#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/06/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώην πολιτικοί ψάχνουν για δουλειά...Στις 12/5/12, μια εβδομάδα μετά τις πρώτες εκλογές, και με αφορμή την επιστροφή στις υπηρεσίες τους των χιλιάδων (κυριολεκτικά) παρατρεχάμενων δημοσίων υπαλλήλων, που επί χρόνια ολόκληρα ήταν αποσπασμένοι στα γραφεία πολιτικών, οι οποίοι όμως δεν εξελέγησαν, έγραψα για τις «παράπλευρες απώλειες των εκλογών».

Σήμερα, προκύπτει ένα παρόμοιο θέμα, πλην όμως πιο ενδιαφέρον, αφού δεν πρόκειται πλέον για τους διάφορους βαστάζους των πολιτικών, αλλά για τους ίδιους τους πολιτικούς, πρώην υπουργούς, βουλευτές, κλπ. που δεν εξελέγησαν, και που καλούνται τώρα να ψάξουν για δουλειά, ώστε να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Όχι βέβαια, ότι έχουν ανάγκη, αφού οι περισσότεροι όχι μόνο έφτιαξαν κομπόδεμα από την πολιτική τους «προσφορά», αλλά εισπράττουν και την βουλευτική σύνταξη, που κάθε άλλο παρά ταπεινή και ευκαταφρόνητη είναι.

Διάβασα λοιπόν στις κυριακάτικες εφημερίδες για κάποιους πρώην εθνοπατέρες μας, που ζουν ένα δράμα, αφού  τώρα ψάχνουν για … δουλειά!

Διάβασα για τον πολύ κ. Ρέππα, που σκέφτεται να ανοίξει οδοντιατρείο, και να ασχολείται με καθαρισμούς και σφραγίσματα, όπως διάβασα και για την δαιμόνια  πολιτικό κα Αποστολάκη που θα «επιστρέψει», λέει, στη μάχιμη δικηγορία.

Συγκινήθηκα ιδιαίτερα με το δράμα της αγαπημένης μου στοχάστριας, και συμπατριώτισσας,  Εύας Καϊλή, που για δεύτερη ή τρίτη φορά μένει εκτός βουλής, αν και εκλέγεται πανηγυρικά από τους Θεσσαλονικείς.

Όχι ότι στενοχωρήθηκε η κοπέλα, αφού όπως λέει θα μπορέσει τώρα να ασχοληθεί με το αγαπημένο της ενδιαφέρον, που είναι η «δημοσιογραφία», και παράλληλα να τελειώσει το διδακτορικό της στην πολιτική οικονομία.

Τώρα πως εννοεί την δημοσιογραφία, Θεός και ψυχή της.

Εγώ απλά την θυμάμαι να διαβάζει από το ότοκιου τις μεσημεριανές ειδήσεις τα σαββατοκύριακα στο Μέγκα.

Αυτό δεν νομίζω να θεωρείται δημοσιογραφία, και εν πάση περιπτώσει, αν είχε την φάτσα της μακαρίτισσας της Γεωργίας Βασιλειάδου, δεν νομίζω πως θα της επέτρεπαν ούτε κι αυτό. Μη τρελαθούμε…

Α, και κάτι άλλο: πως γίνεται από αρχιτέκτονας, που δήλωνε, να κάνει διδακτορικό στην πολιτική οικονομία…. άλλο ένα μυστήριο.

Μάλλον θα πρόκειται για πραγματικά ανήσυχο (και διαβαστερό)  πνεύμα, και άλλωστε αυτό φαίνεται, και βγαίνει προς τα έξω!!!!

Πιο πολύ όμως συγκινήθηκα με το ανθρώπινο δράμα του πάλαι ποτέ κυνηγού σκανδάλων του Πασόκ, του δαιμόνιου Μιχάλη Καρχιμάκη, που δηλώνει υπάλληλος της πρώην Ολυμπιακής, και νυν μεταταγείς (λέει) διοικητικός υπάλληλος στο υπουργείο Μεταφορών (νυν Ανάπτυξης, Υποδομών, κλπ).

