#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/05/2010 18:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόταση εθνικού διαλόγου για έξοδο από την κρίση με την συμμετοχή της ΑριστεράςΤις προτάσεις που κατέθεσε στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για την έξοδο από την εθνική και οικονομική κρίση παρουσίασε με δηλώσεις του ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.  Όπως γράψαμε  στην συνάντηση δεν υπήρξε συμφωνία, ούτε τελικό ανακοινωθέν.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μείζονες πρωτοβουλίες στα εθνικά θέματα, όταν η χώρα βρίσκεται σε θέση αδυναμίας, ξεκαθάρισε ότι δεν συζητάμε για «συγκυβέρνηση» ή για «οικουμενικά» σχήματα και δήλωσε ότι θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς στο διάλογο των πολιτικών δυνάμεων για έξοδο από την κρίση.

Για να υπάρξει εθνική συνεννόηση, τόνισε ακόμα ο κ. Σαμαράς πρέπει να κλείσουν άμεσα κάποια εσωτερικά μέτωπα που δημιουργούν πόλωση στον Ελληνικό Λαό και ζήτησε την άμεση απόσυρση του μεταναστευτικού νόμου και του «Καλλικράτη».

Ολόκληρη η δήλωση του  Αντώνη Σαμαρά μετά από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών έχεις ως εξής:

Στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, που συνήλθε σήμερα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστήριξα ότι η χώρα διέρχεται την πιο σοβαρή κρίση των τελευταίων δεκαετιών, όπως, άλλωστε και ολόκληρη η Ευρώπη. Ζούμε, λοιπόν, σε έκτακτες καταστάσεις και απαιτείται έκτακτη αντιμετώπιση:

Πρώτον, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που ανοίγουν το δρόμο για τολμηρές τομές με τη μέγιστη δυνατή συμφωνία του πολιτικού κόσμου στο σύστημα διακυβέρνησης και στην Οικονομία - αυτό που ονομάζουμε νέα Μεταπολίτευση. Και να αποκρούσουμε πολιτικές συμπεριφορές που πυροδοτούν την κοινωνική οργή κάνοντάς την ανεξέλεγκτη.

Πρότεινα την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και τη μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200. Πρότεινα, επίσης, μέτρα που αφορούν τη διαφάνεια στη χρήση των δημόσιων πόρων, τη γενίκευση του «πόθεν έσχες» στους δημόσιους λειτουργούς, το ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του κομματικού στελέχους και του επικεφαλής ενός δημόσιου οργανισμού. Αλλά και τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων. Πρότεινα τέλος την ανάγκη Αναθεωρητικής Βουλής, που θα προχωρήσει σε ακόμα πιο τολμηρές τομές για την θωράκιση των δημοσίου συμφέροντος.

Δεύτερον, πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης που κλείνουν άμεσα κάποια εσωτερικά μέτωπα και εξαλείφουν προβλήματα που δημιουργούν πόλωση στον Ελληνικό Λαό:

-- Τέτοια μέτρα αφορούν την άμεση απόσυρση του μεταναστευτικού νόμου και του «Καλλικράτη». Τη μεταναστευτική νομοθεσία μπορούμε να την εξετάσουμε εξ αρχής όταν περάσει η κρίση. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στην εξοικονόμηση δαπανών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως έχουμε δεσμευτεί, χωρίς να εμπλακούμε στις συνενώσεις των Δήμων. Ώστε η διοικητική μεταρρύθμιση να μπορεί να αναβληθεί για μετά την κρίση, όταν θα υπάρχουν και οι σχετικοί πόροι. Χωρίς τους οποίους δεν έχει νόημα…

Πάντως και τις δύο αυτές προτάσεις μου, για το μεταναστευτικό νόμο και τον Καλλικράτη, ο Πρωθυπουργός δεν τις δέχθηκε.

-- Τέλος πρότεινα άμεσα μέτρα για την άρση της μεγαλύτερης αδικίας που περιλαμβάνει το τελευταίο πακέτο, δηλαδή, την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων, των άνεργων και των χαμηλόμισθων, βρίσκοντας χρήματα - γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ - από ισόποσες περικοπές αλλού, για να καλύψουμε τη διαφορά.

