#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/06/2013 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόωρες εκλογές; Όχι ευχαριστώ!

Ο κ. Βενιζέλος δυναμιτίζει την τρικομματική κυβέρνηση όπως γράφουμε αλλού στο Antinews, ενώ ακούγονται ήδη δυνατότερα φωνές εντός των επιτελείων των κομμάτων που την απαρτίζουν που μιλούν για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες! Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σταματήσει από την επομένη (!) σχεδόν των εκλογών του περασμένου Ιουνίου, να ζητούν ξανά εκλογές (!!!). Φυσικά, όλοι ετούτοι προσδοκούν ο καθένας από την μεριά του τα δικά του μικροκομματικά οφέλη, αδιαφορώντας κυνικά αν προσπαθούν να τα επιτύχουν βάζοντας σε κίνδυνο την τελευταία ελπίδα ανάκαμψης που αρχίζει δειλά – δειλά να εμφανίζεται για την χώρα και τον λαό της.

Οι εκλογές είναι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να σκέφτονται στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση τούτη την ώρα. Αντίθετα, θα έπρεπε να σχεδιάζουν, να αποφασίζουν και να εργάζονται με ορίζοντα τετραετίας. Υπάρχει δυστυχώς πολύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί από την κυβέρνηση και την χώρα, προτού να γίνουν ορατά στον κόσμο κάποια χειροπιαστά οικονομικά αποτελέσματα που θα δώσουν το στίγμα της ανάκαμψης της αληθινής οικονομίας, της ανάσχεσης της ανεργίας, της αναχαίτισης της συρρίκνωσης της αγοράς και του σταματήματος των λουκέτων. Υπάρχει πολύς δρόμος, μέχρι να σταθεί δυνατόν να μειωθεί η απάνθρωπη φοροεπιδρομή και το φορομπηχτικό ξεζούμισμα των μικρομεσαίων που κοντεύουν να εξαερωθούν.

Ένα πολιτικό σύστημα, που το μόνο που κατάφερε από την αρχή της κρίσης είναι να διασώσει με νύχια και με δόντια τους «πελάτες» του δημόσιους υπαλλήλους και το πληθωρικό κράτος, αφήνοντας τον ιδιωτικό τομέα να καταστραφεί, στεγνώνοντας την αγορά, οδηγώντας την ανεργία του ιδιωτικού τομέα στο 27% και τους νέους στην απελπισία της ανεργίας του 60%, μειώνοντας μισθούς και συντάξεις, ξεφτιλίζοντας τον κατώτατο μισθό και λεηλατώντας εισοδήματα από ενοίκια και τόκους καταθέσεων. Δυστυχώς, μονάχα αυτό έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να «εξασφαλίσουν» όλες οι κυβερνήσεις. Και η τρικομματική, πίσω από αυτό έχει οχυρωθεί και τράβηξε τις μοναδικές αληθινές κόκκινες γραμμές της. Πως σκέφτονται, όσοι το προτείνουν και μυστικά το απεργάζονται, να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, όταν μόλις πρόσφατα κατάφεραν, με χίλιους κόπους και προσωπικό μόχθο του Πρωθυπουργού, να αναστρέψουν το κακό κλίμα στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό της όλα όσα πρέπει να γίνουν στην πράξη για να παρουσιάσουν απτά αποτελέσματα για τους πολίτες που υποφέρουν τόσον καιρό, είναι κυριολεκτικά «στον αέρα»;