Χωρίς να εξετάσω το αν εργάστηκε ποτέ στην Ολυμπιακή, αφού μια ζωή τον θυμάμαι σύμβουλο του ΓΑΠ, βουλευτή, πανελίστα, κλπ, μου προκαλεί εντύπωση η απάντησή του στο ερώτημα τι ακριβώς θα κάνει τώρα ως διοικητικός υπάλληλος στο υπουργείο;

Όπως λέει, δεν γνωρίζει επακριβώς, αλλά πιστεύει πως αφού  ληφθούν υπόψιν το βιογραφικό του, και η πλούσια εμπειρία του, θα τον τοποθετήσουν σε μια θέση ανάλογη αυτών του των προσόντων.

Μα πόσο νυχτωμένοι είναι κάποιοι εκ των «σωτήρων» μας;

Πόσο επιβεβαιώνομαι, όταν μια ζωή λέω πως οι πολιτικοί μας ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα;

Απέχει τόσο πολύ ο κος Καρχιμάκης από την πραγματικότητα του δημόσιου τομέα, που ειλικρινά πιστεύει πως θα ληφθεί υπόψη το βιογραφικό του και οι εμπειρίες του;

Πάει καλά;

Δεν έχει ακούσει για παιδιά με διδακτορικά που βγάζουν φωτοτυπίες, την ώρα που απόφοιτοι δημοτικού, και άντε καμιά φορά και εξατάξιου γυμνασίου, διευθύνουν καίριες υπηρεσίες; Χάρη σε ένα τηλεφώνημα κάποιου σαν τον κο Καρχιμάκη;

Δεν έχει ακούσει ότι στο δημόσιο βασιλεύει το ρουσφέτι και μόνο;

Δεν έχει ακούσει για την ανορθολογική κατανομή θέσεων, βαθμίδων, αξιωμάτων, κλπ;

Δεν έχει ακούσει ρε παιδιά για το γενικό μπάχαλο που χαρακτηρίζει το δημόσιο μας;

Πραγματικά πιστεύει ότι οι υπάλληλοι τοποθετούνται σε θέσεις με βάση τα…. προσόντα τους;

Είναι τόσο καλοκάγαθα αφελής, ή απλά τόσα χρόνια στην πολιτική,  δεν πήρε χαμπάρι τίποτα;

Εκτός και αν μας δουλεύει.

Το σίγουρο είναι ότι στη δική του περίπτωση οπωσδήποτε θα ληφθεί υπόψη το βιογραφικό του, και το παρελθόν του. Αυτό το υπογράφω.

Αλίμονο.

Ένα τηλεφώνημα αρκεί, και θα του διαθέσουν γραφείο, οδηγό, γραμματείς, υποτακτικούς, ακόμη και δικές του σφραγίδες!

Και αν θελήσει ποτέ, μπορεί και να περνάει που και που από την υπηρεσία του.

Αντικείμενο αμφιβάλλω αν θα έχει, αφού άλλοι μη προνομιούχοι, θα τρέχουν για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούν στην μαύρη τρύπα του (υπεράριθμου κατά τα άλλα) δημοσίου οι διάφοροι παρατρεχάμενοι, κομματικοί, παρακεντέδες, και τώρα και οι ίδιοι οι πρώην πολιτικοί παράγοντες, και εθνικοί ταγοί, που επιστρέφουν ταπεινά ταπεινά στο μεροκάματο!!!!!.

Θου Κύριε….

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 25/06/2012 08:46:17

  Για την Εύα Καϊλή νομίζω οτι ο Strange θα κάνει πέτρα την καρδιά του, θα υποστεί τις αναγκαίες θυσίες, θα προβεί στην απαιτούμενη υπέρβαση, θα κάνει χρήση των διασυνδέσεων του, θα παρακαλέσει όπου μπορεί (με άλλα λόγια τον έχω ικανό να κάνει τα πάντα) και στο τέλος θα το βολέψει το κορίτσι!
  Για τους άλλους, όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν!
  Οταν μάθετε που δουλεύει ο Καρχιμάκης, να πάμε να του την πέσουμε!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Αδέξιος Δεξιός 25/06/2012 10:12:24

   Μα ποιος φιλότιμος ευπατρίδης δεν θα έκανε την οιαδήποτε υπέρβαση για να "το βολέψει το κορίτσι"?