Τρίτον, λαμβάνοντας μέτρα που μπορούν να βγάλουν την οικονομία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και των επίμονων ελλειμμάτων, που οδηγούν σε ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ακόμα πιο βαθιά ύφεση και ακόμα πιο επίμονα ελλείμματα.

-- Εδώ πρότεινα τα γνωστά μέτρα τόνωσης της οικονομίας άμεσα, και μεσοπρόθεσμα την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

-- Είναι, επίσης, απαραίτητη μια «σταυροφορία» για τη μείωση της γραφειοκρατίας με νομοθετικές ρυθμίσεις κατά κύματα.

-- Καθώς και η άμεση ρύθμιση του Επενδυτικού Περιβάλλοντος που δεν μπορεί να περιμένει άλλο την ψήφιση ενός νέου Αναπτυξιακού νόμου.

Ακόμα τόνισα ότι δεν υπάρχουν σήμερα περιθώρια για μείζονες πρωτοβουλίες στα εθνικά θέματα, όταν η χώρα βρίσκεται σε θέση αδυναμίας.

Τίποτε απ' όλα αυτά δεν αναιρεί την αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης.

Πιστεύω, όμως, ότι, αν η κυβέρνηση έχει διάθεση για εθνική συνεννόηση μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση, μπορούν να γίνουν άμεσα σημαντικά βήματα.

Δεν συζητάμε για «συγκυβέρνηση» ή για «οικουμενικά» σχήματα. Αλλά προτείνω την ελάχιστη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην κρίση.

Κι εδώ, ασφαλώς, θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς. Και θα ζητήσω να συναντηθώ μαζί τους έστω και διμερώς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. what avatar
  what 10/05/2010 17:08:40

  Την "Εθνική συνεννόηση" δεν τη θέλει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η αριστερά.

  Θα έλεγα ότι η απαίτηση για απόσυρση του λαθρονομοσχεδίου ήρθε λίγο αργά. Μπορούσε να τεθεί στην εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας. Ούτε η αριστερά θέλει αυτή την απόσυρση αντίθετα αν γίνεται να έρθει εδώ όλο το Πακιστάν δε θα έλεγαν όχι.

  Όπως λέει και ο "ψυχραιμία" εδώ μέσα, το σταυρό της αναγέννησης ενός εθνικού κόμματος για την αναγέννηση της πατρίδας μας τη φέρει η ΝΔ. Ας διαβάσουν Κονδύλη. Αρκεί.

  • what avatar
   what @ what 10/05/2010 17:24:36

   Πρόσεχε από την πολύ συγκίνηση μην πάθεις τίποτα.

   Για δεν συνεχίζεις να γράφεις στο pressgr και μας φορτώνεσαι εδώ;

  • Eastrader avatar
   Eastrader @ what 10/05/2010 20:11:28

   Εγω τωρα κατι εχω χασει.Εισαστε δυο με το ιδιο ψευδωνυμο η βριζεσαι μονος σου?

   • Nancy avatar
    Nancy @ Eastrader 10/05/2010 21:05:51

    Xαχα, μιά ακόμη παράμετρος των αντιλαικών μέτρων. Ψυχάκηδες γίναμε.

   • what avatar
    what @ Eastrader 10/05/2010 22:44:16

    Όχι, το moderation έγινε λάθος. Ένας ψυχάκιας απ' το press-gr ήταν εδώ και προβόκαρε.

 2. Spm avatar
  Spm 10/05/2010 17:14:39

  Ωραίος ο Πρόεδρος.
  Πηγε στη συσκεψη με προτάσεις, συγκεκριμένες και όχι ευχολόγια.
  Βλέπω δύσκολο εως ακατόρθωτο, όμως, τα κόμματα, αρχης γεννομένης της κυβέρνησης, να βγάζουν τον κομματικο τους μανδυα, για να δουν το συμφερον της χωρας και των πολιτων.
  Αυτο δε σημαινει οτι δεν εκανε καλα ο Σαμαρας , που τους ειπε.
  Απεναντίας, πρέπει συνέχεια, με προτάσεις εξόδου απο την κρίση να παρεμβαίνει και κυριως να τις παρουσιαζει στον κόσμο. Απευθείας.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Spm 10/05/2010 17:30:25

   Και το 30% του ελληνικού λαού μας φόρτωσε τον "λεφτά υπάρχουν", έχεις κάτι άλλο να προσφέρεις στη συζήτηση?