Τα οργανωμένα σχέδια και θεσμοθετημένα κίνητρα για νέες επενδύσεις είναι σε εκκρεμότητα. Η σχετική νομοθεσία καθυστερεί χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα οι νέοι επενδυτές να βρίσκονται στην σφαίρα του ευκταίου και του φανταστικού. Το νέο επενδυτικό κλίμα, φιλικό προς το επιχειρείν και σταθερό στις φορολογικές του πρόνοιες είναι μονάχα στα χαρτιά. Οι ιδιωτικοποιήσεις που είναι απαραίτητες για την αλλαγή του οικονομικού κλίματος, έχουν «κολλήσει» μετά τον ΟΠΑΠ, καθώς η κυβέρνηση δείχνει πολύ «προσεκτική», την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση τις υπονομεύει ανοικτά με την στάση της. Υπάρχει πρόβλεψη για πρωτογενή πλεονάσματα, όμως η αποπληρωμή των χρωστούμενων από το κράτος προς τους ιδιώτες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις καθυστερεί χαρακτηριστικά, το ίδιο και η επιστροφή του ΦΠΑ προς τις εξαγωγικές εταιρείες. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται επίσης το σημαντικό ζήτημα της φορολόγησης των ακινήτων όπως και τα «κόκκινα» δάνεια και κυρίως τα στεγαστικά, θέματα που αφορούν έναν πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών που αγωνιούν για το άμεσο μέλλον τους. Υπάρχουν επίσης ανοικτοί λογαριασμοί με τα κρατικά τιμολόγια, τόσο στις ΔΕΚΟ όσο και κυριότερα, στα καύσιμα και την ενέργεια. Μπορεί να έρχεται καλοκαίρι, αλλά το φθινόπωρο είναι κοντά και δεύτερο χειμώνα σαν τον φετινό ίσως να μην αντέξει να «βγάλει» η κοινωνία. Προσθέστε σε όλα αυτά, την καθυστέρηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την αμφίβολη επάρκειά της ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, τις εκκρεμότητες στα εργασιακά θέματα και την βόμβα του ασφαλιστικού που θα πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν και θα έχετε μια καλύτερη εικόνα της κοινωνικής αναταραχής που «ξορκίζεται» περιστασιακά αλλά όσο δεν αντιμετωπίζονται τα συγκεκριμένα θέματα θα διογκώνεται και σε βάθος λίγου χρόνου μπορεί να ξεσπάσει.

Αν συνυπολογίσουμε τώρα, πως βγαίνουν στον αέρα και σενάρια για πρόσθετα χρηματοδοτικά «κενά» κάποιων δις ευρώ που αν δεν καλυφθούν από την αναμενόμενη ανάκαμψη θα απαιτήσουν μετά το 2014 κάποια πρόσθετα μέτρα, τα οποία δεν έχουν ποτέ συζητηθεί ή σχεδιαστεί, το ένα και πλέον εκατομμύριο των παράνομων μεταναστών κυρίως μουσουλμάνων το θρήσκευμα, που εξαφανίζουν κάθε αίσθημα ασφαλείας τόσο στα κέντρα των μεγαλουπόλεων όσο και στα απομακρυσμένα χωριά, καθώς και τις συνθήκες πραγματικής ζούγκλας στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα, όπου η ανασφάλιστη και ολιγόωρη εργασία (όταν υπάρχει) τείνει να γίνει ο κανόνας και όπου οι έστω και κουτσουρεμένοι εργασιακοί θεσμοί καταστρατηγούνται ξεδιάντροπα, φαίνεται ολοκάθαρα πως η κοινωνική ειρήνη και συνοχή κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή. Και δύσκολα θα μπορούσαν να «καλύψουν» όλα αυτά τα πραγματικά και ζέοντα κυριολεκτικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τον λαό, ψευτοδιαμάχες γύρω από τα αντιρατσιστικά νομοσχέδια, κοκορομαχίες εντός και εκτός κοινοβουλίου, σκυλοκαβγάδες για την οπλοφορία των βουλευτών και αστειότητες για απόλυση επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Εκείνο που χρειάζεται τούτη την ώρα από την κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν είναι να ακολουθήσουν χωρίς κουβέντες τον Πρωθυπουργό και να δουλέψουν, να δουλέψουν, να δουλέψουν. Να βάλουν κάτω το κεφάλι όλοι, με πρώτο τον κ. Βενιζέλο και ύστερα τον κ. Κουβέλη, να σηκώσουν τα μανίκια και να προσπαθήσουν με σκυλίσια επιμονή, κάποια τουλάχιστον από αυτά τα ακανθώδη ζητήματα που θα καθορίσουν την σωτηρία ή την καταστροφή της χώρας, να τα μετατρέψουν από λόγια και σχέδια, σε πράξεις και πολιτική πραγματικότητα. Οποιαδήποτε σκέψη για εκλογές τούτη την ώρα είναι απλώς έγκλημα κατά της κοινωνίας. Ένα έγκλημα που μπορεί ίσως να το διαπράττει μέσα στην αγωνία του για την δημοσκοπική του τελμάτωση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, αλλά δεν επιτρέπεται ούτε καν να το σκεφτούν οι τρεις της συγκυβέρνησης. Μονάχα μέσα από την σκληρή δουλειά και τα χειροπιαστά αποτελέσματά της, μπορούν να αναμένουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης πολιτικά οφέλη. Αλλιώς, είναι όλοι τους χαμένοι. Και πρώτος και χειρότερος ο κ. Βενιζέλος που έχει και ανοικτούς λογαριασμούς από την προηγούμενη συμμετοχή του στην καταστροφική διοίκηση του αλήστου μνήμης ΓΑΠ.

