά με το ράλλυ.

  Είμαι πολύ απαγοητευμένος γιατί αυτό το ράλλυ θεωρείτο ένα από τα καλύτερα γεγονότα στο παρελθόν όχι όμως για τις ζημιές που προκαλούσε στα αυτοκίνητα, αλλά για τις πραγματικά ασύλληπτες διαδρομές του.

  Είναι, λοιπόν, απαγοητευτικό το γεγονός οτι η βαθμολογία θα κριθεί βάσει των δύσκολων επιφανειών στις ειδικές, συνυπολογιζόμενης και της τύχης κάθε ομάδας, και όχι με βάση τις δυνατότητες των οδηγών", (http://www.acropolisrally.gr/el/show.php?cat_id=17&page_id=1232).

 13. ANToNIO B avatar
  ANToNIO B 31/05/2008 10:53:36

  Ο Νήπιος Γέρων συνελήφθη κλέπτων οπώρας.
  Χαίρομαι που το σχόλιο μου έγινε αιτία ο Νήπιος Γέρων να νοιώσει τύψεις για την πνευματική κλοπή που πήγε να κάνει και αυτόαποκαλύφτηκε.
  Εγώ προσωπικά δεν του το συγχωρώ, διότι εάν ένας άνθρωπος του πνευματικού επιπέδου του ΝΓ , το συμπέρασμα περί πνευματικού ατόμου από αυτά που διαβάσαμε στο “ η πόλη εάλω”, κάνει πνευματική κλοπή τότε τι να περιμένουμε από τους άλλους !!!!!
  Και λυπάμαι και για τον Vass που ενθαρρύνει τον ΝΓ να συνεχίσει να κλέβει και μάλιστα να μην πτοείται , τι άλλο άραγε έχουμε να δούμε και να ακούσουμε.

 14. fantomas avatar
  fantomas 31/05/2008 11:30:36

  faktor x ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ......
  ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ.....ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ!!!!
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΥΧΕ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ....
  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΟΧΗΜΑ!!!
  Η ΤΥΧΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ....!!!!!

 15. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 31/05/2008 14:36:04

  Σιγά ρε Αντόνιο, λίγο υπερβολικός είσαι...

 16. Vass avatar
  Vass 31/05/2008 23:14:59

  Αγαπητέ ΑΝΤοΝΙΟ Β,
  Νομίζω ότι είσαι εκτός πνεύματος αγώνα. Ήταν προφανές ότι ο Γέρων μετέφερε ένα info από αυτά που αναρτά το γραφείο τύπου του Ακρόπολις. Δεν υπέγραψε κανένα ποίημα του Καβάφη ούτε κανένα φιλοσοφικό κείμενο του Καστοριάδη. Η ενθάρρυνση αφορά τη διάθεση του Ν.Γ. να μεταφέρει πληροφορίες για ένα ειδικό θέμα σε ένα κατά βάση πολιτικού περιεχομένου Blog. Αν τώρα δεν σε καλύπτει καμία απάντηση τουλάχιστον ας ελπίσουμε να μας συγχωρήσεις το ατόπημα.

 17. ANToNIO B avatar
  ANToNIO B 01/06/2008 07:06:59

  @Vass
  Και εγώ δεν νομίζω ότι έγινε κάτι τραγικό, απλά έβαλα λίγο χιούμορ παραπάνω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.