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ TopGunZ 10/05/2010 17:45:26

    Το παραπάνω σχόλιο μου βρέθηκε λάνθασμένα ως απάντηση στον spm. Σβήστηκαν απαντήσεις?

 3. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 10/05/2010 17:15:00

  Οὐδένα ἐνδιαφέρει ἡ συνεννόηση μεταξὺ φραξιῶν πολιτικάντηδων.
  Ἀντιθέτως ἡ ἐθνικὴ συνεννόηση ἐνδιαφέρει ὅλους μας.

 4. O Chazos tou choriou avatar
  O Chazos tou choriou 10/05/2010 17:15:15

  Tha rotissei ara kanenas keratas Dimossiografos tin Dora ti gnomi echei gia tin protassi tou Andoni peri meiossis tou arithmou ton voulefton, kai tin allagi tou nomou peri efthynis ypourgon ?

  Nache leei kai anadromiki ischy....:-)))

 5. what avatar
  what 10/05/2010 17:35:59

  Δεν το 'μαθες; όπου να'ναι θα ανοίξουμε πάλι τη Γυάρο και τη Μακρόνησο. Και εμείς οι φασίστες είμαστε πολύ κακοί άνθρωποι.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/05/2010 17:38:40

  Αν ο ιδεοληπτικός πρωθυπουργός είναι κολλημένος στο μεταναστευτικό, μετά από όσα έχουν γίνει... είναι άξιος της μοίρας που νομοτελειακά τον περιμένει.

  Χάσιμο χρόνου να συζητάς με ΟΥΦΟ, αναγκαστικά το κάνεις για να μην σε κατηγορούν ότι δεν συζητάς. Στην συζήτηση με ΟΥΦΟ, αρλούμπες θα εισπραξεις.

  Ο Γιωργάκης νομίζει ότι βρέθηκαν τα λεφτά. Κούνια που τον κούναγε... Βρήκε λεφτά να συνεχίσει το ...έργο του. Λεφτά του ΔΝΤ για παρτέρια και μπετουδάκια Δήμων, και πολιτιστικές εκδηλώσεις και πλακοστρωσεις πεζοδρομίων, αναπτυξιακά πράγματα... Με αντάλλαγμα, την Κρήτη ή την Θράκη, ή το Αιγαίο, ή ό,τι έχει τάξει ο αθεόφοβος.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ archaeopteryx 10/05/2010 17:44:15

   Για όσους νομίζουν ότι βρέθηκαν λεφτά, σας παραθέτω την παρακάτω είδηση από το Capital.gr

   ΔΝΤ για Ρουμανία: Ζητά περικοπή 250.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο


   Η Ρουμανία οφείλει να περικόψει 250.000 θέσεις εργασίας από τον δημόσιο τομέα, φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Mediafax, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

   “Μεταξύ 2006 και 2008, ο δημόσιος τομέας προσέθεσε 250.000 εργαζόμενους. Οι αριθμοί πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα προ του 2006. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσα σε μία περίοδο ετών, όχι κατ’ ανάγκη σε ένα μόνο έτος», φέρεται να δήλωσε ο Jeffrey Franks, επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη Ρουμανία.

   Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, η Ρουμανία περιέκοψε 36.000 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα μεταξύ Δεκεμβρίου 2008 και Φεβρουαρίου 2010, περιορίζοντας το συνολικό τους αριθμό σε 1,36 εκατομμύρια

   Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος Traian Basescu ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα περικόψει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα κατά 25%, ενώ κατά 15% θα μειωθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας.
   Τα εν λόγω μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν πριν τη σύνοδο του ΔΝΤ τον Ιούνιο, η οποία θα αφορά την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου προς τη χώρα, ύψους 850 εκατ. ευρώ (επί συνόλου 20 δισ. ευρώ).

