#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/03/2012 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόκληση με αλλοδαπούς αξιωματικούς στον ΣτρατόΤην πόρτα των στρατιωτικών σχολών και σε αλλοδαπούς κρατά ανοιχτή το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο για δεύτερη συνεχή χρονιά απαλείφει από τη σχετική προκήρυξη την προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψηφίους για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές (ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ), δηλαδή τους μελλοντικούς αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, να είναι Ελληνες το γένος.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι όσοι γίνουν δεκτοί και φέτος στις Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να είναι Eλληνες το γένος, αρκεί να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων. Πρόκειται για μία απόφαση με απροσδιόριστες συνέπειες τόσο σε ό,τι αφορά τη μελλοντική ομοιογένεια όσο και τη διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με δεδομένο ότι η απαλοιφή της προϋπόθεσης του γένους από την εγκύκλιο που αφορούσε την προκήρυξη των στρατιωτικών σχολών έγινε για πρώτη φορά κατά το περσινό, ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, κατόπιν σχετικής απόφασης του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αναμένεται ότι οι πρώτοι αλλοδαποί ανθυπολοχαγοί, σημαιοφόροι και ανθυποσμηναγοί θα αρχίσουν να εντάσσονται στις τάξεις των Ε.Δ. σε τρία χρόνια. Εντυπωσιακό είναι επίσης και το ότι, ενώ η απαλοιφή της προϋπόθεσης του γένους για την εισαγωγή υποψηφίων στις ΑΣΕΙ ήταν μια καθαρά πολιτική απόφαση που έλαβε η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, σε πλήρη γνώση και ανοχή της στρατιωτικής ηγεσίας των Ε.Δ., επιχειρήθηκε να περάσει προς την κοινή γνώμη ως απαίτηση της Ε.Ε. (κοινοτική οδηγία) και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ούτε η κοινοτική οδηγία, όμως, ούτε και η συγκεκριμένη απόφαση του ΕΔΑΔ είχαν δεσμευτικό χαρακτήρα για τη χώρα μας και ως εκ τούτου επαφιόταν στα χέρια των πολιτικών μας τι τελικά θα επέλεγαν να πράξουν.
Παρά την αναστάτωση και τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει τότε η συγκεκριμένη εγκύκλιος στις τάξεις του προσωπικού των Ε.Δ., αλλά και μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και ο νέος ΥΕΘΑ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίζεται τώρα να ακολουθεί την πολιτική γραμμή του προκατόχου του στο συγκεκριμένο θέμα, δημιουργώντας εύλογες απορίες ως προς τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η εμμονή στην κατάργηση μιας βασικής προϋπόθεσης για τη διατήρηση της ελληνικότητας του ηγετικού κορμού του προσωπικού των Ε.Δ. Κύκλοι του Πενταγώνου που ρωτήθηκαν για το ζήτημα ανέφεραν πως είναι κάτι που έχει απασχολήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, σημειώνοντας ότι υπάρχει πρόθεση από την πλευρά του κ. Αβραμόπουλου αμέσως μετά τις επικείμενες εκλογές να επανεξεταστεί.

Επί της ουσίας όμως και σε αυτό το ακαδημαϊκό έτος ισχύει… καρμπόν η περσινή προκήρυξη, στην οποία οι εμπνευστές της κάνουν μια παραπομπή σε έναν νόμο του 2004 που αναφέρεται σε ζητήματα ιθαγένειας, αφήνοντας εκτός οποιαδήποτε αναφορά στην έννοια του γένους.