 2. FRESCO avatar
  FRESCO 25/06/2012 09:02:49

  Η αναξιοκρατία υπονομεύει τη δημοκρατία.

 3. ηρακλης avatar
  ηρακλης 25/06/2012 09:19:28

  Ο συγκεκριμενος καρχιμακης ειναι αυτος που ελεγε - με μαρτυριες παρακαλω και κατεκρινε ΔΥ που δουλευαν- οτι " επι δεξιας δεν δουλευουμε και τα μολυβια κατω".
  Αν δεν κανω λαθος κουβαλαγε τη τσαντα του πετρου λαμπρου του ταμια του πασοκ...
  Ουστ που θες και αξιοκρατια

  • Αρουρης avatar
   Αρουρης @ ηρακλης 25/06/2012 12:02:14

   Eπειδή πρόσφατη μετάταξη θεωρειται νέα προσληψη μισθολογικά θα δουμε και μηνιαιο εκκαθαριστικό του με 600 ευρώ;Ε ρε γλεντια....
   Μην χαρείτε ομως πολυ γιατι ο δουλευταρας ο ανθρωπος στο υπουργειο φαίνεται. Και ως γνωστόν οπου δουλευταράς και υπερωρία.......

 4. franc avatar
  franc 25/06/2012 11:06:47

  Mην εγγίζετε την Εύα...
  Φιλοκαλείτε μετ' ευτελείας και φιλοσοφείτε άνευ μαλακίας...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ franc 25/06/2012 11:54:11

   Αν κάναμε το πρώτο που μας εγκαλείτε να μην κάνουμε, θα μπορούσαμε να επιτύχουμε και το τρίτο, κατά τον τρόπο που μας υποδεικνύετε.

 5. Kanaris avatar
  Kanaris 25/06/2012 11:47:30

  Αληθεύει ότι και ο Χ.Πρωτόπαπας γύρισε σαν τμηματάρχης στην Εθνική Τράπεζα; Αν ισχύει το παραπάνω τότε σύντομα θα τον δούμε ξανά στο προεδρείο της ΟΤΟΕ. Η ζωή μας κύκλους κάνει!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Kanaris 25/06/2012 12:20:04

   Ε, όχι και τμηματάρχης! Κοτζάμ πρώην spokesman μιας ολόκληρης κυβέρνησης Σημίτη, που είχαμε μπαφιάσει να τον βλέπουμε στο "γυαλί", είναι δυνατόν να βολευτεί με μια τόσο κατώτερη θέση; Άσε που το επίδομα ευθύνης του τμηματάρχη δεν επαρκεί για τη συντήρηση της σπιταρώνας στα ΒΠ...

 6. Pikis avatar
  Pikis 25/06/2012 11:54:44

  Όσοι έχουν ή ασχολούνται με PhD ξέρουν τι κόπο απαιτεί η απόκτηση του. Η Εύα πότε πρόλαβε να ασχοληθεί; Μας δουλεύουν;
  Ο οδοντίατρος απορώ αν θυμάται τι είναι ο τροχός (όχι της τύχης, ο άλλος).

  Αν ο Σαμαράς θέλει να δώσει το στίγμα του, θα πρέπει οι βουλευτές να παίρνουν τη βουλευτική σύνταξη στα 65 όπως εμείς οι κοινοί θνητοί. Έτσι, να δουν και αυτοί πως βγαίνει το "ψωμάκι".

  Οι "χαμένοι" των εκλογών τη βρίσκουν την άκρη τους. Υπάρχουν κάτι υπηρεσίες-οργανισμοί-επιτροπές που δεν τους ξέρει ούτε αυτός που τους έφτιαξε. Εκεί βολεύονται οι χαμένοι αγωνιστές των κομμάτων και τα κομματικά παιδιά με καλό μισθό και αραλίκι. Το ωραίο είναι ότι βολεύονται από όλες τις παρατάξεις και περνάνε μια χαρά! Εμείς πληρώωωωωνουμε κι αυτοί αράααααζουνε...

