#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/05/2013 17:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 άνεργων στον τουρισμό

[caption id="attachment_215256" align="alignnone" width="600" caption="Φωτο: Naftemporiki.gr"][/caption]

Ένα πρόγραμμα για την πρακτική άσκηση και απασχόληση στον τομέα του τουρισμού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Σε έναν κλάδο που αναμένεται να σημειώσει έκρηξη τα επόμενα χρόνια, ασφαλώς πρόκειται για μια σημαντική είδηση. Φέτος περιμένουμε 17 εκατ. επισκέψεις ενώ τα επόμενα 4-5 χρόνια μπορεί να ξεπεράσουν τα 20 εκατ. και τα έσοδα να ξεπεράσουν τα 17 δις ευρώ.

Επομένως, ο τουρισμός είναι ο τομέας που τα επόμενα χρόνια θα μπορέσει να δώσει το έναυσμα για ανάπτυξη στην οικονομία και τη μείωση της ανεργίας.

Ο τουρισμός μπορεί να είναι η χαραμάδα ελπίδας για να βγει η χώρα από τη βαθιά ύφεση, αρκεί να μην ξεκινήσουμε πάλι τις «μαϊμουδιές» που κάναμε τόσα χρόνια. Ο σεβασμός στον επισκέπτη που έρχεται να αφήσει τα λεφτά του, η σωστή παροχή υπηρεσιών και η ορθή διαχείριση αυτού του τόσο σημαντικού όπλου που διαθέτει η Ελλάδα, πρέπει να είναι το βασικό διακύβευμα για όλους.

Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα που θα απορροφήσει τους 10.000 άνεργους είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Οι θέσεις ανοίγουν στις αρχές Ιουνίου και ουσιαστικά πρόκειται για 5μηνη πρακτική άσκηση στον κλάδο του τουρισμού, στις αεροπορικές εταιρείες, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τα ξενοδοχεία.

Οι συμμετέχοντες θα εισπράττουν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων 400 ευρώ καθαρά για τις 80 ώρες της θεωρίας και ως επίδομα πρακτικής άσκησης 2.000 ευρώ αν είναι υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 2.300 ευρώ αν είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι και νέες ηλικίας έως 29 ετών.

Κάθε επιχείρηση μετά την λήξη της άσκησης θα παρέχει στον καταρτιζόμενο συστατική επιστολή και βεβαίωση.

Το εργασιακό περιβάλλον στις χώρες της κρίσης αλλά και σε όλο τον κόσμο έχει αλλάξει ριζικά. Στην Ευρώπη πάνω από 20 εκατ. άνθρωποι είναι άνεργοι και μόνο μια δραστική αλλαγή στο οικονομικό μοντέλο που ακολουθείται μπορεί να δώσει ελπίδα σε όλους αυτούς.

Όσο διατηρείται η πολιτική λιτότητας τόσο θα αυξάνεται η ανεργία, αυτό είναι απ’ όλους πλέον αποδεκτό. Ωστόσο, ο κάθε άνεργος αλλά και ο κάθε εργαζόμενος δεν πρέπει να μένουν σ’ αυτά που γνώριζαν μέχρι στιγμής. Η κατάρτιση και επανακατάρτιση, η εξειδίκευση και η συνεχής ενημέρωση για τις νέες τεχνολογίες και τεχνικές σε όλα τα επαγγέλματα είναι η «σωτηρία» και το «όπλο» απέναντι στην ανεργία.

Αν στην Ελλάδα μείνουμε σταθεροί στα λάθη του παρελθόντος, δηλαδή στο «βόλεμα» στο δημόσιο τομέα, στο αραλίκι και την «αρπαχτή» το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα έχουν καλό μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kalel avatar
  kalel 09/05/2013 18:20:29

  Φθηνό εργατικό δυναμικό των 480Ευρώ για τους άρχοντες του τουρισμού. Μπορείς να ζήσεις με τόσα?

  • helios avatar
   helios @ kalel 09/05/2013 21:33:56

   αν είσαι πακιστανοαλβανός τότε ναι!!!

 2. CC avatar
  CC 09/05/2013 22:44:09

  Υπάρχουν και γεωργικές δουλειές που πληρώνουν 40€ μεροκάματο (με φαγητό πληρωμένο). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι χαλάει το μανικιούρ και τον εγωισμό ...

 3. helios avatar
  helios 10/05/2013 12:32:07

  Η εμπειρία μιας αμερικανίδας σε resort 5 αστέρων στη Σίφνο

  “Terrible place”

  Their personel was unprofessional they had no idea about customer's satisfaction. Most of their personel were not even greeks..but albanians roumanians and from all other balkan countries who barelly knew English...Plus they were rude!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.