Πολιτικές προεκτάσεις
Το ζήτημα, όμως, εκτός από εθνικές έχει και πολιτικές διαστάσεις, αφού το γεγονός ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν έχει έως τώρα προσβάλει την προηγούμενη απόφαση Βενιζέλου, αποκαθιστώντας άμεσα ένα ζήτημα με μείζονες εθνικές προεκτάσεις, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πατριωτική γραμμή που έχει επιλέξει ο κ. Αντώνης Σαμαράς στην αμυντική πολιτική της χώρας, θέτοντας θέμα αξιοπιστίας. Κύκλοι της Συγγρού έλεγαν δε με νόημα ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν είχε γνώση όλων αυτών των διαδικασιών, αλλά είναι και κάθετα αντίθετος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απαλοιφή του γένους και από τη νέα προκήρυξη για την εισαγωγή υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα, ιδιαίτερα εάν συνδυαστεί με την ενεργοποίηση του νόμου 3838/2010 (ο λεγόμενος «νόμος Ραγκούση»), ο οποίος χορηγούσε με συνοπτικές διαδικασίες ελληνική ιθαγένεια σε χιλιάδες αλλοδαπούς που είχαν φτάσει παράνομα στη χώρα μας. Συμπτωματικά ο εμπνευστής του συγκεκριμένου νόμου, που επίσης προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, κ. Γιάννης Ραγκούσης, τυγχάνει σήμερα να είναι αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας.

http://www.protothema.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. S.P. avatar
  S.P. 12/03/2012 14:11:54

  Και ο Σαμαράς τι κάνει;

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ S.P. 12/03/2012 14:49:44

   Tι να πρωτοκάνει με αυτούς που έχει μπλέξει;

   • The Saint avatar
    The Saint @ Dark Angel 12/03/2012 15:03:28

    Μεταφράζοντας κατα περιπτωση τις θεωρίες Λιακόπουλου, ο Σαμαράς σήμερα, είναι ο μόνος πολιτικός Ελοχίμ...
    Οι υπολοιποι είναι Νεφελιμ...

   • Master avatar
    Master @ Dark Angel 12/03/2012 19:16:40

    Να τους αλλάξει ή να πάει σπίτι του μια ώρα αρχίτερα.

 2. Dark Angel avatar
  Dark Angel 12/03/2012 15:08:02

  Υπάρχουν κι άλλοι, αλλά ορισμένες από τις "θέσεις ευθύνης" τις κατέχουν ανόητοι και ύποπτοι για συνεργασία με τον εχθρό...
  Κατά περίπτωση πάντα...

 3. alla avatar
  alla 12/03/2012 15:12:01

  αυτο θα ορεοει να σταματησει. σε αλλες χωρες γινεται αλλα εδω ειναι ελλαδα κ καποιοι ειναι επιρρεπης στην πωληση εθνικων συμφεροντων. σιγουρα θα αλλοιωθει το στρατευμα ετσι κ η αποδοση κ συνοχη οταν κληθει ο στρατος να κανει τη δουλεια του

 4. Οδυσσεας avatar
  Οδυσσεας 12/03/2012 15:18:20

  Έχουν ξεπουλήσει τα πάντα, γιατί όχι και αυτό!!!!!! Οι προδότες ποια έχουν όνομα. Το πλοίο είναι έτοιμο να σαλπάρει, μονό που αυτή την φορά δεν έχει περιθώρια για λαθρεπιβάτες . Καλά θα κάνει ο κ. Αβραμόπουλος να διαλέξει γρήγορα τι θέλει και να πάψει να φλερτάρει με την ματαιοδοξία του.
  Επίσης, καλό θα ήταν να πάρει θέσει και ο πρόεδρος.

 5. juliet avatar
  juliet 12/03/2012 15:20:58

  S.P
  Κυβέρνηση πασοκ έχουμε, και αν διαβάσεις προσεκτικά λέει είναι η δεύτερη χρονιά,αν δεν κάνω λάθος στο ΥΠ.ΑΜ υπουργός ήτανε ο Μπένυ και μετά το πρωτοπαλήκαρο Μπεγλίτης και ρωτάς το Σαμαρά τι κάνει; Μετά τις εκλογές να ρωτάς.

