#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/05/2013 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόταση κατά του ρατσισμού κατέθεσε η ΝΔ

[caption id="attachment_217457" align="alignnone" width="600" caption="Φωτο: c.razier.com/"][/caption]

(Ανανεωμένο) Όπως αποκάλυψε πρώτο το Antinews, η ΝΔ κατέθεσε  στη Βουλή πρόταση νόμου για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού η οποία  τροποποιεί επί το αυστηρότερον το ήδη υφιστάμενο από το 1979 νομικό πλαίσιο, καθώς και τον Ποινικό Κώδικα - με σκοπό «να ενώσει την δημοκρατική κοινωνία και όχι να τη διχάσει».

Η πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας διαρθρώνεται σε τέσσερα άρθρα:

• Το άρθρο 1, τροποποιεί το αντίστοιχο πρώτο άρθρο του ν. 927/1979, και προβλέπει φυλάκιση από 3 μήνες και έως 3 χρόνια, καθώς και χρηματική ποινή από 5.000 μέχρι 20.000 ευρώ, για όποιον υποκινεί ή προκαλεί βία και μίσος ενάντια σε άλλα πρόσωπα, για τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές και την εθνική ή εθνολογική τους καταγωγή. Η νέα διατύπωση διαφέρει από την παλιά, στο ότι βάζει στο στόχαστρό της και την ρατσιστική ή μισαλλόδοξη προπαγάνδα που ασκείται μέσω του Διαδικτύου και στο ότι προβλέπει ελάχιστες ποινές φυλάκισης και χρηματικών προστίμων, που απουσιάζουν απ' την υφιστάμενη διάταξη.

• Το άρθρο 2 του νομοσχεδίου, τροποποιεί το αντίστοιχο δεύτερο άρθρο του ν.927/1979 και προβλέπει τις πιο πάνω ποινές και για όσους επιδοκιμάζουν, ή υποτιμούν τη σοβαρότητα των ναζιστικών εγκλημάτων, του εβραϊκού ολοκαυτώματος και των υπολοίπων γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή και τα ελληνικά ή διεθνή δικαστήρια με αμετάκλητη απόφαση. Έτσι, η νομοθετική αυτή ρύθμιση, θέτει εξίσου στο στόχαστρό της τους αρνητές του Ολοκαυτώματος και εκείνους που αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή. Τέτοιες ρυθμίσεις απουσιάζουν επίσης από το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο.

Στο ίδιο άρθρο, προβλέπονται επίσης και διοικητικά πρόστιμα από 10.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ, καθώς και αποκλεισμός από δημόσιες παροχές πάσης φύσεως, για νομικά πρόσωπα (π.χ. πολιτικά κόμματα), των οποίων οι νόμιμοι εκπρόσωποι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για παραβάσεις των ως άνω διατάξεων.

• Στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου, εισάγεται εξαίρεση για τα προηγούμενα άρθρα, η οποία αφορά το ίδιο το κράτος και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (στα οποία υπάγεται και η Εκκλησία) : «Οι διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του παρόντος νόμου, δεν εφαρμόζονται ως προς το κράτος και τα όργανά του, τα ΝΠΔΔ και τα όργανά τους, και τους διεθνείς οργανισμούς δημοσίου δικαίου».

• Τέλος, με το άρθρο 4 του νομοσχεδίου, τροποποιείται το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα, με αναβαθμισμένη τη σημασία των ρατσιστικών κινήτρων ενός εγκλήματος για τα δικαστήρια που το εκδικάζουν: Ενώ στην προηγούμενη διατύπωση του άρθρου 79, η τέλεση ενός εγκλήματος με ρατσιστικά ή μισαλλόδοξα κίνητρα συνιστούσε «επιβαρυντική περίσταση», με τη νέα διάταξη το δικαστήριο επιφορτίζεται να εξετάσει ειδικά εάν η εκτέλεση της πράξης προκλήθηκε από μίσος λόγω της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών, ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής του παθόντος. Σημειώνεται επίσης, ότι από τη νέα διατύπωση απουσιάζει η αναφορά στο «μίσος λόγω διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού», το οποίο συνιστά μέχρι σήμερα, «επιβαρυντική περίσταση».

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τη στάση της ΝΔ απέναντι στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σημειώνει πως «η αντιμετώπιση των νεοναζί, απαιτεί πρόταση που ενώνει τη δημοκρατική κοινωνία και όχι πρόταση που έχει συνταγματικά προβλήματα, που μπλέκει κι άλλα ζητήματα και αποπροσανατολίζει».

Είναι σφάλμα να υποτιμάται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, να δίνονται επιπλέον προσχήματα στους νεοναζί αντί να απομονώνονται - σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Είναι σφάλμα να διχάζουμε τον ελληνικό λαό» και να κατατίθενται προτάσεις «που διχάζουν ακόμα κι εκείνους που τις υποστήριξαν».

«Αυτή η συζήτηση, κακώς πήρε τις διαστάσεις που πήρε. Με την πρότασή μας, μπορεί να τελειώσει ο περιττός θόρυβος και να συμπληρωθεί αυτό που χρειάζεται στο νομικό μας σύστημα επί της ουσίας. Η αντιμετώπιση των νεοναζί, απαιτεί υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Όχι κομματικά παιχνίδια εντυπωσιασμού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Νωρίτερα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν από κοινού τη δική τους πρόταση για την καταπολέμηση του ρατσισμού. Την πρόταση υπογράφουν συνολικά 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. δεν υπογράφει ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν) και οι 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Η πρόταση νόμου αποτελείται από εννέα άρθρα και προτείνεται η αντικατάσταση του Ν. 927/1979 με την εισαγωγή ενός επικαιροποιημένου και βελτιωμένου νομοθετήματος προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικότερα οι σοβαρές μορφές εκδήλωσης ρατσιστικών και ξενόφοβων συμπεριφορών.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει το δικό του σχέδιο  αντιρατσιστικού νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο Α. Τσίπρας κατά την διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στην Κ.Ο. του κόμματος, τονίζοντας ότι «θα γίνει νόμος όχι σε αυτή τη Βουλή γιατί δεν έχουμε αυταπάτες, αλλά με τη στήριξη που θα μας δώσει ο λαός για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με προοδευτικό προσανατολισμό».

