#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2013 23:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόθυμος για τις «απαραίτητες βελτιώσεις» στον ενιαίο φόρο ακινήτων δηλώνει ο Στουρνάρας(Ανανεωμένο) Στην σκιά των ασφυκτικών πιέσεων που ασκούν οι βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ για δραστικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, αλλά και με ένα θρίλερ να εξελίσσεται σχετικά με την ακύρωση της άφιξης των τροϊκανών, πραγματοποιήθηκε μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού, του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και συναρμόδιων υπουργών.

Στην κορυφή της ατζέντας στην σύσκεψη, που διήρκησε 4 ολόκληρες ώρες η διαχείριση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από τις καθολικές αντιδράσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας, που ζητούν αλλαγές στον νόμο για τον νέου φόρο ακινήτων και έχουν βάλλει στο στόχαστρο τον Γιάννη Στουρνάρα και το επιτελείο του.

Σύμφωνα με αξιόπιστη κυβερνητική πηγή Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν συμφωνήσει να γίνουν λογικές αλλαγές ώστε και οι βουλευτές να ικανοποιηθούν, αλλά και ο δημοσιονομικός στόχος των 2,9 δις να μην τιναχτεί στον αέρα. Αυτό τον γόρδιο δεσμό έχει αναλάβει να λύσει το οικονομικό επιτελείο, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου αργά το βράδυ δήλωσε: «…μέσα στο πλαίσιο των εσόδων που θέλουμε, θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν».

Ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε μάλιστα να προσθέσει ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η επεξεργασία του νομοσχεδίου με τις αλλαγές θα  έχει ολοκληρωθεί  έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και επιμένουν ότι η τρόικα δεν θα έρθει την Δευτέρα στην Αθήνα, βάζοντας βόμβα στα θεμέλια της διαπραγμάτευσης, από το Μέγαρο Μαξίμου γίνεται προσπάθεια να διαψευστούν, ενώ ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους χαρακτήρισε το τηλεγράφημα του Reuters που φιλοξενούσε τις πληροφορίες για αναβολή της άφιξης της τρόικας  «ψευδές και ανακριβές.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι έχει ραντεβού με την τρόικα την ερχόμενη Τρίτη και πως δεν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτό.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το θέμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, για το οποίο ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι η υπόθεση βρίσκεται στην τελική ευθεία: «…Θα είναι πιο απλό και όχι γραφειοκρατικό… η βούληση της κυβέρνησης είναι να δώσει μέσα από αυτό προστιθέμενη αξία στην επιχειρηματικότητα και την επιχειρηματική δράση »…»

Δεν συζητήθηκε τελικώς το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί  σε νέα σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου και συναρμοδίων υπουργών την επόμενη εβδομάδα.

 Ροβεσπιέρος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nik avatar
  Nik 01/11/2013 00:56:20

  Φόρος ακινήτων, και αυτός από το εισόδημα βγαίνει, όπως όλοι οι φόροι όπως και αν τους ονομάσουμε. Το θέμα είναι αλλού.

  Με φθίνοντα πληθυσμό μοιραία η ακίνητη περιουσία θα περιέρχεται στα χέρια μικρότερου αριθμού κατόχων.

  Η αύξηση της φορολογίας καθιστά την κατοχή ασύμφορη.

  Η κατάσταση της αγοράς καθιστά την πώληση αδύνατη.

  Τα δύο μαζί απαξιώνουν την ακίνητη περιουσία των νέων, και αριθμητικά λιγότερων, κατόχων στο μέλλον και τους βγάζουν εκτός του οικονομικού παιχνιδιού αφού η γη, που θα είναι το μοναδικό τους κεφάλαιο δεν θα έχει αξία.

  Δηλαδή κόβουμε τα πόδια της νέας γενιάς προκαταβολικά με αυτό το σύστημα φορολογίας.

  Και το τραγικότερο: αυτό το "σύστημα" το εμπνεύσθηκε στατιστικολόγος! Αυτό το λέει όλα!

  • Δήμητρα avatar
   Δήμητρα @ Nik 01/11/2013 05:16:05

   Θα μεριμνήσουν οι αρμόδιοι, άραγε..... ; Σαφώς, το ερώτημα είναι ρητορικό...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Nik 01/11/2013 10:57:57