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 12/03/2012 15:28:31

  Τι στον διατανο εκει στο ΥΠΕΘΑ εδρευει ο Αβραμο υποτιθεται Αντιπροεδρος της ΝΔ και ο μονος αρμοδιος να βαλει την υπογραφη του στις οποιες προκηρυξεις διακηρυξεις και ο,τι εκπορευεται απο το ΥΠΕΘΑ !Αρα 2 τινα συμβαινουν το πρωτο ειναι οτι τον πηρανε χαμαπρι τα ΠΑΣΟΚΟΛΑΜΟΓΙΑ Ραγκουσης & Σπηλιοπουλος και τον δουλευουν αγρια η εχει χασει την μπαλα και δουλευουν τα τρωκτικα των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ !Ο,τι και να συμβαινει το περιστατικο ερμηνευεται ως ευθεια αμφισβητηση της δεσμευσης Σαμαρα για καταργηση του Ραγκουσιου νομου περι ιθαγενειας !Απορω πως δεν το εκανε σημαια το ΛΑΟΣ !Εδω και τωρα μνημονιο στην Συγγρου !

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ραβινος 12/03/2012 16:23:14

   Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν τις εκλογές. Αυτό το θέμα ανακινείται σε πολιτικό επίπεδο μετά τις εκλογές. Η ιστοσελίδα αυτή καλά κάνει κι επικοινωνιακά το θέτει πριν τις εκλογές. Μετά τις εκλογές θα μπορεί ΝΔ να πει: κοιτάξτε αντιδρά ο κόσμος αυτό το αλλάζω.

   Παρόλο που συμφωνώ επί της ουσίας με τους σχολιαστές θα περιμένω να περάσουν οι εκλογές και θα φωνάξω του χρόνου.

 7. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 12/03/2012 15:38:36

  Κάποτε (για όσους ξέρουν ιστορία) ο βυζαντινός στρατός γερμανοκρατούνταν γεγονός που οδήγησε στην κατάλυση του δυτικού ρωμαϊκού κράτους (476 π.Χ.). Αντίθετα στην ελληνική Ανατολή ο κίνδυνος απετράπη με τη δολοφονία του Γερμανού στρατηγού Άσπαρ και την εξόντωση της οικογένειάς του (400 π.Χ.). Φαίνεται όμως ότι το παρελθόν δε μας διδάσκει τίποτε.

 8. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 12/03/2012 15:55:09

  Ποιός είναι ρέ παιδιά ύπουργός άμυνας??Δηλ.,καί μετά τίς έκλογές αύτά θά έχουμε.Άλλά 'ετσι είναι,άφού ό άβραμόπουλος έσωσε-κοστολογηκά-τήν ύγεία,τώρα θά θωρακίσει καί τήν άμυνα τής πατρίδας........Παιδιά άν δέν σοβαρευτούν,μέ νέους άμόλυντους,άριστους άνθρώπους ό ίστορικός τού αύριο θά γελάει,καί έμείς θά κλαίμε

 9. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ avatar
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 12/03/2012 16:38:44

  Φαίνεται και αυτό το θέμα μένει στα αζήτητα των πολιτικών συνεργασιών, που είχε δηλώσει ο κ. Υπουργός. Δυστυχώς εκεί στα Υπουργεία υπάρχουν στελέχη πολύ ικανά στις ίντριγκες αλλά για όχι για θέματα που έχουν να κάνουν με το εθνικό συμφέρον.

 10. salmonellas avatar
  salmonellas 12/03/2012 18:42:59

  Απλουστατα οι αλλοδαποι στρατιωτικοι δεν θα εχουν καμμια συνειδησιακη δυσκολια να καταστειλουν με οπλα κινητοποιησεις Ελληνων. Αυτα τα φυτα πρεπει να ξερριζωνονται νωρις.

 11. gf-dmp avatar
  gf-dmp 12/03/2012 19:26:42

  Είναι στο χέρι των Ελλήνων το γένος μελλοντικών Αξιωματικών, να πείσουν τους αλλοδαπούς "συναδέλφους" των να σκεφτούν άλλη καριέρα...