"Η απόφαση του κ. Τσίπρα να καταθέσει δικό του νομοσχέδιο, που θα εφαρμοστεί μόνο αν γίνει πρωθυπουργός, ελήφθη, για να περιορίσει τα εσωκομματικά του μέτωπα και να “καπελώσει” τις απόψεις του κ. Μουλόπουλου και του κ. Λαφαζάνη. Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ξεκάθαρα με την κίνησή του αυτή ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους», ανέφερε σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΝΔ.

Antinews, με πληροφορίες από e-typos 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος avatar
  Χρήστος 30/05/2013 16:15:11

  Μάλλον άλλο νομοσχέδιο έπρεπε να καταθέσει η ΝΔ, αυτό της κατάργησης του επαίσχυντου ν.Ραγκούση για την ιθαγένεια. Ούτε η Γερμανία δεν έχει αντιρατσιστικό ( σήμερα το είπε ο Ν.Χατζηνικολάου στον Real FM) και θα μας επιβάλουν σε εμάς που έχουμε το μέγα θέμα αλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού με ορδές εκατομμυρίων λαθραίων! Πάλι υπόκυψη στην Αριστερά κάνουμε Πρόεδρε και ο κόσμος της ΝΔ στρέφεται πια ξεκάθαρα αλλού.

 2. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 30/05/2013 16:25:20

  Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
  κρατούσαν δίκιο οι οχτροί
  κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια
  σαν κάθε μέρα

 3. Γιώργος avatar
  Γιώργος 30/05/2013 16:25:44

  Προφανώς δεν θα υπάρχει διάταξη για τιμωρία σε όσους αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων, Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους, ε;

  • BlackBlueBlood avatar
   BlackBlueBlood @ Γιώργος 31/05/2013 10:56:28

   Aν δεν υπάρξει σαφής διάταξη για τιμωρία όποιων τολμούν να αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων, Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους, αυτό θα είναι εμφανώς αποτέλεσμα ΔΕΙΛΙΑΣ και ισορροπίστικων τακτικισμών και σίγουρα θα ...εκτιμηθεί καταλλήλως.

 4. Γιώργος avatar
  Γιώργος 30/05/2013 16:36:50

  Συγνώμη κιόλας, αλλά πριν λίγες μέρες δεν έλεγε η ΝΔ ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι επαρκής; Τι τον θέλει τον αντιρατσιστικό νόμο; Τι ρωτάω και γω τώρα, ε; ..."Να κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού καλεί, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ).".

  • Orgilos avatar
   Orgilos @ Γιώργος 30/05/2013 16:41:04

   Δηλαδή ουσιαστικά μας λένε οι ίδιοι ότι είναι ανίσχυροι και κλίνουν γόνυ μπροστά σε εξωθεσμικά κέντρα! Τα οποία -ώ του θαύματος- κάθε φορά είναι το Εβραϊκό λόμπυ...! Και ύστερα αναρωτιέται κανείς γιατί γιγαντώνεται η Χ.Α.

  • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
   Θόδωρος 17.06.2012 @ Γιώργος 30/05/2013 17:25:24

   Πόσα ξέρεις!..

  • karasumi avatar
   karasumi @ Γιώργος 30/05/2013 17:35:59

   Κάποιοι βλέπουν κατ ευθείαν τον εαυτό τους στα αντιρατσιστικά νομοσχέδια... Φαίνεται από όσα γράφουν πόσο δίκιο έχουν...

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 30/05/2013 16:47:39

  Ποιες είναι οι προσθήκες της Ν.Δ. ξέρουμε ;

 6. Zugzwang avatar
  Zugzwang 30/05/2013 18:05:40

  Την προταση νομου που προωθησαν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ την συνεταξε η Ρεπουση; Εξαιρειται παλι η γενοκτονια των Ελληνων του Ποντου και της Ιωνιας. Ας προσεξουν καλα στου Μαξιμου! Στην οποιαδηποτε βελτιωση του υπαρχοντος νομοθετικου πλαισιου που θα προτεινουν, να μην ξεχασουν να περιλαβουν τις γενοκτονιες των Ελληνων!

 7. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 30/05/2013 18:09:18

  Λάθος αυτό της ΝΔ, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Είπαν ότι η κείμενη νομοθεσία αρκεί (βλέπε και άρθρο βουλευτού Γ. Μιχελάκη) και αρνήθηκαν να ενδώσουν στον παραλογισμό του Ρουπακιώτη και του ΠαΣοΚ. Εκεί έπρεπε να τελειώσει το πράγμα.

  Τώρα εμφανίζεται να μην έχει σταθερή γνώμη και να παίζει τα παιχνίδια (κυριολεκτώ!) των άλλων. Κρίμα.

 8. Μελας avatar
  Μελας 30/05/2013 19:22:15

  Παιδια γιατι βιαζεστε παντοτε?Οι γενοκτονιες που εχουν αναγνωρισθει απο την ελληνικη Βουλη θα εμπεριεχονται στις διαταξεις της Ν.Δ.Τι ελαττωμα ειναι αυτο να προτρεχετε πριν δειτε κατι??

