#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/04/2009 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόωρες εκλογές λόγω Παυλίδη;


_____________________________________________________________________________________________
Τι λέγαμε εδώ: Γιατί οι (πρόωρες) εκλογές είναι αναπόφευκτες; Ότι οι πρόωρες εκλογές είναι, ίσως, μονόδρομος για τον Κ. Καραμανλή λόγω της συνεχούς επιβάρυνσης της οικονομικής κρίσης, της ανεπάρκειας της κυβέρνησης να τη χειρισθεί  και του χάσματος που είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού στην ηγετική ομάδα της ΝΔ.

Οι σημερινές ειδήσεις επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας. Η υπόθεση Παυλίδη προσφέρει ίσως μια καλή αφορμή στον Κ. Καραμανλή να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα συμπέσουν  με τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.


Να ποιο είναι το βασικό σενάριο: Στην περίπτωση που ο Παυλίδης δεν παραιτηθεί (όπως επιμένει) και συγκληθεί η προανακριτική επιτροπή τότε η ΝΔ «για να μην εξαρτάται από την ψήφο ενός υπόδικου βουλευτή» θα τον διαγράψει και θα προκηρύξει εκλογές για τις 10 ή τις 17 Μάιου. Έτσι, όπως γράφει και η «Κ» ο Πρωθυπουργός «θα εμφανιστεί συνεπής με τη θέση του για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς». Θα παραιτηθεί δηλαδή, σε περίπτωση ήττας, από την ηγεσία της ΝΔ (όπως έχει ήδη πει) όχι επειδή η κυβέρνησή του τα έκανε ρόιδο, αλλά λόγω της «αταλάντευτης στάσης του απέναντι στην διαφθορά».


Ένα άλλο σενάριο προβλέπει να συγκροτηθεί αμέσως η 12μελης προανακριτική επιτροπή μετά την συνεδρίαση της Δευτέρας και να ολοκληρώσει τάχιστα τις εργασίες της μετά το Πάσχα. Στην περίπτωση που παραπέμψει τον Παυλίδη σε Ειδικό Δικαστήριο θα ισχύσουν τα προηγούμενα, με κάποιες αλλαγές στις ημερομηνίες.


Επισημαίνεται ότι το ίδιο το Μαξίμου αφού συναίνεσε με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική (θυμάστε τα τετ- α τετ ΚΚ και ΓΑΠ;) επέτρεψε στους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση (σε αντίθεση με το Βατοπέδι). Για να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή απαιτούνται 151 «ναι». Αυτό σημαίνει ότι αρκούν δύο θετικές ψήφοι από πλευράς Ν.Δ. για να ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό και να πάμε για εκλογές.


Προσέξτε κι αυτό: Η υπόθεση Παυλίδη ταλανίζει την κυβέρνηση μήνες με τον Παυλίδη να επιμένει να μην παραιτείται. Αυτό σημαίνει είτε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε δυσχερή θέση απέναντί του (δηλαδή την «κρατάει» ο βουλευτής) είτε ότι άφηναν το θέμα ανοικτό δια πάν ενδεχόμενο.


Πως το έχουμε πει αυτό; «Η μπουγάδα θα πλυθεί από τους κοινοβουλευτικούς όπως προβλέπεται και στο manual»; «Αυτοδύναμη πτώση»;ΥΓ: Μήπως τις απαντήσεις στα ερωτήματα και τα σενάρια τις δίνει το γκάλοπ της Ημερησίας;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 04/04/2009 12:46:46

  «Θολή» η στάση Καρατζαφέρη εν όψει της ψηφοφορίας
  H προχθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, για σκοπιμότητα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ κατά την υποβολή της πρότασης για προανακριτική επιτροπή, σε βάρος της ατζέντας των ευρωεκλογών, εξελήφθη ως διφορούμενη και ασαφής αναφορικά με τη στάση του κόμματός του κατά την ψηφοφορία της Δευτέρας. «Η χρονική συγκυρία», τονίζει ο κ. Καρατζαφέρης, «είναι εξίσου ύποπτη με την ουσία. Το ΠΑΣΟΚ είχε τη δυνατότητα η διαδικασία να ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο. Σαφώς πρέπει να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, όχι όμως σε βάρος της προεκλογικής ατζέντας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

 2. Οράτιος avatar
  Οράτιος 04/04/2009 13:15:42

  Εγώ το μόνο που έχω να πω, είναι ότι θα ήταν καλύτερο να έχουμε διπλές εκλογές, μήπως και αποφύγουμε το τεράστιο κόστος των εκάστωτε εκλογών. Εκτός αν υπάρχουν άλλοι παράγοντες που δε λαμβάνω υπόψιν.

 3. ataktos avatar
  ataktos 04/04/2009 13:23:07

  Οράτιος- νοικοκύρης η οικονομολόγος είσαι?

