24/03/2010 01:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτα θα κάνουμε Ανάσταση και μετά θα έλθει η… Σταύρωση

Αλλάζει τα θρησκευτικά και τον προαιώνιο κανόνα η κυβέρνηση η οποία φέρνει την Τετάρτη στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά θα το ψηφίσει μετά το Πάσχα, έτσι για να μην μας πέσει βαρύ το πασχαλινό τραπέζι.

Με μικρές αλλαγές και με διατήρηση ορισμένων αδικιών ετοιμάστηκε το νομοσχέδιο το οποίο έχει μια πρωτοτυπία. Για να μη χαθεί ούτε ευρώ, οι νέες φορολογικές κλίμακες, δηλαδή η μηνιαία παρακράτηση φόρου, θα έχει αναδρομική ισχύ από τον πρώτο μήνα του έτους. Κι όποιος έχει να πληρώνει περισσότερα θα το πράξει με την εκκαθάριση της δήλωσης. Όποιος έκανε το λάθος να αμείβεται από 28.000 ευρώ και πάνω την πάτησε αφού θα πληρώνει περισσότερο φόρο κάθε χρόνο.

Άτυχοι είναι και όσοι κακομοίρηδες (διότι για τέτοιους πρόκειται όταν αγοράζουν σπίτι με δανεικά) πήραν στεγαστικό από την 1η Ιανουαρίου 2009. Η απαλλαγή των τόκων του δανείου από 40% πάει στο 20% και όσοι ήλπιζαν ότι θα παίρνουν πίσω  ένα μέρος από αυτά που δίνουν κάθε μήνα στην τράπεζα, γελάστηκαν.

Όσο για την αποζημίωση απόλυσης, φαίνεται ότι στην κυβέρνηση φοβήθηκαν ότι θα τους πάρουν με τις πέτρες οι χιλιάδες υποψήφιου… απολυμένοι. Έτσι ανεβάζουν το αφορολόγητο ποσό από 30 σε 50 χιλιάδες ευρώ ενώ το 40% πάει σε αποζημιώσεις πάνω από 200.000 ευρώ. Τώρα ποιος είναι αυτός που παίρνει αποζημίωση τόσα χρήματα να τον βρούμε και να τον κάνουμε παράδειγμα προς μίμηση. Εμείς μόνο κάτι μεροκαματιάρηδες εργάτες ξέρουμε που φεύγουν με 10-20 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση και δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

Κατά τα άλλα, το φορολογικό νομοσχέδιο δεν έχει άλλες αλλαγές, θα ψηφιστούν οι σκληρές περικοπές και οι υπερβολικοί φόροι που έβαλε η κυβέρνηση επί δικαίων και αδίκων.

Τώρα, αν θα βγούμε στους δρόμους όταν θα καταλάβουμε ότι εκτός από τα χρήματα από την τσέπη ο Γ. Παπανδρέου μας πήρε και το… παντελόνι, αυτό θα φανεί σίγουρα από το φθινόπωρο.

ΝΔ: Ανεξέλεγκτη φοροεπιδρομή

Κριτική στην κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο άσκησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, χαρακτηρίζοντάς το άδικο, φοροεισπρακτικό και αναποτελεσματικό.  Πρόκειται, είπε, για ένα φορολογικό νομοσχέδιο που συμπυκνώνει τη φορολογική πολιτική του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, το οποίο αν εφαρμοστεί στην πράξη, θα στεγνώσει την αγορά και από το παραμικρό ευρώ, θα επιτείνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω της ύφεσης και θα οδηγήσει στην τροφοδότηση ενός φαύλου κύκλου, που δεν μας βγάζει πουθενά.

ΣΥΝ: Άδικο το φορολογικό

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε πως «εάν η κυβέρνηση νομίζει ότι έχει τη συναίνεση της κοινωνίας στην εισοδηματική της πολιτική αλλά και στο φορολογικό νομοσχέδιο, είναι προφανώς στο δικό της κόσμο». Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε άδικο το φορολογικό, αφού όπως είπε, «δε ζητάει από τους έχοντες να συμβάλλουν και επιτείνει τις αδικίες της εισοδηματικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. πατριωτης avatar
    πατριωτης 24/03/2010 10:46:42

    και διεμερησαντο τα ιματια μας εαυτοις,και επι των ιματιων μας εβαλον κληρον

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.