 7. blue nile avatar
  blue nile 25/06/2012 12:01:46

  Εμένα άλλο με καίει...
  Ο Πρωτόπαπας αυτός ο γίγαντας της διανόησης και του ορθού λόγου τι θα κάνει;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ blue nile 25/06/2012 13:55:35

   Ότι έκανε και η Φώφη κάποτε, που έτρεμε στην ιδέα να επιστρέψει στην τράπεζα όπου η θέση της ήταν ταμίας!!!!
   Αλλά μετά ξαναβολεύτηκε ως σωτήρας μας, και ξεχάστηκε το εργασιακό της πρόβλημα, από το οποίο μάλλον συνεχίζει να πληρώνεται (αν δεν κάνω λάθος) και να μετράει και χρόνια συντάξιμα.

   • ab-normal avatar
    ab-normal @ Strange Attractor 25/06/2012 14:01:11

    εχω μια θεσουλα για τις τιτατνιες ικανοητες του Πρωτοπαπα..Εμεινε χωρις βοθροκαθαριστη τα Φλογητα χαλκιδικης..

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Strange Attractor 25/06/2012 14:20:31

    Μια και ανέφερες τη Φώφη, να θυμίσουμε εδώ και τη συνευθύνη του Αράπογλου, που ως διοικητής μιας ιδιωτικοποιημένης (πλέον) τράπεζας έδωσε "απόσπαση" στη Φώφη για να "εργαστεί" στο ΠΑΣΟΚ. Ξέρετε εσείς καμιά σοβαρή ιδιωτική τράπεζα/εταιρεία που να δίνει σε υπαλλήλους "αποσπάσεις" σε πολιτικά κόμματα, και η γενική συνέλευση των μετόχων να μην παίρνει το κεφάλι του διευθύνοντος συμβούλου που το έκανε;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Strange Attractor 25/06/2012 14:21:49

    Όχι μόνο "κάποτε" (2007). Και τώρα το ίδιο θα κάνει, αφού πάλι δεν εξελέγη βουλευτής. Αράπογλου τότε, Ταμβακάκης τώρα.

 8. TopGunZ avatar
  TopGunZ 25/06/2012 12:02:07

  Ειδικά στην Ελλάδα που διδακτορικός σημαίνει το σκυλάκι του καθηγητή, "κουβάλα τον προτζέκτορα για να σε κάνω λέκτορα" και μηχανή παραγωγής δημοσιεύσεων στο όνομα του καθηγητή. Για τις δε θέσεις-σφραγίδα που "παρκάρουν" διάφοροι "βετεράνοι" πολιτευτές και οι κουστωδίες τους αποτελούν πεδίο δόξης λαμπρό για όποιον θέλει να σκοράρει πόντους στην κοινή γνώμη και να βάλει και κάνα φραγκοδίφραγκο στον κρατικό κορβανά.

 9. Nik avatar
  Nik 25/06/2012 12:08:57

  Είδατε τώρα γιατί μπουχτίσανε και παραιτηθήκανε οι 7 Γάλλοι εμπειρογνώμονες της δημόσιας διοίκησης; Είδε και έπαθε ο Ράιχενμπαχ να τους μεταπείσει, μέχρι και τον πρόεδρο της Γαλλίας επιστράτευσε.

  Αν δεν φτιάξει η κρατική μηχανή τίποτε δεν θα πάει σωστά. Είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα. Αν όχι το μοναδικό. Διότι αν δούλευε η μηχανή δεν θα είχαμε πιάσει πάτο.

 10. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 25/06/2012 12:23:36

  Εγώ έχω δύο απορίες για την καριέρα της Μιλένας ως "μαχόμενης δικηγόρου".

  1) Τι υποθέσεις θα αναλαμβάνει; Οικογενειακού δικαίου (διαζύγια, διατροφές κ.λπ);
  2) Όταν θα αγορεύει στα δικαστήρια, λέτε να εκστομίσει κανα "Ρίξτε τον!" αναφερόμενη στον δικαστή της έδρας;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Αυριανιστής 25/06/2012 19:40:39

   Νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι ήταν δικηγόρος της Ολυμπιακής. Αυτό σημαίνει ότι κάπου αλλού θα έχει μεταταχθεί. Επίσης νομίζω ότι υπάρχει νόμος που τους δίνει το δικαίωμα να διοριστούν στο δημόσιο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ζητήσει να γίνει νομικός σύμβουλος κάπου και ο Ρέππας να δουλέψει σε κάποιο νοσοκομείο.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ anonymous 25/06/2012 20:22:15

    Συνοδός εδάφους ήταν.