 12. abcd avatar
  abcd 12/03/2012 19:29:52

  Το πρόβλημά μας ποιο είναι ακριβώς ;
  Αν ας πούμε οι εισακτέοι ειναι Γερμανοί-Σουηδοί -Δανοί -Σκωτσέζοι- Εγγλέζοι-Ισραηλινοί -Γάλλοι -Πορτογάλοι -Ολλανδοί-Αυστριακοί και άλλοι εκσυγχρονισμένοι σύμμαχοι δεν μας ενοχλεί ενώ αν είναι τίποτα Μολδαβοί -Γεωργιανοί -Τούρκοι- Αρμένιοι-Ιρακινοί- Σομαλοί "υποανάπτυκτοι" θα μας ενοχλήσει ;

  Το ότι κάποιοι από τους εκσυγχρονισμένους ελέγχουν όλη την χώρα μας με ότι συνεπάγεται αυτό δεν μας ενοχλεί ;

  ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ !!

 13. charulisN avatar
  charulisN 12/03/2012 21:07:41

  Ο κυριος ΤΙΠΟΤΑ αποκαλυπτεται. Η αυτοδυναμια μας μαρανε.

 14. man8os avatar
  man8os 12/03/2012 22:04:10

  Ντροπη μονο αυτο. Να το παρει πισω. Ντροπη

 15. voter avatar
  voter 12/03/2012 22:39:41

  Στο ασήμαντο ιστορικά πλην παμπλουτο Μονακό , πρέπει να περάσουν γεννεές "δεκατεσσσερες " για να γίνεις ...Μονεγάσκος ( γιά την ακρίβεια τεσσερες , μην τυχον και τους πάρει κανείς την δόξα !)
  Στην χώρα μας η ελληνική ιθαγένεια με τι κριτήρια μοιράζεται ?

  gf- dmp .Δεν πιστεύω να υποννοεις αυτο που κατάλαβα γιατί κάτι τετοια κάνουν στον τουρκικό στρατό εναντίον των υποχρεωτικά στρατευμένω ελλήνων το γενος .

  • gf-dmp avatar
   gf-dmp @ voter 13/03/2012 00:00:12

   Κι αν κάνουν "κάτι τέτοια" οι άλλοι, γιατί αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε και εμείς? Γιατί είμαστε καλύτεροι? Δεν θέλω να είμαι καλύτερος, θέλω να είμαι αποτελεσματικός.
   Συμφωνούμε, νομίζω, ότι ο πολίτης έχει ευθύνη. Λειτουργούμε όμως μέσω αντιπροσώπου, που μας θυμάται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Τι έλεγχο έχουμε πάνω στην διαδικασία του σχεδιασμού των Νόμων, της τελικής μορφής των, της ψήφισής των? Και, τελικά, σε περίπτωση που οι νομοθέτες κινούνται καταφανώς αντίθετα από την βούλησή μας, πώς θα αμυνθούμε, πώς θα αντιδράσουμε? Θα περιμένουμε τέσσερα χρόνια για να τους καταψηφίσουμε? Είναι αυτό αποτελεσματικό?
   Όταν σε αγνοούν, όταν σε προκαλούν, όταν σε ωθούν στα άκρα, δεν πρέπει να τους δώσεις, κάπως, να καταλάβουν ότι δεν είσαι ζώον?
   Μην με παρεξηγήσεις: είμαι εναντίον της βίας, με την έννοια ότι σε κάθε περίπτωση, κάνω ό,τι είναι δυνατόν για την εξεύρεση λύσης. Τι συζήτηση και τι συμβιβασμός, όμως, μπορεί να υπάρξει όταν το ένα από τα δύο μέρη τα θέλει όλα δικά του και κάνει ό,τι θέλει?
   Έστω: Το μη χείρον, βέλτιστον.
   Αν δεν σε σέβονται, ίσως θα πρέπει να σε φοβούνται.

   • voter avatar
    voter @ gf-dmp 13/03/2012 07:07:00

    "Κι αν κάνουν “κάτι τέτοια” οι άλλοι, γιατί αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε και εμείς? Γιατί είμαστε καλύτεροι?"