 9. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 30/05/2013 19:27:27

  Τι να το κάνουμε το αντιρατσιστικό; Υπάρχει π.χ. αντισημιτισμός στην Ελλάδα; Μπάαα..

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ MAYRO XABIARI 31/05/2013 11:57:46

   Γιατί, μήπως υπάρχει ανθελληνισμός στην Ελλάδα; Μπααααααα

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ Θησειώτης 31/05/2013 14:14:54

    Βρείτε μου ένα ανθελληνικό σχόλιο σε αυτή τη σελίδα. Μετά ψάξτε και για αντισημιτικά, να δούμε πόσα θα αναγνωρίσετε.

 10. Zugzwang avatar
  Zugzwang 30/05/2013 19:43:20

  Μην βιαζεσαι να χαρεις. Το σχεδιο βελτιωσης του νομου της ΝΔ θα ειναι ισορροπημενο. Θα περιεχει και διαταξεις κατα του κεμαλoφασισμου, του αναρχοφασισμου και του ισλαμοφασισμου...

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Zugzwang 30/05/2013 21:11:36

   Μόνο κατά του "Κεμαλ" του Χατζηδάκη να μην έχει.

 11. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 30/05/2013 19:51:36

  Ε και; Για τις γενοκτονίες μόνο πρόκειται; Αφήστε που εγώ είμαι ούτως ει άλλως αντίθετος με την ποινικοποίηση αρνήσεως γενοκτονιών. Η Ιστορία είναι επιστήμη και γράφεται με επιχειρήματα και όχι με εισαγγελείς.

 12. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 30/05/2013 20:02:58

  Τόσα πολλά αντιρατσιστικά που κατατίθενται στη Βουλή, δεν ξέρω πια τι να πρωτοδιαλέξω. Και ο Καμμένος θα καταθέσει δικό του αντιρατσιστικό, διάβασα. Σε λίγο θα καταθέσει αντιρατσιστικό και η ΧΑ και παρακαλώ ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα του φρενοκομείου.
  Τελικά, ως χώρα έχουμε και τους "ρατσιστές" και τους "αντιρατσιστές" που μας αξίζουν....

 13. Περικλής avatar
  Περικλής 30/05/2013 20:06:53

  +1.

 14. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 30/05/2013 20:09:39

  Στα σοβαρά τώρα: Θεωρώ ότι όποιος λέει ότι δεν έγινε γενοκτονία των Εβραίων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο απλά είναι φιλοναζί ή ανόητος ή και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση, είναι ανιστόρητος.
  Εντούτοις, ούτε το ζήτημα αυτό, ούτε η γενοκτονία των Ποντίων ή της Καμπότζης ή της Ρουάντας αντιμετωπίζονται νομοθετικά. Εννοώ με αυτό ότι δεν είναι λογικό να παραπέμπεις κάποιον στο δικαστήριο επειδή έχει μία ανιστόρητη άποψη. Θέλω να τον πείσω με τεκμήρια και, αν δεν πειστεί, να καταδείξω την άγνοιά του ή την κακοπιστία του. Αυτό μου αρκεί.
  Δεν γνωρίζω αν είδατε την εξαιρετική γερμανική ταινία "Χάννα Αρέντ" που προβλήθηκε πρόσφατα. Αν όχι, βρείτε το DVD όταν κυκλοφορήσει. Ή τουλάχιστον διαβάστε το "Ο Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ". Και τη "Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος" του Νόρμαν Φίνκελστάιν. Θα καταλάβετε πολλά για το τι συμβαίνει σήμερα.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ ΒΙΣ 30/05/2013 21:56:12

   Νά,που συμφωνούμε σε κάποια πράγματα:
   - 'Αλλο πράγμα η αναμφισβήτητη ύπαρξη των γενοκτονιών
   και άλλο η ποινική δίωξη για την άρνηση τους,όσο ανιστόρητη
   και να είναι....μιλώ,ως γόνος ποντιακής οικογένειας με θύματα,
   με μαρτυρίες απο πρώτο χέρι....σ΄αυτό το σημείο, η κα Ρεπούση
   είχε δίκιο....μέτρια και αρκούντως ιδεοληπτική ιστορικός, είδε,
   παρόλα αυτά,τον επερχόμενο κίνδυνο απο την είσοδο των
   εισαγγελέων στην ιστορική αποτίμηση
   . Πολύ σωστά επικαλείσαι και την ταινία και την στάση της Χάνα
   ' Αρεντ στο θέμα....η μεγάλης εμβέλειας ανάλυση της,στην υπόθεση
   'Αιχμαν,της δημιούργησε προβλήματα με τους συμπατριώτες της,
   αλλά επέμεινε κόντρα στο ρεύμα...το ίδιο ισχύει και για τον Νόρμαν
   Φινκελστάιν και το βιβλίο του για τη "Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος"
   που προσβάλλει,πρώτα,την οδύνη των θυμάτων...Εβραίοι και οι δυό
   αλλά εξέχοντες διανοούμενοι και υπεράνω σκοπιμοτήτων!
   . Τώρα,όμως,έχουμε το πρόβλημα εμείς,που μπλέξαμε απρόσμενα
   σε αντιφάσεις που μας ξεπερνούν και υπαγορεύονται εκτός συνόρων,
   μπαλώνοντας τρύπες που έχασκαν εδώ και πολύ καιρό...και να
   πρέπει να υπολογίζεις,ως αστάθμητη μεταβλητή,ή,καλύτερα ως
   pain in the ass,αυτόν τον λούμπεν συρφετό των χρυσαυγιτών...
   πληρώνουμε τοις μετρητοίς μακροχρόνιες αμεριμνησίες!