   Δηλαδή το μέλλον της νέας γενιάς είναι να δηλώνουν εισοδηματίες? Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους οι ιδιοκτήτες να δημιουργήσουν εταιρείες εκμετάλλευσης των ακινήτων στις οποίες θα συνεισφέρει ο καθένας αναλογικά με το ακίνητό του και θα τα διαχειρίζεται η εκάστοτε εταιρεία προς ενοικίαση κλπ. Έτσι, θα επιτυγχάνουν οικονομίες κλίμακας και καλύτερη εκμετάλλευση των ακινήτων, καθώς θα μπορούν να συνεργάζονται με τεχνικές εταιρείες για τη συντήρησή τους και να αποφεύγουν μεσάζοντες. Κανένα κεφάλαιο δεν έχει αξία αν κάθεται και "σκονίζεται", συνεχώς οι όροι του παιχνιδιού αλλάζουν, όσοι μπορούν να προσαρμοστούν θα προσαρμοστούν. Ένα τούβλο μετά την πρώτη κατοικία είναι επένδυση, "μαγαζί", και τα μαγαζιά πέφτουν κι έξω αν δεν ξέρεις πως να τα δουλέψεις.

   • Δήμητρα avatar
    Δήμητρα @ TopGunZ 01/11/2013 12:56:37

    Δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβαινουν κάποιοι ότι δεν είναι όλα ένα "παιχνίδι".... μάλλον είναι σε άλλα επίπεδα.... Οι "σοβαροί παίκτες", όταν αποφασίζουν να παίξουν, παίζουν με "ήθος & επί ίσοις όροις" και πληρώνουν πάντα αυτό που τους αναλογεί ..... αλλά μόνο οι "σοβαροί".
    Και ως παίκτες όμως, θα πρέπει να σεβαστούν το δικαίωμα αυτών που επιλέγουν να πάρουν μέρος και να αποχωρήσουν ή να μην λάβουν μέρος καθόλου σε περίπτωση που δεν συμφωνούν με τους όρους. Μόνο τότε το "παιχνίδι είναι σοβαρό και τίμιο" ειδικά όταν γνωρίζεις εξ' αρχής τους όρους. Κάποιοι δε όχι οι σοβαροί , αποφασίζουν να τους αλλάξουν προς όφελός τους αγνοώντας προκλητικά τους συμπαίκτες τους . Αυτά για τους παίκτες δυνατούς και μη.
    Υπάρχουν κι αυτοί που δεν θέλουν να παίξουν και δεν έπαιξαν ποτέ στη ζωή τους.
    Και για τους αδαείς , περι παιχνιδιών, μάλλον έχει προαποφασισθεί και διαφαίνεται ότι θα γίνουν στην καλύτερη των περιπτώσεων υπάλληλοι των μεγαλο-εισοδηματιών/ επιχειρηματιών σε οποιοδήποτε τομέα... Είναι παιχνίδι άνισο και άτιμο....

   • Nik avatar
    Nik @ TopGunZ 01/11/2013 13:45:32

    Οχι το μέλλον της νέας γενιάς ΔΕΝ είναι να δηλώνουν εισοδηματίες. Αθελα τους θα βρεθούν ιδιοκτήτες γης, και θα χρωστούν υπέρογκους φόρους πριν καν σκεφτούν αν θα διατηρήσουν ή όχι τη γη αυτή, ενώ δεν θα μπορούν να την πουλήσουν, αφου κανείς δεν θα θέλει να φορολογείται πριν κάνει καν την όποια επένδυση. Θα αρχίζουν τη ζωή τους χρεωμένοι σε προσωπικό επίπεδο.

    Μην προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις το πρόβλημα και τις εθνικές επιπτώσεις του.

    • Δήμητρα avatar
     Δήμητρα @ Nik 01/11/2013 14:44:43

     Επιτρέψτε μου, να σας γνωρίσω ότι δεν προσποιούμαι.
     ΥΓ. Απευθύνεστε σε ανθρώπους που στήριζαν και στηρίζουν την προσπάθεια για την "Εθνική Σωτηρία" και πολύ-πολύ...... νωρίτερα από την έλευση της Τρόϊκα, με την παιδεία τους και κυρίως με την στάση ζωής τους (αν σημαίνει κάτι...αυτό γι'εσάς, αγαπητέ.
     Αλλά, όπως αποδείχθηκε με την πάροδο των ετών, το "παιχνίδι" ήταν άνισο.

    • ΠρινΤοΤέλος avatar
     ΠρινΤοΤέλος @ Nik 01/11/2013 16:04:36

     Νικ μη χαλάτε το όνειρο στους ευδαιμονούντες!
     '΄Θα αρχίζουν τη ζωή τους χρεωμένοι σε προσωπικό επίπεδο.''
     Λεπτομέρειες τώρα. Σημασία έχει να μην σου ανήκει τίποτε, ούτε γη ούτε σπίτι, να χρωστάς συνεχώς και παντού, να τρέμεις μη σε βάλουν φυλακή. Έτσι θα λουφάζεις μια ζωή και δε θα ενοχλείς. Αλλά όλα αυτά, είναι μονάχα σχέδια. Από όλους εμάς εξαρτάται, να παραμείνουν ανεφάρμοστα σχέδια.