 4. Lavazza avatar
  Lavazza 04/04/2009 14:22:48

  Οι δημοσκόποι καθορίζουν πότε θα γίνουν Εκλογές, τα Κανάλια και τα ΜΜΕ...

  Όπως καθορίζουν και πολλά άλλα στον τόπο μας δηλαδή...

 5. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 04/04/2009 14:24:28

  -πως το ΠΑΣΟΚ "είχε τη δυνατότητα η διαδικασία να ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο", αφού τώρα στάλθηκε ο φάκελλος στη Βουλή???
  -ασκωντας πίεση στους δικαστές?
  -είπαμε να θέλει να εμφανιστεί χρήσιμος ο πρόεδρος στη ΝΔ, αλλά να μην κονταροχτυπάει και την κοινή λογική.

 6. kanis avatar
  kanis 04/04/2009 14:29:09

  ο Καρατζαφέρης , όπως πάντα, περιμένει εντολές από το αφεντικό του τον Μητσοτάκη. Ολα τα υπόλοιπα, είναι για τα μάτια του κόσμου και το ευ ζήν του...

 7. kanis avatar
  kanis 04/04/2009 14:31:16

  ..του εαυτού!

 8. Οράτιος avatar
  Οράτιος 04/04/2009 14:37:00

  @4 ataktos,

  Τίποτα απ' τα δύο, αλλά κρίνεται εύστοχη η απάντηση σου. Από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσον οι παρούσες συγκυρίες και οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν με μια παράταση της κυβερνητικής ακυβερνησίας, θα βοηθήσουν σε μια πιο ουσιαστική αλλαγή.

 9. ataktos avatar
  ataktos 04/04/2009 14:39:40

  Ερώτηση ήταν …

 10. ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  ΑΝΩΝΥΜΟΣ 04/04/2009 14:45:21

  Αυτό είναι το κατάντημα της σημερινής Ελλάδας.. Ένα σύστημα ολόκληρο με ασύδοτους επιχειρηματίες, με πολιτικούς να τους υπηρετούν και δημοσιογράφους-υπηρέτες αυτού του συστήματος.. Το ποιος είναι ο Παυλίδης το ξέρουμε εμείς οι Δωδεκανήσιοι, ανεξαρτήτως παρατάξεως. Όλοι αυτοί που στρέφονται σήμερα εναντίον του το κάνουν για προσωπικές σκοπιμότητες ή υπηρετούν το σύστημα, το οποίο εκτελεί όποιο τολμήσει ν' αντισταθεί στις εντολές του.. Αν είχαν διαβάσει το διαβιβαστικό του Ανακριτή στη Βουλή και τη δικογραφία θα ντρεπόσουν για αυτά που γράφουν ή λένε για τον Παυλίδη.. Αλλά έχουν τσίπα τέτοιοι δημοσιογράφοι ή Πολιτικοί, που ισοπεδώνουν τα πάντα στο βωμό των σκοπιμοτήτων που υπηρετούν; Ας ψάξουν να βρουν, αν αντέχουν την αλήθεια στην υπόθεση Παυλίδη κι όχι να παπαγαλίζουν όσα τους υπαγορεύει το σύστημα.. Ο Παυλίδης εκτελείται, γιατί αρνήθηκε να εκτελέσει τις άνωθεν εντολές για προνομιακή μεταχείριση Μανούση. Αν ο Παυλίδης είχε υπακούσει δε θα υπήρχε τίποτα.. ούτε σκάνδαλο, ούτε προανακριτικές.. Και κάποιοι(ψάξετε αν αντέχετε) θα είχαν εισπράξει τις επιταγές που έμειναν στα χέρια τους από την απρόβλεπτη ενέργεια του ξεροκέφαλου Παυλίδη να κάνει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.. Από τότε ο Παυλίδης ήταν τελειωμένος πολιτικά.. Έχασε το Υπουργιλίκι, και τον πολέμησαν λυσσαλέα για να χάσει την πρωτιά στα Δωδεκάνησα, που δεν το κατάφεραν όμως, γιατί , όπως προανέφερα, οι Δωδεκανήσιοι γνωρίζουν καλά ποιος είναι ο Παυλίδης.. Τώρα, βέβαια, περάσαμε στο τελευταίο στάδιο της πολιτικής εξόντωσης Παυλίδη.. Ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν στις εκλογές, το κάνουν με στημένες διαδικασίες, στις οποίες συμμετέχει όλο το σύστημα.. Από Πολιτικούς και επιχειρηματίες, μέχρι δικαστικούς και δημοσιογράφους. Όμως, ό,τι και να κάνετε ο Παυλίδης θα παραμείνει για μας τους Δωδεκανησίους ο Άνθρωπός μας.. Ο άφθαρτος Πολιτικός που πάνω του ακουμπούσαμε και μας στήριζε 35 ολόκληρα χρόνια.. Αυτά επί του παρόντος.. Αν βέβαια δε με κόψει η λογοκρισία του συστήματος.. Όσο για την ανωνυμία, ομολογώ ότι φοβάμαι το σύστημα…