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ βαγόνι 30/05/2013 23:30:22

    Σε πολλά συμφωνούμε, άσχετα με το ότι υπήρξαν κάποιες οξείες αντεγκλήσεις μεταξύ μας, για τις οποίες μάλλον ευθύνομαι κυρίως εγώ.
    Θα ήθελα να προσθέσω κάτι στα πιο πάνω που είπα και να το συνδυάσω με τα σημερινά δρώμενα.
    Η πίεση για το αντιρατσιστικό δεν έρχεται από το Ισραήλ, το οποίο έχει πρόβλημα σοβαρό και με τα σύνορά του με τη λαθρομετανάστευση (μετανάστες-μαϊμούδες από "Νταρφούρ¨), χώρια που το εθνικιστικό κίνημα στο Ισραήλ είναι ισχυρότατο. Τυχαία είχα βρεθεί πέρυσι τον Μάιο στην Ιερουσαλήμ κατά την επέτειο κατάληψης της ανατολικής Ιερουσαλήμ και τα έχασα...Περιττό να πω ότι πλήθη νέων φώναζαν "θάνατος στους Άραβες", ανοιχτά. Η πίεση έρχεται από τους Εβραίους της Διασποράς. Και επειδή έχω μιλήσει εκτενώς με Εβραίους του Ισραήλ - οι γνωστοί μας εκεί πρόσκεινται μάλλον στη φιλελεύθερη Αριστερά, αλλά είναι πατριώτες -, σε διαβεβαιώ πως ο Ισραηλινός καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά τη θέση του μέσου Έλληνα έναντι του λαθρομεταναστευτικού. Εποχιακοί εργάτες από Πακιστάν δεν υπάρχουν στο Ισραήλ. Όχι τυχαία: Θεωρούνται κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.
    Αντίστοιχα, τα κείμενα της Χάννα Αρέντ για τον Άιχμαν συνάντησαν σφοδρή και άδικη αντίδραση μέσα στην Αμερική, αλλά όχι στο Ισραήλ (αυτή τη λεπτομέρεια δεν την έδειξε η ταινία). Και ένας που την επέκρινε σφοδρότατα στο Ισραήλ, μήνες μετά τη δημοσίευση αποσπασμάτων στα εβραϊκά στην "Χααρέτζ" (χωρίς να υπάρξει αρνητική αντίδραση), ήταν Εβραίος νεοαφιχθείς εξ Αμερικής! Παραπέμπω στην εισαγωγή της αγγλικής έκδοσης τουEichmann in Jerusalem, εκδ. Penguin.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ ΒΙΣ 31/05/2013 00:35:27

   ΒΙΣ, εγώ είμαι ανιστόρητος και ηλίθιος.
   Θα με βάλεις 3 χρόνια φυλακή και μου επιβάλεις πρόστιμο 20.000;
   Θα μάθω Ιστορία τότε και θα γίνω έξυπνος;
   (δεν είναι επί προσωπικού γιατί το ξέρεις ότι συμφωνώ με πολλές απο τις απόψεις σου. έτσι για να γίνει η κουβέντα.)

   Δηλαδή, κατά το χιλιοειπομένο παράδειγμα, μπορώ να αρνηθώ την ύπαρξη του Θεού, την Ανατολή του Ηλίου από την ανατολή, την καμπύλη της Γης.
   Δεν μπορώ όμως να έχω τις αμφιβολίες μου για το συγκεκριμένο... "ολοκαύτωμα";!

   "είπατε τώ Βασιλεί, χαμέ πέσαι Δαίδαλος..."
   Πείτε στους ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ό,τι οι ΙΔΕΕΣ, και οι ΑΠΟΨΕΙΣ δεν ποινικοποιούνται και δεν φυλακίζονται!
   Διότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ!

 15. Γιώργος avatar
  Γιώργος 30/05/2013 20:14:49

  Υπάρχει διάταξη στο νομοσχέδιο ΝΔ για ποινικοποίηση αρνητών γενοκτονίας των Ποντίων, Αρμενίων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας; Κάτι είναι και αυτό... Αλλά δεν θα το δεχτούν τα άλλα κόμματα, και συγκεκριμένα κόμματα, και για συγκεκριμένους λόγους...

 16. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 30/05/2013 20:48:32

  Δεν μπορεί ο όποιος δημοκρατικός πολίτης παρά να νιώσει περήφανος απο το γεγονός ότι- έστω και καθυστερημένα- το μεγαλύτερο Κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου -και εκ των συμμετεχόντων στην τρικομματική κυβέρνηση -αντιλαμβάνεται πλήρως τις προκλήσεις των καιρών.Αξίζουν πολλοί έπαινοι για αυτή την πρωτοβουλία η οποία και είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Δρόλαπας 02/06/2013 16:21:20

   Ο όποιος δημοκρατικός πολίτης αισθάνεται ντροπή, όταν στην χώρα του ψηφίζονται νόμοι που ποινικοποιούν την αντίθετη άποψη. Το θέμα είναι τι αντίληψη περί δημοκρατίας έχει ο καθένας.