    Γιατί εμείς είμαστε φορεις ενος μεγάλου Πολιτισμου και της Δημοκρατίας και όχι Ουνοι .Αποτελεσματικότητα λοιπόν για εμάς και προστασία του εθνους μας είναι η σωστη διαμόρφωση και τήρηση των θεσμών .
    Αντιλαμβάνομαι την αγανακτηση σου , οτι ψηφίζουμε μια φορά καθε 4 χρόνια κι οτι άλλα ψηφίζουμε κι αλλα εφαρμόζουν και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να αλλάξει .
    Τιμιότητα στην πολιτική χρειάζεται κι όχι αυτοδικία η εκδίκηση .
    Και μην ξεχνάς ,οτι τα μεγάλα έπη και επιτευγματα του συγχρονου Ελληνισμου ( πχ. ελληνοιταλικός πολεμος ,απελευθέρωση Θεσσαλονικης ),ήταν αποτέλεσμα σωστών πολιτικων αποφάσεων κι όχι λαικού παρορμητισμου .

 16. giannis avatar
  giannis 12/03/2012 22:44:41

  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ. Ο ΑΒΡΑΜΟ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΕΝΩ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.Ε ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ Ν.Δ ΤΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ...ΑΜ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΔΨ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Δ/ΞΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΝ!!!!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΔΟΚΑ Μ'ΑΥΤΑ ΚΑΙ Μ'ΑΥΤΑ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...

  • occultist avatar
   occultist @ giannis 13/03/2012 01:46:02

   Το έχω ξαναγράψει. Τον Αβραμό το μόνο που τον ενδιαφέρει ειναι να περπατάει σε κόκκινο χαλί, να του παρουσιάζουν όπλα, και να κάθεται σε υπουργική καρέκλα, αντε σε βουλευτικό έδρανο, και να τον φωτογραφίζουν. Ετσι νοιώθει οτι είναι κάτι. Τα υπόλοιπα δεν τον απασχολούν. Υπάρχουν οι "υπηρεσιακοί" παράγοντες. Ετσι δεν είναι Μητσάρα;;;;;;

 17. NIKOS avatar
  NIKOS 13/03/2012 10:42:02

  Πολιτικοί για φτύσιμο !!!!! Αλλά με τέτοιο λαό , που αν δώσει το δικαίωμα στα μεγάλα κόμματα να ξανακάνουν πάλι αυτά τα αίσχη , λυπάμαι για εμάς !!!!

 18. Akyros! avatar
  Akyros! 13/03/2012 16:46:35

  Ακριβώς Έτσι! Και Όχι Μόνον!

  Ενα χρονο πριν, ειχε επισημανθει το γεγονος!
  ενα χρονο πριν του...πριν ειχε συμβει, αλλα περι αλλα ετυρβαζαν μερικοι!

  Μαΐου 24, 2011 στις 10:30 μμ
  Ο Ευαγγελος-Κακαγγγελος, είναι ο ΣαγματοτοΛόγος που αφήρεσε από την εγκύκλιο εισαγωγής στις Παραγαγωγικές σχολές ενόπλων δυνάμεων και τις σχολές της Αστυνομίας κλπ, τον όρο να είναι ελληνικής ιθαγέννειας οι συμμετέχοντες στις εξετάσεις.
  Δείτε τα παρακάτω να τα θυμηθείτε!
  “Ο οποίος ΥπΟυργος Εθνικής Αμύνης, και το γράφω όλο για να το θυμηθεί τί είναι ο αμνήμων αποφάσισε με βάση το νόμο Ραγκούση και την Ιθαγενοποίηση των εποικιστών , ότι έχουν δικαίωμα εισόδου στις ΜΗ (κατά το άλλο εύσωμον, το ΠαγκαλΟν) ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ σχολές των Ενόπλων δυνάμεων. Από φέτος, με την τορπίλη που έβαλε στα θεμέλιά τους, θα εισαχθούν, άν το επιδιώξουν, στην Σχολή Ευελπίδων στην σχολή Ικάρων και στην Ναυτικών δοκίμων, μαζί με όλες τις σχολές Υπαξιωματικών και εκείνες της Αστυνομίας.

