#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/09/2010 22:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόταση παγκόσμιας συνθήκης για το διαδίκτυοΣυμφωνία, που θα κατοχυρώνει νομικά, την δικτυακή ουδετερότητα και θα προστατεύει το διαδίκτυο από την πολιτική «εκμετάλλευση», παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του φόρουμ Διαδικτυακής Διακυβέρνησης , που διεξήχθη στη Λιθουανία την περασμένη εβδομάδα.

Τα βασικά  μέρη της πρότασης, είναι η δημιουργία  12 «αρχών της διαδικτυακής διακυβέρνησης» και η  δέσμευση από το σύνολο των  χωρών,  να βοηθήσουν  τα τεχνολογικά ιδρύματα, που υποστηρίζουν την υποδομή του διαδικτύου.

Η πρόταση, παρομοιάστηκε  με την Συνθήκη του Διαστήματος του 1967, η οποία  ανάφερε, ότι η εξερεύνηση του διαστήματος θα πρέπει να γίνεται, προς όφελος όλων των εθνών και εξασφάλιζε την ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις «εξωγήινες περιοχές».

Μεταξύ άλλων προβλέπετε η διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των χωρών, για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των ευάλωτων σημείων της ασφάλειας του κυβερνοχώρου και η προστασία του από διάφορες επιθέσεις, π.χ. από την τρομοκρατία στο κυβερνοχώρο.

Επίσης, θα προασπίζει, τα δικαιώματα ελευθερίας της έκφρασής και της συνεργασίας, καθώς και  την αρχή της δικτυακής ουδετερότητας και θα δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης.

Συγκεκριμένα προτείνεται ότι, « Οι θεμελιώδεις λειτουργίες και οι βασικές αρχές του διαδικτύου, θα πρέπει να διατηρηθούν σε όλα τα στρώματα της διαδικτυακής αρχιτεκτονικής,  με στόχο τη λειτουργικότητα μεταξύ των δικτύων, όσον αφορά τις υποδομές, τις υπηρεσίες και τα περιεχόμενα».

Η πρόταση, συντάχθηκε, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, έναν οργανισμό, με βάση το Στρασβούργο, που απαριθμεί 47 κράτη μέλη και έχει στόχο την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εφαρμογή των νόμων και της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Εξέχουσες προσωπικότητες, που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους, για την πιθανότητα, κυβερνητικής παρέμβασης στο διαδίκτυο.

Ο διευθυντής του Διαδικτυακού  Ινστιτούτου της Οξφόρδης, William Dutton,  με δηλώσεις του στο τεχνολογικό blog “Thinq”, τόνισε , «ότι το πρόσφατο νομοσχέδιο ψηφιακής οικονομίας, με το οποίο η βρετανική κυβέρνηση, επιχειρεί την ρύθμιση και την διαχείριση του διαδικτύου μονομερώς, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας προβληματίσει. Όλοι ανησυχούν, για την «κόντρα» μεταξύ των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο, για το ποίος θα έχει τον ρόλο της ρυθμιστικής αρχής στο διαδίκτυο».

 

Telegraph

ΣΧΟΛΙΑ

 1. neotera avatar
  neotera 22/09/2010 22:58:12

  Κάθε ρύθμιση με τους ιδιώτες χρήστες αμέτοχους γίνεται στην κατεύθυνση της χειραγώγησης και της φίμωσής τους. Οτι ισχύει με την τηλεόραση δηλαδή αναμένεται να επάναληφθεί, μόνο που στο ίντερνετ κοστίζει πολύ να "κλείσεις το κουμπι". Σε λίγο θα θεωρείται απομόνωση η έλλειψη υπολογιστή με σύνδεση. Είτε χρήστης, είτε καταναλωτής προϊόντων και υπηρεσιών, είτε ως πολίτης ο άνθρωπος των αρχών του αιώνα μας απειλείται άμεσα από τον ολοκληρωτισμό που φέρνουν οι τεχνολογίες της επικοινωνίας.

 2. Greco avatar
  Greco 22/09/2010 23:13:41

  http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_8200.html

  δειτα κ αυτο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.