 17. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 30/05/2013 20:57:05

  Εδώ που είχαν φτάσει τα πράγματα, η π/ν της ΝΔ είναι η καλύτερη περίπτωση. Πάλι φυσικά δεν αποφεύγουμε τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου, άλλα μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουμε ότι Ελλάδα/Ευρώπη και απεριόριστο δικαίωμα ελευθερίας του λόγου (όπως στο νομικό πολιτισμό των ΗΠΑ) δεν πάνε μαζί. Ενδιαφέροντα σημεία της π/ν της ΝΔ είναι ότι ποινικοποιεί και τις αναγνωρισμένες γενοκτονίες από την Ελληνική Βουλή ( η πρόταση ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ περιλάμβανε για ευνόητους λόγους μόνο τις αναγνωρισμένες από το Διεθνές Ποινικό Δικάστηριο) και εξαιρεί τα ΝΠΔΔ (εκκλησιαστικά κηρύγματα μίσους, συνθήματα στο στρατό κλπ). Σε αυτό που θα πρέπει να σταθούμε περισσότερο είναι στη μη συμπερίληψη στην π/ν της ΝΔ της προσβολής του γενετήσιου προσανατολισμού και αυτό ΠΡΕΠΕΙ Η ΝΔ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ!!! Δε μπορεί η ΝΔ να καταθέτει πρόταση νόμου που έχει φανερά χαρακτηριστικά ομοφοβίας!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Συριζαλβανία του Χότζα 30/05/2013 23:34:53

   Αυτή η λέξη "ομοφοβία" το είχαμε γράψει εδώ πέρα παλιότερα τι πελώριο μορφολογικό λάθος είναι. "Ομοφυλοφοβία" θα ήταν ο σωστός όρος, αν δεν είχαν σπεύσει διάφοροι μισοαγράμματοι αριστεροτέτοιοι και φιλελευθεροτέτοιοι να αντιγράψουν μαϊμουδίστικά έναν ξένο όρο, ανεπεξέργαστα φυσικά.

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 31/05/2013 01:50:25

    Σε βλέπω κεφάτο με όρεξη για αναλύσεις, μάλλον λόγω της αφαίρεσης του γενετήσιου προσανατολισμού από τον κατάλογο των προσβολών που τιμωρούνται ποινικά σύμφωνα με την π/ν της ΝΔ...

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ ΒΙΣ 31/05/2013 10:53:17

    Ομοφοβία, ξενοφοβία, αγοραφοβία, κλειστοφοβία κλπ. Πώς μπορεί κανείς να ποινικοιήσει ένα ψυχικό σύνδρομο; Απίστευτες αρλούμπες!

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Συριζαλβανία του Χότζα 31/05/2013 00:49:47

   ...δεν αποφεύγουμε τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου, άλλα μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουμε ότι Ελλάδα/Ευρώπη και απεριόριστο δικαίωμα ελευθερίας του λόγου δεν πάνε μαζί...

   Δεν ξέρω αν το κατάλαβες φίλε μου "συριζάλ"(!) αλλά, αυτό το οποίο έγραψες, είναι η Κεντρική Ιδέα του Νομοσχεδίου και της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
   Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ, ή η άρνησή της.
   Δεν θα (τους) περάσει / No Pasaran

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Συριζαλβανία του Χότζα 31/05/2013 12:22:36

   Ομοφοβια εχει η Ορθοδοξη Εκκλησια.Σημερα ο Ανθιμος καταφερθηκε κατα της παρελασης των ομοφυλοφιλων στη Θεσσαλονικη.Δυσκολα θα παει η ΝΔ κοντρα στην εκκλησια.

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ ψυχραιμια 31/05/2013 16:02:04

    και το ΕΣΡ απογόρευσε την προβολή τηλεοπτικού σποτ για το gay pride. Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι ζουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο 2013 και όχι στο Μεσαίωνα!!!

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ Συριζαλβανία του Χότζα 31/05/2013 15:07:25

   "[ η πρόταση της ΝΔ ] εξαιρεί τα ΝΠΔΔ (εκκλησιαστικά κηρύγματα μίσους, συνθήματα στο στρατό κλπ)"

   Δηλαδή αν η Χ.Α. κρυφτεί πίσω από ένα ΝΠΔΔ (π.χ. συστήνοντας νέα -παγανιστική, δωδεκαθεϊστική, ή δεν ξέρω τι άλλο- θρησκεία, θα μπορούν από άμβωνος, εχμ, από βάθρου να συνεχίσουν να λένε ό,τι έλεγαν μέχρι σήμερα.

   Με αυτό τον κατήφορο που έχουν πάρει, οι ανόητοι (και σφόδρα τρομαγμένοι) πολιτικοί μας θα επιχειρήσουν να απαγορεύσουν εκτός από το δικαίωμα της έκφρασης και της (επιστημονικής ιστορικής ή έστω ανιστόρητης) άποψης και τις θρησκείες. Θα έχουμε τότε πλήρη επιστροφή στο Μεσαίωνα.

   Για όσους δεν το έχουν καταλάβει: εγκλήματα σκέψης και λόγου (πλην εξύβρισης κ.λπ.) δεν ποινικοποιούνται σε δημοκρατία. Βεβαίως η σημερινή δημοκρατία μας είναι ολίγον κατ' επίφασιν, αλλά ποιος ασχολείται τώρα με τέτοιες λεπτομέρειες;

   Επίσης θα έχει ενδιαφέρον η τύχη του όποιου αντιχρυσαυγίτικου νόμου στο ΣτΕ, ειδικώς αν περιλαμβάνει όμορφες (πλην άνευ σαφούς περιεχομένου) λέξεις όπως εχθροπάθεια, μίσος και τα σχετικά. Φανταστείτε να επικαλούνται το νόμο οπαδοί ποδοσφαιρικού σωματείου για τα γαλλικά που τους τραγουδούν εν χορώ οι αντίπαλοί των, με ταυτόχρονη εκτόξευση κροτίδων και άλλων αντικειμένων εναντίον των...

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Αντίθεσις 31/05/2013 16:11:28

    Δυστυχώς στον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου δεν είναι απεριόριστο όπως στις ΗΠΑ. Κυριότερη πρόφαση για αυτήν την εξέλιξη αποτελεί ότι η Ευρώπη έχει βεβαρημένο παρελθόν επικράτησης ολοκληρωτικών καθεστώτων (ναζισμός, κομμουνισμός κλπ) και πρεπει και καλά να αυτοπροστατευθεί. Με αυτόν τον τρόπο το ευρωπαϊκό μοντέλο δημοκρατίας παίρνει τα ''καλύτερα'' στοιχεία από το ολοκληρωτικό παρελθόν της Ευρώπης, δηλαδή τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου προσπαθώντας να αποφύγει την παλινόρθωση του ολοκληρωτισμού...