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. panos avatar
  panos 07/06/2013 13:11:34

  Η καλλυτερη προταση ειναι να μπουμε στο ΑΡΘΡΟ 99 και μετα κατευθειαν Γ ΕΘΝΙΚΗ και ξεμπλεξαμε..........

  • akenaton avatar
   akenaton @ panos 07/06/2013 19:33:04

   Μπακάλικη αριθμητική χρειαζόμαστε και μπόλικη αλήθεια. Την αντέχουμε όμως ως κοινωνία;

 2. Δρυς avatar
  Δρυς 07/06/2013 14:02:14

  Ενδιαφέρουσα η ανάπτυξη του θέματος Akenaton, σε σημείο που η οπτική σου αξίζει για ερμηνεία των γεγονότων σε πιο ψηλή - μάκρο κλίμακα. Φαντάζομαι προσωπικά την έχεις κάνει.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Δρυς 07/06/2013 19:33:54

   Ομολογώ ότι η μέχρι τέλους ανάλυση με φοβίζει κομματάκι .....

 3. αρχιμήδης avatar
  αρχιμήδης 07/06/2013 14:38:27

  Αγαπητέ Akenaton οπως με απόλυτη αντικειμενικότητα περιγράφεις την φούσκα του succes story που ταχέως εξανεμίζεται είναι σαν να λες οτι οι άμμεσες εκλογές (τώρα που οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν πρώτο) είναι η μόνη ελπίδα του Σαμαρά να "κερδίσει" κι άλλο χρόνο.
  Αν προχωρήσει περισσότερο στην "κατα γράμμα εφαρμογή των συμφωνηθέντων"
  η φθορά του θα είναι ανεπανόρθωτη ιδίως τώρα που δημιούργησε στον κόσμο την εντύπωση οτι θα έχει ανακούφιση προς το τέλος του έτους, καθώς αμμέσως μετά την άφιξη των εκκαθαριστικών, την κατάργηση της αναστολής των πλειστηριασμών και τα νέα χαράτσια ακόμα και στα χωράφια, ο κόσμος θα καταλάβει στο πετσί του οτι όχι ανακούφιση και φώς δεν έρχεται, αλλά νέος κύκλος κολάσεως και βαθύ σκοτάδι, χωρίς ελπίδα και επ' αόριστον τον περιμένει...

 4. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 07/06/2013 15:10:27

  Οι κόκκινες γραμμές των Βενιζελο-κουβελη όσον αφόρα την μείωση του σπάταλου και διεφθαρμένου σοβιετικού τύπου κράτους, οδήγησαν τον Σαμαρά να συνεχίσει την πολιτική του Βενιζέλου στην φορολαίλαπα και στους κεφαλικούς φόρους.
  Καμία σχέση με δεξιά και φιλελεύθερη πολιτική.

  Η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ σχεδόν 30%!!! από το πρώτο ευρώ για τους ελ.επαγγ. –ακόμα και από όσους δεν έχουν εισόδημα αλλά περιουσία, αποδίδει δεν αποδίδει – είναι ΑΡΙΣΤΕΡΗ πολιτική, δοκιμασμένη και αποτυχημένη.
  Φόρο μόνο και μόνο επειδή κάποιος είναι ελ. επαγγελματίας!!!!!!
  Δεν έχω να πληρώσω τους κεφαλικούς φόρους που νομοθετεί το κράτος ΚΑΙ μου παίρνεις την περιουσία μου!!!!!!!!!!!
  Έτσι πήραν τις περιούσιες από τους “αστούς” στις πρώην σοβιετικές χώρες!
  Εάν πάμε σε εκλογές πως θα δικαιολογηθεί η δεξιά και φιλελεύθερη νέα δημοκρατία για αυτήν την οικονομική πολιτική;
  Θα ρίξει το φταίξιμο στους “συγκυβερνήτες”;