 2. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 01/11/2013 02:52:32

  Καποιοι βουλευτες της Ν.Δ που προτεινουν τη διατηρηση για τουλαχιστον ενα ακομη χρονο του χαρατσιου της ΔΕΗ, ή την αυξηση της φορολογιας στα Αστικα Ακινητα, να θυμουνται καλα τη μερα που το προτειναν...

  Προεδρε, προσεχε μη σε παρουν στο λαιμο τους, διαφοροι απιθανοι. Μας ειχες ξεκαθαρισει οτι θα εφαρμοσεις ενα διευρυμενο ΕΤΑΚ, καπως υψηλοτερο (δλδ το πολυ διπλασιο) απ το ΕΤΑΚ επι Κ. Καραμανλη, κι ΟΧΙ ενα φορο 4 με 5 φορες υψηλοτερο.
  Οι σχετιζομενοι με τα επαγγελματα της κτηματαγορας και της οικοδομης, οι μικρο-μεσαιοι και μεσαιοΙ ιδιοκτητες αστικων ακινητων, μπορει να μην κλεινουν δρομους, αλλα αυτοι και οι δικοι τους ανθρωποι ειναι παρα πολλοι, και βρισκονται ηδη σε δεινη θεση.

  Αυτα..

 3. George avatar
  George 01/11/2013 05:42:47

  Ας μην σηκώνει άλλο τον σταυρό η κυβέρνηση. Μέσα στην ατολμία της έφτασε να είναι πιό αριστερή από την αριστερά και μια ανάσα από την συντριβή την δικιά της αλλά και την εξαφάνιση των κομμάτων που την στηρίζουν . Είναι καιρός να πετάξει το μπαλάκι στους πολίτες με το να κάνει τον ΦΑΠ το μόνο περιφερειακό/δημοτικό φόρο χωρίς καμμιά άλλη ενίσχυση της ΤΑ από την κεντρική κυβέρνηση. Με επιλογή συντελεστή που θα αποφέρει στην ΤΑ από -20% έως max τα έσοδα του 2013. Με υποχρέωση του συνδυασμού που θα επικρατήσει στις εκλογές να βγάλει την θητεία του με τον συντελεστή που είπε προεκλογικά ή να αποπεμφθεί και να ξαναγίνουν εκλογές αν δεν σταθεί ικανός να δώσει τις βασικές υπηρεσίες με τον συντελεστή που είπε προεκλογικά. Εμείς οι πολίτες θα κάνουμε τα υπόλοιπα.

 4. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 01/11/2013 10:02:17

  είναι πιό αριστερή από την αριστερά
  Αυτό μάλλον για αστείο το έγραψες διότι αν το πιστεύεις μάλλον είσαι ο μοναδικός στο πλανήτη μηδέ Στουρνάρα , Γεωργιάδη,Schäuble , Merkel κ.λ.δ.δ. (και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) εξαιρουμένων.

  • George avatar
   George @ Γιάννης Κιαπέκος 01/11/2013 14:59:53

   Εντάξει, teaser είναι αλλά για κοίτα και εδώ:
   http://www.newmoney.gr/article/27844/na-forologoyntai-monon-ta-akinita-poy-apoferoyn-eisodima-proteinei-o-p-lafazanis

 5. daresome avatar
  daresome 01/11/2013 13:04:07

  Είδατε όμως πόσο κομψά το λέει ο Στούρνι ? “μέσα στο πλαίσιο των εσόδων που θέλουμε” !! Δηλαδή, μας λείπουν 3 δις και η μόνη λύση που βλέπουμε είναι να τα πάρουμε από τα ακίνητα ! Ούτε που μας περνάει από το μυαλό να τα πάρουμε από τους κολλητούς μας μεγαλοκαρχαρίες που χρωστάνε εκατομμύρια σε φόρους και ποτέ δεν πληρώνουν, να μας κοπεί το χέρι αν αγγίξουμε τις λίστες Λαγκάρντ και λοιπές ανομολόγητες, θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι αν μειώσουμε τις κρατικές δαπάνες ( ο μεγάλος Μπένυ, το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις ανέλαβε ήταν ένα ακόμα υπερπολυτελές και φούλυ εξοπλισάιζντ σε συμβούλους και παρατρεχάμενους γραφείο …), παθαίνουμε γλωσσοδέτη κάθε φορά που κάποιος υπονοεί ότι ο κόσμος είναι εξοργισμένος με το ασταμάτητο τάισμα των κομματικών παιδιών εντός και εκτός Βουλής. Είμαστε τώρα για τέτοιες συγχύσεις ?? Πάρτα από τα ακίνητα να τελειώνουμε !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.