  ΤΟ θέμα της εκπαίδευσης και της εισόδου Εποικιστών στις Σχολές είχε προκαλέσει παραιτήσεις στο Ναυτικό, και είχε προκαλέσει εκείνη την Βενιζέλεια απεχθή ρήση -απάντηση στην ερώτηση Κοραντή για το θέμα, αν ερωτήθηκε η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων :
  -Η ηγεσία δεν έχει κανένα λόγο! Οφείλουν να υπακούν, να πειθαρχούν και να υποτάσσονται!
  Και απ’ ότι φαίνεται αυτό με την απόφαση του 4ου τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, πρέπει να τελειώσει! Είναι συνταγματικό ολίσθημα και οφείλουν να μην παραβιάσουν το σύνταγμα, επειδή το θέλει ο “ελλειπής ” κύριος Βενιζέλος!
  Αλλιώς αγαπητοί Αρχηγοί, είστε υπόλογοι συνταγματικής παρεκτροπής!
  Περιμένουμε και σας και την ΝΔ!
  Πάρτε θέσεις!

  Και για του λόγου το αληθές!

  01/05/2010 στις 3:10 am
  “Απάντηση του ΥπεΘΑ στη ερώτηση Κοραντή ,σχετιkά με την εισαγωγή αλλογενών στις Στρατιωτικές σχολές.(από τα πρακτικά της Βουλής)
  http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=syne100429.txt

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Κυρία Πρόεδρε, κανείς μουσουλμάνος στο θρήσκευμα Έλλην πολίτης δεν έχει ενταχθεί στο Σώμα των Ελλήνων Αξιωματικών, ούτε καν ως δόκιμος αξιωματικός, πολύ περισσότερο ως μόνιμος. Διότι δεν εθεωρείτο Έλλην το γένος και παραβιαζόταν το Σύνταγμα. Και δεν είχα προαποφασίσει τίποτα, γιατί αυτή είναι η πρώτη προκήρυξη εισαγωγής σε ανώτατες στρατιωτικές σχολές που υπογράφω ως Υπουργός. Και μόλις διαπίστωσα ότι ο νομικός σύμβουλος του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατιωτικός δικαστής έχει διατυπώσει παρατήρηση για την αντισυνταγματικότητα του όρου να είναι υποψήφιος Έλληνας, όχι μόνο κατά την ιθαγένεια, αλλά και κατά το γένος, διέγραψα -ως όφειλα- με την ιδιότητα του Υπουργού και με την ιδιότητα του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου τον κατάφωρα αντισυνταγματικό αυτόν όρο.
  (MB)
  (AM)
  Άρα δεν υπήρχε κάποια συνομωσία σε σχέση με το νομοσχέδιο που έγινε πρόσφατα νόμος του κράτους, ούτε η Κυβέρνηση ασκεί τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά το Σύνταγμα και κατά την εντολή του ελληνικού λαού, με τη σύμφωνη γνώμη των Αρχηγών των επιτελείων.
  Δεν εξαρτώνται οι αποφάσεις της Κυβέρνησης από τη σύμφωνη γνώμη της στρατιωτικής ηγεσίας, η οποία δεν έχει καμία αντίρρηση εν προκειμένω, αλλά σε επίπεδο αρχής μιλώντας πρέπει να σας πω ότι θα ήταν τραγικό να καθιερώσουμε την αρχή της σύμφωνης γνώμης των Αρχηγών των επιτελείων,οι οποίοι υπακούν, πειθαρχούν, υποτάσσονται.. Γιατί τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων την ασκεί ο ελληνικός λαός δια της Κυβέρνησης και άρχει τυπικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτή είναι η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις και πρέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις να επικρατεί νομιμότητα, διαφάνεια, ισονομία, αξιοκρατία”