   Μικτό κλιμάκιο των ΔΝΤ, Ε.Ε. και της Παγκόσμιας Τράπεζας βρέθηκε στη Ρουμανία στις αρχές Μαΐου, προκειμένου να αξιολογήσει την πρόοδο της χώρας με βάση του όρους που συνοδεύουν το δάνειο.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Κώστας Ροδινός 10/05/2010 18:15:50

    Μα δεν χρειάζεται να τρέχουμε στη Ρουμανία...αρκεί να κατεβάσεις από to parliament το μνημόνιο και βλέπεις τα μέτρα που απαιτούνται 2010 - 2014 ...και ακόμα από εκεί λείπουν 10 δις απλά νούμερα λοιπόν...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 10/05/2010 18:21:51

    Ιθαγενή,
    Η Ρουμανία είναι case study για να ξέρουμε τι μας έρχεται.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Κώστας Ροδινός 11/05/2010 21:32:21

    Φίλε μου στο μνημόνιο δεν λένε απλά τι έρχεται αλλά τι θα γίνει: τα νούμερα του 2013 και 2014 δεν βγαίνουν με "πάγωμα" μόνο με απολύσεις και περαιτέρω μειώσεις...

 7. Γιάννης avatar
  Γιάννης 10/05/2010 17:39:23

  Παρακολουθώ το site capital.gr δεν έχει αναφέρει την δήλωση του Σαμαρά.
  Παρακαλώ να το ψάξετε.
  ευχαριστώ.

 8. anonymous avatar
  anonymous 10/05/2010 17:40:23

  Γιατί άδικο έχει ο κόσμος; Αυτή τη στιγμή με τούτα και με εκείνα έχουμε χάσει καμιά εικοσαριά στελέχη που δεν έχουν αναπληρωθεί.
  Είμαστε υπόλογο ακόμη και για πράγματα που δε θα έπρεπε. Εδώ για μπάνιο πήγε ο άλλος και αυτομάτως έγινε υπόλογος και γι αυτό και κανείς δεν έβαλε λουκέτο στο πρώτο θέμα.

  Πως λοιπόν περιμένεις ο κόσμος να έχει άλλη άποψη;

 9. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 10/05/2010 17:40:45

  Έχεις μείνει λίγο πίσω αγαπητέ.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 10/05/2010 17:41:14

   ΑΚΥΡΟ

 10. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 10/05/2010 18:17:42

  Ο Σαμαράς πολύ σωστά έθεσε και σε ανώτατο επίπεδο την απόσυρση του Λαθρονομοσχεδίου και του Καλλικράτη. Ο ΓΑΠ δεν υπάρχει περίπτωση από μόνος του να το δεχτεί. Μένει μόνο να επιβληθεί ως αποτέλεσμα πίεσης κυρίως από τον λαό. Αυτό όμως ο Σαμαράς δεν το πετυχαίνει και δεν πρόκειται να το πετύχει, κατά την δική μου εκτίμηση, για τον εξής λόγο:
  Είναι περιγραφικός και γενικόλογος. Μιλάει για νομοσχέδια "που διχάζουν την κοινωνία" Είναι μια γενικόλογη αναφορά που δεν ταρακουνάει τον μέσο Έλληνα. Πρέπει να βγει και να μιλήσει συγκεκριμένα για το πιες θα είανι οι συνέπεις αυτών των νόμων, ότι τα εν λόγω νομοσχέδια θα οδοηγήσουν σε δημιουργία μειονοτήτων και εντός 20 χρόνων σε εθνικό ακρωτηριασμό. Αν ο Σαμαράς δεν μιλήσει ξεκάθαρα για απώλεια εδάφους δεν πρόκειται να ταρακουνηθεί κανείς. Όσο μιλάει για διχαστικά νομοσχέδια θα του λένε- στην καλύτερη περίπτωση- "εντάξει μωρέ με τον καιρό θα γίνου όλα καλά", στην χειρότερη για διχαστικό ακροδεξιό λόγο. Ενώ αν μιλήσει ξεκάθαρα για απώλεια εθνικού εδάφους τότε επικαλείται λόγους εθνικής ασφάλειας, τους οποίους κανέις δεν μπορεί να συνδέσει με ακροδεξιά ρητορεία. Θα μπορεί να αναφέρει παραδείγματα από γειτονικές χώρες.

