02/05/2009 23:23
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόγραμμα Αστάθειας και αρνητικής Ανάπτυξης...

Χειρότερες και από τις αναθεωρημένες προβλέψεις της 19ης Ιανουαρίου είναι οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, που θα δοθούν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Η Κομισιόν θα ανακοινώσει ότι αναμένεται αρνητική ανάπτυξη στην Ελλάδα για το 2009. Το +0,2%, λοιπόν, που είχε προβλεφθεί στις 19 Ιανουαρίου, αναθεωρείται προς τα κάτω και η χώρα εισέρχεται για τα καλά στην ύφεση. Η κυβέρνηση είχε προβλέψει στο πρόγραμμα σταθερότητας ρυθμό ανάπτυξης 1,1 % για το 2009 και μάλιστα επέμενε ότι το 0,2 % των Βρυξελλών είναι λανθασμένο και η ανάπτυξη θα είναι υψηλότερη. Τώρα η Επιτροπή προβλέπει ανάπτυξη κάτω ακόμη και από 0,2%, και μάλιστα αρνητική, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να ζει με τα όνειρά της για 1,6% το 2010 και 2,3% το 2011.

Αρνητική ανάπτυξη το 2009 σημαίνει ότι οι προβλέψεις, τόσο της Επιτροπής όσο και της κυβέρνησης, για έλλειμμα της τάξης του 3,7% του ΑΕΠ το 2009 αποτελούν επίσης όνειρο απατηλό. Ήδη η Eurostat αναθεώρησε το έλλειμμα του 2008 από 3,4% του ΑΕΠ σε 5%. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί κατά πόσο θα επηρεαστεί το έλλειμμα του 2009 με την αύξηση αυτή της Eurostat. Οπωσδήποτε, όμως, ένα μέρος θα μεταφερθεί στο 2009.

Το έλλειμμα, λοιπόν, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και είναι αμφίβολο πλέον αν θα καταφέρει η κυβέρνηση να το μειώσει κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ στα τέλη του 2010, όπως ζητούν οι Βρυξέλλες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα σημερινά μέτρα δεν αρκούν και ο Γιάννης Παπαθανασίου θα πρέπει να συμβουλευθεί εκ νέου το μικρό τετράδιο στο οποίο, όπως λέει ο ίδιος, σημειώνει τις ιδέες του...

Η υνέχεια εδώ: http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=40172

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.