  Καταλάβaτε τον όρο που χρησιμοποίηση ο κυρ Βενιζέλος;
  να ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ
  Μιλάει για ΥΠΟΤΑΓΗ!!!!
  Ξέρει ο άρχοντας του Φραπέ του Ρέλλου, αυτός, ο εξαμηνίτης, τί σημαίνει η λέξη “ΥΠΟΤΑΓΗ”!!!
  έρχεται να δέσει και μ΄ αυτό …το γλυκό!
  Μετά την επίκληση του αρχηγού του για την ανάγκη της Παγκόσμιας διακυβέρνησης, στο συνέδριο του Εκονομιστ, άλλος ένας και μάλιστα ο…”έξυπνος” της παρέας, μιλάει για την ανάγκη ΥΠΟΤΑΓΗΣ του στρατού της Ελλάδος στους ηγέτες της Παγκόσμιας εξουσίας στους οποίους πρώτοι δήλωσαν υπήκοοι, πειθαρχημένοι, υποταγμένοι!”

 19. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 13/03/2012 18:23:00

  Τα άτομα που έχουν τα κριτήρια να γίνουν Έλληνες πολίτες (παιδιά αλλοδαπών μόνο) τα οποία βγάζουν υψηλή βαθμολογία (όχι με ειδικές κατηγορίες όπως π.χ. μουσουλμανική μειωνότητα) είναι θα έλεγα τιμητικό να θέλουν να ενταχθούν στον ελληνικό λαό και να υπηρετήσουν τις ένοπλες δυνάμεις. Δύσκολο να φανταστώ κάποιον να μπαίνει αξιωματικός για να προδώσει μια μέρα το στράτευμά του (σιγά μην ειναι και ο Κρούμμος των Βουλγάρων). Κάπως έτσι διάφοροι δικοί μας αποποιούνται την ιθαγένειά τους και σπεύδουν να πάρουν ξένες υπηκοότητες σε Καναδά, αυστραλίες, γερμανίες. Επιλογή του καθενός λοιπόν. Αν κάποιος μετανάστης δε συμπαθεί την Ελλάδα (επειδή μπορεί να έχει κόμπλεξ ρατσισμού) απλώς δεν επιλέγει να γίνει στρατιωτικός, αστυνομικός ή τι άλλο δε ξέρω.

  Δε θέλω αλλοδαπούς στις ένοπλες δυνάμεις εννοείται. Το άρθρο όμως είναι παραπλανητικό διότι αναφέρει ως αλλοδαπούς τα άτομα που έχουν με την κτήση Ελληνική ιθαγένεια ενώ αλλοδαπούς εννούμε κυρίως τους υπήκοους ξένων κρατών και όχι γενικά τους καταγόμενους από ξένο τόπο.
  Τώρα αν το θέμα το πάμε με τη γέννηση και δίκαιο του αίματος είναι κάτι που μακροπρόθεσμα ίσως χάσουμε το παιχνίδι. Δε βλέπω και πολύ θέρμη οι Έλληνες να γεννοβολούν. Κάπως έτσι έκαναν και οι Σπαρτιάτες οι οποίοι δε θέλησαν να αναμειχθούν με τους Μεσσήνιους επί ρωμαϊκών χρόνων και αφανίστηκαν από την ιστορία.

 20. Υπήκοος avatar
  Υπήκοος 13/03/2012 23:05:38

  Σε τι ποσοστο ειναι οι αλλοδαποι στο ετος τους?

 21. ΑΝΔΡΕΑΣ-ΒΟΛΟΣ avatar
  ΑΝΔΡΕΑΣ-ΒΟΛΟΣ 15/03/2012 01:51:03

  Για τα σίγουρα λεφτά και το σίγουρο επαγγελματικό μέλλον θα πάνε οι αλλοδαποί στον στρατό για αυτόν τον λόγο πηγαίνει και οι πλειοψηφία των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια και όχι από αμέριστη αγάπη για την πατρίδα.Η διαφορά είναι πως ο Έλληνας σε περίπτωση πολέμου θα πέθαινε για την πατρίδα ο ξένος όμως όχι και γιατί δηλαδή να το κάνει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.