  Για να γίνει πιστευτό αυτό από τους πολίτες θα πρέπει η νέα δημοκρατία να κατεβάσει ένα νομοσχέδιο που θα κόβει ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ χρήματα από αυτό το τερατούργημα με ταυτόχρονη ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των φόρων στα ακίνητα στα χωράφια στις έκτακτες εισφορές που έγιναν μόνιμες , να μείωνε πολύ τους φόρους στα καύσιμα – ταυτόχρονα θα μειώνονταν και οι τιμές στα προϊόντα εφόσον θα μειωνόταν το κόστος μεταφοράς –και εάν ΔΕΝ το ψήφιζαν οι αριστεροί της κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένου και του συριζα δεν θα έβρισκαν παρά μόνο τις ψήφους των δυσαρεστημένων Μ.Κ.Ο. , των μεγαλοτρωκτικών του δημοσίου χρήματος - που δεν είναι οι χαμηλόμισθοι δημ. υπαλλ.- και των κάθε λογής “νταβατζήδων και "μεγαλοτίποτα" που ευτυχώς δεν τους δίνει καμία σημασία κανείς πια , που λυμαίνονται τη χώρα μας.

  Ας το κάνει ας μην το ψηφίσουν , ας μπλοκάρει και το ανθελληνικό και αντιδημοκρατικό έκτρωμα (αντιρατσιστικό) και ας πάμε σε εκλογές!

  • panos avatar
   panos @ Ελπιδοφορος 07/06/2013 19:29:03

   Το μαυρο απο τους ελευθ. επαγγελματιες ειναι σιγουρο φιλε μου..........στους κλεφτες και παλαιοσοβιετ διεφθαρμενους. Και παιρνει η μπαλα.........και τη Ν.Δ.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ελπιδοφορος 07/06/2013 19:37:04

   Μέχρι τώρα, όλες οι πολιτικές που ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ (όχι που μας προτάθηκαν) ήταν στην βάση τους ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που "στόμωσε" δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει ελπίδα προς τα εκεί, όλο και περισσότεροι (ακόμη και κομμουνιστές) το παραδέχονται. Η κυβέρνηση πρέπει να στραφεί σε φιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές πριν είναι αργά. Εκλογές σήμερα σημαίνουν παράδοση της χώρας στην αναρχία. Να είστε καλά!

   • occultist avatar
    occultist @ akenaton 08/06/2013 00:51:53

    ""Η αριστερά είναι μια παράταξη που δεν κέρδισε ποτέ καμμιά μεγάλη μάχη και έχασε ολες τις μικρές.""
    Από γκραφιτι στα Εξάρχεια.

 5. fe avatar
  fe 07/06/2013 19:52:33

  O τιτλος θα επρεπε να ειναι "ποιος φοβαται τις προωρες εκλογες;''

  • akenaton avatar
   akenaton @ fe 07/06/2013 23:56:53

   Όλοι θα έπρεπε να τις φοβόμαστε!

   • cresswell avatar
    cresswell @ akenaton 08/06/2013 00:35:25

    Aγαπητέ akenaton, επειδή, ναι μεν δεν συμφωνω σε πολλά από όσα (διαχρονικά) γράφεις, αλλά, μετά από καιρό που παρακολουθώ τα άρθρα και σχόλιά σου, σε εκτιμώ πολύ και σε εκτιμώ ειλικρινά:

    θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι κρίσιμο: υπάρχει πιθανότητα (μαθηματική, εννοώ) εξόδου από την άθλια σημερινή πραγματικότητα, με τη συνέχιση αυτού του γολγοθά;

    Υπάρχει;

    Έχει νόημα το δίλημμα "μπορούμε να αντέξουμε πρόωρες εκλογές";

    Μήπως είναι το δίλημμα του αν μπορεί να αντέξει μία γερή δόση depon ένας ασθενής με σηψαιμία;

    • akenaton avatar
     akenaton @ cresswell 08/06/2013 10:57:21

     Αντί άλλης απαντήσεως: http://www.antinews.gr/2013/06/08/218226/

     Πάντως, και οι εκλογές ασπιρίνη θα είναι. Εκείνο που χρειάζεται είναι πρωτίστως ομόνοια, ειλικρίνεια και συστράτευση όλων σε ένα κοινό συνομολογημένο σχέδιο διάσωσης της χώρας με σκληρή, λυσσαλέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Τα νούμερα στα οποία μας οδήγησαν "τα νούμερα" ένθεν και ένθεν ΔΕΝ βγαίνουν!

     ΥΓ. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αμοιβαία η εκτίμηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.