 18. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ 30/05/2013 21:09:20

  Η Ρεπούσια υποκρισία «ξανακτύπησε» δια της δημόσιας υποβάθμισης της θυσίας του Ζαλόγγου. Η εν λόγω «κυρία» είναι επικίνδυνη, καθότι συνειδητά διαστρεβλώνει την ιστορία, με αφετηρία σκέψης την πολιτική ορθότητα. Η δολιότητά της κρυπτόμενη υπό την αμφίεση της επιστημοσύνης και συνεπικουρούμενη δια της κοινοβουλευτικής ιδιότητος και της «εξειδίκευσης» στα θέματα παιδείας, εν είδει έχιδνας δαγκώνει όποτε δύναται. Πρέπει να της αφαιρεθεί το προσωπείον και να αποκαλυφθεί η αποκρουστική υποκρισία της. Η ποινικοποίηση της άρνησης όσων γενοκτονιών έχει αναγνωρίσει με όποιο τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, το ελληνικό κοινοβούλιο, είναι η βέλτιστη μέθοδος αποκάλυψης της «κυρίας» και των όποιων συνοδοιπόρων της. Εάν η ελληνική κοινωνία αποδεχθεί ότι η ομοφυλοφυλία συνιστά «γεννετήσιο» προσανατολισμό, αποδεχθεί την υιοθεσία τέκνων από ομοφυλόφιλους ως υποστηρίζει η Ρεπούσια υποκρισία και την ίδια στιγμή συνηγορήσει στην άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μ. Ασίας και των λοιπών εθνοτήτων από τους ισλαμοφασίστες του Κεμάλ, τότε ας βάλει ο Θεός το χέρι Του.
  ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΩΘΕΙΤΕ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΣ. ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ.
  ΑΔΕΛΦΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ, ΛΟΓΙΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΌΓΩΝ ΣΑΣ.

 19. firiki2010 avatar
  firiki2010 30/05/2013 22:04:16

  Υπάρχει κάποιο link με το ακριβές κείμενο;

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ @ firiki2010 30/05/2013 22:14:27

   Στην ιστοσελίδα του Υπουργειου Δικαιοσύνης, Νομοθεσία, νομοσχέδια υπο κατάθεση μετά από δημόσια διαβούλευση υπάρχει το ν/σ με την δόλια "σφραγίδα" της Ρεπούσιας υποκρισίαςκαι η αιτολογική έκθεση και το απίθανα αποκαλυπτικό "ενημερωτικό" σημείωμα του κ. Ρουπακιώτη.

 20. leak avatar
  leak 30/05/2013 22:55:23

  Tσουρέκια μας τα έχουν κάνει με τον ρατσισμό...

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ leak 31/05/2013 01:51:28

   Εσύ μάλλον δε βλέπεις να υπάρχει κανένα πρόβλημα ρατσισμού στην Ελλάδα να φανταστώ;

   • Antonis avatar
    Antonis @ Συριζαλβανία του Χότζα 31/05/2013 12:34:04

    Φυσικά υπάρχει. Εναντίον των Ελλήνων. Και ηθικός (ρεπουσιαδα και όχι μονο) και φυσικός (δεκάδες δολοφονίες από αλλοδαπούς).

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ Antonis 31/05/2013 16:20:40

     Άλλο πράγμα η εγκληματικότητα των αλλοδαπών και οι γελοίες απόψεις της Ρεπούση και άλλο πράγμα ο ρατσισμός. Ο τελευταίος σαφώς δεν είναι ''προνόμιο'' μόνο των Ελλήνων. Όμως η εγκληματικότητα των αλλοδαπών απαιτεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αυστηρή μεταναστευτική πολιτική και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της αστυνομίας στην καταπολέμηση του εγκλήματος, αντίθετα με τη Ρεπόυση που απλά απαιτεί το γέλιο μας και μόνο, και όχι ρατσισμούς ή παράλογους συμψηφισμούς εγκληματικότητας-ρατσισμού!

  • DebbyTant avatar
   DebbyTant @ leak 31/05/2013 03:56:49

   Πεστα χρυσοστομε.
   Ακου και το τραγουδακι να φτιαξεις διαθεση. Πολυ καλη τραγουδιστρια.

 21. Δημητριος avatar
  Δημητριος 31/05/2013 02:09:26

  Προσωπικα θα περιμενα απο τη ΝΔ περισσοτερο τολμηρη αντιρατσιστικη πολιτικη. Με δεδομενο οτι οι μεταναστες σημερα αποτελουν με μετριους υπολογισμους το 20% των κατοικων της Ελλαδας θα ανεμενα :
  1) 20% των ΔΥ , δηλαδη 140000 να καταγονται απο την Ασια, Αφρικη και Λατινικη Αμερικη , με αντιστοιχες απολυσεις ελληνων ΔΥ.
  2) 20% των υπαλληλων του ευρυτερου δημοσιου τομεα, δηλαδη αλλοι 140000 να ειναι ομοιας καταγωγης (Ασια κλπ), με τις αντιστοιχες παλι απολυσεις.
  3) 20% των υπαλληλων της Βουλης να εχουν καταγωγη εκτος ελλαδας.
  4) 20% των ελληνων βουλευτων (60 δηλαδη) να αντικατασταθει αμεσα απο λαθρομεταναστες.
  5)20% των δημαρχων και περιφερειαρχων να ειναι λαθρομεταναστευτικης καταγωγης.
  6)Αναδιανομη του 20% των καλλιεργησιμων εκτασεων της Ελλαδας :να αποδοθει αμεσα σε λαθρομεταναστες, αφου αφαιρεθει απο ελληνες αγροτες.
  7) Παυση πληρωμων του 20% των συνταξεων σε Ελληνες (περιπου 900000 συνταξεις) και αμεση αποδοση τους σε λαθρομεταναστες.
  Με αυτα και με αλλα ενδεχομενως μετρα θα παταχθει εμπρακτα η ξενοφοβια και θα εμπεδωθει αμεσα η ενσωματωση των λαθρομεταναστων στην Ελλαδα.