 11. Κώστας avatar
  Κώστας 10/05/2010 18:56:41

  "Κι εδώ, ασφαλώς, θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς. Και θα ζητήσω να συναντηθώ μαζί τους έστω και διμερώς".

  Aπέναντι στο χυδαίο αντικομμουνισμό του Πάγκαλου. Απέναντι στους στείρους νομικισμούς του Βενιζέλου. Απέναντι στον αγοραίο αντικομμουνισμό των ΜΜΕ. Απέναντι στις προβολατόρικες προτάσεις νεοφιλελελυθερων ρεταλιών για απαγόρευση διαδηλώσεων κλπ.

  Απέναντι σε όλα αυτά η ψύχραιμη φωνή της Κεντροδεξιάς. Που συμβολίζει την εθνική ενότητα στη βάση, στο λαό και που με την ιδεολογική υπεροχή της-κόντρα στις ένοχες κραυγές των σοσιαλνεοφιλελευθέρων-χτίζει γέφυρες, με πολύτιμη για αυτή την εποχή σημειολογία, και δεν γκρεμίζει με διχαστικά συνθήματα και ρητορείες.

 12. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 10/05/2010 18:58:18

  Π.ΚΟΝΔΥΛΗΣ επειδή αναφέρθηκε...

  ΙV. Κοινωνιολογία της ηθικής
  και ηθική της κυριαρχίας

  Γιατί οι μικροαστοί δεν είναι ποτέ κυνικοί: η πίστη στην ύπαρξη και πρακτικότητα των γενικώς αποδεκτών κανόνων της ηθικής τούς παρέχει ένα αίσθημα πρόσθετης ασφάλειας.

  Ο τωρινός κυρίαρχος επικαλείται τη λογική, ο μελλοντικός υμνεί την ελευθερία.

  Οι ιδέες είναι η παρηγοριά των αδύναμων και η πρόφαση των ισχυρών.


  V. Φιλοσόφων εγκώμιον

  Η έλλειψη ιστορικής παιδείας είναι η αστείρευτη πηγή έμπνευσης των φιλοσόφων.

  Το πρώτο μέλημα του επαγγελματία φιλόσοφου είναι να πείσει τον εαυτό του και τον κόσμο ότι κερδίζει το ψωμί του όχι ως απλός εργαζόμενος, σαν όλους τους άλλους, αλλά ως ευεργέτης της ανθρωπότητας.

  Οι θεωρητικές αναμετρήσεις μεταξύ φιλοσόφων γίνονται ειλικρινείς μόνο όταν καταλήγουν σε προσωπικές ύβρεις.

  Μια παραβολή των πολιτικών αναλύσεων του Τοκβίλλ και του Χέγκελ δείχνει ότι ο κήρυξ του απολύτου Πνεύματος υπήρξε τελικώς επαρχιώτης.


  VI. Από το σημειωματάριο ενός εθνολόγου

  Οι Γερμανοί διαθέτουν τις αρετές του πληβείου, είναι δηλαδή φιλόπονοι και οικονόμοι, τους λείπουν όμως οι αρετές του αριστοκράτη, ήτοι η ανωτερότητα, η αταραξία και η υπέρτερη πανουργία του πολυμήχανου αρπακτικού. Μετά από κάμποσες περιττές περιπέτειες έχουν στο μεταξύ κατακτήσει μια θέση στον κόσμο ανταποκρινόμενη στις αρετές τους: έγιναν το καλό παιδί και των δύο στρατοπέδων του Ψυχρού Πολέμου.

  Η σύγχρονη Ελλάδα είναι ένα αποχωρητήριο χτισμένο από Φιλέλληνες πάνω στα ερείπια ενός αρχαίου ναού.