    • anonymous avatar
     anonymous @ Strange Attractor 25/06/2012 20:36:08

     από το βιογραφικό που έχει στη σελίδα της. Στο ίντερνετ λέγεται ότι έχει συνταξιοδοτηθεί πρόωρα, η ίδια το έχει διαψεύσει.
     Επαγγελματική Σταδιοδρομία:

     Ασκησε δικηγορία και το 1989, κατόπιν εξετάσεων, εντάσσεται στη Νομική Υπηρεσία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, συνεχίζοντας παράλληλα τη μαχόμενη δικηγορία. Στην πορεία, εργάζεται σε μια από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρίες στην Washington D.C. και ασχολούμενη αποκλειστικά με θέματα Διεθνών Συμβάσεων και Αεροπορικού Δικαίου, ειδικεύεται στον τομέα αυτό. Το 1993 εντάσσεται στο Νομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, όπου και υπηρετεί ως το 1995.

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ Strange Attractor 25/06/2012 20:50:39

     ;;;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ anonymous 25/06/2012 22:35:06

    Αχ, δεν με "πιάνεις"...

 11. Νίκος avatar
  Νίκος 25/06/2012 12:48:34

  Παρ' όλα αυτα η Εθνική τράπεζα περνάει στην αντεπίθεση με μεταγραφάρες.
  Τύφλα να 'χει ο Πίου http://goo.gl/z104y

 12. Καμινάδες avatar
  Καμινάδες 25/06/2012 13:13:46

  Βέβαια αν αντικαταστούσαμε τους αχρειάστους πολιτικούς μας με τέτοια μοντέλα τουλάχιστον θα χάναμε τα χρήματα μας σε κάτι περισσότερο ψυχαγωγικό!!!

 13. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 25/06/2012 14:15:32

  καημένε Μιχαλάκη Καρχιμάκη τι σού μελε να πάθεις!

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 25/06/2012 18:09:53

   Καλτ μορφη ο Μιχαλης. Κατω τα χερια. Απ την αλλη, πρεπει παση θυσια να μεινει στην επικαιροτητα, για να μην ξεχνανε ποιοι και πως μας εφεραν ως εδω...

 14. marios avatar
  marios 25/06/2012 14:49:57

  Με τόσα επιστημονικά προσόντα, και τόση πολιτική εμπειρία που έχει η Ευα, ίσως κάποιοι να της δώσουν κανένα πρωινάδικο και να πάρει κοντά της και τον Καρχιμάκη για να λέει τα ζώδια στις θείτσες.

 15. Δημήτρης, ετών 31 avatar
  Δημήτρης, ετών 31 25/06/2012 14:53:50

  Sic transit gloria mundis

 16. Flat avatar
  Flat 26/06/2012 12:00:48

  μα πόσο μπίμπο είναι τελικά αυτή η κυρια;

 17. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 27/06/2012 12:43:23

  Οι καθηγητές πανεπιστημίων (Στουρνάρας, Ζανιάς, Παυλόπουλος, Αλογοσκούφης κλπ) γιατί διατηρούν την έδρα τους και επιστρέφουν σε αυτήν;Γιατί δεν παραιτήθηκαν όπως θα γινόταν σε κάθε ιδιωτικό υπάλληλο αν ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική;Γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο με τους δημόσιους υπάλληλους;Όποιος δημόσιος υπάλληλος-ακαδημαϊκός κατεβαίνει υποψήφιος, να παραιτείται και μετά ας ψάχνει για δουλειά. Και κάτι τελευταίο: αρκετά με τους καθηγητάδες.Δεν είναι ικανοί να διοικήσουν (management) ούτε περίπτερο.Ο Παπάγος είχε πει: θέλεις καλό Υπ. Οικονομικών; Βάλε τον συσσιτιάρχη του στρατού...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.