 11. kanis avatar
  kanis 04/04/2009 14:59:06

  Ο Μανούσης κολλητός του Μητσοτακέικου δεν ήταν τότε;

 12. kanis avatar
  kanis 04/04/2009 15:01:52

  @11 ανώνυμος
  "Όσο για την ανωνυμία, ομολογώ ότι φοβάμαι το σύστημα…"


  ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ!

 13. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 04/04/2009 15:06:37

  Το ΠΑΣΟΚ θα ειναι αυτοδυναμο στις εκλογες .Ολο το παιχνιδι γινεται με τους οικολογους οτι συγκεντρωνουν πανω απο 3% και αρα θα μπουν στην βουλη και ετσι θα στερησουν την αυτοδυναμια λογω εξακοματικης βουλης..Την απαντηση την εδωσε η Λιανα Κανελλη το πρωι στο MEGA..Ειπε οτι λεγομενοι οικολογοι αποτελουνται απο 10-15 μικρα κομματα και οτι δεν υπαρχει ενα κομμα οποτε οιψηφοι θα μοιρασθουν με συνεπεια την μη εκπροσωπηση στην Βουλη.Νομιζω οτι ειναι η πλεον σωστη αναλυση.Οποτε αυτο σημαινει αυτοδυναμια του Πασοκ!!! Και εχει δικαιο

 14. Factorx avatar
  Factorx 04/04/2009 15:08:24

  Δείτε και τις εκτιμήσεις γι αυτοδυναμια της Ημερησίας (του κ. Μπόμπολα) που μόλις ανέβασα που κάνει τα πράγματα πιο καθαρά.

 15. kanis avatar
  kanis 04/04/2009 15:11:11

  Oι Οικολόγοι-Πράσινοι έχουν σχέση με το Ουράνιο-Τόξο;

 16. ataktos avatar
  ataktos 04/04/2009 15:30:38

  @16-Πράγματι Είσαι στον κόσμο σου ...

 17. Οράτιος avatar
  Οράτιος 04/04/2009 15:53:23

  ataktos, απάντηση στην οποία έθεσες ένα ερώτημα ήταν. Και κατ' αυτή την έννοια σου απάντησα. Έλεος.

 18. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 04/04/2009 16:37:36

  @16,

  Το Ουρανιο Τοξο ειναι το σημα των απανταχου GAY.
  Ουρανιο Τοξο - Σκοπια/Ελλαδα - και η "οργανωση"

  Γι'αυτο και ο Βαλλιανατος καιγεται και βγαινει μαζι τους και τους στηριζει ΓΑΠ μου, με τους συμβουλους σου.

  Το ουρανιο τοξο ως γνωστον εχει μεσα ολα τα χρωματα απο λευκο μεχρι πρασινο. Ολοι οι καλι χωρανε. Επισης βγαινει μετα τη βροχη ( μαλακιας ).

  ΠΠ

 19. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 04/04/2009 19:53:07

  Αληθεια,πως και δεν τον πλακωσανε με τα γιουρτια εκει κατω στη Ροδο και στην Κω;
  Μονο ετσι θα εφευγε νυχτα και δε θα κοκορευοτανε.

 20. ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ avatar
  ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ 05/04/2009 01:31:42

  ΠΑΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ. ΟΝΤΩΣ Ο ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ.ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ. ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΔΗ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ; ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΟΣ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΙΔΗ. ΤΕΙΝΩ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ.

 21. Πυροπαθής avatar
  Πυροπαθής 05/04/2009 17:13:58

  Ο Παυλίδης λέει ότι είναι αθώος γιατί πρώτος αυτός έεστειλε το θέμα στον εισαγγελέα. Η πραγματικότητα είναι ότι έστειλε το θέμα στον εισαγγελέα όταν τον πήραν τηλέφωνο από τη Ρηγίλης και τον ενημέρωσαν ότι ο Μανούσης τα έχει πει όλα στο Ζαχαράκη και θα το προχωρήσει το θέμα. Οι ίδιοι το γνώριζαν και από τον Καραμάριο το Βουλευτή Δωδεκανήσου. Το σχέδιο συγκάληψης ήταν λοιπόν να πάει ο Παυλίδης να καταγγήλει τον εκβιασμό, σχέδιο που επεξεργάστηκε η Ριγήλης. Απλά δεν τους βγήκε. ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ. Για ΤΟ ΒΑΤΟΠΈΔΙ γιατί δεν ψήφισαν την προκαταρτική;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.