  VII. Περί υγιεινής ζωής

  Οριστικό επιχείρημα υπέρ του καπνίσματος: η απόλαυση είναι βέβαιη, ο κίνδυνος απλώς ενδεχόμενος.


  VIII. Ζητήματα γούστου

  Απ' όλα περισσότερο προτιμώ τη μετριοφροσύνη των αμόρφωτων. Όμως από το θράσος των ημιμαθών προτιμώ τη ματαιοδοξία των πεπαιδευμένων.
  Ο γάμος ισοδυναμεί με την απόπειρα να αντικαταστήσουμε όλα τα βιβλία του κόσμου με μια και μόνη εγκυκλοπαίδεια.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΠΑΝΑΓΟΣ 10/05/2010 23:11:50

   χα χα χα ...

 13. anhsyxos thrakas avatar
  anhsyxos thrakas 10/05/2010 19:02:39

  Bodinus έχεις απόλυτο δίκιο.Μόνο με αλήθειες που "πονάνε" και δείχνουν τις πραγματικές διαστάσεις θα καταλάβει ο λαός τι συμβαίνει πραγματικά καθώς και τις πιθανές επιπτώσεις από τη λήψη συγκεκριμένων απφάσεων και εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών.Ακόμη και ο πιο αδαής θα μπορούσε να καταλάβει ότι η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν είναι για μείζονες πρωτοβουλίες στα εθνικά θέματα, όταν η χώρα βρίσκεται σε θέση αδυναμίας.Δυστυχώς όμως κυβερνούν οι συνεχιστές αυτών που ακόμη και όταν στρατιωτικά βρισκόμασταν σε θέση ισχύος (νύχτα ΙΜΙΩΝ) "ξέχασαν" τη δυτική βραχονησίδα στα Ίμια και την σημαία την πήρε ο άνεμος...

 14. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 10/05/2010 19:14:47

  Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης;
  Αυτοί ή εμείς;
  Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ’ όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι’ αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους.
  Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.
  Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια
  τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;

  Άρης Βελουχιώτης, λόγος της Λαμίας 22-10-1944

 15. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 10/05/2010 19:16:23

  Πρέπει να ξεκινήσει από τα εύκολα.
  Λοιπόν πόσοι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν σε βουλευτές της ΝΔ;
  Νομίζω δικαιολογούνται 4 για κάθε βουλευτή. Οι δύο πίσω στην υπηρεσία τους. Γρήγορα. Αμέσως. Αν μάλιστα , όπως ακούγεται, είναι και δάσκαλοι ή νοσηλευτικό προσωπικό, έπρεπε να γίνει χθες. Όποιος-α παραπονεθεί τα ονόματά τους, παρακαλώ. Να γνωριστούμε, δηλαδή όχι τίποτα άλλο...
  Δύο επιστημονικοί συνεργάτες ο κάθε βουλευτής. Μία γενική γραμματεία από 30-40 επιστημονικούς συνεργάτες. Οι υπόλοιποι στην υπηρεσία τους. Τσάκα-τσάκα.Θα μου πείτε έτσι θα σωθούμε; όχι βέβαια, αλλά είναι προς την σωστή κατεύθυνση, νομίζω. Ας αρχίσουμε με τα απλά...
  Μην μου πει κανένας για έργο που επιτελούν. Δεν ζω σε άλλη χώρα. Ο κάθε ένας υπάλληλος καλύπτει τον κάθε ένα βουλευτή. Τα αιτήματα πως διαβιβάζονται; μέσω e-mail; Δώστε το και σε μένα, έχω και εγώ μερικά αιτήματα...

 16. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/05/2010 20:43:12

  Δεν υπάρχει κανένας λόγος για συμμετοχή στην ψευτοσυναίνεση που ζητά ο ΓΑΠ για άλλοθι, Ο ΓΑΠ, ντύνεται όπως του λένε οι σύμβουλοι, λέει ότι του λένε οι σύμβουλοι... Με δυο τρεις ιδέες και 4-5 εντολές (1-2 από το μυστικό δείπνο της Εκάλης)

  Δεν θα ελέγξει την οργή του κόσμου.