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ Δημητριος 31/05/2013 12:01:26

   Έτσι, ντε!!!

 22. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 31/05/2013 02:16:56

  Έτσι, μπράβο! Ο ρατσισμός είναι, που μας καθηλώνει, τα τελευταία χρόνια! Τώρα, θα "βγούμε στις αγορές" αμέσως μετά την δημοσίευση του Αντιρατσιστικού νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 23. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 31/05/2013 03:17:14

  Για όσους γράφουν για εβραϊκό λόμπι κ.λπ.: ας μην ξεχνούν ότι στο Ισραήλ υπάρχει και ελληνική κοινότητα, της οποίας τα συμφέροντα θα έπρεπε να λαμβάνονται υπ' όψιν από τους συντάκτες των ποικιλόχρωμων σχετικών νομοσχεδίων που μας προέκυψαν εσχάτως.

  Π.χ. στο Τελ Αβίβ υπάρχει ραδιοφωνικός σταθμός (Γειά σου) που παίζει ελληνική μουσική και τραγούδια όλη μέρα. Επίσης η ελληνική κοινότητα εκεί απήλαυσε πρόσφατα (στα πλαίσια κάποιας μουσικής διοργάνωσης με θέμα τη Μεσόγειο) τραγούδια από Γ. Νταλάρα, Γλυκερία, Λούτσιο Ντάλλα κ.α.

  • Orgilos avatar
   Orgilos @ Αντίθεσις 31/05/2013 03:29:39

   Μόνο στο Ισραήλ υπάρχει ελληνική κοινότητα; Δεν κατάλαβα ακριβώς... Θα νομοθετούμε ό,τι επιβάλλει το Εβραϊκό λόμπι στην Ελλάδα ελπίζοντας τυχόν θετική μεταχείριση των εκεί Ελλήνων; Στο κάτω-κάτω, η θέση των Ελλήνων στο Ισραήλ είναι ίδια με τη θέση των Εβραίων στην Ελλάδα; Εδώ φανατικοί Εβραίοι δολοφονούν εν ψυχρώ Ορθόδοξους ιερείς σε ιστορικά μοναστήρια και η Ισραηλινή αστυνομία σφυρίζει αδιάφορα. Στην Ελλάδα οι Εβραίοι τί ακριβώς πρόβλημα έχουν; Εδώ έβαλαν και δικό τους να κάνει προβοκάτσια και να κάψει τη συναγωγή στα Χανιά.

   Βέβαια, θα μου πείτε ότι εδώ επέβαλαν το να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στην ταυτότητα (μετά ανέβηκε ο Καραμανλής και έκανε την κότα ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα το επαναφέρει) και δε θα επιβάλουν αυτό; Τουλάχιστον όμως μη λέτε συνωμοσιολόγους όλους όσοι μιλούν για το πώς επιβάλλει το εβραϊκό λόμπι στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες ο,τιδήποτε το συμφέρει...

 24. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 31/05/2013 08:03:46

  Το νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ, από το ένα μέρος, και της Ν.Δ., από το άλλο, δεν είναι απλώς δύο νομικά κείμενα που διαφέρουν ως προς ορισμένες επιμέρους διατάξεις. Στην πραγματικότητα, εκφράζουν και συγκεκριμενοποιούν ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ στα επίκαιρα και «καυτά» θέματα της λαθρομετανάστευσης και του ρατσισμού, τις οποίες πρέπει να προσεγγίσουμε σύντομα αλλά καίρια και ουσιαστικά.

  Συγκεκριμένα:

  1. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ δίνουν την εντύπωση ότι όχι μόνο δεν ενοχλούνται από τη λαθρομετανάστευση, αλλά και την ανέχονται και την «ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ» (πρβλ. και Νόμο Ραγκούση, φιάσκο Υπατίας κτλ.). – Αντίθετα, Η Ν.Δ. θεωρεί πως η λαθρομετανάστευση αποτελεί ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ για τον ελληνισμό και γι’ αυτό επιβάλλεται να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά.

  2. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ πιστεύουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η λαθρομετανάστευση, είναι ο ρατσισμός. – Αντίθετα, η Ν.Δ. πιστεύει ότι το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ο ρατσισμός, είναι η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, γιατί αυτή γεννάει και τροφοδοτεί το ρατσισμό. Με άλλα λόγια, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ «βάζουν το βόδι πίσω από το αλέτρι», γιατί ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ τη φυσική και τη λογική τάξη των πραγμάτων. – Αντίθετα, η Ν.Δ. «ξαναβάζει το βόδι μπροστά από το αλέτρι», γιατί ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ τη φυσική και τη λογική τάξη των πραγμάτων.

  3. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ, αντί να στρατευτούν στη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, προωθούν αντιρατσιστικές διατάξεις, σε μια προσπάθεια ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ που αυτή προκαλεί στο ευρύτερο κοινό. --- Αντίθετα, η Ν.Δ. καταπολεμά τη λαθρομετανάστευση και ταυτόχρονα, ΠΑΤΑΣΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ όχι μόνο την άσκηση βίας αλλά και την υποκίνηση σε πράξεις βίας εναντίον των λαθρομεταναστών.