 17. what avatar
  what 10/05/2010 23:35:37

  Στην ΕΤ-1 πάντως, στις εδήσεις δεν κάναν καμιά αναφορά για την απαίτηση απόσυρσης του λαθρο-μεταναστευτικού νομοσχεδίου. Αναφέραν και δείξαν μόνο την αρχή και το τέλος της πρότασης.

 18. ΚΩΣΤΑς Β. avatar
  ΚΩΣΤΑς Β. 11/05/2010 01:01:50

  Η Ελληνική τρόικα (Παπανδρέου-Μπακογιάννη-Καρατζαφέρης) και οι φίλοι τους τηλετρομοκράτες,μαζί με το ΔΝΤ (χρηματιστές-τραπεζίτες-πολιτικοί τζογαδόροι) σήμερα αποφάσισαν την παράδοση της χώρας,σε ξένες δυνάμεις.Μέ ένα "σχέδιο τιμωρίας" προς τον ελληνικό λαό,κι αφού τον τρομοκράτισαν επί 7 μήνες,είπαν στους εταίρους μας ότι εμείς,δεν θέλουμε στήριξη απο εσάς,αλλά απο τους αμερικανούς.Οι τελευταίοι έχασαν πολύ χρόνο,καθυστέρησαν,έφαγαν και μερικές ψιλές(σχεδιο ΑΝΑΝ,σκόπια,λιμάνι ,κινέζοι,αγωγός)τα τελευταία χρόνια,αλλά ανασυγκροτήθηκαν και έκαναν δυνατό μπάσιμο και πήραν την Ρελάνς.Με πρώτο παίκτη ,τον Παπανδρέου, με αναπληρωματικό την Μπακογιάννη (ευτυχώς ο κόσμος τησ Ν.Δ θελημένα ή άθελα του χάλασε για λίγο τον κρίκο) και με χρυσή εφεδρεία ,τον "καλοπληρωμένο" Καρατζαφέρη,έπαιξε ,όσο έπρεπε για να "χάσει" το στημένο παιχνίδι,κάνοντας πειράματα στα συστήματα όπου οι μικρότερες "ομάδες" δεν τα κατάφεραν.(ουγγαρία,λιθουανία,ρουμανία,βοσνία κ.ά) Είναι επιτακτική ανάγκη να πετύχει το σύστημα ,φωνάζει ο "σοσιαλιστής" Όλι Ρέν.Μαζέψτε τους εξαγριωμένους οπαδούς,οι οποίοι έχουν "ένστικτο" ,ομολογεί.Αλλίμονο εάν η μπάλα πάει και σε άλλα γήπεδα!!!!Βροντοφωνάζει.Είναι "επικίνδυνο" το αριστερό εξτρέμ,προσέξτε.Ο μέσα αριστερά είναι ταλέντο μαρκάρετε τον.Το δεξί χάφ όμως ,ως κρυφός απείθαρχος ,και ανεξέλεκτος παίκτης,άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα ρήγματα.ΑΡΧΙΖΕΙ να ΠΕΦΤΕΙ η τιμή του πονταρίσματος,γιατί απλούστατα στην Ελλάδα, σε πολλά παιγνίδια, μπουκάρουν οι οπαδοί και τα διακόπ

 19. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/05/2010 11:48:49

  O Σαμαράς κάνει το ίδιο λάθος με τον Καραμανλή, νομίζει ότι μπορεί να συνεννοηθεί με τα κόμματα της Αριστεράς. Δεν πειράζει θα το καταλάβει και αυτός μετά από ένα νέο Δεκέμβρη, όταν θα είναι πια εκτός πολιτικής.
  Με κουκουέδες και συριζαίους χωριό δεν γίνεται.

 20. Ηλίας avatar
  Ηλίας 11/05/2010 21:25:44

  Πατριωτική και προφητική αριστερα:

  http://www.youtube.com/watch?v=-HXjskb2EMY&feature=player_embedded

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.