  4. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ ΑΠΟΛΥΤΟΠΟΙΟΥΝ τον κίνδυνο του ρατσισμού και,σε μια προσπάθεια να τον αντιμετωπίσουν, αστυνομεύουν τη σκέψη και την έκφραση ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΩΝΤΑΣ ΈΤΣΙ θεμελιώδες συνταγματικές ελευθερίες. – Αντίθετα, η Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΟΠΟΙΕΙ τον κίνδυνο του ρατσισμού, επειδή διαβλέπει με διαύγεια τα αίτιά του και γι’ αυτό σέβεται την ελευθερία της σκέψης και την έκφρασης, ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ τις συνταγματικές ελευθερίες.

  5. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ, προσπαθώντας ουσιαστικά, μέσω των δρακόντειων αντιρατσιστικών διατάξεών τους, να πλήξουν τη Χρυσή Αυγή, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΥΝ, γιατί της επιτρέπουν να ισχυριστεί πως ο νόμος τους «στριμώχνει τους Έλληνες στη γωνία», ενώ αναγορεύει ταυτόχρονα τους λαθρομετανάστες σε κυρίαρχους στον κοινωνικό χώρο. – Αντίθετα, η Ν.Δ., πατάσσοντας τις έκνομες πράξεις της Χρυσής Αυγής και αναχαιτίζοντας το ρεύμα των λαθρομεταναστών, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙ, γιατί της αφαιρεί το βασικό λόγο της ύπαρξής της και της στερεί τη δυνατότητα να προσφύγει σε πειστικό καταγγελτικό λόγο..

  • bit-by-bit avatar
   bit-by-bit @ Παρατηρητής 31/05/2013 14:46:44

   Αντίθετα η ΝΔ, πατάσσοντας τις έκνομες πράξεις της Χρυσής Αυγής...

   Εντάξει, πειστήκαμε. Αν οι πράξεις της Χ.Α. ήταν έκνομες δεν θα χρειαζότανε η ΝΔ νέο νόμο για να τις πατάξει. Απλώς φτιάχνουν επίτηδες καινούργιους ορισμούς για έκνομες πράξεις και έκνομες ιδέες, επειδή δεν τους βγαίνουν τα κουκιά. Ο Βενιζέλος το είπε ανοιχτά, δεν είναι αντιρατσιστικό το νομοσχέδιο, αντι-ΧΑ είναι. Καλώς ή κακώς η ιστορία δεν υπακούει πάντα σε νόμους που συντάσσουν κόμματα και συγκυριακές συγκυβερνήσεις, ειδικά όταν αυτά έχουν ήδη βεβαρυμένο μητρώο στην καταστρατήγηση του συντάγματος.

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/05/2013 17:02:43

  Μεσαιωνας ή οχι,το αρθρο που ποινικοποιει την προκληση "μισους" για τους ομοφυλοφιλους μπορει να χρησιμοποιηθει για τη συλληψη ιερωμενων που ακολουθουν τη διδασκαλια της εκκλησιας.
  Εαν γινει αυτο επι ΝΔ καλυτερα να δωσουν απο τωρα τα κλειδια του μαγαζιου στην ΧΑ.

 26. Περικλής avatar
  Περικλής 31/05/2013 17:08:44

  Από Oxford Dictionary:

  racism:
  noun
  1.
  a belief or doctrine that inherent differences among the various human races determine cultural or individual achievement, usually involving the idea that one's own race is superior and has the right to rule others.
  2.
  a policy, system of government, etc., based upon or fostering such a doctrine; discrimination.
  3.
  hatred or intolerance of another race or other races.

  Βλέπεις να έχει σχέση η Ρεπούση και οι δολοφονίες των λαθρομεταναστών με το ρατσισμό;

 27. Zugzwang avatar
  Zugzwang 31/05/2013 18:16:28

  Σωστα! Στην Ελλαδα μονον οι Ελληνες ειναι ρατσιστες. Οι υπολοιποι ειναι αγγελοι και αγαπουν τους Ελληνες και τους αλλους αλλοδαπους που δεν ειναι δικοι τους. Οπως οι σουνιτες τους σιιτες π.χ. Η οι Αραβες τους Ισραηλινους (και κατ'επεκταση τους Εβραιους) κ.α Η οι iνδουιστες τους μουσουλμανους κ.α

  Μη βιαζεσαι. Ετσι και χειροτερευσουν και αλλο τα πραγματα στην Συρια, θα δεις και εδω στην Ελλαδα εκδηλωσεις αγαπης μεταξυ αλλοδαπων, που θα ικανοποιησουν τα "ανθρωπιστικα" σου (παντα προς μια κατευθυνση βεβαια) αισθηματα.

 28. Zugzwang avatar
  Zugzwang 31/05/2013 18:26:40

  Υπενθυμιζω σε οσους "υποτιμουν" την Ρεπουση οτι η κυρια αυτη αρνειται την γενοκτονια των Ελληνων του Ποντου και της Ιωνιας. Ειναι βουλευτης, καθηγητρια ανωτατης σχολης και εχει μεγαλη επιρροη στην ΔΗΜΑΡ αλλα και στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Αποδειξη οτι οι αποψεις της εχουν μεγαλη περαση ειναι το γεγονος οτι το κειμενο Ρουπακιωτη, που το διαδεχθηκε η προταση νομου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, δεν αναγνωριζει την γενοκτονια των Ελληνων του Ποντου και της Ιωνιας.

 29. DebbyTant avatar
  DebbyTant 31/05/2013 20:50:01

  http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%9C%CE%AF%CE%BA%CF%85%CF%82_%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.